Alle innlegg Sukkerforum

Bilder av barna...

Vis siste innlegg
(kvinne 33 år fra Hordaland) to. 1 des. 2016 18:20 Privat melding

Med alt det prate om nettvett osv. Hva tenker dere egentlig når dere legger ut bilde av barna deres? Dere har ingen aning hva folk som er her ... vær så snill å vær forsiktige!! Om dere skal vise situasjonen eller noe... så dekk t fjes da. Tommel opp for dere som har gjort d!

Skjult ID med pseudonym Gåmann to. 1 des. 2016 18:51

👍

Skjult ID med pseudonym DaddyO to. 1 des. 2016 19:34

Jeg synes det er lite gjennomtenkt å legge ut barnebilder et sted hvor man har null kontroll på hvem som får se.

Skjult ID med pseudonym nomdeplume to. 1 des. 2016 19:54

Her er en veileder:

https://www.datatilsynet.no/Sektor/Skole-barn-unge/Bilder-pa-nett/Bilder-av-barn-pa-nett/

Skjult ID med pseudonym Zorro to. 1 des. 2016 19:58

Glem det. Er du airhead så forblir du det...

Skjult ID med pseudonym Creeper to. 1 des. 2016 20:21

Manglende vurderingsevne er turn OFF!

(kvinne 54 år fra Østfold) to. 1 des. 2016 21:17 Privat melding

Legger ikke ut bilder av ungen, og hopper glatt over de som "bruker" bilder av ungene.....

(mann 49 år fra Oslo) fr. 2 des. 2016 00:08 Privat melding

Hva om barnet er spurt, eller endog foreslår det selv?

Min datter så jeg måtte ha bilde av henne, for da ble damene så sjarmert at de ville bli kjæresten min.

Måtte fortelle henne at det nok ikke hjalp, fordi damene her inne ikke liker sånt. Måtte forklare litt bedre...

Skjult ID med pseudonym Hoppetussa fr. 2 des. 2016 08:07

Er sikkert i ren ubetenksomher at noen gjør det også, og de ønsker å vise at de er en god far/mor. Samtidig så får de en vekker da de får en melding fra feks Villrosa, og fjerner da bildene.

(kvinne 54 år fra Østfold) fr. 2 des. 2016 08:19 Privat melding

Ungen min er ikke involvert i mitt "liv" på sukker, han vil bli involvert når jeg tror det kan være noe som blir seriøst, for jeg vil at han også skal ha mulighet til å bli kjent med en Evt partner FØR det er blitt så seriøst at jeg er "hekta". Men å vise skrytebilder av han, for å "bevise" hvor fab mor jeg er, er uaktuelt .
Hvordan forklarte du det Adameus? For det har lite m at damer ikke liker bilder av barn. Jeg synes bare ikke de skal "blottlegges" på en dating-site. Jeg legger heller ikke ut bilder av ungen på FB, uten å spørre ,og han godkjenner bildet. 😊

Skjult ID med pseudonym Creeper fr. 2 des. 2016 10:09

@Adameus
Om barnet er spurt eller endog foreslår det selv, så er det din fordømte plikt som forelder å beskytte et barn som ikke vet/skjønner bedre. Nettet er fullt av farer, unge jenter tar selvmord etter at bilder de selv har tatt, og delt, blir spredt på diverse pornosider, blant venner etc. Et bilde på en datingside kan fremstå uskyldig, men det bidrar også til å ufarliggjøre deling av bilder på nett. Unger som vokser opp i dag får et syn på at det er normalt å dele bilder for å finne seg kjæreste, hva blir da normalt når hun er tenåring? Om det virker som om jeg drar den litt langt? Hva da med alle de jentene der ute som angrer på alt de har delt...

(mann 29 år fra Hordaland) fr. 2 des. 2016 10:54 Privat melding

Herregud Creeper Adameus legger vel ikke ut nakenbilder av datteren sin heller. Hva er det som kan skje ved å legge ut et helt vanlig bilde på nett? Det er bokstavelig talt milliarder av bilder på nett, og et bilde av en helt normal påkledd jente kommer ikke til å ødelegge livet til noen. Overdramatisk til de grader.

