Alle innlegg Sukkerforum

Styret rundt Johaug.

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Råtass ti. 18 okt. 2016 13:09

Rart de ikke tar grundig "oppgjør" med status i denne saken internt, før de går ut i media med den. Det er uprofft og en smule bekymringsfullt.
Dette er jo en stor sak, selv om det skal vise seg at det er uheldigheter som har gitt denne positive dopingprøve.
Pressekonferansen framstod uproff i seg selv, alle har vel forståelse for at dette er et helvete å gjennomgå, men jeg forstår ikke at det å sutre seg igjennom en egen regissert pressekonferanse er særlig empatisk vekkende. Dette er da folk som er ekstremt profesjonelle, og får betalt deretter.

Denne saken, samt uregelmessigheter ved bruken av astmamedisin, gjør dessverre at jeg ikke blir like entusiastisk når sesongen starter igjen.

På 90 tallet er det visst også udiskutabel juks, med høye hemoglobinverdier og EPO.

Æshj,,,, makt, penger og status gjennomsyrer hele dritten.

(mann 51 år fra Buskerud) ti. 18 okt. 2016 13:15 Privat melding

Den grininga og ansvarsfraskrivelsen tapte hun mye på, ta dommen og forsett livet...gjort er gjort.

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt ti. 18 okt. 2016 15:42

Selv om dette er en fryktelig lei sak, så må jeg jo le av hele greia.

Her er hun rask ute og skryter av at hun sjekker det hun putter i seg/bruker både en og to ganger etter denne Sundby saken.

Så går det noen måneder så viser det seg at hun ikke en gang har tatt seg bryet med å google navnet på kremen hun fikk.
Hva skjedde med sjekke en og to ganger?

Uansett da, de har jo ikke noe annet valg enn å utestenge henne.
Spørsmålet er vel mer hvor lang straffen blir.

Blir hun ikke dømt, så skaper det en skummel presedens for mer kyniske nasjoner/personer, hvor på de kan bare skylde på legen som tar hatten sin og går og så får utøveren fortsette som før.
Sier seg selv at det ikke akkurat er en situasjon skiidretten ønsker å putte seg selv i.

Skjult ID med pseudonym Råtass ti. 18 okt. 2016 17:35

Hehe,, ja kanskje det kan missforstås slik @ Haakon :P

(mann 41 år fra Hordaland) ti. 18 okt. 2016 20:54 Privat melding

Har visst ikkje blitt testet siden mai.. dette e kanskje skitnere enn ka vi tror!?

Skjult ID med pseudonym Råtass ti. 18 okt. 2016 21:08

På 80 tallet vant vi fint lite, og nå vinner vi det meste. Skal ikke lage for mange konspirasjonsteorier, men en dum saueflokk trenger vi vel heller ikke være.

(kvinne 56 år fra Akershus) ti. 18 okt. 2016 21:16 Privat melding

Så er jeg kanskje en naiv godfjott, men jeg velger å tro på det hun sier og har sympati for den situasjonen hun er i. Ingen smører inn leppen sin for å bli bedre på ski.

Men vi burde kanskje ikke vært så dømmende overfor andre nasjoners idrettsfolk når det ble tatt for helt marginale verdier.

Skjult ID med pseudonym Råtass ti. 18 okt. 2016 21:28

Temaet er jo høyt oppe på agendaen hele tiden, da er det jævlig uproft at det blir et slik sirkus av det, og at de ikke har et apparat som håndterer det bedre når de først slipper bomben. Det er jo nesten umulig å ikke like sjarmen til Johaug, men med all respekt å melde, synes jeg den sutringa og måten ting ble framlagt på under pressekonferansen var en idiotisk seanse.

(kvinne 54 år fra Østfold) ti. 18 okt. 2016 21:38 Privat melding

Jeg synes det er trist at det er blitt sånn at man ikke kan behandle et munnsår m en sårsalve, uten å bli "juksemaker" . Utrolig klønete situasjon, håndtering og opphausing. La dama være i fred, og la de som skal få jobbe så de finner ut av hva som har skjedd. Jævlig pinlig for Norge som skinasjon hvis det blir bevist juks.

Skjult ID med pseudonym blingbling ti. 18 okt. 2016 21:48

Har ikke peiling på idrett - la opp som publikum/TV-sportsslave etter Lillehammer-OL. Men når jeg ser idrettsledere intervjues om temaet - og svarer unnvikende laaangt borti gata fra det som blir spurt, får jeg en viss murrende sperring i hodet: er vi best på dette og? - og følgelig...

Apropos synet på andre nasjoners faktum eskapader:

"Det er typisk norsk å være (selv-)god"

Fritt etter GRHB

Skjult ID med pseudonym blingbling ti. 18 okt. 2016 21:53

*spørring

(mann 35 år fra Oslo) ti. 18 okt. 2016 22:24 Privat melding

Både 1, 2 og 3 ganger sjekker hun, har hun sagt. Skulle bli 6 totalt det. Klart, sjekker man samme sted samtlige ganger hjelper det ikke hvor mange ganger hun sjekker.

