Alle innlegg Sukkerforum

Skal ha seg frabedt FrP-velgere

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Stein Prog fr. 4 nov. 2016 21:55

Fra tid til annen har den kontaktsøkende i sin profiltekst reservert seg mot FrP-velgere.

Når jeg leser slikt, tenker jeg som så at h*n møter seg selv i døra.

Oppfattes "anti FrP"-postulater à la dette som noe positivt, negativt eller verken/eller?

(mann 48 år fra Oslo) fr. 4 nov. 2016 21:58 Privat melding

Jeg oppfatter det egentlig ikke som noe annet enn klargjørende. For min egen del kan jeg også si at en kvinne som fronter de samme verdiene som FrP høyst sannsynlig ikke er noe for meg, og det er det vel greit å si fra om...?

(mann 48 år fra Oslo) fr. 4 nov. 2016 22:17 Privat melding

Jeg synes generelt det er en uting å si hva man ikke liker i profilen. Det signaliserer en negativ person for meg og sjansen for å havne til venstre blir dessverre skyhøy. Hva med å fremheve hva man liker istedenfor hva man ikke liker. Hvis man klarer å si det på en pen måte så kan det passere, men bastante anti-uttalelser er turnoff for min del.

Skjult ID med pseudonym - fr. 4 nov. 2016 22:26

Helt klart som noe posetivt! Å ta avstand fra FrP-politikk viser du er istand til å tenke selv! Dette bør jo ikke være noen overaskelse! Kan være du er uenig, men hvorfor? FrP er er ett parti uten realpolitikk! Vis meg ett område det partiet evner ta et realistisk standpunkt og ikke ett populistisk standpunkt! ...var det noen som nevnte bompenger...

Skjult ID med pseudonym - fr. 4 nov. 2016 22:33

...BOMPENGER...jey, we like it!

Skjult ID med pseudonym Stein Prog fr. 4 nov. 2016 22:33

Evarse: Hvilke verdier tenker du da på?

Pirre: Jeg er litt uenig. Hvis man har noe man misliker (sterkt), er det like greit å flagge det først som sist. Det er litt stusselig å sitte på en date og finne ut at den andre feiler på noen absolutter.

...

Hva FrP angår, mener jeg "anti-folkene" er minst like primitive som dem de kritiserer, jfr. å møte seg selv i døra.

Skjult ID med pseudonym Råtass fr. 4 nov. 2016 22:34

Det er da langt mer staute politikere i dagens FRP regjering, som står godt i all dritten de må ta i mot. Enn det sirkuset til Stoltenberg hvor statsråder ble kastet hit og dit i hytt og pine.

Jeg er rimelig langt unna SV, men å skrive i profilen at jeg vil ha meg frabedt kontakt fra gruppen som stemmer dette, ville jeg synes var meget arrogant og nedlatende.

Personer som gjør det i et slikt ordelag, anser jeg som hovmodige rasshøl!!!

Skjult ID med pseudonym - fr. 4 nov. 2016 22:34

Hva mener du med det Stein poeng!? Hvordan møter jeg meg selv i døra?

Skjult ID med pseudonym - fr. 4 nov. 2016 22:40

Hvordan det råtass? Jeg har aldri betalt så mye skatt, så mye i avgifter, å så mye for å kjøre på dårlige veier! Det stikk motsatte av hva dette tulle-partiet lovte meg! I tillegg, hvor er moms- og avgiftreduksjonen på "alt annet"? Du skal være ganske så dum for å tro FrP-politikk har noe som helst å gjøre med realpolitikk! Det har aldri vært så mange løftebrudd som siden FrP havnet i regjering! Idiot!

(mann 48 år fra Oslo) fr. 4 nov. 2016 22:47 Privat melding

Hvilke verdier? Godt spørsmål, egentlig. Det er vel snarere mangelen på verdier jeg ønsker å identifisere meg selv og en evt livspartner med som er problemet. For meg framstår FrP som et parti for folk som ønsker enkle løsninger og er mest interessert i å ta vare på seg selv. Jeg ser også at jeg tilsynelatende har svært lite og ingenting til felles med en del av tilhengerne deres jeg treffer på i diverse fora på FB.

Skjult ID med pseudonym tnbm fr. 4 nov. 2016 22:50

Generelt burde man vel være litt forsiktig med å skrive negative ting eller spydige ting i profilteksten.

Jeg tror jeg klarer sånn ca å danne meg et bilde av hvor en person står politisk.

For eksempel:

Mange skrivefeil = sannsynligvis FrP
Godt sammenhengende tekst (gjerne med et særpreg) = sannsynligvis Venstre eller mer til venstre

Skjult ID med pseudonym Writern_67 fr. 4 nov. 2016 22:56

Like greit å varsle. Jeg kunne ikke tenke meg å dele tilværelsen med ei dame som er frepper. Og jeg har PRØVD, dermed snakker jeg ut fra empiri.

Brødhueparti som appellerer til den indre Stutum og rasist i lavt utdannede segmenter av befolkningen, de av disse som antar og har fordommer og som driter i faktabasert kunnskap. Også kalt 'Lakrispipe-segmentet'. En stor del av dem generaliserer eksempelvis flyktninger til å være det nedlatende begrepet 'lykkejegere' - og viser dermed sin mangel på empati – noe som er et gjenkjennbart fellestrekk for den jevne frepper.

