Alle innlegg Sukkerforum

Greit å være uføretrygdet ?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Ibi ti. 20 sep. 2016 13:26

Jeg er ufør og har vært i tvil på hvordan jeg eventuelt skulle formulere det i presentasjonen i profilen her på sukker.
Har kommet til at jeg ikke ønsker å utlevere meg for mye på nettet og har derfor latt være å omtale dette.Har heller valgt å skrive litt om det når jeg har opprettet en kontakt.De fleste har vist stor forståelse og har ikke kastet inn håndkledet i første omgang,men har valgt å fortsette kontakten.Jeg er såkalt "utbrent" etter å ha vært i et stressfylt yrke over lang tid,det tar tid å restituere kropp og sjel.
Enkelte tar muligens avstand av begrepet ufør om det sto i presentasjonen og avstår dermed fra å ta kontakt og det er synd..

Hva er deres tanker å reaksjoner omkring det å være ufør og samtidig være på leit etter en partner her på nettet?

(kvinne 51 år fra Oppland) ti. 20 sep. 2016 13:30 Privat melding

Hvorfor skulle det være negativt?

(kvinne 57 år fra Akershus) ti. 20 sep. 2016 13:37 Privat melding

Det burde ikke være negativt, men dessverre er det den del som oppfatter det som det. Jeg er inne på en singelgruppe på Facebook hvor mange harde ord ble brukt, og jeg syntes det var ekstra vondt fordi det var flere der som var i samme situasjon som deg og som selvsagt ble såret.

Du har jo to alternativer: Enten å si det akkurat som det er og skrelle vekk alle med fordommer. Eller den litt mykere varianten du har valgt. Jeg synes det er klokt av deg å velge den siste, for ellers kan jo både du og din potensielle kjæreste gå glipp av drømmepartneren :-)

(mann 47 år fra Vest-Agder) ti. 20 sep. 2016 13:44 Privat melding

Jeg synes dette ikke er så viktig. Profilen min for eksempel beskriver mine egenskaper og interesse og det har jeg dobbelsjekket med venner.

Hvor mye definerer det å være uføretrygdet deg som person?

Jeg ville tro ikke så veldig.... Så du kan nevne det men du kan også la være og presentere deg som person og vise frem det du liker....

Forresten, jeg har selv vært på grensen å bli utbrent noen år tilbake. Håper da at du finner roen tilbake og får et bedre liv etterhvert.

(mann 46 år fra Oslo) ti. 20 sep. 2016 14:06 Privat melding

Det var det Villrosa sier som jeg tenkte skrive. Det er innlysende. Det har ingen hensikt å risikere å møte på dem med slike fordommer :-) DET ville være bortkastet tid. Du bør skrive det. Det står hos meg. Men ikke fremhev det som din identitet :P Lykke til. Ja, det er greit at du er uføretrygdet.

Skjult ID med pseudonym Ibi ti. 20 sep. 2016 14:13

@microvenn.Jeg har oppfattet at endel tillegger mest syklighet i ordet ufør og derved unngår et nærmere bekjentskap i en sjekkeseting.
Det beskriver jo egentlig en viss begrensning innen yrkeslivet.
@solcita.Jeg har registert det samme på enkelte forum at man havner i en "ikke greit greie" I det man står fram og sier noe om at man er ufør.
@Villrosa. Flott å se at du er åpen i presentasjonen din om at du er ufør.En potensiell partner som velger bort når man skriver om sin yrkesbegrensning er uansett en ganske grunn utgave.Som du skriver så er det jo så mye mer enn begrensninger.Jeg skammer meg ikke,men er sikkert litt følsom om jeg skulle oppleve slengbemerkninger.
@Mortain Takk håper å gjenvinne styrken.Helt klart så sier betegelsen uføretrygdet ingenting om hvem du egentlig er.Alle kan potensielt havne utenfor yrkeslivet enten pga sykdom eller arbeidløshet...