Skjult ID med pseudonym Hoppetussa ti. 18 okt. 2016 22:40

Alle har jo sett at denne leppa hennes ser ut som ei kjøttkake innimellom. Har sikkert vært smertefullt også. I fortvilelsen kan hende hu har stolt blindt på legen sin. Ser mange har meninger om at hun gråt på TV. I en like fortvilet situasjon så hadde det sikkert fosset over hos meg også. Hu skulle sikkert ha sjekket ut ditten og datten. Var forøvrig noen i media som viste frem en eske de hadde kjøpt i Italia med samme sårsalve, og den var ikke merket med rødt.

(mann 35 år fra Oslo) ti. 18 okt. 2016 22:54 Privat melding

Hun har jo visst om det i over ei uke. At det kan stoppe litt opp innimellom, for all del, men å sitte og hulke i 20 min eller hva det var når man har hatt mange dager på å forberede seg.

Kan godt ha sympati for at hun ble tatt, men fordi hun hulker? Nei. Også litt lite sympatisk å legge all skyld på legen all den tid utøveren selv er hovedansvarlig for hva man dytter i seg selv. Å skulle bevise sin uskyld? Vel... To prøver har allerede vist at hun er skyldig. Og hun fortjener en straff for det. Blir nok ikke veldig lang, men når man tar ulovlige preparater må man regne med en utestengelse.

Skjult ID med pseudonym Hoppetussa ti. 18 okt. 2016 22:59

Greit nok at hu har hatt tid til å forberede seg, og at det har gått ei uke osv. Men da man sitter på TV og blir spurt en hel del med kritiske spørsmål og du føler deg så fortvila som du aldri før har vært? Åååå så flinke vi er til å sitte på våre høye pidestaller og forteller om hvordan andre burde reagere og oppføre seg. Hu får nok sin straff, hu som alle andre. Neste gang hu vinner et skiløp så er hu plutselig alles gulljente igjen, og de som var de verste til å dømme er vel også de som roper høyest hurra :P

(mann 35 år fra Oslo) ti. 18 okt. 2016 23:08 Privat melding

Nei, det stemmer ikke. Hun ble ikke stilt et eneste spørsmål. Bortsett fra å nikke bekreftende til det legen sier innimellom.

Har ikke sagt hvordan hun bør reagere. Forståelse for at det oppleves tragisk. Men for meg fremstår det rart etter så mange dager. Men nå er ikke jeg den mest emosjonelle fyren selv.

Har forøvrig ikke dømt henne heller. Hun har neppe hatt noe sportslig utbytte av den salven, og har neppe tatt et ulovlig preparat med vilje. Men hun har brutt reglementet og får vel en straff på rundt et år om jeg skal tippe. Neppe stort mer.

(mann 35 år fra Oslo) on. 19 okt. 2016 19:25 Privat melding

http://www.tv2.no/sport/8666662/

Organisert, eller bare Murphys lov?

Bendiksen har altså glemt å ha med seg kremen Johaug trenger til Livigno, Så går det over et døgn fra Bendiksen møter Johaug til Bendiksen kjøper kremen. Hvorfor? Bendiksen, et selvhevdet petimeter, sjekker ikke om stoffene i kremen inneholder forbudte stoffer, han leser på pakken men overser tydeligvis doping-stempelet? Pakningsvedlegget, som også advarer mot doping, blir ikke lest. Johaug, som hevder hun sjekker alt nøye, stoler blindt på Bendiksen, og ser heller ikke doping-stempelet.

HVIS Johaug har tatt dette stoffet bevisst i sommer som en del av muskelbygging, kan en forklaring i tillegg til den offisielle være at det er lenge siden hun brukte stoffet og at det meste er ute av kroppen. Nye metoder har gjort at man kan detektere stoffet lenger tilbake i tid enn man kunne tidligere.

Mulig jeg har lest litt for mange konspirasjonsteorier nå, men det er tross alt en del spørsmål som trengs å besvares.

Skjult ID med pseudonym Kravstor on. 19 okt. 2016 22:39

Blir overrasket om det blir mindre enn 2 år. Folk ble dømt for bruk av salven før dopingadvarselen kom på produktet. En utøver slapp med 1 år fordi hun var mindreårig. I Johaugs tilfelle er det få formildende omstendigheter.

(kvinne 56 år fra Akershus) on. 19 okt. 2016 22:40 Privat melding

Jeg syntes jeg leste i dag at hun fikk to måneder? Er det bare en første dom, kommer det en til etterpå?

