Alle innlegg Sukkerforum

Koneemne...

Vis siste innlegg
(kvinne 37 år fra Østfold) fr. 30 sep. 2016 19:01 Privat melding

Har til nå kommer over noen profiler som søker etter et "koneemne". Lurer da rett og slett på hva menn i 2016 legger i ordet "koneemne"?

Merker jeg er litt spent på svarene deres her nå ;)

(mann 41 år fra Hordaland) fr. 30 sep. 2016 19:05 Privat melding

Koneemne: Flink til å lage mat, rydde hus og stelle med barn. Typisk konejobb.

(mann 41 år fra Hordaland) fr. 30 sep. 2016 19:05 Privat melding

Kinder, Kuche und Kirche

Skjult ID med pseudonym rose fr. 30 sep. 2016 19:15

Kunne tenkt meg ei kone sjøl men ikke ei kjerring da.....

(mann 48 år fra Oslo) fr. 30 sep. 2016 19:46 Privat melding

@smileyliz et koneemne er for meg en dame jeg kunne tenke meg å gifte meg med. Dvs hun må være snill og søt, ha sine meninger, men også villig til nå kompromisse ut fra hva som på lang sikt er det beste. Hun må være en god venn, en god lytter og samtidig vil gi av seg selv. Og hun må være åpenhjertig og kjærlig både over for meg og datteren min, men og mine venner og familie. Og ei jeg ville være stolt over å kalle dama mi. Hun må gjæren være pen og velstelt, men ikke overflatisk og overvettig statusjagende, men tåle å ta i et tak og bli litt skitten innimellom. Huslige emner er også en fordel. Rett og slette drømmepartneren.

PS! Langt i fra både trofédama du kun vil ha for å skryte til kompisene, men som er ubrukelig til annet. Og hun skal heller ikke være hushjelpen man ikke tar seg råd til å ansette.

(mann 48 år fra Oslo) fr. 30 sep. 2016 19:53 Privat melding

Akkurat hva Adameus sa.

(mann 48 år fra Oslo) fr. 30 sep. 2016 20:34 Privat melding

For å parafrasere Adameus; Den helt riktige mixen av fristerinne og dydsmønster. Hun som får deg til å ville være seriøs.

(kvinne 37 år fra Østfold) fr. 30 sep. 2016 21:42 Privat melding

Hva tenker dere jenter da? Når menn skriver at de leter etter et "koneemne"? Mulig jeg er litt negativ, men jeg tenker med en gang at han ønsker ei som kan rydde og holde orden i huset, lage mat, vaske klær osv. Men begrepet er kanskje ikke slik lenger?

(mann 48 år fra Oslo) fr. 30 sep. 2016 21:44 Privat melding

Tror du blander med de som egentlig ser etter en mammafigur. 😉😎

(mann 48 år fra Oslo) fr. 30 sep. 2016 22:26 Privat melding

Det høres ut som Kjerringemne det du beskriver SmileyLiz😄 Koneemne er litt mer mangfoldig spør du meg... Men det er klart, om menn skriver at de ønsker seg koneemne så er det kanskje grunn til å være på vakt. Jeg ville ikke brukt ordet i den sammenhengen😳. Men i en samtale mellom kamerater ville betydningen vært mer hyllende enn krevende

(mann 35 år fra Oslo) fr. 30 sep. 2016 23:34 Privat melding

Ei som ikke har pølsefingre.

(mann 40 år fra Buskerud) lø. 1 okt. 2016 07:50 Privat melding

Koneemne er noe jeg ikke ville skrevet, men kunne funnet på å si til kompiser om jeg enten skulle beskrive ei jeg har møtt ( da er hun pen, virker ordentlig, snill, har like preferanser som meg) også kunne jeg finne ut å si til mine kompiser om vi ser noen komme at hun er koneemne ( da går det på utsende og utstråling, også "ser" hun snill og hyggelig ut)

(mann 49 år fra Vestfold) lø. 1 okt. 2016 09:47 Privat melding

Uttrykket "Koneemne" beskriver en form. Man vil da ha en kvinne som skal passe inn i denne formen. Hun skal ha visse egenskaper, som vel beskrevet av et par karer over her. Det er i det fleste tilfeller nokså likt femtitallets husmor. Flink til å bake boller, søt, snill, føyelig og uproblematisk, men selvsagt istand til å gjøre grovarbeid når det trengs. Det er et diskriminerende uttrykk. Et språklig fengsel egentlig, som utvisker det frie individet til fordel for ideen om en "god kvinne". En "god kvinne" lager ikke problemer. Hun er lydig. Hun er tiltrekkende. Hun gjør mannen tilfreds på alle måter. Det er ikke forbausende at dette uttrykket fremdeles lever. I de mer kondisjonerte strøk gjør jo kvinner selv sitt beste for å opprettholde en slik kjønnet dimensjon av parforholdet ved å være hjemmeværende ommannen har tilstrekkelig høy lønn. En annen måte kvinner bidrar til å holde forestillingen om koneemnet levende er ved å kjøpe sine døtre sminkedukker og rosa prinsesseklær, mens sønnen får superhelt drakt og radiostyrt bil. I bunn og grunn er det ikke noen vesensforskjell på norske kvinners innflytelse og muslimske kvinners innflytelse når det kommmer til kjønnsroller. (Det er en kvantitativ forskjell dog) Det er noe i dette som får meg til å tenke på Stockholmsymdromet. Skjønt det er kanskje å dra det litt langt. Kanskje det bare er en antimoderne tendens.

