Alle innlegg Sukkerforum

I denne søte juletid.....

Vis siste innlegg
(kvinne 59 år fra Østfold) ti. 20 des. 2016 17:10 Privat melding

.....Så er det folk som både er ensomme, og som sliter økonomisk. Dette får jeg litt vondt av, men man kan alle bidra litt, med både pengegaver og annet.
Var på handlesenteret med datter, og der sto det et juletre hvor barn og unge hadde hengt opp hvert sitt hjerte med ting de ønsket seg. Dette er barn som ellers ikke får noe. Det var så rørene enkle ønsker, og det er et supert tiltak. Da tok man av et hjerte, kjøpte gave som ble levert sammen med hjertet på senterkontoret.
Man kan også ta et besøk til noen som sitter alene i jula. Jeg har et besøk jeg skal ta på formiddagen på julaften.
Har folk andre ideer, eller tradisjoner på dette?
Nå mener jeg selvsagt at man skal være snill og gi av seg selv utenom jul også, men alltid greit å tenke litt ekstra over hvor godt de fleste av oss har det i jula.

(kvinne 51 år fra Østfold) ti. 20 des. 2016 17:24 Privat melding

Jeg synes ideen m juletreet er helt genial 😍

Skjult ID med pseudonym Kiara ti. 20 des. 2016 17:25

Den juletreidéen var fantastisk!

Skjult ID med pseudonym Creeper ti. 20 des. 2016 17:25

Blir uvel av hele gave- og kjøpepresset i jula. Kan gjerne gjøre noe for de ensomme (er det tidvis selv også), men å kjøpe gaver for derigjennom å gjøre julen enda mer materialistisk kjenner jeg blir feil for meg. Bortsett fra det gir jeg gjerne gaver året rundt, men ikke i jula.

(kvinne 59 år fra Østfold) ti. 20 des. 2016 17:26 Privat melding

Ja, sto at det var til "jente 13 år (for eks) og hva de ønsket seg. Da ble det enkelt å handle også, ;-)

(kvinne 59 år fra Østfold) ti. 20 des. 2016 17:28 Privat melding

Dette var jo til de som ikke får noe. Var beskjedne ønsker, alt fra neglelakk til varm genser. Dette er ikke å bidra til kjøpepress synes jeg.

(kvinne 51 år fra Østfold) ti. 20 des. 2016 17:38 Privat melding

Synes den tanken med juletreet er helt nydelig, -og ungen får nok hele året, selv om vi ikke har best råd,- så har han godt av å se at andre har mindre og ingenting 😊

(kvinne 59 år fra Østfold) ti. 20 des. 2016 17:43 Privat melding

Ja, var mange barn i følge med foreldrene som tok av hjertet, og gikk for å kjøpe. 💕

(kvinne 46 år fra Vestfold) ti. 20 des. 2016 18:20 Privat melding

Åååååå, det var en hjertegod ting, det med juletreet. 💖 Har ikke sett noe sånt her jeg bor....

(kvinne 59 år fra Østfold) ti. 20 des. 2016 18:23 Privat melding

Det må være en ide for flere sentre. De samarbeider med barnevernet bl.annet. :-)

Skjult ID med pseudonym Ertaberta ti. 20 des. 2016 18:31

Jeg kjøper ting hele året igjennom, tidløse klær, hygieneartikler, babyklær, håndklær, sengetøy, hermetikk, tørrvarer. Når desember kommer, deler jeg ut til flere innsamlingsstasjoner, ferdig pakket inn som julegaver. Jeg henter panteflasker hos familie og venner, og donerer til Røde Kors. Ungen min elsker denne tradisjonen. I år har hele klassen hans samlet tomflasker, siste frist for levering er imorgen, håper vi runder 4000,-

Fin ide med treet, hva og til hvem kjøpte du, Villrosa?

(kvinne 59 år fra Østfold) ti. 20 des. 2016 18:43 Privat melding

Jeg kjøpte et gavekort til ei på 13 sammen med et par myke lodne sokker. Datter kjøpe toalettartikler til ei på 17.
Så har vi gitt penger til en julemiddag for en eller annen. Vi overdriver ikke med gaver til hverandre, for vi har nok. Bare småting. :-)

(kvinne 59 år fra Østfold) ti. 20 des. 2016 18:45 Privat melding

Men elsker å få noen småting altså :-)

Skjult ID med pseudonym Creeper on. 21 des. 2016 04:06

Joda, ser at juletreet var en fin ting. Men dersom jeg hadde hatt dårlig råd, så ville jeg ikke fokusere på at ungene mine ikke fikk gaver. Derimot ville jeg lære dem at julen kan ha et annet og dypere innhold. En gave, helst hjemmelaget, til hver. Det synes jeg er fint, slik at julen kan handle om å være sammen med familie og venner (evt ukjente) i stedet. Masse å finne på som er gratis.