Jepp, jeg holder meg unna, og anser det som et kvalitetstegn når ei dame uttrykker ønsket om ikke-frepper på profilen sin.

Skjult ID med pseudonym Greve fr. 4 nov. 2016 23:05

Å ta avstand fra FRP er helt greit, men hvis man samtidig ikke tar avstand fra Rødt, det eneste partiet på Stortinget som er for diktatur så er man en hykler.

Personlig synes jeg folk som mener de ikke kunne datet noen som støtter et regjeringsparti er intolerante tankepoliti.

Nei, jeg stemmer ikke FRP.

Skjult ID med pseudonym Greve fr. 4 nov. 2016 23:09

Det er også interessant å se hvor nedlatende og intolerante enkelte her er. (Writern_67, tnbm)

Skjult ID med pseudonym - fr. 4 nov. 2016 23:16

det er jeg enig med deg i! Jeg tar FrP på ramme alvor! Jeg tror du missoppfatter etthvert demokrati med noe annet! I et demokrati bestemmer folkeflertallet - som i folket bestemmer! Det er ikke opp til deg å vurdere hva andre mener, like lite som det er opp til meg! Hadde du inntrykk av at dette var et problem i Norge?

Skjult ID med pseudonym Writern_67 fr. 4 nov. 2016 23:17

Hæ? Er Rødt på Stortinget?

Nei, det er de jo ikke, og om en ikke husker det av seg selv, så viser et kjapt google-søk at de ikke er det.

Nettopp dette er hva jeg snakker om: den enfoldige kunnskapsløshet.

Forøvrig skal jeg ikke forsvare Rødt.

Skjult ID med pseudonym - fr. 4 nov. 2016 23:19

Hvilke kunnskapsløshet
.

(mann 48 år fra Oslo) fr. 4 nov. 2016 23:19 Privat melding

Stein Prog, ja er det viktig for personen så få det med, men jeg ville satt pris på om man sa det med humor eller på en elegant måte. Hatske eller intolerante ytringer er sjelden en god ting.

Skjult ID med pseudonym - fr. 4 nov. 2016 23:22

Altså, jeg mener det er idioti å spørre en som ikke vet veien til Rom om veien?! Jeg mener kunnskapsløshet er demokratiets største trussel! Det kvalifiserte flertall er, mener jeg, det sanne demokrati!

Skjult ID med pseudonym Writern_67 fr. 4 nov. 2016 23:24

Forøvrig synes jeg at politiske diskusjoner med sytende folk (som mener andres preferanser er nedlatende og intolerante) burde holdes til kommentarfelt på andre steder enn et datingnettsted (ref denne og en innvandringstråd her før i dag – verdt å merke seg at sukker ikke er blendahvitt og at flere med annen kulturbakgrunn enn norsk har profiler og kan lese her). Dermed over og ut fra min side.

Skjult ID med pseudonym - fr. 4 nov. 2016 23:25

*frp er i denne sammenhengen kunnskapsløse*

Skjult ID med pseudonym Råtass fr. 4 nov. 2016 23:26

Skjult ID 22.40

Det ble gitt skattelettelser nå, og det er langt mer fart i vei utbyggingen. Jeg har ikke fått med meg at noen klarer å få utført alt de har intensjoner om uansett regjering. Men det er veldig rart, at enkelte ikke skjønner at ett partis politikk ikke på noen måte kan gjennomføres i det hele, da de er godt i mindretall i en demokratisk regjering. Landets hovedinntektskilde er halvert, samt fjorårets tilstrømning av asylsøkere gjør nok også sitt til at det er mindre overskudd å fordele.

KLOVN!!!!!

Skjult ID med pseudonym Greve fr. 4 nov. 2016 23:35

Var på Stortinget, ikke i dag. Big deal, poenget er det samme.
Writern_69 snakker om den enfoldige kunnskapsløshet, og kaller folk for sytere, noe som viser at vedkommende ikke er en særlig behagelig person å diskutere med. Passer stereotypen av en venstrelenende velger som på en side snakker om at borgerlige partier er for rikinger mens de selv er for "svake grupper", og på den andre siden har intet annet en forakt for mennesker med lav utdanning som begår den alvorligste forbrytelsen av dem alle...skrivefeil.

Skjult ID med pseudonym tnbm fr. 4 nov. 2016 23:37

Når folk på ytre høyre fløy kan få være intolerante og nedlatende, hvorfor kan ikke vi andre få være det da? Det hørtes ganske intolerant ut i mine øre. :p

Skjult ID med pseudonym - fr. 4 nov. 2016 23:39

Jo, men da er det jo like rart at dette partiet ikke skjønner dette selv? Dette er ikke Norges første mindretallsregjering? Dette partiet er nå i posisjon! Skal vi fortsatt få unnskyldning på unnskyldning, som da den realpolitiske slegga slo sv i hode? Ja, selvfølgelig! FrP er et populistisk parti, og har per definisjon ikke en gjennomførbar politikk! Alle vet dette, dette vet også oposisjonspartiet FrP, men de fleste vil ikke erkjenne det selv i regjering!

Hvor er mine skatteletter?
Hvordan har min bil blitt billigere?
Jeg liker bli drita full hver fredag, dette er faktisk dyrere nå, enn det var tidligere!