(kvinne 54 år fra Østfold) ti. 20 sep. 2016 14:22 Privat melding

Er det mer "tabu" å være uføretrygdet som ung, enn som eldre, og hvor går "grensen"?
Jeg tror uansett mye av problematikken rundt sånt ligger i egen holdning, og hvordan man takler det selv. Noen står på og fortsetter å leve livet, mens andre synker sammen og synes alt er bare tungt. Jeg personlig måtte nok tenkt igjennom nøye før jeg gikk inn i et forhold m en som er ufør, men ville aldri holdt det mot noen,- alt ligger i personligheten for min del. Og jeg tror som Sol, at det er lurt å være åpen, uansett hva slags situasjon man er i, eller diagnose man har,- jeg tror det gjør mye enklere 😊

(kvinne 51 år fra Oppland) ti. 20 sep. 2016 14:32 Privat melding

Er nok dessverre mye stigma knyttet til det å være ufør - noe jeg er overbevist om er pga uvitenhet og mangkende kunnskap . Det å snakke om det og være åpen er ned på å fjerne "stempler".
Det å være ufør gjør ingen til en dårlig person eller at den personen har mi det rett på å finne en kjæreste - du er ikke tilstanden el diagnosen din! Stor forskjell på det å leve med noe og leve av noe....

(kvinne 51 år fra Oppland) ti. 20 sep. 2016 14:33 Privat melding

Oj...sorry for at jeg ikke leste gjennom innlegget - Vær litt kreativ når du leser så ser du kanskje hva jeg mener. ...😨

Skjult ID med pseudonym Råtass ti. 20 sep. 2016 15:44

@ts det å være utbrent, er ikke bare bare, ingen som skjønner hva det dreier seg om før de har vært "der". Det er egentlig en belastning i seg selv, men på en annen side, det er "elite- mennesker" som blir utbrent, de som står på om det smerter, de som har et ønske om å prestere og de som har empatiske evner.
Men hvis det er diagnosen, kan det vel hende du kommer ut av kategorien "ufør" etterhvert ?
Dessverre så har det nok noe å si for de fleste, selv om man gir inntrykk av noe annet. Det er nok ikke det som gjør utslaget hvis man blir kjent, men det er nok et lite minus selv om det er aldri så urettferdig. Men gud bedre meg så mye man kan lære og erfare av å komme i en sånn situasjon, få et perspektiv på ting som er gull verdt når det røyner på.

Jeg ligger her i skrivende stund, "utbrent",,, kroppen verker og skriker samme hvor mye jeg vil, og når man står alene blir det absolutt ikke bedre.
Jeg håper jeg kommer meg skikkelig på beina igjen, og får være fysisk som er min identitet, jeg blir gal i hodet av å tenke på alternativet.

Men når det er sagt, i en del tilfeller skulle samfunnet lagt til rette slik at folk kunne vært i arbeid i en eller annen form, selv om de ikke var i optimal form.

Ønsker deg masse lykke til ihvertfall, det som har mest å si, er hvordan du selv takler det, som andre her har formidlet.

Skjult ID med pseudonym Ibi ti. 20 sep. 2016 16:02

@Råtass. Takk for gode ord,kjenner at det er fint å møte forståelse på "diagnosen".Håper at du kommer deg du også!!
Jeg måtte selv ha vært svært selektiv om jeg traff på en potensiell partner som var ufør Idet jeg ville ha problemer med å skulle hjelpe en annen til å mestre hverdagen i perioder når jeg selv hadde lite å gå på .

Reageres det ulikt fra samfunnets side angående å være ufør mann eller kvinne..Stilles det større forventninger til at menn bør være arbeidsføre og i full jobb enn hva som forventes av kvinner.

Jeg har ingen svar bare spør forumet om hva dere tenker.

(mann 41 år fra Hordaland) ti. 20 sep. 2016 16:15 Privat melding

Tror nok du har mer igjen av å skrive det i profilen. Da slipper du å diskutere noe som tydeligvis e et litt vanskelig tema og heller konsentrere deg om å vise kem du virkelig e! I dagens samfunn e det normalt å bli utbrent. Alt ettersom kordan du takler det, desto bedre takler den andre parten det. :-)

Skjult ID med pseudonym Ibi ti. 20 sep. 2016 16:36

@roken .Takk for konstruktivt og fint innspill!! Kommer til vurdere å skrive det i presentasjonen så er det gjort.
Det hjelper å få noen råd om hva som kan komme til å fungere bedre!!

