Alle innlegg Sukkerforum

Det digitale fotavtrykk

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Don C fr. 30 sep. 2016 21:50

Fant en god tone med ei dame og textet fram og tilbake.
Men da hun spurte etter facebook'en og jeg sa at jeg ikke var på face, så dabbet plutselig interessen av..
Er det sært å ikke være på alle sosiale medier i dag?
Jeg er på Twitter, that's it.
Jeg har ikke interesse av å dele alt på nett, men det er kanskje noe som må til i dagens samfunn, for ikke å falle helt på utsiden?

(mann 49 år fra Oslo) fr. 30 sep. 2016 22:20 Privat melding

Er heller ikke på FB, og vi blir nok sett på som særinger.

😄

(mann 48 år fra Oslo) fr. 30 sep. 2016 22:30 Privat melding

Weirdos!😱
(NB: Jeg er ikke på Snapchat)

(kvinne 32 år fra Sogn og Fjordane) fr. 30 sep. 2016 22:32 Privat melding

Omg pirre, don c og amadeus 😱😱 tror eg må sette meg litt. Mangt man skal høre en fredag kveld 😱

(kvinne 32 år fra Sogn og Fjordane) fr. 30 sep. 2016 22:33 Privat melding

Ps don c, hadde igrunn sett det mer positivt enn negativt med null fb 😁👍🏻

(mann 49 år fra Oslo) fr. 30 sep. 2016 22:40 Privat melding

@ina1986 dessverre har jeg ikke fått en eneste positive kommentar på at jeg velger bort FB, kanskje bortsett fra hos enkelte IT-kyndige kolleger.

Derimot får jeg stadig tilbakemeldinger av type oppgitt ansiktsuttrykk, risting på hodet, rullende øyne og kommentarer i den gata som meldt over.

Står likevel på at jeg skal ikke inn i registeret til FB frivillig.

(kvinne 54 år fra Østfold) fr. 30 sep. 2016 22:48 Privat melding

"Treffer" stadig fler som ikke er på FB,- bruker FB, Instagram Og snap relativt aktivt,- synes det er mye enklere å (etterhvert) å kommunisere på messenger/FB og snap . Men Spiller ingen rolle for interessen, så lenge det er kommunikasjon, -forstår ikke helt angsten/motstanden mot å være der. Jeg bruker det også i jobbsammenheng 😊

Skjult ID med pseudonym Don C fr. 30 sep. 2016 22:48

@Ina, godt det fortsatt finnes damer som deg!

Jeg får og mange tilbakemeldinger om at man nesten er litt spesiell (og det er ikke Brad Pitt-spesiell altså), siden jeg velger å hegne om privatlivet mitt.

(mann 49 år fra Oslo) fr. 30 sep. 2016 23:07 Privat melding

Og jeg synes det er rimelig sært hva folk er villig til å gi fra seg av info frivillig. Husk at du er produktet, og FB vet på mange områder mer om deg enn du vet om deg selv.

Og for egen del stoler jeg ikke på det firmaet etter stadig lefling med personvernet. Det du hadde lagt ut og markert privat vær plutselig offentlig info fordi de endret vilkårene og/eller endret funksjonalitet, og tok det dårligste valget for deg uten å spørre.

Og jeg har sett noen andre negative sider ved folks bruk av FB.

Jeg har linkedin, Snap, e-mail og mobil med samme nummeret som jeg har hatt siden jeg fikk min første mobiltelefon for snart 30 år siden. Det får holde foreløpig.

(kvinne 32 år fra Sogn og Fjordane) fr. 30 sep. 2016 23:19 Privat melding

Eg ville kalt det "brad pitt-spesiell" ;)

Skjult ID med pseudonym nachtaktiv fr. 30 sep. 2016 23:26

Tenkte eg var den einaste i heile landet som ikkje er på FB. No ser det jo ut til at det finst 2 fleire...

I utgangspunktet må nok kvar og ein velje sjølv om han/ho vil vere med, men eg synest det er litt kleint at FB vert sett på som ei "sjølvfølgje" der ALLE MÅ vere registrerte ... :/

Vil ikkje nekte at FB òg har sine positive sider. Det som eg meiner er så gale, er akkurat det at det vert sett på som sært å ikkje vere der...