(mann 51 år fra Østfold) fr. 2 des. 2016 11:05 Privat melding

Her hva Kripos skriver om saken.

- Sørg for å legge ut bilder i lav oppløsning slik at de er mindre interessante til annen bruk.
- Ta bildene på avstand, unngå nærbilder.
- Ikke opplys navn eller andre identifiserende opplysninger på bildene – de som skal se dem vet likevel dette.
- Ta gruppebilder på avstand.
- Ta bilder der barna er i aktivitet – bilder med personer i bevegelse er mindre egnet for videre bruk.
- Unngå nakenhet/lettkledde barn.
- Unngå seksualisert positur.

Hentet fra Datatilsynets "I beste mening" https://www.datatilsynet.no/globalassets/global/04_veiledere/i_beste_mening_bokmaal_nettversjon.pdf

(kvinne 54 år fra Østfold) fr. 2 des. 2016 12:45 Privat melding

Det viser seg, Bjørn, i disse operasjon Darkroom-tider at "det er ikke bare et bilde",-
Noe av poenget her er vel også , at barn ikke trenger å være involvert i alt vi voksne gjør. Selvfølgelig har ikke Adameus bilde av datter avkledd .
Men man skal kke bruke ungene som "lokkemiddel", ever!

(mann 29 år fra Hordaland) fr. 2 des. 2016 13:36 Privat melding

Det er vel ikke noe fasitsvar på hva man skal og ikke skal gjøre Gille. At du ikke involverer dine barn i datingprosessen er ditt valg, men det betyr ikke at Adameus gjør noe feil i å diskutere det med sin datter og ha et mer avslappet forhold til det.

(kvinne 54 år fra Østfold) fr. 2 des. 2016 14:28 Privat melding

Jeg synes , Bjørn, at det er helt naturlig , og riktig å involvere barna, ETTERHVERT,- men synes det vitner om litt dårlig vurderingsevne å invitere unger inn i "sukker-livet". Som du ser er ikke jeg alene om å mene det. Sukker er forbeholdt voksne. Det er ikke sikkert dattera synes deg er like stas å ha vært eksponert her om noen år.. Jeg tviler forøvrig ikke på Adameus som far, men vi er noe naive i forhold til bruk av bilder, og bør ikke la ungene ta valgene for oss.

(kvinne 54 år fra Østfold) fr. 2 des. 2016 14:29 Privat melding

Og det har lite å gjøre med avslappet eller ikke å gjøre.

Skjult ID med pseudonym Gåmann fr. 2 des. 2016 16:43

Veldig enig gille 😊

(mann 49 år fra Oslo) fr. 2 des. 2016 18:07 Privat melding

@gille nå svarte jeg henne med å si at damene ikke liker bilder av ungene, fordi det er pappaen de skal bli forelsket i, ikke henne i denne omgangen. Men når de møter deg, så vil de smelte uansett.

@creeper som @lilleulv sier, forskjell på å barbere seg og å skjære av seg hodet. Jeg ser folk som gjør langt værre vurderinger vedrørende barnebilder på FB enn stort sett alle de bildene jeg har sett her inneog det til tross for at jeg ikke har FB-konto selv.

Men nå skrev jeg kommentaren min med litt munterhet, for jeg skjønte det var noen som ville ta av, og ikke se at det var litt ironisk ment.

😊😎.

(mann 49 år fra Oslo) fr. 2 des. 2016 18:11 Privat melding

@gretikken litt vanskelig å legge ut bilde av min kommende svigermor, da jeg ennå ikke har møtt henne. 😁

Dessuten tror jeg ikke svigermor bilde er hva jeg vil legge ut her. Litt Fredly for dama å gå inn på profilen min her, og se bilde av sin egen mor... 😁

(mann 49 år fra Oslo) fr. 2 des. 2016 18:12 Privat melding

Fredly=freaky

Skjult ID med pseudonym Coma fr. 2 des. 2016 18:21

En bekjent på FB la ut et bilde av sin lille datter som ble matet med vaniljeis. På bilde sitter hun å gaper etter neste skje, med masse is som renner nedover haka.
Veldig enkelt å manipulere et slikt bilde for de som er syke nok til det.
Jeg tok kontakt på chatten og forklarte at et sånt bilde kanskje ikke var det beste å publisere.
Fikk ergo passet mitt påskrevet om å være pervertert og at dette hadde han null forståelse for.
Vel...jeg forsøkte iallefall...