Så går vi over til rettspolitiske konsekvenser! Var det noe jeg kunne være enig med FrP i var det dette! Hva har skjedd? Vil du fortelle meg det? Eller skal jeg fortelle deg det!? Hvorfor er det slik at en voldtektsforbryter straffes på linje med en som snyter på skatten frepper?

Skjult ID med pseudonym - fr. 4 nov. 2016 23:45

Jævla freppere! Voldtektsforbrytere straffes på lik linje med en som glemte betale noen kroner skatt? Hva faen er det med dere, er dere trump hele gjengen? Er det greit å ta tak i fitta? Hvorfor tar ikke regjeringen, og FrP departementet grep?

Skjult ID med pseudonym Greve fr. 4 nov. 2016 23:50

Dine rabiate utbrudd er triste, -

Hvor er frepperne her, og vet du ikke at det er domstolene og ikke stortingspartier som dømmer? Jeg vil anbefale at du ikke skriver på Sukker når du drikker alene.

Skjult ID med pseudonym Apache fr. 4 nov. 2016 23:53

@tnbm: Dette skrev du.
"Mange skrivefeil = sannsynligvis FrP
Godt sammenhengende tekst (gjerne med et særpreg) = sannsynligvis Venstre eller mer til venstre."

Dette er å stigmatisere. "En Ap mann er typisk LO mann og får mye respekt for kunnskaper han har og hvem han er tross skrivefeil. Så går han av og stemmer Frp. Plutselig får han høre at han dum, idiot og intolerant." Og skrivefeil beviser at han er Frp. :-)

Noen har ikke hørt om dysleksi, slurvefeil og nettbrettfeil.

Jeg har mange skrivefeil, men står langt fra Frp.

Skjult ID med pseudonym - lø. 5 nov. 2016 00:00

Vet du ikke at det er st.politikerne som skriver lovene? På tide du lærer deg demokratiets spilleregler Greve! Den lovgivende makt ligger ikke hos domstolen, den ligger hos våre folkevalgte! Hva var det du mente med trist, ...sa du..?

Skjult ID med pseudonym - lø. 5 nov. 2016 00:03

Du illustrerer så til de grader hvorfor stemmerett burde være basert på noe annet enn alder, greve!

Skjult ID med pseudonym Stein Prog lø. 5 nov. 2016 00:05

@Skjult ID med pseudonym - fr. 4 nov. 22:34 -> Det bør være kjent at å kritisere FrP er hakket enklere enn å uttale høyesterettsjustitiarius. Man forsøker å heve seg over de som sogner til et annet parti, samtidig som man viser at man er forholdsvis enkelt anlagt selv. Capiche?

@Evarse -> Jeg forstår hva du mener; Jeg var politisk korrekt i 35 år. Etter hvert fikk jeg nok av svadaen. Nå er jeg i en slags limbomodus, der bermen fra begge politiske poler gir meg avsmak. Jeg synes ikke venstresidens løsninger er mer kompliserte enn FrPs. Venstresiden har bamhjertighetshegemoniet og FrP eier populismestempelet. Jeg har med tiden innsett at venstresidens løsninger er minst like enkle som FrPs - i sukret sammenheng eksemplifisert ved nevnte FrP-svada.

@tnbm -> Takk for at du bidro med et eksempel på møte seg selv i døra-metaforen :-)

@Writern_67 -> Du har et noget løssluppent forhold til empiri. Mener du også at høyresiden generaliserer i større grad enn venstresiden? Hva tenker du forressten om hvordan Sverige praktiserer sin empati? Har de lykkes?

@Greve -> Artig resonnement :-) Det er dog trist at man ikke kan skrive det du skriver uten å understreke at man ikke stemmer FrP. Like trist som "Jeg er ikke rasist, men...".

@Pirre -> Helt enig

@Skjult ID med pseudonym - fr. 4 nov. 23:22 -> (Er det virkelig det? Alle veier fører jo dit... Noe som forsåvidt gjør det unødvendig å spørre om veien. Hm... ) Hva legger du i "det kvalifiserte flertall"?

@Writern_67 (2) -> Det var et merkelig utspill. Hvis politiske standpunkter er viktig for folk (forståelig nok) - hvorfor skal man ikke diskutere det her? Og hvilken relevans har det at "Sukker ikke er blendahvitt"? Her er det nok behov for at du tar en "under og inn" og klargjør...

Skjult ID med pseudonym - lø. 5 nov. 2016 00:22

Jeg har like lite behov for å heve meg over FrP'ere som sv'ere, om du skal diskutere noe er det alltid greit å ha en mening - jeg klarer ikke se hva det er du mener, og da blir du irrelevant!
At du ikke forstår hva som menes med det kvalifiserte flertall kan jeg godt ta på min kappe! Det refererer til at verdenen stadig blir mer kompleks, og at politiske sammenhenger ikke nødvendigvis er like enkle nå som tidligere! Spm blir da hvorvidt demokratiet i sin nåværende form er ideell, hva mener du?

Skjult ID med pseudonym Greve lø. 5 nov. 2016 00:23

Stein Prog. Er i akkurat samme situasjon som deg politisk. Etter mange år med begge føtter solid plassert på venstresiden våknet jeg opp, og jeg så stygghet. Jeg kan ikke se noe parti som får min stemme. Kanskje jeg stemmer Høyre ved neste valg, men det er bare fordi de har politikerne som er minst uspiselig.

