Alle innlegg Sukkerforum

Soleklar Putin

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym på date fr. 16 sep. 2016 21:10

Synd Masse media fremstiller Putin som en trussel når sannheten er en helt annen.

Noen som har tanker rundt denne linken:

http://simplecapacity.com/2016/09/short-speech-putin-strips-naked-every-dirty-game-un-played-isis-syria-many/

(mann 48 år fra Oslo) fr. 16 sep. 2016 21:22 Privat melding

Tror du har med deg Ukraina når du avdramatiserer trusselen Putin står for. Eller...!?!

Skjult ID med pseudonym - fr. 16 sep. 2016 21:23

Av en eller annen grunn funker ikke linken din!? Men, ja jeg har mange tanker rundt hvorfor Putin er en trussel!
Kanskje den mest sentrale er at han ikke representerer "my way of life"! Samtidig som han må tekke den russiske befolkningen ift å forklare hvorfor illusjonen om "verdensherredømme" brast ( i 89) samtidig med innføringen av markedsøkonomi, som feilet fatalt pga korrupsjon! Ingen individuell frihet med en diktator? Du liket åpenbart tanken på å leve uten de frihetene du i dag nyter godt av?

Skjult ID med pseudonym - fr. 16 sep. 2016 21:25

...og bare for å ha sagt det! Putin fører en ekspansiv/offensiv utenrikspolitikk! Og dette er noe å tenke på når vi deler grense med landet, samtidig som Trump kan bli president i USA....

Skjult ID med pseudonym på date fr. 16 sep. 2016 21:30

Linken virker helt fint når jeg prøver....

Putin er ingen trussel mot USA i følge ham selv, så da er det jo rart at han blir fremstilt sånn. Og at USA ruster opp langs grensene i Europa, hvorfor gjør de det?

(mann 48 år fra Oslo) fr. 16 sep. 2016 21:30 Privat melding

Da er du på pc, ikke på mobilapp.

Skjult ID med pseudonym - fr. 16 sep. 2016 21:49

...jeg tror nøkkelen til hva du lurer på ligger i "i følge ham selv"...

Skjult ID med pseudonym - fr. 16 sep. 2016 21:50

Vet du i det hele tatt noe som helst om Russland?

Skjult ID med pseudonym på date fr. 16 sep. 2016 22:01

Har ikke USA og Russland et felles mål? Å bekjempe IS? Hvorfor fokuser på Russland som en trussel når de ikke er det? Har Russland truet USA i senere tid? Ikke som jeg vet.

Skjult ID med pseudonym - fr. 16 sep. 2016 22:17

Nei, dette er ikke et felles mål! USA vil gjerne kvitte seg med Assad, russerne ser helst at han sitter! Syria og Iran er det eneste "stronghole" Russland har i regionen. De er livredde for at Assad mister Syria! Russiske fly flyr ut fra Assad kontrollert Syria! Den amerikanske koalisjonen får ikke nærme seg disse områdene! Din sikkerhetspolitiske forståelse av verdenen i dag står til stryk! IS er/har blitt en mindre betydelig brikke i et storpolitisk spill! Dette ser man helt tydelig når man inkluderer NATO-landet Tyrkia i denne smørja!

Så til om Russland truer USA! Harde fakta er at russerne ikke har evne til å gjøre noe med USA! USA er den eneste militære stormakt i vår tid. Jeg er på den siden at jeg synes dette er bra! Man finner sikkert mye grums vedrørende USA, MEN: de står for demokrati! Individets frihet! Og universelle menneskerettigheter - jeg ser ikke noe gærent med det! Jeg ser derimot veldig mye gærent med Putins Russland, gjør ikke du? Ikke har han demokrati, ikke er individet fritt og ikke er universelle menneskerettigheter av noen betydning for diktaturet! Hva er bra med dette!

Skjult ID med pseudonym på date fr. 16 sep. 2016 23:23

Ikke mye demokratisk og individets frihet i USA da! Men om du velger å tro det, så værså god. Mer korrupt skal du lete lenge etter. Hele gjengen der borte er jo blitt hjernevasket av Mainsstream media to å tro at de har et demokrati og at Russland er den store fienden og Islam er den store fienden. Stakkars mennesker. Så viser det seg at det er deres egen Stat som står bak manipuleringen og hjernevaskingen. De kan da bare ligge unna Assad som er folkevalgt. Hva i huleste behøver de å bry seg med der egentlig?

