Alle innlegg Sukkerforum

Har vi blitt for hårsåre?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Feeder to. 29 sep. 2016 22:37

Kvinnehat, rasisme, misunnelse er ord som går igjen i samfunnsdebatten. Meningsbærerne blir bare fler og fler, samtidig så vokser egoismen selvgodheten inne i dem.

Ikke kritiser rikinger! Du er misunnlig.

Ikke kritiser kvinner! Du er kvinnehater.

Ikke kritiser meg! Jeg jobber, jeg tjener så så mye og derfor så påberoper jeg meg til å ha meninger om absolutt alt, inkludert deg. Hvis du kritiserer meg så går jeg inn i en offerrolle hvor jeg trekker inn Janteloven og sier at det her hadde ikke skjedd i Amerika.

Og Norge skal liksom være Jantelovens hjemland?

En debattant stempler meg for kvinnehater fordi jeg kritiserer en kvinne jeg møtte på en date på forumet. Samtidig så leser jeg om vedkommende i en annen tråd hvor han ljuver løs på somaliere og muslimer og kaller dem voldtektsmenn og terrorister. Det er greit.

Det virker som det er greit å ha slike meninger så lenge man er en kul og respektert person. Hvis man viser en minste tegn til svakhet, lite selvtillit som nordmenn er så voldsomt av, så får man så hatten passer. Ikke fordi man nødvendigvis er uenig i det vedkommende, men fordi vedkommende ikke er en kul person. Det er lettere å angripe en ikke kul person.

Tror vi Gunhild Stordalen hadde fått like mange støtteerklæringer hvis hun hadde vært en norskpakistaner? Neppe

Skjult ID med pseudonym Creeper fr. 30 sep. 2016 01:31

Jeg tror at pakistanske Gunhild Stordalen hadde fått like mange støtteeklæringer. Husk på Kadra og Shabana. Dette var to "heltinner" fra en tid tilbake som fikk enormt mye medieoppmerksomhet for sine synspunkter. Kadra fikk vel haugevis av priser og utmerkelser også.

(kvinne 57 år fra Akershus) fr. 30 sep. 2016 06:53 Privat melding

Tja. Malala har jo fått enormt med støtte, og om jeg ikke ville beskrive henne som fattig og stygg, er hun heller ikke rik eller kjent for sin skjønnhet. Men jeg er helt enig med deg @My at særlig skjønnhet gir mennesker generelt, og kvinner spesielt mye positiv oppmerksomhet.

Skjult ID med pseudonym Feeder fr. 30 sep. 2016 07:17

@creeper

Hvor har du det fra at absolutt alle støtter Kadra og Shabana?

(kvinne 57 år fra Akershus) fr. 30 sep. 2016 07:36 Privat melding

@Feeder: Hvordan oversetter du i ditt hode 'enormt mange' til 'absolutt alle' ?

Skjult ID med pseudonym Creeper fr. 30 sep. 2016 07:37

Feeder, jeg har ikke skrevet "absolutt alle" og du skrev ikke at absolutt alle støtter Gunhild. Jeg tror ikke at så er tilfelle. Men kjendisstatus gir automatisk både støttespillere og motstand.

Skjult ID med pseudonym Creeper fr. 30 sep. 2016 07:40

Enormt mye medieoppmerksomhet, skrev jeg.
Det fikk ABB også, men ikke så mye støtte. Det er altså ikke samme.

Skjult ID med pseudonym Apache fr. 30 sep. 2016 07:50

Det finnes ingen menneske som får støtte av alle.

Nå er du med og generaliserer med å si liten selvtillit som nordmenn har. Kjenner du alle nordmenn el. kun de du omgåes? Greit at de har liten selvtillit, og da får du gjøre noe med de.

Jeg skjønner at dette egentlig ikke er en tråd om janteloven og kritikk, men hvordan muslimer blir mottatt.
Janteloven er også overdrevet og dyrket av enkelte, brukes som hersketeknikk og en beskrivelse noen nordmenn bruker om sine egne ovenfor utlendinger.

