Alle innlegg Sukkerforum

Tåler vi ingenting?

Vis siste innlegg
(mann 42 år fra Hordaland) fr. 16 sep. 2016 15:48 Privat melding

Hva er galt med Norges befolkning, eller mennesker generelt?
Greit jeg tar meg nær av enkelte ting en sjelden gang, men hvorfor skal folk ALLTID klage? Tåler vi ikke å høre sannheter? Tåler vi hverken vitser/spøk eller alvor? Vi må alltid ha noe å klagw over. Det som noen ser på som positivt eller ingen fare ved, føler andre som overtramp på sin personlighet, verdier, religion, etc.

Ka med å bare la ting gå over og heller bruke energien til andre viktigere ting (som feks sukker-forum)? :-p

Her e et godt eksempel:

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/kunder-raser-mot-nsb-reklame-aa-fremstille-staaplasser-som-en-god-ting-er-ganske-frekt/a/23794683/

Skjult ID med pseudonym blingbling fr. 16 sep. 2016 16:02

Nei - vi tåler ingenting, eller blingbling....😂

Skjult ID med pseudonym Hoppetussa fr. 16 sep. 2016 17:33

Du kan så si. Jeg prøver å la ting "prelle av som vann på gåsa" :)

(kvinne 32 år fra Sogn og Fjordane) fr. 16 sep. 2016 17:51 Privat melding

For en håpløs tråd, skal du no alltid klage på alt 😂 neida, man må være snille med hverandre og godta at ikke alle er hverken like eller tenker likt, og så liker vel bare noen høye menn og andre svære pupper da 😂 sån er det med den saken 😋

(mann 42 år fra Hordaland) fr. 16 sep. 2016 18:02 Privat melding

Qser: då e jo spm om man får det verre med deg, eller om det var du som skulle få det verre? :-p

Ina: ja, folk må få like det de vil. For meg betyr høyde og pupper så lite. Men hadde jo vært litt tøft å funnet en dame på over 1,98m.... Men forstår at menn kan føle seg litt "liten" hvis de e lavere enn 1,60.. Sånn sett e vel eg kanskje "heldig". Noen liker jo sikkert hestejenter og :-p

(kvinne 32 år fra Sogn og Fjordane) fr. 16 sep. 2016 18:12 Privat melding

Njaaaaa usikker der roken, etter hestebildene kom opp sank interessen betraktelig 😂😂😂

(mann 42 år fra Hordaland) fr. 16 sep. 2016 18:39 Privat melding

Qeser: så hvis begge har det mye verre, så blir alt så mye bedre!?

Ina: kanskje man har hørt litt for mye skrekkhistorier om hestejenter? Eg ser egentlig nytten kun ett sted :-p
Du får argumentere for ka en hestejente kan bidra med

(kvinne 32 år fra Sogn og Fjordane) fr. 16 sep. 2016 19:21 Privat melding

Tja hestejenter er vel som vanlige folk. Vande med å ta annsvar og sette andre forran oss selv da 😋 og så lemper vi gjerne 4tonn høy en dag uten noe grining 😂 (ok kansje litt grin da🙊). Ellers så er vi like inndividuelle som resten av norges befolkning 👍🏻☺️

Skjult ID med pseudonym - fr. 16 sep. 2016 20:33

Du løfter et prinsipielt viktig spm uten å vite det! Jeg kan fortelle deg hvorfor! Når mennesker enten får det for godt eller for jævlig vil de syte og klage. I den vestlige verdenen har vi det nå for godt kombinert med en uutdannet middelklasse (som har fått det "for godt" pga generell velstandsheving). Dette er kjempeproblematisk! Sist dette var tilfelle i Europa førte det til en verdenskrig (årsaker med motsatt fortegn)! Alle trodde Trump var en klovn...denne klovnen har nå reelle kjangser til å bli verdens eneste supermakt sin neste president...derfra og ut er det bingo! De amerikanske symptomene er uansett ikke til å missforstå - verden er i endring, makt-sentra vill endres! Og Europa har ingen innvirkning på dette!

(mann 45 år fra Telemark) lø. 17 sep. 2016 03:03 Privat melding

Jeg reagerte på akkurat den samme måten som deg @Roken når jeg leste den saken. Jeg fik lyst til å starte akkurat denne tråden faktisk.

(mann 51 år fra Buskerud) lø. 17 sep. 2016 03:23 Privat melding

Hei, Roken.

Du har selvsagt rett i at vi stort sett holder på med I-lands problemer her på berget! :) Og at vi stort sett har vunnet i livets Lotto ved å bli født i oljelandet Norge. Så sutring blir meningsløst.

Jeg ser at du bor i Hordaland. Vi på sentrale deler av Østlandet blir pårvirket av myndighetene å bruke offentlig transport, for eksempel tog. Mange tusen mennesker pendler fra Drammen til Oslo hver eneste dag. Det jeg ser er at folk som tar toget - tur/retur - fra Asker/Skøyen - stort sett står på toget hver dag. Ja, dette er et I-landsproblem!!! Men - DER OG DA....- når du skal på jobb, eller når skal du skal hjem for å hente kidsa etter en lang dag på jobben, og du har betalt kr. 1.700 pr. mnd. for månedskort, så kan jeg informere deg om at det er en smule kjipt å stå BEGGE veier mellom Asker og Skøyen.

Vi tar toget for å slippe det "helvete" som innebærer innfartsåre på E18 hver morgen..... Billkøene er uendelig, tro meg. Så, når man en hektisk mandag morgen har levert poden i barnehagen, i et frenetisk stressnivå, løper til toget, for så kun å oppleve å få ståplass (og da mener jeg ståplass som "blant kyr"). Og samme hjem. Jeg vet....dette er bare sutring fra oss pendlere, men vi betaler altså for et produkt. Dere som ikke opplever dette daglig, har ikke forutsetning for å uttale dere om hvor irriterte vi er på at NSB - og Jernbaneverket - ikke klarer å gi oss nok sitteplasser om bord.

Ja, jeg gir alle dere rett i at dette ikke er viktig i forhold til krig, fred og religion og sånn. Men vi titusener som opplever dette hver eneste dag - hele året gjennom - burde få lov til å ytre vår misnøye med at produktet vi betaler for ikke blir levert. Søkt sammenligning, men jeg tenker at dere andre, som ikke pendler, hadde reagert om dere hadde fått ståplass på kino eller restaurant, fordi det rett og slett var fullt.

Gi oss pendlere litt cred, for at vi faktisk ikke betaler for å stå som KVEG på togene hver dag, både til og fra jobb. Ja, det finnes mange verre ting her i verden, men DER OG DA, tillater jeg meg å være irriterert på NSB og Jernbaneverket for at de ikke fikser jobben sin slik at jeg kan sitte på toget, slik jeg tross alt betaler ca. kr. 17.000 i året for.

(mann 51 år fra Buskerud) lø. 17 sep. 2016 03:26 Privat melding

Og for å presisere: jeg er en positiv fyr, som faktisk trives med å pendle. men det må da for Guds skyld være lov å være en smule kritisk til å stå begge veier til jobb....for de som opplever dette hver dag...gjelder ikke meg, for øvrig.... :)))

(kvinne 43 år fra Oslo) lø. 17 sep. 2016 03:33 Privat melding

Helt enig med dig i denna tråd kjäreste68! Jag har använt NSB i sommar och nu i höst för pendling till och från jobb mellan Moss och Oslo. När det "fungerar" tar det ca 1,5 timme en väg till jobb och samma hem. Jag jobbar just nu nätter. 10 timmars vakter. NSB nu uppgraderar spåren och ska bygga dubbelspår mellan Ski och Oslo osv så har dem ibland en hel uke, ibland några dagar med buss för tåg. När dem har det tar det mig mellan 3-4 timmar att komma till jobb och samma hem. Det är helt horribelt. Hur många skulle orka det? Jobba 10 timmarsvakter och pendla 5-8 timmar i tillägg? Jag gjorde det. Men - det var fruktansvärt och om dem kommer ha fler slike dagar måste jag finna andra lösningar. Ibland undrar man om Norge verkligen är ett I-land ? Några gånger är det så inkompetenta lösningar att det är helt hårresande.

(kvinne 43 år fra Oslo) lø. 17 sep. 2016 03:36 Privat melding

Och en sak till. Jag betalar runt 2000kr/ månaden för deras produkt och ibland måste jag också stå som en packad sill påvägen hem ( från 10- timmar nattvakt) med hundratals studenter som ska på universitetet i Ås och till videregående skolor längs vägen. Och deras resegaranti är bara noe töv!

(kvinne 43 år fra Oslo) lø. 17 sep. 2016 03:38 Privat melding

En del ting fungerar fasen bättre i U- land ! Vartfall transport till och från jobb än med NSB i Norge!

(mann 51 år fra Buskerud) lø. 17 sep. 2016 03:39 Privat melding

Ørebroare....helt enig!!! Det et litt rart å se "politisk korrekte" mennesker skriver at vi ikke har rett til å være misfornøyde.....mens de samme menneskene GARANTERT har sine "issues" hvor de er misfornøyde med sine ting&tang.

Vi betaler for et produkt. Jeg skulle likt å se de samme folka som kritiserer oss dra til Syden, for der å bli fortalt at "sorry, dette er det vi kan tilby dere....dere får ta det dere får....". Tror du de samme menneskene hadde klaget på dette???? You bet! Dobbeltmoralismen lenge leve! ;)))

(kvinne 43 år fra Oslo) lø. 17 sep. 2016 03:46 Privat melding

Haha ja sant! Och jag är helt säker på att dessa människor inte själva använder tåget - dem bor antingen långt ute i distrikstnorge eller innanför ring 2 i Oslo och kan gå/cykla på jobb. Så sitter det några nissar på NSB som tror dem levererar en god produkt med resegaranti och när dem har buss för tåg har dem en planering som är HELT hårresande på trynet dålig. Dem har garanterat inte använt sin egen produkt över tid. Om dem hade det hade produkten varit bättre.

