Alle innlegg Sukkerforum

Krig og fred...

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym gudrun sø. 4 jan. 2009 01:30

Nå er det et nytt forsøk i midtøsten på å starte 3. verdenskrig...vil de lykkes denne gang ? Hva tror du?

Skjult ID med pseudonym bella sø. 4 jan. 2009 01:46

huff.. dette er skikkelig skremmende!
begynte med bakkestyrker idag..

hadde jeg kunnet skulle jeg ha dratt ned og jobbet som hjelpearbeider!

tenk på alle barna som må lide....

Skjult ID med pseudonym Meg :) sø. 4 jan. 2009 12:28

Ja, forferdelig det som skjer der nede nå....

...mange uskyldige som lider.

Redd Israel bruker fullstendig feil taktikk. Er redd de ikke blir kvitt Hamas før de slutter å undertrykke og okkupere den palestinske befolkningen. Tror dessverre inntoget av bakkestyrker og store tap av sivile som sikkert vil komme bare øker konflikten, skaper mer terror over hele midtøsten og styker de ytterliggående islamistene i området....

Blir utrolig provosert av den Israelske staten...

Skjult ID med pseudonym Mr. Anonym sø. 4 jan. 2009 12:36

@meg:)

Konflikten er nok litt mer nyansert enn som så... frykten til den israelske borgeren for selvmordsbombere ol. er noe vi nordmenn har overhodet ingen kjennskap til. Derfor syns jeg det er litt urettferdig at du uttaler deg så sterkt om dette.

Skjult ID med pseudonym mart1s sø. 4 jan. 2009 12:57

I 8 år har israelerne måttet tåle vilkårlige granatnedslag og selvmordsbombinger inni Israel.
I 8 AR !!!
Nå hadde de fått nok.
Nå var det på tide å rydde opp i Hamas-leirene på Gazastripen der all dritten kom fra.
Er det så rart ?
At Hamas-geriljaen gjemmer seg blant sivile, sier bare enda mer om hva slags mennesker vi har med å gjøre.
Ingen ønsker krig, ingen ønsker sivile lidelser, men noen ganger kommer man dessverre ikke utenom.
Og fortell meg én ting dere som skriker høyest; hvordan skulle israelerne klart dette på en "fredelig" måte ?

Skjult ID med pseudonym søtnøs sø. 4 jan. 2009 13:10

er det framdelles noen som husker åssen det hele har begynt? for det har ikke begynt for 8 år siden.

Skjult ID med pseudonym beliking sø. 4 jan. 2009 13:11

@Mr.Anonym,

Jeg tror ikke "Meg:)" eller andre som uttaler seg kritisk til de israelske aksjonene mangler sympati for den terroren som israelske borgere opplever.

Selv føler jeg at jeg i akkurat denne situasjonen blir litt ambivalent til det hele. På den ene siden synes jeg at Israel har rett til å forsvare seg mot bomber fra Hamas. På den andre siden er det en maktubalanse som er helt syk, og som gir Israel et moralsk ansvar for å opptre mer fornuftig og humant. At en terroristorganisasjon rammer sivile, rettferdiggjør ikke på noen måte at en stat gjør det samme.

Har fulgt denne konflikten på CNN i hele går og dag. Det er påfallende, trist og skremmende hvordan ingen av partene ser ut til å ta selvkritikk. Selv "palestineren i gata" virker uvillig til å se feilene begått av Hamas, eller i det minste å kritisere dem. Noen går sågar så langt at de beskriver det som et folkemord. Det synes jeg er å trekke det litt langt. Fra Israels side hører man også mye rart, man skulle tro at en så sterk propagandamaskin var litt bedre til å servere løgner. Resultatet, ihvertfall for min del, av manglende selvinnsikt på begge sider, er at jeg mister respekten, selv om jeg føler sympati med både den israelske og palestinske sivilbefolkningen som må leve i dette helvete.

