Alle innlegg Sukkerforum

kjønnsroller

Vis siste innlegg
(mann 51 år fra Østfold) ti. 22 nov. 2016 14:07 Privat melding

Hva synes dere om Maria Høilis syn på kjønnsroller? Innlegget ble publisert i Nettavisen. Jeg kan selvsagt ikke ha det på meg at jeg leser dameblogger :-)

http://mariahoili.blogg.no/1479650469_nei_til_likestilling_.html

Jeg likte spesielt dette: "Vi er feminine og har kontroll på disse mannfolka uansett".

(kvinne 48 år fra Vestfold) ti. 22 nov. 2016 15:33 Privat melding

Jeg trives veldig med å være "jente-jente" jeg da; jeg trenger ikke "baller", og jeg synes ikke det er flaut at jeg ikke "kan" skifte dekk. Jeg hadde jo sikkert klart det - jeg har gjort det før når jeg har måttet, men det er ingen skam å be en mann om hjelp, hvis han gidder å hjelpe meg. Jeg liker å være dame; gå i heler på skoene, sminke meg og elsker klær. Jeg liker å rydde og ordne hjemme; ha det pent og ordentlig, men stresser jo ikke de rundt meg for å ta "sin del" av ryddingen og vaskingen; jeg gjør det jo fordi det interesserer meg... Og jeg elsker "menn som er menn", selv om det er et forhatt begrep her på forum har jeg forstått, he he. ;)

Skjult ID med pseudonym AlltidBlid ti. 22 nov. 2016 15:41

"Så kan vi kvinner være vakre og intelligente og ha muligheten om vi ønsker det". Dette topper vel det meste av vås jeg har hørt på lenge. Ser på meg selv som en ihuga feminist, og det står da virkelig ikke i motsetning til at jeg liker å pynte meg eller gå i høye heler. Selvfølgelig er det fysiske forskjeller på menn og kvinner (du må være rimelig sveiseblind for å ikke se det). Hva i alle dager har det med hvilke rettigheter man har i samfunnet?

(mann 51 år fra Østfold) ti. 22 nov. 2016 15:53 Privat melding

Ihuga feminist. For meg virker det rabiat. Omtrent som å være nazist og ikke bare litt skeptisk til fri innvandring. Men det kommer kanskje bare an på hva man legger i uttrykket.

(kvinne 48 år fra Vestfold) ti. 22 nov. 2016 15:54 Privat melding

@AlltidBlid
Nå sa ikke jeg at jeg var enig i alt som stod i den artikkelen; jeg bare plukket ut noen ting som jeg synes er ekstra "jentete", og som er viktige for meg, uten at jeg dermed ekskluderer kvinners rettigheter i et likeverdig samfunn. Selvfølgelig er det viktig; det er jo det kvinner har kjempet for i flere ti-år nå, og skal hverken kimses av eller undergraves. Men tror vel ikke det var Maria Høilis mening i det her innlegget heller; hun er jo tross alt en kvinne av i dag....

@Pep
En mann trenger ikke kunne bake; han kan godt være litt tøff, og han har lov å se på ropa til damene uten å måtte skamme seg ihjel. ;) Det var veldig "flåsete" sagt, men skjønner kanskje hva jeg mener?
Tror vel du er litt "manne mann" du vel, Pep; er du ikke det da?

Skjult ID med pseudonym sukkersøt ti. 22 nov. 2016 16:04

Likestilling er vel ikke at menn skal bli kvinner og kvinner skal bli menn. Men at alle skal ha like muligheter og ikke blir diskriminert pga av rase, kjønn og seksualitet.
"Jeg er lei, å ønsker meg tilbakestilling av likestilling." skriver hun .Det er vel kvinnen som i dag passer ungene mest, mens mannen jobber betydelig mer en kvinnene, Og joda han bestemmer også i hjemmet.eller? Og på bortebane,, hva hun enn mener med det.:-))
Krigeren eller vikingen finnes ikke lengre. Menn blir mer feminin og dog metroseksuelle..
Slutt på den tiden da menn skiftet dekk, hugget ved, måket snø., Ser ut for at de har nok med seg sjøl..Og dyrke sine hobbyer og jobben. Tiden forandrer seg....

