Alle innlegg Sukkerforum

Takknemlighet for det vi har

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym R on. 31 des. 2008 06:26

Etter et laaangt besøk av noen av mine aller beste venner, befinner jeg meg nok en gang i en tilstand av takknemlighet. Takknemlighet for at jeg har mennesker i livet mitt som kan gi meg så mye, kun i kraft av å være seg selv. Når "kveldsmaten" blir ryddet av bordet rett før halv tre om natten, ingen vil bryte opp før klokken nærmer seg 05 og det er konsumert nok te, gløgg og kaffe for en bataljon med mennesker, så vet man at man har hatt det hyggelig. Nyttårsaften de siste årene har, for meg, vært preget av mer ettertanke og takknemlighet, enn av fest og moro. Nok en gang opplever jeg at jeg har så mye å være takknemlig for - fremfor å fokusere på det negative.

Når oppvasken er tatt og alt er ryddet vekk, sitter jeg igjen med en del tanker. Her inne er det tidvis en del negative tråder, i form av "jeg får ikke svar på meldingene mine" eller "menn/kvinner krever for mye" eller tråder i den kategorien. Dere vet alle hva jeg mener. Vi er med på det, alle sammen, inkludert meg selv. Idag synes jeg vi skal fokusere på det som er bra. Vi har alle mennesker/livssituasjoner/venner/familie vi kan prise oss lykkelige for at vi har. Vi lever i et land hvor det meste fungerer godt - ja, vi kan finne forbedringspotensiale overalt, men grunnlaget vårt er godt - og vi lever på lykkesiden av verden. Det er på tide å se det, verdsette det og å være takknemlig for det.

Jeg er så heldig at jeg har et stort antall venner som lever i velfungerende forhold. De er tilfredse med hvor de er, de lever et godt liv og de har barn som er både flotte og glade. Jeg er en av de få som er igjen som singel og barnløs - men jeg lever et liv med alle disse menneskene rundt meg. Jeg har glade barn på besøk, jeg har venner som setter meg høyt, jeg har familie jeg er glad i og jeg har en ro i meg selv. Ja, også uten kjæreste.

Jeg har heldigvis en evne til å se og føle på en lykke som ikke er min, i tillegg til å se min egen - jeg har forstått at ikke alle har det. Jeg ønsker at du også skal se det. Idag er det viktig for meg at du forstår hva jeg mener. Tenk på hva du har å være takknemlig for og fortell det i denne tråden :-)

Jeg kjenner deg ikke, men jeg ønsker deg et fantastisk nytt år. Et 2009 du aldri vil glemme og som vil tilføre deg det du ønsker. Jeg håper med dette at du kan tenke over det som er godt, positivt, deilig, fantastisk eller bare fint i det livet du allerede har. Så ønsker jeg deg på toppen av det en kjæreste :-)

Godt nyttår til deg...:-)

(kvinne 47 år fra Vestfold) on. 31 des. 2008 09:11 Privat melding

Hyggelig lesning R.
Jeg har også masse å være takknemlig for, selv uten kjæreste. Og det prøver jeg å ta vare på som best jeg kan.
Ønsker deg og alle andre sukkerfolk et riktig så Godt Nyttår.

(kvinne 56 år fra Østfold) on. 31 des. 2008 09:30 Privat melding

Fint å bli minnet på at vi selv velger hva slags perspektiv vi vil se tingene i :)
Godt Nytt år og trivelig år til deg og alle andre her inne!

(kvinne 61 år fra Møre og Romsdal) on. 31 des. 2008 09:53 Privat melding

TUSEN TAKK FOR HERLIGE; POSITIVE; GODE ORD!!
Livet blir jo så mye bedre når man greier å se alt det vakre!! Det verdifulle!! Det underfulle! Det som gir varme, godhet, nærhet, glede, inspirasjon, drivkraft----Å SÅ GLAD JEG BLE AV Å LESE DETTE!!!
GODT NYTTÅR TIL DEG

(mann 50 år fra Møre og Romsdal) on. 31 des. 2008 11:01 Privat melding

Så enig ...så enig .... Gode ord og gode tanker på tampen av det gamle året. Et riktig godt nytt år til dere alle :-)

(mann 46 år fra Hordaland) on. 31 des. 2008 11:14 Privat melding

Lykke er å komme seg opp på en fjelltopp, lykke er å se en film som gjør inntrykk, lykke er å spise et godt måltid man har laget selv, lykke er å ha venner, ... jobb, ...frihet, ....helse.