Jeg er enig med "Meg:)" om at disse Israelske handlingene bare skaper grobunn for mer konflikt, mer sinne og aggresjon mot Israel, mer støtte og sterkere rekruttering til Hamas, og til syvende og sist en enda lengre vei til fred. Det Israel gjør virker litt som å skyte seg selv i foten, hvis det er fred de ønsker. Av en eller annen grunn merker jeg at jeg tviler litt på om de virkelig ønsker det, eller om dette er en bevisst strategi for å opprettholde status quo, noe som også gjør at de kan opprettholde de ulovlige bosettingene og den ulovlige okkupasjonen av palestinsk territorium.

Israel sier at de har gjort alt de kan for å unngå denne krigen. Det skulle ikke være så vanskelig å forstå at et okkupert folk vil gjøre motstand. Hvis Israel virkelig ønsker fred, så kunne de bare ha trukket seg ut av de okkuperte områdene og la palestinerne få opprette sin egen stat. Først da vil de ha gjort alt de kan for å unngå krig/få fred.

Skjult ID med pseudonym mart1s sø. 4 jan. 2009 13:21

@beliking
Jeg har forståelse for mye av det du sier, og er enig i det meste.
Men husk at invasjonen og okkupasjonen av Gaza og Vestbredden ble gjort for å lage en buffersone mot de palestinske områdene. Når jeg så 8 år, mente jeg de siste års opptrapping av angrep fra militante palestinere. I virkeligheten har disse terrorangrepene foregått mer eller mindre helt siden staten Israel ble uavhengig i 1948.
Og så kommer det viktisgste av alt:
Israel har aldri motsatt seg dannelsen av en palestinsk stat.
Palestinerne har fra dag én hatt som målsetning å "utslette" (og det er det faktiske uttrykket som har blitt brukt) den israelske staten.
Så hvem som er den agressive parten her, tror jeg vi skal være litt forsiktige med å slå fast som en sannhet.

Skjult ID med pseudonym 2xcortado sø. 4 jan. 2009 13:30

Skjedde vel noe rett etter 2.verdenskrig. Synes egentlig ikke det er rart at palestinerene synes det er litt kipt at det kom masse folk og jaga dem bort fra landet sitt.

Men ser du enda lenger tilbake i tid, så var det vel kanskje jødene som ble jaget først. Men det var jo egentlig ikke de palestinerene som levde rundt 1950 sin skyld.

Og de fleste israelerene som lever i israel er jo nå vokst opp der og ser på det som sitt land. Og dessuten føler vel israelerene at de har rett på landet siden det står i det gamle testamentet.

Palestinerene har verdens høyeste befolkningstetthet pga at de har blitt stua så vanvittig sammen. Ikke rart de ønsker å bombe det de ser på som sitt eget okkuperte landområde. Og ikke rart israel vil forsvare sine borgere. Desverre ikke rart det er krig og konflikter der spør du meg...

Skjult ID med pseudonym mart1s sø. 4 jan. 2009 13:37

Nei, denne konflikten er ikke helt enkel.
Det mest skremmende her, er hvordan ekstreme krefter på alle sider i en konflikt kun ser på krig/drap/utslettelse som den eneste løsningen. De mest ortodokse jødene er selvfølgelig ikke ett gram bedre.
Som om det løser noe som helst...

Skjult ID med pseudonym Mr. Anonym sø. 4 jan. 2009 13:42

Syns det er vanskelig å uttale meg i en såpass het debatt som denne, dermed er dette mitt siste innlegg, men vil bare poengtere en ting. Jeg mener at det er feil å påstå at siden Israel er et ressurssterkt land, så bør de "tåle" noen terrorangrep fra en ekstremist gruppe, som man VET er støttet av den palestinske regjeringen og som gjemmer seg blandt sivile, dette uten noen form for represalier. Er forsåvidt enig at maktbruken kan være overdrevet fra Israels side, men de rakettene/selvmordsbombene ser jeg på som ren provokasjon... er som å dra en rottweiler i halen, man må forvente å bli bitt. Når de gjemmer seg blandt sivilie, regner de allerede med at sivile blir skadd. Det vet de og det er ren PR.

Til slutt en kort fortelling. Det var etter at Israel ble dannet at alle arabiske land rottet seg mot det og planla et stort angrep. Israel slo først i 6 dagers krigen og invaderte og beholdt de okkuperte territoriene. Dette er etter min mening, fair and square.