Skjult ID med pseudonym - fr. 16 sep. 2016 23:26

Nå har det seg slik, på date, at jeg vet russern er overivrig på å få norbagger innenfor sitt rike! Du virker være en kandidat?
Legg merke til
-ingen demokrati
-ikke individuell frihet
-er du homse, bør du droppe det (menneskerettigheter har de ikke hørt om hos våre kjære naboer)

Bortsett fra det finner du helt sikkert en grå høyblokk i hjertet av Moskva hvor du kan la deg inspirere av Putin!?

Skjult ID med pseudonym på date fr. 16 sep. 2016 23:26

Sjekk hva denne delegasjonen fra US Peace Council har å si om Syria konflikten:

http://www.ronpaulforums.com/showthread.php?501020-Must-See-Video-The-Truth-about-Syria

Skjult ID med pseudonym - fr. 16 sep. 2016 23:30

Om du skal sette ord på det selv, bare fordi jeg er nysgjerrig, hva ville det vært?

Skjult ID med pseudonym - fr. 16 sep. 2016 23:32

Du mener åpenbart Putin skal bringe fred til regionen, hvorfor mener du det?

Skjult ID med pseudonym på date fr. 16 sep. 2016 23:42

Assad er støttet av sin egen befolkning og blir hjulpet av Russland. USA trenger ikke å skape inntrykk av at det er borgerkrig der når det ikke er det. De kan bare trekke seg ut og slutte å betale IS for å lage problemer i Syria. Putin gjør en kjempejobb med å skape fred i regionen for han har gjennomskuet USA. USA tjener stor penger på kriger. De selger våpen til bl.a. Saudi Arabia som støtter IS. God business for USA. Detter er det mange som ikke forstår.

Skjult ID med pseudonym - fr. 16 sep. 2016 23:51

okay, men du avgrenser is til å være i Syria? Hva med is i Irak, det var der det oppsto, det er hvor kjernen er! Irak har kostet USA milliarder av dollar... Jeg vil gjerne ha din forklaring på Mosul?

Skjult ID med pseudonym - fr. 16 sep. 2016 23:53

Og at Assad er støttet av sin egen befolkning må du forklare!? Dette er vanskelig å forstå?

Skjult ID med pseudonym - fr. 16 sep. 2016 23:54

Konkret: hva legger du i at Assad er støttet av sin egen befolkning?

Skjult ID med pseudonym - fr. 16 sep. 2016 23:55

Jeg er temmelig sikker på at dette vet du like lite om som ei annen ei vet om Russland!

Skjult ID med pseudonym - lø. 17 sep. 2016 00:05

Om du ikke er klar over det....alt utenom Assad sitt regime rund Damaskus har lidd umenneskelige grusomheter de siste årene! I forrige uke offentliggjorde Assads kulturdepartement en "turistvideo" fra middelhavskysten, med norsk bakgrunnsmusikk - finnes på VG nett! Jeg kan ikke se annet enn at dette er ditt bakteppe for å påstå det du gjør! I mine øyne gjør dette deg til noe verdenen hadde vært bedre uten!

Skjult ID med pseudonym på date lø. 17 sep. 2016 00:45

Jammen er du sjarmerende @skjult ID 0016

Godt du er skjult med tanke på at vi er på en dating arena.

Du får ha en god natt.

Skjult ID med pseudonym - lø. 17 sep. 2016 00:57

Var det hva du hadde komme med i ditt forsvar av Assad? Min 00:16, og du på date, mener det at jeg er skjult har noe med dette å gjøre?

Din stakkars lille faen av en ubrukelig unnskyldning på et bortskjemt menneske i de privligertes hjørne av verdenen! Skal du først forsvare diktatorer og krigsforbrytere får du faen meg stå for det din lille lille lille stakkar!

Du er en torturist og et avskyelig menneske! Ditt forsvar av Putin og Assad er avskyelig! Du vet ingenting om Russland og du vet ingenting om Midtøsten! Du forsvarer barnemordere din avskyelige lille taper!

Skjult ID med pseudonym på date lø. 17 sep. 2016 01:00

Undres på om det var et forsøk på å skremme meg ut av tråden fordi jeg kom med stoff som du ikke ønsker skal bli belyst? Synes du tok så uforholdsmessig hard i med kraftuttrykk, helt unødvendig, men sikkert virkningsfullt hvis man ønsker å psyke ut motparten....om du ser på meg som en trussel eller noe? Er du kanskje et nettroll som er betalt for å hindre opplysning om visse temaer? Du har i hvertfall fått meg på den tanken med din hissige og aggressive måte å diskutere på.

Tenker ikke svare på noe du har dratt frem. Jeg fikk sagt min mening om Putin og USA og det tenker jeg du får forholde deg til, og faktisk akseptere uten å slenge ut respektløse beskyldninger som ikke henger på greip. Sier mer om deg enn om meg.

