Alle innlegg Sukkerforum
(kvinne 53 år fra Buskerud) lø. 15 okt. 2016 20:28 Privat melding

Hva er god og hva er dårlig økonomi?
I dagens samfunn tjener ikke kvinner og menn likt, selv om vi jo burde. Dette gjør at man som enslig forsørger kommer ulikt ut.

Med en lang utdannelse i et yrke som samfunnet økonomisk anerkjenner dårlig, men som den enkelte samtidig ikke greier seg uten, så blir min yrkesgruppe for dyr for statskassa. Ergo: vi lønnes i himmelen? He he, nei da, eller jo forde himler og helveter oppstår mellom mennesker slik jeg ser det. På den måten kan jo alle velge seg rik, men målt i kroner og øre så er avkastningen tja under middels da eller?

Hva er middels?
Med eget hus til noen milioner, ny bil, 3 tenåringer og et matbudsjett som aldri kan konkurrere med hverken strømutgifter eller annet.....det blir vel dårlig råd det da eller?

Det er ikke da man prioriterer alt til eget bruk for tenåringer har behov for anerkjennelser og følelsen av velvære, og den burde være større enn mors behov😉

OK dårlig økonomi. Oi oi turn off.

Hva tenker dere andre, damer og menn?
Penger er jo en måleenhet for verdi i dette samfunnet....er det denne verdien vi lar veie tyngst?

Takke meg til en mann som er godt jorda i seg sjøl, har tak over hodet, mat til å fylle magen med, jobb, gleder og friheten inni seg. .....men leter han etter ei snelle med god økonomi?

(kvinne 36 år fra Oslo) lø. 15 okt. 2016 20:51 Privat melding

Her er en statistikk på gjennomsnittslønnen i Norge for dem som er interessert i å lese om det.

https://www.ssb.no/arbeid-og-lonn/statistikker/lonnansatt/aar/2016-03-03

(mann 34 år fra Rogaland) lø. 15 okt. 2016 21:05 Privat melding

For meg er god økonomi når ikke trenger å bekymre seg for at kontoen skal gå tom. Uanstrengt økonomi altså. At man tjener mer en man forbruker er helt klart en fordel😊

Skjult ID med pseudonym blingbling lø. 15 okt. 2016 21:06

Bra tanker/tråd @Prikkete. Har siste tiden konstatert at i stedet for å bidra til at landet bygger infrastruktur skulle en nok blitt lønsadelen lokomotivfører og hangla på den infrarød som fins.

Skjult ID med pseudonym blingbling lø. 15 okt. 2016 21:32

Antakelig har man ikke utdanning (om man er i off. sektor da) - men opplæring som lokfører.

*Og "infrarød" i min forrige skulle vært 'infra'. Men infrarød var et heldig uhell...

(kvinne 56 år fra Akershus) lø. 15 okt. 2016 21:39 Privat melding

Det er jo ikke bare lønn det kommer an på. Hvis man skal prøve å skjerme barna og beholde hjemmet (som er et meget nøkternt lite hus), og må løse ut eksen med flere millioner, så kan man ha en helt grei lønn og fortsatt være dronningen av First Price- produkter. Det går helt greit, jeg tenker det er sunt for barn å lære seg å sette tæring etter næring, men når jeg er på date med menn som pusser opp kjøkkenet med en benkeplate som koster 200.000 kr, eller stiller spørsmålet 'hvorfor har ikke du som er så glad i Italia kjøpt deg sommerhus der', som om 3-4 millioner selvsagt befinner seg på sparekontoen og bare venter på noe å bli brukt på, da kjenner jeg at jeg blir litt svett, og at deres forventninger til hvilke aktiviteter vi kan gjøre felles ikke er noe jeg har sjanse til å holde tritt med.

Så hva som er god økonomi er et ekstremt relativt spørsmål.

Skjult ID med pseudonym blingbling lø. 15 okt. 2016 21:50

Nå @DarkNight sviver du langt utenfor Ts premisser.

På 'side om side' er Frode forresten nyss blitt 'regionsjef i Jernia'

Skjult ID med pseudonym kameleonen lø. 15 okt. 2016 21:58

Interessant tråd, Prikkete.
Det er stor forskjell på å tjene mye penger, og det å vite hvordan man bruker dem. For meg er god råd det å ha penger til overs når neste lønn kommer.

Skjult ID med pseudonym Creeper lø. 15 okt. 2016 22:03

Kjenner jeg blir lettere oppgitt over denne: "I dagens samfunn tjener ikke kvinner og menn likt, selv om vi jo burde."
Kan du fortelle meg i hvilke yrker kvinner og menn tjener ulikt?

Det nytter ikke å sammenlikne offentlig ansatte sykepleiere med konsulenter i privat næring, eller deltidsarbeidende mødre med fedre som jobber 300 timer overtid... Disse diskusjonene er ofte helt på vidda, fordi man sammenlikner kål og sjokolade. Vi har et fritt arbeidsmarked, og enhver er ansvarlig for å velge seg et yrke etter hva som fremstår attraktivt og interessant. Det være seg om det er lønnen, arbeidsoppgavene, samfunnsnytten, statusen eller helt andre ting som driver en. Om man er misfornøyd med lønnen som offentlig ansatt, så ville jeg like å treffe det mennesket som hevder å ikke ha kjent til dette på forhånd. Å skylde på at kvinner tjener dårligere enn menn er for meg en dårlig bortforklaring.

