Alle innlegg Sukkerforum

Joner, Listhaug og Noas

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Fra nord ti. 22 nov. 2016 16:25

Hva mener dere om saken.
Er det noen som føler seg lurt fordi et reklamebyrå var med å lage teksten? Dette tema gjør at det koker på FB, og folk er sterkt uenig om det var positivt for Listhaug eller og negativt for Noas.

Skjult ID med pseudonym Zorro ti. 22 nov. 2016 16:29

Gidder ikke involvere meg i Noas reklamekampanjer og hvem de lurer.

(mann 48 år fra Oslo) ti. 22 nov. 2016 16:38 Privat melding

Setter ihvertfall Joner i et mindre fordelaktig lys. Dette fremstår som politisk reklame, fremfor at det er Joners personlige mening. Han mister troverdighet i mine øyne.

Bare for å ha sagt det, jeg er ikke frepper, og ikke står Listhaugs fanskare.

😉

(mann 45 år fra Oslo) ti. 22 nov. 2016 16:40 Privat melding

Synes det hele er komisk. Mener at ikke noen kommer godt ut av det.

Skjult ID med pseudonym Fra nord ti. 22 nov. 2016 16:48

Ut fra det jeg har lest i artiklene, så er dette ikke et betalt oppdrag fra Noas. En samtale mellom Anorak og Jones førte til stuntet. Synes det er greit at Noas får den summen.

Skjult ID med pseudonym Råtass ti. 22 nov. 2016 17:28

Dette er en sak fordi media blåser den opp. Men det har vel noe å si at et media selskap står bak, iforhold til hvor mange som har lest den. Tviler på at dette "innlegget" har blitt delt av så mange på kort tid på "vanlig " vis.

Men utover det, hvem faen bryr seg om hva den raggen Joner mener :D

Skjult ID med pseudonym Greve ti. 22 nov. 2016 17:29

Synes synd på Listhaug og at hun henges ut på en måte jeg ikke kan huske noen annen statsråd har blitt.

Skjult ID med pseudonym Fra nord ti. 22 nov. 2016 17:31

Ja det er jeg enig i, men innlegget ville neppe fått like stor oppslutning hvis han hadde fortalt hele historien.
Og hvis hun får et trailer lass med hilsninger fra Noas så har de fått poengtert hva de synes om klikk og liker kommentaren hennes.

Skjult ID med pseudonym Fra nord ti. 22 nov. 2016 17:35

@Molly
Synes ikke motsvar hennes om å sende penger utav landet var noe godt alternativ. Det folk har reagert på er jo måten de som er kommet hit er blitt behandlet

Skjult ID med pseudonym Råtass ti. 22 nov. 2016 18:00

De som kommer hit har jeg virkelig inntrykk av at blir behandlet bra, men hvis de lyver seg inn hit så må det jo få konsekvenser samme hvor vanskelig det i enkelte tilfeller kan være. Det er rart at det er vanskelig å forstå helheten i dette, uten disse litt harde kravene hadde vi fått mange flere hit. Det å late som at det ikke er et problem, at det kommer horder av mennesker med fremmed kultur og språk hit, er helt vilt etter mitt skjønn.

Skjult ID med pseudonym Fra nord ti. 22 nov. 2016 18:28

@råtass, ikke alle som blir behandlet bra, det er derfor denne saken oppsto. Mange tilfeller med det jeg mener er elendig behandling av sine medmennesker. La fram historie det her, du finner den sikkert på FB
Har egentlig ikke tid å sitte på nett i disse eksamenstider

Skjult ID med pseudonym Fra nord ti. 22 nov. 2016 18:29

Helsikes autokorreksjon, lang historie skulle det være

Skjult ID med pseudonym Råtass ti. 22 nov. 2016 21:32

Det er nok helt sikkert att noen avgjørelser ikke er like rettferdig som andre ved behandling av alle disse søknadene.
Men det er nå også slik at det kommer en haug som ikke har rett til opphold, og hvis man ikke skjærer igjennom å setter grenser vil vi mest naturlig ende opp med å måtte huse mange mange flere. Det er ikke på noen måte problem fritt.
Det er ikke alle som oppfører seg med respekt på en måte som gjør at de har fortjent å bli tatt i mot heller, etter mitt skjønn.

Jeg har ikke noe imot utlendinger eller mørkhudede på noen måte. Mennesker er mennesker uansett, men jeg synes det er veldig skummelt med alt som kommer i kjølvannet av masse innvandring med en helt annen kultur som krever innpass.
Synes det er helt vilt at noen mener det er bærekraftig og en god løsning at det blir slik, like vilt som jeg ikke forstår meg på at de ikke kan opprette sikre områder i nærområdene hvor de kommer ifra. Det må være mulig da de har et så stort overtak millitært.