Skjult ID med pseudonym Tinka ti. 22 nov. 2016 16:10

Huff, for no reaksjonært møl. Argumenter i usynk blanding, kanskje bare et forsøk på å provosere? Hele innlegget forstyrres av å være elendig skrevet. Hun skyter idiotiske påstander fra hofta ("Vi ønsker at", "mannen er bedre på, "alle vet at").

Det er fullt mulig å være kvinne, feminin, ikke handy, god til å lage mat og å ha en haug andre feminine kvaliteter, og samtidig være feminist. Det er like mulig å være maskulin mann og samtidig være feminist.

Enkelte damer burde heller flytte inn i Andeby, være til pynt og lage cupcakes... enn å uttale seg offentlig 😂

Skjult ID med pseudonym blingbling ti. 22 nov. 2016 16:12

@Tinka👍🏼

Skjult ID med pseudonym AlltidBlid ti. 22 nov. 2016 16:27

Helt enig @Tinka.
Er så møkkalei av at likestillingsdebatten handler om hvem som måker snø eller baker brød.
@Bruce. Hva mener du er rabiat med å være ihuga feminist? Synes det er i overkant å trekke parallell til å være nazist. Mener at alle skal ha like rettigheter uavhengig av kjønn, ser ikke på meg selv som en rebell av den grunn.

(mann 51 år fra Østfold) ti. 22 nov. 2016 16:31 Privat melding

AlltidBlid
Om du er for like muligheter, plikter og rettigheter for alle er du ikke ihuga feminist i mine øyne. Da er du bare et helt vanlig menneske med sunt folkevett og greie holdninger.

(mann 45 år fra Oslo) ti. 22 nov. 2016 16:36 Privat melding

Man skal ikke automatisk ha respekt for andres modell av verden. Det henger ikke på greip.

(mann 45 år fra Oslo) ti. 22 nov. 2016 16:37 Privat melding

Ellers synes jeg det er skuffende hva som kommer på trykk i riksdekkende aviser.

Skjult ID med pseudonym Zorro ti. 22 nov. 2016 16:42

Og det vil ikke bli bedre, Krizstian. Riksdekkende aviser sliter med å overleve på gravende journalistikk og må tekkes annonsørene sine med underholdningsartikler og kjendisers følelsesutbrudd. Disse annonsørene reklamerer i hovedsak mot kvinner i alderen 18-45 år, som er de som lettest lar seg påvirke av reklame. Generelt sett. Marketing 101 :-)

Skjult ID med pseudonym Tinka ti. 22 nov. 2016 16:44

Pepsi
Tja, da er du nok mer tolerant enn meg.

Det er rett og slett mange mennesker, verdensbilder, modeller, meninger og synspunkter jeg ikke har respekt for. Jeg kunne ramset opp i fleng, men skal spare deg for det 😊

(mann 45 år fra Oslo) ti. 22 nov. 2016 16:45 Privat melding

Vet det, @Zorro. Tendensen har pågått lenge nå. Husker den reklamen til Dagbladet hvor de slengte en bunke aviser i trynet på hun tompratende modellen med påstand om en mer seriøs avis.

Leeenge siden nå.

(mann 51 år fra Østfold) ti. 22 nov. 2016 16:45 Privat melding

Skal vi utveksle lister, Tinka? :-)

Skjult ID med pseudonym Tinka ti. 22 nov. 2016 16:47

Zorro
Der peker du på noe som virkelig virkelig er alvorlig, som til syende og sist truer både demokrati, rettsstat og ytringsfrihet. Jeg er redd vi bare har sett toppen av isfjellet, forflatningen tar seg opp og journalister blir i dag målt på klikkrate. Sex og kjendiser gir høy klikkrate. Viktig kunnskap taper. Det er bare helt for jævlig trist.