Skjult ID med pseudonym - lø. 5 nov. 2016 00:25

Klarer du mene noe Stein?

Skjult ID med pseudonym - lø. 5 nov. 2016 00:27

hva er forskjellen på det norske politiske venstre og høyre greve?

Skjult ID med pseudonym tnbm lø. 5 nov. 2016 00:30

@Apache

Du må lese igjen. Det stor "stor sannsynlighet". Det betyr ikke at det er fasitsvaret.
Som regel dreier det seg ikke om slurvefeil. Det dreier seg om gjennomgående mangel på grammatikkforståelse.

Jeg vet hva dysleksi er, men jeg tviler på at det er SÅ utbredt.

Leser man kommentarer i grupper på ytre høyre fløy, er det flust med skrivefeil. og FrP er det partiet på Stortinget som er lengst til høyre.

Jeg bare noterer meg det som forekommer. Jeg tror det er STØRRE sannsynlighet at en som stemmer FrP skriver feil enn som stemmer noe annet.

Skjult ID med pseudonym Stein Prog lø. 5 nov. 2016 00:30

@Skjult ID med pseudonym - lø. 5 nov. 00:25 -> Som det fremgår av tråden - jepp. Et toi?

Skjult ID med pseudonym - lø. 5 nov. 2016 00:39

Ingenting fremgår av tråden utover at du har noen spm! Er du fullstendig evneveik! Skal jeg slå meg til ro med at du er fornøyd med å kunne argumentere på den måten du gjør! Uten å svare på noe som helst? Du føler deg kanskje litt småkul om jeg skulle gjøre det? Men det gjør deg nokså enkel...og jeg tror du er det!

Skjult ID med pseudonym - lø. 5 nov. 2016 00:41

Har du forstått hva som menes med det kvalifisert flertall? Dette var noe du lurte på!

Skjult ID med pseudonym Stein Prog lø. 5 nov. 2016 01:22

Skjult ID med pseudonym - lø. 5 nov. 00:39 -> En bra start vil nok være å skaffe deg en identitet og addressere dine meninger. En rød tråd er heller ikke å forakte. Hvilepuls er også et bra utgangspunkt. Lav promille like så. For øvrig kan jeg anbefale en artikkel om Dunning–Kruger ;-)

Skjult ID med pseudonym - lø. 5 nov. 2016 01:34

Hvilken identitet mener du jeg skal skaffe meg utover "-"? Min røde tråd er å forstå som det kvalifiserte flertall! Dvs en videreutvikling av demokratiet slik du kjenner det - dette har aldri vært en hemmelighet! Dette er ikke noe jeg alene mener! Jeg etterlyser din mening? Du mener ikke noe om noe som helst! Er du en rosablogger?

Nå forteller jeg deg dette, med hvilepuls, som jeg har gjort tidligere. Det var du som adresserte meg, og da forventer jeg at du er istand til å føre en ordentlig diskusjon? Er du det Stein Prog? Eller er du ikke noe annet enn en narr?

Skjult ID med pseudonym - lø. 5 nov. 2016 01:37

Jeg får en følelse av at du er en Jesus-freak, Stein prog, er du det? Er du religiøs?

Skjult ID med pseudonym - lø. 5 nov. 2016 01:39

Men la oss glemme det! Hvorfor synes du vår tids demokrati er perfekt, Stein?

Skjult ID med pseudonym - lø. 5 nov. 2016 01:53

Stein, jeg er ikke så veldig interessert i å diskutere semantikk eller andre "missforståelser", men med mindre du klarer åpne kjeften din blir dette vanskelig! Jeg har ett problem med frp-politikk, du har åpenbart ett problem med meg pga dette! Vil du fortelle meg hva dette er?

Hjelp meg med å finne din røde tråd! Jeg lover deg, jeg biter ikke!

(mann 45 år fra Oslo) lø. 5 nov. 2016 03:58 Privat melding

Anti FrP = positivt :)

(mann 29 år fra Hordaland) lø. 5 nov. 2016 10:44 Privat melding

Enig med Pirre. Vet man at du ikke kan være med noen som stemmer FRP, så kan man heller skrive "Jeg lener meg til den venstre siden på den politiske linjen, og det er veldig viktig for meg at min partner også gjør dette, da det blir for mye uoverensstemmelser ellers". For eksempel. Man trenger ikke henge folk ut og si "DEG vil jeg ikke ha, din taper!"

(mann 29 år fra Hordaland) lø. 5 nov. 2016 10:45 Privat melding

At man*

(mann 34 år fra Oslo) lø. 5 nov. 2016 11:38 Privat melding

Jeg vil heller treffe noen som er helt forskjellig fra meg selv, som ikke trener mye og som har helt andre meninger. Å bli sammen med en kopi av meg selv i en slags selvbekreftende konformitet virker veldig..spesielt.

Hvilken rolle spiller det hvilke meninger ens partner har? Så lenge det ikke er veldig radikalt eller religiøst.

(mann 29 år fra Hordaland) lø. 5 nov. 2016 11:42 Privat melding

Hercule de som stemmer på helt forskjellige ting har ofte livssyn som ikke er kompatible. Selvsagt har det noe å si.