Jeg fordrar utlendinger , men jeg fordrar ikke måten "vi" løser disse problemene på, og jeg synes det er fullstendig uansvarlig med de mengder som har kommet til Europa, som skaper spenninger og uro. Spesielt når man vet at denne mengden/antall er nødt til å være en dråpe i havet i forhold til hvor mange som er igjen der nede å trenger hjelp. Det mest rettferdige hadde vært å samlet alle midler til mest mulig hjelp for alle, og brukt de på tiltak for alle som er rammet der i landene hvor de kommer fra.

Skjult ID med pseudonym Writern_67 ti. 22 nov. 2016 21:48

Har gitt 100 spenn to ganger nå. En gang i går, og en gang i dag fordi det var så bra uttenkt.

Man skal ha huet bra begravd i pilleskapet om man ikke skjønner at en slik sms-tjeneste, vipps-tjeneste og det medfølgende bildet ikke hadde vært innom noen proffer på veien til publisering.

Bra gjennomført! Hjertet på rett plass!
(i motsetning til ministeren som flirer og banker seg på brystet og ber om liker og delinger over at NYT lager en sak på at hun har sendt en sjuåring som har levd 4,5 år av livet sitt her i landet til helvetet i Afghanistan)

(mann 54 år fra Sør-Trøndelag) ti. 22 nov. 2016 21:51 Privat melding

Ble 100,- fattigere, men på en eller annen måte føler jeg meg rikere :-)

(mann 31 år fra Oslo) ti. 22 nov. 2016 22:12 Privat melding

Spiller det noen rolle? Det er da innholdet som betyr noe. Kan sammenligne det med Wikileaks-lekkasjene. Man fokuserte veldig mye på hvem som kunne stå bak, og veldig lite på det konkrete innholdet.

Skjult ID med pseudonym griseprat ti. 22 nov. 2016 22:18

>Er det noen som føler seg lurt fordi et reklamebyrå var med å lage teksten?

diskusjonen er fullstendig idiotisk. Det er jo kommunikasjonsrådgivere som skriver så godt som alle uttallelsene til Listhaug og disponerer Listhaug sin facebook-profil. Hvorfor er det merkeligere at Joner bruker en kommunikasjonsrådgiver?

Spørsmålet om betaling er like idioltisk. Jeg vet ikke om kommunikasjonsrådgiverne til Listhaug tar seg betalt, men kan ikke se at måten de jobber på og innflytelsen de har på mediadebatten endrer seg noe avhengig av hvor mye de får i honorar?

Et annet nærliggende spørsmål er jo at det blir langt billigere og mindre press på helsevesen, skoler, boliger og offentlig transport dersom Listhaug etter FpR-modell kunne utøre jobben sin i nærområdet hennes, istenden for å etter NOAS-modellen belaster kapasiteten her i Oslo,,,

Skjult ID med pseudonym Apache ti. 22 nov. 2016 22:27

Joner er skuespiller og flink til å sette ord på ting om han vil og er selv opptatt av samfunnsspørsmål. Ord som hadde vært ekte. Men her har hans nye Hollywoodfilm kjendisstatus blitt solgt til Noas og det er noe annet.

Skjult ID med pseudonym griseprat ti. 22 nov. 2016 22:28

@apache

synes du at Listhaug og Joner burde få hjelp i nærområdene eller her i Oslo?

Skjult ID med pseudonym Apache ti. 22 nov. 2016 22:30

Listhaug er politiker valgt av en del av folket. Joner er Joner.

(kvinne 49 år fra Møre og Romsdal) ti. 22 nov. 2016 22:35 Privat melding

Fra NOAS : " Reelt engasjement for asylsøkere
Publisert: 22 november 2016 -
Vi er veldig takknemlige for all støtten vi har mottatt i etterkant av Kristoffer Joners Facebook-innlegg i går kveld. I formiddag har vi fått inn over 3 millioner kroner – stor takk til alle!

I dag framstiller mediene dette som et reklame-stunt. Det er en beskrivelse som etter vårt syn treffer dårlig. Det stemmer at Anorak har vært involvert i saken, men verken de eller Kristoffer Joner eller andre har fått betalt for å være med på dette. Anorak har bistått oss gratis for å prøve å dekke inn midler vi mister i statsbudsjettet. De har bidratt med ideen og å koble oss og Kristoffer Joner. Han har selv opprettet Facebook-profilen og skrevet innleggene han har lagt ut – og han er tydelig på at han har vært i dialog med oss. Både Joners, folks engasjement og NOAS’ behov for rettshjelpsmidler, er ekte. Det er altså ingen grunn til å føle seg lurt.