Skjult ID med pseudonym frk ti. 20 sep. 2016 16:46

Trur ikkje eg ville lagt "uførestempelet" på profilen, rett og slett fordi det ikkje er det som definerer deg som person. Ufør har ingenting med personlighet og interesser å gjøre. Kommer selvsagt litt ann på i hvilken grad du er ufør. Men kan du gi en dame like mye, og bidra på samme måte som en som ikke er ufør, så ser eg ikke poenget med å klistre det opp. Har datet en ufør selv. Utrolig kjekk mann, og hadde ikke kunne gjetta han var ufør om han ikke hadde sagt det. og fordel var at han kunne lettere tilpasse sin hverdag til min ☺️

(mann 41 år fra Møre og Romsdal) ti. 20 sep. 2016 16:48 Privat melding

er egentlig enig med Roken, få det fram i lyset med ein gang så får den som ikkje takler uføre heller la vere å legge inn noen ord. Så slepp du no og å få forhåpninger til noke som ikkje blir.

Har aldri vore sjukmeldt lenge sjølv, så eg veit ikkje kor det følest, men kjenner faktisk ein del som ikkje vil jobbe og ser på det å bli ufør som ein utvei.
Men dei som vil jobbe og som ikkje kjem noken vei dei har eg RESPEKT for. Dessverre er det noken som ødelegger for dei andre også innen dette. Håper du kje deg på beina igjen. Eg møtte veggen i fjor, og det tok ca 6 mnd før eg fekk gnisten tilbake.
Stå på, tenk positivt og om du klarer det, tren litt på ein eller anna måte, so kjem nok du deg oppigjen :)

(mann 41 år fra Hordaland) ti. 20 sep. 2016 16:52 Privat melding

Gjelder å pakke det litt inn så man ikkje høres ut som man e nedi en dal og aldri kommer opp derfra (depressiv som bare pokker), men eg syns det e greit å legge ut ting som e vanskelig å diskutere aom allikevel vil bli et tema rimelig tidlig. Greit å få det overstått. Og dessuten hvis man får færre treff/meldinger pga det man skriver i profilen, så sparer man mye tid og anstrengelse/nerver med å være føre var, sjøl om interessen e sjeldnere. Trøsten og fordelen e at når noen først tar kontakt/besvarer dine meldinger, så har du luket vekk de som blir skremt/ikkje e ute en som kanskje har noen energityver i hverdagen. Det vil jo ikkje si at man kan være det beste som har hendt en fordet!?

(mann 41 år fra Hordaland) ti. 20 sep. 2016 16:55 Privat melding

..og eg e enig med Bonde! 😀 Det tar ofte 6 mnd eller mer å komme tilbake i sporet. I mellomtiden så kan man fungere 100 % på alle andre områder. Har kun vært sykemeldt i 3,5 uke, mem det hjalp faktisk veldig godt med en pust i bakken :-)

Skjult ID med pseudonym Wille ti. 20 sep. 2016 17:07

Det at du er hjemme og mottar uføretrygd behøver slett ikke være negativt. Men presenterer du det nærmest som første og viktigste opplysning, så kan det nok slå uheldig ut tror jeg.

Du kan jo selv velge hvordan du presenterer deg på profilen din.
Det du skriver i en kort presentasjon, må jo være det du ønsker skal være førsteinntrykket og det viktigste folk skal vite om deg. Så jeg tror godt du kan være åpen og ærlig, men samtidig velge hvordan du sier ting, og i hvilken rekkefølge du presenterer det. Jeg ville nok også foretrukket en kort linje om årsaken til uførheten. Ellers blir det for stor usikkerhet omkring din helsetilstand.

Det er jo bare å prøve det ut, se hva du blir mest ok med. Å skrive det eller ikke skrive det i profilen din.
Lykke til!

