Alle innlegg Sukkerforum
Skjult ID med pseudonym Bitteliten ti. 20 sep. 2016 21:48

Når man elsker en venn, som ikke er interessert i deg. Hva gjør man for å komme seg videre? Han står i veien for alle andre. Jeg trodde det skulle gå over, men har i stedet en slags kjærlighetssorg som aldri ender og stadig fornyes. Hjertet har endelig forstått det hodet har visst lenge, og det kjennes ut som innvollene er revet ut av meg nå. Det gjør så fryktelig vondt. Noen her inne med gode råd?

Skjult ID med pseudonym hardogsaft ti. 20 sep. 2016 21:50

drikk henne full og ta henne i senga ;)
i morgen hun kommer å elske deg

(mann 47 år fra Vest-Agder) ti. 20 sep. 2016 21:50 Privat melding

Det beste er nok å ta en pause i vennskapet. Det er surt og en ganske brutal løsning, men er det en god venn kommer han/hun til å forstå det.

Skjult ID med pseudonym smiliiet ti. 20 sep. 2016 22:02

Fortell din venn hva du føler og finn ut hvordan dere skal forholde dere til det sammen.

(kvinne 57 år fra Akershus) ti. 20 sep. 2016 22:26 Privat melding

@Bitteliten: Jeg har ikke noen gode råd, annet enn at du har min fulle medfølelse, og at en dag vil en annen fylle ditt hjerte og din oppmerksomhet, og du vil ikke lenger begripe hva du så i din venn.

Lykke til :-)

Skjult ID med pseudonym Bitteliten ti. 20 sep. 2016 22:29

Pause eller avslutte vennskapet har jeg tenkt på, og det er vel den eneste løsningen jeg ser. Ditt råd har jeg ikke tenkt på smiliiet. Det vet jeg ikke om jeg hadde orket, eller om jeg tør.

Skjult ID med pseudonym Bitteliten ti. 20 sep. 2016 22:31

Takk, Solecita.

(kvinne 51 år fra Oppland) ti. 20 sep. 2016 22:42 Privat melding

Snakk med kompisen selv om det akkurat nå føles tøft å gjøre, så tror jeg du får det lettere I etterkant.
Lykke til - det ordner deg nok 😆

Skjult ID med pseudonym smiliiet ti. 20 sep. 2016 22:42

Bitteliten, jeg tror det vil få et bedre utfall enn å trekke seg bort uten at din venn skjønner hvorfor. Da blir det gjerne verre for begge.
Åpen kommunikasjon løser mye, håper du finner ut av det.

(kvinne 54 år fra Østfold) ti. 20 sep. 2016 23:30 Privat melding

Enig m Smiliet,- gi uttrykk for hvordan du føler,- har hatt den samtalen for ikke lenge siden,det var heftig, men vi har kommet igjennom det, og er fremdeles gode venner. Det er ikkesikkert

(kvinne 54 år fra Østfold) ti. 20 sep. 2016 23:32 Privat melding

det er ikke sikkert dere kan være venner, men da får du kanskje mulighet til å "legge det på plass", og komme videre. Jeg vet hvordan du har det, -det er vondt,- lykke til 😍

(mann 41 år fra Hordaland) on. 21 sep. 2016 00:35 Privat melding

Det verste e ofte det beste.. Eh.. Det e som oftest lurt å kvitte seg med negativ energi eller det som fjerner fokuset ditt. Så enkelt og brutalt: kutt vennskapet, hold distanse. Men då e eg også enig med Smiilet; siden du allikevel bør holde distanse fra denne personen i "evig tid", så har du absolutt ingenting å tape på å si ka du mener.... Bare ikkje press personen opp i et hjørne når du snakker med h*n. Kutt heller personen i ettertid hvis det ikkje lar seg gjøre å bli sammen... Det var no mitt råd :-)

Skjult ID med pseudonym Bitteliten on. 21 sep. 2016 11:16

Takk for svar og trøst. Dere bekrefter det jeg innerst inne vet. En dag skal jeg snakke med han, men han vet allerede hva jeg føler. Jeg har sagt det før, og nå er det ikke noe jeg vet jeg kan si som endrer noe. Jeg har tenkt at man kan være venner all den tid man vet at det ikke blir mer. I sommer var det noe jeg syntes var viktig å ta opp med han, men det var veldig vanskelig nettopp fordi jeg er både venn og forelsket i. Det kunne tolkes som sjalusi, og det kostet meg derfor mye å si noe. Jeg gikk mange runder med meg selv for å avklare den egentlige intensjonen min. I ettertid ser jeg på reaksjonene hans at han tolket meg som en sjalu beundrerinne, som prøvde å sette ei rivalinne i dårlig lys. Nå ser jeg, at for meg datt noe av bunnen ut av vennskapet vårt da. Det gjør det lettere for meg å akseptere at jeg har det så vondt som nå. Jeg ser at jeg faktisk ikke bare mister en håpløs drøm, men også opplever det som å miste den fineste vennen jeg. Dette gjør ikke mindre vondt, men jeg tar med meg rådene deres vel vitende om at jeg overlever og ikke er alene om slik smerte.