Hadde glatt avskaffet tradisjonen med julegaver. Tror dessverre det tar bort fokus hos mange familier. Eller enda verre: Folk blir skuffet på julaften fordi gavene ikke innfridde.

Skjult ID med pseudonym Kiara on. 21 des. 2016 07:54

Creeper, har du valgt den tilnærmingen til dine egne barn? Dersom du mener det du sier, velger du ikke-kommersiell jul, selv når du har penger. Uansett, da har du et VALG, og det er noe annet enn å ikke ha råd. Du skriver som en mor som ikke har hatt dårlig råd. For DEG er det sikkert bra holdning, men for de ungene det gjelder er det fantastisk at noen vil gi dem litt ekstra. Det er så lett å mene at folk skal gjøre slik og slik, bare vi slipper selv.
Disse ungene kommer på skolen, og hører hva du andre har fått. Blir spurt hva de har fått. Verdien i det å kunne si jeg fikk det jeg ønsket meg, kan rett og slett ikke måles.

Skjult ID med pseudonym Ertaberta on. 21 des. 2016 09:27

Jeg kan ikke se at gaver til og fra i min familie går på bekostning av å være sammen. Får vi filmer, ser vi de sammen, brettspill og julekaker er fast tradisjon, vi har spleiselunsjer og -middager. Kjenner man sine nære og kjære godt, og driver litt detektivarbeid i forkant, garderer man seg mot feilkjøp, og kan jakte på gode tilbud.

(kvinne 35 år fra Rogaland) on. 21 des. 2016 09:48 Privat melding

sånne juletre finnes i hver by. tar man kontakt med Røde Kors eller Frivillighetssentralen der man bor så får man vite hvordan man kan bidra. I år kjøpte vi gaver til barn som ikke får noe. Tidligere hadde vi selv ikke superbra råd så vi deltok på Julaften med Røde Kors. Hjalp med borddekking, oppvask, snakke med gamle folk som er alene og har ingen barn og barnebarn - dette var stas at min datter var med og de følte som om det var et barnebarn som er på besøk. Veldig koselig og helt fantastisk måte å tilbringe julaften på.

Skjult ID med pseudonym my on. 21 des. 2016 09:49

I år skal jeg koste på meg store bokstaver i julekortene til mine rike venner. Det er vel generøst av meg?

(kvinne 59 år fra Østfold) on. 21 des. 2016 10:14 Privat melding

En del av disse barna har ikke engang familie, så at en en enkel gave skal være negativt å få skjønner jeg ikke.

(kvinne 37 år fra Akershus) on. 21 des. 2016 10:57 Privat melding

@Creeper Er enig i at det er fint å fokusere på at gaver ikke er det viktige, jeg synes ikke gavene er det viktigste i julen selv. Men jeg synes allikevel at dette er et kjempefint tiltak. Uansett hvor mye man vil lære barna at gaver ikke er det viktige, eller at materielle goder ikke er det viktigste, så tror jeg fortsatt at barna ville følt seg veldig utenfor når de kom tilbake til skole/barnehage og måttet høre på hva alle de andre barna fikk, uten og ha fått noe selv. Og kanskje også skamfulle, selv om det overhodet ikke er noe å skamme seg over. Så jeg synes det er fint at de som har mulighet til det, hjelper de som ikke har råd til gaver til barna sine.

Det gjelder jo også andre ting, er jo mange som ikke har penger til mat i jula engang. Og det er jo så hyggelig å gi, så hvorfor ikke?

(mann 48 år fra Finnmark) on. 21 des. 2016 11:35 Privat melding

Noe av det viktigste for mennesker er å bli sett.
Vi er i en kulturell kontekst på denne tiden av året hvor mange opplever det å ikke bli sett som spesielt ekskluderende, tungt og vanskelig, så det å inkludere disse i noe som er en selvfølge for majoriteten kan da ikke skade?

