Alle innlegg Sukkerforum

SKIFTE TENNINGSNØKLER?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Tinka sø. 13 nov. 2016 17:48

Er det mulig å forandre på den magiske cocktailen av amorøse, fysiske og mentale ingredienser som gjør at jeg blir tiltrukket av A men ikke av B? Jeg har aldri klart det. Jeg har forsøkt, men uten hell.

Når jeg ser egen historie med menn og mønstre for tiltrekning, så deler mine (viktigste/seriøse) ekser visse, tydelige trekk. Dette er personlighetstrekk som jeg åpenbart er svak for og lett faller for (ingen av trekkene minner om min pappa😂). Det er ikke negative eller dårlige trekk/egenskaper, men kanskje ikke helt ideell match for min personlighet og type, over tid. Trur eg tralala...men; sikker er jeg ikke!

Det er jo en grunn eller ti, til at jeg blir tiltrukket av A, men ikke av B, selv om jeg i det lange løp kanskje ville passet bedre sammen med B, på grunnleggende områder. Om min unike cocktail for tiltrekning (mine ”tenningsnøkler”) er et resultat av alle mine erfaringer i livet, fra jeg var barn – så vil jeg tro mye utvikles og bekreftes på et ubevisst og underbevisst plan.

Korrigeringer, ja – det har jeg til en viss grad erfart er mulig (lært av feil, tatt læringen til bevissthet osv). Større endringer tror jeg er vanskelig, kanskje umulig?

Tanker om dette? Erfaringer? Kan vi påvirke noe selv? Forandre? Er det mulig? Hvor styrt av oppvekst, underbevisste og ubevisste (og andre) krefter er vi?

Skjult ID med pseudonym rumpabar sø. 13 nov. 2016 17:57

Skal du skifte tenningsnøkler bør du skifte tenningslås også.
Ellers blir det kluss:)

Skjult ID med pseudonym blingbling sø. 13 nov. 2016 18:11

Kan Harald Eia (og ??) sin serie "Født sånn eller blitt sånn" fra noen år tilbake bidra til svaret? Kanskje den ligger i NRK på nett?

Mye er visstnok preget frem til tenårene? Jeg tror for min del tror nesten jeg har hatt en repreging etter 40.

Skjult ID med pseudonym Greve sø. 13 nov. 2016 18:14

Jeg er ganske pragmatisk, eneste jeg liker er kvinner som ikke er negative. Blir vanskelig å bytte tenningsnøkkel til sure og bitre kvinnfolk. Folk er forskjellig, det finnes skjønnhet i de fleste personligheter. Så det er mange nøkler på mitt nøkkelknipe.

Skjult ID med pseudonym Creeper sø. 13 nov. 2016 18:32

I mine yngre dager var jeg bare interessert i utlendinger. Jeg drev nesten og stalket dem i hjembyen i håp om å få praktisere litt språk. Mine første flørter var alle utenlendinger, møtt i utlandet... Ja, nordmenn interesserte meg rett og slett ikke. Så fant jeg ut at det var himla upraktisk å bare tenne på utlendinger, så jeg overbeviste meg selv om at menn hjemme på berget var like spennende, om enn noe mindre fargerike...
Jeg lærte meg å verdsette egenskaper som felles språk og kulturelle referanser. Jeg begynte å se på "traustheten" som noe positivt. Men da jeg skrev om dette på forum tidligere i høst, så fikk jeg jaggu pepper for det også... Så nei, sannelig om jeg vet.
Jeg har ihvertfall endret "tenningsmønster" flere ganger, og tror rett og slett at det endres mellom hver gang jeg finner en mann som vekker interesse. Det jeg falt for i fjor, faller jeg neppe for til neste år. Og forhåpentligvis har jeg evnen til å lære av mine feil. Jeg ønsker meg ihvertfall ikke en ny kopi av eksen.

Skjult ID med pseudonym Tinka sø. 13 nov. 2016 18:37

Bling,
Jeg så store deler av serien. Lurer vel mest på om vi kan forandre oss.

Kiara,
Det er det jeg har tenkt også. At det er lite å gjøre med saken 😁

Skjult ID med pseudonym blingbling sø. 13 nov. 2016 18:39

Javel - ikke jeg. Trakk de ikke konklusjon på det da?

