Alle innlegg Sukkerforum

røykeslutt

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Neitakk ma. 7 nov. 2016 23:13

holder på å dø av abstinensene. er det noen andre som har noen positif råd. gått 4 uker. jeg er like dårlig. vurderer å legge meg inn ukentlig pga diabetes/føling/kaliumfeil i blodet etc. + enorme følelsesmessig ustabilitet. + kvalme+ ekstrem aggresjon.

hjelp!

Skjult ID med pseudonym Kiara ma. 7 nov. 2016 23:35

Det sitter faktisk i hodet ditt. Tenk hver gang du får et slags anfall, at det er et bevis på hvor giftig og farlig den nikotinen er. Det er bare kroppen som jobber for å komme tilbake. Bra jobba så langt, og det går helt over.👍En dag er det bare helt meningsløst å tenke på at man faktisk frivillig røyket, og brukte penger på det.

Skjult ID med pseudonym Neitakk ma. 7 nov. 2016 23:50

kiara så fint navn.mm ja skulle ønske det bare gikk over, men de abstinensene er ganske lumske! sniker seg opp og man blir daudårlig.

Skjult ID med pseudonym Kiara ma. 7 nov. 2016 23:59

Egentlig skulle de ha vært ganske dempet etter fire uker. Du er sikker på at du er frisk da? Kan være lurt å ta en tur til legen å sjekke.🙂 Uansett er det bare å puste seg gjennom anfallene, og viter at for hver gang er du et hakk nærmere frihet. Jeg var skikkelig avhengig, men bortsett fra noen irriterende ekstrakilo er det bare vinning å slutte.

Skjult ID med pseudonym BruceW ti. 8 nov. 2016 03:00

4 uker? Da er det snart over. Hang in there..

Skjult ID med pseudonym Lykketreff ti. 8 nov. 2016 06:17

Det høres ut som en god ide å ta en tur til legen. Symptomene du beskriver er normale ved røykeslutt (i ulik grad), men det finnes også røykesluttpreparater som kan hjelpe i overgangen, f.eks. Champix. Når du har det såpass tøft, er det uansett lurt å ha legens støtte og oppfølging underveis. Masse lykke til - det er verdt å stå i det!

Skjult ID med pseudonym who ti. 8 nov. 2016 08:34

Lykketreff, er ikke det et dårlig forslag nå? Etter fire uker uten nikotin så er vel ikke løsningen å starte igjen!
Tja, lege har sikkert noen gode råd i forhold til helheten av helsesituasjonen. :)

Skjult ID med pseudonym Neitakk ti. 8 nov. 2016 08:52

vel jeg er min egen lege. faktisk. saa jeg har faaet forhaaeptligvis forbigaaende diabetes da. var et helvetes styr uke 2 eller 3 med foeling hver kveld i 3 dager i strekk, spydde og var besvimelsen naer. saa kuttet jeg enorme mengder sukralose + melkesukker saa gikk ogsaa over til lavkarbool.

Skjult ID med pseudonym Kiara ti. 8 nov. 2016 08:57

Har du akkurat gått over til lavkarbo, er det sannsynlig at du lider under ketoflu i tillegg eller kanskje først og fremst. Google det. Få i deg salt og magnesium, og drikk nok. Ta for guds skyld ikke noe nikotinerstatningspreparat. Det trigger avhengigheten med en gang. Champix demper vel symptomer, men har du greid fire uker er du faktisk helt nikotinfri.

Skjult ID med pseudonym Kiara ti. 8 nov. 2016 09:05

Men, holder fast på at lege er lurt.👍

(mann 44 år fra Oslo) ti. 8 nov. 2016 09:27 Privat melding

Det er bare psykisk. Bare ikke tenk på røyken og heller ikke synes synd på deg selv så burde det gå over.

Skjult ID med pseudonym Neitakk ti. 8 nov. 2016 09:58

BEKLAGER å måtte kverulere men nikotinabstinens er MEGET fysisk abstinens.

(mann 50 år fra Buskerud) ti. 8 nov. 2016 10:03 Privat melding

Prøv el sigg / damp

(mann 44 år fra Oslo) ti. 8 nov. 2016 10:19 Privat melding

Alle abstinenser kjennes fysisk uten at det nødvendigvis er det. Jeg har selv sluttet for noen år siden så dette er ikke bare noe jeg lirer av meg.
Det handler om å bestemme seg og så gå videre. Det tar ca 48 timer for kroppen din å venne seg av med nikotin fordi kroppsminnet venner husker fort hvordan det var før du begynte å røyke. Resten er i hodet.

Skjult ID med pseudonym Kiara ti. 8 nov. 2016 10:23

El sig og damp vedlikeholder bare avhengigheten, slik andre nikotinprodukter gjør.

