Alle innlegg Sukkerforum

Imot innvandring

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Zodiac fr. 4 nov. 2016 10:00

Jeg er som mange andre nordmenn lultlei av den vanvittige innvandringen og maset om flyktninger, særlig når de som kommer er økonomiske immigranter fra Afrika. Lut lei av moderate og politisk korrekte "jeg står ikke for noe og faller for alt folk". Jeg vil ut av EØS, Schengen og stenge grensen godt igjen som enhver ekte fornuftig nordmann. Bør jeg skrive det på min profil eller stemmer alle fritids og naivitetspartiet SV og er blottet for sunn patriotisme?

Skjult ID med pseudonym Zodiac fr. 4 nov. 2016 10:23

Jeg kan føye til at jeg ligger langt til venstre i politikken, er mer en liberal sosialist/venstre liberal, misliker både Høyre og Frp, er kritisk til markeds-kapitalisme og er mot privatisering. Det er bare det at jeg synes 20% innvandrere er altfor mye, og vil sende dem hjem og heller fokusere på solidaritet med eget folk og arbeidere.

(mann 45 år fra Oslo) fr. 4 nov. 2016 11:24 Privat melding

Hvis ditt syn er hva du beskriver som patriotisme så håper jeg at jeg aldri blir patriot. Makan til superegoisme.
Verden blør - la oss stenge grensene. Hva om svenskene tenkte sånn under andre verdenskrig?

(mann 51 år fra Østfold) fr. 4 nov. 2016 12:00 Privat melding

Da kvinner fikk stemmerett ble landet sosialistisk. Uten dem ved urnene ville landet vedvarende hatt borgerlig/liberal flertallsregjering. Så du har rett i dine antagelser om at kvinner dominerer på den kortsigt.... ehh venstresiden i det politiske spekteret.

Fra Aftenposten - Mars 2016:

"Menn er mer skeptiske til innvandring enn kvinner. 22 prosent av menn er blant de mest innvandringskritiske, mens tallet for kvinner er 14.

Høyt utdannede er mer innvandringsliberale enn mennesker med bare grunnskole. En av fire blant dem med lavest utdannelse mener innvandring er dårlig eller meget dårlig for Norge. Bare ca en av ti blant dem med høyest utdannelse er blant de mest innvandringskritiske."

Så dine likesinnede i innvandringsspørsmålet finner du tydeligvis på steder hvor lavt utdannede menn vanker. Om målgruppen din her er kvinner med utdannelse bør du kanskje holde ditt syn i saken for deg selv. I hvertfall før du vet om de tenker på samme måte.

(mann 48 år fra Oslo) fr. 4 nov. 2016 12:37 Privat melding

@bruce.w ja, for det å skrive under pseudonym hjelper ikke å unngå storm på profilen hans, og han vil nå oppleve å bli blokkert av masse damer av både norsk og annen opprinnelse. 😉

Utdannelse og alder betyr mye på hvordan man ser på innvandrere.

Om fremmedfrykten skyldes ignoranse og frykt for det ukjente, eller om man er sterkt farget av historikk, inkludert "nylig" opplevd krig og etterkrigsår, enten det er selvopplevde eller pga gjenfortellinger, vites ikke med sikkerhet. Men det er helt klart faktorer.

Tror og dette kan være todelt, man frykter innvandring fra visse områder og visse religioner, mens folk fra andre deler av verden taes imot med til dels åpne armer.

Skjult ID med pseudonym Uenig fr. 4 nov. 2016 13:27

Jeg er for da mine venner flest er utlendinger.

Men jeg tror det er få norske menn som er oppvokst på østkanten som tror at Norge har spesielt mange år igjen.

På søndre nordstrand finnes det 8 Moskeer, noen av dem er enorme bygninger og alle sammen representerer forskjellige retninger innen Islam.
Om en shia skulle benytte seg av det Islamske samfunnshuset på Mortensrud ville det blitt mye bråk, hevn og konflikt.

Se for deg nå, hva de synes om oss.