(kvinne 51 år fra Oppland) ti. 20 sep. 2016 17:12 Privat melding

Det er mange grunner til at en person blir uføretrygdede - utbrenthet er bare en av mange tilstander.
Hvordan du som person takler det livet byr på avhenger av mange faktorer - en av de er nok hvordan du selv velger å se på at du er helt el delvis ikke I stand til å hverken leve eller arbeide som du tidligere var. Jeg vet av personlig erfaring at det spiller mye inn hvordan du formidler og godtar at slik er det akkurat nå I ditt liv - men det spiller like mye inn at du lager deg mål på veien mot å bli frisk og ha best mulig livskvalitet.
Så snakk om det men ikke devaluer egen styrke eller selvbilde. Lykke til med å finne den rette person for nettopp deg 😉

Skjult ID med pseudonym Ibi ti. 20 sep. 2016 17:20

Tusen takk for så flotte innlegg fra dere alle.Kjenner at jeg er klar til å ta steget for å omformulere profilen.
Det er tanker som sviver der inne,så derfor godt å få deres syn på "begrepet ufør" det hjelper meg til i større grad å akseptere min situasjon.Ville jo svært gjerne jobbet og har det fortsatt som et visst mål,men er ikke der helt ennå.

Skjult ID med pseudonym Wille ti. 20 sep. 2016 17:27

@Ibi
Takk selv, flott å lese dine tanker omkring dette. Jeg fikk også noe å tenke på. Er sjøl i prosess mot halv uføretrygd.

(mann 46 år fra Oslo) ti. 20 sep. 2016 17:44 Privat melding

Godt sagt, microvenn.

Skjult ID med pseudonym Ibi ti. 20 sep. 2016 17:47

@Takk Wille Lykke til i din prosess!!

Skjult ID med pseudonym Wille ti. 20 sep. 2016 17:49

Takk @Ibi! Det kan jeg nok trenge. :-)

Skjult ID med pseudonym Ibi ti. 20 sep. 2016 17:50

Svært nyttige råd du kommer med "microvenn".Dette kommer jeg til å reflektere over... Takk!!

Skjult ID med pseudonym Greve ti. 20 sep. 2016 18:05

Kan kanskje være forventninger om at uføre lever på fattigdomsgrensa eller er sengeliggende?

Jeg vil uansett anbefale at man "own it" istedet for å skjule det eller være flau over det. Selvtillit trumfer det meste :)

(kvinne 51 år fra Oppland) ti. 20 sep. 2016 18:05 Privat melding

Bare hyggelig @ibi😉

Takk tresnitt. ...😊

Skjult ID med pseudonym Ibi ti. 20 sep. 2016 18:13

Viselige ord @Greve.Det gjelder å eie sitt eget liv og være stolt av det man er og det man ikke er:)

Skjult ID med pseudonym Apache ti. 20 sep. 2016 18:34

Det er ikke lett å bli ufør som noen tror. Først 1 års sykemelding med fram og tilbake på jobb i x ant. % stilling, så arbeidsavklaringsperiode med lønn nesten halvert der den syke blir satt til arbeidsavklaring på sin egen arbeidsplass, en ekstern bedrift el. en vernet arbeidsplass. Der går det lang tid der den syke prøves ut i forskjellige stillinger i forskjellig % andel, så er det møte NAV/lege/arbeidsplassen. Sånn kan det gå i 3-4 år. Få får ufør godkjenning i og med det er noe som heter restarbeidsevne. De som blir ufør har en inntekt på rundt 62-65% av arbeidsinntekten de 3 siste år. Det blir skattet som vanlig lønnsinntekt.

De fleste uføre jeg har møtt er sliterne i samfunnet som har jobbet i over 40 år i fast jobb, lavtlønnet yrkesgruppe med tunge løft. De får høre av mye yngre at de lever på det andre har betalt inn og utnytter systemet, selv om disse sliterne har stått i jobben og betalt for sin egen velferd mye lenger enn de fordomsfulle ytrerne.

Så jeg skjønner at de som er ufør er litt usikre på hvordan de blir mottatt.

Hvis det er noen som kjenner jukserne så forteller det mye om hvilken omgangskrets de har. Og det at de ikke anmelder jukserne gjør at de selv er med på umoralen.

Skjult ID med pseudonym blingbling ti. 20 sep. 2016 19:01

Kjenner ikke regelverk og praktisering i dag. Min xfru var i forrige årtusen saksbehandler på dette/tilstøtende saksområde i daværende Aetat. Hun hadde et godt spissformulert sitat fra sin samarbeidende saksbehandler i daværende Rikstrygdeverket: "Bli ærklært ufør? Da skal du nesten være død da". Er en gjennom det nåløyet - dels beskrevet her (antar), er det av reell grunn(er). Gå med hevet hode. Dette er vårt felles forsikringsselskap velferdsstaten :)

(mann 53 år fra Oppland) ti. 20 sep. 2016 19:22 Privat melding

ts
Ufør er vel bare et forbigående stadium ?
Jeg mener du gjør dette på den rette måten, så lenge du relativt tidlig forteller om uførheten ved kontakt.