Skjult ID med pseudonym AlBundy lø. 1 okt. 2016 10:10

Takk Hovmester. Er ganske lei av at det er helt greit å ha tradisjonelle kjønnsrolleverdier (om det motsatte kjønn vel å merke) om du er dame, men fysjom om du er mann. Feminister gir seg ikke før menn gjør alt kvinnfolkarbeid OG mannfolkarbeid.
NO MA'AM!

(kvinne 37 år fra Østfold) lø. 1 okt. 2016 10:25 Privat melding

Jeg vill ikke kalle meg selv en feminist, men mulig menn tolker meg som det. Jeg blir ikke veldig sjarmert når en mann sier han ønsker en dame som liker å være hjemme og dulle i huset. Det får noen varsellamper til å lyse for meg. MEN samtidig koser jeg meg veldig med huslige aktiviteter. Så lenge det ikke er en forventet oppgave jeg har fått. Jeg har heller ingen problemer med å klippe gress, vaske bil, pusse opp osv. Er bondejente så er vandt til både kvinnfolkarbeid og mannfolkarbeid som du så fint kaller det. Jeg tror det beste er om par finner sin egen balanse for hva de synes fungerer for dem.

Syntes bare begrepet "koneemne" var lite sjarmerende og hadde lyst til å høre hva folket mente. Handymann er mulig like lite sjarmerende og søke etter. Tenker at både det og "koneemne"-egenskaper får komme som en hyggelig bonus ;)

Skjult ID med pseudonym AlBundy lø. 1 okt. 2016 10:41

Innlegget var ikke rettet til deg TS, du virker jo balansert og fornuftig. (Al Bundy dannet en organisasjon i sin tid som het NO MA'AM
http://www.bundyology.com/nomaam.html )

(kvinne 44 år fra Aust-Agder) lø. 1 okt. 2016 10:53 Privat melding

Jeg er nok litt gammeldags, jeg liker å gjøre rent, lage mat osv 😃😃
Og jeg har ingen ønske om at mannen skal gjøre 50% av husarbeidet, men han må gjerne hjelpe til med å dekke bord, rydde av maten, overraske med å lage middag en fredagskveld og sånn😃😃
Så kan han stå for utvendig vedlikehold av hus, og jeg kan hjelpe til der når det trengs 😃😃

(mann 53 år fra Oppland) lø. 1 okt. 2016 10:55 Privat melding

Jeg tror i bunn og grunn at mannen vil være mann og kvinnen vil være kvinne................

Jeg tror også at 60- talls modellen funker best totalt sett for alle i familien !
Er klar over at vi ike er "der" i 2016 og jeg forventer ikke at kvinnen i mitt liv skal tenke så tradisjonelt. I mine forhold har vi levd "moderne" og det har aldri vært noe problem..)

I dag skal vi realisere oss selv for enhver pris, for det har en pris.

Like kjønnsroller- nei, likeverd- ja,

(kvinne 44 år fra Aust-Agder) lø. 1 okt. 2016 11:01 Privat melding

Enig med deg Apollonis!

Skjult ID med pseudonym blingbling lø. 1 okt. 2016 11:10

@Apollonis: En lovende dag - ikke helt med på den 60-tallsen (det er forskjell på grender), men ellers.

Og nå er jeg fullseriøs på kred.👍🏼😊

(mann 49 år fra Vestfold) lø. 1 okt. 2016 12:15 Privat melding

Angående feministisk verdensherredømme, trenger ingen bekymre seg. Det er bare en forsvinnende liten del av verdens befolkning som bekjenner seg til en kompromissløs likestillingsideologi. Selv her i Norge er de tradisjonelle kjønnsrollene høyst levende og slett ikke "presset og på retur". Tvert i mot er den tradisjonelle måten å tenke kjønn på sterk fremmarsj . Det ser vi for eksempel når de gjelder leketøy og klær for barn som nå er strengt kjønnsdelt. Det finnes jo nå "jentelego". Dvs lego som består av pastellfargede klosser man kan bygge hjem, kjøkken, og soverom av, pluss dette fullstendig vanvittige opplegget med "sminkedukker". Altså et jentehode man kan ha på et stativ for å leke seg med å pynte dette til den perfekte prinsesse/modell eller noe. Mesteparten av den kjønnsnøytrale barnkulturen som vokste frem på syttitallet er således avgått med døden. På dette forumet ser man jo den samme tendens. Kvinner skal være kvinner og menn skal være menn. Slik vil flertallet ha det og slik vil det også bli.

(mann 29 år fra Hordaland) lø. 1 okt. 2016 12:30 Privat melding

Kafko, det har jo vært gjort eksperimenter på dette. Til å begynne med liker babyer/barn de samme type lekene, de som er litt interaktive, som biler osv. Men når alderen går opp begynner ofte jentene å leke mer med dukker osv mens gutter gjør det med pistoler og lignende, og det selv om barna får fritt valg av leker på et hvert tidspunkt. Gutter begynner å sloss og konkurrere mer, mens jentene blir mer pratsomme og kler seg ut ol. Det ER jo tross alt noen biologiske forskjeller mellom gutter å jenter, så det er ikke kun slik at gutter å jenter blir utelukkende tvunget inn i den og den kjønnsrollen, de kommer ofte av seg selv også. Til dels blir barna tilpasset leketøyet, men til dels blir også leketøyet tilpasset barna.

Ingen tvil om at man blir satt med kjønnsroller av samfunnet, men det er nok biologiske forskjeller som også fører til forskjellige roller, ikke KUN samfunn.

Skjult ID med pseudonym AlBundy lø. 1 okt. 2016 12:36

En kompromissløs likestillingsideologi er langt å foretrekke fremfor mannshatende nyfeminisme. Som bruker likestilling som skalkeskjul.