Listen for meg er lang. De fleste ting i livet tar vi for gitt. Først når vi mister noe vi virkelig forstår at det gjorde oss lykkelige.

Syntes alle skal tenke gjennom for et godt liv vi egentlig lever. Og ha tro på at det som mangler i livet ordner seg i løpet av 2009!

Godt nytt år kjære venner

Skjult ID med pseudonym Clueless on. 31 des. 2008 12:30

@TS:

Amen too that!!!!

Godt nytt år!! :-)))))

(kvinne 61 år fra Telemark) on. 31 des. 2008 12:40 Privat melding

Ord til ettertanke... for oss alle sammen vil jeg tro.

Godt nytt år ;-))))

Skjult ID med pseudonym Ærligheten on. 31 des. 2008 12:43

TS: dette var gode ord på en god dag:-)

Godt Nytt År !

(mann 42 år fra Oslo) on. 31 des. 2008 12:49 Privat melding

Flott lesing TS.

Godt nyttår til alle sammen, og mitt ønske til dere er dette:

Måtte livet deres bli slik som dere ønsker at det skal bli!

Skjult ID med pseudonym Meg :) on. 31 des. 2008 13:01

Herlig å lese noen positive ord her også :)
Viktig at vi verdsetter at det flotte vi har! Tar med meg det som et nyttårsforsett i det nye året...

Godt nytt år til alle sammen :)

Skjult ID med pseudonym Zitelle on. 31 des. 2008 13:15

Trådstarter.
Tusen takk for en deilig tråd å lese. Du fikk meg til å ville skrive litt på forumet igjen på min siste superbrukerdag :-)
Nyttårsaften skal tilbringes i selvvalgt alenehet i år, og jeg vil få god tid til å være tilstede og stunde litt over alt jeg er takknemlig for.
Kanskje noen andre som sitter alene hjemme også har noe å tilføre denne tråden, slik at dette blir 2009 tråden for gode tanker?

Ønsker i alle fall samtlige av dere som leser og skriver her inne riktig varme, fine og gode dager i 2009 - med eller uten kjæreste! :-)

(kvinne 42 år fra Akershus) on. 31 des. 2008 15:21 Privat melding

Er takknemelig for den personen som betyr mest for meg i denne verden. Han som alltd er glad for å se meg og syns jeg er bare helt topp.. Min sønn !
Er takknemelig for at jeg har et sted å bo og en jobb å gå til.
For alle vennene mine som er der uansett ..

Jeg er også takknemeig for sukker som har underholdt meg på de stille kvelder og har sørget for at jeg har fruffet mange fantastiske mennesker !!

Så til alle jeg har møtt, til alle jeg kommer til å møte og til de jeg aldri vil møte :

GODT NYTT ÅR !!!!

Skjult ID med pseudonym R on. 31 des. 2008 15:57

Så deilig å logge seg inn, mellom kalkunbrystmarinering og dessertlaging, og se at denne tråden ble nøyaktig som jeg ønsket :-) Positiv og til ettertanke. Takk for det! :-)

Jeg kommer stadig på nye ting jeg er glad for at jeg har i livet mitt og selvom jeg ikke har for vane å ha nyttårsforsetter, så skal jeg dette året ha som mål å være fornøyd med alt jeg er så heldig å ha, få, oppleve og gi. Det er mye :-) Ikke ta en god venn for gitt, ikke ta det gode i livet ditt som en selvfølge - som Timtim71 sier er det først når vi mister noe at vi forstår at det gjorde oss lykkelige. Det trenger ikke være sånn.

Til deg som har bidratt: et riktig godt nyttår til deg og dine :-)

Zitelle: hyggelig at det var mitt innlegg som fikk deg til å dukke opp igjen på årets siste dag ;-) Jeg ønsker deg en fin kveld og et godt 2009!