Alt i livet er prioritering. Jeg prioriterer god mat fremfor dyr bil, reiser og opplevelser fremfor hus til flere millioner. Har jeg dårlig råd? Overhodet ikke. Jeg synes det er like lite sjarmerende med folk som prater om hvor god økonomi de har, som dem som klager over dårlig råd. Ryddig økonomi handler om mye mer enn inntekt. Det er ikke attraktivt å dukke opp på luksusfellen, men det handler ikke om man har god eller dårlig råd.

Skjult ID med pseudonym Ukjent lø. 15 okt. 2016 22:07

Sier meg enig med flere her. Det er viktig at man klarer seg økonomisk. Norge er et dyrt land å bo i. Det koster å bo, ha bil, mat, fritidsaktiviteter, etc.

Det er mange ting man kan gjøre for å spare penger:

Gå igjennom økonomien din for hvert år og finn ut hva man trenger av medlemskap/forsikringer. Sjekk ut med flere hvem som gir billigst forsikring, men samtidig gode vilkår.

Opprett trumfkort og handle konsekvent på butikker og Shell som har trumf.

Smør matpakke og lag mest mulig mat hjemme.

Bruk medlemskapet/ene dine i boligbyggelag på ulike kulturarrangementer. De gir ofte rabatt dersom man er medlem i et eller flere boligbyggelag.

Handle på salg i ulike butikker.

Skjult ID med pseudonym Ukjent lø. 15 okt. 2016 22:11

Så kan man finne på ting som ikke koster så mye.

Å gå tur er gratis.

Å gå på biblioteket er gratis.

Å spille brettspill hjemme er gratis.

Skjult ID med pseudonym rumpabar lø. 15 okt. 2016 22:18

Lurer på om det føles ekstra deilig på en kjøkkenbenk til 200 000,-
Bør det😎

Skjult ID med pseudonym Creeper lø. 15 okt. 2016 22:21

Noe av det viktigste rikinger bør gjøre, er å bruke masse penger. Kjøp dyre kjøkkenbenker, biler, hus, lei flotte hotellrom og spis luksusmat. Fly på førsteklasse og kjøp dyre designerklær.

Det er nemlig forbruket vårt som holder hjulene i samfunnet i gang. Som bidrar til mva og skatteinntekter, som gir arbeidsplasser og sørger for å holde liv i verdensøkonomien. Sparing (for folk som ikke trenger det) er roten til alt ondt, og det fører til lavere sysselsetting.

Skjult ID med pseudonym Creeper lø. 15 okt. 2016 22:28

De gjør det, Villrosa. Men jeg synes ikke at de bør betale skatt på formue i form av bundet kapital som verksted og maskiner. Det er nemlig "verktøyet" de trenger for å opprettholde arbeidsplasser. Inntektsskatt derimot...

Og mva er også en form for skatt da.

(kvinne 53 år fra Buskerud) lø. 15 okt. 2016 22:54 Privat melding

Ai ai. Tanken var ikke å legge opp til en kranglete tråd. Alt er et valg og vi velger alle. Jeg også😉 Mine sider er som andres og motsatt. De negative som de positive. Kommmer vel meir an på hva jeg gir anerkjennelse, vedkjenner meg i eget. Fattig eller rik, begge deler takk! Rik på erfaringer, rik på kunnskap- emosjonell som intellektuell, rik på gullkorn fra barnemunn, rik på blomsterduft og smil i deling. Fattig? Ja og nei. Å dele med en hjertevenn er rikdom, å leite er spennnende men å mangle det hjerte som slår doble slag når noe i fellesskap deles....tja noen ganger så syns jeg det blir litt fattig da kontoen for renter seg liksom meir når man er to...latteren blir som bølger hvor den ene tar over der den andre starter. Det er ikke den klirrende mynten som sprer varmen😉 Men den må deles mellom to for å kjennes som gull og glitrende diamanter. Sånn er det vel.

(mann 53 år fra Oppland) lø. 15 okt. 2016 22:59 Privat melding

For meg betyr kvinnens økonomi nada. Har hun gjeld, so what ?
Leter vi ikke etter kjærligheten ????

..)

(mann 53 år fra Oppland) lø. 15 okt. 2016 23:00 Privat melding

Jeg må korrigere meg selv, jeg vil absolutt ikke ha en rik kvinne..

Skjult ID med pseudonym rumpabar lø. 15 okt. 2016 23:03

Er greit om hun har orden på økonomien synes jeg. Har ikke behov for å bli dratt inn i noe med frøken luksusfellen😳

(mann 43 år fra Rogaland) lø. 15 okt. 2016 23:19 Privat melding

Det viktigste er at man har kontroll på økonomien. Altså, at man ikke bruker mer enn man har.
Om det som kommer inn på kontoen er mye eller lite betyr ikke noe, så lenge det ikke er helt tomt før det kommer inn mer.
Har man sitt eget krypinn, enten leid eller eid, og nok til å leve normalt så trenger man ikke mer enn det.