Skjult ID med pseudonym AlBundy lø. 1 okt. 2016 13:11

Det er to typer "brødre" Hovmester, de du nevner som misliker gammelfeminismen, og de "moderne" som selvutslettende støtter og er pådrivere for nyfeminismen. Selv Fittstim-damer i sverige kjenner seg ikke helt igjen i dagens kvinnekamp.

(kvinne 56 år fra Akershus) lø. 1 okt. 2016 14:19 Privat melding

Når dere uttrykker skepsis til feminisme, hva er det e g e n t l i g
dere er negative til? Veldig mye av det som for meg er viktige feministiske prinsippet opplever jeg betraktes som selvsagt av de fleste nordmenn.

Hva er skrekkeksempler på militant feminisme?

(mann 48 år fra Oslo) lø. 1 okt. 2016 14:29 Privat melding

@solecita OTTAR 😱😷😀

Skjult ID med pseudonym AlBundy lø. 1 okt. 2016 14:38

-Meningstyranni, ensretting - ikke mangfold.
-Det åpenbare i at etniske norske damers rettigheter flisespikkes, mens utenlandske damer fullstendig kastes under bussen ved nesegrus kultur"forståelse" for patriarkalske samfunns kvinneundertrykkelse.
-Slår inn åpne dører.; Siv, Erna, Sylvi, Kristin Skogen Lund, Gerd Kristiansen, Mari Trommald, Toril Øye, Trine S Grande, Camilla Stoltenberg, Benedicte Bjørnland. Det er ikke mangel på kvinnelige ledere. De som vil får det til.
-Misbruk av begrepet likestilling. Kvinnekamp er mer ærlig.

Skjult ID med pseudonym AlBundy lø. 1 okt. 2016 14:43

Kari Jaquesson er en ekstremist Solecita. Hånd i hånd med Ottar selvfølgelig

(kvinne 56 år fra Akershus) lø. 1 okt. 2016 15:01 Privat melding

Kan dere nevne konkrete eksempler på standpunkter som dere mener er ekstreme?

Navn på organisasjoner og mennesker er ikke konkrete eksempler.

@Al Bundy: Jeg er 100% enig med deg når det gjelder knefall for patriarkalske strukturer, men fordi vi er så redde for å bli oppfattet som rasister godtar vi religiøse mørkemenn fra andre religioners standpunkter, fremfor å støtte jentene som må leve med det.

Noe av det som har gledet meg mest i det siste er å se kvinner og menn fra minoritetene stå frem og si det som burde vært selvsagt: At i Norge har alle krav på å få leve ut sin seksualitet uten å bli dømt for det.

Hvilke rettigheter for norske kvinner mener du er flisespikkeri? Hvilke rettigheter er det menn har som du mener kvinner ikke trenger å ha?

Skjult ID med pseudonym AlBundy lø. 1 okt. 2016 15:09

Har noen sagt at kvinner utelukkende skal drive med det eleane? Nyfeminister vil ikke gjøre det i det hele tatt. Det hjelper ikke om mannen gjør halvparten. Men noen må gjøre det. Og likestilling betyr ikke at menn og kvinner skal være kliss like og at det skal være forbudt å selge rosa lego. Likeverd er en del av likestilling. Nyfeminisme er kontraproduktivt for likestilling.

Skjult ID med pseudonym AlBundy lø. 1 okt. 2016 15:18

"Hvilke rettigheter er det menn har som du mener kvinner ikke trenger å ha?" Bare det å stille et spørsmål som dette forteller meg at du ikke vil skjønne hva jeg snakker om. Et bedre spørsmål hadde vært;"Hvilke rettigheter er det kvinner har som du mener menn ikke har?" Likestilling. F. Eks Barnefordeling.(Det skyldes både gamle dommeres motstand mot likestilling, men også nyfeministers velutviklede evne til å neglisjere mannen når de kjemper for nettopp kvinners rettigheter. De kjemper ikke for likestilling.)

(kvinne 56 år fra Akershus) lø. 1 okt. 2016 16:03 Privat melding

@Albundy: Akkurat det temaet er så komplisert at det er vanskelig å vurdere bare i et likestillingsperspektiv. Men etterhvert som det blir stadig mer naturlig for menn å ha omsorg for barn før skilsmissen, så blir det stadig mer naturlig at det fortsetter etter en skilsmisse. Ekspertene er jo uenige i hva som er barnets beste, som i dette tilfellet trumfer likestillingsperspektivet.

Andre ting du mener er ekstreme feministiske kampsaker?

Skjult ID med pseudonym AlBundy lø. 1 okt. 2016 16:18

Igjen feil spørsmål Solecita. Det er ikke så mye sakene de kjemper for. Det er hva de prioriterer. Du har sagt deg intet mindre enn 100% enig i hva jeg sa om dobbelmoralen angående kvinneundertrykkende patriarkalske samfunn. Jeg mener det er patetisk å bruke energi på å få kjønnene like, som eksempelet med motstand mot kjønnsdelt lego. Alt annet går mot spesialisering i dagens samfunn, en TV-kanal for hver brukergruppe, men nei Lego former barna fra de er små så det er farlig for da kan man risikere å bli kvinne med stor D og mann med stor M. Best at alle blir interkjønn? Ellers høres det tydelig ut som du mener at kvinnekjønnet trumfer likestilling i barnefordelingssaker. Tenk over det; Kanskje er du ikke så for likestilling som du tror du er. Kanskje mer for kvinnekamp? Dvs feminisme. Intet galt med interesseorganisasjoner som sådan, det er når de seiler under falskt flagg jeg reagerer. Kvinnesak=feminisme. Likestilling=hensyntagen til begge kjønn.

