Alle innlegg Sukkerforum

Norske kvinner alder fødsel

Vis siste innlegg
(mann 62 år fra Møre og Romsdal) fr. 20 jan. 06:50 Privat melding

Min mamma giftet seg da hun var 24år, første jente fødte hun i 26 års alderen, nummer 2 kom da mamma var 28år og eneste gutten fikk hun da hun var 32år, en jente kom som attpåklatt i 1964 mamma da 41 år gammel. Ved konfirmasjon av første jente så er mamma nå blitt 41 og ved konfirmasjon av yngste datter så mammas alder 56 år burde det ikke vært sånn i dag også i 2017 i Norge ja etter min mening

(kvinne 52 år fra Østfold) fr. 20 jan. 06:59 Privat melding

Fordi?

Skjult ID med pseudonym Kiara fr. 20 jan. 07:03

Hva burde være i dag? At man får mange barn spredd på hele voksenlivet? Uansett synes jeg nok det er litt sent å planlegge barn når man er 61. Man skal jo følge opp disse ungene i 40 år da, og det er en alder hvor man rett og slett blir for gammel for å sette barn til verden.

(kvinne 52 år fra Østfold) fr. 20 jan. 07:06 Privat melding

Tror han mener at det burde vært sånn som i "gamle dager", Kiara,- at vi fikk barn tidlig, sånn som deg, ikke sånn som meg 😉

Skjult ID med pseudonym Ertaberta fr. 20 jan. 07:16

Det er vel ikke helt uvanlig idag heller, bare at "attpåklatter" er barn fra forhold nr 2 (eller 3 eller 4). Det er ni år som skiller min yngste og eldste, min siste konfirmant får jeg i 2019, da er jeg 49. Så det ER faktisk sånn i 2017, bare at du ikke vet om det (før nå), @ts.

Skjult ID med pseudonym Kiara fr. 20 jan. 07:21

Aha... ja... Nettopp, Gille...Det viktigste er at vi ikke har mangfold tenker jeg. At vi finner en løsning for alle. 🙂 Ut fra den oppramsing der, var det jo sent i forhold til meg.😂 Var sykepleier og tobarnsmor da jeg har 25 jeg. Det fine er jo at nå kan jeg være så førtis jeg vil. Men; jeg ser jeg bør få en til nå da. Må bare finne en egnet far.

(mann 31 år fra Akershus) fr. 20 jan. 07:26 Privat melding

Fikk 2 tette og en barnehette. Glad jeg er ferdig med det. Nå er det bare å lene seg tilbake og kose seg med det man har.

(kvinne 52 år fra Østfold) fr. 20 jan. 07:32 Privat melding

At jeg fikk barn seint var fordi det rett og slett ikke gikk før,- flere forsøk som gikk rett i dass, bokstavlig talt. At noen skal mene noe om ser jeg som helt uinteressant .
Taklampa.. er som å høre bror min.. "Nei, nå har jeg fått de 2 jeg skal ha!!" " ble skilt, og traff ei litt yngre jente,- nå har han 4 😁😉

(mann 31 år fra Akershus) fr. 20 jan. 07:35 Privat melding

Nå kom jeg til å tenke på den varulven med konstant selvmordblikk i hotell transylvania. Den tid, den sorg :)

Skjult ID med pseudonym Piapia fr. 20 jan. 07:35

Kan du omformulere spørsmålet, ts? Dette skjønte jeg ingenting av.

Skjult ID med pseudonym Hønemor fr. 20 jan. 07:41

Ikke uvanlig i det hele tatt den der vel. Selv ble jeg mor som 22 åring og 25 åring og hadde jeg vært gift med barnas far fortsatt hadde det jo ikke vært utenkelig at vi hadde hatt tre. Men sannsynligheten for å starte opp med kyllingproduksjon nå er jo relativt usannsynlig. Er jo slit nok å finne en partner.

Skjult ID med pseudonym Ekte fr. 20 jan. 07:52

@Luraki det er ingen som kan bestemme hvordan det skal være i Norge eller et hvilket som helst annet land. Det er kun de enkelte personer som kan bestemme hvordan de vil ha det, når de skal ha barn, hvor mange barn osv. Du må bare fortsette å søke etter den personen som har det samme synet som deg.

