Alle innlegg Sukkerforum

Kan en kvinne bli for sterk ift mannen, og hvor skremmende er dette for en mann?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym amen ti. 30 des. 2008 20:36

Jeg opplever meg selv som en sterk kvinne, har opplevd mye i livet mitt, men har klart meg bra til tross for det. Har opplevd et par ganger nå at menn ikke helt vet hvordan de skal håndtere dette. Blir jeg for kompleks?

Skjult ID med pseudonym she ti. 30 des. 2008 20:40

Jeg tror det, ikke alle menn vet hva de skal gjøre med sterke kvinner, men det finnes sikkert kvinner der ute til dem også !

Skjult ID med pseudonym HotMum ti. 30 des. 2008 20:41

Har faktisk opplevd det samme. Han sa rett ut at han ikke klarte dette fordi han merket at jeg var sterkere enn han, og det taklet han rett og slett ikke.

Skjult ID med pseudonym amen ti. 30 des. 2008 20:45

Du var jo heldig som fikk han i tale på det da:) Jeg for min del har aldri fått det sagt direkte til meg men jeg har jo mine teorier da - og de taler dessverre ikke til min fordel når det kommer til de menn jeg har møtt så langt...

(mann 43 år fra Oslo) ti. 30 des. 2008 20:46 Privat melding

Det kan tenkes at du skremmer bort noen menn, men jeg synes ikke du skal se på det som noe tap. Menn som er så usikre på egen maskulinitet at de ikke klarer å håndtere sterke kvinner, er neppe noe å samle på uansett.

Skjult ID med pseudonym Prior ti. 30 des. 2008 20:50

Jeg vil ha en kvinne som setter meg på plass, helt ærlig. Grrrrrrrrrrr

Skjult ID med pseudonym HrMetikk ti. 30 des. 2008 20:53

Tja, har alltid sett på dette som den mest brukte unnskyldningen fra kvinner som har brukt hele livet på å avvise de aller fleste menn og har endt opp alene og muligens noe bitre.
Det er jo mye enklere å legge skylden på noen andre enn seg selv.

Skjult ID med pseudonym HotMum ti. 30 des. 2008 20:54

@prior

du har jo enda ikke sjekket meg opp, jfr. en annen tråd!! ;D Skjønner ikke annet enn at vi må være en match made in heaven

Skjult ID med pseudonym HotMum ti. 30 des. 2008 21:05

@HrMetikk

Jeg sier bare "Jaha??!!"

Anser meg slett ikke som hverken avvisende eller bitter. Det noen finner tiltrekkende finner andre avstøtende, og noen tiltrekkes sterke kvinner, mens andre finner det frastøtende. Sånn er det bare. Han jeg referer til fant det tydligvis som for utfordrende, men han var ærlig på det.

Skjult ID med pseudonym Prior ti. 30 des. 2008 21:10

Jeg er ganske brukervennlig og lett å sette sammen, HotMum

Skal ikke motsi deg jeg :)

Let`s just say this man with the boyish smile, is clean, but far from tame ;)

Skjult ID med pseudonym HrMetikk ti. 30 des. 2008 21:11

Ja, jeg er allikevel ikke helt overbevist om at dette er ett reelt problem.

Alle kvinner jeg kjenner som har ytret det greiene her er ekstremt kresne og lider under fjortissvisjoner om en hvit ridder som kommer ut av intet med kontoen full av penger og en veltrent kropp rett fra en dramatisk periode med Leger Uten Grenser.

At det finnes noen puslinger som ikke takler kvinner de oppfatter som sterkere enn seg er selvsagt riktig, men det er aldri grunnen til at de selvutnevnte sterke kvinnene er single.

Skjult ID med pseudonym zacha ti. 30 des. 2008 21:16

jeg synes at det er det er riktik at det veldig lett skremme bort noen menn..

en venn så til meg en gang:
"følelse av jeg ikke kunne gi trøst til deg eller støtte, eller følelse av makttesløshet var utrølig vanskelige å taklet "

mange ganger vi må bare bli sterk ...

Skjult ID med pseudonym VIPS! ti. 30 des. 2008 21:19

HrMetikk - i hear ya og er rimelig enig i det du skriver!!

Bortsett fra at jeg tror mange gutter bruker det som en unskyldning for å komme seg ut av noe som aldri var interessant.

Skjult ID med pseudonym Prior ti. 30 des. 2008 21:19

Er ikke ordet sterk litt gammeldags? Hva med bare oppegående? Holder i massevis. Enten er du tett, eller så er du ikke tett, enkelt å skille.

Kvinner som vet å si ifra er tiltrekkende bare pga det, helt sant.