Skjult ID med pseudonym Oldtimer lø. 5 nov. 2016 11:44

Mange søker likheter men det blir ofte fort kjedelig, ulikheter er mer spennende, da er det mer å finne på og prøve ut.
Så sant en ikke har bestemt seg for at, nå har en passert 50 og nå er det kun garnnøstet og tv som gjelder og en gubbe som kan varte oss opp.
Lett å få det inntrykket her inne.

(mann 34 år fra Oslo) lø. 5 nov. 2016 12:13 Privat melding

Meh...om du har kjemi med noen spiller det liten rolle hvilket syn de har på ting, om de ikke skal omvende deg..who cares. Det eneste som ville vært totalt no-go ville vært om en jente er for pelsfarmer eller å skyte ulv eller den type steinalder tankegang.

(mann 45 år fra Oslo) lø. 5 nov. 2016 12:51 Privat melding

Kunne aldri datet noen som stemte FrP fordi jeg respekterer ikke menneskesynet til FrP og har forakt mot den måten de tiltrekker seg og alminneliggjør rasisme her i landet.
Jeg vil ikke ha noen som er lik meg, overhodet ikke! Men jeg kan ikke ha noen som jeg tenker at hun enten er dum eller slem.

Skjult ID med pseudonym Zodiac lø. 5 nov. 2016 14:10

Frp er kun er nyliberalt parti, og hvis du er kritisk til markeds-kapitalisme og privatisering, kan det vel by på gnissinger, men å tillegge Frp velgere et dårlig menneskesyn er absurd. Gjør du det har du latt deg påvirke i for stor grad av Dagbladets kommentatorer, og tenkt for lite selv. Både Ap og Senterpartiet har f.eks. strengere innvandringspolitikk enn Frp selv om banale Listhaug er flink til å provosere de politisk korrekte.

Skjult ID med pseudonym Stein Prog lø. 5 nov. 2016 14:13

@Hr. bindestrek -> Demokrati har mange svakheter, men er det beste alternativet. Værsågod. Håper du har fått en god natts søvn og er hakket mindre rabiat i dag. Det trengs, skal du klare opptakskravene til det kvalifiserte flertall. Du kan også med fordel relatere dine postulater til profiltekster.

@Krizstian -> Anti-FrP er veldig utbredt. Mitt inntrykk er at den gjengse anti-person er flasket opp på politisk korrekthet, og sjelden har reflektert over sine antipatier. Populisme og enkle løsninger forbindes typisk med FrP, men motstanderne ser ikke ut til å by på noe annet selv. Fordelen de har, er at det stilles langt mindre krav til etterrettelighet og substans på "den rette siden" av det politiske landskapet. (Man har tross alt en verdifull makker i mainstream media.)

Og: rasismebegrepet har dessverre blitt såpass utvannet og bortimot mistet sin mening, fordi det har blitt misbrukt av enkle individer med sans for enkel retorikk.

@Hercule -> Du motsier deg selv. Først sier du at ulike meninger ikke spiller noen rolle. Deretter nevner du ting som gjør nettopp det. Du kan ikke få både i pose og sekk her :-) Du nevner også radikalisme. Er ikke litt av problemet med begrepet radikalisme at man gjerne benytter det ukritisk? Jeg mener, hva er radikalt? Eksempelvis vil en ved å kalle en politisk motstander for radikal, slippe å argumentere mot ham/henne. (Det er jo ingen vits å diskutere med radikale, for de er jo pling i bollen, ikke sant?)

Min påstand er at den politiske korrektheten er radikal. Så radikal at den får velutdannede mennesker til å lukke øynene for kunnskap og inntrykk. FrP-antipati er i mine øyne et godt eksempel. Når jeg på en kvinneprofil leser at hun skal ha seg frabedt "freppere", tenker jeg som så at hun tilhører den delen av befolkningen som anser seg som oppegående, men som ved å ri på dogmatiske kjepphester, ikke er hakket bedre enn dem hun skal ha seg frabedt.

Og sånn går no dagan.

(mann 45 år fra Oslo) lø. 5 nov. 2016 14:15 Privat melding

Det er ikke absurd i det hele tatt sett fra mitt ståsted. Kommentarfeltet gjennomsyres av hverdagsrasister som forherliger FrP og det gjør meg kvalm. Jeg har ikke nevnt AP eller senterpartiet for her omhandler tråden FrP.
Politisk korrekt er bare et begrep folk bruker når dem ikke moralsk klarer å forsvare sitt eget synspunkt.
Syter over at rasisme er et utvannet begrep samtidig som om de slenger skjødesløst rundt seg med dette oppbrukte "politisk korrekt".

(mann 45 år fra Oslo) lø. 5 nov. 2016 14:27 Privat melding

Jeg kommer ikke til å vile hverken Listhaug eller FrP noen respekt. De har ikke utviklet seg positivt i det siste - de har blitt tvunget til å moderere seg. Til syvende og sist kommer de alltid til å være akkurat som de er og fange opp mer og mer av grumset i Norge fordi verdens holdninger blir stadig mer og mer ekstreme.
Nei, de får aldri min respekt.