Det blir slått hardt ned på generalisering av muslimer og andre lands innbyggere. Det er individer sies det og alle må ikke skjæres over en kam. Nordmenn på den andre siden er det helt greit å generalisere. Daglig hører man og leser om at nordmenn er late, rike, tykke, bortskjemte, jobber lite og avslutter tidlig, drikke mye, uhøflige osv. Da er det helt flott. Hver gang jeg hører slike ytringer tenker jeg at de som sier sånt har noen fantastiske venner og omgangskrets. For de kan ikke snakke på vegne av over 5 mill. nordmenn. Og aldri om mitt område der folk ikke passer inn i de beskrivelsene. Bytt nordmenn med pakistanere el. annen etnisk gruppe da er det rasisme, nazist og fremmedfrykt.

Skjult ID med pseudonym Feeder fr. 30 sep. 2016 08:32

@solecita

Mange mindre pene mennesker støtter Kadra ol, mens mange pene mennesker støtter Gunhild Stordalen. Pene velykkede mennesker som skal stå opp for rasisme klarer ikke jeg å ta seriøst.

(kvinne 54 år fra Østfold) fr. 30 sep. 2016 08:44 Privat melding

Hvorfor kan ikke pene mennesker som står opp for rasisme tas seriøst? Vet om mange pene mennesker som støtter Kadra, også jeg..

Skjult ID med pseudonym Feeder fr. 30 sep. 2016 09:32

@gille

Fordi jeg syns ikke de passer til det. Jeg syns de bare skal holde på med overfladiske ting. Jeg tror de bare er et godhetsimage de yar.

Skjult ID med pseudonym Feeder fr. 30 sep. 2016 09:33

@kiara

Bare synd det skal en kjendis til for at denne sykdommen skal få oppmerksomhet.

Skjult ID med pseudonym blingbling fr. 30 sep. 2016 09:38

Får å verte hårsår må en ha hår å bli sår i. Har jeg det - ja. Er jeg sår i det (nøkk👊🏼👶🏼) - nei. Virker janteloven - ikke til nevneverdig sjenanse 👻.

(kan som vanlig ikke snakke for 'vi-et', så begrenser til jeg-et)

(kvinne 57 år fra Akershus) fr. 30 sep. 2016 09:48 Privat melding

Støtter @Kiaras første innlegg 100%.

@Feeder: Det du skriver nå fremstår som så meningsløst at jeg klarer ikke helt å tro at du mener det.

Man blir jo ikke noe dårligere menneske av å være rik og vakker. Særlig ikke når man bruker det for å kjempe for det man tror på.

Og jeg konstaterer at jeg må være grisestygg ettersom jeg støttet Khadra.

Men i dine øyne gjør formodentlig min mangel på skjønnhet meg til et godt menneske... ?

Skjult ID med pseudonym Feeder fr. 30 sep. 2016 10:30

@kiara

Nettopp. Derfor bør vi slutte å lese om Gunhild hvis vi ikke bryr oss.

Jeg er nok den siste personen som trenger å utvide horisonten. Jeg har jobbet med døve, har jobbet med blinde, har jobbet med folk i rullestol, har hjulpet innvandrere som ikke kan et kvekk norsk. De jobbene er det ikke alle som gidder å ha, det kan jeg si deg.

(kvinne 54 år fra Østfold) fr. 30 sep. 2016 10:57 Privat melding

Det er helt legitimt at " vakre, vellykkede" mennesker bruker kjendis-status til fokus på viktige ting. Som Kiara sier er GS et eksempel på en som har jobbet seg opp, og hun fortjener vitterlig det hun kan få av positiv oppmerksomhet 😊

Skjult ID med pseudonym Feeder fr. 30 sep. 2016 11:02

@kiara

Jeg syns ikke det. Hvis jeg setter alle i bås, hvorfor har jeg da giddet å jobbe med mennesker med Downs syndrom, handikappede, blinde, døve og analfabeter? Jeg kan bekrefte at disse menneskene blir møtt med fordommer og stygge bemerkninger, på jobb og skole, hver eneste dag. Er det da jeg som har noe å jobbe med?

Om jeg setter pene mennesker I bås så gjør det ingenting. For sannheten er at hvis man er pen så slipper man billigere unna kritikk.

Skjult ID med pseudonym Feeder fr. 30 sep. 2016 11:07

@solecita

Ja du har min respekt.

Skjult ID med pseudonym Feeder fr. 30 sep. 2016 11:09

@kiara

Hvis det er så mange snille og sympatiske pene mennesker rundt forbi hvorfor er det da nesten ingen som vil jobbe med funksjonshemmede?