Pushovers er kjedelige, ikke vondt ment. Ikke alle er like selvsikre. Men mennesker som er seg selv og står på sitt har en tiltrekningskraft. Bare man ikke blir stor i kjeften :)

Skjult ID med pseudonym Lemen ti. 30 des. 2008 21:30

Det spørs vel hva du mener med "sterk".

Skjult ID med pseudonym HrMetikk ti. 30 des. 2008 21:38

@VIPS!

Det er nok mulig, siden det sikkert er en måte man kan dumpe en dame på og samtidig innbille seg at man har fått gjort noe positivt med selvtilliten hennes.
Men det er ikke vanskelig for såkalt sterke damer å finne seg en partner, vil heller si at de har vanskelig for å slutte å tro at Supermann venter rundt neste hjørne.
Derfor blir jeg litt irritabel hver gang denne debatten kommer opp.

Skjult ID med pseudonym wintermute ti. 30 des. 2008 22:10

Som mange har nevnt, så kommer det helt an på hva du mener med "sterk". Er det fordi du fremstår som mer intelligent eller har en jobb med høyere status, så kan dette kanskje være et problem for enkelte. I så fall kommer det helt an på hvordan du behandler din partner i forhold til dette, hvorvidt forholdet skal fungere i lengden. Det finnes nok av praktiske, nevenyttige menn uten høyere utdannelse, som takler dette helt greit, men da bør du kanskje revurdere kriteriene dine på andre områder.

Er det "sterk" i betydningen sosialt utadvent, pratsom og aktiv. mens mannen er av den mer stille, hjemmekjære typen, så bør det heller ikke by på noen problemer, så lenge du klarer å inkludere han i livet ditt og ikke kun fokuserer på verden utenfor hjemmet. Denne kategorien utmerker seg svært ofte som "myke menn", som føler stort ansvar for hjem og barn.

Hvis du med "sterk" mener at du til stadighet kjefter på partneren din, har humørsvingninger (les: kompleks) som kan gi selv den tøffeste mann bakoversveis, skjønner du nok selv innerst inne hvorfor det ikke fungerer.

Faller mennene ikke inn i noen av disse kategoriene, har du nok dessverre falt offer for den vanligste unnskyldningen menn bruker for å bryte ut av et forhold. Hvis dette er et vanlig problem, bør du nok gå inn i deg selv, og se om det virkelige årsaken ligger et helt annet sted.

Forøvrig tror jeg det svært sjelden at to sterke personligheter klarer å holde ut med hverandre i lengden...

Skjult ID med pseudonym VIPS! ti. 30 des. 2008 22:14

@HrMetikk
Enig i det siste du sa også!
Hilsen svak kvinne som foretrekker spiderman fremfor supermann. *ler*

Skjult ID med pseudonym Bodhi ti. 30 des. 2008 22:14

Hva betydning har ordet sterk her? At damen har egne meninger og står for de? At hun står på egne bein? At hun er en karrierekvinne som har gjort det bra? At hun er selvsikker og stolt av både hvordan hun ser ut og hva hun gjør? Alle disse kvalitetene rangerer høyt på min liste, slike damer skuller jeg absolutt ha likt å møtt flere av. Eller er det noe annet som er ment med en "sterk" kvinne?

Skjult ID med pseudonym HotMum ti. 30 des. 2008 22:22

@ Bodhi

For å være litt beskjeden; jeg føler meg mere hjemme i din beskrivelse av "sterk" enn i hermetikk sin.

@ wintermute
du glemte en definisjon av sterk ; sterk somn i betydningen å klare å takle motgang like godt som medgang dvs IKKE vente på ridderen på sin hvite hest som skal komme til unnsetning.

Det tror jeg faktisk enkelte menn har problemer med å takle, at de ikke får lov til å være ridderen som skal redde persillebladet; les: den gammeldagse tradisjonelle mannsrollen.

(mann 42 år fra Oslo) ti. 30 des. 2008 22:24 Privat melding

Det virker neste som om enkelte ser på et forhold som en konkuranse når jeg leser denne tråden.
Jeg har alltid ment at det viktigste i forholdet er at man klarer å finne en balanse som begge to har det godt med.
Men jeg vil veldig gjerne vite hva kvinnene her mener er en sterk kvinne?

(kvinne 35 år fra Oslo) ti. 30 des. 2008 22:28 Privat melding

Opplevd det ja, har visst for mye ryggrad. Kanskje jeg skal spille pingle og grine for hver minste ting og se hva slags andre merkelige fyrer jeg tiltrekker meg da..