Skjult ID med pseudonym Apache lø. 5 nov. 2016 16:20

Når Norge var kristent var det kamp mot kristendommen da ingen ville ha kristen moralisme tredd over seg. Kampen mot kristendommen foregår ennå. Kristenfobi=islamfobi. Den ene får klapp på skulderen, den andre blir stigmatisert. Har en iransk venninne som kom til Norge for som ung. Hun og familien rømte fra islam og dens tanke -og oppførselskontroll.
De trodde at muslimske kvinner, ikke-muslimske iranere, barn og homofile kunne leve som nordmenn. I mange år gikk det greit, men etterhvert som horder av muslimer kom til Norge og bosatte seg i samme området har ting forandret seg. Det skjer sosial kontroll, trusler og psykisk tvang til å oppføre seg som de mener muslimer skal oppføre seg. Hun og familien ser at ingen nordmenn kjemper deres sak. De spør seg om hvor mange nordmenn hadde tolerert om kristne satte hard sosial kontroll på nordmenn generelt. De ser at nordmenn protestester mot alt som lukter kristne forslag, men støtter det som kommer fra muslimer. Hvem er rasister, de som ikke unner muslimer samme frihet som etniske nordmenn og kjemper deres ikke-religiøse krav el. de som vil at Norge skal være sekulær.

Jeg selv har tenkt at en lakmustest hadde vært flott. Kristne skulle ha innført regler om at alle som skal i kirken må følge deres regler. Kvinner må inn en inngang og sitte for seg selv, og menn inn hovedinngangen. Alle hunkjønn får en moderne lue med kors på som de må ha på seg i kirken, på jobb, på skolene og overalt der hijaber synes.

Skjult ID med pseudonym Apache lø. 5 nov. 2016 16:21

Hva tror dere hadde skjedd?

Det er flott med et sekulært samfunn mener jeg. Det vi ser så har kristen moralisme blitt erstattet med en ny og mer allmenn altomgripende moralisme. Vi ser, hører og leser om det daglig. Der grupper som har definert seg som de gode og intelligente skriver avisinnlegg, dømmer, er hatske mot dem de mener fortjener det og driver hver dag ytrings- og oppførselskontroll og henger folk ut på det verste.
Du skal mene og være som vi mener er riktig er budskapet, og følger du ikke det er det din egen skyld at du blir utstøtt.

De stigmatiserte har merkelapp lavt utdannede, dumme, idioter, kristne, trygdesnyltere, navere, miljøsyndere (kun for at de ser flere sider av en sak).
De blir puttet i samme skuff som rasister, nazister, brunt oppgulp, egoister, miljøverstinger, virkelige latsabber, svindlere, ekstremister osv.
Og alle får politisk merkelapp Frp.

Disse menneskene er kun selvtenkende individer med meningers mot som tør å se nyansene, de som vil leve som de mener er riktig. Mange gir til gode formål og bidrar til at de som sliter skal ha det bedre også blant fattige i verden, men det de gjør er usynlig. De havner på feil side som egoister og rasister kun for at de er lavlønte, uføre, sykemeldte, kristne el. stemmer høyresiden.

Skjult ID med pseudonym Apache lø. 5 nov. 2016 16:21

Samfunnet ble ikke kvitt moralister selv om kristendommen ble bekjempet og samfunnet sekulært fordi de nye moralistene overtok. De nye sekulerte moralistene har definert seg selv som de tenkende, og har laget trosregler som blir forsøkt tredd ned på hodene på alle andre. Der det ikke går blir det satt stempel "ond rasistisk egoist". De ser ikke nyansene og alt er svart/hvitt. De er ignorante, intolerante og finnes ikke åpne for omverden om det ikke er likesinnede. De er mye opptatt av flyktninger og asylsøkere, men det gjelder kun for den sterke gruppe som er på flukt. De kritiserer og dømmer de som usynlig hjelper sultne og fattige barn i Afrika, og selv har oversett den store gruppen. De har oversett den gruppen lenge før flyktninger kom til Europa. De er opptatt av terrorisme og årsaker til det nå når det kom på deres egen dørsstokk (Vest-Europa), men totalt fraværende til dette før 2001. Det er noe med dette om å få på deres egen dørstokk som trigger dem.

Jeg har vært hjemme hos noen miljøaktivister som har enten/eller syn. De er i mot olje og gass, men synes det er ok at vi importerer kullkraft så lenge vår egen produksjon går ned. De ser ikke alltid helheten i den store verdenssammenheng. De har gasskomfyrer i stedet for vanlig komfyr, oljeovner, gasskrøllteng, flere biler, flere tv og pc'er i hus. Hele livet deres er en møte seg selv i døra.:-)

Dette er min mening om de nye sekulære moralistene.:-)

Skjult ID med pseudonym blingbling lø. 5 nov. 2016 16:21

Min erfaring er at lyserødt og lyseblått i uformell mix kan være resultatfremmende i enkeltsaker. Men ikke si det til noen - hem'li.

"Vi er alle sosialdemokratar" - Einar Førde/John Lyng

Skjult ID med pseudonym Stein Prog lø. 5 nov. 2016 16:26

@ Krizstian -> Med nettet følger det med grums. Jeg har fulgt med på debatten i 20 år, og mener "gjennomsyret" er et overstatement. Du virker såpass heftet med kraftig bias, at din "analyse" blir i enkleste laget.

Hva er en hverdagsrasist? En som er kritisk til innvandring? En som synes den senere tids migrasjon går over alle støvleskaft? En som har lest seg opp på hva islam faktisk er, og som vet hvordan tilstanden er i eksempelvis Sverige (der graden av politisk korrekthet har nådd absurde former)?