Skjult ID med pseudonym - lø. 17 sep. 2016 01:10

Det er jo litt poenget mitt! Du unnlater svare, jeg stilte deg konkrete spm vedrørende dette! du svarer med tåpeligheter! Det gjør deg tåpelig! Evner du ikke svare får du bare si det! Alle kan slenge ut apekattpropaganda din helvetes nisse!

Skjult ID med pseudonym på date lø. 17 sep. 2016 01:18

For et kultivert språk du fører. Blir virkelig imponert. Hvis du prøver å provosere meg til et usakelig munnhuggeri er nok det fånyttes. Jeg biter ikke på dessverre. Jeg akter ikke synke ned på et slikt nivå. Jeg har veldig god greie på hva som skjer i verden, og ønsker at flere var mer våkne og opplyste. Det var min motivasjon for denne tråden, og det ligger nå to linker i tråden med veldig god informasjon, som de som måtte være litt nysgjerrige på hva jeg mener kan lytte til. Nok om den saken. Har skjønt at din motivasjon er å skremme meg vekk fra tråden. Det har du ikke gjort, du har kun oppnådd å vise alle at du har en respektløs væremåte og eier ikke takt og tone. Så hvem det er mest synd på her er vel ganske åpenbart.

Skjult ID med pseudonym - lø. 17 sep. 2016 01:30

Jeg har allerede kommentert dine linker, og akter ikke gjøre det igjen...du kan bla oppover! Så, jeg skal forsøke være kultivert, kan du svare på min 23:30 og 23:51?

Jeg vil ha deg til å forklare hvordan du forstår at Assad er støttet av sin egen befolkning? Dette var en påstand du hadde! Og så ville jeg du skulle forklare hvorfor det ikke er demokrati i USA! Og hvorfor det ikke er individuell frihet i USA sammenlignet med Putins Russland? Kan du svare på disse påstandene? Dette er dine påstander jeg ber deg forklare, dette nekter du gjøre!

(kvinne 57 år fra Akershus) ma. 19 sep. 2016 12:48 Privat melding

@ts.

Jeg elsker Russland og russere, og blir gjennomgående tatt for å være russerinne. Men å tro at Putin er godt nytt for verden, enn si for Russland er ensidig propaganda. Det beste jeg kan si om Putin, er at hvis han blir borte, så vil alternativet være enda verre.

Han har begrenset demonstrasjonsrettigheter, stengt ned det meste som kan minne om uavhengige organisasjoner kritiske til sin politikk, endret valgdistrikter for å sikre seg nok mandater, diskreditert eller fengslet opposisjonen med falske anklager og regnes for å ha gitt ordre til en rekke politiske mord og overgrep:

Den prominente lederen av Yukos, Khodorkovsky, som hadde begynt å få politiske ambisjoner, ble arrestert på anklager om skatteunndragelser i 2003, anklager alle internasjonale observatører betrakter som falske, og ble sittende fengslet i Sibir i 10 år. Den russlandskritiske ukrainske presidentkandidaten Yushchenko ble forgiftet i 2004,den prominente Putin-kritiske journalisten Anna Politovskaja ble skutt og drept i 2006 på Putins bursdag, Alexander Litvinenko ble forgiftet og drept i England samme år, Sergei Magnitsky ble slått i hjel i fengsel i 2009 (han ga navnet til 'The Magnitsky Act' som gjør at russiske politikere og myndighetspersoner som ansees ansvarlig for drap eller grov korrupsjon kan utestenges fra USA, og deres midler kan inndras, og Boris Nemtsov, en av de to mest prominente opposisjonslederne ble skutt ned rett utenfor Kreml, på et sted som kryr av politifolk og sikkerhetskameraer uten at noen så noe eller noe opptakt lit seg skaffe... Navalny, som er den andre mest viktige opposisjonspolitikeren, har også fått anklager mot seg som hindrer ham i å stille til valg, og til og med hans bror er fengslet på falske anklager. Listen er uendelig mye lenger, jeg har bare nevnt de som har vært såpass mye i pressen at jeg regner med at dere kjenner navnene deres. Jeg skal ikke engang gå inn på Ukraina og Krim - den saken kjenner alle.

(kvinne 57 år fra Akershus) ma. 19 sep. 2016 12:48 Privat melding

15 minutter etter at valglokalene stengte i går erklærte Putins parti seg som vinnere av valget. Les dagens Aftenposten.