Jeg tror ikke foreldreløse barn og andre som ikke greier seg uten støtte fra omverdenen er de første som bør kjenne konsekvensene av "kampen mot kjøpepress".

(kvinne 35 år fra Rogaland) on. 21 des. 2016 12:43 Privat melding

@nordogopp 👏👏👏👏

(kvinne 59 år fra Østfold) on. 21 des. 2016 12:53 Privat melding

Veldig bra skrevet @Nord. Må innrømmes. 😉

Skjult ID med pseudonym Kiara on. 21 des. 2016 13:07

Presist formulert og godt poeng, Nordogopp!👍

Skjult ID med pseudonym Creeper on. 21 des. 2016 14:34

@Kiara
Ja, jeg har faktisk valgt den tilnærmingen til mine egne barn.

@Erta
Mange får til begge deler, selvsagt. Men jeg vet også at mange barn blir oversett av sine "rike" foreldre. Den moren og faren som synes smarttelefonen er viktigere enn sønnens fotballkamp er ikke i entall. Mange barn ville heller ønske seg edru foreldre enn en ny iPhone til jul.

@Mjoll
Som mor mener jeg faktisk at min viktigste oppgave er å lære barna å takle den situasjonen vi er i gjennom å hente frem gode alternativer fremfor å fokusere på hva alle andre har. Vi bør se på oss selv med utgangspunkt i oss selv, og ikke med utgangspunkt i andre/ noen som er bedre.
Slikt skaper bare barn som ikke føler seg gode nok, som føler at de er mislykket.

(mann 48 år fra Finnmark) on. 21 des. 2016 14:51 Privat melding

...dere asså...

*bluss-bluss*

Skjult ID med pseudonym Kiara on. 21 des. 2016 15:05

Ok, Creeper. Det er ikke noe konflikt i å la ungene få noen gaver, og å lære dem at det er samhold og ha hverandre som betyr noe synes jeg da.

Skjult ID med pseudonym Creeper on. 21 des. 2016 15:09

Kiara, det har jeg da heller aldri ment eller sagt. Derimot går det helt fint å feire en fantastisk jul uten gaver, både om det er av eget valg eller av ren nødvendighet.

Skjult ID med pseudonym Ertaberta on. 21 des. 2016 15:24

*liker* Paulaner:) Tror jeg har skrevet før, at jeg tror du er en flott kjæreste, og at ikke kvinner står i kø for å sitte i ditt fang for å ønske seg noe, er for meg et mysterium;)

(kvinne 58 år fra Oslo) on. 21 des. 2016 16:09 Privat melding

Det var et flott tiltak Rosa.. :) Det har jeg ikke sett her, men skal jammen undersøke det.. :)

Har gitt noen middager, som jeg også synes er et flott tiltak.. :)

God jul alle sammen.. :)

Skjult ID med pseudonym Ertaberta on. 21 des. 2016 16:10

Ser det for meg, Paulaner i en enorm kongestol, med skjegg og lua på snei;)

(kvinne 59 år fra Østfold) on. 21 des. 2016 16:59 Privat melding

God Jul @rose. Ses nyttårsaften 💕

(kvinne 59 år fra Østfold) on. 21 des. 2016 18:49 Privat melding

Det er ikke alltid så enkelt å sette seg inn i andres situasjon muligens. Fint og flott å lære barn å bli mindre matrealistiske, men det går an å unne de som er fattige en liten gave. Noe annet blir for meg helt feil. Handler om empati.

(kvinne 37 år fra Sør-Trøndelag) to. 22 des. 2016 00:36 Privat melding

Har bidratt med mat og gaver til noen som trenger det.

(mann 37 år fra Nordland) to. 22 des. 2016 01:30 Privat melding

I fjor ble jeg invitert hjem på besøk av en jevnaldrende kvinne. Hun tok kontakt via "Hjelp Bodø". Romjula var en ensom og tung tid, da ungene var hos faren. Vi møttes 3 juledag, og spilte backgammon. Veldig trivelig, og vi ble kjapt venner. I år har jeg invitert henne hjem til meg selv på litt kaker og backgammon 4 juledag. Kanskje man får en liten hyggelig tradisjon utav det også...

Synes ideen med de juletrærne er helt supre. Tynger mitt hjerte at det er nødvendig, og at det er så mange som sliter. Skulle selvsagt ønske alle hadde nøyaktig det dem trengte, og levde trygge gode liv.