Politisk korrekthet er et meget godt og presist begrep. Eksempelvis gir Google-søket "political correctness" 10,1 millioner treff. Det samme søket gir 1018 treff på bokkilden.no. Ved å ikke anerkjenne dette fenomenet, lefler du med Komiske Ali og kreasjonistene.

Du misliker hverdagsrasismen og anerkjenner ikke etablerte begreper. Samtidig er ordbruken din minst like polariserende som det disse såkalte rasistene byr på. Du har gjort deg opp en mening og er ikke åpen for andre impulser. Å være dogmatisk er ingen dyd.

Her er en artikkel om emnet. Det er bare å lese seg opp først som sist. Du har mye å ta igjen: https://snl.no/politisk_korrekt

Hva FrP i regjering angår, så er det en kjent sak at opposisjon og posisjon er to forskjellige ting. Nevn ett parti som i regjering har fremstått som en blåkopi av seg selv i opposisjon? Nok en gang slår du opp åpne dører, K.

PS! Jeg ser du svarte Zodiac, men det du skriver er faktisk såpass snodig at jeg ikke kunne la det stå uimotsagt :-)

@ Villrosa -> Notert :-) (Jeg tipper det er den utagerende klappingen på Senkveld som går i fletta på'n.)

(mann 45 år fra Oslo) lø. 5 nov. 2016 16:49 Privat melding

At google-treffet på "political correctness gir over 10 millioner treff bekrefter bare min antakelse.

Og jeg snakker ikke om andre partier. Jeg snakker om at FrP er ikke bedre selv om dem blir tvunget til å moderere seg. Hvordan du får det til å "slå opp åpne dører" er bare søkt og har lite med temaet å gjøre.

Du svarer bra på hva en hverdagsrasist er fordi det er ikke noen ensidig definisjon på det. De kommer i mange ulike former og har mange argumenter for å være det.
Og om du mener mitt syn er polariserende så handler det om at du ikke helt aksepterer hvem jeg snakker om her. Jeg leser, lytter og gjør meg opp en mening. men selvsagt ligger det et grunnleggende menneskesyn i bunnen som farger måten jeg leser og tolker på. Sånn sett er vi alle i samme båt.

Du har sikkert et bedre ord for "gjennomsyret" og jeg vil gjerne vite hva det er.

Det som også er forunderlig er at når høyrefløyen snakker om innvandring så snakker de stort sett om islam og muslimer. Noe som gjør at andelen de dømmer ut ifra er en mindre gruppe av det totale antallet asylsøkere her i landet.

Skrev nok til Zodiac men takk for at du svarte meg :)

Skjult ID med pseudonym Stein Prog lø. 5 nov. 2016 21:40

@ Krizstian -> Mener du det store antallet Google-treff på nevnte emne, utelukkende skyldes misbruk av PK-begrepet? Er det tilfeldig at du utelot å nevne antall treff på Bokkilden? For øvrig gir søket "cancer" 640 millioner treff. Betyr det da at kreft er noe tull?

Anerkjenner du at det er noe som heter bias? Hvordan forholder du deg til bias kontra PK-fenomenet?

Apropos bøker - har du i det hele tatt lest noe om dette, utover overskrifter på VG? Jeg kan godt anbefale et par: "Innvandringsrealisme" - Sylo Taraku. "Norske tenkemåter" - Terje Tvedt.

Du er tydeligvis opphengt i FrP. Forståelig nok - med mainstream media har vi fått vårt tidvis skjeve verdensbilde inn med morsmelken. Internett gir deg dog tilgang på alternative medier. Jeg mener man har et ansvar for å nyansere sitt verdensbilde ved å søke ny kunnskap.

Mener du altså at "En som synes den senere tids migrasjon går over alle støvleskaft? En som har lest seg opp på hva islam faktisk er, og som vet hvordan tilstanden er i eksempelvis Sverige (der graden av politisk korrekthet har nådd absurde former)?" er en hverdagsrasist? Altså en som meg?

Som nevnt har jeg fulgt med på debatten og kommentarfeltene i mange år. Jeg startet min "karriere" som politisk korrekt, og rakket ned på disse "rasistenes" manglende skriveferdigheter. Etter hvert ble de RedBull-drikkende fjortisene akkompagnert av mer voksne stemmer, som både behersket sitt morsmål og fremla saklige argumenter. I dag skammer jeg meg over hvor mange år jeg tviholdt på de barnslige dogmene som du bringer til torgs. Tidligere var nettet - også for meg - gjennomsyret av rasisme. I dag er nettet og kommentarfeltet mer mangfoldig.

Med din islam-kommentar viser du forsåvidt at dine rasisme-holdepunkter er utgått på dato. Det er ikke negre som disse såkalte rasistene bekymrer seg for. Det er snarere folk med en lojalitet til en krigersk og pedofil polygamist som døde for 1384 år siden, som skaper en berettiget skepsis. Hva tenker du om forholdene i Sverige? Er det kun "mangelfull integrering" som skaper gruff?

Våset som du her formidler er altså et eksempel på det jeg stiller spørsmålstegn ved, jfr. profiltekster. Det du skriver er dessverre representativt for den gjengse PK-er. Når man ber de begrunne sine synspunkter, faller de i 99 % av tilfellene gjennom. Du har forsåvidt muligheten til å vise at du du tilhører den vettuge 1-prosenten. Men da må du virkelig ta deg sammen :-)

Skjult ID med pseudonym mad max lø. 5 nov. 2016 21:44

Innafor.