Skjult ID med pseudonym Tinka sø. 13 nov. 2016 18:41

Creeper
Du er nok bedre på dette enn meg, kan ha noe å lære. Jeg kan komme til å finne replikaer av mine ekser 😐😊

Skjult ID med pseudonym Tinka sø. 13 nov. 2016 18:45

bling,
Aner ikke hva du mener med "Javel - ikke jeg". Ikke du hva da?

Aner ikke om de konkluderte og kommer ikke til å grave meg ned i x antall timer gjensyn med den serien for å finne ut. Holder meg til sofaprating om det, her på forum på en søndag:-)

(kvinne 54 år fra Østfold) sø. 13 nov. 2016 18:46 Privat melding

Har ingen mal,- har vært bort i veldig forskjellige typer,spesielt utseendemessig,- men med en felles greie på uselvstendighet viste det seg etter en stund. Er opptatt av nå at de er selvstendige, og ansvarsbevisste i forhold til eget liv, ihvertfall... 🙄

Skjult ID med pseudonym Rampegutt sø. 13 nov. 2016 18:48

Vanskelig det der. Tror man kan endre preferansene. Noe kan man
miste interessen for mens andre foretrukne preferanser kommer til. Hva man liker hos det motsatte kjønn er ikke statisk, men derimot avhengig av hvor man er i sin egen utvikling som menneske. Ser i allefall helt klart denne typen endring hos meg selv. Før kunne jeg knapt forestille meg å dominere en dame seksuelt. Nå synes jeg det er helt fint:) Tror det handler om indre trygghet og selvtillit.

Skjult ID med pseudonym Creeper sø. 13 nov. 2016 18:49

Tinka, noe likheter blir det nok uansett. Eksen hadde jo en rekke gode egenskaper, og det var jo summen av pakka jeg falt for.
Og så handler det kanskje om grader av "ferdig med den typen mannfolk"-følelsen. Om man faller for replika av eksen, så er jo sjansen stor for at du havner samme sted som forrige gang.
"Om du alltid velger samme vei, så havner du på samme sted"
Tror kanskje det er et slags ordtak ;)

Skjult ID med pseudonym Tinka sø. 13 nov. 2016 19:06

Rampegutt,
Det synes jeg var løfterikt sagt :-)
Jeg tror jeg skal begynne å samle på sånt (endringsoptimisme, altså)

Creeper,
Enig. Og mine ekser var fantastisk flotte, som gjør at jeg søker (og tiltrekkes av) det samme.

Jeg møtte en mann på fredag, ingen tvil om at han flørtet og ville "noe". Har møtt ham et par ganger før, i sosiale sammenhenger. Pokker, at jeg ikke er i stand til å gjengjelde den lysten. Utenfra kan jeg se at han og jeg ville danset veldig bra sammen, han er virkelig litt av en bra mann. Men, så mangler altså alle muligheter for tiltrekning fra min side. Synd. Tipper mange støter på den følelsen, med jevne mellomrom.

Kiara
Samme her, ytre sett er jeg nok mer fleksibel enn på personlighet.

Skjult ID med pseudonym Creeper sø. 13 nov. 2016 19:17

Tinka, tror du deler den båten med veldig mange.
Om jeg skal komme med et anslag, så vil jeg tippe at jeg potensielt kan falle for 1/200 menn. Dersom jeg ikke tar meg tid til å bli godt kjent med dem, så ligger tallet nærmere 1/500. Det betyr jo absolutt ikke at de 499 andre ikke er bra menn, flotte menn eller veldig sympatiske osv. Det betyr jo simpelthen at de mangler det "noe" som gjør at man føler det lille ekstra.

Skjult ID med pseudonym blingbling sø. 13 nov. 2016 19:17

"Javel - ikke jeg" så ikke store deler av serien.

Skjult ID med pseudonym Tinka sø. 13 nov. 2016 19:18

Villrosa
Vil det si at du kan VELGE å føle deg tiltrukket av "hvem som helst", altså alle😂?

I så fall er nok jeg helt omvendt av deg, en for få - og få er for meg😬

Har forresten lest at hvert individ har ca 250000 potensielle i verden, som vi kan bli tiltrukket av. Hmmm, eller var det "matcher med". Stor forskjell..

