Alle innlegg Sukkerforum

Krig i Israel/Palestina akkurat nå

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Mopp lø. 27 des. 2008 22:21

Vet det er gammelt nytt. Men nå smeller det bra der borte. Personlig synes jeg alt som finnes øst for Italia er scum, men jeg blir lei meg av å se bilder av barn løpe fra raketter. Mente ikke å ødelegge stemningen, men synes allikevel vi alle bør ta noen sekunder og tenke på hvor bra vi har det her.

Ikke sant?

(mann 47 år fra Vestfold) lø. 27 des. 2008 22:26 Privat melding

Vi har det svært bra her i Norge! Det er for gale at man ikke får gjort noe for alle som lider under galne ledere...

Skjult ID med pseudonym megselvja lø. 27 des. 2008 22:29

Så på mitt nye bilde retter jeg fingen mot alle som gjør urett mot folk!

Skjult ID med pseudonym Niang lø. 27 des. 2008 22:58

Shalom Israel:)

Skjult ID med pseudonym yeehaw lø. 27 des. 2008 23:00

Menneskerettigheter er en pussig ting. Noen mennesker ser ikke ut til å ha andre rettigheter enn å lide under andres overgrep.

Skjult ID med pseudonym lewis lø. 27 des. 2008 23:00

Slipp en abombe over midtøsten, asfalter over og lag parkeringsplasser.. Da løser vi to problemer i verden.

Skjult ID med pseudonym R lø. 27 des. 2008 23:04

"alt som finnes øst for Italia er scum"
"Slipp en abombe over midtøsten, asfalter over og lag parkeringsplasser.. Da løser vi to problemer i verden"

Dette er uttalelser som i prinsippet burde føre til en advarsel fra Sukkers side, synes jeg. Dette er et diskusjonsforum - ikke et fora for de som vil ytre sin personlige rasistiske propaganda.

Skjult ID med pseudonym Undertaker lø. 27 des. 2008 23:04

Israel demonstrerer igjen sin militære overlegenhet!Yes!

(kvinne 49 år fra Hedmark) lø. 27 des. 2008 23:13 Privat melding

Kunne ikke vært mer enig R...snakk om inntoleranse overfor andre verdensdeler, land og deres befolkning.
Snevert...rasistisk....uvitende og mye mye mer.

Skjult ID med pseudonym Zoo lø. 27 des. 2008 23:16

Støtter også opp under R sin uttalelse.....

Skjult ID med pseudonym Bongo lø. 27 des. 2008 23:21

Vel...folkens...ytringsfriheten skal gjelde de upopulære meningene også!

Er også dritt lei av alt som skjer øst for Italia, og enda mere lei av at vi må deale med de samme her hjemme. Håper det smeller en gang i Norge også før det er for seint, slik at vi får rensket opp...

(mann 43 år fra Oslo) lø. 27 des. 2008 23:24 Privat melding

Vel, Ja det er mye dritt rundt i verden....Ja! Vi har det godt her i Norge. Nøkternt sett... Det har rendt blod i midt østen helt siden tidenes morgen. Så at dem driver og slår hverandre ihjæl der nede...bombe? Nope.

Skjult ID med pseudonym tekopp lø. 27 des. 2008 23:37

Enig med R. Også enig med TS, vi e kjempeheldig her vi sitt trygt hjemme foran PC'n og mangle kun en kjæreste...
Når det gjeld konflikten Israel/Palestina, blir æ rasanes når æ høre "Jamen Israel har rett til å forsvare sæ"- ærlig talt, e det nødvendig å skyte spurv med kanon, og kan noen forklare mæ koffor Israel må forsvare sæ også mot uskyldig sivilbefolkning, når det e ytterliggående Hamas-medlemma og Islamsk Hellig krig som i hovedsak står for rakettangrepan mot Israel (og de siste dagers angrep på Israel har i følge Israelske talspersona ikke krevd liv)? Nu håpe æ bare det internasjonale samfunn e så sterk i sin kritikk av Israels oppførsel, at diplomatiske forbindelsa mellom Israel står i fare. E visst det eneste som kan få Israel til å høre etter...

Skjult ID med pseudonym R lø. 27 des. 2008 23:40

@ Bongo - på hvilken måte skal det smelle, mener du? Elaborate, please.

(mann 43 år fra Oslo) lø. 27 des. 2008 23:45 Privat melding

Israel vet at Vesten aldri kommer til å gjøre alvor av sine trusler, annet enn å "protestere"..... De vet at ingen kommer til å tørre pga samvittigheten etter Nazi styret og "Den endelige løsningen"!