Skjult ID med pseudonym Creeper to. 22 des. 2016 03:56

Å trekke "empati"-kortet er helt unødvendig.
Ettersom man ikke kjenner hverandre personlig her, så vet ingen hvor/hva man kommer fra.

(kvinne 59 år fra Østfold) to. 22 des. 2016 09:40 Privat melding

For MEG handler dette om empati. Så da akter jeg å gjøre litt ekstra for de som faller utenfor. Det hjelper ikke mot ensomhet, men det kan føles godt å bli sett.

Skjult ID med pseudonym Creeper to. 22 des. 2016 10:04

Ok, så lenge du snakker om deg selv.

For mange kan det også handle om å kjøpe seg bedre samvittighet, men det vil selvsagt ingen innrømme - ei heller for seg selv.

Skjult ID med pseudonym Creeper to. 22 des. 2016 10:07

Å se og bli sett er noe annet. Og ja, det betyr forskjellen på liv og død.
Jeg har stor respekt for alle som gir av tiden sin, for det er det mest dyrebare vi har. Å invitere, stille opp, besøke noen, tenke på dem...og ikke bare i julen.

(kvinne 59 år fra Østfold) to. 22 des. 2016 10:09 Privat melding

Hva skulle jeg nå kjøpe meg bedre samvittighet for? Dette handler for de fleste om å bidra med det lille de kan. Jeg har ikke mye av noe. Skjønner ikke helt at du kommer med det der, for min intensjon med tråden var å få folk til å stoppe opp og tenke litt på andre.

(mann 48 år fra Østfold) to. 22 des. 2016 10:13 Privat melding

Det er litt sant i det Creeper skriver. Hadde du ikke følt deg litt bedre av det, ville du ikke hjulpet andre. Du har gjerne en viss egeninteresse av det. Det er et kjent tema innen filosofi og psykologi.

(kvinne 59 år fra Østfold) to. 22 des. 2016 10:14 Privat melding

Hva vet du om det folk her gir av tiden sin i tillegg? Og hvem har sagt at jeg ikke hjelper ellers i året? Skjønner ikke at denne tråden skulle være annet enn å be folk stoppe opp og se andre.

(kvinne 59 år fra Østfold) to. 22 des. 2016 10:19 Privat melding

Vel det får du mene, men jeg har det med å synes synd på de som står utenfor. For meg handler det ikke om å få god samvittighet, men bidra med det lille jeg kan. Hva folk måtte mene om mine motiver, kan jeg ikke få gjort så mye med.

(kvinne 46 år fra Vestfold) to. 22 des. 2016 11:06 Privat melding

Det er veldig viktig å bry seg. Spesielt på høytidsdager som julen merkes jo de store forskjellene for de som ikke har det så greit. Jeg håper jo inderlig at det gir en god følelse å hjelpe; det å si at det er for å lette samvittigheten, er vel heller en god unnskyldning for de som IKKE gir noe - for å gjøre det legitimt å IKKE bry seg. Verden trenger flere mennesker som bryr seg....

Skjult ID med pseudonym Kiara to. 22 des. 2016 12:09

Hjelpe andre er bra!! Hjelper man noen uten å ha skjult agenda og krav om tilbakebetaling i ettertid, så er all hjelp god. Hjelpen blir ikke mindre verd eller edel, om giver føler seg bedre av å gi den.

(kvinne 51 år fra Østfold) to. 22 des. 2016 12:28 Privat melding

Kan man ikke være empatisk overfor folk man ikke kjenner? Samvittighet er noe man føler på,- personlig letter jeg ikke min egen samvittighet ved å gi eller hjelpe andre .- og hvis alle stopper opp og tenkte lutt ble kanskje dette kjøpesiekuset så påtrengende . 😊

(kvinne 46 år fra Vestfold) to. 22 des. 2016 12:46 Privat melding

Klart man kan være empatisk overfor mennesker man ikke kjenner, @gille. Empati er jo evnen vi har til å sette oss inn i et annet menneskes situasjon, og det er evnen til å bry seg om og ha medfølelse med andre... Nå handler jo julen mye om nettopp gavene man får - og ikke får - og maten man spiser, så vel som de man er sammen med.... Den vonde følelsen av mangelen på nettopp disse tingene blir jo ekstra graverende når det er dette det fokuseres på. Det har aldri skadet noen å ha et ekstra hjerterom for andre; og gir det deg en litt ekstra god følelse, så er det jo bare kjempe bra! Store bedrifter gir for å få PR, og det er vel kanskje ikke helt den store hjerte følelsen med der, men det er jo heller ikke til å stikke under en stol at det de gir hjelper veldig mange...