(mann 38 år fra Oslo) sø. 13 nov. 2016 19:31 Privat melding

Jeg tror alt er mulig, tror at hvis man bare vil og har lyst så går alt. Har man ikke lyst så funker det ikke. Jeg selv har opplevd min beste sex med en jeg egentlig ikke hadde noe tenning på. Ble kjent med hun var sammen med hun i over 4 år. Ting med smak er som vin det modnes. Smaken og tenning kan og "modnes"

(mann 51 år fra Buskerud) sø. 13 nov. 2016 19:47 Privat melding

Alt skal gå så fort i dag og folk følger samme mønster og gjør samme tabbene om igjen og om igjen.

(mann 39 år fra Rogaland) sø. 13 nov. 2016 20:11 Privat melding

Trodde et brøkdelsselund når jeg så tittelen at dette var bilrelatert, haha. :)

Skjult ID med pseudonym Rampegutt sø. 13 nov. 2016 20:32

Med mitt tempo er beregnet ankomst neste forhold omkring år 2027. Dette bekymrer meg en del og jeg lurer på om jeg bør skru opp datingfrekvensen noe.

Skjult ID med pseudonym blingbling sø. 13 nov. 2016 20:35

Binding av troll...🤔

Har vi noe peiling på sliktno' @Rampegutt?

(mann 39 år fra Rogaland) sø. 13 nov. 2016 20:36 Privat melding

Føler det er en liten gjenganger at damer har mye ting som må være på plass før de skal tørre og gi seg hen, mens oss gutta gjør det beste utav det som byr seg.

Skjult ID med pseudonym Rampegutt sø. 13 nov. 2016 20:43

Orker ikke sånn der trollbindende aktiviteter. Alt for slitsomt. Lar jo en dame forelske seg i meg selvsagt. Men fatter ikke hvordan det skal gå til nå da, etter som jeg har isolert meg langt ute i bygdenorge. Er jo bare sauer og grevlinger her!

(kvinne 53 år fra Buskerud) sø. 13 nov. 2016 20:46 Privat melding

Hm....jeg tror vi trekkes de positive speil vi ikke kjenner så godt til i oss sjøl. Etter et år ramler de fleste ned fra pidestallen og kjærligheten får tre fram i sin enkelhet, ekte. Det samme gjelder avsky og forakt, de negative sider vi ikke kjenner så godt til ved / i oss sjøl. Utfordrende. Balanse er og blir stikkordet kanskje. Vi vil jo heles sammen

De fleste søker ei dame som smiler og ler mye....hva er det?
Vi trenger vel til å finne sola i oss sjøl før vi blinker med den sammen med en annen. Er dama sur så synd for dama, håper hun da rommer seg sjøl i det, samt mannen tåler seg sjøl i møte med den sure dama ; ) Det meste endres så lenge alt er lov.

Litt som utroskap......den lidende er vel ikke den "forsmådde", men den som ikke eier integritet nok til å romme seg selv og skyver sin manglende helhet ut i feltet slik at andre agerer på den, gir uttrykk for den ubevisste lidelse. Heftig den ikke sant?

Æ vil no ha ein stødig og gal fyr æ da, som romme sæ sjøl og kain smil lurt når æ slit, ja før æ skjønne at ja jo dær kjørt æ litt feil ja gitt. Litt temperament e jo å bare flott.

Skjult ID med pseudonym Tinka sø. 13 nov. 2016 21:07

Panda67
Fort? Synes tvert i mot alt går sakte.

Kiara
Det er faktisk en gave, å ha god tid. Veldig god tid.

Men.... kanskje ikke så god tid som Rampegutt og 2027😂😂
Og så den med sauer og grevlinger😄. Ser den med griskgrendt. I byen er det uansett veldig mange rotter..

Prikkete
Jeg har ikke pidestall :-)
Men, jeg synes jeg smiler mye og føler meg glad. Så jeg lurer litt på hvorfor jeg tiltrekkes av sånne innadvendte, litt skjøre, dypttenkende, alvorlige typer med hang til mørkerom og tungsinn😬

(kvinne 53 år fra Buskerud) sø. 13 nov. 2016 21:09 Privat melding

I forelskelsens rus havnr vel partneren på en pidestal 😉, ja helt til vi " ser" det som er.

(mann 51 år fra Buskerud) sø. 13 nov. 2016 21:51 Privat melding

Nå skal ikke jeg svare for alle gutter/menn.....men mitt inntrykk ang date så prøver vi gutta å se etter masse positive ting med vedkommende vi møter.
Mens mitt inntrykk er at kvinner ser etter alt det negative hos den dem møter.

Hvorfor ikke bare vente med eventuelle problemer til dem dukker opp, det tar tid å bli kjent.