Skjult ID med pseudonym Gåmann fr. 4 nov. 2016 15:49

Zodiac
Mener også jeg er sosialist og venstre liberal, med en dreining til å mene at Høyre er inne på noe bra i en god del saker.
For meg er eget folk og arbeidere alle mennesker som er fødd som små uskyldige barn her på vår urettferdige klode.
Setter meg straks i bilen og kan ikke være med på diskusjonen😪
God helg kamerater av begge kjønn😀

Skjult ID med pseudonym Zodiac fr. 4 nov. 2016 16:01

Verden blør? Millioner av afrikanske velferdsmigranter kan sammenlignes med hjemmfrontsfolk under andre verdenskrig? Narr meg ikke til å le! Det er blir ekstremt naivt og dumt. I dag kan vi lese om ei muslimdame som sier at det er "rasisme" at hun ikke får bruke hijhab på jobb. Disse innvandrerne har frekkhetens nådegave og det er jo rasisme mot oss og mangel på respekt for nordmenn å kreve å hijab, og hvem med behov for beskyttelse vil i det hele tatt hevde noe sånt i landet som hjelper dem? Nei, nå må enkelte av dere innse at dere har blitt hjernevasket av folkeopplysning og liberale media, fordi 90% av de som kommer hit har kjøpt seg hit vha smuglere og er ikke flyktninger fra Syria. Vi tar ikke imot syrere, men somaliere, eritrere, nigerianere osv, og dette har ikke noe med å gjøre at verden blør. Noe så dumt....

(mann 45 år fra Oslo) fr. 4 nov. 2016 16:32 Privat melding

Veldig typisk å beskrive alle flyktninger som "velferdsmigranter". Og fortsett gjerne med å beskrive medmenneskelighet som beveger seg på tvers av kultur og disse usynlige grensene vi har risset i jorden for naiv for det preller av som vann på gåsa. Det som virkelig er naivt er å snu ryggen til verdens millioner av lidende flyktninger. Et enkelteksempel måtte du også komme med selv om det ikke gir deg rett til å dømme et helt folk. Hvordan er det rasisme mot nordmenn å ville gå i sitt kulturelle og religiøse plagg?
Det er bare å lese litt om utvandringen til Amerika så kan du lese om at nordmenn opplevde akkurat det samme som muslimer opplever her. De klamret seg til deres egen kultur og ville på ingen måte bli "amerikanere". Det er noe nostalgisk i mennesket.
Hehe, jada det er vi som er hjernevasket og ikke han som skrev "millioner av velferdsmigranter".
Mange har kjøpt seg hit for de siste pengene de hadde. Smuglere er kriminelle rasshøl som utnytter denne nøden.
Aha. Så du vil ha flere syrere i landet....siden det er det eneste landet i nød?

Skjult ID med pseudonym - fr. 4 nov. 2016 18:56

Altså, jeg kan forstå et pragmatisk og korttenkt individualistisk standpunkt, utifra egen livssituasjon (i verdens beste land) hvor man vil bygge murer å legge asfalt! Men hvordan man samtidig ikke evner se dette aldri vil løse noe som helst, er forunderlig! Dine egne problemer i livet, i verdens beste land, har fint lite å gjøre med en stadig mindre verden! Innvandring i seg selv er ikke problemet! Problemet er faktisk mennesker med ditt tankesett TS! Å tro at mindre samarbeid på tvers av grenser noensinne vil løse noe som helst problem er i bestefall naivt! Vi er en liten utpost langt nord i verdenen prisgitt stormaktene! Vi har ingen som helst innflytelse over egen fremtid! Så lenge vi er på lag med amerikaneren, og amerikaneren setter dagsordenen...vil det gå bra! Men alt tyder på at USA sin storhetstid er historie...som det var med egypterne, romerne, spanjolene, britene...osv. Jeg tipper det er Kina sin tur! Egoisme har alltid vært årsaken til stormakters fall - man evner rett og slett ikke se man er prisgitt utviklingen i resten av verdenen! Historien har vist dette gang på gang på gang på gang!

Skjult ID med pseudonym jaja.. fr. 4 nov. 2016 21:33

Det blir mange "Sukkerforhold" som havarerer rimelige fort om man er uenig om masseinnvandringen til Vesten.

Så ja,. det bør være et like viktig tema som å få barn, omtrent..

(mann 45 år fra Oslo) fr. 4 nov. 2016 21:36 Privat melding

Klart det, @jaja.
Det handler om grunnleggende verdier. Bedre at man finner det ut tidlig enn at det blir en kjempekrangel på bryllupsnatta :)

Skjult ID med pseudonym Apache fr. 4 nov. 2016 21:47

@Krizstian: De som dro til Sverige kom tilbake som politisoldater, og dro over for å få kjempe mot tyskere. Ser bort fra jøder og andre marginaliserte grupper.