Ps. Jeg tror du mener at kvinner skal få barn hele sitt voksne liv, hvorfor ? Det er et personlig valg.Det som glemmes er at vi mennesker (kvinner) ikke er roboter som kan bære frem babyer og fø de frem i hopetal. Vi er forskjellige individer med forskjellige kropper, og alle er ikke skapt for mange barnefødsler, eller for å få barn seint i livet. Ta å tenk litt på dette før du begynner å diskutere og å meninger om hva som er best for det som ikke angår din kropp.

(kvinne 39 år fra Vestfold) fr. 20 jan. 08:48 Privat melding

Du virker veldig fordomsfull mot Norske kvinner. @ts

Skjult ID med pseudonym Coma fr. 20 jan. 08:57

Så lenge barnet vokser opp i trygge omgivelser og med kjærlighet rundt seg, så er resten irrelevant.

Skjult ID med pseudonym Hovmester fr. 20 jan. 09:04

Se på kvinnene her nå. Er det ikke typisk. Her lufter Luraki bare noen rolige tanker og filosoferer litt.

(mann 53 år fra Sogn og Fjordane) fr. 20 jan. 09:20 Privat melding

Ja, her må vi starte med planlagte og mange barnefødsler, så vi ikke dør ut. Foreslår 5 pr. husstand. :P

@coma: helt enig med du. :)

Skjult ID med pseudonym blingbling fr. 20 jan. 10:20

Dette må staten regulere. Snarest!

(mann 49 år fra Østfold) fr. 20 jan. 10:38 Privat melding

Rent biologisk er det sunnest for kvinner å få barn ved 25 års alder. Det er kanskje viktigere at 25% av menn aldri får barn, mens bare 13% av kvinner ikke gjør det. Dvs dette er målt blant 45-åringer.

Skjult ID med pseudonym Creeper fr. 20 jan. 10:53

En av mine bestevenninner fulgte eksakt dette mønsteret. Hun har fire barn født da hun r var fra 20 - 41 år. Eneste forskjell er at hun fikk de første to før hun giftet seg, men alle fire har samme far og de har holdt sammen i snart 30 år.

Ser ikke helt hva TS mener er annerledes i dag. Antar at mange også i hans barndom ikke fulgte eksakt samme "mal" som hans mor.

Derimot er det viktig å justere litt for forventet levealder etc. En 40-åring var gammel og utslitt i forrige århundre, nå er 40 de nye 30 osv. Vi lever lengre og jobber mindre.

Skjult ID med pseudonym Ekte fr. 20 jan. 11:25

Ja folk må filosofere og lufte så mye de vil, men høres ut som det skal være en mal for hvilke leveregler et helt samfunn skal leve etter😂 Skjønner liksom ikke vitsen å ta det opp i et forum på den måten, med den vinklinga osv helt greit å si sin mening, men syting har jeg ingenting til overs for.

Og hersketeknikker er det nok av her inne med sarkastiske kommentarer om at kvinner er hysteriske. HA!

(mann 49 år fra Østfold) fr. 20 jan. 11:33 Privat melding

Ekte, nå er du bare hysterisk. :-D

Skjult ID med pseudonym Writern_67 fr. 20 jan. 12:24

Lev og la leve. Er det noe jeg ikke legger meg borti så er det når folk evt måtte få unger (bortsett fra om en evt kjæreste kom og sa hun var gravid, i så fall måtte vi nok hatt en laaaang prat).

Jeg har fått mine tre, med to forskjellige mødre, og der er det altså stopp.
*sagt med skjelvende knirkestemme:* Jeg orker ikke mer!