Skjult ID med pseudonym rumpabar lø. 15 okt. 2016 23:38

Viste ikke at de delte ut gratis biff i Østfold Rosa😜

(kvinne 56 år fra Akershus) sø. 16 okt. 2016 00:23 Privat melding

@blingbling: Poenget mitt er at det er flere elementer enn bare lønn som teller, utgifter spiller også en rolle.

Og så lenge en gjør de prioriteringene som er riktig og nødvendige for en selv så en klarer seg ut måneden uten å måtte ty til kredittkort og lignende så går det bra.

Det blir bare litt kinkig hvis man får en kjæreste som har ekstremt mye bedre råd enn en selv.

Foreløpig er imidlertid ikke det noe problem, ettersom kjærester i horisonten ligger på null 😜

Skjult ID med pseudonym Lilly sø. 16 okt. 2016 00:50

Det er helt normalt at kvinner tjener mindre i akkurat den samme jobben. Det har jeg opplevd selv i to bedrifter og begge gangene hadde jeg bedre resultater enn de mennene det gjaldt. Lengre utdannelse enn han ene også. En venninne av meg kan fortelle om det samme fra både offentlig og privat sektor. Tenker da på handel og kontorjobber. Selvsagt har vi forsøkt å forhandle på lønnen.

Ville bare få det sagt det. Er veldig trist at folk tror at dette er en myte. Ikke lenge siden DnB for eksempel satt av en pott fordi de så at det var forskjell i lederlønningene til menn og kvinner og fant ut at man må utjevne dette der det ikke er noe grunn til forskjellen.

Skjult ID med pseudonym bakerinnen sø. 16 okt. 2016 07:50

Jeg fikk høre av en advokat sist at jeg ikke måtte finne på å si at jeg tjente over 1 mill i året. Menn ville ikke ha slike kvinner så jeg har lurt på det motsatte. Når tema økonomi kommer opp blir jeg livredd og vegrer meg for å antyde noe som viser at jeg tjener så mye. Han jeg snakket med sa at menn ville ha noen som ikke var bedre enn dem... Så jeg vet ikke jeg... Sukk :(

Skjult ID med pseudonym rumpabar sø. 16 okt. 2016 09:00

Hvis du samtidig er søt, snill og grei og kan bake så gjør det ingen ting om du tjener over 1 million bakerinnen.

Skjult ID med pseudonym bakerinnen sø. 16 okt. 2016 10:06

Jeg er alle de overnevnte og mer :P rumpabar, men min erfaring er at menn gjerne vil være de som tjener mest... Om jeg da fordobler lønnen min i år er jeg fortapt.... :0 snufs... Vi kan spøke om det men det er ofte sånn.

Skjult ID med pseudonym rumpabar sø. 16 okt. 2016 10:22

Har for meg ingen betydning om det er jeg eller hun som tjener mest, men hvis hun tjener mye mer en meg og lever et glamorøst liv passer vi nok ikke sammen. Tror mye handler om hvordan man lever og ikke hvem som tjener mest. Like interesser og livsførsel er gull😊

(mann 53 år fra Oppland) sø. 16 okt. 2016 10:24 Privat melding

Når jeg skriver jeg ikke vil ha en rik kvinne har det absolutt ingen ting å gjøre med hva jeg tjener i forhold til henne..)..Gud hjelpe de som tror de er bedre enn andre fordi de tjener mer penger. Nei, har å gjøre med holdningene og livsstilen som veldig veldig (men, ikke alltid..) ofte følger med pengene.

Skjult ID med pseudonym rumpabar sø. 16 okt. 2016 10:28

Veldig enig Apollo:)

(mann 53 år fra Oppland) sø. 16 okt. 2016 10:28 Privat melding

Høy inntekt er ikke det samme som rik heller forresten..)

Dette ble elendig formulert ser jeg..

Skjult ID med pseudonym rumpabar sø. 16 okt. 2016 10:32

Driter i benkeplata. Vil ha date jeg☺️

Skjult ID med pseudonym bakerinnen sø. 16 okt. 2016 10:33

Noen higer etter å tjene mye for å gi til de som trenger det ;) man trenger ikke ha dårlige holdninger fordi man tjener mye.... ;) Mange menn blir brydd om jeg feks sier: Du tok regningen sist, jeg kan gjøre det nå. Det er faktisk sånn. Mulig jeg bare har støtt på feil menn, noe som er en god forklaring ettersom jeg er her 😂

Skjult ID med pseudonym rumpabar sø. 16 okt. 2016 10:40

Helt riktig det bakerinnen, men en del, både damer og menn, med solid inntekt bruker veldig mye penger også og da blir forskjellen veldig synlig hvis en har normal inntekt og en tjener veldig bra. Snakker man om dette og finner en løsning som begge er komfortable med behøver det ikke å være et problem.

Igjen: Det er hvordan man lever som er avgjørende😊

(mann 53 år fra Møre og Romsdal) sø. 16 okt. 2016 10:42 Privat melding

Et high-end stereoanlegg til 200 lapper hadde vært noe! Hehe

@bakerinnen: Bør ikke være noe problem at kvinnen tjener mer enn mannen. Gammeldags forsørger-tankegang!?