"Du må endeleg få deg FB-profil!" ... Dette høyrer eg kvar dag på jobben :/

(mann 41 år fra Hordaland) fr. 30 sep. 2016 23:29 Privat melding

Hørte en historie om en kar som var så fornuftig og forsiktig..hadde sagt til en date at han ikkje var på FB. Syns han utleverte seg for mye... det viste seg at han løy så det rant av han . Han var typisk mannesvin som kun ville ha seg noe med kem som helst, kor som helst. Så ikkje stol på aaaaalt som blir sagt

Skjult ID med pseudonym - fr. 30 sep. 2016 23:29

Alle disse sosiale mediene er ikke noe annet enn kommersielle inntektskilder for eierne. Og det er helt greit. Men de er så mye, mye, mye mer! Hadde du ant hva din fb-profil ble benyttet til hadde du nok muligens vært noe mer selektiv ift hva du valgte dele med alt og alle!

(mann 49 år fra Oslo) fr. 30 sep. 2016 23:38 Privat melding

@nachtaktiv har fått meldinger i langt sterkere ordlag en det... Tilnærmet beskyldninger om hva jeg må være siden jeg ikke vil ha FB-konto.

Ja, såpass at det har blitt en ekstra grunn til ikke å opprette konto.

Skjult ID med pseudonym Klatremus fr. 30 sep. 2016 23:47

Jeg syns det er litt som når eldre mennesker vil gå i sin lille bankfilial og betale regningene sine. Nettbank er skummelt 😱

Skjult ID med pseudonym - fr. 30 sep. 2016 23:54

Nå skal ikke jeg mene noe om det, men for enkelte vil jeg tro, med tilstrekkelige store serverhaller, det er en drøm at verdenen går online! Jeg synes det er kjempeflott! Tilsvarende problemstilling ligger nå til drøfting i st. Skal norske hemmelige tjenester få tilgang til innenlands datatrafikk? Alle andre kan lese din fb profil, bak passord, hvorfor skal ikke norske myndigheter kunne gjøre det?

Skjult ID med pseudonym Klatremus lø. 1 okt. 2016 00:09

Folk som ikke vil være på Facebook er så redde for privatlivet sitt. Man deler jo bare det man vil. Jeg kjenner masse folk som har en så lukker fb-profil at jeg finner MYE mer om dem på google. Får dere slettet alt google vet om dere da???

Skjult ID med pseudonym nachtaktiv lø. 1 okt. 2016 00:13

Ja, det er effekten. Jo meir mas det vert, jo meir er eg overtydd om at det er RIKTIG val å ikkje følgje den store flokken...

Men kanskje er det jo berre det å vere litt av ein kverulant av prinsipp. Eg ser på kva som fleirtalet gjer, og så gjer eg akkurat det motsette...

Ja, online-banking er noko heilt anna. Eg er ikkje redd for at styresmaktene mogelegvis får tak i dataa mine. Eg vil berre ikkje at nokon som helst (privatperson) har tilgang til kva som helst informasjon om meg... online-banking er IKKJE eit sosialt nettverk. Det er ikkje andre personar som har tilgang på min profil der (bortsett frå banken).

Skjult ID med pseudonym nachtaktiv lø. 1 okt. 2016 00:18

Ja, er redd for privatlivet mitt - gidd ikkje dele det med heile verda...

(men må innrømme at eg ikkje kjenner til FB, og ikkje veit kva slags moglegheiter ein har for å skjule personlege opplysningar...)

Skjult ID med pseudonym Klatremus lø. 1 okt. 2016 00:28

Åh, jeezes! Man trenger ikke ha noen personlige opplysninger ute på Fb!!! Fobien mot Fb skyldes uvitenhet. Dere uttaler dere på helt feil grunnlag. Som sagt, jeg finner nok ut mer om dere via google

Skjult ID med pseudonym - lø. 1 okt. 2016 00:36

Det hadde tatt meg to sekund og funnet ut av hvem dere alle er! Hadde jeg hatt den rette kompetansen! Enhver 14-åring med noe utvidet horisont kan gjøre det! Disse 14-åringene jakter hele verden på! Brannmurene til sukker er garantert slappe! Ryktet vil ha det til at fb er de som betaler best, og per i dag er vanskeligst å passere. Det siste jeg hørte på ryktebørsen var at diverse regjeringer var litt forbannet på fb fordi de hadde blitt for vanskelige å hacke!

Skjult ID med pseudonym - lø. 1 okt. 2016 00:40

Litt som apel og FBI!