(mann 51 år fra Buskerud) lø. 17 sep. 2016 03:50 Privat melding

True!!! :)))

(kvinne 43 år fra Oslo) lø. 17 sep. 2016 03:50 Privat melding

Felet hos NSB är väl också att det inte har någon konkurrens

(mann 51 år fra Buskerud) lø. 17 sep. 2016 03:53 Privat melding

Og Jernbaneverket har sin del av skylden, for selve infrastrukturen. Men jeg blir genuint irritert over at noen mener at vi ikke har grunn til å være irritertt....og de samme folkene er heeeeeeelt sikkert aldri irritert over andre ting i SIN hverdag. Jeg mener det jeg skrev...gi de menneskene en NEDGRADERING på neste sydentur, og se hvordan de responderer....hehe!! ;)

(kvinne 43 år fra Oslo) lø. 17 sep. 2016 04:05 Privat melding

Haha ja ! Ja jag tänker man måste kunna klaga på en del saker i Norge. Det finns vartfall några av oss i detta land som sliter häcken av oss och om ting ska bli bättre- som för ex infrastrukturen så måste vi kunna prata om det. Och klaga på det som inte fungerar bra och inte är uppbyggt på ett bra sätt.

Skjult ID med pseudonym blingbling lø. 17 sep. 2016 05:43

nsb & jbv 🤔🙈😂
💯💓

👻👙👀😳

(kvinne 43 år fra Oslo) lø. 17 sep. 2016 05:45 Privat melding

😜😝😩😡😵😱

Skjult ID med pseudonym camo lø. 17 sep. 2016 09:39

Det blir feil on folk fra distriktet skal gjøre narr av oss rundt hovedstaden når det gjelder trafikk og kollektivtransport. Jeg har stått i bilkø både i Bergen og Trondheim, Stavanger og. De kaller det kø. De har ikke den fjerneste anelse av hva kø er, eller hvor mye kløe en får bare av å se på klokka at det nærmer seg rushtid. Tog, buss, bane, bil. Det er kaos åkkesom i Oslo-området, og vi snakker sild i tønne. Alt for å komme seg på jobb.

(kvinne 43 år fra Oslo) lø. 17 sep. 2016 09:45 Privat melding

Exakt

(kvinne 43 år fra Oslo) lø. 17 sep. 2016 09:59 Privat melding

Och varför fungerar klllektivtransporten bättre i andra större städer än Oslo ? Ta Stockholm t ex, Köpenhamn osv. Med fler inbyggare. Norge är faktisk på nivå med Marocko, Aserbadjan och Ungern på jernbanestruktur. - Hvis du ser på Østerrike og Sveits så ser du at det å ha mye fjell ikke er det samme som at man må ha dårlige veier. Vi må gjøre ting enklere. I Norge får du sære ekstrakostnader om du finner en snegle eller en frosk når du graver, sier han.http://www.dagbladet.no/2014/09/03/nyheter/world_economic_forum/samfunn/konkurranse/samferdsel/35084400/

Skjult ID med pseudonym camo lø. 17 sep. 2016 10:10

Vi har vel den dårligste veistandarden også. Ikke alt som er bra altså.

(mann 49 år fra Oslo) lø. 17 sep. 2016 10:18 Privat melding

Så har vi noen av de dyreste bilene i verden, samtidig som vi bruker mer salt på veien enn vi bruker til å speke sild, slik at bilene knapt tåler 10 år på veien.

Og byene gjøres utilgjengelige med dyr parkering og dyre bompengeordninger. Og så diskuterer man å fordelsbeskatte pga fordelen med å ha parkeringsplass ved arbeidsstedet.

Nei, må si det frister å flagge ut til tider. 😉 Hvorfor Örebroare og andre velger å komme hit, det er nesten en egen studie verdt.

😉

(kvinne 43 år fra Oslo) lø. 17 sep. 2016 10:19 Privat melding

Ja den norska vägstandarden är på nivå med Elfenbenskusten , Albanien och Pakistan. Hipp hurra ! Norge har investert til sammen 34 milliarder kroner eller 7.269 kroner per innbygger i skinner, signaler, strømforsyning og annet som gjelder jernbanens kjørevei i årene 1992-2007. Danmark har til sammenligning investert en sum tilsvarende 77 milliarder norske kroner, noe som utgjør 13.800 kroner per innbygger, skriver Dagens Næringsliv. På topp ligger Sveits, som har investert 214 milliarder norske kroner de siste 15 årene. Tsjekkia, Portugal og Finland er noen av de få noenlunde jevnstore landene som ligger bak Norge på listen.
NSBs merkevaresjef Espen Kristiansen peker på at det med unntak av jernbanetunnelen mot Gardermoen knapt nok er gjort større investeringer i det norske jernbanenettet siden elektrifiseringen på 60-tallet.

(kvinne 43 år fra Oslo) lø. 17 sep. 2016 10:22 Privat melding

Ja jag förundras nästan själv över det Adameus- varför jag gidder vara här. Kanske jag flyttar till nått mer välfungerande land så småningom. Till saken hör att jag är halvnorsk... men att lullas in i att nu ska vi skuta klaga mentalitet- det kan bara inte vara riktigt. Norge behöver vakna! Förbättra massor!

(kvinne 43 år fra Oslo) lø. 17 sep. 2016 10:23 Privat melding

*sluta klaga mentalitet

(mann 42 år fra Hordaland) lø. 17 sep. 2016 10:30 Privat melding

Kanskje Norge har, eller ihvertfall hatt, de dårligste planleggeren i verden?

Kan forresten legge til at østlendinger klager på regnet i Bergen, buekorpsene og en forferdelig dialekt :-)

Skjult ID med pseudonym camo lø. 17 sep. 2016 10:33

Nordmenn klager. Det er definisjonen på oss. Det er helt ålreit 😎

(kvinne 43 år fra Oslo) lø. 17 sep. 2016 10:34 Privat melding

Ja - kan nog se ut som Norge har bland dem dåligaste planläggarna i världen ja! Borde kanske byta ut hela bunten ? Så det blir någon drastisk ändring? Ta hit ett gäng från Sveits?

Skjult ID med pseudonym Piapia lø. 17 sep. 2016 10:58

Å klage på de som klager, er vel også klaging ?😀😀

Skjult ID med pseudonym smiliiet lø. 17 sep. 2016 11:11

Som pendler ble jeg litt engasjert nå, for vi pendler her i vest også. Mange med tog, mange flere med buss. Min mening er at ståplasser på tog er heaven i sammenligning med buss. Point taken?

Skjult ID med pseudonym blingbling lø. 17 sep. 2016 11:36

Oppegående ifrastrukturguru @Örebroare👍🏼. Bare en liten feilslutning - nivå. Årsakssammenhengen på systemnivå ligger ikke på leverandør (som og nevnt m/v/planlegger). Årsaken er på politisk historisk nivå. Enkleste bakteppe er å sammenligne med nettopp Sverige. Norge er et liknende areal, med historisk halvparten antall innbyggere, mer krevende terreng, og mer all-/spreddbebodd. Dessuten (med bla. bakgrunn i nevnte) har ikke Norge mer enn 30 år bak seg som særlig kredittverdig og betalingsdyktige nasjon. Hvor langt man må tilbake for finne Sverige liknende vet jeg ikke - men trolig før krigen - trolig ennå lengre. Det betyr minst et par generasjoners forsprang i infrastruktur som samfunnsbyggende virkemiddel. Er så 'heldig' å ha fått vært med å bygge infrastruktur i disse siste relativt gyldne 30 år så har litt under neglene..

Jernbanen er som nevnt av deg extra stemoderlig behandlet. Eksempelet du nevner knyttet til elektrifiseringen (som ennå ikke er fullført) er talende. På Bergensbanen ble den og Ulrikstunnelen utført omtrent samtidig da jeg var et glimt i min fars øye. Siden skjedde det ikke særlig nytt før Trollkona mm. og Finsetunnelen på seint 80-tall.

Det er altså historisk/økonomiske/politiske årsaker bak. Og tro meg - det er både økonomisk/politisk men også nærmest praktisk umulig å ta flere generasjoners innsats igjen innenfor en. Problemet merkes ved at både internby og interby er bakpå - distriktsinfraen er bra den. Man fortetter seg der transporten alt er overbelastet. Vi burde tatt en Brazilia - kommer muligens tilbake med forslag...🤔

(kart, linjal, blyant - skal vi se...)

Skjult ID med pseudonym blingbling lø. 17 sep. 2016 12:15

Presisering: Distriktsinfraen er bra - men stedvis noe 'feil' lokalisert av regionalpolitiske årsaker..,😉

Skjult ID med pseudonym rumpabar lø. 17 sep. 2016 14:10

Tåler masse. Kan ikke noen snart komme å erte meg litt.

Skjult ID med pseudonym HalvSmart lø. 17 sep. 2016 14:24

Levestandard og livskvalitet er ikke nødvendigvis det samme. Det går an å lide selv om det ser sytete ut for andre.