(mann 45 år fra Telemark) ti. 22 nov. 2016 16:47 Privat melding

Jeg kan bake, er jeg ikke mann nok da?

Skjult ID med pseudonym Tinka ti. 22 nov. 2016 16:49

Ha ha, Bruce
Byr gladelig på min liste 😂
Et av navnene minner forøvrig om list, verst tenkelige kvinnelist 😬

Skjult ID med pseudonym blingbling ti. 22 nov. 2016 16:51

Igjen helt enig - mye møl fra mye rart som ikje respekteres. Fordi virkningen er kort og godt ikke reflektert. Fordi det ikke rom for det.

Skjult ID med pseudonym blingbling ti. 22 nov. 2016 17:01

🤔

(kvinne 48 år fra Vestfold) ti. 22 nov. 2016 17:14 Privat melding

@Balder
Det var en "flåsete" metafor og skal ikke tas bokstavelig. Ingen dypere mening bak. ;)

(mann 51 år fra Østfold) ti. 22 nov. 2016 17:17 Privat melding

Hei, hei. Min marzipan inntil noe annet er bestemt.

Skjult ID med pseudonym blingbling ti. 22 nov. 2016 17:29

Byggere av partriarkatet..

(kvinne 48 år fra Vestfold) ti. 22 nov. 2016 17:32 Privat melding

@Pep og @Bruce
Så morsomme dere er... 😂😂😂

(mann 51 år fra Østfold) ti. 22 nov. 2016 17:40 Privat melding

Takk takk, vesla. Du er ikke så borte vekk selv. :-)

Skjult ID med pseudonym blingbling ti. 22 nov. 2016 17:50

Takk for å poengtere poenget mitt @Bruce

Skjult ID med pseudonym Rampegutt ti. 22 nov. 2016 17:58

Jeg liker å være en moderne mann. Det som er med moderne menn er at vi kan være litt av alt, sånn som kvinner kan. Jeg er maskulin og kan masse typiske "manneting" som har med motorsager, trykkluft og verktøy å gjøre. Men hey, jeg vet om kvinner som også driver med motorsager, verktøy og kjører traktor! Og noen av dem er noen skikkelige jåleberter. Alt til sin tid liksom. Denne sjongleringen med klassiske kjønnsroller driver jeg også med. Jeg forbeholder meg retten til å være en maskulin mann OG en lite konemor som faktisk vet hvordan man vasker klær. Men det må sies at jeg synes det er mest sexy med jålete damer. Dess mer "jentete" dess bedre. For det erotiske sitt anliggende. Jeg antar det er litt som at kvinner synes en sexy mann er, ja et realt mannfolk. Akkurat det tror jeg bare handler om å rendyrke våre "kjønnsegenskaper", eller hva jeg nå skal si. Men alt kan jo snus på. En staut kvinne og en litt feminin mann, tja, hvorfor ikke:)

Skjult ID med pseudonym blingbling ti. 22 nov. 2016 18:13

Bra (ikke at jeg kunne gjort det bedre selv - slett ikke) @Rampegutt. Det er det flexible multitalent som må etterstrebes av begge hold nå - og ennå mer av neste generasjon. Der er ser på denne bloggtankegangen som museal. For noen ganske naturlig. For forbausende mange rimelig vanskelig.

Jeg takker igjen mine sosiale reaksjoner og rollemodeller gjennom livet :)

Skjult ID med pseudonym blingbling ti. 22 nov. 2016 18:15

*en
*relasjoner

(mann 51 år fra Østfold) ti. 22 nov. 2016 18:17 Privat melding

My... er det...?