(mann 29 år fra Hordaland) lø. 1 okt. 2016 00:42 Privat melding

Har ikke FB jeg heller, men jeg har faktisk fått noen "å, skulle ønske jeg heller aldri startet med det"-kommentarer.

Skjult ID med pseudonym - lø. 1 okt. 2016 00:51

Jeg trodde Snowden var i bevisstheten til paxen, tydeligvis ikke!

Snowden var og er en landssviker på linje med Quisling! I dag nyter han asyl i RU, samme nasjon han fundamentalt fordømmer - altså, dette er ikke en idealist!

Husk nettvett!

(kvinne 57 år fra Troms) lø. 1 okt. 2016 00:58 Privat melding

Skjønner ikke problemet, brukt fornuftig så er Fjasboka et godt verktøy til info om diverse.
Har venner som har vært kjempe skeptisk, og er nå blitt omvendt og ivrige brukere av FB.
Hvor mye du deler der inne er opp til deg selv.

Skjult ID med pseudonym Bless lø. 1 okt. 2016 01:05

Hehe så det er sært å ikke være på FB? Det syns jeg er sært å synes

(mann 49 år fra Oslo) lø. 1 okt. 2016 01:15 Privat melding

@jlatremus ja, du deler kun det du vil, helt til FB gjær en endring som gjør at din innstilling ikke lengre er aktiv, og du må slå på sperrene igjen. Det har skjedd flere ganger, og det har de fått endel tyn for i media.

Men FB samler så utrolig mye mere data om oss, også når vi ikke er pålogget og vi er på andre websider. Alle steder der du kan like en artikkel eller kommentar, der har Facebook innsamling av data om deg.

Alle stede som krever at du logger inn med FB-kontoen din, og alle meninger du ytrer i diskusjonsfora som krever FB-innlogging, som på vg.no.

For all del, tror de også samler inn nesten like mye fra oss som ikke har konto.

Er jeg redd for at FB skal bruke dette mot oss? Nei, ikke noe spesielt. Er jeg redd for at kriminelle eller utro tjenere eller myndighetene en gang kan bruke det mot oss? Jo, i langt større grad. Tror jeg det er noe som skjer snart? Nei, men friheten vår innskrenkes på så mange områder at man kan stille spørsmål om hvor frie er vi egentlig. Og hvordan er situasjonen om 10 år, eller 20, 30 og 40 år?

Tror jeg at jeg faktisk kan unnslippe? Nei, men kanskje kan man forøke å utsette det noen år og kanskje holde bevisstheten om det oppe.

(mann 49 år fra Oslo) lø. 1 okt. 2016 01:19 Privat melding

...Og jeg har ikke engang nevnt i dette når data sammenkobles med andre databaser. Nevner bare NAV, helseregistre, biltilsynet og bank/finansregistre.

Skjult ID med pseudonym - lø. 1 okt. 2016 01:34

Jeg synes det er kjempegreier at normale, vanlige borgere benytter seg av digitale ett-tall og nuller i sin sosiale verdenen om de måtte føle for det!
Fakta er at flere terrorangrep har blitt avverget ved at man har kunnet nøste i fb nettverk - dette er et faktum! Det vil neppe skje igjen! Har terroristen blitt tatt en gang, blir han ikke tatt på samme måte en gang til! Det står ikke i kontrast til myndighetenes behov for å overvåke cyberdomenet! Dette er kjempeviktig! Og det vil om ikke veldig lenge bli et dagsaktuelt tema. Gi tjenestene full tilgang!

Om noen leser e-posten min er dette bedre enn at det går av en bombe på Gardermoen! Det kan jo ikke være mulig å være uenig i dette!?

Skjult ID med pseudonym - lø. 1 okt. 2016 01:56

Jeg tror ikke du skjønner hvordan dette fungerer! Terrornettverk må kunne kommunisere med hverandre. Dette kan de bare gjøre via kommersielle kanaler da de ikke eier egne satellitter eller basestasjoner. Eneste muligheten de har til å kryptere kommunikasjon er via forhåndskryptering før det sendes. Dette er forholdsvis enkelt å fange opp da det vil skille seg fra annen kommunikasjon i nettverket, og når først fanget opp ikke vanskelig å dekryptere-derfor gjør de ikke dette! Det er hvorfor vi ikke bruker pace lengre!