God råd vil for meg være å kunne gjøre ting uten å tenke "har jeg råd?" så mye. Heller opplevelser enn shopping. Da er det ikke helgetur til London ene helga og til Paris andre helga og New York tredje helga jeg tenker på. Noen hakk er i retning "nyt de små gleder". Type kortreist. Selv om jeg veldig gjerne vil oppleve Roma...osv osv :)

(kvinne 56 år fra Akershus) sø. 16 okt. 2016 10:42 Privat melding

For de som har lyst på en velstående date, eller tror livet er bedre med en partner som tjener godt, anbefaler jeg å lytte på 'Teddybjørnens vise'.

Den er ganske presis når det gjelder hva som teller.

Skjult ID med pseudonym bakerinnen sø. 16 okt. 2016 10:48

Jeg vil egentlig bare ha en snill og empatisk mann. Økonomi spiller ingen rolle. Og ja rumpabar det er hvordan man lever som er viktig men om jeg elsker han og vil ta han med til NY så gjør jeg jo det fordi jeg er oppriktig glad i personen og er man sammen så gjør man jo sånne ting for hverandre. Eller?

(mann 53 år fra Oppland) sø. 16 okt. 2016 10:51 Privat melding

Det som er fantastisk med midler (bl. penger) er at man kan "så dem inn" og få mye mer tilbake, på overnaturlig vis, naturligvis...))

Skjult ID med pseudonym rumpabar sø. 16 okt. 2016 10:59

Jepp bakerinnen:)
I et forhold gir man til hverandre og sørger for at den andre har det bra:) Gjelder små ting i hverdagen (som det er flest av) og kan også som du sier være en tur av noe slag.

Skjult ID med pseudonym bakerinnen sø. 16 okt. 2016 11:04

Rumpabar: Det er akkurat det jeg ofte sier til de jeg møter at det faktisk er flest hverdager. Men føler ikke at det er veldig mye forståelse for akkurat det. :P

Skjult ID med pseudonym blingbling sø. 16 okt. 2016 11:09

Sørg i alle fall for å få bukse på rumpa til gatebruk i NY. På hotellrommet kan du heller slippe ham løs i 'sivil'. :P

Jeg er sånn Robin Hood og kan godt tilpasse meg ei kaksedame😉. Blir lignende sommeren jeg tok ut 6 uker ferie på rappen og fant ut at å bli pensjonist skal jeg makte utmerket👍🏼😂

(mann 53 år fra Oppland) sø. 16 okt. 2016 11:10 Privat melding

bakerinnen
Jeg tror den advokaten er inne på noe...)..om du vil bli elsket for det mennesket/den personen du er bør du tenke på signalene du sender ut. Dropp diskusjoner rundt økonimi på de første datene...)

Gå rundt i byen som en vanlig nordmann...gammel jungelord..)

Skjult ID med pseudonym rumpabar sø. 16 okt. 2016 11:12

Da dater du feil folk hvis de tror hver dag er en fest😜

Kan du ikke bake en bolle til meg da:) Det er slikt jeg setter pris på.

Skjult ID med pseudonym rumpabar sø. 16 okt. 2016 11:15

Bør vel ha den på gjennom tollen også😱

Skjult ID med pseudonym bakerinnen sø. 16 okt. 2016 11:22

Apollonis: Jeg har aldri tatt opp temaet først ;) Flere menn har spurt meg rett ut hva jeg tjener, da har jeg svart :O Poenget er vel at man verken skal skjemmes av dårlig eller god økonomi. Ta hverandre for de indre verdiene ... Men det har vi ikke tid til.

Rumpabar: baker boller nå :P

Skjult ID med pseudonym rumpabar sø. 16 okt. 2016 11:26

Spør de deg på date hva du tjener? Makan. Skjerpings gutter og menn😳

Si fra når de er ferdige da bakerinnen:)

(mann 53 år fra Oppland) sø. 16 okt. 2016 11:28 Privat melding

bakerinnen
Er det vanlig å spørre om hva den andre tjener ?..........

Jeg hadde selv veldig fokus på penger for bare noen få år siden, men jeg er heldigvis kvitt det åket. Noe av det beste som har hendt meg..believe you me..

Skjult ID med pseudonym bakerinnen sø. 16 okt. 2016 11:32

Rumpabar: mulig jeg har datet feil type menn :( Det sier bakerinnesøstrene i alle fall. Alle 4 mener at jeg må finne andre "typer". Så i vår tok jeg utfordringen og skrev i uker med en uten profilbilde, møtte han for den morsomme typen han var så viste det seg at han etter en stund var "samme typen" som kun jaget status og innsjekkinger på eksklusive steder på face 😂 Så nå vet jeg sannelig ikke hva fasiten er OM det er en fasit da?

Liker du rosiner i bollene? 😜

Skjult ID med pseudonym rumpabar sø. 16 okt. 2016 11:33

Vet ikke. Har aldri spurt selv. Det har kommet opp etterhvert et par ganger etter flere dater, men da i en litt mer naturlig setting og at den ene har fortalt uoppfordret.

(mann 53 år fra Oppland) sø. 16 okt. 2016 11:36 Privat melding

Moxie
Ja, det er noen enkle sammenhenger mellom hva du viser på bilder og hva du tiltrekker deg. Noen, jeg sier noen, ikke alle..), skjønner tilsynelatende ikke denne sammenhengen...