Skjult ID med pseudonym Bongo lø. 27 des. 2008 23:57

@R

At folk får nok av alle drittproblemene vi har skaffet oss her og tar saken i egene hender... Bare vent om en 30-40 år, det kommer til å skje!

Skjult ID med pseudonym R sø. 28 des. 2008 00:00

Så det du sier er at du håper at "folk får nok" og tyr til vold for å "renske opp" i alle "drittproblemene"? På hvilken måte vil du ta saken i egne hender?

(kvinne 49 år fra Hedmark) sø. 28 des. 2008 00:11 Privat melding

Har vært i en del diskusjoner og meningsyttringer oppigjennom årene med folk som har klart rasistiske holdninger...og det som får meg til å trekke litt på smilebåndet og synes ja....faktisk litt synd på disse bastante filurene er at majoriteten av de IKKE kan komme med en SAKLIG grunn for at det mener som de gjør.

Skjult ID med pseudonym Bongo sø. 28 des. 2008 00:14

@R

Jeg er ikke Nostredamus, så om de bruker laser eller tannpirker, vold eller et lite dytt i ryggen...det vet jeg ikke.... Når dette skjer er jo nok bare en gammel mann som nyter synet av det hele!

Men at verden går mot en storkollisjon når det gjelder religion,styresett og frihet for den enkelte, det bør de fleste se.

Skjult ID med pseudonym R sø. 28 des. 2008 00:14

Sporty - følg med i neste episode ;-) Bongo sitter forhåpentligvis og taster ned sine saklige synspunkter i dette øyeblikk, så vi får vente og se.

Skjult ID med pseudonym Bongo sø. 28 des. 2008 00:17

@sportylady

Ikke begynn å dra opp det rasismebegrepet igjen... Du må lese aviser ikke bare bla i de !
Dette har ingenting med rase å gjøre det har med kultur og religion.

Gå tilbake til Vikinglottoen.

Skjult ID med pseudonym R sø. 28 des. 2008 00:20

@ Bongo - Nei, Nostradamus er du ikke. Det er fortsatt svært uklart for meg hva du vil skal skje og med hvem, så jeg foreslår at du ikke kaster rundt deg med "drittproblemer" og opprensingsproblematikk uten å kunne begrunne HVA det er du er imot, HVORFOR du er imot det og HVA du vil skal skje for å få løst problemene.

Jeg skal gi deg rett i den siste setningen. Den er vag, men inneholder i det minste elementer av riktighet, ift at vi mest sannsynlig vil få problemer grunnet religion i fremtiden. Vi har allerede problemer som bunner i religion i samtiden - det er grunn til å tro at de vil utvikle seg i negativ retning. Desverre.

Skjult ID med pseudonym lewis sø. 28 des. 2008 00:23

Nå ble mitt utsagn tolket som en slags rasistisk kommentar der oppe av en litt for politisk korrekt kar. Det var det overhodet ikke, det er mer et oppgitt utsagn om situasjonen der nede. For å være helt ærlig så bryr ikke krigen der nede meg nevneverdig lenger. Det fremstår som mer og mer åpenbart for meg at folkene der nede ikke klarer eller makter å leve side om side uten å måtte krige med jevne mellomrom. Det er intet mer enn tragisk. Men jeg har mistet troen på en fredelig løsning der. Jeg tror ikke på fred der før den ene parten er borte fra kartet, dessverre.

Hvem som er verst, har mest rett, eller noe tror jeg ingen av oss har verken kunnskap eller forståelse nok for å vite for sikkert.

Skjult ID med pseudonym sportylady sø. 28 des. 2008 00:25

Bongo:
Tja nå leser jeg for det meste avisene på nett da;-P)))))))) så bla det slipper jeg nå i såtilfelle.
Kall det hva du vil men DISKRIMINERENDE er det åkkesom. Og takker for at du så ydmykt lærer meg et og annet *krampe latter her nå*