(kvinne 49 år fra Hedmark) ti. 30 des. 2008 22:30 Privat melding

timeline:
tja....når ei dame tar 230 kg i benpress??;-) *sorry..men klarte ikke å la være*

Skjult ID med pseudonym HotMum ti. 30 des. 2008 22:31

@ timeline

som jeg skev i mitt innlegg rett over deg, er min definisjon den Bodhi gir.
Jeg ser slett ikke på et forhold som konkurranse, og er enig at det handler om å finne en balanse. Men balansen skal ikke gå på bekostning av at man skal gå på akkord med seg selv.
Ikke forlang av meg at jeg skal fremstå som mere hjelpeløs enn jeg er bare for at en mann skal føle seg sterk.

Skjult ID med pseudonym søtnos ti. 30 des. 2008 22:37

Tror definisjonene av "sterk" kan være ganske subjektive..

Har selv vært i et forhold der jeg "ble for sterk".. eller han "ble for svak" ikke godt å si hva som kom først..

Men, situasjonen var den at han undergravde seg selv fordi han trodde jeg mente/syntes/ville også videre.. Jeg har egne meninger, er hverken lynende intelligent, eller en dame som kjefter på partneren min.. og han var for øvrig supersosial og godt likt blandt de fleste.. full av humor og egne meninger.. men av en eller annen grunn ble vår "kjemi" til at "jeg var for sterk" ..

Jeg savnet motstand og han "savnet nok seg selv"..

Så ja, med feil partner kan nok en dame bli for "sterk". Men med rette mann er det fyrverkeri.. håper jeg i hvert fall:))

Skjult ID med pseudonym Joques ti. 30 des. 2008 22:46

Er det det handler om altså at han er tøffel og blir overkjørt? Ikke fordi hun vil overkjøre men fordi han mangler ryggrad? Det er en veldig uheldig kombo og kan vel sjelden gå bra. Jeg har flere venner av begge kjønn som har vært på begge sider av gjerdet i sånne forhold, og det går aldri bra. Det bringer alltid ut det verste i den personen som opplever at han/hun ikke får noe motstand. Synd å si det, men best å gå videre.

Skjult ID med pseudonym søtnos ti. 30 des. 2008 22:50

vel Joques, nå har det jo vær ulike subjektive definisjoner, meninger og vinklinger på hva dette "sterk" er..

og ja, helt enig.. sistnevnte kombi som jeg refererte til er ingen god kombi for noen.. eh.. derfor jeg er her..:)

Skjult ID med pseudonym zacha ti. 30 des. 2008 22:51

uf... jeg tror jeg har født på feil land...
gi motstand... hva er dette??
kan ikke bare få en "ja takk " som svar.. :-D

Skjult ID med pseudonym wintermute ti. 30 des. 2008 22:54

@HotMum jeg kan ikke se for meg et eneste tilfelle, hvor det skal være negativt at kvinnen er i stand til å takle motgang/medgang? Det finnes sikkert menn som ikke takler jenter som bryter med de tradisjonelle kjønnsrollemønstrene, men de er ofte i utgangspunktet sterke personligheter, med sterkt trang til selvhevdelse. Da er vi tilbake til teorien om at to sterke personligheter ikke er forenlige.

Dette er Norge i 2009, og det bør ærlig talt ikke være vanskelig å finne menn som takler sterke kvinner som ikke har behov for å bli reddet av drømmeprinsen, og som er villig til å bryte med den tradisjonelle mannsrollen. Jeg vil kategorisere meg selv som en "myk mann", jeg har delt omsorg for to jenter, er ikke redd for å skifte bleier eller vaske gulv, og har aldeles ikke noe problem om kvinnen skulle ha lyst til å skifte dekk på bilen eller sette sammen en ikea hylle. I tillegg har jeg en høytlønnet karriere, og ser det kun som fordel dersom kvinnen er i samme situasjon. Jeg er dog ikke av den super utadvente, selvsikre typen som "alle" kvinner ser etter (både de sterke og de mer sjenerte), så jeg blir ikke akkurat nedrent av tilbud.

Skjult ID med pseudonym amen ti. 30 des. 2008 23:40

Oops, ble litt opptatt med noe annet her, men her var det jo masse å ta av. Jeg mener sterk pr følgende "definisjon": vant til å takle motgang, ikke spesielt overkjørende, dog fikser å stå i det uavklarte, ressurssterk men ikke nødvendigsvis mer enn mannen, men på et noenlunde likt/ høyt intellektuelt nivå, men på ingen måte belærende, ydmyk for livets realiteter men håndterer de...

Skjult ID med pseudonym amen on. 31 des. 2008 00:05

PS: you and me wintermute?

Skjult ID med pseudonym wintermute on. 31 des. 2008 00:23

sure thing, baby ;)

Skjult ID med pseudonym emeister74 on. 31 des. 2008 02:46

Hmm... jeg synes vanligvis det er kjempepositivt med sterke og oppegående kvinner, men det finnes en del profiler her inne som skriker "TÅRNFRID!!!" med enorme bokstaver...

