Alle innlegg Sukkerforum
Skjult ID med pseudonym Råtass lø. 26 nov. 2016 10:40

Jeg synes det er så jævlig kleint når par bruker facebook til å proklamere sin kjærlighet i tide og utide, med suss, elsk og etc.

(kvinne 66 år fra Oslo) lø. 26 nov. 2016 10:50 Privat melding

Hva med å melde seg inn i en singelklubb? Mye moro og lite påtrengende kyssing 😉!

Skjult ID med pseudonym Råtass lø. 26 nov. 2016 10:54

Men hvorfor skrive så mye "kliss" på feeden når man kan ta det i private meldinger, sikker på flere av de sitter i samme sofa når det postes :)

(kvinne 48 år fra Vestfold) lø. 26 nov. 2016 11:03 Privat melding

Tja, hvorfor legger folk ut bilder av maten de spiser i tide og utide da? Akkurat som om det er en sensasjon at de har tilberedt en biff med to asparges, tre erter og en stripe med gourmet bernaise over? Er vel like "kleint" det vel; eller er det fordi kysse bildene hele tiden minner deg på hva du savner i ditt eget liv?

Skjult ID med pseudonym Råtass lø. 26 nov. 2016 11:43

Nei, jegt skulle gjerne hatt noen å sende nusse-meldinger til, men hadde ikke orket det på face nei ;) Jeg synes det er skikkelig turn off, hvis folk bruker face som ei dagbok, eller klemmer ut det som til enhver tid måtte komme av impulser, særlig de som ikke eier filter :D

(kvinne 48 år fra Vestfold) lø. 26 nov. 2016 11:51 Privat melding

He he, ja, og nettopp det er det vel ganske mange som gjør; bruker facebook som en type dokumentert dagbok; enten det gjelder forhold eller mat.... ;) Et behov for å fortelle "hele verden" om hvor lykkelig man er...

(kvinne 54 år fra Østfold) lø. 26 nov. 2016 11:56 Privat melding

..selv om ikke er det... 😉

(kvinne 54 år fra Østfold) lø. 26 nov. 2016 11:56 Privat melding

..man..

Skjult ID med pseudonym rumpabar lø. 26 nov. 2016 12:00

De som oppdaterer profilen hele tiden da. Singel, i et forhold, litt trøblete nå.....
Hva med å holde det for seg selv til det er litt stabilt i hvertfall.

(kvinne 48 år fra Vestfold) lø. 26 nov. 2016 12:04 Privat melding

He he, ja, det blir jo bare komisk egentlig.... ;) Og tror hensikten deres er vel å virke veldig "seriøse", men det oppfattes vel heller motsatt... "Det er komplisert..." er jo den beste; da kan man jo lure og finulere litt; det er liksom noe skikkelig mystefistisk over den statusen der, he he. ;)

(kvinne 57 år fra Troms) lø. 26 nov. 2016 12:58 Privat melding

Fjasboka brukes vel for å få oppmerksomhet og likerklikk.
Jeg har også fundert på den overdrevne nuss, suss, elsker deg osv som overbringes via fjasboka når hovedpersonen sitter ved siden av i sofa.
Så i en artikkel at det var for å fortelle "verden" at alt sto bra til i deres lykkeboble, noe forskerne ment ikke stemte helt siden de måtte fortelle det.. ikke veit jeg, men er enig med @Råtass at det er kleint

Skjult ID med pseudonym rumpabar lø. 26 nov. 2016 13:22

Vis det i stedet for å poste.
Da er mye gjort😊

(kvinne 48 år fra Vestfold) lø. 26 nov. 2016 13:23 Privat melding

Vel, sånn helt ærlig så synes jeg vel det er litt andre ting på face som er litt mer "kleint" enn akkurat de kjæreste bildene da... Som alle show off bildene av de eksklusive turene i innland og utland, med og uten ski i hånda.... Veldig spesielt blir det jo kanskje også hvis man var med selv, og vet at personen som la ut bildene fra slalombakken, ikke hadde på seg ski på beina hele turen... Kjenner nesten ikke igjen den "fantastiske hytteturen"; skulle ikke tro vi var på samme tur... Det er vel enda mer å skulle vise "hele verden" om det perfekte lille livet man har, som nødvendigvis ikke er sånn i det hele tatt... En liten illusjon i vårt "perfekte" status samfunn, der alt som betyr noe er hva som vises utad.... Synes vel det er litt mer kleint enn kjæreste bildene...