Stemmer du frp er du for dum. Sånn er det bare

Skjult ID med pseudonym Apache sø. 6 nov. 2016 02:03

Stortingsvalg 2013 i %. De 3 største partiene. Det sies at de som stemmer Frp er dumne og trygdede i motsetning til de som stemmer på Ap og SV som er intelligente og tolerante. De sier også at de som stemmer Høyre er egoister. Her ser vi hvor de dumme, egoister og de intelligente/ tolerante varme mennesker bor. Det er tydelig at de mest stigmatiserte fylkene har flest intelligente og tolerante, og at flest dumme og egoister bor i de mest folkerike fylkene. Ap er størst i distriktene, og SV har flest velgere i nord. Oslo har mange innvandrere fra innland og utland.

Mener noen av dere fremdeles at Frp og H er for de dumme trygdede, rike, egoister og rasister?:-)

Oslo
1. Ap 30,4
2. H 29,8
3. Frp 11,0
- SV 6,3

Akershus
1. H 33,9
2. Ap 28,4
3. Frp 17,0
- SV 3,5

Buskerud
1. Ap 31,8
2. H 29,0
3. Frp 18,6
- SV 2,7

Vestfold
1. H 30,0
2. Ap 29,6
3. Frp 19,5
- SV 3,8

Møre og Romsdal
1. H 26,2
2. Ap 25,2
3. Frp 20,1
- SV 2,5

Vest-Agder
1. H 27,5
2. Ap 23,8
3. Frp 18,3
- SV 2,6

Aust-Agder
1. Ap 28,0
2. H 25,9
3. Frp 17,9
- SV 2,6

Skjult ID med pseudonym Apache sø. 6 nov. 2016 02:04

Østfold
1. Ap 34,9
2. H 25,2
3. Frp 19,6
- SV 2,3

Telemark
1. Ap 36,7
2. H 21,8
3. Frp 19,0
- SV 3,3

Oppland
1. Ap 41,0
2. H 19,1
3. Frp 12,7
- SV 2,9

Hedmark
1. Ap 43,2
2. H 18,3
3. Frp 13,6
- SV 3,9

Hordaland
1. H 31,3
2. Ap 24,9
3. Frp 15,1
- SV 4,9

Rogaland
1. H 30,1
2. Ap 22,6
3. Frp 18,7
- SV 3,3

Sogn og Fjordane
1. Ap 28,1
2. Sp 20,6
3. H 19,0
- Frp 10,8
- SV 3,4

Sør-Trøndelag
1. Ap 36,7
2. H 22,2
3. Frp 13,6
- SV 5,7

Nord-Trøndelag
1. Ap 41,9
2. SP 16,7
3. H 14,5
- Frp 12,9
- SV 3,4

Nordland
1. Ap 35,1
2. H 21,2
3. Frp 18,8
- SV 5,2

Troms
1. Ap 31,1
2. H 22,3
3. Frp 19,6
- SV 6,4

Finnmark
1. Ap 39,8
2. H 21,3
3. Frp 16,0
- SV 5,2

(mann 45 år fra Oslo) sø. 6 nov. 2016 05:42 Privat melding

Nope. Det betyr at kreft er utbredt, akkurat som begreper.

Dias kontra min mening i forhold til grunnspørsmålet gir ingen mening. Det beste er om du kvitter deg med sånne referanser og heller tar meg ord for ord.

(mann 45 år fra Oslo) sø. 6 nov. 2016 05:45 Privat melding

Resten du kommer med er bare selvskryt i forhold til "hvor langt jeg har kommet i min søken"...."blablabla. Som er typisk for retorikere som han omfavnet den mørke siden...

Skjult ID med pseudonym Stein Prog sø. 6 nov. 2016 20:41

Du Krizstian. Når du ikke lenger klarer å svare for deg, og begynner å syte om meg som person, da bør du innse at du har spilt fallit.

Jeg har stilt deg flere spørsmål som går til roten av ditt misforståtte verdensbilde. At du ikke klarer å svare, overrasker ikke. Men når du forsøker å tåkelegge din egen inkompetanse ved å ta mannen i stedet for ballen, blir det bare pinlig.

Som en voksen person som liker å uttale seg om krig og fred og sånt, bør du lese deg (kraftig) opp på temaene du debatterer. Fordommer og ignoranse gir deg - tro det eller ei - ikke særlig pondus i en diskusjon. Du er rett og slett ikke kvalifisert til å uttale deg om politikk eller "tyngre" temaer, og bør nok holde deg til interiørdiskusjoner og den slags. Der tror jeg du kan klare deg greit.

Hva profiltekster angår - som jeg tok utgangspunkt i - har du bidratt til å forsterke mistanken om at disse anti-FRP-erne faktisk ikke aner hva de snakker om.

Mer ydmykhet og selvrefleksjon vil være en bra start. I tillegg til lesestoffet jeg har anbefalt, bør du ta en titt på Dunning-Kruger-effekten: https://en.wikipedia.org/wiki/Dunning%E2%80%93Kruger_effect

Takk for dine bidrag. De var opplysende - om enn ikke på en positiv måte.