Og nei, det frister ikke allverdens å bli sammen med überFraulein som skal jobbe 150%, realisere seg selv gjennom tantra-kurs i Andesfjellene, skaffe et par unger innen 2012, og helst vil være alene men trenger en pen, muskuløs, solbrun mann som matcher Audien hennes.

Det som KAN være virkelig tøft er å bli sammen med ei som ikke egentlig "trenger" deg til noe, som alltid har noen andre hun kan spørre... det ligger nå en gang dypt i mannens natur å ville fikse småting for kvinnen sin, om det nå er å spikre på plass den løse gulvlisten eller ta siste repetisjonen med henne før hun skal på jobbintervju.

Skjult ID med pseudonym doofus on. 31 des. 2008 02:56

Selvstendige kvinner er bare positivt for min del. Og da regner jeg ikke selvstendighet blant det emeister74 skriver, men ei jente som er i stand til å ta vare på seg selv og kanskje realisere sine drømmer og ambisjoner uten å måtte ha en mann å støtte seg til absolutt hele tida. For min del er et forhold avhengig av at begge parter både har noe å gi og er er istand til å fungere på egen hånd, siden jeg ikke takler "erteris-forhold" der par absolutt må gjøre *alt* sammen til enhver tid.

Skjult ID med pseudonym doofus on. 31 des. 2008 02:59

Forøvrig fullstendig enig med emeister74's siste innlegg så hva jeg så feil i det før vet ikke jeg. Sorry meister, ved andre lesning (dessverre er andre gangs lesning den gangen jeg får ting med meg) "meiket det sense" :)

Skjult ID med pseudonym wintermute on. 31 des. 2008 03:00

@emeister74: jeg tror nok den typen mennesker du beskriver favner, både gutter og jenter (les: ego mennesker som bare er opptatt av eget velbefinnende). Jeg tror ingen ville føle seg særlig happy i et slikt forhold, og man må ha noe man kan tilføre hverandre, dersom forholdet skal fungere.

Skjult ID med pseudonym emeister74 on. 31 des. 2008 03:07

Wintermute: Ja, for all del :) Men tror ikke det er noe problem for kvinner med en sterk mannlig partner vanligvis... og menn har vel en tendens på å fokusere kun på en ting (jobb/interesser/framstå som vellykket/osv) om gangen?

Eller...?

Skjult ID med pseudonym emeister74 on. 31 des. 2008 03:08

Doofus: Når man overdriver med hard hånd, så får man regne med å bli mistolket... no problemo :)

Skjult ID med pseudonym R on. 31 des. 2008 03:09

Hmmm... Jeg tror jeg er i godt selskap med Amen og en del andre damer når jeg har en jobb jeg trives med, et hjem jeg trives i og et liv jeg generelt sett er fornøyd med. Jeg tar tak i eventuelle problemer selv når de kommer, fordi jeg er vant til det - ikke fordi jeg prøver å dytte en ridder ned fra hesten sin. Jeg har gjort mye i mitt noenogtredve år gamle liv og har landet i en personlighet jeg er svært komfortabel med. De meningene jeg har gjort meg opp om saker og ting, står jeg for og jeg har lite behov for å imponere andre med ord og handling. Jeg er mer opptatt av å gjøre bra ting for meg selv og andre, fordi det føles riktig/bra. Dersom noen allikevel skulle bli positivt påvirket av noe jeg gjør eller sier, er det en ren bonus.

Jeg har en retning i livet og ambisjoner som står i stil - jeg er ikke Tårnfrid, men jeg nøyer meg ikke med dagdriveri heller. Jeg driver eget foretak, men prøver å ikke la jobb ta over liv. Jeg har flere enn en gang opplevd at menn mener at jeg klarer meg så godt uten en mann at de føler seg overflødige. Hvis vasken er tett og jeg vet hvor problemet ligger, er det feil at jeg fikser det da? Jeg kan jo vente til han kommer hjem/innom/ringe og be om hjelp, men skal man gjøre det for at han ikke skal føle seg overflødig?

Jeg blir noen ganger utrolig forvirret av alle rollene som ikke skal være der i 2008/09, men som i aller høyeste grad lever i beste velgående! Jeg er oppdratt til å bli et selvstendig menneske og vil gjerne ha en mann som er det samme. Jeg opplever uansett at menn synes det er litt kjipt hvis jeg kan mer enn de om "handyting", mens jeg blir glad hvis de kan lære meg noe innen et "kvinneområde". Du som er mann - hvordan vil dere egentlig ha det? Jeg er jo som jeg er og jeg kan ikke late som at jeg ikke kan slå en spiker i veggen, for å ikke skremme dere vekk.