Skjult ID med pseudonym Kiara fr. 20 jan. 12:26

Writern, da må du dra å snitte litt. Vips er du trygg. 😉

Skjult ID med pseudonym Ekte fr. 20 jan. 12:36

Ja Bruce😉

(kvinne 46 år fra Vestfold) fr. 20 jan. 12:52 Privat melding

Jeg fikk mine to jenter når jeg var 20 og 25; nå er de to voksne, super flotte jenter som også er blitt mine beste venninner. Begge er med den samme pappaen, og hverken han eller jeg har fått flere barn. Nå som de er så store, er jo jeg "fri" igjen til å gjøre hva jeg vil, og i min alder er det jo ikke særlig aktuelt å tenke på å få flere egne barn heller. Om jeg skulle treffe noen med små barn, så er jo det greit også. Er veldig glad i barn da... :)

Skjult ID med pseudonym Hovmester fr. 20 jan. 12:54

Synes du virker harmonisk og sympatisk, Mayazin. Fin lesning.

(kvinne 46 år fra Vestfold) fr. 20 jan. 12:56 Privat melding

Tusen takk for det, @Hovis; det var hyggelig sagt. :)

(kvinne 52 år fra Østfold) fr. 20 jan. 13:37 Privat melding

Nioen som har sett filmen??

(mann 48 år fra Finnmark) fr. 20 jan. 14:21 Privat melding

The commies are coming...

(kvinne 52 år fra Østfold) fr. 20 jan. 14:33 Privat melding

"Hysteria" , altså? 😉

(mann 62 år fra Møre og Romsdal) lø. 21 jan. 00:52 Privat melding

Det eg meiner er att for barnets beste så er det best om en norsk kvinne føder i ung alder, 21-25 år, altså ikke sånn som nå att flere føder for første gang i 35 års alderen, ikke bra det nei.

Skjult ID med pseudonym Ertaberta lø. 21 jan. 00:54

Det er veldig individuelt

Skjult ID med pseudonym Hovmester lø. 21 jan. 01:05

Grubler litt på hvordan dette berører deg og din situasjon, Luraki. Er du litt sår fordi 20 år yngre kvinner ikke er klar for runde to eller tre, med deg?

Skjult ID med pseudonym Berner lø. 21 jan. 01:15

Tror det ordner seg jeg @Luraki :)

Er selv en mann på 34, og mine klassevenninner startet i 20 års alderen og fortsatt noen som starter opp nå. Fint at folk har valgfrihet!

(kvinne 46 år fra Vestfold) lø. 21 jan. 01:22 Privat melding

Det kan jo kanskje også være greit at pappaen til barna også ikke er alt for gammel da; så han ikke står med det ene benet i grava når de konfirmeres... Bare en tanke liksom...

Skjult ID med pseudonym Berner lø. 21 jan. 01:41

Tror faktisk han kan tiltrekke seg de damene han ønsker og som deler hans mening med disse provokasjonene. Har fulgt litt med på denne og forrige tråd som ble startet.

Ser jo menn som kommer med enda mer gammeldagse holdninger og uttalelser i tv/media som får nok av frierbrev i etterkant. Nok av damer som vil ha en ekte og gammeldags mann.

Heldigvis er det nok av damer som vil ha en noe mer moderne variant også :D

(kvinne 44 år fra Akershus) lø. 21 jan. 02:09 Privat melding

Jeg fikk min første da jeg var 24 og neste da jeg var 31....7 år mellom og samme far. Hverken han eller jeg skal ha eller har fått flere. Men jeg dater en mann å med en unge på 2 år. Så kam hende jeg må finme tilbake gamle kunster 😂 men elsker barn så det er helt greit.

@TS er lov å fundere på slike ting. Men ting forandrer seg men det er fortsatt mange som får flere barn i dag. Å ønske en litt mer gammeldags dame må være fullt lovelig 😊akkurat som jeg ønsker meg en litt mer moderne mann. 😊

(kvinne 49 år fra Oppland) lø. 21 jan. 02:15 Privat melding

Og hva så?

Skjult ID med pseudonym Berner lø. 21 jan. 02:27

Det å være en slik gammeldags dame er nok ikke helt innenfor på et forum som dette nå om dagen. Så tror @TS gjør det lettere for damene som deler hans holdninger å ta kontakt per pm når han har blitt gjort til syndebukk av de moderne. Smart! :)

Vi har alle forskjellige ønsker, hvordan vi går frem for å finne det vi søker er heller ikke likt. Men den trådenhar fått meg til å smile flere ganger :D

Skjult ID med pseudonym Apache lø. 21 jan. 03:30

Kvinner som får barn sent takler morsrollen annerledes. De er mer rolige, har mer kunnskap, tar mer tid til barna og har god økonomi. Det gjør at generelt sett får de barna vokse opp i et mer avbalansert og ressurssterk familie.