Skjult ID med pseudonym Apache lø. 17 sep. 2016 15:21

Nordmenn tåler mer enn mange andre. I Frankrike så har de tradisjon i å demostrere når kollektiv misnøyen er stor. I England forsøker de å gå til rettsak pga Brexit. I andre land er det uro, bilbrenning, opprør og krig oppstår av og til på bagateller. I Norge er det stort flertall mot EU, EØS, TTIP og TISA. Jurister og professorer har sagt at regjeringer nå og før bryt/har brutt grunnloven, men alt folk inkl. juristene og professorene gjør er å vise frustasjon via sosiale medier og et og annet avisinnlegg som mediene er snare med å få fortest mulig nederst på siden da makten og riksmedia har for tette bånd. I Frankrike hadde disse sakene skapt demostrasjoner i England rettsak og opprør og krig i Asia og Afrika.

Nordmenn er for dresserte.:-)

Skjult ID med pseudonym Apache lø. 17 sep. 2016 15:24

Merkelapp "klaging" er brukt som hersketeknikk for å få kritikerne tause. Og mer dresserte blir folk.

Skjult ID med pseudonym blingbling lø. 17 sep. 2016 15:30

Du har på mange måter rett @Apache. Nordmenn er et lettstyrt folk. Men vi er ikke lettest i Skandinavia. Ta gjerne en tilleggsvri på den og - vest-øst. Så har vi landsdels forskjeller...

Litt usikker på hersketeknikken - hva som menes. Eksempler..?

Skjult ID med pseudonym Apache lø. 17 sep. 2016 15:34

@Ørebroare: Grunnen til at Norge har dårligere veier er ikke feil på planleggere i seg selv, men folkedemokrati. Norge er som en av få land som har distriktspolitikk. Det innebærer at alle skal ha sitt å si, alle skal bestemme og slik går runden i årevis.

Skjult ID med pseudonym blingbling lø. 17 sep. 2016 15:41

👍🏼 igjen Apache: Vi bygger 'ring 5' først, så 'ring 4', osv.- og før vi kommer til 'ring 2' og 'ring 1' må vi tilbake og rebygge deler av 5, 4, osv...

Tenker likt vi - date?

(mann 49 år fra Oslo) lø. 17 sep. 2016 15:42 Privat melding

@blingbling "dette er i-landsproblemer".

Dette var et enkelt eksempel på hvordan man prøver å bagatellisere et problem, og nei, jeg har ikke lagt merke til om du har brukt det.

Et annet eksempel, når vi snakker om hvor dyrt ting er i Norge, så henvises det stadig til hvor godt vi tjener. At vi likevel skatter mest totalt, det glemmes fort.

Ta en toppmodell smarttelefon, og se på prisen på denne. Telefonen er som oftest langt dyrere i Norge enn i de fleste vestlige land.

Selvkomponerte noe av prisforskjellen kan forklares med høyere kostnader, så forklarer det ikke alt. Da må det være lov å påpeke dette.

(mann 49 år fra Oslo) lø. 17 sep. 2016 15:43 Privat melding

Selvkomponerte=selv om...

Skjult ID med pseudonym camo lø. 17 sep. 2016 15:47

Kan du dokumentere påstanden om at vi skatter mer i Norge? Jeg har bodd utenlands og også jobbet i selskaper med kontorer i andre land. Våre sosiale kostnader, samt skatt er ikke blant de høyeste!

Skjult ID med pseudonym blingbling lø. 17 sep. 2016 15:54

@Adameus: Har ikke 'forbudt' noen å påpeke noe jeg. Forbyr aldri - fordi jeg har verken ønske eller hjemmel.

Uten at jeg helt forstår eksempel/sammenlikningene dine.

Den reisetiden, og påliteligheten Örebroare beskriver er ikke neglisjerbart. Det er en stor samfunnskostnad..,

Skjult ID med pseudonym blingbling lø. 17 sep. 2016 15:56

@Camo: 👍🏼

Skjult ID med pseudonym camo lø. 17 sep. 2016 16:05

Prisen på iPhone er forøvrig den samme i Norge som i andre land. Avviket er valuta. Påslaget er variabelt basert på den som selger. Eplehuset (og Humac før se ble spist av EH) hadde fattige 0,9% påslag. De andre butikkene selger telefonen med tap. Pris fra Apple til forhandlere er lik uansett hvem og hvor de er.

Skjult ID med pseudonym blingbling lø. 17 sep. 2016 16:08

@Adameus: Leser innlegget ditt igjen, ser forbeholdene dine gitt meg. Likevel bommer du litt når du adresserer meg. Ser du gjennom det jeg har skrevet så debatterer ikke jeg i dette tilfellet (gjør det ofte ellers på andre tema). Her 'informerer' (virkelighetsbeskriver) jeg støttet av Apache. Dette er min profesjon i en generasjon.., (rimte og gitt ;)

Skjult ID med pseudonym blingbling lø. 17 sep. 2016 16:11

Ikke overraskende @Camo. Nevneverdig (ikke neglisjerbar) ugunstig prisforskjell til utland ville gjort at de norske 'brant inne' med usolgt..

(mann 49 år fra Oslo) lø. 17 sep. 2016 16:13 Privat melding

@blingbling du spurte om eksempler på hersketeknikker, så da var det naturlig å svare deg.

Men jeg presiserte at jeg ikke har sett deg bruke det, så ikke ta det som kritikk mot deg. Det var generelle betraktninger.

😊

@camo legg sammen skatter og avgifter, ikke bare se på skattenivået isolert sett. Da kommer vi ille ut.

(mann 49 år fra Oslo) lø. 17 sep. 2016 16:20 Privat melding

@camo skrev "toppmodeller Smartphone", så hvor du får det til at jeg har spesifisert iPhone kan du få forklare meg.

Men spesifikt til Apple, så tror jeg ikke du kjenner til hvordan Apple priser telefonene.i utgangspunktet er det du skriver riktig, men som i rørleggerbransjen og elektrobransjen så opereres det med rabattmatriser .

Brukes for å skjule faktisk innkjøpspris, og for å lettere kunne gi lavere priser til enkelte forhandlere.

Skjult ID med pseudonym blingbling lø. 17 sep. 2016 16:25

Aha @Adameus. Ser nå at du satte i-lands... i anførselstegn. Glapp betydningen av den i og med at intensjonen med den sto uforklart. Beklager.

Nei - jeg pleier ikke bruke hersketeknikker nei. Med mindre noen mener det å kunne en del, og være formuleringssterk er en i seg selv - det kan i så fall ikke jeg gjøre noe ved. Annet enn å ikke delta selvsagt - da ville desinfoen rulet.

Skattenivådebatten får du ta med Camo.

Skjult ID med pseudonym camo lø. 17 sep. 2016 16:32

En arbeidstaker i Norge koster i underkant av 50% for bedriften, i avgifter. En arbeidstaker i Sverige koster over 70%. Vi har lav personskatt ift velferdsordning sammenlignet med feks Sverige, Danmark og Spania (jeg har bodd og jobbet i sistnevnte land).

Når det gjelder prismatrisen til Apple kjenner jeg den godt, uten at jeg skal utdype hvordan med tanke på at jeg er anonym her.

Som du sikkert vet var iPhone relativt tidlig ute med smarttelefon og må kunne gå som et godt eksempel når du bruker begrepet. Samsung, LG osv kjenner jeg ikke til. Har ikke jobbet med de.

Host opp noen konkrete eksempler snart da. Håpløst å diskutere med en som bare synser basert på hva han ønsker er sant.

(mann 49 år fra Oslo) lø. 17 sep. 2016 16:56 Privat melding

@camo Igjen så ser du på kun deler av skatte og avgiftsveldet. Linker får eventuelt komme senere, er begrenset hva jeg gidder å lete frem når jeg sitter på jobb eller på vei til og fra. 😉

Skjult ID med pseudonym blingbling lø. 17 sep. 2016 17:14

Det bør du nok 'gidde' @Adameus, ellers blir det som nevnt bare ønsketenking.

Siterer deg på noe annet fra tråden:

"Og byene gjøres utilgjengelige med dyr parkering og dyre bompengeordninger. Og så diskuterer man å fordelsbeskatte pga fordelen med å ha parkeringsplass ved arbeidsstedet."

Om du tror motsattmedisin (altså som før bompengeringene) hadde vært annet enn 🐻-tjeneste så understreker du det jeg har skrevet om historieløsehet i en annen tråd. Det er nettopp for å løse ditt problem med det historisk/økonomiske bakteppe jeg har gjort rede for de er opprettet. Bergens bomring som vel er eldst har finansiert det mest inkl. mye av Bybanen. Før bomringen? Nesten ingenting.

(kvinne 43 år fra Oslo) lø. 17 sep. 2016 18:01 Privat melding

Intressant du jobbat med just detta @blingblig och spännande det du skriver om. Ja, jag förstår självklart att detta är på politisk/ekonomisk och historisk nivå - kan ju kalla dem planläggare också 😅😜. Och intressant det Apache skriver om norska mentaliteten och norsk media, jag måste säga mig helt enig i det. Vi skulle verkligen behöva lite mer Fransk eller engelsk mentalitet - helt klart! Då hade nog mycket mer kunnat gjöras på just en generasjon ?! 😩

(kvinne 43 år fra Oslo) lø. 17 sep. 2016 18:08 Privat melding

Om man har en folkedemokrati och distriktspolitik och resultatet blir dålig infrastruktur - så har vi ett väldigt stort problem!

Skjult ID med pseudonym blingbling lø. 17 sep. 2016 18:31

@Örebroare: Var vi i Sverige kunne vi kalt det "planleggere' (øverste byråkrati/embetsverk). I Sverige har Trafikverket (veg og jernbane) fått delegert en del fullmakt som er fylkespolitikk her. Så her i Norge er det riktigere å si politikk. Fylkespolitikk er mye 'I veien for dei'. Godt dens inflytelsesdager er på hell - snakker meg om kollektivt selvskudd...