Skjult ID med pseudonym wintermute on. 31 des. 2008 03:44

@R: Jeg tror nok ikke dette vil være noe problem for mange mannfolk, men tror i så fall at du bør styre unna håndverkere (snekker, rørlegger, elektrikker osv), da disse kanskje vil legge mer stolthet i det å være "handy". Selv er jeg ikke særlig flink til slike ting (utover de mest grunnlegende oppgaver ala maling og skru sammen hyller), da betaler jeg heller andre for å få jobben gjort. Så at kvinnen er flinkere enn meg til slike ting, hadde bare vært en bonus.

Jeg tror nok det går litt på hva slags type man tiltrekkes mot. Dersom man bare tiltrekkes av store, sterke, nevenyttige menn, mens man samtidig har behov for å hevde seg på samme områder, vil det kanskje skjære seg. Jeg tror mye heller at man må finne noen som utfyller hverandre på de områdene man stiller svakt, samtidig som man har grunnleggende verdier og interesser felles. Dersom den andre part ikke har noe å tilføre forholdet, er det vel ikke noe å satse på i utgangspunktet.

Skjult ID med pseudonym R on. 31 des. 2008 04:02

@ Wintermute - Jeg har aldri datet en håndverker, så det er mulig du har rett angående de, men jeg har datet menn med en del andre yrker - både med og uten et handygen - felles for de var at samtlige ville kunne handytingene bedre enn meg. Noen ganger var det riktig og andre ganger lot jeg de bare tro det...:-) NB! Jeg er ikke et ekstremt handy kvinnemenneske, men jeg kan slike helt vanlige ting, som man lærer når man bor alene. Men jeg skal prøve å styre unna håndverkerne...:-)

Jeg har ikke noe behov for å hevde meg på handyområdene, det jeg prøvde å si var at jeg prøver å løse problemet når det oppstår, dersom jeg vet hva slags løsning som kreves. Hvis jeg ikke vet det, så spør jeg om hjelp. Mitt første innlegg gikk mer på at jeg blir forvirret over hvilke roller man skal fylle - i dager hvor likestilling står høyt, men alle menn vil være menn og de fleste kvinner vil være kvinner - med dertil tilhørende og predefinerte roller. Jeg har prøvd å finne mitt eget "system" i form av at jeg gjør det klart at jeg klarer meg selv, men jeg vil ha selskap. Jeg trenger altså - per definisjon - ikke en mann, men jeg vil gjerne ha en.

Og til slutt: Ja til det du sier om å utfylle hverandre etc. Ingenting er bedre enn det, da kan man jo lære seg nye ting og samtidig rekker man å beundre partneren litt - kunnskap er tiltrekkende. Jeg vil ha en sånn.

Skjult ID med pseudonym yeehaw on. 31 des. 2008 08:23

Jenter som tar mye plass trenger ingen kar, de trenger et speil.

Yeehaw

Skjult ID med pseudonym HotMum on. 31 des. 2008 09:14

Tar man mye plass bare fordi man er sterk?

Skjult ID med pseudonym K on. 31 des. 2008 11:56

Mange menn trenger kvinner til å bli beundret. Sterke kvinner passer ikke i deres verden. Tar for mye plass rett og slett ..

Skjult ID med pseudonym Clueless on. 31 des. 2008 12:28

* Får ikke helt tak i hva dere legger i ordet "sterk"...*

Skjult ID med pseudonym timeline on. 31 des. 2008 12:41

Jeg sitter å leser gjennom denne tråden og jeg blir mer og mer forundret!
Er det virkelig slik i dagens samfunn at menn føler seg utilstrekkelige hvis en kvinne kan enkelte "handy" ting like godt eller bedre en de kan? Og føler kvinner at de er "sterkere" hvis ikke de trenger hjelp av en mann til å gjøre ting men faktisk klarer seg bra uten hjelp?

For meg så har aldri et forhold vært basert på noen av disse tingene. Hvis vasken går tett eller en list må spikres på plass mens jeg er ute på reise, så hadde ikke jeg følt meg utilstrekkelig hvis dette var fikset når jeg kom hjem. På samme måte så hadde jeg ikke følt meg som den store sterke helten hvis hun lot disse tingene være så jeg kunne fikse det.
Jeg tror vi havner i litt for mange dumme situasjoner fordi stoltheten vår smeller inn når det passer som minst! Jeg hadde følt meg utilpass hvis jeg var i et forhold med ei jente som absolutt måtte poengtere alt hun gjorde i hjemmet som er klasiske "mannfolkjobber". Ikke fordi jeg hadde følt at hun var "sterkere" en meg men fordi jeg da hadde fått inntrykk av at hun skulle poengtere at hun egentlig ikke "trenger" meg. Og jeg vil tro at enhver kvinne ville føle seg utilpass hvis hun skulle til å gjøre en typisk mannfolkjobb og jeg så hadde tatt fra henne verktøyet og sagt at dette får ikke du til lille venn, la meg gjøre det.