Jeg har vært 8-10 ganger i Russland. De er verdens søteste mennesker, men de blir tutet ørene fulle om at Vesten kommer til å angripe Russland, og hører om hvor dekadent Europa er, og hvordan USA er på vei mot undergangen. Norsk barnevern blir beskyldt av den russiske barneombudsmannen for å ta russiske barn for å gi dem til pedofile.

Norsk PST anser Russland under Putin som Norges største sikkerhetspolitiske trussel. Så jeg vet ikke helt hvor du tar dine opplysninger fra, men det aller beste jeg kan si om deg er at du er kunnskapsløs og naiv.

Skjult ID med pseudonym blingbling ma. 19 sep. 2016 13:22

@Solecita: Han driver vel et litt oppskalert, 'rikt' N-Korea..?

(kvinne 57 år fra Akershus) ma. 19 sep. 2016 13:53 Privat melding

Russland er nesten for stort, for variert, for mangslungent til å beskrives kort. Over hundre ulike nasjonaliteter og språk - bunnløs fattigdom - sanseløs rikdom. Et sted hvor man renser et hus ved hjelp av en katt før man flytter inn, et sted hvor du kan piskes naken med bjerkekvister av to andre nakne kvinner mens tyve andre like nakne kvinner sitter og ser på og det betraktes som en sosialt akseptert ting å gjøre, et sted hvor det er like deler korrupsjon og vennlighet. Et sted hvor 7-åringer leser Tolstoi og 5-klassinger har høyere matematikk-nivå enn vi har på videregående. Et sted hvor de minst intellektuelle kan sitere Pushkin.

Jeg kjenner ikke Nord-Korea godt nok til å vite om det er tilsvarende, annet enn at jeg registrerer at propagandaen også i Russland er så altomfattende at selv folk som før ville tilhøre opposisjonen nå har tillit til Putin.

Jeg har snakket med folk som er kritiske, men jeg ville voktet meg vel for å avsløre dem på noen form for flate, redde for at det ville kunne få konsekvenser for dem. Et fantastisk land med vakker natur og store naturressurser, men jeg er dypt bekymret for fremtiden.

Skjult ID med pseudonym blingbling ma. 19 sep. 2016 14:23

Nord-Korea er (forenklet sagt) en 'familiebedrift' - der sensuren på info. inn fra utenverdenen er nærmest total, erstattet med en ensrettet propaganda -totalitær klassiker.

Denne er ikke på noennoen måte kvalitetssikret (har ikke forutsetn. heller - men må anta den er nærmere enn fjernere....)

https://www.youtube.com/watch?v=YtgpHFUAGEA

(kvinne 57 år fra Akershus) ma. 19 sep. 2016 14:47 Privat melding

Sensuren i Russland er langt fra total, de har fri tilgang til Internett. Problemet er at de ikke lenger tror på det de leser...

Skjult ID med pseudonym blingbling ma. 19 sep. 2016 14:51

Da er hensikten oppnådd, med en mildere - la oss si 'mer elegant' hånd - det er mange måter:

https://no.wikipedia.org/wiki/Propaganda

(kvinne 57 år fra Akershus) ma. 19 sep. 2016 15:46 Privat melding

@eleane: Det var ingen kritikk, det var bare veldig uventet :-) Jeg har også vært naken i badstue i Norge (riktignok bare med kvinner), og jeg hadde bestilt 'veniki-massasjen' Jeg var bare ikke mentalt forberedt på at den skulle skje i full offentlighet, jeg trodde det skulle skje i et diskret lite avlukke slik som vanlig massasje foregår. :-)

Det var en morsom kulturell opplevelse, som jeg ikke ville være foruten, og jeg fikk skryt av personalet både for at jeg klarte å la være å skrike, og for at jeg holdt ut i varmen like lenge som de tøffeste av de russiske kvinnene. :-)

Skjult ID med pseudonym på date ma. 19 sep. 2016 17:19

Jeg tror på hva denne syreren skriver om:

http://www.globalresearch.ca/i-am-a-syrian-living-in-syria-it-was-never-a-revolution-nor-a-civil-war-the-terrorists-are-sent-by-your-government/5544450

Føler meg verken naiv, kunnskapsløs eller uopplyst. Jeg vet at Putin har mange svin på skogen, men jeg har inntrykk av at han prøver å gjøre noe bra nå. Han støtter Syria. Det synes jeg er flott.

(kvinne 57 år fra Akershus) ma. 19 sep. 2016 17:39 Privat melding

@på date: Han støtter ikke Syria, han støtter Bashar al-Assad som har begått grusomme overgrep mot egen sivilbefolkning.

Stooor forskjell.