Skjult ID med pseudonym rumpabar lø. 26 nov. 2016 13:34

Det er ikke kleint Mayazin hvis jeg kommer på besøk til deg og legger på FB "hatt en helt fantastisk dag" og med bilder av et par ski😉

(kvinne 48 år fra Vestfold) lø. 26 nov. 2016 13:39 Privat melding

He he, @rumpabar; nei, du sa jo ikke at vi stod på ski mens vi laget mat og tok et glass vin. ;) Men hva folk TENKER når de ser bildet av skiene, det er jo noe helt annet, he he. ;) Men du SA det ikke.... ;)

Skjult ID med pseudonym rumpabar lø. 26 nov. 2016 13:51

Sant:) Folk får tro hva de vil😊
Finner frem skiene.

(kvinne 48 år fra Vestfold) lø. 26 nov. 2016 13:55 Privat melding

Så bra! :) Da drar vi på "skitur", @rumpabar! :)

Skjult ID med pseudonym rumpabar lø. 26 nov. 2016 14:08

Oh. Lalala☺️

Skjult ID med pseudonym blingbling lø. 26 nov. 2016 14:12

@Råtass: Er jo det dens fremste formål - visste ikke? Den er et virtuelt stakittgjerde/postkassestativ/melkerampe/kaffekrok på prix/klubb/helselag/sanitetsforening/skytterlag/ytreindre santalmisjon/***/****/

Høystatus er jo nettopp at 'nu går at så meget bedre' (kontinuerlig/igjen).

Det er følgelig prisen du må betale for å henge ved gjerdet.

Har jeg ikke (som jeg ikke har) - så merker jeg ikke😊. Ennå et manglende irritasjonsmoment - f*** altså..

Skjult ID med pseudonym blingbling lø. 26 nov. 2016 14:13

*at = alt

Skjult ID med pseudonym Gåmann lø. 26 nov. 2016 15:25

Det gleder meg når noen er glad i hverandre og viser det😊
Slutt med den klagingen på allt mulig. Ikke rart dere er singel.
Og så kan du være venn med den du vil både på fjesboka og IRL.
Leser ikke fjesboka for å bli irritert, men for å se at mine venner har det " tilsynelatende" bra. Værre om de skal legge ut om alle nedturene sine. Vi vet att alle har det og, men det er ikke sikkert de vil dele det på FB.

Skjult ID med pseudonym tnbm lø. 26 nov. 2016 15:57

@Gåmann
Her tror jeg det er litt forskjellige oppfatninger at Facebooks bruksområde.
Jeg leser Facebook for å få med meg ting som skjer i verden kjappere enn hvis jeg kun skulle lest nettaviser. Generelt pleier jeg å "unfollow" de som ikke tilbyr noe konstruktivt (enten det er informativt eller humoristisk).
Jeg bruker det også som et praktisk verktøy for å kommunisere med andre (både via meldinger og grupper).

Det er greit at "vennene" mine har det "tilsynelatende bra", men når det begynner å grense til hemningsløst skryt, er det jævlig irriterende.

Skjult ID med pseudonym blingbling lø. 26 nov. 2016 16:20

FB kommer med sin distribusjon og formidlingslogistikk til å ta livet av all verdifull journalistikk. Refleksjonsrommet, kildegranskingen og hele den kritiske reflekterende samtalen går fløyten. Sad but sorry :(

George Orwells 1984 i farta.

Skjult ID med pseudonym tnbm lø. 26 nov. 2016 16:34

Jeg utøver kildekritikk.
Men for å si det sånn, nyheten om hundeangepene og mye av overgrepene på Standing Rock kom ikke via mainstream presse. Det tok flere måneder før de i det hele tatt brydde seg om å nevne det.

For meg virker det som Facebook holder liv i journalistikk. Man må bare vite hvordan man skal "navigere".

(mann 45 år fra Oslo) lø. 26 nov. 2016 17:29 Privat melding

Mye som er kleint på facebook. Vet nesten ikke hvor jeg skal begynne.

Skjult ID med pseudonym blingbling lø. 26 nov. 2016 17:57

@tnbm: virkningen kan fort bli identisk av blogging. Sist tatt opp her i tråden "kjønnsroller" nå nyss.

Grunnen er at sosiale media ikke er annet enn et 'samvirkelag/varehus for blogging'. Masse 'synsing' samtidig med at tradisjonelle reflekterende media sliter med å finansiere refleksjon pga. skiftet fra papir til digital.

Siterer Tinkas innlegg fra "kjønnsroller": "Zorro
Der peker du på noe som virkelig virkelig er alvorlig, som til syende og sist truer både demokrati, rettsstat og ytringsfrihet. Jeg er redd vi bare har sett toppen av isfjellet, forflatningen tar seg opp og journalister blir i dag målt på klikkrate. Sex og kjendiser gir høy klikkrate. Viktig kunnskap taper. Det er bare helt for jævlig trist."