La konkuranseinstinktet ligge igjen på jobb, og fokuser på å finne en balanse hjemme synes jeg er fornuftig. Den som har muligheten til å gjøre noe med det som må fikses gjør det, der og da. hvis ikke han eller hun kan eller vet hvordan det skal gjøres, så spør den andre om han eller hun kan hjelpe deg.
Skal man begynne å fokusere på at man må bevise at man er en sterk person som ikke trenger hjelp av noen for å klare seg, så er det begynnelsen til slutten i min bok. Sett markeringsbehovet til side og gi hverandre ømhet og kjærlighet istedenfor. Det er det som lager et godt forhold. Ikke hvem som fikser den tette vasken.

Skjult ID med pseudonym Joques on. 31 des. 2008 12:42

@timeline: Veldig godt sagt. Du treffer spikeren nøyaktig på hodet.

Skjult ID med pseudonym yeehaw on. 31 des. 2008 13:56

Enkelte kvinner er så bossy at jeg lurer på hvordan mennene deres er (for ikke å snakke om hvordan de har det hjemme).

Skjult ID med pseudonym Avslappa on. 31 des. 2008 14:20

Mye bra sagt her av ulike "stemmer", men dere snakker jo (som vanlig) litt forbi hverandre. Noen mennesker er "slik", andre er "sånn". Det er nesten umulig å komme med noen som helst konklusjon ut over det gjelder for en selv, eventuelt det man har observert via venner etc.
Det å definere "sterk" som Tårnfrid kan være riktig for noen/i noen forhold, mens en definisjon som går på "selvhjulpenhet" (i mangel av et bedre uttrykk) vil stemme bedre på andre.
Hvis man "plutselig" finner seg i et forhold der du selv eller partneren oppfatter det som om det er en stor ujevnhet i forholdet og føler at dette er feil (noen ujevnheter vil bi jo gjerne ha) kan man selvsagt forsøke å snakke om det, men det er ofte allerde for seint når en av partene faktisk sier det høyt.

Skjult ID med pseudonym mart1s on. 31 des. 2008 15:02

Både kvinner og menn kan være den sterke parten i et forhold, men jeg tror det utpiller seg på litt forskjellig måte.
Når en mann dominerer, vil han bare dominere. På godt og vondt; litt overdrevent hjelpsom eller kontrollerende.
Når en kvinne dominerer, bruker hun helt andre virkemidler. Hun skal hele tiden sloss, markere seg, utfordre, motsi, osv.
Hvem som er verst, er ikke godt å si - ingen av delene er vel å foretrekke !

Skjult ID med pseudonym HotMum on. 31 des. 2008 16:26

Denne tråden er i ferd med å bare bli et eneste mess for her er det så mange forskjellige definisjoner av sterk at tråden inneholder ikke bare ett tema, men mange.

Jeg er sterk, men det betyr ikke at jeg ikke trenger hjelp til handyting. Jeg er elendig der, Jeg er sterk, men jeg dominerer ikke min partner. Jeg er sterk, men jeg har ikke behov for noe mere plass i ett forhold.

Jeg er sterk og det betyr at jeg har resursser til å ta tak i ting når det blir messy. Jeg har overlevd noen ekstra harde slag livet har gitt meg uten at jeg har lagt meg ned og gitt opp, Det har gjort meg sterk. Jeg har stayerevne, det gjør meg sterk.
Gjør det meg til noen Tårnfrid av den grunn? Neppe.

Skjult ID med pseudonym timeline on. 31 des. 2008 16:43

Jeg skjønner ikke dette behovet for å definere seg selv som sterk!
Man er aldri så sterk som når man har en trofast partner å støtte seg til!

Skjult ID med pseudonym wintermute on. 31 des. 2008 16:59

@HotMum: Jeg forstår hva du sier, men på hvilken måte har du opplevd at nettopp din styrke har vært et problem for menn? Jeg klarer ikke helt å forestille meg om hvordan den type styrke kan virke negativ på noen menn. Selv har jeg "overlevd" en ganske traumatisk barndom, men likefult klart å gjøre de rette valgene i livet; Tatt utdannelse, fått en god jobb, to barn, rekkehus, relativt gjeldsfri osv... Like fullt evner jeg ikke å karakterisere meg selv som sterk.