Skjult ID med pseudonym shorty sø. 4 jan. 2009 13:45

Dette er rett og slett folkemord. Palestinerne er okkupert!! Hva forventer okkupanten? ingen motstand? Dette er absurd! Det er ingen balanse i dette! Israel gjør urett! Dette handler IKKE om religion,men om land, vann og menneskerettigheter!
Det er helt utrolig at historien må gjenta seg...og ironisk nok med jødene i spissen!

Skjult ID med pseudonym shorty sø. 4 jan. 2009 13:46

MR. Anonym!!!

WHAT? dette er ikke terror,men motstandsbevegelse!

Skjult ID med pseudonym mart1s sø. 4 jan. 2009 13:47

@shorty
...og løsningen er....?

Skjult ID med pseudonym Mr. Anonym sø. 4 jan. 2009 13:49

Gå inn i en buss full av kvinner og barn med en sekk med 1 kg sprengstoff og nagler er motstandsbevegelse? Takk og pris du ikke tilhørte oslogjengen, for å si det sånn...

Skjult ID med pseudonym lewis sø. 4 jan. 2009 13:49

Løsning? Finnes det en løsning på midtøstenkonfliktene?

Skjult ID med pseudonym Kent1980 sø. 4 jan. 2009 13:50

At USA støtter Israel, har bare med religion å gjøre. Så ikke si at religion ikke har noe med krigen å gjøre, for det er feil.

Hvis Jerusalem ble utslettet. Hva tror dere USA ville gjort?

Israel vet at de er beskyttet av amerikanerne og at det har direkte tilknytning til Jerusalem og byens historiske betydning.
Så derfor tar de seg til rette.

Hadde ikke USA støttet Israel, hadde Israel vært innvadert og okkupert for lenge siden.

Noe sier meg det kommer til å smelle ganske hardt der nede ganske snart.

Skjult ID med pseudonym shorty sø. 4 jan. 2009 13:50

Tror du burde holde deg til spooning jeg Mr!

Skjult ID med pseudonym Mr. Anonym sø. 4 jan. 2009 13:52

Takk shorty, fint at du klarer å finne noe positivt i meg, selv om jeg er uenig med deg...

Skjult ID med pseudonym shorty sø. 4 jan. 2009 13:54

Løsningen er ett fritt palestina. Ut med okkupantene. Like menneskerettigheter. Ikke ett sett for jødene og en annen for palestinerne! Det betyr slutt på okkupasjon!

Kent 1980

Kjære deg...Israel = USA!
Så å si samme land!
Jerusalem er også hellig for muslimer, ikke bare for jøder.

Skjult ID med pseudonym mart1s sø. 4 jan. 2009 13:55

@Kent1980
Jerusalem kommer aldri til å bli utslettet.
Vet du hvilken by som er palestinernes helligste ???
Yepp, Jerusalem !
Ironisk, hæ...

Skjult ID med pseudonym 2xcortado sø. 4 jan. 2009 13:56

Lets make love, not war.

Nei tror egentlig ikke det er en ond side i denne konflikten. De er bare mennesker, og handler ut fra de forutsetningene de har. Palestinerene er jo ganske undertrykt og desperate. Og israelerene prøver jo å trygge landet sitt som de fleste der nå er født og vokst opp i. Hvilken side som er ond, kommer vel ann på hvem som forteller historien. Eller hvem man lettest assosierer seg med.

Skjult ID med pseudonym shorty sø. 4 jan. 2009 13:59

Uff jeg merker at dette ikke er godt for hjertet mitt...:-(

Skjult ID med pseudonym Kent1980 sø. 4 jan. 2009 14:00

Jeg vet. Hele verden kan bli bombet sønder og sammen, og Jerusalem vil stå, fordi ingen tør å kveste byen.