@eleane: De kastet baljer med iskaldt vann over meg etterpå. DA må jeg innrømme at jeg skrek. 😂

Men jeg karret meg over i kaldkulpen med iskaldt vann tilslutt og satt til jeg hadde telt til ti. Jeg gjør ingenting halvveis. 😊

Jeg har heldigvis et veldig sterkt hjerte, og hadde med legeattest hjemmefra som de krever for å få lov til å gjøre dette. 😎

(kvinne 57 år fra Akershus) ma. 19 sep. 2016 17:44 Privat melding

*tellet

Skjult ID med pseudonym på date ma. 19 sep. 2016 17:51

@Solecita
Det er nok ikke slik det henger sammen om du tar deg tid til å lytte til en syrer som forklarer hvordan det faktisk er der, se linken vedlagt. Media fremstiller Bashar al-Assad som en grusom diktator. Se også linken jeg la ved øverst i tråden der en uavhengig delegasjon fra US Peace Council.

Kan også leses om her:

https://www.sott.net/article/327319-Independent-US-peace-delegation-Stop-calling-the-Syrian-conflict-a-civil-war-it-is-a-state-sponsored-war-of-aggression-against-a-democratically-elected-gov-t

Det er faktisk viktig at vi gidder å lytte til disse menneskene som prøver å belyse noe "mainstream media" ikke ønsker at vi skal vite om.

(kvinne 57 år fra Akershus) ma. 19 sep. 2016 18:59 Privat melding

@på date:

Har du sett bilder av et sønderbombet Aleppo?

Har du fått med deg at syrere har flyktet i hopetall bl. a. til Norge?

Tror du det er fordi Assad er en god hersker?

Skjult ID med pseudonym blingbling ma. 19 sep. 2016 19:02

Gjennomlysing/røntgen av penhouseleiligheten avdekker neppe alt....

Skjult ID med pseudonym på date ma. 19 sep. 2016 19:07

Det er jo ikke fordi Assad ønsker krig i sitt land. Han forsvarer landet og folket sitt mot angrep utenifra. Har du sett på linkene jeg har lagt ved i det dele tatt? Det har jo blitt krig fordi de har blitt angrepet. Ikke fordi det er borgerkrig. Ikkr fordi Assad går løs på sin egen befolkning. Ifølge syriske inbyggere har media fordreid årsaken til krigen. Derfor er det vår oppgave å lytte til dem og ikke til massemedia. LYTT TIL INBYGGERENE.

Skjult ID med pseudonym blingbling ma. 19 sep. 2016 19:10

😂 - og der @på date - har jeg omringet deg, og du er klar for utsulting. Kjekt?

(kvinne 57 år fra Akershus) ma. 19 sep. 2016 19:48 Privat melding

@på date: Nei. Jeg sitter på mobil. Men opplys meg: Er det irakerne som angriper? Tyrkerne? Iranerne? Eller snakker vi om den store eller den lille satan, her?

Pussig at ingen ellers har nevnt noe om fremmede styrker på bakken, og selv de fremmede styrkene som er/ har vært der med luftangrep kom jo først ETTER at Assad prøvde å slå ned opprøret med brutale midler.

Skjult ID med pseudonym på date ma. 19 sep. 2016 19:55

Et lite utdrag, en kommentar fra the Independent delegation of the US Peace Council:

Another delegate, Madelyn Hoffman, in answer to journalists' question, said,
"It is a war of the Syrian people, all of them against foreign mercenaries who are funded and trained by Qatar, Saudi Arabia, US, and Israel."

Synd du ikke får leste linkene jeg har lagt her. Da blir det straks litt vanskelige å diskutere.....er man nysgjerrig nok så finner man en måte å lese dem på. Er man ikke nysgjerrig nok, så bør man også la være å kommentere i tråden som er myntet på disse linkene.

Skjult ID med pseudonym blingbling ma. 19 sep. 2016 20:01

@På date: Har du kikket i linker - f.eks den jeg la tidligere i tråden om fenomenet 'propaganda'?

Kanskje ikke nei?

Enten driver du med det, eller du er blitt offer for. Vi hjelper deg om siste er tilfelle. Keep up your good reorientation👍🏼

(kvinne 57 år fra Akershus) ma. 19 sep. 2016 22:19 Privat melding

@på date: Du siterer spesielle kilder.

Jeg siterer fra Wikipedia:

U.S. Peace Council
The U.S. Peace Council is a peace and disarmament activist organization founded in 1979. It is affiliated with the World Peace Council, and represents its American section.