Det er og vil forbli et åpent spørsmål om disse 'nye media' påvirker et demokrati i valg på gunstig vis. Er det sikkert at det ikke fremmes 'spinn' utenfor vær varsom plakaten. Det har nyss vært valg i ett av verdens største demokratier. Omtellingsdiskusjomene er ennå ikke over...

Problematiseres ellers også:

https://www.duo.uio.no/bitstream/handle/10852/36986/Kvalvik-Master.pdf?sequence=1

Skjult ID med pseudonym Apache lø. 26 nov. 2016 18:18

Mange av mine perifere fb venner er røde. Der forteller de folk hva som skjer i Norge, og kommer med meninger. Og når andre kommer med sine meninger som ikke er det samme som de røde sine meninger får de passet sitt påskrevet. Stempelet er Trumpist, nazist, pegida, egoist, mangle empati, sløsere, miljøverstinger osv. Selv om de andre som svarer er midt på treet og ser flere sider i en sak.
Disse mennenskene som kritiserte kristne for å være tvangsmoralister som presset sitt syn på andre, og snakket høyt om frihet til å velge. Nå har disse røde blitt mye verre, de peker med fingeren og moraliserer, frihet til å velge er glømt, de stigmatiserer og mobber. Rett og slett til å bli kvalm av.

Det å vise kjærlighet på fb når kjæresten sitter ved siden av er en uting, men helt ufarlig. De mobber og stigmatiserer ikke og lar folk være folk, og har kun personlige behov til å vise seg fram.

(mann 45 år fra Oslo) lø. 26 nov. 2016 18:23 Privat melding

Kritikken kommer dog fra begge sider, @Apache.
Vi røde får nok av stempler både fra kristne og fra blå. Naive, snillisme, godhetstyranner, sprer rundt oss med andres penger(lol) og nå i det siste, hylekor.
Der finnes lite respekt mellom ulike politiske og livssyn generelt i debatter og samfunnet.

Skjult ID med pseudonym blingbling lø. 26 nov. 2016 18:26

Bra illustrasjon @Apache - under forutsetning av at den går begge veier, ytre rød mot ytre blå/brun og motsatt vei. Fløyraritetene sitter på hver side av skyttergraven og hogger med hakapik på hverandre - men vi reflekterte i midten må gå kanossagang i mellom. Treffer oss også da med huggene - og vi kan over tid havne alle i skyttergrava, med oss underst og støyen på toppen. Jf. Joner vs. integreringsstatsråden.

Bro bro brille🤓

Skjult ID med pseudonym mad max lø. 26 nov. 2016 18:33

Jeg synes det er råkult jeg.

Kyss og nuss og kos, offentlig skittentøysvask og full pakke.

Jeg elsker internett !

Skjult ID med pseudonym blingbling lø. 26 nov. 2016 18:40

Bra poeng @Krizstian. Eksempel på 'felle': Ex-statssjefen som døde i går/natt - Fidel. Mye tyder på at hadde ikke han m/apparatjiker misforstått Kennedy m/apparatjiker og vice verca, så hadde Cubanerne sluppet 60 år med omvei via den kommunistiske misforståelse. At misforståelsen defra og at Kennedy ikke klarte å se muligheten men lot seg stresse til å se en fiende er absolutt ikke umulig. Det er ikke gitt at Castro var marxistisk revolusjonær - men at han ble som resultat av.

Utgangspunktet var så bra - 2 kloke kapasiteter fanget av 'fartsvinden' kanskje. Slett ikke umulig - skjer i dag også. Opplever rett som det er gode intensjoner men håpløse tilnærminger - men da er 'ammatørene' (jf. Egon Olsen) tydelige.

Skjult ID med pseudonym Apache lø. 26 nov. 2016 18:48

@Krizstian: Nå snakker jeg om fb venner først og fremst, og så artikler og kommetarer i media.

(mann 45 år fra Oslo) lø. 26 nov. 2016 18:57 Privat melding

Greit, @Apache. Jeg snakker forsåvidt om det samme 🙂

Skjult ID med pseudonym nomdeplume lø. 26 nov. 2016 18:58

Vet ikke om noe pinligere i Facebook sammenheng enn når jeg fra tid til annen (særlig i rundt valgene) oppdager at bekjente fra barndommen viser seg å være intolerante, angstbiterske nisser.