Skjult ID med pseudonym blingbling ti. 20 sep. 2016 19:28

@Apollonis: Trolig at du tenker sykemelding. Ufør er vesentlig videre.

(mann 53 år fra Oppland) ti. 20 sep. 2016 19:40 Privat melding

En utbrent person kan bli fullstendig restituert.

Skjult ID med pseudonym Ibi ti. 20 sep. 2016 20:25

@Apollonis.Jeg valgte nå å skrive det inn i presentasjonen i en naturlig sammenheng uten å utdype med noen diagnose,men slik at det muligens var mulig å forstå en sammenheng mellom jobb og "diagnose" utbrenthet.Teksten ellers sier det meste om hvilke styrker og interesser som opptar meg.Tester ut om responsen avtar etter denne bekjennelsen i presentasjonen,blir interessant å se!!
Godt å tenke at jeg nå unngår å måtte starte med å forklare på et tidlig tidspunkt dette med ut av jobb situasjonen.

(mann 53 år fra Oppland) ti. 20 sep. 2016 20:34 Privat melding

Glem diagnose, den låser deg bare fast...du kan og skal bli 100% igjen...)

(mann 48 år fra Oslo) ti. 20 sep. 2016 20:38 Privat melding

Nå er det et eget felt som heter jobb og interesser. Om man skal skrive det i profilen, så ville jeg vel ha lagt det inn der som en bisetning. Da er det nevnt, men ikke vektlagt.

Skjult ID med pseudonym blingbling on. 21 sep. 2016 09:38

Litt godt troende (der også) @Apollonis. Ufør er oftest varig (etter langtids sykemelding).

Unntak fins - kjenner personlig (operatøryrke --> langtidssykemeldt --> ufør --> ryggoperasjon --> etterutdanning/omskolering --> administrativt yrke).

(mann 41 år fra Hordaland) on. 21 sep. 2016 16:54 Privat melding

Om responsen uteblir eller avtar skal du virkelig vektlegge noe stort. Fordelen e at de få som står igjen e verdt din interesse 😀

(mann 53 år fra Oppland) on. 21 sep. 2016 17:09 Privat melding

Hvordan vi tenker bestemmer fullstendig hvordan det går med oss i livet.
De som kommer skeivt ut kan du likevel komme på rett spor og avslutte livet godt og sterkt..)

Skjult ID med pseudonym Apache on. 21 sep. 2016 17:21

@Apollonis: Det finnes sykdommer der den syke blir dårligere, holder seg stabilt og sykdommer der den syke ikke skal anstrenge seg for mye for at det ikke skal gå galt. Det finnes skader der den skadde må få spesial tilpasset liv, og der arbeidsplassene ofte ikke er med på det.

På den andre siden er det de som blir bedre, kan omskolere seg og trene seg opp til et bra liv.

Skjult ID med pseudonym blingbling on. 21 sep. 2016 17:26

Hva betyr 'underscore er underscore'?

(mann 53 år fra Oppland) on. 21 sep. 2016 17:28 Privat melding

Du kan bli 100% frisk Villrosa.

Skjult ID med pseudonym blingbling on. 21 sep. 2016 18:10

OK - gratis t i p s (sånn man gjorde med 'Remington u t e n kulehode og rettetast).

Og man blir ikke ufør om man ikke er u f ø r (forklart av Apache og meg tidl. i tråden, underskrevet av rosa)

Skjult ID med pseudonym smiliiet on. 21 sep. 2016 18:19

Men er det riktig da som ufør å jobbe svart med andre ting?
Hvis folk kan det, er det da mulig at den personen egentlig ikke trengte være ufør?

(kvinne 51 år fra Oppland) on. 21 sep. 2016 19:27 Privat melding

Tenk om det var så enkelt som å bare tenke seg frisk - da hadde det ikke vært en eneste sykdom eller lidelse her i verden .
Den personen som har mistet begge beina kan bare tenke seg de tilbake og vips, frisk eller den personen som har en genetisk sykdom - tenk deg frisk.

