Alle innlegg Sukkerforum

Følelser?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Balder ma. 5 des. 2016 17:38

Hvilke følelser finnes egentlig?
Det er mulig jeg egentlig er avstumpet, men jeg kan faktisk ikke huske å ha følt hat eller kjærlighet. Forelskelse? Ja så klart, mange ganger. Lengsel og savn? Absolutt! Men jeg kan ikke huske å ha en separat følelse som kan kalles kjærlighet. Det er mange følelser som er i sving ovenfor en partner. Mange gode følelser, som glede, lyst og forelskelse. men noen av følelsene er ikke nødvendigvis gode. Savn er vondt, lengsel er ikke godt, sjalusi og usikkerhet er super ekkelt.
Hvis man nå tilsetter en klype sinne, en klatt med mistenksomhet og en liten dose med mistillit, så er ikke veien lang fra kjærlighet til hat.
Altså hat, som jeg ikke kan huske å ha følt. Finnes hat som separat følelse? Kanskje. Hvis vi ser på alt som skjer i verden med terror og IS og rasisme og kvinne- og manneforakt, så kan man jo tro at noen føler rent hat.

Ka du tur?

(mann 51 år fra Østfold) ma. 5 des. 2016 17:51 Privat melding

Hat hva er det? Å vite at du ikke ville hatt noen skrupler med å drepe hatobjektet om du møtte vedkommende på gata? Eller at du hater krig og fred og kø og sånn?

Skjult ID med pseudonym Balder ma. 5 des. 2016 17:53

Mange som sier de hater diverse ting, som krig og fred og kø og sånn, mens det de egentlig gjør er jo å misslike. Eller irritere seg over.

(mann 51 år fra Østfold) ma. 5 des. 2016 17:53 Privat melding

...Det har jo gått litt inflasjon følelsesladde ord etterhvert...

(kvinne 48 år fra Vestfold) ma. 5 des. 2016 17:57 Privat melding

@Bruce
Ja, som feks: "sinnsykt morro"....

(kvinne 51 år fra Oppland) ma. 5 des. 2016 18:18 Privat melding

Kleine greier asså 😂😂😂😂

Klein er en sånn rar følelse synes jeg....

Skjult ID med pseudonym rose ma. 5 des. 2016 19:17

Klart jeg har følt kjærlighet, jeg har jo barn.

(mann 45 år fra Oslo) ma. 5 des. 2016 19:26 Privat melding

Jeg tror kjærlighet ikke er en egen følelse men summen av mange følelser.

(kvinne 48 år fra Vestfold) ma. 5 des. 2016 19:50 Privat melding

Det tror jeg du har veldig rett i, @Kriz... Akkurat som "lykke" er den lille, varme, gnistrende følelsen som kommer sveipende innom bare et øyeblikk en gang i mellom - mer enn den hysteriske, altoppslukende lykkefølelsen som alle leter etter....

(mann 45 år fra Telemark) ma. 5 des. 2016 20:05 Privat melding

Hvor mange grunnleggende følelser finnes det? Noen som har studert psykologi?
Lykke er en (utløst av dopamin, eller kunstige substitutter som opiater), frykt er en annen, som sammen med sinne trigger/er trigget av adrenalin. Forelskelse må vel kunne sies er en grunnleggende følelse.
Sorg eller nedstemthet er vel en. Hvilke flere mener dere vi har? (Altså selvstendige grunnleggende følelser, som ikke er sammensatt av andre følelser.)

(kvinne 48 år fra Vestfold) ma. 5 des. 2016 20:22 Privat melding

Nå spør du egentlig ganske så vanskelig , @Balder, for de fleste følelser er jo sammensatt; så som sjalusi, tristhet, sinne, glede osv... Det avhengiger jo også av faktorene som utløser følelsen... Det heter seg vel at et lite barn blir født med temperament... I ordet "temperament" ligger det jo følelsesnyanser.... Så lærer man seg jo kanskje å kontrollere enkelte følelser; undertrykke følelser som ikke er så akseptert - mens andre igjen handler i affekt og har null kontroll. Men om det finnes noen helt rene, grunnleggende følelser... Det må være sult følelsen og den primære følelsen av å ville overleve det da.... Vet ikke helt...

(kvinne 51 år fra Oppland) ma. 5 des. 2016 20:23 Privat melding

Basale og sekundære følelser er vel det vi styres av.....

(kvinne 48 år fra Vestfold) ma. 5 des. 2016 20:27 Privat melding

Noen følelser er jo instinktive; så som hvordan vi reagerer på frykt; freeze, fight, flight...

Skjult ID med pseudonym blingbling ma. 5 des. 2016 20:28

Kjærlighet er narsissisme for 2.

Å hate er som brenne ned sitt eget hus for å bli kvitt en rotte.

Skjult ID med pseudonym Creeper ti. 6 des. 2016 00:14

Det nærmeste jeg kommer følelsen av ekte intens kjærlighet, er følelsen jeg får når jeg ser på det sovende barnet mitt.

(mann 40 år fra Nordland) ti. 6 des. 2016 00:16 Privat melding

Men hva ville vi vært uten alle disse forskjellige følelsene? På godt og vondt har vi behov for å gi uttrykk for hva vi føler. Vonde og gode følelser kan også noen ganger gå litt hånd i hånd. Vonde følelser kan også være nyttige. Å kjenne litt sinne kan gi akkurat den motivasjon man trenger for å ta tak i ting.

(kvinne 54 år fra Østfold) ti. 6 des. 2016 07:15 Privat melding

Jeg føler mye, -jeg føler kjærlighet , sorg og glede, sinne,frustrasjon, avmakt,urettferdighet, utmattetelse, ro og opphisselse, irritasjon , likegyldighet, iver, uthvilthet, avstand, savn og lengsel, kjærlighet, godhet, mer kjærlighet , nærhet.. jeg hater sjelden, dog.. alt dette gjør meg til den jeg er, - ved siden av det har jeg basale og primære behov, dvs noen av dem er følelsesbetinget, også.. sult, søvn, begjær.. hmmm 😊