Skjult ID med pseudonym Apache lø. 26 nov. 2016 19:09

De på ytterst høyresiden er ikke bedre. Men det er de røde som har hang til å sette ondskapens merkelapp på folk uansett, folk som kanskje egentlig er i midten. Til og med Høyre velgere fortjener ikke sånn merkelapp. Frp kortet kommer opp med en gang, og deres velgere fortjener heller ikke. Mange av deres velgerskare har også kommet fra andre partier. Før beskyttet røde syke, uføre, lavt lønnede og hvite fattige, nå mobbes det om navere, unnasluntrere og trygdede og de blir satt i bås med rasister og får Frp stempel. De lite bemidlede med lav utdannelse blir satt idiotstempel på og som en analytiker på tv sa white trash. Tenk om noen sa sånt om mørkhudete som er i samme kategori?! Alle vet at da blir folk bedt om ikke å generalisere og se på menneskeskjebner.

Mina Bai er en som tar tak i dette røde moralistiske vesenet i Europa. Hun har mange gode blogginnlegg.
http://minabai.blogg.no/

Skjult ID med pseudonym nomdeplume lø. 26 nov. 2016 19:15

Håper ikke dette var myntet på meg Apache, for intoleranse og sneversyn er fordelt over hele den politiske fargeskalaen med litt overhyppighet rundt ytterpunktene (ikke mange av mine bekjente som befinner seg der, men et par stykker har jeg oppdaget i min tid på Facebook).

Skjult ID med pseudonym Apache lø. 26 nov. 2016 19:17

@nomdeplume: Nå ble jeg nyskjerrig og måtte se hva du har skrevet.😀

Skjult ID med pseudonym nomdeplume lø. 26 nov. 2016 19:22

Suverent!
Endelig en leser!

Skjult ID med pseudonym blingbling lø. 26 nov. 2016 19:34

Vel kjapp å hoppe i konklusjoner
@Apache. 'Ekte sosialdemokrater' altså lyserøde, og 'ekte verdikonservative' altså lyseblå har ikke dette problemet. Ellers i floraen er det mye med vikarierende dagsorden. Mest opportunister med religiøs, landbruks- og utgåttpådato dagsorden. Men at et parti som FrP trengs for å irritere systemstabiliteten er jeg enig i. Alternativet m/mangel kan bli verre - se andre nordiske land.

Skjult ID med pseudonym Apache lø. 26 nov. 2016 19:38

@blingbling: Har ikke konkludert med noe, men orker ikke å bruke energi til å skrive inn med teskje. Når jeg skriver så er det ikke enten eller. Har ikke nevnt lyserøde/blå, krf'ere, venstre el. andre ned til detaljnivå.

Skjult ID med pseudonym blingbling lø. 26 nov. 2016 19:41

Ikke radt udetaljert det jeg ser. Det er ikke helt amerikanske tilstander her på berget.

Se 'Trygdekontoret spessial' der Seltzer er over dammen.

(mann 45 år fra Oslo) lø. 26 nov. 2016 19:49 Privat melding

Du må ikke tro at det eneste som skrives om røde kommer fra "ytterste høyre". Det er laangt inn mot sentrum at man anser oss røde som naive godhetstyranner som ønsker sharia og det som verre er.
Morsomt at du prøver å få det til at vi er verre enn blå. La meg bare si det sånn: begge sider er like gode/dårlige :)

Skjult ID med pseudonym Apache lø. 26 nov. 2016 19:53

@Krizstian: Jeg stemmer selv mer rødt enn blått, men er ikke hjernevasket. Og velgere skal være de første til å tukte sine egne.

Skjult ID med pseudonym blingbling lø. 26 nov. 2016 19:53

Småpartier er krydder - sånn som shady er 😉

(mann 45 år fra Oslo) lø. 26 nov. 2016 19:56 Privat melding

@Apache. På tester er jeg en venstrevelger men kommer alltid til å stemme SV eller Rødt. Så er ikke hjernevasket heller. Jeg tukter hvem som helst.

Skjult ID med pseudonym Zorro lø. 26 nov. 2016 20:07

Og vips handlet tråden om en helt annen type kleinskap.

(mann 45 år fra Oslo) lø. 26 nov. 2016 20:09 Privat melding

Hahaha, embrace your inner fool, @Zorro :)

Skjult ID med pseudonym sukkersøt lø. 26 nov. 2016 20:09

Har lett for å skli ut..:-))

Skjult ID med pseudonym blingbling lø. 26 nov. 2016 20:12

Politikken eller shadyen?

Shadyen er da uklein?😎😜

Skjult ID med pseudonym sukkersøt lø. 26 nov. 2016 20:15

tråden...

Skjult ID med pseudonym Zorro lø. 26 nov. 2016 20:16

Maks kleint på fb: Felles profil.