Ja - oroblemet heter spesielt Sp (og distriktsAp), småkommuner og fylkeskommuner

(kvinne 43 år fra Oslo) lø. 17 sep. 2016 18:40 Privat melding

Okej bligbling. Jag ser fram mot förhoppningsvis bättre styringssätt och bättre tider i Norge! Storkommuner du syftar mot ? Hoppas det blir under vår livstid 😱

Skjult ID med pseudonym blingbling lø. 17 sep. 2016 18:56

*'I veien for deg'
*Problemet

@Örebroare: Kommer an på, kommer an på: Om Venstre og KrF klarer å finne ut forskjellen på en nasjonal tjeneste og en nasjonal 🐻-tjeneste, og om Ap-høyreside klarer å bli enig med seg selv om å dominere venstresiden... Det er i gjen avhengig av at folket forstår og vektlegger/prioriterer. Det er igje og avh. av at nåværende regjering ikke brenner for mye sin oppslutning på tull som abortreservasjon for leger, og 'K' i RLE-faget og liknende

Blir som i Sverige der både Sossarna og Moderatarna omsider har forstått at det Kungliga svenska folket går i flokk til høyre om de fortsatte med åpne grenser...

(kvinne 43 år fra Oslo) lø. 17 sep. 2016 19:39 Privat melding

Ja - så det avhänger på om folket stämmer på Höyre i Neste valg också då menar du?

(kvinne 43 år fra Oslo) lø. 17 sep. 2016 19:44 Privat melding

Då är vi tillbaka till diskussionen. om en tungrodd demokrati (delvis distrikstnorgepolitik?!) där saker inte är effektivt till folkets bästa - inte effektivt i framskaffandet av en utvecklingsmässigt ( kan tåla folkväxt) hållbar infrastruktur 😥 - kokar ned till att det blir en långsam utveckling

Skjult ID med pseudonym blingbling lø. 17 sep. 2016 19:46

Jeg skal ikke drive valgkamp for noen. Det som alltid er en universallov i Norge er at jo større Sp (5-percent community), jo mer flakkende i blikket blir alle de andre - spes Ap, V, KrF som har ambisjoner blant samme velgere. Best hadde vært etpar perioder med Sp under sperregrensen og omtrent ute av tinget. Da ville omtrent samtlige som ser at det må omstilles tørre. Det er mer vesentlig en regjeringens valør. F.eks. Ap vil men får det ikke til pga. sin venstreside/distrikt og leflingen med Sp.

(kvinne 43 år fra Oslo) lø. 17 sep. 2016 20:09 Privat melding

Så Sp är problemet - bromsklossen?

Skjult ID med pseudonym Apache lø. 17 sep. 2016 20:16

@Ørebroare: Distriktspolitikk er viktig i Norge. De største næringene ligger langs kysten, næringer om har gjort Norge til det Norge er. Landet ble bygd opp på fisk, tørrfisk, handelsflåten, skipsfart generelt. Så kom oljen som også er i distriktene. Mange som ikke vet at Norge hadde verdens tredje største handelsflåte før 50-tallet. I ww2 så er det en egen historie. Norsk media og nordmenn som ikke vet bedre/vil skape myter snakker kun om olje og fattige Norge før. Fattig Norge er litt overdrevet. Bedrifter og ressurser som gjør at distriktspolitikken er typisk norsk ligger i distriktet som olje, gass, vannkraft, fisk, oppdrett, skipsindustri (jepp vi har eget, sjekk eurostat hvor viktig det er), våpenindustri, møbelindustri, elektro, plast, aluminium og andre små og store bedrifter. Norske og svenske forhold kan ikke sammenlignes og i tillegg er Sverige desentralisert. 

Distriktspoltikk er fint. Likevel bør vei, jernbane, kommunikasjon og andre viktige samfunnsstrukterer være staten sitt ansvar alene og staten bør skjære igjennom der prosessene stopper opp for lang tid . Nå bestemmer staten veipotten, men overlater til distriktene og etatene å krangle om hvor veiene og jernbanen skal gå uten å skjære igjennom når prosessene tar for lang tid.

Skjult ID med pseudonym blingbling lø. 17 sep. 2016 20:21

Ikke verst @Apahe, ikke verst- men ikke helt ajour - litt 1900-tall..,

Enig i gjennomskjer - det kommer seg det kommer seg...

@Örebroare: Ja - først og fremst Sp - men og distriktspolitikken. Den er en 🐻-tjeneste (og jeg bebor og virker i distrikt). Problemet er at det blir så for mye av den - omtrent som å gi en greker €

Skjult ID med pseudonym Apache lø. 17 sep. 2016 20:29

Sverige har ytre glans, men er verre enn Norge på mange områder.

I Sverige er folket autoritærtro, kunnskapsløse om naboland og andre negativs ting. I Norge har folket noe makt med store folkerørsler som kan vippe myndighetene i deres retning. For de som ikke vet det kan de se programmet om Norge fra 1814 der dette ble belyst. Programlederen var svensk.

Norge er ikke svart/hvitt som det blir skapt myter om av nordmenn. Dette har nordmenn stor skyld for selv. :-)

Skjult ID med pseudonym snekkeren lø. 17 sep. 2016 20:30

Vi har to muligheter til og løse landes problemer med kødannelse.
-1) gjør som enkelte naboland, ta opp større og større utenlandsgjeld.
-2) flytt store offentlige arbeidsplasser ut av hovedstaden.
Det første blir et helvete for våre barn. Det andre vil gjøre noe med boligmarkede og tomgangskjøring.

Skjult ID med pseudonym Apache lø. 17 sep. 2016 20:31

@blingbling: Det er ikke noe 1900-tall. Jeg er selv fra område der industrien er bak hvert et nes. Nrk hadde også flere gode programmer der de tok for seg kystområdene. Mye verdiskapning.

Skjult ID med pseudonym Apache lø. 17 sep. 2016 20:37

Obs. Handelsflåten 4. største i 1940 etter Storbritannia, USA og Japan. Ser det står 3. største.:-)

Skjult ID med pseudonym blingbling lø. 17 sep. 2016 20:38

@Apache: Jeg sier ikke at du har feil, men heller ikke at du har helt riktig (~25%/75%). Og jo - det er en andel 1900-tall, du glemmer proletariatets kostnadsnivå, og automatiseringer. Det endrer beskrivelsen du gir om den skal være 2025-2030 representativ.

Det er forskjell på (Vestlands-)kyst og kyst. Konkretiser...

(kvinne 43 år fra Oslo) lø. 17 sep. 2016 20:42 Privat melding

Självklart är distriktspolitik viktigt men den ska inte vara en bromskloss för infrastrukturen. Jag är väldigt för t ex närproducerad mat, fiskenäringen osv. Kanske dem som vill ha myter om ett fattigt Norge också använder det som argument till varför ting inte är moderniserat? Norge var inte "kreditvärdigt " ... t ex. Är det inte pinligt att norska vägar och järnvägen är som den är? Som i U- länder? Du tog ju också upp att slikt hade inte godtagits i andra länder. Att norrmännen är ett mer tåligt folk än i andra länder.

(kvinne 43 år fra Oslo) lø. 17 sep. 2016 20:48 Privat melding

Ja Sverige har många dåliga sidor dem med, men också mycket som är långt bättre än i Norge 😜. Då pratar jag mest om det offentliga rummet. Det är ganska hög standard i det offentliga jämfört med i Norge. Skolbyggnader, sjukhusbyggnader, sjukhemsbyggmader, det är simhallar ( moderna/nyupputsade) i de flesta bydelar i en Storstad, det är varm mat till alla barn och ungdomar på barnehager och skolor och gymnasium sedan 1946, det är stora goda idrottsanläggningar till fotboll och ishockey och innebandy mm. Detta blev en avspårning från infrastrukturen 😄

Skjult ID med pseudonym blingbling lø. 17 sep. 2016 20:52

@Snekkeren: din 1) går av deg selv etterhvert som Nordsjøen tømmes.

Din 2) er ikke helt i tåka. Problemet er at det monner lite. Det er ganske skuffende få ansatte i flyttbare (stats-)etater. Det der er mest 'reklame' (les valgflesk), og distrikts-Ola som tenker som en greker kjøper den. Det som må til er litt av det men først og fremst innovasjon.

Som Camo sa i stad om å bli nærgående seg selv så kan jeg betro at Innovasjon Norge er fremdeles mest 'Distriktenes utbyggingsfond' i gavnet. Det innrømmes på høyt hold - de sponser bla. samfriftsfjøser., ogmye annet tant og fjas.

Gitt meg virkemiddelapparatet, et par 'etater', en 5-10 år, litt større kommuner - så skulle vi klatret litt i Maslows behovspyramide her denne del av steinrøysa i hvert fall.

Skjult ID med pseudonym Apache lø. 17 sep. 2016 20:55

Jeg trenger ikke din bekreftelse på feil og riktig. Dessuten er ikke du en database som kan stadfeste om andre har feil el. riktig der andre som oftest har feil el. litt feil.

Skjult ID med pseudonym blingbling lø. 17 sep. 2016 21:00

@Örebroare: Det er helt relevant og ikke en avsporing det du påpeker. Det er alltid noe som heter 'alternativ bruk av midler'. Som jeg sa i historietimen - Sverige har hatt mange generasjoner mer på å løfte bredt - løfte i totalitet.

@Apache: Ikke 1900-talls sier du, og kommer drassende med en handelsflåte som ville vært nærmere 100 år i virkninsårene vi snakker om! Du kan ikje bygge framtid på gamle myter og omdømmebygging - uberettiget lokalpatriotisme gjør blind. 'Tomme tønner ramler alltid mest'

Gjøre først - så fortelle. Ikke konstruere en fiksjon for salg.