(mann 48 år fra Østfold) to. 22 des. 2016 14:04 Privat melding

Ikke personlig ment. Bare tok for meg hva klokere folk enn meg har skrevet om slikt.

(kvinne 46 år fra Vestfold) to. 22 des. 2016 14:08 Privat melding

@Bruce
Jada, og det er jo sikkert også veldig mye sant i det. ;) Men det spiller jo igrunnen ikke så stor rolle hva motivet for å gi eller hjelpe noen er; hovedsaken er jo at de som virkelig trenger det, får en litt lettere jul.

(mann 48 år fra Østfold) to. 22 des. 2016 14:12 Privat melding

Selvsagt er det viktigst. Og skal vi dra den helt ut dropper vi i å gi julegaver til folk som har råd å skaffe seg ting selv og heller bruker like mye på de som ikke har det så greit. Slekta ser rart på meg når oppfordrer dem til å donere penger til veldedige organisasjoner i stedet for å gi meg ting. Kun en kusine som hørte på meg

(kvinne 46 år fra Vestfold) to. 22 des. 2016 14:23 Privat melding

He he, ja, idealistisk sett høres jo det mega bra og flott ut. :) Men det ene utelukker jo nødvendigvis ikke det andre. ;) Synes jo det er utrolig kos å gi jentene mine noe litt ekstra fint til jul; ikke akkurat det at det trenger å koste så mye, men noe som de kanskje ikke ville kjøpt til seg selv. Og en spesiell gave til foreldrene mine fordi de er så veldig herlige og gode, og fordi jeg er så inderlig glad i dem. Men det utelukker jo ikke at jeg også kan gi noe til noen som trenger litt ekstra nå i julen....

(mann 48 år fra Østfold) to. 22 des. 2016 14:24 Privat melding

Tror faktisk vi er helt enige, Mayazin ;-) Hva har du kjøpt til meg? Noe fint du kan ha på deg når du kommer på besøk? kremt.

(kvinne 46 år fra Vestfold) to. 22 des. 2016 14:27 Privat melding

He he, den var jo fin; julegave til meg selv for å gi til deg! :) Hørtes jo ut som en vinn-vinn gave det. ;)

(kvinne 59 år fra Østfold) to. 22 des. 2016 14:42 Privat melding

Jeg har kjøpt hårbørste til deg, @Bruce, siden jeg alltid må låne din

(kvinne 59 år fra Østfold) to. 22 des. 2016 14:42 Privat melding

Så da beholder jeg din....SEE?

(mann 48 år fra Østfold) to. 22 des. 2016 14:43 Privat melding

Hvor tror du jeg har brukt den?

(kvinne 59 år fra Østfold) to. 22 des. 2016 14:45 Privat melding

Ææææææ det har jeg ikke tenkt på. 😳😳

(kvinne 46 år fra Vestfold) to. 22 des. 2016 14:48 Privat melding

😂😂😂

(mann 48 år fra Finnmark) to. 22 des. 2016 15:12 Privat melding

Den største gleden man kan ha, ...osv.
Det er mye sannhet i det, men til de som mistenkeliggjør motivene kan det kanskje være en ide å spørre om når det er greit å føle glede. Er det kun når gleden rammer en selv, eller fins det tilfeller hvor det er lov å glede andre uten at man med det demonstrerer sine onde, egoistiske hensikter?
I en ideell verden burde omtanke være tuftet på kontinuitet, og er i mange tilfeller det, selv i vår skakkjørte utgave.
Men at mange har dette som en skippertaksøvelse hver jul, er vel ikke noe argument mot at de skal ha nettopp det?
Er redd alternativet vil innebære mindre omtanke, ikke mer, men fraværet av glede ville kanskje være enklere å håndtere for kynikerne blant oss?

(kvinne 59 år fra Østfold) to. 22 des. 2016 15:25 Privat melding

Du har mye vettugt å komme med du, @nord. Du formulerer deg så bra. Tommel opp 🤗

(mann 48 år fra Finnmark) to. 22 des. 2016 15:28 Privat melding

@Villrosa
Ikke bare feil altså...😉

Mange takk! 😃

Skjult ID med pseudonym Creeper to. 22 des. 2016 16:38

Hvorfor sette "onde" foran egoistiske? Det er nok mange egoistiske tanker som er tuftet på kjærlighet og godhet fremfor ondskap. Å få barn er en nokså egoistisk handling feks.