(kvinne 57 år fra Akershus) fr. 30 sep. 2016 11:16 Privat melding

@Feeder: Takker da for din bekreftelse om at du synes jeg er grisestygg 😂😂😂

Ellers er min erfaring at å være sammen med 'utsatte grupper' ikke nødvendigvis er noe ork og et offer. Jeg har undervist innvandrere, har en bråte utenlandske venner og har hatt mye kontakt med funksjonshemmede og jeg tror de har gitt meg mer enn jeg har gitt dem. Jeg velger dem fordi jeg føler meg vel i deres selskap, ikke fordi jeg vil være snill.

25 års vandring blant byråkrater derimot, DET burde gjort meg fortjent til helteglorie 😜

Skjult ID med pseudonym Feeder fr. 30 sep. 2016 11:20

@kiara

Hvis en pen person har en "sosialistisk" jobb så får den personen mer oppmerksomhet mer skryt enn den personen som ikke er så pen. Livet er urettferdig.

Jeg hadde fks ikke vært pen nok til å jobbe som aksjemegler eller eiendomsmegler.

Skjult ID med pseudonym blingbling fr. 30 sep. 2016 11:20

@Solecita: Teknokrater med vekt på 'tekno' burde du se etter (- og ved anledning eventuelt prøvekjøre)

(mann 47 år fra Vest-Agder) fr. 30 sep. 2016 11:30 Privat melding

Sant det. Vi lever i jantelovens land. Vi har mange fritidsdommere, klagemurentusiaster, baksnakkere, bydgetullinger og grådighetsgalninger i våres rekker.

Men det bryr jeg meg ikke om! Fattern sier alltid "be the better person" og det er en fin vinkling. Jeg har rensket opp i vennekretsen min og alle som har slike karaktertrekk har fått sparken og kan drive med sånt tull langt unna.

Jeg fokuserer på det positive og de positive menneskene i livet mitt og resten får gjøre som de vil.

(mann 47 år fra Vest-Agder) fr. 30 sep. 2016 11:33 Privat melding

Er da også åpen for andre mennesker og livstiler, gjerne med på en tøff debatt og blir noen såret underveis er det ikke mitt problem, spesielt fordi jeg holder meg unna polemikk (nå hadde det vært greit å kunne ha redigert innlegget...kjære sukker)

Skjult ID med pseudonym Feeder fr. 30 sep. 2016 11:59

@kiara

Hvor vanskelig skal det være å flytte penger da?

(kvinne 57 år fra Akershus) fr. 30 sep. 2016 13:22 Privat melding

@My: Jeg legger meg flat som en pannekake for hånlig, hatsk og ufin byråkrathetsing. 🦀🦀 (fant ikke noe pannekakesymbol så jeg tok et par krabber i stedet) 😁

Til mitt forsvar er jeg byråkrat selv, og mitt totalt lysende, imponerende og overveldende intellekt gjorde at det tok 12 år før jeg oppfattet at jeg var det 😂😂😂

Skjult ID med pseudonym Feeder ma. 3 okt. 2016 16:50

@kiara Hadde en pen jobbet med fattige barn i Afrika så hadde den personen blitt mer likt enn en stygg person som jobber i Afrika. Det vet du like godt som meg.

(kvinne 51 år fra Oppland) ma. 3 okt. 2016 17:33 Privat melding

Hvem definerer hvem som er pen og hvem som er stygg?
Kjenner jeg blir litt trist når jeg leser denne tråden - utseendet er da virkeligen ikke det som avgjør om en person får "skryt"eller oppmerksomhet for den jobben personen gjør....

Skjult ID med pseudonym CPU ma. 3 okt. 2016 17:52

Alle har rett til å ha sin mening. Problemet oppstår andre pålegger personer å ha meninger eller ikke meninger om et tema. Kvinnehat, vet ikke om jeg har hørt så mye om det... hvem hater kvinner og hvorfor. Rasisme har vi svært liten grad. Ordet blir brukt mye, men er så utvannet og brukt i alle mulige sammenhenger at det bare blir svada, ingen troverdighet til den som bruker det.

Hat i alle former er et symptom, og skal du bli kvitt det må du finne årsaken.

(mann 32 år fra Oslo) ma. 3 okt. 2016 18:03 Privat melding

@kiara

Hvorfor får Jenny Skavlan lede Tv aksjonen da? Flink hun, men det må da være mange mindre pene som er flinkere....