Skjult ID med pseudonym blingbling lø. 17 sep. 2016 21:03

Jeg vet du ikke trenger @Apache - jeg gjør heller ikke alt bare for din del. Örebroare var med og svarte spurte også - det fikk du med?

(kvinne 43 år fra Oslo) lø. 17 sep. 2016 21:13 Privat melding

Har du jobbat innom skola också blingbling?

Skjult ID med pseudonym blingbling lø. 17 sep. 2016 21:25

@IÖrebroare: Ikke som i ordinært yre om du tenker slik. Underviste på en teknisk befalsskole i 1.gangstjenesten..

Hvordan det? (Vafför dådå)

(kvinne 43 år fra Oslo) lø. 17 sep. 2016 21:28 Privat melding

Bara nyfiken 😄- du skrev "som jag sa i historietimen"

Skjult ID med pseudonym snekkeren lø. 17 sep. 2016 21:30

@blingbling, ja når olja er tømt tar vi opp statsgjeld til det år åt skogen. Men når det gjelder statlige arbeidsplasser kan vi begynne med og fløtte ut maioriteten av våre departemanger. Det er jo helt syky at fisk, lanbruk og olje ligger i oslo. Departemangene må ligge der næringen finnes. En stedelig tilknytning mellom næring og teknokratiet vil skape større forståelse mellom partene.

Skjult ID med pseudonym blingbling lø. 17 sep. 2016 21:36

Tidlig blandt mine i tråden @Örebroare - der finner du historietimen som sammenligner Sverige og Norges forskjellige finansielle forutsetninger for å bygge infra. siste 100 år røfli.

Skjult ID med pseudonym blingbling lø. 17 sep. 2016 21:43

Ikke enig snekkeren. Det høyeste som kan flyttes er direktorater (noe vi faktisk helst ikke bør ha i det hele - i alle fall ikke operative).

Departementer er regjeringsapparat - meningsløst å ha annetsteds enn der politisk ledelse er. Dept. behøver ikke forstå - det har vi ytre etat til.

Mye bedre å flytte hele regjeringen da (følg nøye med når du ser 'Kongens nei'). Husk at jeg leter og skisserer etter 'Brazilia-prinsippet'..,

Skjult ID med pseudonym Apache lø. 17 sep. 2016 21:49

@Ørebroare: Nå overdriver du på typisk svensk vis og viser fordommer og kunnskapsløshet. Svenskene generelt tror nordmenn er kun olje, fisk, laks, fjell, fjorder og ski.

En kollega jeg hadde engang ble overrasket da han på Nat. G. så at Norge var først ute med marinebåter type Skjoldklassen der. Ennå mer ble han overrasket da han så skipsindustriene langs kysten, og ble forferdet da han skjønte at olje er ikke noe som kun hentes opp, men at det er oljeindustri der avansert teknologi har blitt utviklet som til og med NASA har dratt nytte av.:-)

Du glømmer en viktig ingrediens i alt dette. Sverige i følge svensk nettside om Sverige før og nå har hentet inn tyskere og valonere til å lære svensker gruvedrift, smedyrket og mye annet, og sånn har de fortsatt med til i dag med div. folkeslag uten å gi kredit rett plass. Sverige var okkupant og krigsnasjon og har utnyttet andre land og folk til egen fordel. I nyere tid var de ikke okkupert og bombet. Så Sverige skulle vært verdens ledende ennå pga historien.
Norge har kommet langt på tross av tvangsunion pga svartedødens favntak på Norge, okkupasjonsunion der Norge ble truer med krig rett som det var og okkupasjon under 2. verdenskrig.

Skjult ID med pseudonym Apache lø. 17 sep. 2016 21:49

Har bodd i Sverige og oppdaget alle restriksjoner. Mye av offentlige verktøy de skapte oppdaget de 2-3 år senere at det var full av feil og tunggrodd som eks. norske NAV. Oppdaget også at svenskene lå langt i undervisning sammen med Norge og som svenske aviser har hatt granskning på. Sammen med andre skandinaviske land er de mest forgjeldet selv om Dnb med sin kampanje ikke har fått det med seg. Aftonbladet hadde søkelys på svensk helsevesen der de hadde falt betraktelig. Syke måtte på jobb uten å være friske. En tilfelle som jeg syntes var trist var mannen som var syk og i tillegg delvis lam. Han ble tvunget på jobb. Bilder av han der han lå ved skrivebordet og måtte bruke munnen som fingre for å håndtere datamaskinen liggende. Han var utkjørt når han kom hjem og munnen var for trøtt til å spise. Han var ikke eneste tilfellet. Gransking på svenske skoler viste elendige realkunnskaper og generelle kunnskaper, ikke bedre enn Norge og langt etter Finland. Diskusjonene i Sverige om skole, helse og samfunn har vært det samme som her. Aftonbladet har hatt mange granskinger av det svenske samfunnet hvordan den har forfalt. Betakke meg til det kalde samfunnet. Nå er det kun myter igjen og mange svensker lever som om storhetstiden er ennå. Ytre glans som sagt som veier, mat på skolen, nymalte bygninger. Men inni et svenske hus er det verre enn i Norge på mange områder.

Skjult ID med pseudonym Apache lø. 17 sep. 2016 21:53

@blingbling: Nå trakk jeg historien fra før til nå som jeg bruker å gjøre. Og har ikke noe med lokalpatriotisme å gjøre, om jeg ikke har røtter fra hele Norge. Skjønner at du ikke har kunnskaper om alt, det er det ingen som har. Ta det som en mann at jeg vet mer enn deg på mange områder.:-)

Skjult ID med pseudonym blingbling lø. 17 sep. 2016 21:57

@Apache: Jeg har ikke problem med deg.

(kvinne 43 år fra Oslo) lø. 17 sep. 2016 22:07 Privat melding

Jag är inte oenig i att det är många svagheter i Sverige @apache. Jag tog bara några exempel på saker som fungerar

Skjult ID med pseudonym blingbling lø. 17 sep. 2016 22:08

Men jeg ba deg konkretisere 'kyst', fordi det er forskjell på 'kyst' og 'kyst'. Det glemte du.

Det i stedet for å ramse opp fra landkunna og vankunna. Bør konkret på det i stedet for å gjøre dette om til en nedrakkingstråd på naboland. Jeg ba deg rett nok komne med en karakteristikk av folkelynne og styrbarhet vest-øst. Det gjorde du forbilledlig og kort - før du tok litt av. Litt saklig skjerpings please.

Beklager @Örebroare mfl. på vegne av Vestlandet..

(kvinne 43 år fra Oslo) lø. 17 sep. 2016 22:09 Privat melding

Och det är mycket möjligt Sverige går åt pipan i framtiden 😄

Skjult ID med pseudonym blingbling lø. 17 sep. 2016 22:14

For igjen å svare på Ts spørsmål - litt justert. Noen tåler mye - uansett om det er saklig eller ei. Noen tåler mindre - noen kanskje ingenting - eller blingbling :-)

(kvinne 43 år fra Oslo) lø. 17 sep. 2016 22:14 Privat melding

Och jag har då aldrig påstått det du skriver att svenskar tror Norge kun har olja , fisk och Lax vad får du dina anklagelser ifrån ? Jag tror inte det om Norge. Ja jag vet allt det om att det är massa kring upphämtning av oljan- avancerad teknolologi osv, du behöver inte bli nedlåtande och påstå saker du inte har diskuterat med mig😊.

(kvinne 43 år fra Oslo) lø. 17 sep. 2016 22:16 Privat melding

@apache Bara för att jag ger exempel på yttre saker som fungerar i Sveriges är inte det likvärdigt med att du ska tro att jag inte vet om Sveriges svagheter.

Skjult ID med pseudonym blingbling lø. 17 sep. 2016 22:17

Det har skjedd før @Örebroare. Flere ggr. - litt gerilja. Igjen beklager - jeg får fram litt av hvert..

(kvinne 43 år fra Oslo) lø. 17 sep. 2016 22:18 Privat melding

Tack blingbling - du verkar vänligare inställd till en saklig intressant diskussion än apache - som börjar bli krass 😵😱 och osaklig och komma med nedlåtande uttalelser

Skjult ID med pseudonym Apache lø. 17 sep. 2016 22:21

@blingbling: Kyst er hele Norge, men jeg tenker kystindustri som Mandal med skipsverftet for forsvarsbåter, videre oppover med alskens småindustri, olje og gass, møre med sine skipsverft, møbel og mye mer, aluminium i Mo der de forsyner Porcheindustrien, fisk, oppdrett, vannkraft og bølgekraft og igjen olje lengst nord. Det er bare noe av det som skjer langs kysten i dag. Mye er forsvunnet, men mange nye har dukket opp.

Skjult ID med pseudonym Blabla lø. 17 sep. 2016 22:21

Det jeg undrer meg mest over er at så fort noen klager over eller gir uttrykk for kritikk av et eller annet, kan du banne på at noen klager og moraliserer over at de klager... Jeg vet ikke om det er slik i andre land, men det er i hvert fall veldig vanlig i Norge, inkl. her i Sukkerland - enten det gjelder det tilbakevendende temaet ikke få svar på meldinger eller som nå, NSBs reklame. Da dukker det typisk opp kommentarer som går ut på å fremstille det som at det er noe galt med de som klager, og ordene "sutring" og "syting" om de som har ytret seg negativt om noe...

Hva er egentlig galt med å ha noen standarder for hvordan man synes ting bør være og å ytre seg kritisk når noe ikke er slik? Hvorfor denne trangen til å komme med nedlatende karakteristikker av de som gjør det?