(kvinne 56 år fra Akershus) lø. 1 okt. 2016 16:37 Privat melding

@Al Bundy: Jeg lot jentene mine leke med barbiedukker på rosa rom iført kjole. Men de hadde også togbane og 'guttelego'. Jeg synes det er greit at kvinner er kvinner og menn er menn så lenge det er rom for at alle får leve sitt liv slik de ønsker. At det er like greit for en jente å leke med biler som det er for en gutt å leke med dukker hvis de vil det. Jeg har lik respekt for den som jobber ute som den som jobber hjemme, og ser ikke noe intetkjønnstilstand som noe ideal.

Og i barnefordelingssaker er barnets beste, og ikke foreldrenes ønsker det viktigste for meg. Hvis det er en familie hvor mannen har hatt mesteparten av omsorgen for barna, anser jeg det som naturlig at han får mesteparten av tiden etterpå. Hvis det er det barna ønsket. Har de delt likt på det vil det for barna ofte være best å ha like mye tid med dem etterpå.

Men som sagt. Dette er for komplisert og for følsomt til at likestilling skal være det viktigste punktet.

(kvinne 56 år fra Akershus) lø. 1 okt. 2016 16:39 Privat melding

Min aller kjæreste leke da jeg var barn var en kruttlappspistol. Selv på 60-tallet var det rom for individuelle variasjoner. :-)

(mann 48 år fra Oslo) lø. 1 okt. 2016 17:23 Privat melding

@eleane det må da være lov å like at kvinner har evner innen kjøkkenets utfordringer, evner å passe barn og evner å holde det reint og ryddig rundt seg, uten å nødvendigvis bli tatt for å mene at det er kjønnsdiskriminerende.

Det betyr ikke nødvendigvis at de skal gjøre alt dette alene eller mer enn halvparten. Har du teknkt på at i mange hjem så er det mannen som gjør mesteparten av matlagingen og vaskingen av gulv og støvtørk, og samtidig gjør både klesvasken og oppvasken.

Samtidig må det være lov å mene at kvinner får akseptere å ta en større jobb der, om de ikke vil være minst like delaktig i å vaske og mekke på bilen, skifte lyspærer, male, snekre, måkke snø og en hel haug med ting vi menn gjør for at heimen skal fungere.

Det er så lett å sitte å se sine ting, sine problemer og utfordringer, og samtidig la være å se det fra den andres ståsted også.

På enkelte virker det som at bare henne skal det taes hensyn til, ellers er man mannsjåvinist.

(mann 48 år fra Oslo) lø. 1 okt. 2016 18:05 Privat melding

@lilleulv det er ikke spørsmål om å klare eller ikke, men å ha forventninger til hvem som gjør hva.

Når man feks er borte en helg pga jobb, og kommer hjem sliten og trøtt på søndagen, så er det lite som er så irriterende som å oppdage at lyspæra på badet har gått, og så få vite at sånn har den stått siden fredagen, og viljen til å skifte den absolutt ikke er tilstede. I stedet så er første beskjed at man må finne frem trappestigen og bytte den, før man har rukket å få av seg skoene.

(mann 48 år fra Oslo) lø. 1 okt. 2016 18:16 Privat melding

Det jeg leser av svaret ditt er at du forlanger at han skal gjøre minst 50% av jobben hjemmeværende kvinner gjorde før, men du orker ikke ta din del andre veien.

Greit at du mener det, men det sier jammen meg mye om dinr holdninger.

Skjult ID med pseudonym Lykketreff lø. 1 okt. 2016 18:31

For meg spiller det ingen rolle hvem som gjør hva, men det er et poeng at begge bidrar nokså likt inn i felles prosjekter. I det ligger det også at begge får tid og anledning til egne sysler i tillegg. Å alltid være hjemme og sørge for barn og husstell mens en mann står fritt til når som helst å jobbe sent, trene, gå ut med kompiser og/eller se på TV når han er hjemme er liksom ikke drømmen for en moderne kvinne. Jeg innbiller meg at noen menn er litt der ennå når de snakker om gode koneemner, men blir glad hvis jeg tar feil altså:)

(mann 48 år fra Oslo) lø. 1 okt. 2016 18:41 Privat melding

@lykketreff det er hele poenget, at man deler oppgavene seg i mellom. Det må være en gjensidig forståelse for det, og så fordeler man litt etter hva man kan og ikke kan, og hva man liker å gjøre selv, både henne og han.

Tjener man nok, kan alle oppgaver som må gjøres, kjøpes fremfor å gjøre selv. Men de fleste har ikke råd til kokk, husholder, barnepasser, mekaniker, gartner og vaktmester, selv om flere tjenester kan gjøres av en person.

Da må man se på hva som er lurt å kjøpe av tjenester, og hva man må gjøre selv.

(kvinne 56 år fra Akershus) lø. 1 okt. 2016 18:45 Privat melding

Lurer på om vi ikke er litt skinnuenige her.

Hvem er uenig i at vi bør bidra med omtrent like mye arbeid i sum, men at det er opp til det enkelte paret ut fra deres interesser og ferdigheter og bestemme hvem som gjør hva?

Skjult ID med pseudonym AlBundy lø. 1 okt. 2016 18:51

Dere damer som jo oftest er interessert i lange forhold; hvorfor er det galt at en mann ønsker seg en kone? Personlig skal jeg aldri gifte meg igjen. Mye pga arbeidsskyhet hos exkona og en total mangel på innsikt i hvem som brukte mest tid på husarbeid. Et vanlig par har 100% jobb begge to. Hvorfor skal da kvinnen gjøre 0 og mannen alt? En evt hushjelp vil avhjelpe noe, men det er alltid noe arbeid i hjemmet som må utføres når hushjelpen ikke er der. Hva er det du tilfører husholdningen eleane?