Skjult ID med pseudonym mart1s sø. 4 jan. 2009 14:09

@Shorty
Jeg skulle ønske at drømmen din kunne oppfylles.
Israel har prøvd å leve i fred innenfor sine opprinnelige tildelte grenser siden opprettelsen i 1948, men naboene har ikke tillatt det.
Klart de kan handle med den tyngden de gjør, 75% av det israelske BNP er direkte overføringer fra USA !!! Så joda, det er plenty av stor-politikk her. Og det gjør maktballansen urettferdig hvis man synes det er interessant. Så hadde det vært greit om Israel gikk til angrep med slynger og sprettert ? Er det der det ligger ?
Jeg beklager, men jeg ser ikke logikken !
Når alle nabolandene har terror-bombet dem i 50 år, fordi de har som målsetting å utslette staten Israel, har du da INGEN SOM HELST forståelse for israelernes reaksjoner ? Kan du være så snill å svare på det ?

Skjult ID med pseudonym Kent1980 sø. 4 jan. 2009 14:13

Jeg bekymrer meg mer over hva som kan komme i etterkant av denne krigen.

Det kan eskalere til at andre land blander seg inn, som Iran.

Huff ikke bra :(

Skjult ID med pseudonym mart1s sø. 4 jan. 2009 14:18

Enig med deg Kent.
Men jeg tror ikke Iran kommer til å blande seg inn her. Dette er ikke deres krig, de er nok mer opptatt av om USA banker på døren deres en dag. DA blir det bråk !
Men jævlig er det uansett...

Skjult ID med pseudonym shorty sø. 4 jan. 2009 14:37

@mart1s
Israel er den mektigste part i denne konflikten. Israel har brutt folkeretten og bryter menneskerettighetene! Hamas har faktisk blitt valgt av det palestinske folket. Israel nekter å forhandle med de! Det er ikke riktig. Palestinerne ble oppfordret til å ha såkalt demokratisk valg, de valgte hamas. Når Israel ikke vil forhandle med de, krever at de skal gi fra seg alle sine krav, før de kommer til forhandlingsbordet. Det er uakseptabelt! Så forventer de at de skal holde fred? Det er ikke logisk for meg!

Etter min mening burde ikke staten Israel eksistert. Zionismen og vestens dårlig samvittighet er resultatet. Ja dette er storpolitikk,men det handler om mennesker. Palestinerne blir behandlet som mindreverdige, daglig blir de diskrimert. De har ikke like rett til utdanning, de kan ikke ferdes fritt rundt i sitt eget land. Gaza har blitt til verdens største utendørs fengsel.
Nå eksisterer staten Israel, der bor det mennesker og. Jeg har forståelse for Israels behov for å forsvare seg,men nå er det ikke lenger snakk om forsvar,men angrep. Så lenge Israel undertrykker palestinerne vil det være motstand, det er naturlig og forståelig for meg.

Israel har started flere krig i løpet av de siste 50 årene, mange liv har gått tapt. Sist i Libanon, der de ville knekke hisbollah, som deikke klarte!

Jeg har ingen svar, men som du sier selv drømmer. En ting vet jeg midt hjerte blør for palestinerne.

Skjult ID med pseudonym Clueless sø. 4 jan. 2009 14:42

@shorty:

Kort innpå her. Vil bare minne om at Hamas, til tross for all verdens "demokratiske" valg, er og blir en terrororganisasjon som ikke anerkjenner Israel som stat. De gikk faktisk til valg med løfter om å utrydde Israel!
Ja, jeg vet vi har en tradisjon i dette landet for å heie på den "svake" parten, og at Israel er en supermakt i forhold, men la oss ikke miste helt gangsynet her! Alt Irael gjør er faktisk å forsvare seg, og som alltid i krig er det sivilbefolkningen det går utover.
Men det er et valg HAMAS har tatt!

Skjult ID med pseudonym jubala sø. 4 jan. 2009 14:42

Det er en selvfølge at den undertrykkelsen Israel har påført befolkningen i Gaza over mange år, gjennom stor mangel på de aller nødvendigste varer og tjenester, avler ekstreme rekasjoner fra motparten.

Det vil ikke kunne bli fred i landene sålenge Israel ikke velger å behandle det Palestinske folk i henhold til internasjonal lov, og som de menneskene de faktisk er! Synes det er trist at FN ikke er istand til å sette mer press på Israel.