Skjult ID med pseudonym rumpabar sø. 16 okt. 2016 11:41

Veldig glad i rosiner i bollene👍🏻

Hør på søstrene dine. De kjenner deg nok ganske bra:)

Ingen fasit i kjærlighet tror jeg.

Skjult ID med pseudonym blingbling sø. 16 okt. 2016 11:46

Du glemte å spørre tilbake om hun liker rosin i pølsa. Hun vil gjerne ha det spørsmålet ser du vel. Spør nå da!

(kvinne 56 år fra Akershus) sø. 16 okt. 2016 11:46 Privat melding

Har aldri opplevd at noen har fortalt hva de tjener eller spurt meg hva jeg tjener. Begge deler hadde vært like stort turn-off.

Jeg opplevde en som snakket hele daten om penger, hvor god råd han hadde, og detaljer av økonomiske disposisjoner, men selv han opplyste ikke hva han tjente eller spurte meg om hva jeg tjente.

Skal jeg gjette så har bakerinnen et kjent høytlønnsyrke - advokat, lege, aksjemegler e.l. og at det er derfor det lett kommer opp.

Økonomi burde jo ikke ha noe å si, men mange menn reagerer negativt på det. Ikke skriv 'høy lønn' eller 'høyt forbruk' i profilen, og vær vag om hva du jobber med inntil dere har funnet tonen. Før det angår det ikke ham hva du tjener.

Hvis han først har fått følelser for deg er det mindre sannsynlig at han vil trekke seg på grunn av det, men på den første usikre daten kan det være nok til å tippe vektskålen i feil retning. Jeg anbefaler normalt ingen å skjule opplysninger av betydning, men det er for dumt å bli skjaltet ut på grunn av dette.

Skjult ID med pseudonym bakerinnen sø. 16 okt. 2016 11:46

Apollonis: Du mener jeg utstråler noe? 🙈😜

Skjult ID med pseudonym rumpabar sø. 16 okt. 2016 11:51

bling da😂

alt til sin tid🙃

(mann 53 år fra Oppland) sø. 16 okt. 2016 11:52 Privat melding

bakerinnen
Haha....vel, ok, du virker for å være en sympatisk person, det er alt jeg kan si, men det er vel nok ?...)

Skjult ID med pseudonym bakerinnen sø. 16 okt. 2016 12:04

Blingbling: Jeg har aldri hørt det uttrykket 🙈 Hva betyr det? 😳😅🙈

Skjult ID med pseudonym bakerinnen sø. 16 okt. 2016 12:06

Darknight: Jeg tror du er inne på noe i det du skriver. Rett og slett være litt "mystisk" og så heller åpne opp etterhvert.

Skjult ID med pseudonym blingbling sø. 16 okt. 2016 12:09

Rosinen i pølsa er et språklig uttrykk som betyr «en gledelig avslutning på noe», «høydepunktet ved en opplevelse» , en «liten, positiv overraskelse» eller rett og slett bare «det aller beste (av eller ved noe)»[1][2].

Uttrykket skyldes sannsynligvis at man tidligere la inn en eller flere rosiner i enden av pølsene, der man knyter igjen, når man stoppet blodpølser. Leksikografen Matthias Moths samlinger i Det Kongelige Bibliotek i København har registrert utsagnet «tre rosiner i pølsens ende» fra rundt 1620[3][4].

Hanna Winsnes la i sin oppskrift på blodpølse råd om hvordan man unngikk at alle rosinene «synker hen i den ene Ende».[5] 20 år gammel (1848) brukte Henrik Ibsen uttrykket med formen «rosinen i pølseenden» i Norsk Stilebog. [6]

https://no.m.wikipedia.org/wiki/Rosinen_i_p%C3%B8lsa

Skjult ID med pseudonym bakerinnen sø. 16 okt. 2016 12:14

Blingbling: Takk, har bodd 1/3 av livet i utlandet så har en del "hull" i basiskunnskapen 😅🙈

Skjult ID med pseudonym rumpabar sø. 16 okt. 2016 12:17

Er bollene snart ferdig eller kan jeg gå å ordne noe bakerinnen☺️

Skjult ID med pseudonym blingbling sø. 16 okt. 2016 12:20

👍🏼 værsågod

Lettere nå i disse digitale tider å fylle den type hull.

Men igjen - andre hull at fylle er fremdeles mannfolkarbeid 😎 (litt sånn Ibsensk schwung om jeg må få si det selv).