Skjult ID med pseudonym Lykketreff lø. 1 okt. 2016 19:03

Ja, de fleste er nok enige om at man skal bidra likt, men jeg tror mange av begge kjønn sliter med å se verdien av det partner bidrar med. Det er alltid lettere å se det man gjør selv. Kanskje blir det lettere i neste runde for de/oss som har vært single en stund og vært tvunget til å gjøre alt alene en periode? Jeg gleder meg i hvert fall til å bli to igjen, ikke for den praktiske delen av det, men fordi det føles så mye bedre å være en del av et godt team, og skal teamet være godt, må jo begge bidra, men ikke med de samme tingene:)

Skjult ID med pseudonym AlBundy lø. 1 okt. 2016 19:10

Bra refleksjoner Lykketreff. Når man har vært singel en stund skjønner man bedre hva den andre gjorde.

Skjult ID med pseudonym Lykketreff lø. 1 okt. 2016 19:14

👍🏻☺️

Skjult ID med pseudonym blingbling lø. 1 okt. 2016 21:55

Burde da være spes.ped. nok allerede vel?

(mann 48 år fra Oslo) sø. 2 okt. 2016 08:29 Privat melding

@eleane du hoppet rett i konklusjonen om at man vil ha hushjelp, om man har forventninger om at dama tar i et større tak med barnepass, renhold og matlaging, dersom hun ikke vil være med å ta i noen tak med "mannearbeid".

Du veit deg veldig i det med å holde på med bilen, med begrunnelse at du kan betale for mekaniker

Du ville ikke se på det som lå i hele innlegget om å fordele arbeidsoppgaver likt, og heller være mer fleksibel på hvem som gjorde hva.

Selvsagt er dette slik jeg tolker svaret ditt, men uten å påstå at jeg snakker på vegne av andre, så blir jeg overrasket om det ikke er en god del som tolket svaret på samme måte.

Skjult ID med pseudonym Fra nord sø. 2 okt. 2016 09:20

@TS har du prøvd å spørre de som bruker begrepet "koneemne" hva de legger i det?
Tror det er viktig å tenke at ikke alle like erfarne i fora på nett, hvor alt blir plukket fra hverandre og vurdert nøye før man "biter på". Kan godt hende at de har det positive varianten i tankene, at de søker etter den som de ønsker å gifte seg med, fordi hun innehar alle egenskapene som ei god kone skal ha. I motsetning til de som søker etter en kropp til å forlyste seg med.. finnes de også.
Mange gode innlegg over her. Hva med kommunikasjon i forholdet og sammen bli enige om ei rettferdig arbeidsfordeling i hjemmet.
Og som det er sagt over her, det blir mer og mer vanlig at arbeid utenfor husets fire vegger blir betalt for og overført til proffe folk.

(kvinne 37 år fra Østfold) sø. 2 okt. 2016 09:28 Privat melding

Nei jeg har ikke spurt. De har ikke vært innenfor mitt søkefelt, så jeg har latt være.

Jeg tenker at om man kun bruker begrepet "koneemne" uten noe mer forklaring, så legger de desverre opp til at vi jentene ofte tolker det i negativ rettning. Men om de hadde fulgt opp med en liten beskrivelse av hva et godt "koneemne" er for nettopp de, så kunne saken stilt seg annerledes.

Derfor stilte jeg spørsmålet her og fikk jo endel ulike svar ;)

Skjult ID med pseudonym Fra nord sø. 2 okt. 2016 09:56

Grunnlaget for mange konflikter er etter min oppfatning mangel på GOD kommunikasjon, der begge for si hva de mener og blir møtt med respekt av motparten. Mange forhold har en som er sterkere verbalt eller fysisk og som dessverre tar styringen. Likestilling har for meg noe med respekt og felles forståelse og at paret sammen lager sine fordelinger.
Fra naturen er vi ulikt skapt, og noen har bedre forutsetning for enkelte oppgaver enn andre, ikke dermed sagt at den andre parten ikke skal gjøre de oppgavene i hjemmet. Skjevdeling på enkelt områder må da være helt OK.

(mann 48 år fra Oslo) sø. 2 okt. 2016 11:59 Privat melding

@eleane du ser ting veldig sort hvitt virker det som. Du hang deg opp i akkurat det med å mekke bil, men hoppet glatt over det andre jeg skrev. Og dermed sendte du, og fremdeles sender svar her som viser at du ikke klarer helt å se hele meldingen.

Ærlig talt, et forhold der han er vant med biler men en kløne på kjøkkenet, mens hun på sin side elsker å lage mat og dulle med unger kunne fungert fint om de begge ser at man bidrar med det man kan og vil, men det hadde skjært seg fullstendig om hun hadde satt bilen bort til sin handyman eller bilverkstedet, mens han stikker ned på kroa for å spise, siden han ikke duger på kjøkkenet.

Det vil også skjære seg fullstendig om ingen ser verdien av hverandres innsats. Og det må også føles som om fordelingen er jevn. Ellers så vil det slite på ethvert forhold.

Vet ihvertfall at jeg hadde blitt mildt sagt forbanna om dama mi sender pc-en på verksted for noe jeg lett kan fikse selv, og som sparer oss som par/familie for penger totalt sett. Og da snakker jeg selvsagt om når man er blitt et par, ikke om når man forsøker å bli sammen.