(kvinne 54 år fra Østfold) fr. 2 des. 2016 18:22 Privat melding

Nå er det ikke bilder av barn man ikke liker, men at far/mor legger ut bilder av barn, Adameus. Og du er ikke aleine om det. At du har dialog m datter om å få deg kjæreste er din sak, men synes uansett tema det er feil p involvere ungene i alt som foregår i voksen-verden. Unger tar lett "ansvar" , så la de bare være barn til det er nødvendig å involvere dem. 😉

(mann 49 år fra Oslo) fr. 2 des. 2016 18:40 Privat melding

@gille les over hva jeg skrev. Nå svarer du på noe helt annet enn det jeg skrev, så orker ikke begynne å gå i detaljer på hvor du feilet.

Sitter man og surfer på PC/mobil, så vil barn kunne komme til å se hva du holder på med, uten at du får det med deg. Når de spør, synes jeg det er bedre å fortelle sannheten, men på et nivå som de forstår, uten at man går inn i detaljer. Ungene er smarte, så de forstår greit selv om man ikke forklarer alt til bunns.

Og da kommer de av og til med sine gode idéer og gode forslag, som man da må svare på.

(kvinne 54 år fra Østfold) fr. 2 des. 2016 19:04 Privat melding

Da skjønner du heller ikke hva jeg sier Adameus, hvis du mener jeg "feiler" ,- og hva slags forventninger gir ikke du datter hvis du forteller at en Evt ny kjæreste " vil smelte når de treffer henne." Unger er smarte, men tar også lett på seg mye som de ikke trenger å "ha ansvar" for. Og selvfølgelig skal du ikke juge for ungene,-det har lite for seg.

(mann 49 år fra Oslo) fr. 2 des. 2016 19:26 Privat melding

Jeg fortalte henne ikke at dere ikke liker bilder av barn. Jeg fortalte henne at de ikke liker bilder av barn på sukkerprofilen. Det er litt forskjell, og du svarte på en sånn måte at jeg er rimelig sikker på at du ikke så det.

Og når jeg forteller henne at dere vil smelte når dere ser henne, så sier jeg det på en humoristisk måte. Det ser det heller ikke ut som du skjønte, for ellers hadde du ikke sagt noe om å lyve for barn.

(kvinne 54 år fra Østfold) fr. 2 des. 2016 19:37 Privat melding

Jatakk Rosa,- eller papp .. så jeg kan skjære ut 😂😂😂
Har ikke noe å tilføye jeg,- poenget er som du sier Rosa,- "la unga være utenfor datingsider" 👍🏼

Skjult ID med pseudonym - fr. 2 des. 2016 19:43

Barna mine har ingen verdens ting med fatterns sukker-tilværelse å gjøre, med unntak av at de til syvende og sist bestemmer det meste....men dette ligger langt utenfor Sukkers rekkevidde, og det har egentlig ikke noe med sukker å gjøre!?

Antall, og tydelige prioriteringer bør være nok!

(kvinne 47 år fra Buskerud) fr. 9 des. 2016 21:10 Privat melding

Jeg sendte en mld i dag til en som hadde lagt ut bilder av barna sine. Sa bare forsiktig at det ikke er så lurt å ha bilder av barna sine på nett, spesielt ikke her. Han tok det tydeligvis ikke pent siden han svarte med å blokkere meg!

Skjult ID med pseudonym opptimist fr. 9 des. 2016 21:19

Utrolig turn off med bilder av barn. Vitner om meget dårlig dømmekraft. Blokkerer de med bilde av barn og ville aldri vurdert å møte noen her inne som har bilde av barn i profilen.

(mann 38 år fra Nordland) fr. 9 des. 2016 21:37 Privat melding

Her må jeg si meg hjertens enig med - !

Skjult ID med pseudonym Nikita70 fr. 9 des. 2016 21:46

Adameus... Hvor gammel er denne datteren din som du involverer i datingen din her?