Skjult ID med pseudonym Bongo sø. 28 des. 2008 00:35

@ R

Jeg er imot fremmedreligioner/kulturer som ikke er forenelig med det norske samfunn, som feks våre lover og demokratiske verdier, menneskeverd...etc. I så måte er jeg lei av politisk korrekthet der Norge alltid skal trå forsiktig og være etterpåklok og vente på å ta de nødvendige grep.
Hvorfor sier seg selv. Jeg liker det vi står for i Norge som stat og betrakter det som alle nordmenns eiendom og privilegium å få ta del i det og nyte friheten vår. Med opprenskning mener jeg at vi stopper import av problemer (afrikanere,muslimer) selv om vi trenger arbeidskraft og skal være humanitære. Hjelpe kan vi gjøre midlertidig her hjemme og i hjemlandet deres, og arbeidskraft kan vi importere fra Europa som deler et langt mere beslektet idegrunnlag for styre,lover etc.
Hva, har jeg sagt nok om. En dag får vi tollerante nordmenn også nok, og konkret vil jeg ikke være for det kan jeg ikke være... men jeg tror at en storkonfrontasjon kommer til å skje i Norge også, selv om det store smellet nok kommer en annen plass i verden.

Dette er egentlig det eneste jeg gidder å si om denne saken, og er foreløpig langt bedre begrunnet enn dine og Sportylady sine synspunkter. Nei, jeg stemmer ikke Frp. Så vet dere det også!

Skjult ID med pseudonym Bongo sø. 28 des. 2008 00:36

@Sportylady

Oja, du leser nettaviser. Da skjønner jeg.

Skjult ID med pseudonym sportylady sø. 28 des. 2008 00:47

Det du skriver Bongo (som forøvrig er en Afrikansk tromme...litt pussig..siden det kommer fra en person som vil stoppe import av problemer som Afrikanere) trenger ingen utdypning og du bare BEKREFTER min påstand om at majoriteten av de med holdninger som deg SJELDEN har en grunn som bunner i virkeligheten. ELLER Basert på FAKTISKE erfaringer. Så takk for at du gjorde jobben for meg og jeg slapp å begrunne mine påstander om uvitenhet og snever tankegang

Skjult ID med pseudonym R sø. 28 des. 2008 00:49

@ Bongo - det siste først: Jeg har kommet med få synspunkter jeg ikke har begrunnet etter mitt syn.

Takk for at du begrunner synet ditt med mer enn å slenge ut skjellsord. Ettersom dette er det eneste du gidder å si om denne saken, skal jeg ikke svare mer enn at jeg ser hva du sier og kan forstå at noen har begynt å tenke i de baner. Men følgende sitat fra innlegget ditt sier i grunnen mer enn nok for meg - vi vil aldri møtes i noen enighet uansett, når dette er ditt syn på verden:

"Jeg er imot fremmedreligioner/kulturer som ikke er forenelig med det norske samfunn, som feks våre lover og demokratiske verdier, menneskeverd...etc."

Skjult ID med pseudonym sportylady sø. 28 des. 2008 00:51

FOR DET MESTE BONGO.....sånn.....bedre? *hakke skjønnt bæret spør du meg;-P*

Skjult ID med pseudonym Bongo sø. 28 des. 2008 00:58

@ Sportylady

Jeg bor i Oslo og leser ikke kun nettaviser. Svar nok

@ R

Kan godt tillegge den setningen en liten touch for den kan misforståes, men vi snakker altså om dette problemet i Norge, uten at jeg tror vi blir mere enig av den grunn.
"Jeg er imot fremmedreligioner/kulturer her i Norge som ikke er forenelig med det norske samfunn, som feks våre lover og demokratiske verdier, menneskeverd...etc."

Tro det eller ei, jeg er fasinert av fremmede kulturer jeg også og håper jeg får oppleve mange av dem på mine reiser.

Case closed, for dette er en finne-kjæreste-plass og jeg er ikke her hovedsaklig for å diskutere krig,fred og politikk og sånn...

Skjult ID med pseudonym R sø. 28 des. 2008 01:05

@ Bongo - oppklaring mottatt og forstått, skulle dog ønske at folk som ikke vil diskutere krig og fred og politikk og sånn, heller ikke uttalte seg i en slik tråd. And yes, the case is closed - jeg stikker videre for å finne kjæreste jeg også :-)

Skjult ID med pseudonym beliking sø. 28 des. 2008 02:02

Bongo mener at vi kan hjelpe folk der de er isteden for å importere problemer til Norge. Tygg litt på denne:

Ved utgangen av 2007 fantes det 42 millioner flyktninger i verden.
- 26 millioner var på flukt i eget land
- bare ca. 340.000 klarte å komme seg til et vestlig land
- til Norge kom ca. 6500 asylsøkere, hvorav omtrent 60% fikk avslag på søknaden sin (i tillegg kom det 1200 overføringsflyktninger, dvs personer som er tatt ut etter samarbeid med FNs høykommissær for flyktninger)

Til kverulanter: Ja, det har kommet flere asylsøkere i år. Ca. 13000 så langt, men det endrer ikke på de faktiske forhold: De aller fleste flyktninger oppholder seg i eget land (26.000.000) eller et naboland (nesten 16.000.000). De som mener at vi oversvømmes av problemer (les: flyktninger fra Afrika og Asia) her hjemme, aner virkelig ikke hva de snakker om. Vår del av "byrden" er forsvinnende liten.