Skjult ID med pseudonym bakerinnen sø. 16 okt. 2016 12:40

Rumpabar: de står klare. Men ble med sjokolade da tvillingene fikk bestemme og de sa i kor: Sjokolade mamma 😂😂😂

Skjult ID med pseudonym rumpabar sø. 16 okt. 2016 12:43

Lurt valg:) Slike ting kan barna få velge👍🏻

(mann 49 år fra Vestfold) sø. 16 okt. 2016 14:02 Privat melding

La meg forklare dette :-) Hvorfor føler en del/mange/Gud vet HVOR mange menn seg ukomfortabel når dama har mer penger enn ham? La oss si at dere avtaler å spise ute. Måltidet kommer på er et par tusen kroner. Om så dama kan betale beløpet uten å blunke, mens mannen stille tenker at dæven, det ble dyrt, ja da er første kilde til mulige mindreverdighetskomplekser elegant plassert på tallerkenen til mannen. (Sammen med vinkorken og restene av hummeren) Årsaken til dette er, som jeg veø har sagt flere ganger før og dette er siste gangen jeg sier dette, at tradisjonell maskulinitet henger sammen med makt. Når denne makten konfronteres med en kvinne, som tilfeldigvis, via penger, har MER av den, da får maskuliniteten et skudd for baugen. Kvinnen trumfer mannens maskulinitet så og si på hans egen hjemmebane. Tenk deg den situasjon at alle forholdets store økonomiske spørsmål vektes i kvinnens favør. At hun, om enn aldri så diskret likevel har siste ordet når det kommer til ny bil, båt, hytte, hus, ferie osv. Man må ikke være rakettforsker for å se hvordan det bryter med de tradisjonelle kjønnsrollene. Selv om mye i samfunnet har endret seg er penger mer enn noe annet i vår kultur både et redskap og et symbol for nettopp makt. Dermed vil en skjev fordeling av dem gjøre noe med relasjonen mann/kvinne. Trur eg. En annen ting er alle de usorterte varianter av mindreverdighet som dukker opp i sosiale situasjoner. En person som er vant til mye penger har erfaring med å dra kortet. Med å spise dyr mat, dra på kostbare ferier, omgås andre med mye penger osv. Hun behersker et språk som tilhører en elite, litt avhengig selvsagt av hvor mye penger hun har, men dess større sprik det er mellom hennes og hans lommebok, desto større blir også det sosiale og kulturelle gapet. Unntak er jo den fattige kunstneren som kjenner kodene (noen ganger også kredittkortkodene) fordi det hersker et gjensidig avhengighetsforhold mellom kunst/kultur og penger.

(mann 45 år fra Oslo) sø. 16 okt. 2016 14:20 Privat melding

Temaet økonomi er noe av det mest usexy jeg vet om. Hvis det kommer opp så er det max turnoff.

Skjult ID med pseudonym Ukjent sø. 16 okt. 2016 15:58

Så hva er dårlig og god lønn? Hvordan klassifiserer sukker folket dette?

100.000-200.000
200.000-300.000
300.000-400.000
400.000-500.000
500.000-600.000
600.000-700.000
700.000-800.000
800.000-900.000
900.000 og over

Skjult ID med pseudonym bakerinnen sø. 16 okt. 2016 16:05

Krizstian: Så enig men hva gjør du når det på 3. el 4. date kommer tilfeldig?

Kafko: Tror du har rett i det du skriver.

Ukjent: Jeg vet ikke men tror alt over 1 mill regnes som god lønn eller? Kanskje allerede fra 6-700k.

Jeg spiser aldri for 2000.- Går på vanlige restauranter men må innrømme at jeg kan bestille en flaske champagne om jeg føler for det 🙈 Men er ikke ofte ute da. Så når jeg drar tenker jeg at det er ok å kose seg 😊

Skjult ID med pseudonym Ukjent sø. 16 okt. 2016 16:06

En ting er inntekt som den enkelte har. Man kan ha en høy inntekt og klare seg bra økonomisk.

Noe annet er materielle ting. Det har vært stort fokus på at man har fått et a og b lag i samfunnet i fht bolig og eie egen bolig. Det er en kjent sak at mange strever med å komme seg inn på boligmarkedet, mange trenger hjelp for å komme seg inn og ikke alle klarer det.

Hva tenker sukker folket om det?

(mann 45 år fra Oslo) sø. 16 okt. 2016 16:09 Privat melding

Ikke godt å si hva jeg gjør @bakerinnen.
Kommer litt an på dama det, hva jeg synes om henne og hvilken setting det kommer opp.

Skjult ID med pseudonym Creeper sø. 16 okt. 2016 16:14

En annen ting er jo at om kvinnen betaler for middagen, så tror mannen at hun forventer noe i retur. Kan bli sexpress av mindre...

Skjult ID med pseudonym rumpabar sø. 16 okt. 2016 16:19

Creeper: Den går vel begge veier:)

Skjult ID med pseudonym bakerinnen sø. 16 okt. 2016 16:20

Creeper: 😂😂😂

Skjult ID med pseudonym Ukjent sø. 16 okt. 2016 16:25

Må huske på at både menn og kvinner jobber overtid og at man derfor får en høyere inntekt-:)

Skjult ID med pseudonym Tinka sø. 16 okt. 2016 16:29

Jeg tror Kafko er inne på noe. Samtidig opplever jeg at det har forandret seg og ikke er like gyldig i dag (altså: maktforholdet vs mannens usikkerhet hvis kvinnen har mest). Før gjaldt det kanskje flertallet. I dag mener jeg det er miljø-/kulturbetinget. I dag tror jeg dette først og fremst gjelder for umodne og usikre menn.