Det kan sammenlignes med at flere hundretusener av norske menn tok pengene med seg og forlot kone og barn og dro til Australia for å søke lykken i stedet for som under 2. verdenskrig der de dro for å verve seg for så å komme tilbake. Og at de som ble igjen var kvinner, barn, syke, fattige og de mest forfulgte uten midler. Jeg skal vedde på at det hadde blitt slått hardt ned på om det hadde vært historien.

Tror få er i mot innvandring, men i mot vettløs innvandring. Velferdsimmigranter fra Afrika og Asia skader norsk velferd. Det har blitt sagt at vår velferd ikke strekker til pga at hver asylsøker fra bestemte land koster så og så mye, i tillegg kommer familiegjenforeninger. Et land sin første plikt er å hjelpe egne borgere og sørge for at vi ikke importerere problem i forhold til religioner og kulturer, altså at Europa blir fremtidig konfliktområde. I tillegg så vil de som har råd å reise gjøre at et lands ressurser går til dem fremfor de fattige og forfulgte som blir igjen. Vi har også fått dokumentasjon på at noen av disse som kommer selger døtrene sine for at de skal kunne dra. Og de fleste er mannfolk.

Skjult ID med pseudonym - fr. 4 nov. 2016 21:58

...ååå, "bryllupsnatta" er en forferdelig dårlig sammenligning om du ønsker bidra konstruktivt!! Forsøk være noe mer fornuftig i ditt svar til indianeren! Du må være litt praktisk anlagt i argumentasjonen kriz, hellige overbevisninger vil aldri overbevise andre enn deg!

Kunnskap er visdom;)

Skjult ID med pseudonym - fr. 4 nov. 2016 22:07

Nei, hvorfor lurer du på det?

Skjult ID med pseudonym HeiMeg fr. 4 nov. 2016 22:13

Jeg kjenner på at du bør tenke litt lenger enn Sukker for dine meninger. For vi er her for kjærlighet, og ikke for hat, for innlands eller utlandsproblemer. En annen plass for deg, takk :) - move on!

Skjult ID med pseudonym - fr. 4 nov. 2016 22:15

Mener du meg, heiMeg?

Skjult ID med pseudonym jaja.. fr. 4 nov. 2016 22:17

..blir ikke mye "Love" om man er på hver sin side av innvandringsdebatten.

Skjult ID med pseudonym - fr. 4 nov. 2016 22:19

Nei, det er vel opplagt! Jaja

(mann 31 år fra Oslo) fr. 4 nov. 2016 22:25 Privat melding

Hvilket mas? Det maset jeg irriterer meg over, er alle på ytre høyre fløy som har kuppet kommentarfeltene i nettavisene.
Jeg er også lei maset fra Listhaug, som helt klart er forutinntat. En dame som sier hun er personlig kristen, men følger hun egentlig Jesu lære? Elsk din neste og elsk din fiende også videre?

Nei, jeg er faktisk ganske lei folk som har gått "livets skole" og tror de er ekspert på både innvandring og klima.

(mann 31 år fra Oslo) fr. 4 nov. 2016 22:34 Privat melding

Uenig, jeg er oppvokst på østkanten.

Det du sier er bare ren konspirasjonsteori uten rot i virkeligheten.

Men det er en vitenskapelig teori med rot i virkeligheten mange nordmenn liker å ignorere. Fortsetter smeltinga av Grønland, vil vi risikere å miste Golfstrømmen som resultat av endrede havstrømmer. Ergo et mye kaldere klima her til lands (ironisk nok).

Skjult ID med pseudonym Råtass fr. 4 nov. 2016 23:06

Man er virkelig laidback og rød i knollen, om man ikke ser at masse innvandring fører til lavere velferd, kulturkonflikter samt paralellsamfunn.
Med slike mengder som ifjor, har vi kanskje senger nok, men å integrere de i samfunnet å gi de midler som andre har brukt mange år av sitt liv for å opparbeide seg, er så jævlig lite bærekraftig i lengden. Vi klarer ikke håndtere det. Utviklingen nå er ikke så synlig for det legges lokk på problemer, men om 50 år frykter jeg vi har et langt mer splittet samfunn enn vi har i dag. Bare fordi vi har "hjulpet" en dråpe i havet.

Denne religionen mange tar med seg, er skremmende. Spesielt da majoriteten tilsynelatende har en så sterk tro. Som igjen gjør at de kommer i konflikt med å integrere seg til vårt levesett.

Når de blir mange nok, vil vi "tvinges" til å endre vår kultur, noe vi allerede er i ferd med, enda det er et relativt lavt antall vi har mottatt.