Skjult ID med pseudonym Clueless sø. 4 jan. 2009 14:44

Synes det er trist at Akersgata ikke kan gi et litt mer nyansert bilde i media! Er så dritt lei det unisone Ulvekoret fra den gjengen mot Israel og jødene..

Skjult ID med pseudonym shorty sø. 4 jan. 2009 14:48

Jubala

Så lenge USA sitter i sikkerhetsrådet vil FN være handlingslammet.

Clueless

Hamas er ingen terror organisasjon. Det er det Israel og USA vil at du skal tro. Det er millitante grupper innen hamas som har gjortr terror, ja. Men hamas gjør mye bra i palestina. De har bygget sykehus, skoler...osv..Det er derfor de har så stor oppsluttning blant det palestinske folk.

Dette er mer komplisert enn svart og hvitt tenkning!

Skjult ID med pseudonym mart1s sø. 4 jan. 2009 14:49

@shorty
Du hopper elegant over spørsmålet mitt, men jeg tro ikke det har mye for seg å dra det noe særlig lengre.
Og bare for å ha sagt det; hjertet mitt blør like mye som ditt for alle mennesker som lider. Denne konflikten er bare trist !
@jubala
FN er dessverre ikke annet enn to bokstaver på et papir.
Så lenge det var Folkeforbundet/FN som tildelte Israel disse landområdene, vil de heller aldri si noe annet enn "fy-fy" innimellom.
Og hva annet kan de egentlig gjøre ???

Skjult ID med pseudonym shorty sø. 4 jan. 2009 14:54

Jeg svarte på spørsmålet ditt...mart1s...kanskje du ikke likte svaret.
Palestinerne er ikke bare noen "mennesker som lider", jeg har venner både i israel og palestina. Dette er mer personlig for meg enn som så. og nå takker jeg for meg for nå.

Skjult ID med pseudonym Clueless sø. 4 jan. 2009 14:54

@shorty.

Har ingen problemer med å se at Hamas har gjort noe bra, det skulle da bare mangle! men det har da ingenting å gjøre med konflikten med Israel å gjøre? Og JO, de er en terrororganisasjon. Jeg blåser i hvor mange ganger de blir folktevalgte, det gjør dem ikke mere stuerene i mine øyne.

Vil bare minne om at en viss liten Østeriker også var folkevalgt for ikke så alt for lenge siden....

Skjult ID med pseudonym bella sø. 4 jan. 2009 15:13

lev livet nå, for det kan være over i morra!!

Skjult ID med pseudonym Lemen sø. 4 jan. 2009 16:39

@Clueless

Skal man sammenligne noen med en viss liten folkevalgt østerriker i Midt-Østen er det vel så gode kandidater i Israel.

Skjult ID med pseudonym Karma ti. 6 jan. 2009 21:59

En dag... en dag må israelerne, som alle andre, gjøre opp for sine handlinger siden 1948.
Da skal jeg benke meg ned med kald Almaza og virkelig nyte.

Amor Fati

Skjult ID med pseudonym Ivrit ti. 6 jan. 2009 22:02

Det må vi nok alle Karma... og enig, vi har brukt kanoner mot spurver i lang lang tid.
Jeg gremmes over mitt folk.

Det Utvalgte Folk har en atferd ikke verdig.

Ma'salam & shalom,

Zvi

Skjult ID med pseudonym Ivrit ti. 6 jan. 2009 22:03

Det må vi nok alle Karma... og enig, vi har brukt kanoner mot spurver i lang lang tid.
Jeg gremmes over mitt folk.

Det Utvalgte Folk har en atferd ikke verdig.

Ma'salam & shalom,

Zvi

Skjult ID med pseudonym sorry ti. 6 jan. 2009 22:07

Blir skremt av demonstrasjonene som foregår v Israelske ambassaden.... Ikke fredlig akkurat :-(
Ser ut som vi er i Palestina.....

(mann 43 år fra Hedmark) ti. 6 jan. 2009 22:09 Privat melding

De stormaktene som kunne ha vilje og styrke til å føre en krig med Israel vil nok ikke tørre dette.
Tenker da på eks USA. En stormakt som ikke har klart å knekke Bin Laden og ei heller gjort suksess i Irak.
Israel er en av stormaktene når det kommer til krigføring, stor erfaring og viljestyrke, som andre stormakter som har flere og større resursser ikke vil tørre å sette seg opp i mot.
Men dog vl de ikke klare å knekke Hamas....