Skjult ID med pseudonym smiliiet on. 21 sep. 2016 14:37

Bitteliten,
Høres veldig sårt og trist ut.
Håper du finner ut av det.. Du kan jo også spørre deg selv om du vil ha han som en venn i livet ditt eller om du ikke vil. Om det er alternativet. Deretter finnes det mange måter du kan få det til å fungere på. Selv om det føles helt uvirkelig nå.

Jeg var veldig lei meg for en jeg ikke kunne få, reiv i hjertet. Men så spurte jeg meg selv om jeg ville hatt han om jeg kunne fått han. Da var jeg ikke så sikker i min sak lenger.. Og har konkludert med at jeg ikke ville hatt han.

Husk, en venn er kanskje best som en venn, og det er kanskje en mening med å ha den vennen i livet..

Ble litt rotete her nå, men mitt poeng er egentlig at, ikke la han forsvinne ut av livet ditt før du er sikker på at du ikke vil fortsette vennskapet.. For resten troe jeg vil ordne seg, på sikt.. :)

(mann 41 år fra Hordaland) on. 21 sep. 2016 16:51 Privat melding

Et lite tillegg: Enkelte e jo tvers gjennom egoistiske hvis de holder på en venn som e forelsket i dem. Hvis de ser at denne personen får det bedre uten h*n, så bør de slippe. Ka vil man ikkje aller mest enn at de man e glad i har det bra!? Bare en litt annen vinkling 😀
Eg syns du bør dumpe ham helt (slett fra tlf, FB, mail, snap, instagram, etc), men det e no bare min mening.

Skjult ID med pseudonym smiliiet on. 21 sep. 2016 17:55

Roken, synes det er blåst av deg å legge ansvaret over på vennen.

Bitteliten, jeg mente selvsagt *tror jeg vil ordne seg på sikt :)

Men husk også, at å tolke andre sine følelser/tanker er lurt å være forsiktig med. Da er det bedre å spørre rett ut hva han tenker, så får du et svar fremfor å synse og tro du vet hva han mener :)

Skjult ID med pseudonym smiliiet on. 21 sep. 2016 18:02

'det er din feil at jeg er forelsket i deg, så du burde ta ansvar for det'

sånn?

Skjult ID med pseudonym smiliiet on. 21 sep. 2016 18:11

Men det er noe annet enn å kutte tvert, hovmester. da åpner du faktisk for en dialog om problemet som kan utarte seg til noe bedre for begge parter enn å bare kutte. Om vennskap ikke er mulig, så er i avslutningen mer ryddig og begge har fått mulighet til å si sitt.

(mann 41 år fra Hordaland) on. 21 sep. 2016 18:26 Privat melding

Eg e ikkje heeelt blåst, smiilet.. skrev vel ikkje ordrett ansvar. Men e jo en del som ytnytter at andre e betatt av de!? Eller at de rett og slett viser seg for mye i forhold til det de burde, ref hovis

(kvinne 57 år fra Akershus) on. 21 sep. 2016 18:35 Privat melding

Synes det er mye komplisert tenkning her.

De fleste vennskap har et element av at den ene er litt mer interessert enn den andre. Så lenge den som er mest interessert klarer å holde det under kontroll ser jeg ingen grunn til at man skal måtte miste et vennskap.

(kvinne 57 år fra Akershus) on. 21 sep. 2016 18:42 Privat melding

Det betyr ikke at det er det heller.

(kvinne 49 år fra Sør-Trøndelag) on. 21 sep. 2016 18:46 Privat melding

Og ha litt interesse for en venn og å være forelsket i en er vel heller ikke det samme..
Håper det ordner seg for deg @ Ts, på enten den ene eller andre måten😊

Skjult ID med pseudonym camo on. 21 sep. 2016 18:46

må.ha.siste.ordet.må.ha.rett.

Skjult ID med pseudonym Wille on. 21 sep. 2016 19:25

Alle som har vært ulykkelig forelsket vet hvor inn i h*** vondt det gjør når det ikke er gjensidig...

Hvordan komme seg videre i en sånn situasjon? Jeg er helt enig med de som sier at du bør skape avstand, og gå videre. Kanskje bruke venner, fortelle dem hvor ulykkelig forelsket du er, og hør hva de har å si om situasjonen. Men velg venninner du vet er ærlige, de som forteller sannheten. Snakk med de som forstår at du er hekta på en mann som ikke er interessert i deg. Ikke de med rosa briller på som kan nøre opp under falske forhåpninger.