Jeg tror en modne menn med god selvfølelse og bra (immaterielle) verdier driter i om kjæresten tjener / har veldig mye mer penger. Jeg tror derimot det er verre for menn å mangle PURPOSE i livet, et meningsinnhold, perspektiv, drivkraft til å realisere sitt formål, ha en misjon. Og det tror jeg gjelder alle menn, i større grad enn for kvinner. Og jeg tror "purpose" (et engelsk ord dekker for mange norske:-) er mye viktigere for en mann enn hvorvidt han tjener en brøkdel av dama.

Skjult ID med pseudonym Creeper sø. 16 okt. 2016 16:31

Jeg tror det oftest er svake og usikre menn som føler seg truet av en kvinne mer høyere inntekt, utdanning, stilling etc. Slike menn er ikke aktuelle for meg uansett, så derfor kan det jo faktisk være et bra seleksjonskriterie å flashe lønnsslippen på første date. I tillegg til cand mag.-graden :)

Skjult ID med pseudonym Creeper sø. 16 okt. 2016 16:32

Nå ser jeg at Tinka skrev det samme som jeg mente å si, men i en mer diplomatisk innpakning :)

Skjult ID med pseudonym rumpabar sø. 16 okt. 2016 16:33

Godt tips Creeper. Heretter er selvangivelse og lønnsslipp med på date.

(mann 49 år fra Vestfold) sø. 16 okt. 2016 16:40 Privat melding

Penger ER makt. Det finnes bare en annen type makt som kan måle seg med penger og den baserer seg på kuler og geværløp. Penger er imidlertid mye mer anvendelig etter som de kan benyttes alle steder i fredstid som i krigstid, i en liten kiosk eller på et cruiseskip. Penger smører alle hjul, muligens uten det som triller kjærligheten inn døren. Der ligger vel det tragiske elementet. Alt kan kjøpes bare ikke kjærlighet. Eller? Arrangerte ekteskap er jo på en måte "kjøpt kjærlighet" og noen ganger ender de vel med å elske hverandre.

Skjult ID med pseudonym Ukjent sø. 16 okt. 2016 16:41

Er ikke til å komme bort i fra at mange menn og kvinner klarer seg bra økonomisk. Før var man økonomisk avhengig av mannen og fortsatt kan det være slik.

Jeg kan bare snakke for meg selv og det er at jeg som kvinne er stolt over å ha klart å stå på egne bein.

(mann 53 år fra Oppland) sø. 16 okt. 2016 16:42 Privat melding

Penger er makt om du kun lever i verden. Pengene dine har også makt over deg selv om du lar dem få lov til det.

(mann 53 år fra Oppland) sø. 16 okt. 2016 16:56 Privat melding

Tenk dere at dere våkner opp i morgen og alle de hardt opptjente (for de fleste vil jeg tro) pengene deres er borte, saldo er 0. Ikke bare det, alle dine andre verdier er også borte , du eier 0, zero, nada...
Hadde dere blitt urolige eller bekymert da? Er svaret ja så har pengene makten over deg.

(mann 53 år fra Oppland) sø. 16 okt. 2016 16:58 Privat melding

Har pengene makten over meg selv ?
I alt for stor grad ja, men jeg håper å frigjøre meg selv 100% etter hvert...

Skjult ID med pseudonym blingbling sø. 16 okt. 2016 17:48

Ja bare spør 🐏 nå om høsten. Noen som har sett en slik innretning med lommebok? Nei - det er det bare kenguruer og andre pungdyr som har - og de er i Australia. Så det så!

(mann 49 år fra Vestfold) sø. 16 okt. 2016 18:43 Privat melding

Dette med penger, makt og kjærlighet er interessant. Det er jo også veldig sammensatt. Penger fører deg inn i bestemte miljøer, for eksempel. Dermed hefter det kulturelle faktorer ved penger. I ulike miljø vil språket variere, og med språk mener jeg stil og smak. Hva man foretrekker av mat, interiør, underholdning etc. Mye penger fører deg med stor sannsynlighet til vestkanten. Der er verdiene annerledes enn på østkanten. Man får hele klasseproblematikken i fanget. Jeg tror ikke disse problemstillingene er døde. Overhodet ikke. Derfor er jeg ikke helt enig i at menn som vegrer seg for å date velstående kvinner nødvendigvis er svake og/eller usikre. Det kan like gjerne handle om reelle klassemotsetninger. Mannen kan være en bra kar, men føle at ulikheten blir for stor. Hva skal han stille opp med, liksom. Hva med damas venner? Hvordan forholde seg til hennes miljø av like velstående venner og kolleger? Dvs om hun jobber i et internasjonal businessmiljlø, i et stort advokathus elller lignende. Om hun bor på trøndelagskysten, er oppdrettsmillionær og kjører en halvgammal Volvo derimot..på den annen side kan det være at jeg tar helt feil. Kanskje det er gutta med beina på bakken som virkelig takler en holden kvinne, mens jålebukkene på Aker brygge føler seg truet. Men det var det med de kulturelle kodene da..ikke veit jeg.

Skjult ID med pseudonym blingbling sø. 16 okt. 2016 18:54

Du veit meget godt Kafko - stor refleksjon igjen. Kulturkoder kan være så mangt. Det du nevner - men også f.eks. by/land. Jeg er jo som de fleste vet en særs enkel fyr fra landet, og sanser forskjellen. Samtidig er det også bydamer som slett ikke er urbane, og kunne vært vokst opp borti gata jeg ikke har - altså veien.