(kvinne 48 år fra Vestfold) ti. 22 nov. 2016 18:18 Privat melding

I det samfunnet vi lever i, så stilles det så mange krav til hva vi skal være, hva vi skal kunne, hva vi skal mestre.... Vi skal være så perfekte overmennesker i et status samfunn styrt av masse ytre faktorer. I tillegg skal vi også være mann og kvinne... Likestilling og like rettigheter for begge kjønn - likeverd - det gjelder jo også i høyeste grad andre grupper i samfunnet vårt; ikke bare mann og kvinne...

Skjult ID med pseudonym HuldraXXX ti. 22 nov. 2016 18:22

er det ho der millionær-blogge dama som skriver dette---eller bare navnelikhet??? milliarderfar? er ikke så skarp i sosietkretsenes navn jeg.

Skjult ID med pseudonym HuldraXXX ti. 22 nov. 2016 18:29

akkurat - fin jente--men hvor mange arbeidstimer har hu innafor et normalbetalt yrke---ut over bloggen sin? Ho slepp sikkert å bli skitten på hendene om hu ikkje vil. andre har kanskje ikke noe valg? Hu har sikkert full økonomisk frihet til å sitte å være feminin, lekker rosablogger med hardt arbeidende mann(?) er ikkje alle som er så "heldige" :) men flott at hu tør blogge om "kontroversielle" tema da.

Skjult ID med pseudonym nomdeplume ti. 22 nov. 2016 19:23

Vet ikke hvilke kretser hun ferdes i, men hun burde tatt seg en tur ut i min verden. Den er ikke så verst, faktisk, og ingenting er så svart-hvitt som hun hevder.

Skjult ID med pseudonym Rampegutt ti. 22 nov. 2016 19:27

Jada, Villrosa. Det er klart innafor:)

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt ti. 22 nov. 2016 19:44

Jeg er enig med @BruceW. Hvorfor må du kalle deg feminist?
Er som @BruceW sier; "Om du er for like muligheter, plikter og rettigheter for alle er du ikke ihuga feminist i mine øyne. Da er du bare et helt vanlig menneske med sunt folkevett og greie holdninger."

En feminist er stort sett for KVINNERS muligheter, plikter og rettigheter.
De bryr seg ikke så mye om det andre kjønnet så lenge KVINNERS rettigheter står sterkest.

Like muligheter og lik lønn for likt arbeid burde være fullt mulig.
Men er det egentlig mulig at menn og kvinner innenfor absolutt alle felt har akkurat de samme rettighetene uten at det på en eller annen måte blir feil?

Jeg tror faktisk ikke det.

Skjult ID med pseudonym AlltidBlid ti. 22 nov. 2016 20:30

Det er helt feil Powpow, en feminist er opptatt av likestilling og rettferdighet for begge kjønn.
Er noen sabla fine folk i historien som har kjempet frem kvinners rettigheter. Dette har da virkelig ikke vært for at kvinners rettigheter skal stå sterkest, men likeverdig mannens. Ordet feminisme har blitt negativt ladet, lurer på om folk hadde hatt like mye motstand hvis det var et kjønnsnøytralt ord.
For meg betyr ikke feminisme at jeg skal ha mest mulig hår under armene eller bli dritgod på bilmekking. Jeg erkjenner at menn og damer er biologisk forskjellig og at vi kan være gode på ulike ting. For meg handler dette om menneskesyn og likeverd.

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt ti. 22 nov. 2016 20:44

@AlltidBlid

Oki, så kanskje det var litt feil skrevet.
Men ut i fra det jeg har lest og feminister har uttalt (usikker på hvor hardbarka, osv. de var så ta det med en liten klype salt.) så er feminister sin interesse å styrke KVINNERS rettigheter slike at de kommer på lik linje med menn.

Men jeg har aldri lest at de er interesserte i å styrke menns rettigheter der kvinner i dag står sterkest.

Derfor syns jeg som @BruceW at det er unødvendig å klistre på seg selv en label å kalle det noe når det egentlig bare handler om sunt folkevett og greie holdninger.
En trenger ikke å være feminist for å synes at mennesker uavhengig av kjønn skal ha like rettigheter og muligheter.
Det er det som er poenget mitt.