Synes synd på de som må oppleve det marerittet krigen medfører, men da har jeg til gjengjeld mindre forståelse for at endel ikke gjør mer for å og strebe etter å tilpasse seg vårt samfunn.

Det er enormt ressurskrevende å ta de hit, og hva med de som er igjen, hvorfor i helvete går ikke disse statsmaktene i sammen å lager sikre områder i disse landene de kriger i ?? Det må da være mulig!!

Hva med alle de som lever i sult og kummerlige forhold uten tilgang på medisiner og helsehjelp andre steder i verden. Hvorfor henter vi ikke de hit da, er det mindre synd på de?

Nei denne verden er jævlig urettferdig, jeg kunne gjerne betalt 10% mer i skatt, hvis de hadde gått direkte til gode formål rundt i verden.

Men å ta hit horder av mennesker med ulik kultur, livssyn og som er på scratch i forhold til vårt samfunn, det koster mer enn det smaker. Jeg skjønner faen ikke at man kan overse disse problemene som bygger seg opp rundt omkring. Sverige må være et godt eksempel, de måtte krype til korset å stenge grensene.

(kvinne 49 år fra Møre og Romsdal) fr. 4 nov. 2016 23:20 Privat melding

Ja til et fargerikt fellesskap. Våre nye landsmenn lære meg mer om verdier og mot enn en trygdet nordmann som tror man er så mye mer verdt enn alle andre i verden.

Skjult ID med pseudonym Apache fr. 4 nov. 2016 23:23

@Bruce.w: Det jeg har merket meg er at vi lever i en tid der de uten høyere utdannelse blir stigmatisert. Denne utviklingen har fulgt parallelt med at de tradisjonelle arbeiderbevegelsenspartiene har fått representanter med stort sett høyere utdannelse, og velgermassen speiler det. Den gang var arbeiderklassen og lavt utdannete honnørord og tegn på sunt vett og mennesker med mye erfaring. Nå har store deler av denne lavt utdannete velgere byttet partitilhørighet, og med ett blir de stigmatisert og gjort om til dumme som ikke forstår noe. Hva slags menneskesyn er det? Et menneske har har samme verdi, kunnskaper og erfaring selv om de går på den andre siden av gjerdet. Hvorfor går de på den andre siden? Kanskje fordi de føler seg tråkket på av de som før snakket dem opp.

En annen ting er også at de høyt utdannete bor i områder der det er flest hvite, flotte områder med ingen fattigdom og nød i motsetning til de lavt utdannete som bor i områder som er billigere og kanskje har mange problemer. Typisk eksempel er i fjor da det var snakk om å legge flyktningeboliger til området der de fleste pro-flyktning debattanter og forkjempere bor. Nei da kom reaksjonene fort, og mange hvorfor ikke bo her argumentene kom. Hit, men ikke til vårt område.

Intelligens er noe vi er født med, og folk som velger yrkesutdannelse kan gjøre det pga interesse og økonomi. Jeg kjenner mange som var flinkere og smartere enn de som valgte høyere utdannelse.
Høyere utdannelse skal liksom gi folk mer forståelse, også på samfunnet og dets oppbygging i følge dem selv. Da er det merkelig om hvor mange av dem som har dårlig menneskesyn og er dømmende, de er like dømmende som dem de dømmer selv.:-)

(mann 31 år fra Oslo) fr. 4 nov. 2016 23:28 Privat melding

@Råtass

Jeg tror faktisk mange kunne hatt godt av litt lavere velferd. Eller rettere sagt, kloden kunne hatt godt av at vi hadde litt dårligere velferd.

Når ens største utfordring i hverdagen er å rekke å kjøre barna til og fra skole, barnehage og en rekke organiserte fritidsopplegg, har man det ikke så ille.

Skjult ID med pseudonym Råtass fr. 4 nov. 2016 23:49

@ andreaswae

Det er nok noen innfødte her i landet som skulle hatt seg en realitets check.

"Når ens største utfordring i hverdagen er å rekke å kjøre barna til og fra skole, barnehage og en rekke organiserte fritidsopplegg"

Vi har nok til salt i maten, og ikke detter det bomber i hodet på oss, men om utsagnet over her er ditt største besvær, så kan du se utenfor den sfæren. Hvis naboen din sliter å har psykiske problemer, er det ikke sikkert han får time hos psykolog før det har gått trekvart år( mulig han tar en enklere løsning på problemene før den tid). Bare et bittelite eksempel, finnes mange flere. Jeg tror god velferd skaper en bedre verden, men disiplin,empati og etikk kunne de dytta litt mer inn med "morsmelka" hos endel av oss.