Skjult ID med pseudonym Ukjent sø. 16 okt. 2016 18:57

Jeg tror nok sosiale klasser har noe å si i dag også, men ikke så mye som før i tiden. Er ikke alle som vil innrømme det.

Skjult ID med pseudonym Klatremus sø. 16 okt. 2016 19:00

Du er inne på noe veldig interessant - og absolutt reelt, Kafko.

Skjult ID med pseudonym bakerinnen sø. 16 okt. 2016 21:20

My: man trenger vel ikke komme fra en velstående familie for å vite hvilket bestikk man skal spise med? 😜🙈

Skjult ID med pseudonym Ukjent sø. 16 okt. 2016 21:21

Haha man må lære seg etikette med andre ord hvis man skal "passe" inn?

Skjult ID med pseudonym blingbling sø. 16 okt. 2016 21:25

@my. Høy selvtillit pga selfmade, og noe så enkelt som å begynne ytterst burde gjøre ham skjortevarm.

(kvinne 36 år fra Oslo) sø. 16 okt. 2016 21:34 Privat melding

Jeg lærte faktisk det med bestikket hjemme og jeg er fra en arbeiderklasse-:).

Skjult ID med pseudonym blingbling sø. 16 okt. 2016 21:44

Vel - det er sikkert laget filmer om sånt. Å bomme på koder i uvant miljø skaper grunnlag for usikkerhet. Men blirru forbanna nok så kjøper du hele restauranten. DA blir det stille...

Kafko sa vel det kanskje at penger trumfer det meste. Gamle penger ser nok noe ned på nye penger men må forholde seg til de...

My 50 cents..

Skjult ID med pseudonym Ukjent sø. 16 okt. 2016 21:57

Men, tilbake til foruminnlegget.

Det er klart at det er tyngre å klare seg på en inntekt enn å være to voksne som bidrar i. Det har jeg full forståelse for og ungdommer vil jo gjerne være som alle andre, være med på ting og ikke skille seg ut.

Jeg tror det er et stort press på å være ung i dag i fht å være såkalt "vellykket". Man skal gjøre det bra på skolen, trene eller være på andre fritidsaktiviteter, ha et bra utseende/klær, være med venner/kjæreste, jobbe ved siden skolen, få seg en utdanning, få seg jobb etter studier, ha de materielle tingene som mobiltlf, iPad, PC etc.

Skjult ID med pseudonym blingbling sø. 16 okt. 2016 22:35

Eksempel på kodebom. Jeg vet godt nok ca. utfra hva jeg liker som er 'ikke vanlig svart kaffe'.

På en kaffebar eller kaffeetellerannet i 'storbyen' her vest (alltid moro å være sogning i Bergen): jeg hadde tidligere drukket sånn med melk og sukker og skum (du tog'an), så på spørsmål fra servitøren ba jeg om vanlig svart. Fikk et underlig trekkende lite javel-liknende svar i retur. Ubekvemt for meg, men og for han da han beklagde og kom med den svarte kaffen. Skulle være unødvendig å kjøpe hele etablissementet for å få det simpleste når det står på meny og kanne.

Utløsende årsak: dialektDu skal forresten heller ikke kjøpe 'lokke-PC'en' på Elkjøp. Jeg gjør når jeg er sikker på at jeg ikke trenger mer..

(mann 53 år fra Oppland) sø. 16 okt. 2016 22:47 Privat melding

Ikke hadde vi mobil, PC eller nettbrett heller.
Kan dere fatte hvordan vi fikk tiden til å gå ?????

Skjult ID med pseudonym blingbling sø. 16 okt. 2016 23:08

Kan dere fatte hvordan de fikk gjennomført nettdating med suksess før www?

(føler det er noe som skurrer i det spørsmålet, men fatter ikke helt hva. skitt au..)

Skjult ID med pseudonym Tinka sø. 16 okt. 2016 23:48

Kafko, er enig i mye av det du sier. Og i siste innlegg la du større vekt på miljø og kultur. Jeg mener det er en større utfordring når det gjelder ulikhet, og hvor mannen er den som mistrives med ulikheten. Kultur, koder, miljø, klasse om du vil. Jeg tror dét er mye vanskeligere enn inntektsforskjell. Jeg har gode venninner som tjener fleregangern sine menn, uten at det oppleves negativt for mennene (de synes bare det er fint). Men, som du diskuterer, de kommer fra relativt lik bakgrunn.

Så jeg er enig i dette; "Kanskje det er gutta med beina på bakken som virkelig takler en holden kvinne, mens jålebukkene på Aker brygge føler seg truet".

Tror jeg vil legge inn modenhet og trygghet, ikke bare beina på bakken.

(kvinne 36 år fra Oslo) ma. 17 okt. 2016 10:11 Privat melding

Jeg fikk min første mobil tlf da jeg var 16 år. En diger koloss. MOTOROLA med lang antenne.

Det var ingen problem å få tiden til å gå før i tiden og vi avtalte bare når og hvor vi skulle møtes. Alltid noe å finne på. Holdt på med flere fritidsaktiviteter i barne og ungdomstiden min.