Skjult ID med pseudonym shorty ti. 6 jan. 2009 22:13

Norge burde boikotte den Israel og stenge den Israelske ambasaden.

@ Sorry

Har vært på demonstrasjonen...de aller fleste er nå ganske så fredelige...noen få bøller. Men det er viktig å la sin stemme bli hørt!

Skjult ID med pseudonym shorty ti. 6 jan. 2009 22:14

@ super 74

USA er så å si samme land som Israel!

Skjult ID med pseudonym mart1s ti. 6 jan. 2009 22:17

@Super 74
Det ville vel sett litt latterlig ut om USA skulle skulle gjøre noen kromspring i Israel. USA som direkte finansierer 70% av Israels BNP....
Jeg vet ikke hva slikt ville blitt kalt, men selvmord er vel egentlig et litt mildt uttrykk her.

(mann 51 år fra Oslo) ti. 6 jan. 2009 22:20 Privat melding

Israels angrep på Gaza kan ikke rettferdigjøres fordi
- De har ikke prøvd alle andre muligheter for å forsvare seg. Hva med forhandlinger?
- De bruker alt for stor militærmakt i forhold til hva trusselen fra Hamas er.
- De har ikke mulighet til å nå sitt mål om å fjerne Hamas. En kan jo også spørre seg om legimiteten av å fjerne ett demokratisk valgt styre.

(mann 60 år fra Oslo) to. 8 jan. 2009 20:20 Privat melding

Mange kokker og mye ......Diplomati nytter like lite som å få sannheten ut aav en asylsøker med filte fingertupper. De aller fleste et terrorister som gjemmer seg i flyktningeleire, som IKKE vil ha de der. Men de blir banket og truet på livet. Rakettene ligger stuet sammen med husgeråd hos familier som ikke har noe valg. Hams? Skyter Fatah tilhengere i beina, så de ikke kan komme til, når DE to alliansene har sine konfrontasjoner. Greit med selvmordsbombere, som blåser alt og alle i lufta? Greit med 9mnd,vilkårlig rakettskyting på mål som er tilfeldigvis der raketten detter ned? Greit med tullinger her hjemme, som demonstrerer for fred med steiner og annet kasteskyts? Greit om noen flytta inn i hagen din , for å forlange et sted og være? De som kaller seg palestinere er mye oppsop av Egyptere, Libanesere, Iranere, Irakere, m.m!! Jødene har et flere tusenårs hevd på det landet, med større flateinnhold enn nå. Se der de såkalte palestinerne har overtatt etter Isralittiske bosteder! ett par måneder sener er det søppel, brunsvidde avlinger, forfalne hus. Kreves litt innsats for å holde ting ved like. Men målsettingen er borte når de får viljen sin. Bråk, oppvigleri, protestere, demonstrere, yrkes demonstranter, spille for galleriet når en tulling av et journalist haler og drar i kameraet, men ,,palestineren,, river til seg en unge, klyper den i armer og bein for å frambringe skrik, holder så den livredde ungen på strake armer mot tullingen med fotoapparatet, for å hive den fra seg når hensikten er oppnådd. Blind leder blind. Morsomste ordet? DEN NORSKE PALESTINAKOMITEEN. Når studentene er ferdig med fritida på universitetet og drar på åra, får seg godt betalte jobber og stemmer til høyre, står en ny gjeng klar med nyvaskete halvliter glass og oppdatert propaganda. Nei så morro det var da jeg var innom studentbyene i Oslo etter kommunismens fall, og diskuterte med de ,,frigjote,, eks lelilistene!1 Ikke mange diskusjonslystne da, nei! Samme ulla nå. Dere biter på det samme dumme propaganda agnet, drar fram Lillevolden , samler sammen noen stein for fred, og endelig noe å hisse seg opp over. Kan dere ikke bare slutte å kjøpe Jaffa appelsiner igjen? Børste støv av anarkistene og gi dem litt fyrverkeri som ble til overs, dytte dem i retning av ambassaden og gå til siden. Jada, unger dør,, det har det gjort i Israel lenge før TV kom.Britene og andre Europeere vet at det er mye i dag som ikke tåler dagens lys, med tanke på hvordan jødene ble behandlet under krigen.