Kan du gjøre noe spennende, reise en tur, besøke noen venner på andre kanter av landet, reise til utlandet en helg? Noe som gjør at du kommer ut av den smerte sirkelen hjemme.
Masse lykke til! :-)

Skjult ID med pseudonym smiliiet on. 21 sep. 2016 20:41

Hun skriver jo at det er den fineste vennen hun har, da tolker jeg det ihvertfall som et nært og viktig vennskap. Et vennskap som er vanskeligere å kutte enn en kompis liksom. Derfor mener jeg at kommunikasjon og å finne ut hva som virkelig er beste løsning er bedre enn å bare bryte all kontakt. Å bli enige sammen om veien videre. Tenk på all sorg, anger, sinne og andre følelser som begge vil bli plaget med om ingen egentlig vet hva den andre tenker.

Dette er nå bare mine tanker da, så må jo andre tenke sine, vi kan ikke alle ha like meninger. Jeg er helt sikker på at TS velger det som passer best for henne, og det er det riktige :)

og kjære roken, det er ikke du spm er blåst, men akkurat det du skrev synes jeg var blåst ;) du er jo bare en skjønning!

Skjult ID med pseudonym Bitteliten to. 22 sep. 2016 07:21

Takk for god innspill til nye tanker. Vennskap begynner ofte med fascinasjon og at man er litt betatt av hverandre. Denne gangen gikk det over i forelskelse for min del, som videre er blitt sterkere følelser. Det har vart over 1,5 år, og jeg har skjønt at litt avstand ikke hjelper. Jeg har over litt tid unngått å møte han, men vi har jevnlig kontakt. Kutte all kontakt i uoverskuelig fremtid er nok det eneste. Du har konstruktive og gode innspill Smiliiet. Jeg vet bare ikke hva jeg skal si til han, og kan ikke se for meg at vi sammen finner veien videre. Han har avvist på så mange måter, og jeg tenker at det er noe jeg må respektere. Det er ikke veldig lenge siden jeg sa jeg var forelsket i han, og han trakk seg unna da. Var det en førstereaksjon bare for å fordøye, vil jeg tro han hadde kommet tilbake og sagt noe om det om interessen var gjensidig. Han er ingen dårlig mann, og tror ikke han aner hvor vondt jeg har det nå. Jeg skulle gjerne beholdt han som venn resten av livet jeg, bare at jeg også ønsker at han skulle vært kjæreste i tillegg.

Wille, jeg har reist og fartet og utfordret meg selv noe veldig i det siste, for ikke å havne i noe hengemyr. Det er et godt tiltak, samtidig som jeg innser at jeg må tåle å kjenne på disse følelsene også. Kalenderen er fylt med gode ting frem til jul, så jeg tror ikke høsten blir helsvart. Nå på morgenen er det heldigvis lettere, og etterhvert håper jeg den følelsen sprer seg over hele dagen.

Skjult ID med pseudonym Bitteliten to. 22 sep. 2016 07:32

Egentlig er det så enkelt, og jeg innser at jeg er litt feig her. Jeg har fått litt å tenke på etter svarene her. Litt klarere perspektiv.

(kvinne 51 år fra Oppland) to. 22 sep. 2016 07:40 Privat melding

Lykke til fremover @bitteliten 👍

Skjult ID med pseudonym smiliiet to. 22 sep. 2016 07:47

God morgen 😊
Følg magefølelsen din og gjør det som føles mest riktig for deg. Få bort den klumpen i magen 😊lykke til og ha en deilig høstdag! Husk på alle muligheter som er der ute, den virkelige prinsen har du nok ikke møtt enda 😄🎶💄👗🌞🙊

(mann 41 år fra Hordaland) to. 22 sep. 2016 14:31 Privat melding

Smiilet: Takk for den postitive tilbakemeldingen :-). Den negative kunne du ha spart deg :-p

Bitteliten:
Vil tro at han ikkje e lysten på deg ut fra det du skriver (i beste fall så føler han at han ikkje e god nok for deg/evt du ikkje e den rette typen). Det skader ikkje å si at du vil mer enn vennskal og høre ka han mener om det. Skriv en sms for den saks skyld. Når det e snakk om en stor avgjørelse å ta, så funker også en sms. Hvis det då ikkje e noe gjensidig, så e det bare å kutte tvert. Det har eg sjøl gjort i alle tilfeller med damene eg har styrt på med opp gjennom tiden. Hodepinen og vond mage forsvinner med litt tid :-)