Av de nærmere 30.000 som har donert penger, har vi fått tolv henvendelser fra folk som ønsker pengene sine tilbake. Det skal de selvfølgelig få. Om det er andre som ikke har fått med seg informasjonen i Kristoffer Joners Facebook-innlegg om at han har vært i dialog med oss, og derfor ønsker pengene tilbake, skal vi være behjelpelige med dette.

Disse kan ta kontakt med oss på donasjon@noas.no.

Midlene vi nå har fått inn, dekker opp for kuttene regjeringen har foreslått i neste års statsbudsjett. Regjeringen foreslår 2,1 millioner mindre til rettshjelp i asylsaker i 2017. NOAS har vært bekymret for konsekvensene, ikke minst fordi asylsøkeres behov for informasjon og rettshjelp er større enn på lenge. Det er nå asylsakene til dem som kom høsten 2015 behandles. Rettssikkerheten på utlendingsfeltet er under press, og det er viktigere enn noen sinne at sakene er godt opplyst og prosessene gode, sånn at de som har behov for beskyttelse, faktisk får det.

På grunn av støtten fra dere, er vi i stand til å opprettholde og styrke rettshjelpstilbudet til asylsøkere. Hvis støtten fortsetter, vil vi også være i stand til å tilby informasjon og juridisk bistand til enda flere av dem som har behov for det.

Hver krone vi har fått, går til rettshjelp. Takk for viktige bidrag til asylsøkeres rettssikkerhet!

Les Anoraks uttalelse om deres rolle i dialogen mellom NOAS og Kristoffer Joner her."

Skjult ID med pseudonym Fra nord ti. 22 nov. 2016 22:48

Takk kaktusksri. Den hadde jeg ikke fått med meg, jeg synes dette var et smart valg av Noas.
De har fått satt fokus på saken og fått inn penger til å hjelpe der de trenges.
Når det gjelder å hjelpe der folk kommer fra, har dere sett de siste bildene fra Syria. Det er ikke noe igjen der, alt bombet sund. Det er spåd en stor migrasjon om noen år når klimaet tilsier at det går an å bo i deler av Afrika.
Ha en fin kveld, blir taust fra meg nu.

(kvinne 49 år fra Møre og Romsdal) ti. 22 nov. 2016 22:53 Privat melding

Synes også det var et smart valg av Noas. Forøvrig en organisasjon jeg har hatt gleden av å samarbeid med noen ganger og de har jeg bare positive erfaringer med. Budskapet kom ihvertfall frem til de som vil høre.
Triste bilder fra Syria, et utrolig vakkert land før det ble lagt i ruiner.

(kvinne 54 år fra Østfold) ti. 22 nov. 2016 23:02 Privat melding

Noas/anorak/joner har gjort skkurat det samme som poltikerne gjør. Men politikeres rådgivere og or-byråer får vel betalt..? Politikerne også ? Så hvem er da mest "ekte engasjert"? Folk flytter lett fokus fra sak til person .. akkurat som her 👍🏼

Skjult ID med pseudonym DonAlfonso ti. 22 nov. 2016 23:11

" Regjeringen foreslår 2,1 millioner mindre til rettshjelp i asylsaker i 2017."

Det är väl ganska rimligt eftersom man kan förvänta att det kommer färre asylsökande.

"Rettssikkerheten på utlendingsfeltet er under press"

Ja, det stämmer det. Personer som har verkliga asylskäl är, tack och lov, ganska ovanliga. Problemet är att en massa folk får uppehållstillstånd och "asyl" fast dom egentligen inte har asylskäl. Över 90% av dom som söker asyl vill inte ens uppge sin identitet. Vad säger NOAS om dessa? Hur gör dom för att försvara någons rättigheter när dom inte ens vet vem dom försvarar? Nej, precis. NOAS bryr sig inte om det. Det enda som gäller för dom är att alla som söker asyl skall få det beviljat, oavsett vem det är, eller på vilka grunder. Och det får man väl tycka. Men då skall man säga det och inte segla under falsk flag, som NOAS gör.
Dom som har verkliga asylskäl skall förståss få asyl. Resten får dessvärre ta vända.

(kvinne 49 år fra Møre og Romsdal) ti. 22 nov. 2016 23:13 Privat melding

@DonAlfonso
Dette har lite med virkeligheten å gjøre. Kanskje du burde sette deg inn i hvordan Noas virkelig jobber.