Backdrop

Allegations of Soviet involvment Edit

'During the Cold War, in common with the larger World Peace Council and its affiliates, it was alleged that the USPC was a front group for Soviet interests, maintained close ties to the Communist Party USA, and was a mainstay of Soviet influence on the peace movement in the United States.'

Hvilke nasjoner mente du disse leiesoldatene liksom skulle komme fra, og hvorfor har ingen av dem blitt påtruffet i Syria?

Skjult ID med pseudonym på date ma. 19 sep. 2016 22:45

Åja, du velger å bruke Wikipedia som kilde, og ikke lytte til befolkningen i Syria. Da skjønner jeg at du har den oppfatningen som du har.

Wikipedia er det mange som ikke lenger har tillit til. Sist jeg var på foreldremøte på skolen til min sønn, var det flere foreldre som påpekte at Wikipedia ikke kan brukes som troverdig kilde. Altfor mange direkte usannheter. Jeg velger derfor å lytte til de som faktisk bor i landet.

Skjult ID med pseudonym blingbling ma. 19 sep. 2016 22:54

@Solecita: Perler forsvinn, perler forsvinn....

(kvinne 57 år fra Akershus) ma. 19 sep. 2016 22:56 Privat melding

@blingbling: Du har et poeng...

Skjult ID med pseudonym blingbling ma. 19 sep. 2016 23:03

Innimellom, stundom, mm., osv.

(kvinne 42 år fra Oslo) ma. 19 sep. 2016 23:13 Privat melding

Du kan ju inte bara lyssna på en källa (" folket i Syrien " som du säger) @ på date. Du må ju försöka se på många olika källor. Du svarar ju inte heller på väldigt goda argument som du fick av @ - för 3 dagar sedan. Det pågår mycket propaganda och det borde du också ta till dig. Och ställa dig kritisk till.

Skjult ID med pseudonym på date ma. 19 sep. 2016 23:25

The Peace council har jo reist til Syria og snakket med befolkningen for å finne ut hva som egentlig skjer der. Vær så snill å se på linkene jeg har lagt ut før du uttaler deg. Det er ikke kun en syrer som har uttalt seg. Er det noen i tråden som i det hele tatt har sett på linkene? Hadde vært hyggelig om dere gjorde det før dere begynner å diskutere.

Skjult ID med pseudonym på date ma. 19 sep. 2016 23:39

Jeg stiller meg jo veldig kritisk til Mainstream media da jeg jo vet at de er finansiert av makteliten (Rockefeller & co.). Derfor søker jeg informasjon fra dem som har vært i landet og snakket med befolkningen direkte.

(kvinne 42 år fra Oslo) ma. 19 sep. 2016 23:55 Privat melding

Så du vägrar svara på spörsmålen från @ - för 3 dagar sedan ? .... "Jeg vil ha deg til å forklare hvordan du forstår at Assad er støttet av sin egen befolkning? Dette var en påstand du hadde! Og så ville jeg du skulle forklare hvorfor det ikke er demokrati i USA! Og hvorfor det ikke er individuell frihet i USA sammenlignet med Putins Russland? Kan du svare på disse påstandene? Dette er dine påstander jeg ber deg forklare, dette nekter du gjøre!"

(kvinne 42 år fra Oslo) ma. 19 sep. 2016 23:57 Privat melding

Konspirationsteorier och propaganda - hur ställer du dig till det ?

Skjult ID med pseudonym blingbling on. 21 sep. 2016 13:06

https://www.nrk.no/urix/haerforeren-som-frigjorde-tyrkiske-kvinner-1.13136852

Skjult ID med pseudonym - fr. 23 sep. 2016 17:54

Ja, blingbling, Ataturk var lenge "reformisten" man håpet skulle bygge bro mellom det sekulære demokratiet og islams noe tvetydighet ift religion's-innvirkningen på samfunnsstrukturen. "Den tyrkiske modellen" var, før Erdogan, hvordan den muslimske verdenen skulle bringes inn i det 21. århundre...slik gikk det ikke.

Skjult ID med pseudonym - fr. 23 sep. 2016 17:59

Ataturk var en kortvarig Jesus, om du vil.

Skjult ID med pseudonym blingbling fr. 23 sep. 2016 18:45

Atatürk hadde stor k** - Erdogan er etter alt å dømme en..

Om vi vil - og mye tyder på det...

Skjult ID med pseudonym - fr. 23 sep. 2016 18:59

På sukkerforum kan vi skrive betydningen av hva vi vil helt ut! Du vil ikke bli sensurert om du velger benytte deg av ordet "kuk", feks. Jeg registrerer du var noe ivrig på denne linken din! Er det noe i det storpolitikske bildet du lurer på (samferdselspolitikk ikke inkludert;) ift Ataturk?