Skjult ID med pseudonym charmy68 to. 8 jan. 2009 20:29

@Takamin

Les dette her og det er historie og noe motstridende av hva du forteller her

http://www.globalis.no/Land/Israel

http://www.globalis.no/Konflikter/Palestina

Skjult ID med pseudonym charmy68 to. 8 jan. 2009 20:38

En annen ting jeg tenkte på at det finnes ekstremister på begge sider og ikke kun blandt Palestinerne, og det er viktig å huske.

http://www.fn.no/temasider/midtoesten/israel_og_palestina/ekstremister_paa_begge_sider

(mann 60 år fra Oslo) to. 8 jan. 2009 20:41 Privat melding

Ser jeg ble ivrig, skrivefeil m.m. Samme. Engasjement er viktig. England gikk nesten til krig i det som nå heter Israel i -46, 47. Truet vekk båter med jødiske flyktninger på vei til sitt hjemland, da okkupert av Storbrittania. Også mange andre andre Europeiske landGlemt er toet sine hender og snudde seg vekk, da jøder ba om hjelp. Var ikke helt borte her på berget heller Men man satser på at tiden går og glemselen rår. Ikke vanskelig å finne historisk dokumentasjon på overgrep som ble feid unna da Schindlers liste og Holocaust var på moten .Hvem husker ikke OL i Munchen 1972? Svart September dreper Israelske idretts ungdom? Svart September som sto bak noen av de mest grusomme flykapringer verden har sett? Entebbe? Linjene dras til Hamas og fraksjoner i dag, et navneskifte gjør ingen rettferdig. Hvordan er det mulig at man tror på alt oppgulpet de mediebevisste terrorister kommer med til bevistløse vestlige , som roper opp, samler inn penger til ,,,mat og medisiner,,,Har de penger til 10 000 raketter og noen bil lass kalsjnikover, har de jo penger, innsamlings midler,, til mat og vann?! Tunnelene som går langt inn i nabolandene blir ikke bare brukt til våpen smugling. Noe mat og vann, medisiner kommer samme veien. Men ikke for mye. Vesten må jo fortsette med sine innsamlinger, Historien gjentar seg. Gasskammere og nazister er glemt. Isralittene får igjen skylda for at de til slutt tar igjen Terroristene, de grepa djerve uskyldige, GJEMMER seg blant kvinnfolk og unger.Da må en jo gå dit og dra de fram!!!

(mann 43 år fra Hedmark) lø. 10 jan. 2009 23:05 Privat melding

Det ville være selvmord for Israel og eventuelt gjøre motstand mot USA, teoretisk sett i hodet til folk.
Det handler ikke om at de betaler BNP eller hvor gode relasjoner de har, men at de aldri vil kunne nedbryte Israel ved bruk av militær makt. USA har ikke midler til å kunne vinne en krig og de sitter derfor med skjegget i postkassa. Eventuelle økonomiske sanksjoner eller tiltak så vil USA sitte med et stort problem i fanget. USA har kun et eneste valg og det er å beskytte og stå opp for Israel for å redde seg selv.

Skjult ID med pseudonym Sivil sø. 11 jan. 2009 02:40

Hamas er Palestinas folkevalgte styre. Et av målsetningene til Hamas er å utslette Israel og det scoret de politisk mynt på! Konliktene i midt-østen har vært mange og sivilbefolkninger har måtte lide. En ting vet jeg og det er at slike kriger er forferdelige, motbydelige og ødeleggende. Jeg greier ikke ta parti i denne konflikten. Men jeg ser at det hatet som råder i området er så rotfestet at det blir vanskelig for folkene å kunne leve side om side. Det er lett for oss nordmenn som ikke har erfaring fra denne type konflikter. Mange har veldig hjerte for Palestine, noen for Israel og andre jatter med.. Våre politikere engasjerer seg og fremmer sine meninger og jeg syns det blir for dumt når noen slår politisk mynt på tragiske konflikter i fjerne land. Denne krigen har ihvertfall fått mye oppmerksomhet. I fjor høst ble f.eks Burma rammet av en sinnsyk storm som tok livet av over 1 million av landets innbyggere.. Det gikk så fort gjennom nyhetene av vi knapt registrerte tragedien.
For mediene er noen poteter hetere enn andre. Midt-østen konfliktene er en sådan het potet. Hvorfor?

