Alle innlegg Sukkerforum

Den du har lyst til å være ?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Råtass to. 2 feb. 2017 11:02

Er du fornøyd med deg selv? Er du den du har lyst til å være? (Fysisk og psykisk)

Hvis du eventuelt ikke er det, har du forutsetninger for å få gjort noe med det du ikke er fornøyd med ?

Skjult ID med pseudonym blingbling to. 2 feb. 2017 11:09

Ja. Ja. Ja. Ja.

Skjult ID med pseudonym Ertaberta to. 2 feb. 2017 11:34

Du da, Råtass?

(kvinne 39 år fra Hordaland) to. 2 feb. 2017 11:35 Privat melding

Jeg er fornøyd med meg selv, men det er alltid rom for forbedring. Tar jeg frem forstørrelsesglasset så finner jeg alltid noe å pirke på.

Anser en seg selv som perfekt, lukker en seg selv for nye inntrykk...

Jeg skal krympe meg selv til sommeren, det skal bli fantastisk 😁

Skjult ID med pseudonym Råtass to. 2 feb. 2017 11:48

@ertabærta

Det er begge deler, fornøyd med meg selv i forhold til hva jeg har gjort.
Men sånn kropp og utseendemessig har jeg ups and downs, så der er jeg ikke fornøyd med meg selv. Kan ha perioder der jeg ikke liker å se meg i speilet, og når jeg er ute å kjøper klær, liker jeg ikke å stå å speile meg.
Mulig det er "naturlig", det vet jeg ikke :)

Skjult ID med pseudonym Tinka to. 2 feb. 2017 12:27

Tja, jeg våkner hver dag og føler meg glad.
Men, fornøyd vil jeg aldri å bli. Og i dét ligger nettopp den oppdriften jeg trenger for å få ræva i gir og lære mer, skape noe nytt, starte prosjekter og komme meg videre. Jeg assosierer fornøyd med statisk, stillstand, ferdig, mett...

Skjult ID med pseudonym Råtass to. 2 feb. 2017 12:32

@Tinka

Høres ut som om du er fornøyd ut ifra aspektet jeg tenkte. Jeg sidestiller ikke fornøyd med så tilfreds at man ikke strekker seg etter utfordringer.

Skjult ID med pseudonym Kiara to. 2 feb. 2017 12:37

Jeg vart itte den je har lyst å vara, selv om je vart den je sku. 😉 Tenker som Tinka, at fornøyd fort fører til stillstand osv. Jeg synes for det meste at jeg er heldig som er som jeg er og er glad for å være meg, men den dagen jeg ikke ser noe jeg synes jeg bør strekke meg etter eller utvikle hos meg selv, ligger jeg i grava. Selv på dødsleiet kommer vel jeg til å tenke at jeg har forbedringspotensiale i å mestre prosessen, for jeg er jo utdannet i det og har fulgt så mange på den veien. Det ligger i personligheten min, og når jeg er fornøyd med noe oppsøker jeg bare nye arenaer slik at jeg igjen utsettes for manglende mestringsfølelse.😁

Skjult ID med pseudonym Råtass to. 2 feb. 2017 13:13

Bra det kiara, høres ut som "normalt". Men det ligger vel i oss ifra naturens side, at vi har lyst til å strekke oss eller utvide horisonten.

Mulig jeg stilte spørsmålet på en vanskelig måte, men helt konkret var jeg ute etter om man var fornøyd med den man ER, det mener jeg man godt kan være fordi om man strekker seg, eller stadig søker nye opplevelser eller læring.

Skjult ID med pseudonym blingbling to. 2 feb. 2017 13:19

Jeg misforsto ikke spørsmålet @Råtass - men ser behovet for presisering har utviklet seg. Ikke din 'skyld'.

Skjult ID med pseudonym my to. 2 feb. 2017 14:28

Råtass
Nei, nei, ja - og det er jeg glad for.