Ataturk ble forstått på en (med tøddel, 1) måte i den vestlige verdenen, og kanskje ikke helt på samme måte i sitt hjemland? Uansett, tyrkiske militærkupp kan ikke forklares uten hans inflytelse (sist Tyrkia hadde militærkupp var i 98, tror jeg) og han hadde kjempeproblemer med religion!

Skjult ID med pseudonym blingbling fr. 23 sep. 2016 19:08

Takk streken - men egentlig ikke.

Helten fra Gallipoli som så verdien av en sekulær stat går utenpå det meste vi har hatt her på berget...

Ser på det som dels motgift mot det som tidl. var tema i tråden. La den i 2 tråder med formål i begge.

Skjult ID med pseudonym på date lø. 24 sep. 2016 11:57

GOLDFISH REPORT NO.61

Good stuff!

https://www.youtube.com/watch?v=JxDRg347KM4&feature=share

Skjult ID med pseudonym blingbling lø. 24 sep. 2016 12:12

Håpløse greier @på date. Sklir på bananskallet i løpet av 1. analyse av Obamas tale om FN. Det betyr at troverdigheten til gullfisken er destruert på under 5. minutt. Man skal være særs lett på 1900-talls historie for å sluke dette mølet.

God bedring!

Skjult ID med pseudonym på date lø. 24 sep. 2016 12:39

Det blir for øvrig nevnt i videoen at den sykdommen som dreper flest mennesker i dag heter "ignorance". Noe å tenke over.

Skjult ID med pseudonym blingbling lø. 24 sep. 2016 12:54

Svaret jeg ga deg nyss er ikke 'ignorance'. Det er å ikke kjøpe 'propaganda' slik du gjør ig prøver å videreselge.

Det er mange underliggende irrganger og allianser - og historikk og for den del misforståelser som fyrer konflikter, det er så. Men overblikket for den som kan nok historie etter den industrielle revolusjon er ikke krevende. Det betyr at jeg kan ikke gi deg detaljer fra et sidedalføre til Bekaadalen - men at jeg kan nok til å se at du driver med spinndoktotvirksomhet.

Skjult ID med pseudonym på date lø. 24 sep. 2016 13:20

Sannheten for meg forandrer seg hele tiden. Den varer til neste sannhet blir åpenbart. Slik er det. Man må hele tiden søke og være åpen. Ingen kan være sikre på at de ikke går rundt med en vrangforestilling. Derfor bør man lytte og lære og være kritisk.

Skjult ID med pseudonym blingbling lø. 24 sep. 2016 13:56

Det har du dels rett i - men det nytter ikke å lete etter sannheten nede i en skyttergrav. Du må ha globalt overblikk. Går du deg skårfast så går du deg skårfast. Det er det du har gjort - og prøver å lokke andre med på - fåfengt!

Skjult ID med pseudonym Feeder lø. 24 sep. 2016 14:01

@- Du kommer godt av denne tråden, det må jeg si. Du som kalte meg umoden for liten stund tilbake. Voksenpoeng til deg.

Skjult ID med pseudonym på date sø. 25 sep. 2016 12:46

@Feeder. Hvem sikter du til med den kommentaren?

Skjult ID med pseudonym blingbling sø. 25 sep. 2016 14:07

@På date: Han sikter til '-' altså 'streken', en oppegående skribent og iflg, ham selv sosialdemokrat👍🏼

(mann 32 år fra Oslo) sø. 25 sep. 2016 18:14 Privat melding

@blingbling

Kommer oppegående personer med kategoriseringer som apekatteknikk? Uansett, sosialdemokrat my ass. Han har et sinne som tilsier at han tilhører den ytterste høyre fløy.

Skjult ID med pseudonym blingbling sø. 25 sep. 2016 20:18

@Nyheterjeg: Forholder meg hvordan han omtalte seg selv. Og Sossarna er ikke unntatt sinne vel. Men det brukes stor maskevidde på seleksjon av sentrale tillitsvalgte.

Noe mer vilkårlig lokalt sann...

Skjult ID med pseudonym på date sø. 25 sep. 2016 20:25

Verd å lyttet il denne kloke damen, Cindy Kay Currier om Syria:

https://www.youtube.com/watch?v=oQjEzMXf3l8&feature=share

Skjult ID med pseudonym Å on. 28 sep. 2016 14:06

Allright, my 2 cents: ikke tro på mainstream media, hverken i Norge, USA, Russland eller andre steder. Jeg er en av få nordmenn som faktisk selv har reist i Syria og undersøkt forholdene grundig. Ikke døm "på date" så hardt, er mitt råd. Det kunne tenkes vi var litt hjernevaska, vi og, her i nord.