(kvinne 57 år fra Troms) lø. 1 okt. 2016 02:36 Privat melding

Så lenge man kan innestå for sine bevegelser ut i nettverden, ser jeg ikke problemet. Noe så enkelt som å søke på ulike hotell eller reiser til en destinasjoner fanges opp og f.eks hotell.com bruker dette digitalt for å tilby sine tjenester. Vil jeg la være å bestille mine reiser og overnattinger pga jeg i etterkant for reklame på ulike nettsteder?
Nei, friheten med å kunne bestille selv overgår ulempene med reklamene.
Jeg tror at vi er kommet i en tidsalder hvor nettbruk er kommet for å bli, men det er lovt å bruke vettet ute i spacen.
Og Fjasboka er kommet for å bli, enten man liker det eller ikke.
Det kan jo stilles spørsmålstegn med det som blir delt der, men jeg ser at folk er blitt mer og mer restriktiv på hva som havner innpå FB.

Skjult ID med pseudonym - lø. 1 okt. 2016 02:36

Det er bare tull! Jeg har selv hørt russisk tale på norskt kryptert samband! I dag er dette fullstendig uproblematisk! ligger man innenfor radiusen av nedtakssonen til enhver satellitt kan man fange opp signalet og dekryptere det uten problemer!

Dette var faktisk kime til en sikkerhetspolitisk spenning før moderne datamaskiner. Norge tok en kryptoboks i nord fra en russisk "fiskebåt", denne ble sendt til Kjeller, og FFI ble forsterket med militære spesialstyrker i tillegg til kontinuerlig politi! ...så ble det en løsning på det hele...dette var før dagens datamaskiner, og ansett som en av de mer nervøse periodene under den kalde krigen for Norge sin del. Nå tillater vi at russerne plukker opp mpa-bøyer uten at vi gidder løfte på skuldrene!

(mann 49 år fra Oslo) lø. 1 okt. 2016 07:30 Privat melding

@huffsan om du tror det er reklamen man trenger bekymre seg for, så har du ikke skjønt problematikken. 😉

Skjult ID med pseudonym Lykketreff lø. 1 okt. 2016 07:47

Ts spør om det er sært å ikke være på sosiale medier i dag, og så lenge det store flertallet er der, gir vel svaret seg selv. Min erfaring er at de som velger bort fb, ofte (altså ikke alltid), er introverte, ikke har så stort sosialt behov/nettverk, generelt er litt skeptiske/pessimistiske, har stort kontrollbehov, opplever at de er smartere enn røkla, er nokså selvbevisste, ev. litt paranoide, eller rett og slett har noe å skjule. (Litt dumt å bli tagget på "feil" sted hvis du kjører dobbelt f.eks.) Fordi stadig flere er på fb, blir det stadig særere å ikke være der, og ja, jeg blir skeptisk. Nesten like skeptisk som til de som har en rekke offentlige innlegg, og hvor jeg etter få mld her inne enkelt kan finne masse info på fb inkl. bilder av barn. De blir raskt helt uaktuelle.
Jeg vil helst møte noen med velutviklede sosiale antenner som opplever at de ikke har noe å skjule for hverken privat omgangskrets eller myndigheter, men som håndterer den moderne virkeligheten med fornuft. En lukket fb-profil har på mange måter blitt en indikasjon på det, så sprøtt det enn høres. Så innser jeg at de fleste av oss ikke ser det store bildet klart nok (eller ikke vil se det), men jeg lever gjerne lykkelig uvitende om mangt - heller enn med en som stadig skal være negativ, lettere paranoid og male fanden på veggen på høylys dag.