Som du selv er inne på så er ordet blitt negativt ladet og det kan en nok takke hardbarka, ekstreme feminister for.

Skjult ID med pseudonym blingbling on. 23 nov. 2016 10:08

Som jeg sa mot slutten av tråden "Ta(t)toveringer" - (og det gjald å vurdere karakter).

Forum har utvilsomt sine fordeler🤔

Skjult ID med pseudonym HuldraXXX on. 23 nov. 2016 10:25

presiser lilleulv - forklar hva vi bør vite om blingen..jeg har nemlig ikke tid/lyst til å følge alle trådene :)
hvilken selvouting?
(jeg forstår best klartekst jeg sliter også litt med tåke/grøte tale)

Skjult ID med pseudonym HuldraXXX on. 23 nov. 2016 10:32

ok forstår hva du mener
hvem andre kommenterer ikke andres karakter?
jeg observerer kanskje 30-40% her som svært saklige skribenter som aldri kommenterer enkeltpersoner men likevel får frem gode poeng, feks herrfekt og my er veldig gode saklige polemikere
de to har jeg aldri sett rakke ned på andre enkeltpersoner (av det jeg har lest)
finnes flere gode eksempler, men jeg skal også la resten ligge :)

Skjult ID med pseudonym AHE on. 23 nov. 2016 10:36

Gubban så hyggelige vi er i dag da.
Alle burde hakke på hverandre og ikke se på egen praksis.

(mann 29 år fra Hordaland) on. 23 nov. 2016 12:43 Privat melding

AlltidBlid "Feminisme" har fått for mange negative konnotasjoner. Det har vært for mange feministblogger og militante feminister som rett og slett er for kvinner og mot menn. De sier de er for likestilling, men oser av bitterhet for menn generelt. Hver gang jeg har pratet med kvinner som er svært opptatt av feminisme så kommer det frem et svært svart/hvitt syn på livet, og menn havner på den svarte siden av spekteret.

Og ja, hvis man er for likestilling så bør ordet være kjønnsnøytralt. Hvordan kan man representere begge kjønn med et navn som kun får fram ett kjønn - "femi"? Jeg skjønner opphavet til det navnet. Det var harde kår for kvinner før, og det var uten tvil deres rettigheter som måtte forbedres, ergo ordet feminisme. I den vestlige delen av verden er det derimot ikke slik lengre, og det er ikke passelig å tviholde på et slikt uttrykk, spesielt når det har fått så mange negative konnotasjoner hos så mange.

Er man for likestilling mellom kjønnene, så si nettopp det. "Jeg er for likestilling mellom kjønnene/Jeg er for kjønnslikestilling". La feminisme ligge.

(mann 51 år fra Østfold) on. 23 nov. 2016 13:04 Privat melding

Mulig jeg ville fått reaksjoner om jeg kalte meg maskulinist. Ikke at jeg har behov for det, men...

(mann 29 år fra Hordaland) on. 23 nov. 2016 13:05 Privat melding

Likeverd funket det også rosa. Ikke så viktig hvilket ord det er egentlig, så lenge det er nøytralt.

Skjult ID med pseudonym blingbling on. 23 nov. 2016 13:13

😃

(kvinne 51 år fra Oppland) on. 23 nov. 2016 13:21 Privat melding

Likeverd er er godt ord 😀

Skjult ID med pseudonym Zorro on. 23 nov. 2016 13:55

Blowjob er et enda bedre ord til tider 😇

(mann 29 år fra Hordaland) on. 23 nov. 2016 14:13 Privat melding

Pepsi, hvordan får du "likeverd" til å bli noe som formidler mangel på forståelse for andres syn og meninger?

(kvinne 54 år fra Østfold) to. 24 nov. 2016 08:58 Privat melding

Ble litt sliten av å lese det der egentlig.. 🙄