Det er både psykiske og fysiske reaksjoner når man slutter med nikotin. Selv om nikotinen er ute etter 48 timer, slutter ikke kroppen å kreve det rent fysisk før det har fått noen uker. Det tar litt tid å reparere alle skadene.
Sjekk alt det rare du kan plages med når du går over til lavkarbo også, TS. Det kan være det du beskriver her. Uansett vil du bli helt bra i løpet av de neste par ukenetter, om dut egentlig er frisk.

(mann 44 år fra Oslo) ti. 8 nov. 2016 10:25 Privat melding

Kroppen krever det ikke, @Kiara. Det er det hodet som gjør. Abstinensene sitter først og fremst i hodet. Det handler om å skifte fokus.

Skjult ID med pseudonym Kiara ti. 8 nov. 2016 10:32

Ja... Mest i hodet, men det er begge deler. Kroppen har en fysisk avhengighet, som gir ekte fysiske symptomer i de første ukene. Deretter er det tusen runder hvor man føler seg, og det sitter bare i hodet.

(mann 44 år fra Oslo) ti. 8 nov. 2016 10:33 Privat melding

Beklager at rådene mine ikke er så positive som du ba om men på en måte prøver jeg bare å fortelle deg at det egentlig er ganske enkelt - som jo er positivt.
1. Ikke se deg tilbake.
2. Ikke synes synd på deg selv for at du ikke får røyke.
3. Ikke se på røyk som en belønning.

Lykke til

(mann 44 år fra Oslo) ti. 8 nov. 2016 10:34 Privat melding

Kommer tilbake til ditt svar, Kiara. Nå må jeg stikke.

Skjult ID med pseudonym Kiara ti. 8 nov. 2016 10:34

(Jeg har også god og lang slutterfaring😂. Røyk, snus og nikotintyggis.)

(mann 44 år fra Oslo) ti. 8 nov. 2016 10:53 Privat melding

Det har du sikkert, @Kiara. Men jeg erstattet aldri mitt behov med andre nikotinkilder 🙂

Skjult ID med pseudonym Kiara ti. 8 nov. 2016 11:03

Det var lurt, for det gjorde jeg. :-) Uansett, nikotin er en fysisk avhengighet og gir fysiske abstinenser, men det er stor forskjell på hvor sterke fysiske abstinenser forskjellige mennesker får. Noen får lite til ingenting av det når de først får bestemt seg, mens andre får mye. Det å avfeie de som virkelig får fysiske abstinenser med at det bare er psykisk og handler om motivasjon og vilje, kan man selvfølgelig gjøre når man opplevde det slik selv. Andre VET smertelig at det er også er fysisk. Det vi sannsynligvis er enig om, er at uansett abstinenser er ikke nikotin noe kroppen trenger. Det bare føles slik ut mens det fortsatt sitter i hodet.

(mann 44 år fra Oslo) ti. 8 nov. 2016 12:53 Privat melding

Selve nikotinen er kun fysisk i 48 timer. Resten ligger i motivasjonen og evnen til å takle røykeslutten. Visst reagerer folk forskjellig men rent fysiologisk er det akkurat det samme. Det er ikke sånn at noen får i seg verre nikotin enn andre. Den fysiske smerten man opplever er noe man produserer selv. Man leter bare etter en trigger for dette siden det å slutte å røyke er et større valg for noen enn for andre. Allikevel kommer man ikke fra at det sitter i hodet.

Skjult ID med pseudonym Kiara ti. 8 nov. 2016 13:07

Det er sikkert riktig at nikotinen er brutt ned og skilt ut av kroppen etter 48 timer, men abstinenser oppstår når stoffet er ute av kroppen. Både de psykiske og fysiske abstinensene er en fysiologisk reaksjon, fra et nervesystem som har blitt vant til stimuli fra nikotin. Uansett er det bare en måte å bli kvitt dem på. Motstå lysten til å dempe ubehaget med å tilføre nikotin. Der kommer man langt med å jobbe med den psykiske innstillingen og med psykiske teknikker. For det er riktig som du sier ellers, at ma må slutte å synes synd på seg selv osv.

(mann 44 år fra Oslo) ti. 8 nov. 2016 13:30 Privat melding

Nei. Nikotinen tar flere mnd å få ut av kroppen. Som jeg sier: etter 48 timer venner kroppen seg til at man ikke inntar nikotin - resten er en mental reise.

Skjult ID med pseudonym Kiara ti. 8 nov. 2016 13:33

Helt uenig... Skal mye og solid overbevisende forskning til, før jeg tror på den der. :-)

(mann 44 år fra Oslo) ti. 8 nov. 2016 13:51 Privat melding

Tok feil. Det tar bare 48 timer før nikotinen er ute av kroppen :)

Skjult ID med pseudonym Kiara ti. 8 nov. 2016 14:00

Pjuh det var bra, så slipper jeg å lese masse masse forskning for å relærendre. 😃 Selv om hjernen min har hatt mange år uten nikotin, begynner den å bli litt rigid.😣