Eldre fedre er ikke noe å ta ensidig positivt på da spermkvaliteten blir dårligere med årene. Ny forskning viser at dette også kan være årsaken til en del sykdommer og tilstander for barnet.

(mann 48 år fra Oslo) lø. 21 jan. 03:48 Privat melding

Ja @Luraki..
Altså hvordan kvinner får et barn, og når de får det, har sånn sett også mye med biologien å gjøre. Så det stopper seg selv helt naturlig.

Det som er det viktigste, er hvordan man er som foreldre. Det nevner du ikke så mye om i ditt innlegg.

For å ta litt hardt i og fordomsfullt.. så kan det jo hende at en dame på 19 år, ikke alltid og nødvendigvis er den beste moren rent psykisk.. men kanskje hun hadde vært bedre når hun var 30. Hvem vet. Det er ikke noe fasit svar på det.

Men det jeg er mest opptatt av, er på bakgrunn av det du skriver. Det virker som for meg at verden skal være på en bestemt måte, når du skriver som du gjør.

Det er jo sånn at dine foreldre på 50 og 60 tallet hadde det helt annerledes enn i dag. På 70 tallet så fikk man en skilsmisse bom, for da var det mer legitimt at kvinnen kunne skille seg. Det kan kanskje tolkes sånn at det var mange kvinner på 50 og 60 tallet som ikke var fornøyd med det forholdet de hadde, selv om mannen følte det sånn.

Og sånn kort forklart, så er det sånn at når vi har den verden vi har i dag, som er noe andet for kvinner enn på 50 og 60 tallet.. så er det en helt naturlig utvikling at kvinner er mer fri.

(mann 48 år fra Oslo) lø. 21 jan. 03:52 Privat melding

:-)

(mann 48 år fra Oslo) lø. 21 jan. 04:03 Privat melding

Grunnen til at jeg har slette så mye er at mine innlegg ikke viste seg omgående.. så jeg sendte den samme megling på nytt..

(kvinne 52 år fra Østfold) lø. 21 jan. 09:39 Privat melding

Godt forklart ,Pep.
Jeg er en mye bedre mor nå ( var 39 når jeg fødte,9 uker for tidlig, med hastekeisersnitt, etter 3 mislykkede graviditeter) enn jeg hadde vært som 25-åring. Når man velger å få, eller har mulighet til å få( partnervalg feks) er jo helt individuelt. Og det er , som PeP sier, helt andre tider.

Skjult ID med pseudonym Hovmester lø. 21 jan. 11:19

Folk går for lenge "på skolen" her i landet, og skal realisere seg selv til de grader. De mener at de må leve livet _før_ de får barn, som om det tar slutt når man får en familie å ta seg av. Det er typisk ungdom å velge minste motstands vei, og det å tenke kortsiktig.

Hvis man får barn når man er 25 flytter det ut når man er 45. Da kan man "leve livet" når den viktigste jobben er gjort. 10 år med tull og tøys er en stor risiko på alle mulige måter.

Alle dyr har følgende primærfokus: Å overleve og å reprodusere seg. Andre vil dø ut. Så enkelt er det. Det kalles naturlig seleksjon.

Skjult ID med pseudonym my lø. 21 jan. 11:30

Du har jo hørt det før, Hovmester, og selv om du ikke tror noe på det, lever folk livet også hvis barna deres flytter ut senere. Du kan glede deg.

Skjult ID med pseudonym Hovmester lø. 21 jan. 11:33

Poenget er jo ... nettopp det, my. Man må ikke på død og liv "leve fra seg" _før_.

Skjult ID med pseudonym my lø. 21 jan. 11:46

Vel det jeg prøvde å si, er at "leve livet" kan gjøres både før og etter. Og det leves ikke noe fra seg; da høres det som vi har kvote tilkjent fra gud eller helse- og sosialdepartementet.