De fleste statsledere opp gjennom historien har vært utstyrt med mer enn gjennomsnittlig egoisme, også i altruistiske skikkelser. Det ene trenger ikke å utelukke det andre.

Skjult ID med pseudonym my to. 22 des. 2016 17:33

Jeg har gått rett forbi alle gode formål i hele dag. Jeg er en ordentlig dritt.

Skjult ID med pseudonym Creeper to. 22 des. 2016 17:53

@my
Og i det du sier som du gjør, så blir ihvertfall jeg overbevist om at du er det motsatte ;)

(kvinne 59 år fra Østfold) to. 22 des. 2016 18:29 Privat melding

Ble mye rart ut av en tråd om å stoppe opp, reflektere og gi i form av gaver eller besøk. Men jeg forventet at det skulle komme. Har lang fartstid :-)))

(mann 48 år fra Finnmark) to. 22 des. 2016 18:40 Privat melding

@Creeper
Hvorfor ikke?
Hva har foreldres ønsker om barn og forne statslederes spisse albuer med
å oppfordre ressurssterke til ikke å gi noen som ikke har noe en oppmerksomhet i form av en liten gave å gjøre?
Om meningsinnholdet i et begrep er mangfoldig, skal man vel knapt legge alle alternativer til grunn uten å skjele til kontekst?
Her legger de fleste så langt jeg kan se i tråden, konsekvensen av å følge en slik oppfordring til grunn, og ikke alle fasetter av "egoisme".
Jeg kan godt gi deg rett rent filosofisk eller ideologisk om det hjelper, for du er jo kun et menneske på denne kula, uten særlig påvirkningskraft ved de gale valgene du tar, men siden når har du levd i en ideell verden?

Skjult ID med pseudonym Creeper fr. 23 des. 2016 05:47

@nordogopp

Jeg har aldri overvurdert min betydning på denne kula, og jeg overvurderer ei heller menneskehetens betydning. Tvert i mot er jeg relativt pragmatisk ift det meste.
Hvor har du lest at noen oppfordrer ressurssterke til å ikke gi noen en oppmerksomhet/gave? Jeg skriver hva som føles riktig for meg personlig. Jeg har alltid ønsket meg en julefeiring uten gaver, med desto større fokus på de andre sidene av julens innhold. Hva som gjelder for meg, trenger selvsagt ikke å gjelde for andre. Men jeg har nå engang en genuin tro på at man blir lykkeligere av å fokusere på muligheter fremfor begrensninger. Dersom man mangler noe, så er det bedre å fokusere på det man har enn det man ikke har. Og vi i Norge har så uendelig mye mer enn de aller fleste: Frihet og trygghet feks. Vi kan feire jul uten frykt for å få en bombe i hodet, eller bekymring om vi overlever morgendagen. Ingen i landet vårt behøver å sulte, ei heller i julen. Ingen mennesker trenger julegaver. Det er giverens gleder mer enn mottakeren, derav ordtaket om "den største glede..."
Jeg tror at barn også kan glede seg over enkle nære ting, for det er gjerne voksne som skaper krav og forventninger - ikke barna. Se bare i tråden om å feire alenejul med barn. De aller fleste julegaver er glemt etter nyttår. Stemninger, luktene og smakene fra barndommen varer livet ut.

(kvinne 59 år fra Østfold) fr. 23 des. 2016 09:07 Privat melding

Så når kirkens bymisjon og frivillige gir mat og småting til de fattige, godt hjulpet av frivillige, så er det mer givende for de som gir, enn de som får?
Og du mener det ikke er folk i Norge som sulter? Hva med uteliggere og andre som mangler absolutt alt? Og hvordan kan de som ikke har noe, fokusere på det de har? Jeg tror vi snakker om vidt forskjellige ting her. Jeg om de som mangler alt, og du om vanlige folk som har mer enn de trenger.

(kvinne 59 år fra Østfold) fr. 23 des. 2016 09:08 Privat melding

Ble litt feil den første setningen. Frivillige to ganger :-)

Skjult ID med pseudonym Creeper fr. 23 des. 2016 09:48

Snakk for deg selv, Villrosa.
Det er tydelig at du ikke vil forstå når du påstår at jeg snakker om vanlige folk som har alt. Men nå gidder jeg ikke å diskutere dette mer. God jul!