Skjult ID med pseudonym rambutan on. 31 des. 2008 17:09

De som liker sterke kvinner kan skaffe seg en kvinnelig kjæreste ti år eldre enn seg selv. Så blir de fornøyde (dere får en ny mamma).

Skjult ID med pseudonym beliking on. 31 des. 2008 17:34

Jeg tror definitivt at mange menn vil føle seg utilpass med kvinner som er sterkere enn dem. Men som en skrev lenger opp i tråden her, oppfatter jeg også disse som menn som er usikre på sin egen maskulinitet. Dette tror jeg imidlertid også gjelder for kvinner. Jeg tror nemlig at mange kvinnner også har motforestillinger mot å være sammen med menn som de oppfatter som svakere enn dem selv. Og i likhet med menn som er usikre på sin maskulinitet, tror jeg disse kvinnene er usikre på sin femininitet.

Skjult ID med pseudonym V on. 31 des. 2008 18:06

Enig med Hot Mum, R og Amen - å være for sterk kan være et problem. Og betydning sterk? Definisjonsmakten ligger her hos mannen siden det er han som er subjektet her - den som forkaster /asepterer - og det gjør kvinnen her til - bombe - objektet.
Synes imildertid Timeline har noen veldig sunne holdnigner her, skulle ønske flere tenkte slik!
HrMetikk, det kan nok være noen som trøster seg emd dette, men dessverre er det nok endel menn som fint kan fikse et forhold så lenge de føler de har et slags overtak, og det er kvinner som overdriver styrken sin til å "belittle" partneren - og da er det ikke rart det ikke funker.

Men fra min erfaring: Jeg oppleves som ressurssterk i kraft av god utdannelse og jobb, bra levestandard, mange reiser i jobb og privat regi og en stor kontaktflate som jeg har lært veldig mye av. Kan nok oppleves som ganske verdensvant og noe eldre enn jeg er. Jeg er sprek og har derfor også gjennomført noen fysiske utskeielser av det maskuline slaget. Dette skremmer livskiten av noen menn - så derfor holder jeg tett om det som ikke avdekker seg selv. Dette tror jeg noen menn vil anse som "for sterk".
Jeg er ganske sikker på at et par av eksene mine aldri ville ha prøvd seg i første omgang (eller fortsatt) hadde alt kommet opp upfront. For jeg ser verken "sterk" eller maskulin ut, så jeg tiltrekker ikke typen som typisk jakter på noen tårnfrid eller ny mor. Men når vi er blitt kjent, så ser de både disse mer typisk sterke sidene - men også mine svake. For de er der absolutt. Og det holder - en stund. For det er noen av disse som driver med konkurranse i forholdet, og selv om de ser de svake har (minst to) ikke fikset den sterke. Jeg ser ikke bort i fra at jeg kan ha bidratt ved å være utålmodig eller bli irritabel når jeg må ordne opp i ting som jeg helst ser for meg at han hadde gjort. Så jeg kan nok ha bidratt til at fyren føler seg svakere enn han normalt føler seg.

Men erfaringene har gjort at jeg nå ikke legger noen innsats i å kamuflere hvem jeg er og hva jeg har gjort. Ikke fronter jeg det heller, men legger altså ikke skjul på det. På denne måten har jeg truffet menn som liker det, som tiltrekkes av det - for de finnes, og min erfaring er at menn som er trygge på seg selv og er ferdig med janteloven, bare synes det er stas med en "sterk" dame.
Det ser heldigvis ut som det er noen av dere på sukker også:-)

Skjult ID med pseudonym Prior on. 31 des. 2008 18:13

Selvstendige jenter som kan føre en samtale og ta avgjørelser, er hva jeg forbinder med sterk. Samme med menn forresten. Jenter som slenger med leppa Me not like. Samme med menn forresten.

Skjult ID med pseudonym V on. 31 des. 2008 18:34

Enig med Hot Mum, R og Amen - å være for sterk kan være et problem. Og betydning sterk? Definisjonsmakten ligger her hos mannen siden det er han som er subjektet her - den som forkaster /asepterer - og det gjør kvinnen her til - bombe - objektet.
Synes imildertid Timeline har noen veldig sunne holdnigner her, skulle ønske flere tenkte slik!
HrMetikk, det kan nok være noen som trøster seg emd dette, men dessverre er det nok endel menn som fint kan fikse et forhold så lenge de føler de har et slags overtak, og det er kvinner som overdriver styrken sin til å "belittle" partneren - og da er det ikke rart det ikke funker.