Så enkelt er det ikke å bli såkalt frisk, og jeg tror oppriktig at om den holdningen får stort omfang så vanskeliggjør det livet til de som er kronisk syke eller av andre grunner er uføre.

(mann 53 år fra Oppland) on. 21 sep. 2016 19:48 Privat melding

Du tar fullstendig feil microvenn, alt kan leges ved å tenke på den rette måten. Nøkkelen ligger i tankelivet ditt.
Først må du få klart definert hva en sykdom egentlig er for noe.
Om du lar deg begrense av det du føler og det du ser da er det selvsagt klin umulig, latterlig kan du si, men om du slipper til det overnaturlige er ALT mulig..)

(mann 53 år fra Oppland) on. 21 sep. 2016 19:52 Privat melding

Du må slippe det overnaturlige til for at dette skal kunne skje. Det er ditt valg, om å du velger å ikke tro på det så "velger" du samtidig å være syk.
Ikke "godt valg", men "ditt valg". Brutalt sagt, men slik er det.
Det eneste du behøver å gjøre for å få dette overnaturlige til å virke er å ta imot det !

(mann 53 år fra Oppland) on. 21 sep. 2016 19:53 Privat melding

Jeg kommer ikke til å bli syk, og om jeg skulle tillate det å skje vil jeg umiddelbart gjøre det som må til for å bli frisk igjen.

Skjult ID med pseudonym blingbling on. 21 sep. 2016 19:56

Tom for popcorn! - må bli små runde kjeksflis og vin - og røkelse da👏🏼

(mann 53 år fra Oppland) on. 21 sep. 2016 20:00 Privat melding

Jeg har gitt dere noen av nøklene, kan ikke fortelle alt rett frem for da har vi det gående...)...det har ingenting med healing eller andre okkulte ting å gjøre...
Mitt håp er at noen av dere etter hvert skjønner hva jeg egentlig snakker om...

Skjult ID med pseudonym blingbling on. 21 sep. 2016 20:05

Jada - Johannes støperen & Co.

Går for Thomas..

(kvinne 51 år fra Oppland) on. 21 sep. 2016 20:07 Privat melding

@Apollonis - I min verden så tror jeg ikke at jeg blir frisk om jeg tar i mot Gud el Jesus eller Allah for den del. Men jeg er enig med deg i en ting - hvordan vi tenker er avgjørende for hvordan vi har det i livene våre , men ikke at det gjør at du ikke blir syk. Men hvordan du takler de utfordringer som følger av å ha en sykdom /lidelser. ...

(mann 48 år fra Oslo) on. 21 sep. 2016 20:11 Privat melding

Å stole blindt på at "noe" skal forhindre en å bli syk eller skadet for livet, har sannsynligvis drept og lemlestet nok personer opp gjennom historien.

Noen ting kan dessverre ikke leges på tro og håp alene.

(kvinne 49 år fra Sør-Trøndelag) on. 21 sep. 2016 20:13 Privat melding

Jeg lurer i grunn på hva healing har med okkulte ting å gjøre jeg da...med tanke på at Jesus var en healer...

Skjult ID med pseudonym frk on. 21 sep. 2016 20:15

Eg skjønner hva du snakker om apollonis men det blir fryktelig enkelt forklart, og man må vere utrolig bevisst på tankesettet sitt noe som tar mange mange år. Dessuten er det nok ikke sån at man kan tenke seg frisk fra gud bedre vite hva men man kan ha et tankesett der begrensingene forsvinner, man kan få til hva man vil osv (new age..?) vær din egen gud. det er slik at to med helt like utgangspunkt kan ende i to vidt forskjellige rettninger i "suksesskalaen". Det løser seg altid for den positive. Den negative henger fast i begrensinger osv. Har tenkt meg ut av en depresjon. På full fart frem å bygge karriere. Har endra min person fra å være veldig innadvent og på grensen til sosial angst til å ikke bare jobbe med mennesker men være god til det og. Selvsikker, utadvent. Fra å ikke ha nettverk til å være sentral i fleres nettverk. Hvordan man tenker har utrolig mye å si, men krever utrolig mye av en person å forandre tankemønster.

(mann 53 år fra Oppland) on. 21 sep. 2016 20:17 Privat melding

microvenn
Det er ditt valg...)