(mann 48 år fra Østfold) fr. 23 des. 2016 10:05 Privat melding

Villrosa.
Det er flere dimensjoner i dette. Selvsagt er det gledelig for de som har lite å få noe. Og det skulle f**n meg bare mangle om vi ikke skal hjelpe de som har minst. Og jeg synes det er beundringsverdig at du gjør det du kan fordi du synes synd på folk, og ikke fordi du har noe å tjene på det. Snill dame og ferdig med det.

Noe tall på hvor mange som har mest glede av å gi eller få er det ingen som har.

Jeg tror, uten at jeg kan vite det, at Creeper egentlig skriver akademisk når du kanskje oppfatter at hun kritiserer deg.

La meg prøve å forklare hva jeg mener. Jeg har ikke mye, bare litt kunnskap om dette. Det handler om filosofi, som er den akademiske tilnærmingen jeg babler om. Som utfordrer oss og får oss til å se på dette fra alle mulige vinkler. Noen svært forstyrrende, andre vinklinger er omtrent som vi selv oppfatter verden, og mange i mellom der et sted.

Innen filosofi er det en gren som omhandler etikk. Etikk eller moralfilosofi er den delen av filosofien som søker å besvare spørsmål som «hva er godt», «hva er det rette», «hvordan bør man oppføre seg» Og gjerne "hvorfor gjør vi egentlig slik?". Etikk er altså er en norm som et individs vilje legger til grunn for sine ord og handlinger. Massevis av kloke hodet og mange rare hoder har skrevet og kranglet i flere tusen år om dette.

Så for å forstå hvorfor Creeper skriver som hun gjør kan vi kikke et kvarters tid her: http://filosofi.no/etikk/

(kvinne 59 år fra Østfold) fr. 23 des. 2016 10:27 Privat melding

@Bruce. Skal kikke. Men altså jeg tar ikke dette personlig.
Tror ikke hun kritiserer meg, men jeg prøver hardt å forstå bare.
Det er ikke all verden jeg bidrar med selv heller, og tråden ble vel laget fordi jeg syntes det var så fint det treet i byen som sto der med alle disse røde hjertene med så rørende enkle ønsker. Fikk meg til å tenke på hvor lite de som ikke har noe, er glade for å få.
Nå skal jeg lage frokost til min svært unge gjest.
GOD JUL 🎄🎅🏼😃

(kvinne 39 år fra Vestfold) fr. 23 des. 2016 10:37 Privat melding

De som ikke har noe bør selvfølgelig få hjelp til å ha noe. Typ hjemløse/narkomane osv
De fleste andre som har nok til litt er det jo viktig å lære barna om prioriteringer og verdier. Vi skaper ofte ett behov hos barna våre og det er ett sykt kjøpepress. Og mange barn føler de ikke har fått kule nok gaver etter jul. Da er det foreldrene som må jobbe litt med verdiskaping hos barna.
I år så har vi tatt godt kvelertak på gave innkjøp. Det blir for mye. Og det er tull.
Det viktigste er at vi er sammen og har det hyggelig med god mat.

(kvinne 59 år fra Østfold) fr. 23 des. 2016 10:42 Privat melding

Der er jeg helt enig, @3lin. Nå har vi alltid gitt gaver som ikke koster så mye, for hovedsaken er å være sammen. 😞

(kvinne 59 år fra Østfold) fr. 23 des. 2016 10:42 Privat melding

Det skulle være 😊

(mann 48 år fra Finnmark) fr. 23 des. 2016 12:00 Privat melding

@Creeper
Nå er du jo ferdigsnakka, men om du ikke har sluttet å lese vil et tips for fremtiden være å ikke konstruere generelle konklusjoner på bakgrunn av ditt eget følelsesliv.
Fins ingen pragmatisme i det, men det er et kult ord å slenge om seg med. God jul!

Skjult ID med pseudonym my fr. 23 des. 2016 12:03

fritt for å ha siste ordet!
.. "siste ordet!!"
fett, nå fikk jeg dét også.
Check!

(kvinne 59 år fra Østfold) fr. 23 des. 2016 12:20 Privat melding

Hahhhhhh trodde du ja 😂

Skjult ID med pseudonym my fr. 23 des. 2016 12:50

Siste ordet ligger i min lomme.
Tid er er relativ ting.
Før dagen er omme
har tråden gjort en ny ring.