(mann 45 år fra Oslo) on. 28 sep. 2016 14:07 Privat melding

Putin er en korrupt, skummel mann.

Skjult ID med pseudonym Å on. 28 sep. 2016 14:10

...i likhet med de fleste statsledere.

(mann 45 år fra Oslo) on. 28 sep. 2016 14:12 Privat melding

Word. Unntaket er kanskje han som satt i Uruguay for litt siden.

(kvinne 57 år fra Akershus) on. 28 sep. 2016 14:17 Privat melding

@Å: Problemet er at vi tolker og analyserer det vi ser gjennom et filter av våre egne holdninger og politiske oppfatninger.

Jeg diskuterte akkurat problemstillingen palestinere som har måttet flykte/ blitt fordrevet fra sine hjem og jøder i Marokko som har måttet flykte/blitt fordrevet fra sine hjem. En jeg diskuterte med sendte meg en artikkel om jødenes situasjon i Marokko. Han tolket artikkelen som at jøder hadde det bra i Marokko. Kongen har uttrykt støtte. Jeg registrerte at hele 99% har flyktet, 'jøde' er det verste skjellsordet de har, folk har blitt drept, synagoger bombet (men det er ikke nødvendigvis antijødisk i følge marokkanerne ...) og unge reiser til utlandet for å studere, og kommer ikke tilbake.

Vi har alle briller på når vi tolker virkeligheten rundt oss.

Skjult ID med pseudonym Å on. 28 sep. 2016 14:31

Vi har alle briller på, men da gjelder det å bruke graderte briller, så ikke alt blir sort-hvitt 😎

Skjult ID med pseudonym Å on. 28 sep. 2016 14:38

@Sol: Husk, det eneste jeg ba om var å ikke sluke vedtatte sannheter ukritisk, samt å ikke dømme for hardt. Håper ikke innlegget ditt var et uttrykk for at du var uenig i disse to tingene?

(kvinne 57 år fra Akershus) on. 28 sep. 2016 16:20 Privat melding

@Å: I utgangspunktet er jo de to oppfordringene umulig å være uenig i. Problemet er at det første utsagnet stort sett brukes av folk som tror på konspirasjonsteorier. Det gjør ikke jeg. Alle medier bør imidlertid leses med en porsjon kritisk sans.

Og jeg dømmer ikke, men min erfaring stemmer ikke med 'på dates' erfaringer, og jeg oppfatter kildebruken hennes som ukritisk, så selv om jeg anerkjenner hennes soleklare rett til å mene hva hun vil, så klarer hun ikke å overbevise meg. 😊

Skjult ID med pseudonym på date on. 28 sep. 2016 19:49

@Å Takker for innspillet og støtten. Jeg vet jeg ikke er alene om mine synspunkter, men det har vært lite å spore i denne tråden. Så velkommen inn. Ikke at jeg blir mindre sikker på min overbevisning av den grunn. Men hyggelig likevel. Verden er ikke hva den ser ut til å være har jeg oppdaget. Men jeg sitter så klart ikke med noen fasit. Men massemedia skal man jo ikke tro på. Det har nok mange med meg oppdaget. Hvordan opplever du responsen på dine egne erfaringer fra Syria?

Skjult ID med pseudonym - fr. 30 sep. 2016 19:53

Eh...nyheterjeg, det er temmelig nedsnødd å plassere politisk standpunkt basert på sinnelag! Det du da sier, og åpenbart mener, er at ytterste venstre ikke kan være sinte? Absolutt ALT motbeviser dette tåpelige utsagnet! Kom snøen tidlig i år?

@Å, jeg har reist i Syria! Jeg var bla innom en by på syrisk side av Mount Hermon med samme navn som meg...var litt moro. Utover det har jeg lang fartstid i Midtøsten. Hvilke vedtatte sannheter mener du fremstiller virkeligheten feil? Eller, hva mener du med "hjernevaska"? ...jeg skjønner ikke hva du sikter til, for du sier svært lite, og har kun generelle betraktninger?
Helt konkret: hva betyr det at du har undersøkt forholdene grundig? (Dette er antakelig noe av det tåpeligste jeg har lest, jeg håper du har gode svar!)

En ting jeg har lært meg oppigjennom er å aldri forsøke bortforklare grunnlegende uret med vissvass! Det vil ikke føre til noe annet enn at vi er litt dummere i morgen enn vi er i dag!...kanskje det er derfor jeg er så sint, nyheterjeg!