Men fra min erfaring: Jeg oppleves som ressurssterk i kraft av god utdannelse og jobb, bra levestandard, mange reiser i jobb og privat regi og en stor kontaktflate som jeg har lært veldig mye av. Kan nok oppleves som ganske verdensvant og noe eldre enn jeg er. Jeg er sprek og har derfor også gjennomført noen fysiske utskeielser av det maskuline slaget. Dette skremmer livskiten av noen menn - så derfor holder jeg tett om det som ikke avdekker seg selv. Dette tror jeg noen menn vil anse som "for sterk".
Jeg er ganske sikker på at et par av eksene mine aldri ville ha prøvd seg i første omgang (eller fortsatt) hadde alt kommet opp upfront. For jeg ser verken "sterk" eller maskulin ut, så jeg tiltrekker ikke typen som typisk jakter på noen tårnfrid eller ny mor. Men når vi er blitt kjent, så ser de både disse mer typisk sterke sidene - men også mine svake. For de er der absolutt. Og det holder - en stund. For det er noen av disse som driver med konkurranse i forholdet, og selv om de ser de svake har (minst to) ikke fikset den sterke. Jeg ser ikke bort i fra at jeg kan ha bidratt ved å være utålmodig eller bli irritabel når jeg må ordne opp i ting som jeg helst ser for meg at han hadde gjort. Så jeg kan nok ha bidratt til at fyren føler seg svakere enn han normalt føler seg.

Men erfaringene har gjort at jeg nå ikke legger noen innsats i å kamuflere hvem jeg er og hva jeg har gjort. Ikke fronter jeg det heller, men legger altså ikke skjul på det. På denne måten har jeg truffet menn som liker det, som tiltrekkes av det - for de finnes, og min erfaring er at menn som er trygge på seg selv og er ferdig med janteloven, bare synes det er stas med en "sterk" dame.
Det ser heldigvis ut som det er noen av dere på sukker også:-)

Skjult ID med pseudonym Prior on. 31 des. 2008 19:59

Dame med biceps. hoooooooooooooooooo

(mann 42 år fra Oslo) on. 31 des. 2008 20:14 Privat melding

Like barn leker best...finn en sterk mann, også får du deg heller en hund som du kan dresere :-)

Skjult ID med pseudonym smurfen on. 31 des. 2008 23:07

For et idiotisk spørmål------------hvem tror du at du er?

Skjult ID med pseudonym HotMum to. 1 jan. 2009 01:22

@ wintermute 16:59

Jeg satt også igjen som et spørsmåltegn når jeg fikk meldingen om at han ikke taklet min styrke.... Så hvordan det kunne være ett problem, vel det kan bare han svare på.

@ timeline 16:43
Helt enig. Man er aldri så sterk som når man har en trofast partner å støtte seg til. Det er jo derfor vi er her inne, er det ikke? ;)
Jeg har også mine behov for å få støtte, kunne bli tatt vare på.

@ Rambutan
Jeg forstår ut i fra kommentaren din at moren din tydligvis er en sterk kvinne. ;)

Skjult ID med pseudonym svarten to. 1 jan. 2009 01:40

Konklusjonen må da være at du er for sterk for menn. Hva med å finne på noe annet å gjøre?

Skjult ID med pseudonym HotMum to. 1 jan. 2009 01:45

hehehehe..... utrolig enkel konklusjon du hadde.

Har alltid trodd at menn var individuelle individer, men du sier vel egentlig det motsatte. At alle menn er like,,, ;D

Du er kanskje en av de som ikke takler selvstendige kvinner, du?? ;p

Skjult ID med pseudonym georgebush to. 1 jan. 2009 02:50

øæ3ø4æf9v 8fcxv , NÅ MÅ DU GI DEG. HVIS HAN KNULE DEG TO ELLER TRE GANGER KOMMER DU TIL Å VÆRE MYKKKKKKKKKKKKKK SOM BANNAN. SO TAR DET ROLIG.

Skjult ID med pseudonym K to. 1 jan. 2009 13:15

En kvinne kan bli for sterk, for liten, for stor, for mørk, for tynn, for... . for en mann

Skjult ID med pseudonym Perle62 to. 1 jan. 2009 13:28

Enig med "nattpanter": Like barn leker best. Finn deg en som uttrykker seg klart og tydelig, og som ikke er konfliktsky... Da er mye gjort. Men så var det å finne det da....

Skjult ID med pseudonym emeister74 to. 1 jan. 2009 21:19

Hmm, jeg bør kanskje presisere litt her, siden mange hang seg opp i Tårnfrid-bemerkningen...

Har altså ikke det minste problem i denne verden med at kvinner gjør handy(wo)man-oppgaver, det problematiske er å leve sammen med noen som er seg selv nok på alle plan og aldri søker støtte - eventuelt alltid søker støtte hos andre enn partneren.

Spikre så mange lister du bare vil, mao!

(men fingrene unna garasjen, ellers blirre bråk! :-D)