Bongo: Du kan lese så mye aviser du bare vil. Avisene skriver stort sett bare det folk vil lese, og du leser stort sett bare det du finner interessant. Det blir dermed en dobbel filtrering som gjør at den anvendbare kunnskapen du får fra din avislesning blir ganske så fattig og svært så ensidig. I tillegg til å lese avisene dine, foreslår jeg at du også forsøker å åpne øynene slik at du ser litt av det positive innvandringen bringer med seg, samt at du også leser noen bøker, offentlige dokumenter og statistikk. Da vil du kanskje forstå at samfunnet er litt mer nyansert enn det du får inntrykk av fra VG.

Skjult ID med pseudonym Bongo sø. 28 des. 2008 02:17

@beliking

18000 personer i Norge som oppholder seg her ulovlig og skulle vært sendt ut. (du som hygger deg med statistikk..les Oslo Politiets statistikker på sedelighets/volds forbrytelser i hovedstaden, enda bedre om du faktisk bor her så bør du vite hva som skjer daglig) De tallene du nevner dekker ikke familiegjenforening, ulovlig innvandring m.m.

Før du ringer SV sitt partikontor og ber de sende deg en fordreid faktafolder som du kan prøve å prakke på vanlige folk som lever oppi problemet daglig, så bør DU hente inn et litt bredere info grunnlag før du uttaler deg, men viktigst av alt gjøre deg opp din egen mening og stå for den...ikke bare velge den som får deg selv til å se hederlig ut .

Så når det er sagt så snakker du fint lite om hva som er poenget mitt i innleggene mine...og det skal du bare fortsette med, for nå er denne diskusjonen ferdig og energien skrues over til å bli kjent med nye damer:-)

Husk å drikk mye vann før du legger deg, høres ut som du har hatt en bløt kveld;-)

Skjult ID med pseudonym sportylady sø. 28 des. 2008 02:35

18000? pussig hvordan man klarer å kartlegge folk som er her ulovlig....ville tro at dette er et tall tatt fra løse luften eller no....da disse individer svært sjelden melder seg til "opptelling" og registrering.....eller??

Skjult ID med pseudonym tlf sø. 28 des. 2008 02:39

@ Shortylady

Fokuser heller energien på å skaffe deg en mann:-)

Skjult ID med pseudonym sportylady sø. 28 des. 2008 02:45

tlf....og du konsentrer deg når du skal skrive....ingen shortylady her;-) *ser meg over skulderen og smiler..nei da bare ei på 177cm her*

Skjult ID med pseudonym sportylady sø. 28 des. 2008 02:48

Glemte å si...ikke bekymre deg du tlf-vennen......sparer den energien til å svare på alle hendvendelser;-)....Helt enkelt

Skjult ID med pseudonym beliking sø. 28 des. 2008 03:04

Bongo: Vi kan gjerne avslutte denne diskusjon nå for min del. Vi kommer aldri til å bli enige uansett, men jeg har lyst til å slenge inn et par kommentarer til før jeg legger inn årene.

Du har rett i at tallene jeg nevner ikke dekker familieinnvandring, og at ulovlig innvandring naturlig nok er vanskelig å få med i slike statistikker. Du har også rett i at det befinner seg en del mennesker som lever i skjul uten lovlig opphold i Norge. Jeg kjenner til alt det der, men poenget mitt forblir det samme:

- Innvandring fører mye positivt med seg, akkurat som det også gir oss noen utfordringer.
- Det er bare en forsvinnende liten andel av flyktninger i verden som klarer å komme seg til Norge. De som kommer hit har rett til å få sin asylsøknad vurdert. Enten de får opphold eller ikke, fortjener de alle vår respekt.

Jeg forstår at jeg fremstod som ganske ensidig positiv, uten antydning til å ha egne meninger i mitt første innlegg. Beklager om det virket slik, men jeg ønsket helt enkelt å få frem nyansene. Bildet er aldri bare svart og hvitt.