Og hvorfor denne "konkurransen" om hvem som har det "verst"? Jada, vi har det mye bedre i Norge enn i u-land, diktaturer, osv. Men mener TS og andre - som "sutrer over de som sutrer" - at alle i Norge dermed bør slutte å være kritiske til noe som helst og at ingen skal vises noen empati innen Norges grenser, fordi det alltid er noen som har det verre enn dem? Og verserer det en slags overtro om at hvis noen har empati med seg selv og med andre som "bare" har i-landsproblemer - som f.eks. å være trist etter skilsmisse, demoralisert av enkeltes oppførsel, irritert over at det bygges motorvei rett utenfor huset deres eller over å betale dyrt bare for å måtte stå skviset på toget til/fra jobb hver dag - så har man ikke empati "til overs" for personer som blir forfulgt, torturert, småjenter som bli giftet bort til voksne menn og andre grusomheter? Som om empati er noe man har en viss kvote av og som man dermed må passe på at man kun gir til de som trenger det "mest"?

(kvinne 43 år fra Oslo) lø. 17 sep. 2016 22:22 Privat melding

Ja- exakt @ blingbling. Otroligt att man inte kan uppföra sig vänligt i diskussioner. Tur vi har sånna som dig härinne som väger upp med saklighet och samtidigt intressant och vänligt 😊😊👍🏻!

Skjult ID med pseudonym Apache lø. 17 sep. 2016 22:27

@Ørebroare: Du var selv nedlatende om Norge. Se overskriften.:-)

(kvinne 43 år fra Oslo) lø. 17 sep. 2016 22:30 Privat melding

Jag pratar nu om personangrepp - ja som du har kommit med. Att vara nedlåtande mot ett land är inte samma som att bli ufin mot personer som jag tycker du faktiskt blev här

Skjult ID med pseudonym blingbling lø. 17 sep. 2016 22:32

@Helt ening BiaBia: Vi skal være konstruktivt kritiske. Mye er bra, men med et stort forbedringspotensiale.

@Apache: Du bekrefter selv det jeg sier - du er fir 'laus i fisken' i inndelingen. Jeg ga deg en utfordring om å gi en klassifisert inndeling av Vestlandskysten på bærekraft - gjerne før oljeprisfallet, og etter oljeprisfallet. Det er slikt en må ha og legge til grunn om en skal innrette virkemiddelapparatet noenlunde målrettet (før distriktspolitikken føkker det til).

Skjult ID med pseudonym blingbling lø. 17 sep. 2016 22:35

@Apache: Du har aldri vurdert å slutte med smilefjes når du ikke mener det?

(kvinne 43 år fra Oslo) lø. 17 sep. 2016 22:35 Privat melding

Bra inlägg @blabla och helt enig!

Skjult ID med pseudonym blingbling lø. 17 sep. 2016 22:41

BlaBla var det ja (leste feil de små vokst. på mobtlf.) - beklager.. 😊

Skjult ID med pseudonym Blabla lø. 17 sep. 2016 22:47

Takk, @blingbling og @Örebroare, og jeg forstod det, Bling :-)

Skjult ID med pseudonym Apache lø. 17 sep. 2016 23:00

@Ørebroare: Jeg skrev: "Nå overdriver du på typisk svensk vis og viser fordommer og kunnskapsløshet. Svenskene generelt tror nordmenn er kun olje, fisk, laks, fjell, fjorder og ski."

Jeg har fått høre verre ting på Sukker, så det ovenfor er ikke noe. Men tålte du ikke så beklager.

Merkelig at du ikke ser hersketeknikkene til blingbling.😉

(kvinne 43 år fra Oslo) lø. 17 sep. 2016 23:05 Privat melding

Jag ser hersketeknikker. Och jag ser när folk är otrevliga också -

Skjult ID med pseudonym blingbling lø. 17 sep. 2016 23:06

Mine hersketeknikker @Apache er ikke annet enn at hver gang vi diskuterer utklasser jeg deg. Jeg forenkler, konkretiserer og eksemplifiserer. Du er generell og drar inn irrelevans. Min fremste hersketeknikk er at jeg kan. Det liker du ikke. Det kan jeg hjelpe deg med man da må du være lærenem.

Skjult ID med pseudonym Apache lø. 17 sep. 2016 23:23

@blingbling: Du utklasser meg ikke i det tatt, du forstår kun ikke hva og hvordan jeg skriver/mener. Billedlig er du byåkratisk som NAV og jeg tenker fler-dimensjonalt og fleksibelt. Det gjør at du skal ha alt ned nøysommelig punkt for punkt ned til minste detalj og i rett rekkefølge, og hos meg foregår alt i hodet og det som jeg skriver er det ferdig sortert og kommer ut i tilfeldig rekkefølge for deg, men ikke for meg.

Det at du i alle tråder fremhever at du har alltid rett, og så stadfester at du utklasser viser ditt behov. Hadde du virkelig vært overlegen så hadde du ikke trengt å bruke hersketeknikker og vært nedlatende ovenfor meg el. andre du har diskusjoner med. Her viser du faktisk svakhet med hersketeknikker i svar etter svar i de fleste tråder. :-))

Skjult ID med pseudonym Conan lø. 17 sep. 2016 23:33

Mmmmm... et ligg!!! 2 uker siden sist, så nå er tiden for en bytur ;)

(kvinne 43 år fra Oslo) lø. 17 sep. 2016 23:45 Privat melding

A proper fuck är lösningen ? Hahahaha 😂😂😂- det var ju ett intressant bidrag du kom med @my.

(kvinne 43 år fra Oslo) lø. 17 sep. 2016 23:53 Privat melding

Är det så ? Eller är det lite enkel hersketeknikk ute och går 😉

(kvinne 54 år fra Østfold) lø. 17 sep. 2016 23:59 Privat melding

My,- soooo true! 😂😂😂

Skjult ID med pseudonym Apache sø. 18 sep. 2016 00:04

@Godrosa: Hvorfor har du alltid rosa mot slutten på nicket ditt? 😀 Heter rosa, elsker rosafarge el. roser?

(mann 47 år fra Oslo) sø. 18 sep. 2016 00:11 Privat melding

Do har tat mint rose👩‍👩‍👧

Skjult ID med pseudonym Apache sø. 18 sep. 2016 00:24

@Godrosa: Det er rose det og.😂

(kvinne 54 år fra Østfold) sø. 18 sep. 2016 00:25 Privat melding

Min trose, Tresnitt??😳

(mann 42 år fra Hordaland) sø. 18 sep. 2016 01:02 Privat melding

Godt å se at dokkar benytter tråden til det dokkar har på hjerte. Tror man kan ta lærdom av de fleste tanker, ideer, utsagn, drittslenging, postitive tanker, tilbakemelding etc.. En del vrir og vender det til noe positivt, mens andre snur det til noe positivt. Syns man kan ta det meste som skrives på internett med en klype salt.. selvfølgelig med forbehold. :-) Men syns fortsatt at mye går på person og ikkje på tema. Kanskje slenge litt mindre dritt om hverandre her inne, takk?

(kvinne 43 år fra Oslo) sø. 18 sep. 2016 01:16 Privat melding

Ja mindre drittslenging är bra! 👍🏻och att hålla sig till temat som du säger och inte personangrepp 😊👍🏻.

Skjult ID med pseudonym blingbling sø. 18 sep. 2016 01:43

Regner med at de fleste får med seg at jeg i k k e har angrepet person. Jeg har bare sagt at dette er noe jeg kan fordi det er min profesjon. Jeg har skissert gjeldende rammer og prinsipper, og virkeligheten man får ut innenfor disse. Vist og forklart Norsk virkelighet. I fraværet nå her har jeg som alle burde sondert litt jf. amorøse seine tips i tråden. Vi avslutter her nå - dette kurset er fullført.

Vi snakkes en annen dag på nytte tema. I mellomtiden - se opp for vranglære..

(kvinne 43 år fra Oslo) sø. 18 sep. 2016 01:59 Privat melding

Tycker du bidratt på en god måte blingbling!

(kvinne 43 år fra Oslo) sø. 18 sep. 2016 02:02 Privat melding

Det hade varit intressant med mer folk som diskuterade mulige lösninger på problematiken ( infrastrukturen i Norge) - men får kanske bli en annan gång 😊😊.

(mann 42 år fra Hordaland) sø. 18 sep. 2016 02:04 Privat melding

Masse penger og kloke hoder :-)

Skjult ID med pseudonym blingbling sø. 18 sep. 2016 12:18

@Örebroare: @Roken besvarer dels spørsmålet ditt - og du har dels besvart det selv tidligere ved å vise til henting fra mellom-Europa. Begge deler har vi og bruker vi etter behov - det har jeg kanskje ikke svart eksplisitt på før, gjør det nå.

Problemet er at vi inntil nå (og det kan fort slå tilbake dit), bruker for mye av pengene feil. Grunnen er at en ikke målretter midlene dit de gir best virkning (selvsagt ikke alle - det skal også være virkningsløse 'dugnadsmidler').

Går vi tilbake dit - noe det kongelige norske folk velger hvert 4. år - får vi nesten bare 'dugnad'. Da sprer vi midlene tynt og generelt ut over alt (jf. "Kyst er hele Norge"-prinsippet innført av ei piskesvingende debattant m/høy troverdighet).