(kvinne 52 år fra Østfold) to. 2 feb. 2017 16:06 Privat melding

Nja, njei, ja.. alltid rom for forbedring, bedre fokus, utfordre seg litt og sånn .... men kjernen i meg er bra! 😊

(kvinne 47 år fra Vestfold) to. 2 feb. 2017 16:20 Privat melding

Veldig mye handler vel om å akseptere seg selv som den man er. Noen grunnleggende ting ved personligheten til hvert enkelt menneske er jo vanskelig å få gjort noe med; som følelser og temperament, men man kan jo alltids forsøke å begrense eller kontrollere det litt hvis det sklir helt ut... Jeg tror at det er viktig å være litt glad i seg selv for den man er; med alle feil og mangler - ha en aksept for at man bare er et menneske, og også en toleranse i forhold til seg selv, for det er nå tross alt en selv som må leve med den man er... Og hvis man ikke liker seg selv, så er det jo veldig vanskelig for andre å bli glad i en også, tenker jeg...

Skjult ID med pseudonym blingbling to. 2 feb. 2017 16:39

@Mayazin: Jepp👍🏼

(mann 49 år fra Oslo) to. 2 feb. 2017 16:51 Privat melding

@Råtass og @Maya
Hvem er jeg?
Jeg er en gåte innhyllet i et mysterium som er inne i en hemmelighet.

Når man beskriver seg selv, så skriver man om yrke, alder, barn, interesser, lønn, bil.. Man kan skrive at man er fleksibel, er slank og glad. Man kan skrive at man liker blomster og løper 3 maraton i uka.

Altså veldig mye av det man skriver om seg selv er ofte noe som ikke er på et dypere plan, det er mer på det ytre plan.

Personlighetstrekk kan ikke beskrives ut i fra sånne kriterier som er nevnt ovenfor, og det er riktig som @Maya skriver, nemlig at personlighet er ekstremt stabilt og vanskelig å endre.

For å si det meget kort, så er det sånn at hvis man endrer grunnleggende personlighetstrekk, så har det så stor innvirkning og det vil endrer veldig mye andet.

Men man kan ender seg på alle områder, med det kreves et stort mentalt arbeid, for man må hele tiden øve seg på å tenke på andre måter, akkurat på samme måte som å trene på å bli god til å spille gitar.. Man må øve hele tiden.. Er man villig til det, så kan man bli hva man vil.

(kvinne 47 år fra Vestfold) to. 2 feb. 2017 17:10 Privat melding

Helt sant, @Pep; og de ytre faktorene som yrke, klær, interesser, stil osv, er ting det er "lett" å endre, for det stikker ikke så dypt og er ikke en egentlig del av hvem du er inni deg - det handler om hva du velger å vise alle andre rundt hvem du er... Noen ganger må det kanskje en endring til, også når det gjelder på det dypere plan, for å ha det bra med seg selv og for å kunne fungere som menneske i et samfunn, og som du sier @Pep, så tar en sånn type endring tid og krever mye av en selv. Man må jo virkelig VILLE endre seg da... Nå er det jo ikke sånn at man kan skrive en smørbrød liste over ønskede kvaliteter ved sitt eget jeg; de dype, grunnleggende tingene er der allerede, og man får det nok best med seg selv hvis man lærer seg å akseptere og tolerere det man har inni seg. Ingen er perfekte; men det er ikke meningen heller det. Det fascinerende er jo nettopp det uperfekte mennesket; med alle sine lyter og rariteter...

Skjult ID med pseudonym Kiara to. 2 feb. 2017 18:14

Jeg tenker at yrke, interesser og andre "ytre" kjennetegn også er en del av den vi er. Alt henger sammen i oss, og hva som kommer til uttrykk eller blir prioritert kan ikke sees uavhengig av personen. Det jeg derimot tror alle har, er potensiale til å være mye mer enn man viser eller er der man er i livet. Hva vi får realisert og kan la blomstre av oss selv, avhenger en del av hvilke omgivelser vi er i og hvem vi møter.