Skjult ID med pseudonym DonAlfonso ti. 22 nov. 2016 23:20

Gille:
"Noas/anorak/joner har gjort skkurat det samme som poltikerne gjør. Men politikeres rådgivere og or-byråer får vel betalt..? Politikerne også ? Så hvem er da mest "ekte engasjert"? Folk flytter lett fokus fra sak til person .. akkurat som her "

Ja, delvis är det så. Men att som politiker eller politruk anlita en PR-byrå för kanske 2000NOK/timme handlar inte bara om att själv slippa jobba, utan är också en metod för att fylla upp sitt personliga nummerkonto i karibien. Den som säljer tjänten betalar naturligtvis tillbaka en del av betalningen till köparen. Men den transaktionen sker förståss inte i Norge med alla myndigheter och snokar i allt och alla, utan någon helt annanstans. Bara att se på personkontakter mellan beställare och ägare av byråerna. Folk som är medlemar i samma politiska parti (främst Ap, men även Høyre), går på samma middagar, sitter med i samma rotaryförening, möts på golfbanan, bor i samma turistområde i Spanien (dom har inte tillräcklig klass för Toscana eller Sydfrankrike) etc.

(kvinne 49 år fra Møre og Romsdal) ti. 22 nov. 2016 23:21 Privat melding

Har en asylsøker fått endelig avslag fra UDI og han har ingen nye opplysninger i saken sin eller kan bevise at det har skjedd en feil under saksbehandling tar ikke Noas saken.
Dette er bare et eksempel. Noas tar ikke en sak bare fordi det er en asylsøker. Slikt blir for dumt å påstå.

Skjult ID med pseudonym griseprat ti. 22 nov. 2016 23:33

>Men her har hans nye Hollywoodfilm kjendisstatus blitt solgt til Noas og det er noe annet.

Listhaug har solgt sin kjendis-status til FrP. Kan ikke begge selge seg til akkurat hvem de vil uten å spørre eg om lov først Apache?

(kvinne 49 år fra Møre og Romsdal) ti. 22 nov. 2016 23:33 Privat melding

Legg ut bilde da @Kiara 😂😂

Skjult ID med pseudonym griseprat ti. 22 nov. 2016 23:34

>Listhaug er politiker valgt av en del av folket. Joner er Joner.

betyr det at Listhaug, Joner eller begge bør hjelpes i nærområdene istendenfor i Oslo ;) ?

(kvinne 49 år fra Møre og Romsdal) ti. 22 nov. 2016 23:40 Privat melding

Smart @Kiara. Kjør på full pakke 😀😀😀

Skjult ID med pseudonym Apache ti. 22 nov. 2016 23:41

Nordmenn var ikke så opptatt av de lidende før terroren nådde Europa. Dengang jobbet vi for fattige, sultne og krigsofre i Afrika og det var tungt å få slik engasjement vi ser nå. Det som ikke foregår i Europa lukkes det øynene for. Det er kun spesial interesserte som bryr seg. Og hvem jobber for alle kvinner og barn i disse landene som mennene har flyktet fra? Har opplevd å bli puttet i feil bås fordi jeg er opptatt av de som trenger mest hjelp. Hadde mange av de som har betalt menneskesmuglere, som nå viser seg å være IS organisert og som direkte blir finansiert av smuglingen, brukt pengene til å hjelpe de mest nødlidende der de kom fra så hadde de gjort en forskjell for dem som er fattigst og trenger det mest. De kunne også ha fått kvinner og små barn avgårde først slik at ikke de havnet som IS slaver el. blir brukt som sexuelle krigsofre.

Skjult ID med pseudonym Apache ti. 22 nov. 2016 23:42

Listhaug ble kjendis pga Frp slik Støre er det pga Ap.

(mann 52 år fra Oppland) on. 23 nov. 2016 01:25 Privat melding

Det viktige er barna son blir sent til terror av det norske stat, at foreninger behøver å tjene penger er en kjensgjerning men bør gi basert på undersøkelser og ikke følelser. Se Ali Reza saken i dag.

Skjult ID med pseudonym Fra nord on. 23 nov. 2016 13:20

Saken ruller videre, og nå er det fokus på de ulike aktørenes oppførsel. Jeg angrer ikke mitt engasjement eller at jeg støtter opp om Joner, Anorakk og Noas. Jeg mener lik og klikk i den saken er uhyre uprofesjonelt av en statsråd.

Skjult ID med pseudonym griseprat on. 23 nov. 2016 14:11

@donalfonso

>Personer som har verkliga asylskäl är, tack och lov, ganska ovanliga. Problemet är att en massa folk får uppehållstillstånd och "asyl" fast dom egentligen inte har asylskäl.

Du vet vel at du kan velge å få hjelp i nærområdet ditt istedenfor i Norge, dersom du er ulykkelig her?