Skjult ID med pseudonym Klatremus lø. 1 okt. 2016 08:19

@ Lykketreff, jeg er så enig! 😊

Skjult ID med pseudonym Lykketreff lø. 1 okt. 2016 08:28

Selvfølgelig er det sprøtt å ha denne type fordommer mot folk, jeg innrømmer gjerne det, men det er nå et litt karikert bidrag i debatten jeg regner med ts ønsker seg. Samtidig har jeg virkelig begynt å tenke sånn på bakgrunn av subjektive erfaringer, så for ts kan det forhåpentligvis hjelpe som en forklaring på hvorfor noen reagerer negativt når han sier han ikke er på fb. Så får det bli opp til han om han vil la seg provosere eller ikke. Flere av oss har erfart at de som er nedlatende mot oss som er "i fjøset" ofte er en mennesketype vi selv passer dårlig med. Adameus er nok et unntak, og det merker man jo fort når han kommuniserer. Da blir det jo ikke et problem. Spm. her var om noen i utgangspunktet er skeptiske og hvorfor dette har blitt så viktig i dag. Jeg byr på en mulig forklaring.
Bekymringer for avslag på ev. framtidige helseforsikringer, storebror ser deg-problematikk osv. har jeg personlig tatt et bevisst valg om å neglisjere. Kanskje jeg angrer siden, det vil tiden vise. Jeg velger å leve her og nå og ønsker ikke å bli latterliggjort av en ev. partner som antyder at det vitner om mangelfull intelligens og forståelse av hvordan ting henger sammen. For meg sier slike valg noe om grunnleggende innstillinger og holdninger også til andre ting i livet. Det blir fort et bilde på en personlighet. Kanskje jeg er alene om å tenke sånn. Uansett synes jeg diskusjonen er interessant:)

(kvinne 57 år fra Troms) lø. 1 okt. 2016 08:43 Privat melding

Eksemplet med reklamen gjelder spor man etterlater seg når man surfer på nett, som andre aktører fanger opp og benytter.
Og jeg kjenner igjen de argumentene dine fra min bekjenskapkrets, jeg har flere nære som argumentere på samme vis. Helt greit at man ikke ønsker å ha profil, men jeg skjønner ikke hvorfor "dere" mener dere kan og skal kritisere oss som har beveget oss inn i nattverden.
Og når dere er så paranoide hva tror dere skjer med det dere publiserer her Inne?

(kvinne 47 år fra Akershus) lø. 1 okt. 2016 09:53 Privat melding

Jeg er på face men har flere venner som ikke er det og det synes ikke jeg er sært i det hele tatt og dette er oppegående mennesker med stort sosialt nettverk , men som ikke har noe behov for å være på face. Full respekt fra meg.

Skjult ID med pseudonym blingbling lø. 1 okt. 2016 11:05

Gameboy - var den eller noe liknende oppfunnet da jeg var i passende alder? Ikke? Da hadde jeg vel ikke det da...

Hmm...

Skjult ID med pseudonym Lykketreff lø. 1 okt. 2016 11:10

Dette er vel litt aldersbetinget også. Med oppfølgingsansvar for barn i dag f.eks., er det vanskelig å holde seg oppdatert uten å være med i klassens foreldregruppe eller grupper for ulike fritidsaktiviteter. Når man må holde en eks oppdatert på diverse praktisk info knyttet til felles barn fordi han ikke er med i disse gruppene, synes jeg det blir litt sært. Man deler mer enn bilder av dagens trau i fjøset nå om dagen. Jeg hadde ikke klart å holde meg oppdatert på hverken jobb, studier eller barn i dag uten å delta på fb, da er det lett å tenke at det er sært å velge å stå utenfor. Er man pensjonist, vil jeg tenke det er helt annerledes.

(mann 49 år fra Oslo) lø. 1 okt. 2016 11:52 Privat melding

Må bare få skyte inn at jeg ser ikke negativt folk som velger å ha FB-profil, selv om jeg har tatt et aktivt standpunkt om ikke å ha det selv.

Jeg er dog skeptisk til enkelt et manglende kritiske sans, med tanke på hva de velger å dele offentlig. Noen har virkelig ikke forstått at det de skriver på veggen vil alle i hele verden kunne se.

Skepsisen våres og mange av tabbene som har blitt fokusert på i media, samt info om at tyver også bruker FB for å se når de kan gjøre innbrudd, fordi eierne legger igjen nok info til at man ser når de er bortreist og at kysten derved er klar.

Og så tillater jeg meg å bli lettere indignert når enkelte hevder man er så vanskelig å nå om man ikke har FB. Snart 30 år med samme mobilnummer, sms og mms inkludert i fastprisen og telefonen er alltid på.

Man kan også sende SMS til grupper av mennesker på en gang, så dette overgår det man har i FB, og man trenger ikke først få nettverk eller mobildata, og så logge seg på app eller websiden. Har man dekning, har man sms. Funker til og med bedre enn å ringe.

Ikke vanskelig i det hele tatt, om man er interessert i kontakt.

😎

Skjult ID med pseudonym Piapia lø. 1 okt. 2016 12:09

Adameus: Til å være så skeptisk mot lagring av data, så deler du ganske mye om deg selv med åpen profil her inne. Just saing😊