Altså @Örebroare - svaret på spørsmålet er gitt før i tråden: Mindre innslag av Sp på Stortinget - så små at de er koalisjonsuaktuelle. Den forrige regjeringen (Stoltenberg), ønsket ved rød ledelse å gjennomføre mye av det som den blåblå nå gjør (det er den rødgr. sin nasj. Transportplan ++ de blåblå nå utf.), men mange gode intensjoner om strukturer og målretting, ble vetoet ned av hun som regjerte Sp med myndig og sint hånd - 'solstrålen fra Lærdal'.

Reduksjon i antall småkommuner og fylker vil svekke disse ukonstruktive motkreftenes maktbaser.

'The 5%-community' Sp spiller gjennom denne gamle styringsstrukturen vesentlig over sin vektklasse. Det er faktisk landets største problem i en tid med økende behov for omstillinger.

For de som ennå måtte være i tvil - min markante motdebattant i tråden, er Sp-er i retorikk i hvert fall. Hva hun faktisk er politisk må hun selv ev. besvare.

Definitivt en kandidat til Vestlandsk sukker-kretsmester i å drasse irrelevans ved nedrakking på naboland inn. Naboland som ikke annet enn for sammenlikningens skyld ble trukket inn av meg for ha historisk/økonomisk perspektiv å sammenligne i. Beklager søta bror 👍🏼

DA - ferdi (kan ikke gjenta mer nå)

Skjult ID med pseudonym Apache sø. 18 sep. 2016 13:06

@blingbling: Du er ikke sann. Bruke siste innlegg til et nytt personangrep, forsøk på å frata meg troverdighet for så å få ^kontroll over det som tilslutt skal stå som sannhet. Din sannhet. Det er ikke første gang det skjer på Sukker i forhold til meningmotstandere.

Du får siste ord.:-))

Skjult ID med pseudonym blingbling sø. 18 sep. 2016 13:19

Jo @Apache - jeg er sann. Og du finner ingen personangrep i mitt forrige - kun det du står for og forfekter. Det er ikke personangrep! Troverdigheten din fixet du selv med Sverigeærendet ditt. Det var ingen bestilling av slag under beltestedet i det jeg la inn om Sverige. Det jeg sier er ikke 'min' sannhet. Sannhet fins ikke - dette er tilnærminger og prognoser, men de er kvalitative. Du kan undersøker i rapportbasene til ethvert rennomert forskningsmiljø så vil du se at det jeg sier ikke er tendensiøst. Om du vil se da.

Jeg pleier å fastslå sannheter mot motdebattanter når de driver desinformasjon.

Takk for sisteordet, og vennligst ikke bruk smilefjes når du ikke mener det. Det er uelegant forsøk på en hersketeknikk som ikke virker.

Skjult ID med pseudonym Apache sø. 18 sep. 2016 16:12

@blingbling: Sverige er ikke desinformasjon, og Sverige er ikke fritatt for kritikk. Som en skrev at å kritisere et land er noe annet enn å kritisere en person. Og det er på sin plass å komme med fakta om svenske forhold og ikke la seg binde til den barnslige beundringen noen har for Sverige. Det nytter å følge med på annet enn norske forhold.

Her tar jeg meg frihet til å svare deg fritt som svar på dine angrep. Jeg synes faktisk synd i deg som ikke evner å se herketeknikkene og nedlatende holdning du har, og i tillegg forsvarer og bagatelliserer det. I stedet for å angripe så burde du innrømme at du vet lite om alt annet enn det som synes å være ditt fag virker å være strengt regulert, tregt og byråkratisk. Angripe gjør de som ikke har noe å fare med.:-)

Nedenfor tar jeg med alle angrepene på meg som går på min person, min viten og mine utdannelser. Alle innleggene dine viser dårlig debatteknikk, kontrollbehov og behov for å sette deg over andre.:-))

17.sept. 20.21: "Ikke verst @Apahe, ikke verst- men ikke helt ajour - litt 1900-tall..,"
(Dommer, rektor, nedlatende.)

17. sept. 21.00: "Du kan ikje bygge framtid på gamle myter og omdømmebygging - uberettiget lokalpatriotisme gjør blind. 'Tomme tønner ramler alltid mest'. Gjøre først - så fortelle. Ikke konstruere en fiksjon for salg."
(Svar når jeg trakk historien fra da til nå. En historie om er riktig og som det har vært dokumentar om. Nedlatenhet med fiksjon, mytebygging. Løgnsredning. Personangrep med tomme tønner ramler alltid mest.)

Skjult ID med pseudonym Apache sø. 18 sep. 2016 16:12

17. sept. 22.08: "Jeg ba deg rett nok komne med en karakteristikk av folkelynne og styrbarhet vest-øst. Det gjorde du forbilledlig og kort - før du tok litt av. Litt saklig skjerpings please."
( Igjen nedlatende kommentarer og dommerjustis. Tyder på en kontrollfreak som har behov å rakke ned andre for selv å vokse.)

17.sept. 22.32: "Du bekrefter selv det jeg sier - du er fir 'laus i fisken' i inndelingen."
(Nedlatende og personangrep før du igjen blir eneveldig dommer.)

18. sept. 01.43: " Regner med at de fleste får med seg at jeg i k k e har angrepet person. Jeg har bare sagt at dette er noe jeg kan fordi det er min profesjon. Jeg har skissert gjeldende rammer og prinsipper, og virkeligheten man får ut innenfor disse. Vist og forklart Norsk virkelighet. I fraværet nå her har jeg som alle burde sondert litt jf. amorøse seine tips i tråden. Vi avslutter her nå - dette kurset er fullført.
Vi snakkes en annen dag på nytte tema. I mellomtiden - se opp for vranglære.."
(Her viser du liten selvinnsikt, bagatelliserer og kontrollbehov. Setter deg øverst. Samt at hele innlegget er et nedlatende hint til meg.)

18. sept. 12.18: "For de som ennå måtte være i tvil - min markante motdebattant i tråden, er Sp-er i retorikk i hvert fall. Hva hun faktisk er politisk må hun selv ev. besvare.
Definitivt en kandidat til Vestlandsk sukker-kretsmester i å drasse irrelevans ved nedrakking på naboland inn. Naboland som ikke annet enn for sammenlikningens skyld ble trukket inn av meg for ha historisk/økonomisk perspektiv å sammenligne i. Beklager søta bror.)
(Etter å ha skrevet negativt om SP, så linker du Sp sine dårlige sider rett på meg. Overtramp, legge føringer som ikke finnes, løgn.
Sverige skrev JEG om i historisk perspektiv til dagens problemer som svenskene selv har hatt granskningsserie om.)

De fleste har for lenge siden sett din debatteknikk som handler kun om en ting, fremheve deg med å trampe på andre. Du blir helt tussets når du ikke motdebattanter svarer møysommelig og på tunggrodd byrakratisk måte som deg. Du begynner med nedlatende kommentarer når du ikke evner å forstå andres tale/skrivemåte. Sånne som deg bruker jeg ikke energi på å diskutere med. Innleggene dine taler eget språk. Kan hente inn andre innlegg også fra andre tråder som gir et innblikk i hvem du er som person. Rødt varselskilt lyser lang vei.

Nå er jeg ferdig med deg.:-))

(mann 52 år fra Østfold) sø. 18 sep. 2016 16:16 Privat melding

Haha :-) Sorry, jeg ler så jeg rister...

Skjult ID med pseudonym blingbling sø. 18 sep. 2016 16:21

Det får vi da inderlig håpe.

(mann 53 år fra Oppland) sø. 18 sep. 2016 16:23 Privat melding

Gjesp....

(kvinne 51 år fra Oppland) sø. 18 sep. 2016 16:41 Privat melding

👏👏👏 @apache.
Gode poeng fra din side.

Skjult ID med pseudonym blingbling ma. 19 sep. 2016 13:19

@Solecita: Takker for god supplering og understreking av det infrastrukturmessige. Du har et detaljnivå/presisjon som gjør meg betenkt på om ikke du og jeg lever litt "parallelle virkeligheter" - du nok mer internasjonalt..

Når det gjelder din siste der adressert @snekkeren så har jeg også argumentert mot hans ide. Jeg har også lagt en løsning - leter frem etter et Brasilia-prinsipp.

Så til det om utlokalisering på lavere nivå enn departement. Da gjentar jeg meg selv på at ikke alene - men i sammenheng/supplement til innovativ satsing på samtidig bygging av næringsklynge(r) der den utlokaliserte enhet legges - en skikkelig innovativ knyttneve samtidig. For øvrig er Victor Normans utlokalisering en bra betinget suksess ('betinget' er at 'knyttneven' mangler). Din anførsel å :"førte til vanskelige forhold for mange enkeltpersoner, og at man 'eventuelt' (min red.anm.) satte de funksjonene som ble flyttet ut to-tre år tilbake i tid fordi man ofte måtte bygge opp fagmiljøene helt fra grunnen av" er en liten og nesten neglisjerbar kostnad. Ble det 'vanskelig for noen' har man bare gjort dårlig omstillingsarbeid - punktum. Liknende er virkeligheten der f.eks. Forsvaret har lagt ned garnisoner på langt mer næringssvake steder enn Oslo.

"den kompetente søkermassen man har i Oslo." og "Det er ikke det samme å ha 2 søkere til en jobb som å ha 200 søkere til en jobb." er myter som er vanskelig å ta livet av.

Jeg kan forsikre at slik det oppleves er det ikke opplevd kompetanse østfra som er problemet - det er mer mengden kompetansemangelen kommer i.

Det er definitivt får av de statlige her vest som lider av å være her:

https://no.wikipedia.org/wiki/Direktorat

Ja Vestlendinger er 'høye og mørke' - for i vår beste variant skal en stå tidlig opp om morgenen for å følge på. Men som og går frem av tråden så huser vi også museumsvoktere som kjæler med gamle 'sannheter'.