(mann 45 år fra Akershus) sø. 13 nov. 2016 21:56 Privat melding

Flott innlegg, Tinka. Tror du er inne på noe grunnleggende og vesentlig i ditt innlegg. Den fysiske/ psykiske tiltrekningen tror jeg i grunnen vi er lite herre eller dame over, dessverre. Dog tror jeg at når kjønnshormonene våre dabber av etter 35-40- årsalderen, vil fornuften gradvis overvinne eller sidestilles med "kjemien" ( En floskel jeg forøvrig ikke liker særlig godt)

Skjult ID med pseudonym HuldraXXX sø. 13 nov. 2016 22:09

jeg har prøvd flere nasjonaliteter :)
kunne tenke meg en saudiarabisk prins---men jeg skulle vært eneste medlem i haremet hans så da går det nok ikke :) bare fantasi.
Jeg har problemer å tenne på nordmenn nå og signerer mye av creepers innlegg, Vil ikke ha en kopi av eksen. jeg har alltid vært avtent av fett, dessverre, flat mage er digg! Nå liker jeg veldig godt små slanke menn,,2-3-5 cm høyere enn meg. jeg er redd store menn for tiden. men dette kan snu! Øyne, smil og lukt er viktig! jeg har vært borti dånekjekke menn som jeg ikke klarer date pga altfor lav iq. :(

Skjult ID med pseudonym Tinka sø. 13 nov. 2016 22:18

Men Gravlax
Det er jo visse ting du blir tiltrukket av - eller ikke tiltrukket av, vel? Kan tenningsnøkler legges helt bort? Kan ikke skjønne det 😊

Panda
Det er ikke min erfaring, selv om jeg kan være rask med å konstatere at det ikke vil tenne noen gnister, så har ikke det med at jeg ser negative ting ved en mann å gjøre. Det er bare så få jeg ønsker annet enn vennskap med. Dessverre, men tror det gjelder veldig mange.

JKH73
Du vet, mange kvinners libido styrkes etter fjørtisalderen😬 Det betyr at fornuften ikke har sjangs i havet. Tiltrekning rår, alt annet er vennesone. For min del er uansett aldri lysten så sterk at jeg kan sette tiltrekningskraften til side. Finnes ikke sommerfugler og tenning, så har vi ingenting annet enn potensielt vennskap å bedrive...

(mann 48 år fra Oslo) sø. 13 nov. 2016 22:27 Privat melding

Nope, keg tror IKKE det vi tiltrekkes av endrer seg nevneverdig med åra. Derimot tror jeg endel endrer prioriteringer angående hvem de velger å involvere seg med, men det er faktisk to forskjellige ting. Kort oppsummert: Jeg tror mange med åra velger seg partnere basert på rasjonelle valg fremfor emosjonelle, eller i det minste er mer bevisst de rasjonelle sidene ved sine valg.

Skjult ID med pseudonym Tinka sø. 13 nov. 2016 22:29

Huldra
Saudiarabisk prins 😂

Jeg har også fysiske ingredienser med tanke på hva jeg blir tiltrukket av. Men langt færre enn for personlighet og utstråling. Enig i at en uintelligent mann er totalt turnoff, uææh. Hvor i verden mannen kommer fra er jeg lite opptatt av. Totalt sett er det uansett personlighet og utstråling som avgjør for meg. Klarer bare ikke å finne en type som passer bedre til egen personlighet 😐

Skjult ID med pseudonym HuldraXXX sø. 13 nov. 2016 22:33

Jeg klare ikke bestemme meg for om jeg skal nyte livet og ha korte romanser dann og vann, eller om jeg skal prøve å finne den "ene". Enormt dilemma...først og fremst ønsker jeg kjøpe meg leilighet i syden. Kan ikke leve uten sol og varme...får ta resten som det kommer.

Skjult ID med pseudonym Creeper sø. 13 nov. 2016 22:42

Saudi-Arabia kan jeg stå over 😂. Beduiner fra Nord-Afrika er derimot utrolig vakre 😊

Skjult ID med pseudonym Tinka sø. 13 nov. 2016 22:49

Huldra,
Må du velge på forhånd da?

