Alle innlegg Sukkerforum

Oppdragelse

Vis siste innlegg
(mann 43 år fra Hedmark) ti. 20 des. 2016 23:01 Privat melding

Hvor viktig er det for dere at en fremtidig partner har samme syn på hvordan barn bør oppdras ?

Jeg merker at jeg er noe "strengere" enn dagens gjennomsnitt... Og det er jo dette punktet det er vanskeligst å fire på...

(kvinne 41 år fra Vestfold) ti. 20 des. 2016 23:16 Privat melding

Jeg får alltid høre jeg er streng. Men bryr meg lite om at folk synes det. Man skal være forelder ikke venn. Viktig med grenser.

(mann 43 år fra Hedmark) ti. 20 des. 2016 23:25 Privat melding

Med andre ord er det viktig for at en partner er på linje med deg når det gjelder de tankene @ 3lin ?

(kvinne 41 år fra Vestfold) ti. 20 des. 2016 23:27 Privat melding

Tja til en viss grad. Jeg skal ikke ha flere barn så vi må jo sette felles grenser for mine og eventuelt hans barn ja.

(mann 48 år fra Oslo) ti. 20 des. 2016 23:31 Privat melding

Alt med måte, men viktigst er å være konsekvent og klar, slik at ungene vet hvor grensa går, og vet at det ikke er lurt å krysse grensa.

Så er alltids spørsmål når det er gulrota og når det er "pisken" (kjeft å få) som tas frem.

Mine onkelbarn sa at jeg var streng men rettferdig. Og vil vel påstå vi har et godt forhold til hverandre nå som de er blitt voksne.

(kvinne 48 år fra Vestfold) ti. 20 des. 2016 23:35 Privat melding

Nå spørs det jo veldig om det er snakk om felles barn eller "mine" og "dine" barn. Med felles barn er det nok viktigere med nogenlunde likt syn på hvordan man vil oppdra barna, mens i de to siste tilfellene handler det mer om å ha respekt for hvordan din partner velger å oppdra sine barn, på kryss av hva du selv måtte mene. Bor dere under samme tak, så er det jo greit å ha visse "kjøreregler" hjemme, men hovedansvaret for oppdragelsen hviler jo likevel på mor eller far.

(kvinne 54 år fra Østfold) on. 21 des. 2016 00:05 Privat melding

Viktig at man er nogenlunde enige der, ettersom unger er smarte nok til å se hvem de kan "manipulere".. jeg er tydelig og sikkert streng, men det har ihvertfall gitt belønning i form av en veloppdragen, sosialt trygg gutt😊

(mann 43 år fra Hedmark) on. 21 des. 2016 00:11 Privat melding

@mayazin
Så lenge man har barn under samme tak, synes jeg absolutt man bør ha like regler, hvis det er " mine og dine" barn. Helt uavhengig om man i tillegg har felles barn. Blir vel lettere å fire på krava hvis man ikke har barn selv. Men jeg tenker at partneren er en omsorgsperson og rollemodell uansett, og da bør man vel ha noenlunde likt syn.

(kvinne 48 år fra Vestfold) on. 21 des. 2016 00:26 Privat melding

@Tyrmann
Joda, det er jo kjempe flott hvis man er enige om oppdragelsen og drar lasset sammen. Men hva da hvis du treffer ei dame med barn som har valgt, sammen med sin x, å oppdra barna sine på en måte du ikke er enig i? Faren er jo, hvis du blander deg for mye, at det blir mye konflikter både mellom deg og kjæresten din, men også mellom deg og barna, og også pappaen deres.... Det kan bli ganske slitsomt... En ting er å ha noen like grenser og regler i deres felles hjem, men veldig mye av oppdragelsen handler jo også om holdninger, verdier, måter å gjøre ting på, og IKKE gjøre ting på.... Dere må jo finne ut en vei som er grei og fungerer for alle sammen...