Og Villrosa..det "leve livet" jeg tenker på hadde i beste fall gitt meg dårlig samvittighet overfor barna. Det skjønner jeg når jeg ser de ikke- selvvannende potteplantene mine.

Skjult ID med pseudonym blingbling lø. 21 jan. 11:48

- og menn:

25-30 anbefales. Kombinerer erfaring som barn, og som forelder. Foreldre yngre - selv eldre.

Somlet med løskrutt.

Disclamer: Nevnte spenn er objektivt. Subjektivt faktum er på alle måter uforanderlig.

Skjult ID med pseudonym Hovmester lø. 21 jan. 11:52

Helt enig i spennet ditt, bling. Kan strekkes noe over 30, men det du nevner er optimalt.

Skjult ID med pseudonym blingbling lø. 21 jan. 11:54

'Optimal' er min visjon.

(kvinne 46 år fra Vestfold) lø. 21 jan. 11:59 Privat melding

Det er jo både fordeler og ulemper, om man velger å få barn tidlig, eller venter til man er "klar". Mennesket er jo utrolig tilpasningsdyktig, og lever livet sitt ut ifra de rammene som er gitt. Sånn sett er jo barn heller ikke noe hindring, uansett alder man får de, hvis det er ting man ønsker å oppnå; man må bare kanskje gå litt andre veier for å nå sine mål... Selv fikk jeg barn når jeg var ganske ung og var psykologi student. Akkurat det studiet der måtte jeg legge på hyllen da det ikke var kompatibel med det å få barn og starte en familie sammen med pappaen i den byen vi kom fra. Men da valgte jeg å gå på lærerskolen i stede, da denne var på mitt hjemsted.... Hele min utdannelse har jeg tatt parallelt med det å være mamma til etterhvert 2 små jenter; og det gikk helt fint det. ;) Det er vel hva man gjør det til, tenker jeg...

Skjult ID med pseudonym blingbling lø. 21 jan. 12:01

2 som somlet med løskrutt i 18 år faktisk når jeg regner etter. Men du så fine år..

Skjult ID med pseudonym Ertaberta lø. 21 jan. 12:03

Det er vel begrenset hva man må "stille opp på" av skoleting når barna er myndige? Idrett også: kjøring og dugnad, har jeg glemt noe da?

Skjult ID med pseudonym Hovmester lø. 21 jan. 12:04

Å si at det er fordeler med "senere" er bare for å trøste dem det gjelder. Om det skulle finnes noen "fordeler", etter moden alder, minst 25 år for menn, så er de ubetydelig små.

Skjult ID med pseudonym Ertaberta lø. 21 jan. 12:10

Nettopp, Mayazin, det er/blir hva man gjør det til...

Skjult ID med pseudonym my lø. 21 jan. 12:13

Moden??
Da jeg var 25 satt jeg på taket av Handelsstandsbygningen og dinglet med bena over Karl Johan. Så det med modenhet er en relativ ting, Hovmester, og jeg tror noen av lillehjernene rundt forbi passer på at eieren blir ferdig med tulleting før formering.

Skjult ID med pseudonym Hovmester lø. 21 jan. 12:16

Jeg er ikke sikker på om du er moden nå, heller?

Skjult ID med pseudonym my lø. 21 jan. 12:18

Tja. Spør sønnene mine.

Skjult ID med pseudonym Hovmester lø. 21 jan. 12:22

Det med oppfatningen av modenhet er relativt, my. Det er umulig for meg å vite hva du legger i å være "moden". Man er ikke klar for barn før man får dem. Og man kan ikke å være forelder før man er det.

(kvinne 46 år fra Vestfold) lø. 21 jan. 12:29 Privat melding

Jeg tror du har veldig rett i det, @Hovis. Jeg tror at i det momentet man blir forelder; så er man moden og klar for det... Og det er jo også en 9 mndrs modningsprosess man forbereder seg mentalt på...

Skjult ID med pseudonym Writern_67 lø. 21 jan. 12:34

Ut fra antallet barnevernssaker rundt om i landet, så tyder mye på at en del med fordel kunne ventet med å få barn, og at det muligens finnes et behov for en proaktiv foreldreskole.

Skjult ID med pseudonym Hovmester lø. 21 jan. 12:39

Ugyldig argument, Writern.