Et omskapt ordtak er at "Sunt bondevit er eigna til å driva gard - men det er og alt.."

PS - gjentar også gjerne at direktorater kan være et slit - i alle fall operative, der blir vel det nye du nevner en hybrid..?

Helsevesenet, foretaksmodellen - det hadde vært noe for flere.

Skjult ID med pseudonym blingbling ma. 19 sep. 2016 16:39

@Solecita: ja om du er utøvende innen det du foredrar innen infra.

Vel - uenighet lever jeg som du vet godt med, og fastholder begrunnelsene. Det er ingen sak å omstille m/kvalitet i et overflods-samfunn. Om de riktige ikke blir satt til oppgaven med å ivareta ansatte i omstillings-/konsekvensfasen, så er ikke det hensikten med utlokaliseringens ansvar/problem. Fellesadm. funksjoner som kan ut skal faktisk ut - noe annet ville være statlig nasjonal segregering. Det er og var klokt derfor (m/nevnte mangler). Og jeg ser frem til ny runde i kjømda.

Jeg har forresten diskutert samferdselens virkninger (og ikkevirkninger) med Norman i en plenumssal en gang og jeg :) Han måtte da innrømme at vi var utenfor hans kompetanseområde - at det området var/er økonomi (type samfunns- trolig). Men en flink gjennomfører på utlokalisering var han.

Skjult ID med pseudonym snekkeren ma. 19 sep. 2016 16:49

@blingbling, Om du utlokaliserer på et lavere nivå, må det være mulig og slanke en topptung organisasjon. Så i den sammenhengen er vi ikke så uenige. Det som er viktig for meg og mange utenfor oslo/akershus er at de som steller med fisk må komme nermere det elementet de skal jobbe med.

@solecita. vi bør kunne stille spørsmålet: Skal vi legge arbeidsplasser der de ansatte ønsker og bo, eller skal de ansatte bo der arbeidsplassen mest idielt bør ligge. Jeg tror det spørsmålet blir besvart anderledes hvis man er personlig berørt.

Nav innkreving blei for noen år siden flytte til Bjørnevatn. Der måtte de lære opp maioriteten av arbeisstokken på nytt da ingen ville flytte med fra det sentrale østland. I dag er dette en suksesshistorie, og bevis på at utflyttinger faller på plass etter noe tid. Kvalifisert arbeidskraft er ikke lenger noe problem, t.o.m. østlendinger søker på disse jobbene i dag. Arbeidstakerene slipper bilkø eller togkaos. Eneboliger får man i prisklassen 1,5 - 3 mil, god skoledekking, gode fritidstilbud for barn og voksene. jakt og fiskerettigheter til alle med fast bopel i finnmark osv. Det beste av alt er at disse arbeidsplassene presser ikke prismarkedet på boliger yterligere opp i oslo/akershus.

Skjult ID med pseudonym blingbling ma. 19 sep. 2016 16:51

@Snekkeren: Se lista jeg linket ved tidligere. Fiskeridirektoratet er i Bergen...

Skjult ID med pseudonym blingbling ma. 19 sep. 2016 16:52

Ellers er vi jo helt enige...

Skjult ID med pseudonym blingbling ma. 19 sep. 2016 18:10

Neppe - ikke det jeg har hørt/aner ikke, i Oslo, i skyen....

Du kan omstilles ut til en annen arbeidsgiver vis 'omspissing'. Inga problem så lenge iinnpendlingen dit er for stor uansett.

Inga problem det heller - Konkurransetilsynet i Bergen er en suksess..,

Skjult ID med pseudonym blingbling ma. 19 sep. 2016 18:59

*via

Skjult ID med pseudonym blingbling ma. 19 sep. 2016 20:20

Nei det trodde jeg da heller ikke. Jeg følger ikke ned på hvor støttetjenester reorg. fra/til - jobber kjerne. Funker fint her - tross at 'firmaet' langtfra er norgesmester på off. IKT (der og er det døvhørte problemet forlagt og overbemannet med arroganse i din bygd - ikke din skyld da ;)

Å - den som kunne fått vært (etisk) herse...

(kvinne 43 år fra Oslo) ma. 19 sep. 2016 20:36 Privat melding

@solecita. Så bra med fler bidrag i debatten då blir det mer nyanserat! Jag har inte tid att läsa allt just nu men vill svara på en sak du tar upp. Ja, självklart blir det mer köer på vägarna om man ska sända ut fler bussar. Vartfall om vi tar från Oslo Jernbanetstasjon. Men i mitt tillfälle är det inte till/från Oslo S. Det är lite före bykärnan. Mortensrud./Hauketo/Holmlia. Och då blir det för dumt att NSB inte kan komma med ordentlig kompensation i mån av t ex minibussar istället för 1 stor buss som ska köra innom alla småstasjoner på järnvägssträckan från t ex Hauketo eller Holmlia till Ski. När jag tar tåget är det inte innom dessa småstasjoner. En smartare lösning hade varit minibussar på helgerna när det är väldigt lite folk på dessa stasjoner. Minibussarna kunde köra dels direkt och dels innom småstasjoner. Som NSB löst det nu blir som sagt resetiden 4 timmar hem för min del från en av dessa stasjoner till Moss. När det är buss för tåg. Om jag slutar nattvakt (10 timmar) kl 7:30 är jag hemma vid kl 11-11:30 när NSB har buss för tåg. För att dem är helt inkompetenta på goda lösningar när det är buss för tåg. Jag kommer inte benytta mig mer av NSB från nästa månad då blir det bil på 45 min en väg istället. Tack och lov för det.

Skjult ID med pseudonym blingbling ma. 19 sep. 2016 20:39

Spør utmarksNorge - vi har løsningen: Fraflytting! Og det virker! Eneste kø her er ferjekø (mens du venter på neste), og vedstabler👍🏼

Skjult ID med pseudonym blingbling ma. 19 sep. 2016 20:53

Sorry @Solecita - kan innimellom bli litt rasjonelt kjapp å følge. Prøver å omfrasere den jeg antar du ikke forstod spøttet av:

Nei det trodde jeg da heller ikke.

Jeg følger ikke med på hvor støttetjenester reirganiseres fra og til. Jeg jobber med kjernevirksomhet.

Arkiv fungerer fint her. Det på tross av at 'firmaet' langtfra er norgesmester på offentlig IKT.

Innen IKT-anskaffelser og '-utvikling' er også problemet døvhørt og gjort overbemannet med arroganse i fra din bygd. Det er ikke din skyld ;)

Å - den som kunne fått vært (etisk) herse...

(Google 'herse')

(kvinne 43 år fra Oslo) ma. 19 sep. 2016 20:57 Privat melding

Jag har skrivit till NSB. Jag tycker jag behövde belysas lösningar även här i argument som du hade om att att det blir fullt på vägarna 😅

Skjult ID med pseudonym blingbling ma. 19 sep. 2016 21:18

@Solrcita: 'NSB kan bli bedre på logistikk' Det får vi jo håpe - lite NSB uten logistikken vel? Har de slitt alltid?

Kødder - jeg vet (og introduserte) at jernbanen er et stebarn.. :( :)

Skjult ID med pseudonym blingbling ma. 19 sep. 2016 22:13

'Bysykkel for taxi for trikk for buss for tog'👍🏼

Skjult ID med pseudonym blingbling to. 22 sep. 2016 13:28

"På mine kantar er dei ære å verte kalla god hestehandlar"

http://www.nb.no/nbsok/nb/680b1900d4db8881c6a6cf930b9de433.nbdigital?lang=no#169

'Elsykkel for moped for traktor for lastebil for buss for tog'

Skjult ID med pseudonym blingbling to. 22 sep. 2016 13:38

Sitter på hendene!

Skjult ID med pseudonym blingbling to. 22 sep. 2016 13:45

Hehe - den første av de 2 mine ovenfor virker jo likevel (kopier -- > lim inn i adresselinjen i nytt vindu) - sletter postingen etter jeg da..

Skjult ID med pseudonym blingbling to. 22 sep. 2016 14:25

kopier -- > lim inn i adresselinjen i nytt vindu

Virker både i Internet Explorer og Google Chrome

Skjult ID med pseudonym tnbm lø. 22 okt. 2016 19:50

@Kjæreste68

Å dra til og fra Asker - Skøyen er nå strengt talt ikke pendling. En pendler har en ekstra bopæl ved arbeidsplassen, mens h*n egentlig bor et annet sted.

Det er helt normalt å måtte stå på tog, buss, trikk og bane i rushen. Og det begrenser seg ikke til Norge.
Og husk, det kunne vært verre: http://funguerilla.com/images/strange-weird/india-train/india-train25.jpg

Skjult ID med pseudonym tnbm lø. 22 okt. 2016 20:49

Det er vel litt sånn "prinsesse-på-erten-syndrom". Man legger merke til alle de små "feilene", mens man ikke verdsetter alt det positive.

Det handler litt om innstilling. Jeg var på en 2 1/2 ukers Europa-turné (snikskryt), fullspekket med mas, stress, lite søvn og ca null komfort.
Det var egentlig som forventet, så jeg tok nytte av Atle Antonsens "filosofi" ("Å ja, det er sånn det skal være ja. Da får det vel være sånn da, så får vi se hvordan det går.").
Men det som var mest irriterende, var å høre på alle de andres meningsløse klaging.

(mann 36 år fra Oslo) sø. 23 okt. 2016 01:00 Privat melding

Apropos Atle Antonsen. Det ble tatt opp i Misjonen for en uke eller to siden. Alle "RASER" mot ett eller annet. Ihvertfall om man skal tro media.

Men har sluttet å overraske meg over bagateller folk hisser seg opp over.