Men klart, skriver man i annonsen at man ønsker noen som kan lage mat, fordi man selv er ei kløne, så skremmer man fort bort mange med det. På amme måte som hun med gammelt hus ser etter en handyman.

Skjult ID med pseudonym blingbling sø. 2 okt. 2016 14:57

Samsynsing med lilleulv her. Hvor i all verden passer bilmekking inn i bildet her? Med mindre du har en eldre enn LilllehammerOL er det maksimalt spylervæske en kan gjøre selv. Prøver en å bytte lyspære må en skjæres løs fra vraket. Og antikk må den være fir å kreve mye arb. Gamle hus krever heller ikke mye - med mindre du renoverer. Det er dagligdags drift som må deles - ikke byttes mot sporadisk vedlikehold.

Skjult ID med pseudonym Piapia sø. 2 okt. 2016 15:16

Neiiii ikke ødelegg mine sexuelle fantasier Paulaner😬

Skjult ID med pseudonym Piapia sø. 2 okt. 2016 17:31

Nope. Er ingen data-reparatør i mine fantasier nei😀

Skjult ID med pseudonym Piapia sø. 2 okt. 2016 17:32

Enig med my

Skjult ID med pseudonym Piapia sø. 2 okt. 2016 17:42

PHHØ Jeg befinner meg nå på best-etter-stadiet!😬

(mann 48 år fra Oslo) sø. 2 okt. 2016 17:55 Privat melding

@lilleulv kan hende jeg av og til er eller oppfattes belærende og skråsikker på mange ting. Kunne helt sikkert ta en mer ydmyk fremtreden til tider.

Jeg har ikke dybdekunnskaper om alt, men har en generelt grei peiling på mange områder. Og jeg har gjort meg opp meninger om mye og jeg står for det jeg sier og mener.

Jeg reagerer derfor når motdebatanter tar bruddstykker av det som skrives og missforstår eller vrir på det slik at det fremstår som man skrev noe helt annet enn det man faktisk har skrevet.

Apropos det, ser at du @blingbling gjør akkurat samme greiene når du begynner å finkjemme på akkurat det med å mekke på bilen. Hva med de andre aktivitetene? Blir det bedre om jeg bytter ut mekking på bilen med snekring og maling, listing og tapetsering?

Skjult ID med pseudonym blingbling sø. 2 okt. 2016 18:42

Nei @Adameus: Det svarte jeg på i den forrige - det er rehab./nybygging, altså tidsavgrensede prosjekt. Det må du enten få henne med på (om hun liker), ellers må du i verste fall regne det som tapt balanse. Vær forsiktig med å snike deg vekk fra kleshaugen uansett...

Hjulskift høst og vår teller heller ikke - og ennå mindre når det er små barn i heimen...

Skjult ID med pseudonym blingbling sø. 2 okt. 2016 18:45

Den må du vennligst forklare @my. Jeg er en enkel mann - et gudsord fra landet...

Skjult ID med pseudonym blingbling sø. 2 okt. 2016 19:10

Ser jeg snublet i den presiserende spørsmålsstillingen (enkel!), men den Laura/Lara 'tog eg'. Det var reparatørenes utseende jeg ikke klarte å utlede...

(mann 48 år fra Oslo) sø. 2 okt. 2016 19:23 Privat melding

@hovis takker for den. Ja, jeg kan nok være litt skarp og stram til tider, det er jeg klar over. Noen ganger kan jeg nok ta den tonen for å "fremprovosere" reaksjon da det kan krydre diskusjonen.

@blingbling synes fremdeles du vrir på det med å gå på enkeltelementene Så hva om jeg drar frem snømåking om vinteren og gressklipping, vanning og såing av plenen, trimme hekken rundt hagen, luke ugress. Seaongbetonte gjøremål, men det er endel av de oppgavene som må gjøres hjemme. Kjøring og henting av unger til barnehage/skole og fritidsaktiviteter, handling av matvarer osv osv.

Poenget er som sagt å se på alle arbeidsoppgaver og fordeling av disse, fremfor bare å se på matlaging, husrengjøring og barnepass.

Som det er sagt før, gjenkjenne og sette pris på den andres innsats fremfor å bare se på hva den ene gjør.

Skjult ID med pseudonym blingbling sø. 2 okt. 2016 20:02

Snømåking og plen ja (om ikke delt/bytte på). Vanning av plen er ikke arbeid her vest - såing er etablering/prosjekt. Luke ok - men det går jo av seg selv om du har dame?

Sisteavsnittet er jo typiske dagligdags drifts-/deleoppgaver - sammen med støvsug, vask, klesvask, blomstervanning?

Jeg vil anbefale ekte- eller uektepakt - ev. arbeidsavtale m/u/streikerett. Du risikerer muligens lockout..

(mann 49 år fra Vestfold) sø. 2 okt. 2016 20:14 Privat melding

Fælt som folk har tenkt å jobbe og slite dette forholdet. Det er da ikke så mye å gjøre i en husholdning hvor barna har blitt høvelig store. Bilen kjøres på verkstedet, man har det som kalles for "oppvaskmaskin" og "støvsuger". Å vaske og henge opp klær er jo egentlig litt hyggelig. Det samme kan vel sies om å lage mat. Snømåking er bra for helsa, akkurat som generelt hagearbeid. Og er det ikke litt koselig å dra på butikken sammen også da? Skjønner ikke denne diskusjonen egentlig. Er folk på dette forumet forkledde arbeidsskye tenåringer, eller hva er greia?

Skjult ID med pseudonym blingbling sø. 2 okt. 2016 20:15

Nettopp @Kafko!