1. Det er lite plausibelt å tro at en dårlig forelder, som er så ille at barnevernet blir involvert. vil være mer egnet gitt noen års ventetid.
2. Det er gjerne slik at lite ressurssterke foreldre med hverken utdannelse eller jobb, blir foreldre i yngre alder, og således påvirker statistikken du eventuelt kjenner til.

Rå statistikk kan brukes helt feil, og det der var et fint eksempel.

Skjult ID med pseudonym Hovmester lø. 21 jan. 12:47

Korrekt. Å vise til den type statistikk er et eksempel på hvordan f.eks. FrP argumenterer. Det er uten dybde eller forståelse. Det er livsfarlig.

Skjult ID med pseudonym Writern_67 lø. 21 jan. 12:47

Ikke tenkt å argumentere veldig mye her, men kjenner en del tilfeller, for å si det sånn.

Skjult ID med pseudonym Hovmester lø. 21 jan. 12:49

Det er lifs farlig ! Sorry skrive leif !

Skjult ID med pseudonym blingbling lø. 21 jan. 14:06

Det jeg sa har ikke med moden å gjøre. Bare det å rekke før (bla når har somlet før moden), og å ikke være for gammel for sine barn. Min far er 24 eldre - akkurat passe husker jeg nå, men glemte da.

Jeg har høflige barn😅

(kvinne 48 år fra Sør-Trøndelag) lø. 21 jan. 14:13 Privat melding

Det er ikke alltid slik at en kan bestemme alt selv også dette med å få barn. Mine kom sent og jeg nyter de alikavel

(kvinne 52 år fra Østfold) lø. 21 jan. 14:33 Privat melding

Nemlig Turte 😊👍🏼

Selvfølgelig er det fordeler m å være eldre når man får barn, på samme måte som det er fordeler m å være yngre ..
Du sier det for å trøste du! ..pfft 😂

Skjult ID med pseudonym Hovmester lø. 21 jan. 14:39

Jeg sikter til det å ha valget, Turte, ikke at ting blir som de blir. Det er noe annet.

(mann 48 år fra Oslo) lø. 21 jan. 14:40 Privat melding

@Turte (takk for at du turte)

”Tut tut sier onkels bil, den kan kjøre mange mil” Husker du den sangen?

Vi har alle sammen forskjellige liv. Det å sette opp en skabelon på hva som er riktig og galt, det er jeg i mot, så lenge det ikke er til skade for andre.

Skjult ID med pseudonym Hovmester lø. 21 jan. 14:45

Det er en diskusjon om hva som er optimalt, hvis man får velge, Pep. Ikke hva som er riktig eller feil.

Skjult ID med pseudonym blingbling lø. 21 jan. 14:47

Takk @Hov.

(mann 48 år fra Oslo) lø. 21 jan. 14:55 Privat melding

Jo, og hva er optimalt da Hov.. Jeg snakker om det samme.

Optimalt for en, er ikke det for en annen.

Men fins det et svar på det @Hov?

(mann 53 år fra Sogn og Fjordane) lø. 21 jan. 15:00 Privat melding

Jeg er født og oppvokst i et hjem der far var i jobb, og mor var hjemme. De var rimelig voksne da de fikk oss tvillingene, far var 51 og mor 38. Far hadde unge fra første ekteskap, mor fikk kun oss. Dette viser at selv gamle familiekonstellasjoner er forskjellige, det er ingen regel. Man tar det man finner/får, og forsøker å gjøre noe godt ut av det. Jeg forstår at noen mennesker ønsker å sette ting i bås for å forstå sin verden, men i mange tilfeller den så kompleks og sikert ofte basert på flaks, at det ville være uklokt å katalogisere for mye. :)

(mann 48 år fra Oslo) lø. 21 jan. 15:01 Privat melding

Takk Nigma

(konfetti)

(mann 53 år fra Sogn og Fjordane) lø. 21 jan. 15:09 Privat melding

Sålly.. lektdystisk tastatur. :P

@PEP: You betcha! :)

Skjult ID med pseudonym Hovmester lø. 21 jan. 15:16

Det er min mening og min argumentasjon, Pep. Som alltid.