Skjult ID med pseudonym Sivil sø. 11 jan. 2009 02:44

3 verdenskrig hva for noe? Med forskjellig intensitet har vel 3 verdenskrig pågått ei god stund nå! Er jo snart slik at alle kriger med alle:(

Skjult ID med pseudonym Xradon ti. 13 jan. 2009 12:04

Dem sprenger seg selv i lufta før det er kommet så langt desverre. Da er det meste over. Kun etterdønninger mot vesten vil nok vedvare en tid. Men det er alltfor mange Israel-tilhengere i verden med over 700 000 000. Så det skal noe til for å starte 3 verdenskrig. Hadde ikke facismen rådd Hitler-Tyskland i 1930 årene hadde heller ikke 2 verdenskrig værfaktum. Men rent teknologisk hadde vi nok vært langt tilbake enn det vi er idag.

Skjult ID med pseudonym satan ti. 13 jan. 2009 15:00

Kan virke som du automatisk får et ekstra krakilsk gen om man blir født i midt-østen. Etter hva jeg kan se har det faktisk aldri vært fredelig i området. Alltid en eller annen despot som holder helvete med egne innbyggere, eller så er det krig med andre. Eneste teoretiske måten å få fred er om alle flytter derfra og området blir en stor dam.

(mann 51 år fra Oslo) to. 15 jan. 2009 00:54 Privat melding

Kåre Willoch har en interessant artikkel i Aftenposten:
http://www.aftenposten.no/meninger/kronikker/article2866969.ece

Skjult ID med pseudonym takamin to. 15 jan. 2009 12:36

Jeg ser at jeg skriv i iver og engasjement. Men grunnlaget for dette ble i første omgang lagt i ,48. Siden eskalert med 6 dagerskrigen, Yuom Kippur, konfliktene med Egypt, Syria, Libanon, og da særlig i Gasa i ,67-68. Husker dere Wenche Myhre sang for norske FN soldater ? Er ikke SÅ lenge siden Norge hadde et FN engasjement der. Kompleks situasjon, med muslimer på ene siden og jøder,kristne på den andre. Jødene har jo brukt det landet i hundrevis av år. Se gamle og nye karter over området. Historiske fakta viser også til at det området har hatt flere besittere i alle år. Det er lite landområder og mye ørken. At Isralittene er dyktige til å få fram dyrket mark av det, er noe som gjør det enda mer ettertraktet. Men der de har trukket seg ut og ,,palestinere,, har overtatt, viser seg det gang på gang at områdene etter en stund, forfaller og blir ørken. La oss tenke at en stor leir for asylsøkere blir på samme stedet og vokser tiår etter tiår. Beboerne trenger da større plass, og tar seg til rette istede for å dra hjem. Flyktninger kan mange si, man fra hva da? Økonomi, lite arbeid, politisk eller religiøs uenighet med sitt opprinnelige lands styre! Noen som kan forfølge tanken? Man er vel ikke rasist eller hva enn stempelet blir, fordi en sier som det er? Bostedslløse flyktninger som vil ta seg land der det ikke er noe land å ta! Hva er da mer greit enn å okkupere fra den gamle felles erkefiende, Israel? Får jo mer medhold fra landene i midtøsten, enn om de f.eks, skulle okkupere områder i Egypt, Syria eller et hvlket som helst land? Men selvsagt er mange uenig i en slik påstand, som man kan være uenig i hvilken som helst annnen! Poenget er at uskyldige rammes og en politisk løsning er å fortrekke. Meningene er like delte som alltid. La oss da håpe på fred, uansett ! Vi kan prise oss lykkelige at vi er født her i Norge! Der har vi alle en gevinst støøre enn lotto!!!!