(mann 37 år fra Vestfold) to. 2 feb. 2017 18:17 Privat melding

En får værra som en er da'n itte vært som en sku
Inni er vi like, både je og du 😉😉😝

(mann 54 år fra Sogn og Fjordane) to. 2 feb. 2017 18:23 Privat melding

Det finnes alltid et forbedringspotensiale, man må bare finne det først. :P

Skjult ID med pseudonym Coma to. 2 feb. 2017 18:53

Skulle gjerne mestret det å kunne gi litt mer f*en. Tror det ville ha gitt meg økt livskvalitet.
Prøver, men det er lett å falle tilbake på gamle, etablerte tankemønstre.

(mann 49 år fra Oslo) to. 2 feb. 2017 18:58 Privat melding

Det er ikke lett å endre seg vet du..

(mann 33 år fra Rogaland) to. 2 feb. 2017 18:59 Privat melding

Tror det viktigste er å være snill å grei med andre mennesker. Hvis man i tillegg tar litt vare på seg selv og tar sin del av samfunnsansvaret ( jobber å betaler skatt f.eks ) så er mye gjort. Resten er bare fintuning av egenskapene man innehar.

Skjult ID med pseudonym Råtass to. 2 feb. 2017 19:00

Man kan filosofere å ha forskjellige tanker rundt hva som skal til.
Det er i grunnen det samme, det viktige er jo om man er tilfreds med seg selv og den man er, uansett hva som er viktig for enn. Det vil jo være veldig forskjellig.

Skjult ID med pseudonym my to. 2 feb. 2017 19:58

Legger merke til at svarene gjelder om vedkommende er "psykisk" fornøyd.
Betyr det at jeg kan ta for gitt at alle er fornøyd med seg selv "fysisk"?

(mann 46 år fra Hordaland) to. 2 feb. 2017 20:13 Privat melding

@Fjell om jeg tar fram forstørrelsesglasset så finner jeg noe å pirke på og.......litt kjipt egentlig 😂 😂

Skjult ID med pseudonym Klaraklok to. 2 feb. 2017 22:28

I det daglige så stortrives jeg meget bra med den jeg er både psykisk og fysisk, jeg er veldig godt likt av alle mine kollegaer og kamerater med de feil jeg måtte ha😊

Men når det kommer til å skulle date noen her innerfra, så må jeg nok revurdere alt, da burde jeg sett ut som en strek modell, helst ikke prate, ha langt sexy hår(samme hvilken farge, men laaangt) ha store pupper og smekker rumpe, ha iq på 200(noe mer enn jeg har) osv. så er jeg lei av å date fra nettet, ja gjett om😅

(mann 37 år fra Rogaland) to. 2 feb. 2017 22:30 Privat melding

Skulle jo helst vært modell da. Responsen hadde nok vært bedre da ja :P

Skjult ID med pseudonym Creeper to. 2 feb. 2017 23:10

Jeg er veldig fornøyd med å være den jeg er :)
Og jeg ser overhodet ingen sammenheng mellom å være fornøyd med den man ER, og statisk stillstand.

Jeg er dynamisk, lærevillig, ekstremt nysgjerrig, passe sprø, glad i livet, uredd... i tillegg har jeg god helse, god fysikk god jobb, og... Og jeg er veldig bevisst at alle disse forholdene, inkludert grei økonomi, ikke er noen selvfølge for noen. Derfor føler jeg at jeg ikke kan være annet enn fornøyd.

(kvinne 39 år fra Hordaland) to. 2 feb. 2017 23:15 Privat melding

@Ince

Man finner alltid noe å pirke på om en vil, men kan man like lett finne noe å være fornøyd med ??? om en ser med det samme forstørrelsesglasset...

Skjult ID med pseudonym Coma to. 2 feb. 2017 23:17

@my
Er litt ambivalent når det kommer til det med fysikk/kropp. På den ene siden har jeg dager hvor jeg "hater" kroppen min. Samtidig har jeg nære familemedlemmer som i ung alder har fått tøffe kreftdiagnoser, hjerteinfarkt som senvirkning/bivirkning etter kreftbehandling osv. Føler at jeg egentlig ikke har lov til å sutre over cellulitter og andre banaliteter når niesen min har måtte fjerne et helt bryst...

Men jeg kunne helt klart vært i mye bedre fysisk form, og det er kun en person som kan gjøre noe med det...! 😜