(mann 43 år fra Hedmark) sø. 2 okt. 2016 21:03 Privat melding

Koneemne ligger ikke i mitt vokabular. Det lyder alikevel ikke brått negativt i mine ører. Det betyr vel bare at det er ei som innehar kvaliteter så gode at man kunne tenke seg å gifte seg med vedkommende det da :)

(mann 48 år fra Oslo) sø. 2 okt. 2016 21:26 Privat melding

@kafko godt spørsmål. Tror svaret er ganske varierende ettersom tiden og forholdet går sin gang.

Når man er nyforelsket så gjør man "alt" man kan for å gjøre det godt for sin kjære.

Dersom dette får fortsette så vil den ene føle at den gjør alt, og at det ikke gis noe tilbake. Dobbelt ille om begge føler det samme om hverandre, og man ikke klarer å prate om det som fornuftige voksne.

Da sitter man til slutt på hver sin lille gren og krangler om bagateller, og ingen har lyst til å ta et tak for den andre.

Og plutselig. Sitter man her på forum og "krangler" med andre, eller finner seg en ny partner der man kanskje gjentar bedriften.

😱

Skjult ID med pseudonym camo ma. 3 okt. 2016 18:44

Eleane; som vanlig enig med du. Ikke bry deg om grabukken.

(mann 48 år fra Oslo) ma. 3 okt. 2016 20:15 Privat melding

@camo hva var grunnlaget for akkurat den kommentaren og karakteristikken?

@eleane du setter egentlig to streker under svaret her. Du tar den ene delen av setningen og bygger hele saken på, men ser ikke hele innlegget.

Har aldri skrevet at man skal forvente mer innsats fra damer på kjøkken og med barnepass, som om det var punktum etter den jeg skrev uttrykkelig at det var om damen ikke orket å gjøre noen av de andre tingene som kreves i huset, slik at mannen får mesteparten av jobben. Jevn arbeidsfordeling er det jeg snakket og snakker om.

På hvilken annen måte gjør man seg opp en mening om noen her inne, foruten hva vedkommende skriver? Vennligst oppklar den, for det forstår ikke jeg.

Skjult ID med pseudonym blingbling ma. 3 okt. 2016 20:17

🙄😂

Skjult ID med pseudonym camo ma. 3 okt. 2016 20:27

Ada.. whatsyourname; Summen av det du skriver, men selv ikke ser at du skriver. Du er fryktelig nedlatende og forsøker fremstå som allvitende og flink med ord. Du feiler på det meste. Det hjelper ikke å si at du skal være mer ydmyk, om du ikke selv mener det eller prøver å være det. Du ser ikke bjelken i ditt eget øye.

Du ba om svar, så da er jeg direkte. Mer direkte enn dette så blir jeg sikkert kastet ut og det gidder jeg ikke.

(kvinne 56 år fra Akershus) ma. 3 okt. 2016 20:35 Privat melding

Det sies at de fire 'snublestenene' for et forhold er økonomi, sex, husarbeid og barneoppdragelse. Det virker som om husarbeid er en av det tingene det krangles mest om, og hvor det er vanskeligst å 'se' det arbeidet den andre gjør. Eller kanskje det bare er at de andre temaene er mer krevende å diskutere på et forum :-)

Men jeg tror igjen at det er litt skinnuenighet ute og går.

@Adameus sa at h v i s kvinnen ikke ønsket å utføre 'mannsarbeid' så måtte hun være forberedt på å gjøre mer 'kvinnearbeid'. Det burde ikke egentlig være spesielt kontroversielt. De to første årene jeg var gift var vi helt likestilt. Så skulle vi pusse opp i forbindelse med at jeg ventet barn, og siden jeg er totalt inkompetent på denslags men hadde en handymann ut av Guds nåde i huset, så betød det selvsagt at jeg måtte utføre mere tradisjonelt husarbeid. Noe annet ville blitt urettferdig og upraktisk.

Det som selvsagt kan være en utfordring er å få til en riktig balanse senere slik at ikke den ene lager mat og rydder kjøkkenet, og den andre skifter to lyspærer.

Da kan det fort bli litt temperatur...

(mann 48 år fra Oslo) ma. 3 okt. 2016 20:37 Privat melding

@camo så at jeg diskuterer sak, og går på argumentene som brukes er fryktelig ille, men å komme med nedlatende personkarakteristikker er ikke?. Greit at du er uenig med meg, men synes ikke noe om namecalling. Det kunne du holdt deg for god til.

I denne tråden har jeg gått på argumentene, og ikke et sted har jeg gått på person.

(mann 48 år fra Oslo) ma. 3 okt. 2016 21:26 Privat melding

@solecita bang on. Burde ikke være kontroversielt i det hele tatt.

Men når man er mann og sier slikt, så er man tydeligvis en mannsgris som forlanger å bli dullet og fallet for.

(kvinne 56 år fra Akershus) ma. 3 okt. 2016 21:32 Privat melding

@Adameus: Jeg tror noe av uenigheten skyldes en språklig misforståelse.

Når det gjelder sak tror jeg de fleste er enige.

Skjult ID med pseudonym blingbling ma. 3 okt. 2016 21:36

Men dette et det da vel få som har vært uenig med deg om @Adameus. Du er bare blitt advart av meg om at om du regner med det - og insisterer (du er jo insisterende?) kan det være at du trår i luft. Trå i luft er som regel en fallgrube/dyregrop...

(jada - jeg og er insisterende, så det trenger ingen bruke en kalori på påpeke ;-) Det blir 'perler forsvinn'(mann 48 år fra Oslo) on. 12 okt. 2016 21:40 Privat melding

Det er tydeligvis ulike oppfatninger av hva et koneemne er og det betyr nok forskjellig ut fra hvem som sier det, hvor personen er fra og i hvilken kontekst der blir sagt. Om det hadde vært begrepet husmoremne som hadde vært spørsmålet tror jeg flere her hadde vært enige...