(kvinne 37 år fra Hordaland) on. 31 des. 2008 16:08 Privat melding

TS:
Takk for god lesning, folk trenger en tankevekker iblandt;)
Dere får ha et strålende godt nytt år alle sukkerfolk!!;)

(kvinne 43 år fra Oslo) on. 31 des. 2008 16:08 Privat melding

tusen takk for fint ord.-

jeg ønsker deg et fantastisk nytt år !!

(mann 52 år fra Østfold) on. 31 des. 2008 17:56 Privat melding

Slutter meg også til denne tråden og ønsker et Godt Nytt År til alle sukkerfolk. Har mine 2 barn hos meg denne kvelden og skal snart innta den tradisjonelle kalkun middagen. Enig med Smily at det er godt å ha barna som bestandig er glad i en. Spurte min datter her om dagen om de ville ha kalkun på nyttår, og svaret var enkelt: "Kan vel ikke feire nyttår uten kalkun vel?" Deilig at jobben blir satt pris på!
Blir en rolig hjemmekveld med barna her. De vil helst være hjemme og ikke stresse rundt. Tror de er lei av alt maset rundt jul og nyttår med besøk både her og der. Blir en trivelig familie aften på årets siste dag. Kan ikke ha det stort bedre jeg da :-) Neste år sitter jeg sikkert sammen med en kjæreste tror jeg. Mitt nyttårsforsett for 2009! (Håper det går bedre enn alle trenings-forsettene tidligere)

Godt Nytt År (og ta det pent så vi ser alle igjen)

(kvinne 35 år fra Buskerud) on. 31 des. 2008 18:18 Privat melding

jeg er utrolig takknemlig for 2008. det skjedde mer enn jeg kunne tenkt meg, mer enn jeg ønsket meg.
så håper vi får masse bra ut av 2009 og vi viser de vi er glad i at vi setter pris på dem.

godt nytt år sukkerfolket!

Skjult ID med pseudonym Zitelle on. 31 des. 2008 18:25

Akkurat nå er jeg så takknemlig for at jeg kan sitte trygt i min egen stue og se på Country awards på tv selv om jeg ikke har fot for country! Jeg er glad for at jeg er meg, at jeg er født i Norges trygge land, at jeg har venner og familie som er glad i meg, at jeg kan kose meg alene uten å føle meg ensom, at jeg evner å savne den kjæresten jeg ikke har, at jeg betyr noe for noen, at jeg ikke har noen hemmeligheter inni meg som jeg må skjule for noen, at jeg evner å se det store i de små tingene, at livet har fart vel med meg, at jeg er klar over hvor heldig jeg er i dette livet, at jeg fremdeles har mange drømmer og ønsker, at jeg brenner for noe, at jeg har venner jeg kan ha gode samtaler med uten å måtte snakke om andre, at jeg ble oppdratt til å forstå hva lojalitet og kvalitet betyr, at jeg er frisk, at jeg evner å glede meg voldsomt på andres vegne, at jeg våger å føle, sanse, lengte, le og være til på en ekte måte! Så er jeg så glad fordi jeg har mye å lære av kloke mennesker som forstår mer enn meg om mangt og mye. Og så er jeg oppriktig og inderlig glad fordi jeg evner å reagere på det jeg ikke synes er bra, men velge det som gjør meg og andre mennesker godt!

Skjult ID med pseudonym R to. 1 jan. 2009 01:51

Jeg fikk nok en ting å være glad for idag :-) Jeg elsker fyrverkeri og klokken tolv fikk jeg gleden av å ta med meg en liten jente på 5 år ut i natten og vise henne alle de flotte rakettene - hun hylte av fryd og mente at hjertet hennes nesten stoppet opptil flere ganger :-) Utrolig koselig! Hun hadde holdt seg våken ved hjelp av brettspill og kaker, 4 timer etter normal leggetid og falt sammen som en sekk klokken halv ett...:-) Men fascinasjonen for stjerneskudd og fyrverkeri er vekket hos nok et barn (noe jeg tar som en personlig oppgave å videreføre) og jeg har hatt en fin, rolig og koselig nyttårsaften. Altså, med unntak av de småhysteriske utropene jeg kommer i skade for å komme med under oppskytingen...:-) 33 years old and a sucker for fireworks.

Igjen: Godt nyttår til deg :-) Håper du har hatt det fint!