Helt avslutningsvis vil jeg si at jeg har gjort meg opp min egen mening om dette temaet. Jeg har jobbet med flyktninger, integrering og migrasjonsspørsmål i snart 10 år. Hverken i jobbsammenheng eller privat er jeg utelukkende opptatt av de positive sidene ved innvandringen; mitt anliggende er å få integreringen til å lykkes i lokalmiljøet, da må jeg også vite hva som kan gå galt. Utrolig nok, hvis man bare skulle tro på hva som står i avisene, min erfaring er faktisk at integreringen lykkes oftere enn den mislykkes.

Og helt til slutt, Bongo: jeg bor også i Oslo og jeg vet hva som skjer her. Det er tydelig at vi allikevel har forskjellige oppfatninger av virkeligheten.

(mann 33 år fra Oslo) sø. 28 des. 2008 03:23 Privat melding

Jeg synes verden burde være for alle, uansett hvem hvor og hva..vi burde oppheve landegrenser og la alle bo akkurat der de vil :)

Skjult ID med pseudonym shorty sø. 28 des. 2008 21:13

Israel ....et land skapt av vestens dårlige samvittighet etter andre verdenskrig. Ironisk nok gjentar historien seg.

Skjult ID med pseudonym Meg :) sø. 28 des. 2008 22:11

Dessverre er dreier internasjonal politikk seg stort sett om egne interesser. Så lenge Israel står USA så nær reagerer ikke verdenssamfunnet på samme måte som de ville gjort i en lignende situasjon... Glad at FN i det minste har gått ut og fordømt angrepene...

Blir som en nevnte tidligere her å skyte spurv med kanoner.
Kan ikke fremstilles som det er to likeverdige parter her dessverre.

Skjult ID med pseudonym to sider sø. 28 des. 2008 22:13

Kan vel ikke akkurat si at den andre siden er totalt uskldig de heller. Det må da være lov å forsvare seg...

Skjult ID med pseudonym Meg :) sø. 28 des. 2008 23:35

Selvfølgelig er de ikke uskyldig....men styrkeforholdet mellom partene er veldig skjevt....

Skjult ID med pseudonym Fallen ma. 29 des. 2008 04:31

"Selvfølgelig er de ikke uskyldig....men styrkeforholdet mellom partene er veldig skjevt...."

Du tuller nå ikke sant??

Sier ikke at noen er bedre enn noen andre der nede. men hvis du faktiskt ser på det fra den synsvinkelen som er hverdag der nede så står det seg slik.

Israel = jøder og kristne.
Palestina= Muslimer.

Israel ligger midt i hva som kan for de beskrives som helvete, det finnes ikke ett land som de grenser til som ikke med glede hadde bombet de til grus, og 2/3 av alle land i midtøsten legges og til på den lista og de er jo i nabolaget de og.

Israel slåss mot en umulig overmakt av samlet hat.

Skjult ID med pseudonym shorty ma. 29 des. 2008 13:55

oj oj oj...Fallen.

Virker som noen er litt ignorante her!

Det bor fakrisk både jøder, muslimer og kristne i Israel!
I Palestina bor det snart flere jøder enn muslimer ( satt litt på spissen!), da palestinerne er under okkupasjon!
Det drives holocaust mot Gaza nå, det er ironien i det hele!!
Israel er et land som aldri skulle ha eksistert....vestens dårlige samvittighet etter 2 verdenskrig kombinert med zionismen har tatt landet fra palestinerne. For en urett!

Skjult ID med pseudonym tekopp ma. 29 des. 2008 14:16

Du Fallen...
Israelsk sivilbefolkning lir langt, langt mindre enn befolkninga i Gaza gjør. De e utsatt for økonomisk blokade, humanitær hjelp får ikke komme inn i Gaza, Egypt (som også har grense til Gaza) vil ikke hjelpe befolkninga i Gaza fordi de da kommer på kant med Fatah (det andre regjeringspartiet i de palestinske områdan, og som den palestinske presidenten tilhøre). Egypteran e også arabera, får æ minne om.
Israel har sterke allierte i for eksempel USA, og kan med deres velsignelse tillate sæ det utstrakte maktmisbruket vi ser eksempel på nu. Men det e det digre apparatet de svare med på angrep fra (den militante fløyen av) Hamas som e ankepunktet her, i tillegg til at HELE Hamas e under angrep. Det utilgivelige e at Israel bruke for stort skyts sånn at også sivilbefolkning såres og drepes.