Skjult ID med pseudonym Hovmester lø. 21 jan. 15:17

Hvem båssetter hva, nigma?

Skjult ID med pseudonym blingbling lø. 21 jan. 15:18

Vel - da er dere 2 som leser feil, eller vil lese feil. Det er også lov i katalogen, men står ikke under optimal.

(mann 53 år fra Sogn og Fjordane) lø. 21 jan. 15:21 Privat melding

@Hovmester: ts. Han har et forutinntatt syn på ting. Det finnes ingen regler er mitt syn.

Skjult ID med pseudonym Piapia lø. 21 jan. 15:28

Ts: din mor fikk en attpåklatt når hun var 41 år. Jeg vil anta at hun var en like god mor for minstemann som med de første? Eller mener du at hun var for gammel og at minstemann ikke fikk like gode oppvekstvilkår som sine søsken pga hennes alder?

Skjult ID med pseudonym Apache lø. 21 jan. 15:31

Jeg fikk barn relativt sent i forhold til 20 åringer. Jeg ville ha ordnete forhold med utdannelse først og så jobb sånn at god økonomi ble etablert. Da jeg møtte min eks. mann så ville vi også reise en del før vi etablerte oss, gjøre ting som vi ønsket før vi fikk barn. Barn kom etter planen. Jeg følte meg mer voksen og klar for den store oppgaven som morsrollen er, da jeg var ferdig med noen av de indre ønsker og jag. Vi reiste med barna også, men det ble andre typer reiser. Nye erfaringer. Det å være en purung mor og det å være en godt voksen mor som hadde fått mye av ønskene oppfylt og mer erfaring er to vidt forskjellige ting. Følte en egen avbalansert ro som kom av at utdannelsen var ferdig, tjente gode penger og at jeg var blitt eldre.
Eldre menn og kvinner har en ro genetelt sett som unge ikke har.

Skjult ID med pseudonym Hovmester lø. 21 jan. 15:33

Man trenger ikke være mer enn 25 for å være ferdigutdannet og i god jobb, altså. Jeg ser ikke argumentet, Apache. Det blir en personlig historie.

Skjult ID med pseudonym Apache lø. 21 jan. 15:40

Selvsagt kan utdannelsen være unnagjort, men uansett så har en 25 åring mye som ikke er gjort i forhold til en eldre far, og hormon nivået er ennå så høy at menn i den alderen draes i mange retninger.

Skjult ID med pseudonym blingbling lø. 21 jan. 15:44

Optimal ~ generasjon:

https://snl.no/generasjon%252Fmenneskealder

Og så lever man (jeg) som sagt med å ha bommet litt...

(selvsagt - vi er jo her, som betyr at vi har bommet litt til).

Nå - bursdag for eldstemann🎂

Skjult ID med pseudonym Hovmester lø. 21 jan. 15:47

Og det er et samfunnsproblem, Apache.

(mann 48 år fra Oslo) lø. 21 jan. 15:56 Privat melding

Bling
Ja det er ikke så vanskelig å forstå at du mener at livet er en kronikk.

Men saken er den, at hvis du åpner øynene dine og ser hva som er i verden rundt deg, så vil man se mange nyanser. Det er nyansene du stritter i mot, til tros for at de er der.

Skjult ID med pseudonym Troll-Ivar lø. 21 jan. 16:49

Hva som er fornuftig og ikke fornuftig kan være så mangt. Det er vel ikke fornuftig å få barn når man er 16 eller 55.

Men ingen andre skal få bestemme når jeg skal ha barn enn meg selv, og @ts bør være forsiktig med å mene noe om når andre skal ha barn. Det "bør" ikke være noe annet enn sånn som det er i frie Norge idag, nemlig valgfritt!

Skjult ID med pseudonym Hovmester lø. 21 jan. 16:57

Nei, TS skal ikke være forsiktig med å mene noe, men han må tåle ærlige svar.

Skjult ID med pseudonym blingbling lø. 21 jan. 19:38

Nettopp @Hov. Nyansert og kronisk nærmest i kor på denne.

Utøvd diplomatisk erkjennelsesbasert pragmatisme.