Hva er egentlig sykdom ? DET er kjerne spørsmålet.

(kvinne 51 år fra Oppland) on. 21 sep. 2016 20:21 Privat melding

Hvem mener du skal definere hva som er sykdom @Apollonis?

Og ja det er mitt valg å velge hva jeg ønsker å tro på....

Skjult ID med pseudonym camo on. 21 sep. 2016 20:21

Ufør er i grenseland. Religiøs er over grensa. For min del. Tråd besvart.

(mann 53 år fra Oppland) on. 21 sep. 2016 20:24 Privat melding

frk
Vi mennesker har ingen mulighet for å tenke oss friske i egen kraft, det er ikke der det ligger i det hele tatt.
To personer med samme utgangspunkt og samme holdning ender opp på to helt ulike steder i livet, den ene med suksess, den andre med fiasko. Hvorfor ?...Også dette spørsmålet har et klart svar faktisk..)

(mann 53 år fra Oppland) on. 21 sep. 2016 20:28 Privat melding

Sykdom er ikke det folk flest tror det er, deri ligger muligheten for å bli kvitt/ unngå den...

(mann 53 år fra Oppland) on. 21 sep. 2016 20:30 Privat melding

Jeg tar på mange måter avstand fra religion og religiøsitet, i alle fall den måten dette ofte blir praktisert på.

(kvinne 51 år fra Oppland) on. 21 sep. 2016 20:33 Privat melding

Apollonis - tenker du noen gang over hvordan andre opplever og oppfatter det du skriver når du fordekt prøver å misjonere? ("Gi deg hen til Guds makt så ordner alt seg" budskap).
Mange sliter nok med å godta at de blitt uføre eller har en sykdom de må forholde seg til resten av livet , og bare du finner det rette å tro på så er du kvitt av onder og sykdommer - kvikk fix bare du tror på det du formidler....

Skjult ID med pseudonym blingbling on. 21 sep. 2016 20:39

Apollonis: Presten i en nabokommune er full av kreft og skal dø av den. Han har vært åpen i avisen om det at han syns det er for tidlig at han 'tilbakekalles fra ambassaden'. Har han banna i kirka - er det fordi han er protestant tro?

Innse det - religion har vi av en grunn - fordi vi alle skal dø. Og noen er redde...

Mye rart har jeg sett her men denne enmanns-stafetten tar kaka..,

(kvinne 51 år fra Oppland) on. 21 sep. 2016 20:39 Privat melding

He he godt å komme seg litt ut @villrosa 😉

(mann 53 år fra Oppland) on. 21 sep. 2016 20:43 Privat melding

blingbling
Presten kan bli frisk som alle andre. En prest har ikke noen særstilling i dette, han er som alle andre.

Jeg har ikke tro på religion, har jeg ikke skrevet det flere ganger..)

Døden på jorden er bare en overgang...

Skjult ID med pseudonym blingbling on. 21 sep. 2016 20:48

Denne presten blir ikke frisk om du så 🔨-døren.

Du vrøvler likevel så ta litt altervin..

(mann 53 år fra Oppland) on. 21 sep. 2016 20:50 Privat melding

Se der ja...

Skjult ID med pseudonym blingbling on. 21 sep. 2016 20:51

Hva er din 'ureligiøse' medisin da? Halvkveda viser og hint?

(mann 53 år fra Oppland) on. 21 sep. 2016 20:53 Privat melding

Jeg tror du er bitte bitte bitte litt nysgjerrig bling....ja..)..?

(mann 53 år fra Oppland) on. 21 sep. 2016 20:55 Privat melding

Vel, dere er alle elsket.

Jeg er faktisk glad i deg også bling..)

(kvinne 51 år fra Oppland) on. 21 sep. 2016 21:01 Privat melding

Være elsket er flott så lenge det ikke følger med noen premisser for å være nettopp elsket!

Ja ja Apollonis håper livet farer pent med deg og du slipper å erfare alvorlig sykdom på nært hold.

Skjult ID med pseudonym blingbling on. 21 sep. 2016 21:02

Ikke egentlig - jeg bare prøver å få periodisk kjøretøykontroll på det flygende teppet ditt.

Jeg er fornøyd med alle greie jeg. Destruktive desorienterere som spekulerer i andres ulykke forakter jeg. Har sett slikt i utfoldelse - ikke et vakkert syn.