Skjult ID med pseudonym Xanthoria on. 19 okt. 2016 23:25

Blir spennende å se hvor stor eller hvor lang straffen egentlig blir til slutt.
Mange hensyn som skal vektes. Dessuten tror jeg vi bare kjenner til deler av historien. Men uansett klønete håndtert fra NIS. Akkurat slik det også var i Sundby saken. Håper flere i forbundet der fratrer sin plass slik det ellers ville vært i arbeidslivet. Alvorlighetsgraden er selve stoffet som hun har testet positivt på. Det er et anabolt steroid. Personlig er jeg redd for at straffen blir mellom 6 måneder og et år. 2 år har jeg ingen tro på all den tid de som er på landslaget har underskrevet på en klausul om legens forordninger. Men samtidig har utøveren et særlig ansvar for å sette seg inn i saken. Og bakom alt kommer det også en melding om bruk av astma medisin bruk....ser ut til å bli en interessant vinter...

Skjult ID med pseudonym Kravstor on. 19 okt. 2016 23:36

@Xanthoria
Så det vil altså være fullt mulig å vinne verdensmesterskap, OL gull osv ved hjelp av doping. Man tar en lege som behandler vanlige mennesker. Gir han jobb som idrettslege. Lager en skriftlig avtale mellom legen og idrettsutøver som sier at utøver må bruke det legen sier og samtidig legger alt ansvar om bruk av doping hos legen. Da er det bare å kjøre på med dop. Må bytte lege innimellom, men er sikkert greit med en turnusordning der.

Skjult ID med pseudonym Xanthoria on. 19 okt. 2016 23:53

@Kravstor.
En litt forenklet fremstilling vil jeg tro siden det eksisterer et doping reglement...WADA listen. som alle må forholde seg til både leger og utøver. Spm. blir jo hvor mye enn skal stole på hva den som skal serve deg i et støtteapparatet gjør. Dette med legeklausulen skriver seg fra 2000 tallet da vår vektløfter ble tatt i doping fordi han hadde puttet i seg et kosttilskudd som var feilmerket...
Ellers er det jo slett ikke aktuelt med noe tilbakefall til DDR tiden her...

(mann 35 år fra Oslo) to. 20 okt. 2016 01:18 Privat melding

http://www.tv2.no/sport/8668241/

Trofodermin brukes ikke på lepper...?

Skjult ID med pseudonym Apache to. 20 okt. 2016 04:23

De fleste har tatt flere medisiner enn de skulle ved hodepine, magesmerter og andre ting. Folk tar 2 tabletter og fungerer ikke det fort tar de flere.

Jeg har lenge sett at hun har problemer med leppene. De som har hatt munnsår vet hvor vondt det kan gjøre. Hun hadde blodige sår på hele leppene i Italia og 1 uke senere var leppene friske. Så salven gjorde henne frisk. Eneste hun kan bebreides for er at hun i desperasjon var for kjapp til å åpne pakken og smøre salven på leppene. Det har gått lang tid siden hun ble testet, men i sesongen har hun blitt testet ofte uten at hun har blitt tatt i noe. Hvem doper seg med salve tidlig i oktober?

Nordmenn er sine største fiender. De har så behov med å plapre og synse daglig.
Svenskene er usynlige om egen doping.

Hvor mange visste at
- svensker har blitt jevlig tatt i doping i ishockey? I 2014 ble 2 toppspillere tatt. En under OL. Han som ble tatt i OL finalen ble suspendert, men ble aktiv igjen når han var tilbake i Sverige. Den andre ble tatt i april og suspenderte seg selv. Svenskene mørkla og riksidrottsforbundet suspenderte han først 3 måneder senere i juli. (Selv om de har gått ut og sagt at de la om systemet rett etter OL for at OL hendelser ikke skulle skje igjen).
- 3 friidrettsløpete ble tatt for doping i 2014-2016.
- 2 av dopingtatte delte rom under friidretts-EM. (Svik i det svenske systemet).
- I 2012 stod det i längd.se at 50 % av svenske landslagsløpere brukte astmamedisin.
- 30 % av unge svenske toppsvømmere bruker astmamedisin.

Svenskene har aldri gransket seg selv, og har aldri kommet med krav om å offentliggjøre doptest resultatene som de krever nå av Johaug. Norske aviser har aldri satt fokus på svensk doping. Alt som foregår der skjer i stillhet. Alt som skjer i Norge skaper støy av nordmenn som synser hele tiden og svensker som anklager.

Hvordan kan Skiforbundet be Sverige om hjelp når svenskene selv ikke har orden, mørklegger og sensurerer om egen doping?

(mann 35 år fra Oslo) to. 20 okt. 2016 10:12 Privat melding

Ja, kiara. Usikker på om det ble formidlet godt nok. Lersveen sier hun har smerter i leppene, men nevner ikke sår.

Ting som taler imot disse konspirasjonene er om de først var ute på dekkoperasjon, hvorfor da innrømme å ha mottatt hele pakken og ikke bare tuben? Og hvorfor skulle bendiksen gå med på å påta seg all skyld?