Creeper
Jeg er også skeptisk til sjeiker. Min eks solgte meg på en fest i ørkenen, for en ussel gullbarr og en kamelflokk😂

Skjult ID med pseudonym Rampegutt sø. 13 nov. 2016 22:50

Jeg forsøker knallhardt å ha korte romanser dann og vann, men jeg får det bare ikke til! Hver forbannede gang jeg bestemmer meg for at nå, NÅ skal jeg leve lett og ledige og bekymringsløst med damene, ja så begynner jeg med diverse moralske og filosofiske betraktninger og før jeg har fått sukk for meg er både fredag og lørdag gått. Så er det søndag og da må jeg hvile ut etter alle strabasene. Er jo helt utslitt. Så kommer mandagen da, og hverdagene krever som kjent sitt, dermed har uka gått. Begynner smått å bli desperat nå!

Skjult ID med pseudonym Tinka sø. 13 nov. 2016 22:56

Ha ha, Rampegutt
Det blir nok 2027😂 Du kan jo avertere, som vi sa før i tiden...

Skjult ID med pseudonym Creeper sø. 13 nov. 2016 22:59

Du gjorde deg litt kostbar da, Tinka 😂. En kamelflokk er jo kun forbeholdt de beste.

Hos meg var det jeg som måtte betale. Eksen kjøpte jeg for en 81-modell Opel Kadett og en sixpack med Hansa 😁

Skjult ID med pseudonym Tinka sø. 13 nov. 2016 23:02

😂😂😂
Herlig, Creeper!

(mann 47 år fra Oslo) sø. 13 nov. 2016 23:09 Privat melding

Det er som slutte å røyka...

Funker ikke før du er klar.

Kanskje du velger bra for deg til slutt, kanskje ikke..

Men dagen for endring skjer ikke før du vil. På ordentlig.

Skjult ID med pseudonym Rampegutt ma. 14 nov. 2016 07:42

Det er nødvendig å bli betatt. Det er klart. Men jeg trenger ikke å bli bergtatt. Betuttet må jeg i alle fall IKKE bli. Det holder med enn sånn "Hm, hun var fin, håper hun vil treffe meg igjen følelse". Bare det er vanskelig nok!

(kvinne 54 år fra Østfold) ma. 14 nov. 2016 08:20 Privat melding

Betatt er viktig, og der kan det komme overraskelser jeg ikke var forberedt på.. -sist så oppdaget jeg det nok litt for seint 🙄😜

Skjult ID med pseudonym blingbling ma. 14 nov. 2016 09:20

Vel fundert "Rampen.

(kvinne 51 år fra Oppland) ma. 14 nov. 2016 09:51 Privat melding

Jeg har virkeligen prøvd å endre fokus i fht hva jeg faller / tenner på...men er jo her inne så det har ikke lykkes så langt 😨

Skjult ID med pseudonym Tinka ma. 14 nov. 2016 12:49

SuperAA
Det er dét jeg lurer på, men ikke får til å stemme. Røykeslutt er viljestyrt. Jeg tror forelskelse kan være det på et generelt plan (jeg vil bli forelsket), men ikke på et spesifikt plan (jeg vil bli forelsket i Ola). Det første kan lett gå over i desperasjon, det andre kan bli til feil fornuftsvalgt partner hvor det knapt er puls. Motbevis gjerne :-)

Ramp
Betatt, ja. Dét er ordet. Som må til. Da kan jo alt skje. Sukk😊

Apropos bergtatt, my. Kan ikke dy meg for å by på gode Cornelis til den; fantastiske ”Et Gammalt Bergtroll”. Et dikt av Gustav Fröding, om Bergtrollet som bor i fjellet og forelsker seg i den vakre prinsessen nede i dalen. Men som forveksler sin kjærlighet med sin sult, et ikke helt ukjent menneskelig trekk. Et par vers – anbefaler hele teksten

Jag ville klapp'na och kyss'na,
Fast jag har allt en för ful trut
Jag ville vagg'na och vyss'na
Och säga: tu lu, lilla sötsnut

Och i en säck vill jag stopp'na
Och ta'na med hem till julmat
Och se'n så äter jag opp'na
Fint lagad på guldfat
<....>
Og blir lei seg når han til slutt innser at han bare er et troll (Hum hum, jag får vel allt drumla hem nu)

I Cornelis versjon, som også er en finfin tidskoloritt:
https://www.youtube.com/watch?v=LLwIrO-7rQo

Skjult ID med pseudonym nomdeplume ma. 14 nov. 2016 16:21

Hm...
Mine eskapader har et fellestrekk; kjønn.
Ut over det har samtlige vært sine egne personer.
Vakre og svært betagende på sine særegne vis.