Glad i sparer jeg til privilegerte.

Du kan være en grei kar som ikke får til å vise det. Ta i litt mer.

(mann 53 år fra Oppland) on. 21 sep. 2016 21:04 Privat melding

microvenn
Så sant , så sant....uten premisser...)

Takk, det håper jeg for deg også.

(mann 53 år fra Oppland) on. 21 sep. 2016 21:13 Privat melding

Villrosa
Gi bling en klem nå, han trenger det, jeg tørr ikke..)

Skjult ID med pseudonym blingbling on. 21 sep. 2016 21:24

Klemmer hvemsomhelst som bytte mot saklig grunn.

(kvinne 51 år fra Oppland) on. 21 sep. 2016 21:25 Privat melding

Hva slags lakris? @villrosa

Skjult ID med pseudonym blingbling on. 21 sep. 2016 21:38

Det har vel vært drøftet såpass her, i såpass tråder, at ensidig 'lyst' i seg selv ikke er saklig. Harpe for begge trengs. Det vi strever med å få i mail - uten blokkering - som vi heller ikke skal tas personlig. Er en ikke match så er en ikke!

Alle ønskes lykke til i leting etter sin🤔😊

Skjult ID med pseudonym blingbling on. 21 sep. 2016 21:47

Vel - jeg er ikke her for å rekruttere vennskap🤔

(kvinne 51 år fra Oppland) on. 21 sep. 2016 21:48 Privat melding

@Bling ...det var mange ord for et nei😂😂😂

Skjult ID med pseudonym blingbling on. 21 sep. 2016 21:55

Gjerne det😊

Skjult ID med pseudonym Blabla on. 21 sep. 2016 22:15

Denne tråden har vel sporet litt av, men @Apollonis (21. sept. kl. 17:09):

http://fritanke.no/filmklipp/vis/ingen-liker-a-bli-lurt-ida-jackson/3f.12

(kvinne 51 år fra Oppland) on. 21 sep. 2016 22:16 Privat melding

Back on track!

(mann 53 år fra Oppland) on. 21 sep. 2016 22:26 Privat melding

Blabla
Ok, det finne bare EN kilde til sannhet og helbredelse; det er Guds ord i bibelen og Jesus Kristus død på korset.
Det er dette jeg mener med "tankene dine"....så er det sagt helt klart.

Skjult ID med pseudonym blingbling on. 21 sep. 2016 22:28

Rask avsporing igjen..

Altervin anyone?

Skjult ID med pseudonym Cllou on. 21 sep. 2016 22:35

v4r Jesuc ufQretrygd€t?

Skjult ID med pseudonym blingbling on. 21 sep. 2016 22:41

Jesus var som dagens ungdom - bor hjemme til de er 30, og gjør de noe er det et mirakel...

Skjult ID med pseudonym Cllou on. 21 sep. 2016 22:43

i de trygdedes Bibel hevder de at alle på D€n rette siden fikk uføretrygd.
Jesus, Waria, Jozef og såklart God sell.

Skjult ID med pseudonym Cllou on. 21 sep. 2016 22:47

Bare tuller litt jeg, Apollonis :D
Jesus hadde helt sikkert også humor - selv om det ikke står i i Bibelen :-)

(mann 53 år fra Oppland) on. 21 sep. 2016 22:49 Privat melding

selvsagt har han humor, han skapte jo deg...hahahaha....

Skjult ID med pseudonym Cllou on. 21 sep. 2016 22:50

Har du lest trygdebibelen, Villr0sa?

Skjult ID med pseudonym blingbling on. 21 sep. 2016 22:54

"Har ikke tro på religion...., avstand fra,.., men: Bibelen, og guds ord.. 🔜🔛🔙

"Jeg gikk en tur på stien og følte skogens ro. Da hørte jeg fra lien en 🐦 som sa koko!

Skjult ID med pseudonym Cllou on. 21 sep. 2016 23:00

🙎 gikk til 🎓. 👠👠👠 det sa. I den nye👗 👠 hun så 🙂.

(mann 53 år fra Oppland) on. 21 sep. 2016 23:01 Privat melding

Helt alvorlig bling; anbefaler at du leser deg opp på dette så vil du se logikken.