Skjult ID med pseudonym - fr. 4 nov. 2016 23:54

Dette er hva du får med FrP i regjering! Bare snusk og fanteri! Lystløgnere hele gjengen! Jeg har aldri betalt mer i skatt enn hva jeg gjør nå! Partiet for lave skattet og avgifter...ja, helvete heller! Jævla lystløgnere hele gjengen!

(mann 31 år fra Oslo) lø. 5 nov. 2016 00:12 Privat melding

@Råtass

Velferd i denne sammenheng betyr at man "lever godt", at man er "velfødd". Altså rent fysisk.

De psykiske problemene du sikter til tror jeg kan være et biprodukt av det materialistiske prestasjonssamfunnet vi lever i.
Der leder jo Høyre an når de vil overvåke og måle alle prestasjoner man gjør igjennom skolegangen (satt litt på spissen).

Det er definitivt folk som "fortjener" empati, men jeg opplever også folk i hverdagen som ikke innser hvor godt de har det, som klager over at anlegget i den splitter nye Audien de fikk av mora si, ikke funker som det skal (snakker om et konkret tilfelle her).

(mann 51 år fra Buskerud) lø. 5 nov. 2016 12:18 Privat melding

Jeg stor trives i bydelene Tøyen, Grønland og Groruddalen, men jeg har alltid trivdes med flerkulturelt samfunn.
Kjempe hyggelige mennesker og ikke er dem så dømmende som nordmenn er.
Og flerkulturelt kommer det til å bli åkkesom en dag ettersom det blir varmere og varmere i sør.
Hvorfor er ikke nordmenn dømmende og rasistiske mot europeere som kommer til Norge og tar jobbene fra dem, utlendinger det også.
Under hudfargen er vi alle like.
Nordmenn hadde vært brune i huden dem også hvis det hadde vært like varmt her som i Afrika og Arabia.

Skjult ID med pseudonym halcyon sø. 6 nov. 2016 01:34

Som sosialist med høy utdanning og intelligens godt over snittet, så må jeg bare på generell basis si meg helt enig med deg, Zodiac.

Men med tanke på den sydende pølen av dritt i andre nett-medier rundt denne betente problemstillingen, så tenker jeg at det kan være godt å få en pause fra stillingskrigen og at kanskje ikke akkurat sukker er den beste arenaen å flagge sterke politiske synspunkt og frustrasjon over verdens elendighet.

I og for seg ikke noe galt i å beskrive seg som patriotisk blant andre karaktertrekk, men man kan jo risikere en armada av hat fra "godhetstyrannene" også her, noe som som kan gjøre nettsjekkingen til en noe mindre hyggelig opplevelse.

(mann 45 år fra Oslo) sø. 6 nov. 2016 05:53 Privat melding

Vi lever i en tid er begreper som "snillisme" og "godhetstyranni" florere som noe negativtr. At godhet og det å være snill er forbundet med et problem er nettopp ett av de sykdomstegnene som vårt samfunn sliter med.

Skjult ID med pseudonym Apache sø. 6 nov. 2016 06:18

Snillisme er dumsnillhet. Følelser er enerådende og hjernen er satt ut av spill. Personer, grupper, organisasjoner og land som er dumsnille er selvutslettende. Stater som er det skader landet og river det ned sikkerhetsmessig og økonomisk.

God er å være tolerant, snill, varm; ha empati og forståelsesfull. Godhet brukes med ffornuft ig klokskap. Hjerte og hjerne samarbeider.

Godhetstyrrani da går personer over til det autoritære der de mobber, sjikanerer, terroriserer muntlig og skriftlig meningsmotstandere og forsøker på den måten å tvinge igjennom sitt syn. De er ekstremistiske moralister og finner motparten i høyreekstreme.

Skjult ID med pseudonym jaja.. sø. 6 nov. 2016 09:15

over-snillisme og over-naivisme (ja, konstruerte ord.) knekker nasjonene og sunn patriotisme, og det knekker bortimot alle som måtte bli Sukkerpar med forskjellig synspunkt på innvandring. Har dere ikke fått med dere at masseinnvandringen allerede sprenger eller lukker norske familier? Hva får dere da til å tro at å date en med motsatt syn på innvandring vil lede frem til et sunt forhold? Det finnes ikke lenger soner eller havner frie for innvandring eller innvandringskamp. Skylden for det skal alle de som er for ha.

Konklusjonen er at man bør skive det i profilen, eller ta det opp på date 1 eller 2. Det er det beste for begge partene.