Skjult ID med pseudonym kameleonen to. 13 okt. 2016 00:08

Synes lilleulv og Kafko skriver mye fornuftig.

Kunne egentlig tenkt meg å være hjemmeværende. Men helst uten husarbeid. Hvordan gjør man dette?

(kvinne 56 år fra Akershus) to. 13 okt. 2016 07:59 Privat melding

@Kameleonen: Du arver eller vinner mye penger og ansetter vaskehjelp 😜

(mann 45 år fra Oslo) to. 13 okt. 2016 10:21 Privat melding

Uten å være sikker så leser jeg koneemne som ei man kan tenke seg å være sammen med resten av livet.

Skjult ID med pseudonym Pote to. 13 okt. 2016 10:42

Koneemne, skrekk og gru! Er vi ikke kommet lengre i 2016? Hva med likestilling? Men menn flest er vel mest opptatt av å komme hjem til ferdig middag, rent hus og nystrøkne klær og en sexy liten kone som tier stille og bare pusler om mannen.

Skjult ID med pseudonym rumpabar to. 13 okt. 2016 17:15

Tror jeg går ut en tur å ser om jeg finner et skikkelig koneemne.

Lurer på hvor jeg skal begynne å lete.

Skjult ID med pseudonym rumpabar to. 13 okt. 2016 17:24

Skal ikke så langt jeg og ikke så høyt i alder heller.

(mann 53 år fra Oppland) to. 13 okt. 2016 17:27 Privat melding

Betyr det at dere vil gifte dere ?

(mann 53 år fra Oppland) to. 13 okt. 2016 17:29 Privat melding

Er du gifteklar villdyret ?

Skjult ID med pseudonym rumpabar to. 13 okt. 2016 17:30

Da velger jeg deg my👍🏻

Skjult ID med pseudonym rumpabar to. 13 okt. 2016 17:46

Villrosa da. Tenk deg et Elvis bryllup i Las Vegas kombinert med 60 års dagen🎉😎

(mann 53 år fra Oppland) to. 13 okt. 2016 17:47 Privat melding

Jeg hadde ikke tenkt å gifte meg heller, men nå blir jeg jo nødt....etter hvert..)..hehe..

(mann 53 år fra Oppland) to. 13 okt. 2016 17:51 Privat melding

Jo, jeg må nok det.

Morsom du..)

(mann 53 år fra Oppland) to. 13 okt. 2016 17:53 Privat melding

Det tror jeg du er faktisk, for den rette mannen..)

Skjult ID med pseudonym rumpabar to. 13 okt. 2016 18:00

Nope. Trykker på angreknappen.

Liker deg litt for det da:)

Skjult ID med pseudonym rumpabar to. 13 okt. 2016 18:04

Da må jeg gå ut å lete allikevel da jo😳

(mann 53 år fra Oppland) to. 13 okt. 2016 18:05 Privat melding

"Gift ved første klikk"....det blir det neste.

Skjult ID med pseudonym rumpabar to. 13 okt. 2016 18:07

Hørtes romantisk ut Apollonis😍

(mann 48 år fra Oslo) to. 13 okt. 2016 18:09 Privat melding

Du mener gift ved første touch, i disse smarttelefontidene kommer jo selv laptoper og bærbare pc-er med touch-skjerm nå.

😄

Skjult ID med pseudonym rumpabar to. 13 okt. 2016 18:18

Rekker opp hånda her, men sa ikke du at du var noe eldre.

Du har tydeligvis kontroll på meg, men jeg aner ikke hvem du er.

Det er dårlig gjort det🤔

Skjult ID med pseudonym camo to. 13 okt. 2016 18:35

Rumpabar er en tøs. Ikke mange dager siden han ville tafse med meg. Snurt. 😞

Skjult ID med pseudonym rumpabar to. 13 okt. 2016 18:38

Camo da. Du ville jo ikke. Kan jo ikke vente i all evighet heller.

Nå går jeg ut å leter😃

(kvinne 33 år fra Sør-Trøndelag) to. 13 okt. 2016 20:25 Privat melding

Når jeg ser en mann skrive slikt tenker jeg (beklager) mannssjåvinist :P

Skjult ID med pseudonym rumpabar to. 13 okt. 2016 21:26

Ække tøs jeg altså😱
Dette er vel en flørteside og jeg forbeholder meg retten til å flørte og til og med komme med hentydninger.

(kvinne 36 år fra Oslo) lø. 15 okt. 2016 18:26 Privat melding

Jeg ville sette stor pris på at man fordelte det praktiske arbeidet med hus og hjem. Særlig hvis begge to jobber fullt.

Selv har ikke jeg noe problemer med å klippe plenen og hjelpe til innendørs og utendørs-:). Er ikke den mest handy typen i fht praktiske ting, men kan ordne og fikse mye annet.

(mann 53 år fra Møre og Romsdal) sø. 16 okt. 2016 10:53 Privat melding

Koneemne: Ho jeg vil leve med.
(nei, avanserte ferdigheter på kjøkken eller andre steder kreves ikke). Jeg kan lage mat selv osv, men jeg kan ikke omfavne meg selv eller ha gode samtaler med meg selv. Reisefølge, gjøre-ingenting-følge. Livsfølge.

(mann 53 år fra Møre og Romsdal) sø. 16 okt. 2016 10:56 Privat melding

@SmileyLiz: "koneemne" er ikke et ord jeg bruker eller tenker.