Alle innlegg Sukkerforum

Parfymetråden

Vis siste innlegg
(mann 37 år fra Oslo) to. 9 feb. 2017 19:42 Privat melding

Jeg er syk på 3. dagen og kjeder meg. Dette dukket opp i sansene tråden, hvorvidt parfyme er nok til å tulle med kroppens egne dufter ift tiltrekning. Så ble det diskutert litt vonde og gode parfymer. Jeg har hatt en interesse av parfymer i noen år og synes det er et artig tema. Gode parfymer er ofte godt håndtverk og fortjener litt oppmerksomhet.

Så, hva liker du på en mann eller kvinne ?

Det finnes hovedsakelig to sjangre av parfyme. Nisje og designer. Designere er hva du får på majoriteten av parfymerier og flyplasser osv, selv om det også har blitt en del blanding her nå med Tom Ford, Channel Exclusives osv osv som, rent teknisk, ofte er å anse som nisjeparfymer.

De fleste designere er laget for å være "spiselige" av mange mens nisjeduftene ofte går litt utenfor trådde stier. Mer håndtverk, staffasje og høyere priser ofte.

Kanskje du ikke liker parfyme overhodet en gang ?

Tenk da på hva du til slutt lukter; tøymykner? Sjampo? Deodorant ? Hårgelé?

Skjult ID med pseudonym blingbling to. 9 feb. 2017 19:50

Du kan begynne med omtale av, og gode alternativer til de 2 du karakteriserte uorginale i Sanse-tråden.

(mann 37 år fra Oslo) to. 9 feb. 2017 19:51 Privat melding

Det er lov det, ingen fasit her. Jeg liker en god, kledelig parfyme på en dame. Noe som passer henne.

Skjult ID med pseudonym blingbling to. 9 feb. 2017 19:51

På forhånd takk!

Skjult ID med pseudonym Blondie to. 9 feb. 2017 19:52

Det sies at man skal ikke kjenne sin egen parfyme etter en stund når man har tatt den på. Der blingser mange og ifører seg både det ene og det andre -opp til flere ganger etter hverandre 🙄

Jeg har mange forskjellige parfymer og favoritten er D&G 3 L'Impératrice.
Dufter av eksotiske frukter, rosa cyclamen og musk (tatt ut av beskrivelsen 😂).

På menn liker jeg gjerne litt friske dufter, uten at det blir for mye.
Ganske ømfintlig i luktesansen, så det blir fort for mye. Spesielt av de tunge duftene.

(kvinne 39 år fra Vestfold) to. 9 feb. 2017 19:58 Privat melding

Ny dusja er den beste duften. Jeg liker litt parfyme brukt med måte. Ikke der de har brukt hele flaska. Skal ikke lukte et parfymeri, kun en svak eim når en står nær/går forbi ☺️ Nok til å trigge nesa 😁 Er mange gode lukter der ute. Sterk blomstereng lukt klarer jeg ikke 😣

Skjult ID med pseudonym Blondie to. 9 feb. 2017 19:59

Derav bruken av _ifører_ seg @hov

(kvinne 41 år fra Vestfold) to. 9 feb. 2017 20:01 Privat melding

Jeg har en parfyme jeg har brukt siden 1994 🙈 sliter med å få tak i den nå da. Men har fått tak i på ebay 😂
Tar aldri mye og bruker det ikke daglig.
Den er liksom meg 😜

(kvinne 39 år fra Vestfold) to. 9 feb. 2017 20:06 Privat melding

Var sånn med meg og 3lin. Så da måtte jeg finne ny. Ble litt testing før jeg falt for Hugo sin Deep Red. Holder med en dusj der. Så den holder ei lang stund 😊😊 Jeg bruker kun parfyme når jeg skal no ekstra. Bruker ikke til hverdags eller på jobb.

(kvinne 48 år fra Vestfold) to. 9 feb. 2017 20:22 Privat melding

Jeg har 3 parfymer jeg liker veldig godt; favoritten er "Fancy", "Intense" til D&G er veldig mild og fin på dagen - og Jean Paul Gaultier; "Classique", som har fulgt meg i mangfoldige år, og som er litt sånn "ut-på-by`n" parfyme. Bruker ikke mye, og ikke hver dag. Veldig glad i luktene mine da...

(mann 37 år fra Oslo) to. 9 feb. 2017 20:43 Privat melding

@blingbling
Hele den vann-duft-greia er veldig 90s. De lukter såpass likt alle sammen fordi de inneholder samme syntetiske stoffet. Når du først lærer deg å kjenne det igjen kjenner du det i alle "akvatiske" dufter. Friskt og fint men ... uansett folk liker AdG fordi den er harmløs, enkel, uten personlighet og veldig populær - man fornærmer altså ingen og den er objektivt ganske god. Det er bare ... kjedelig og "akvatisk" stoffet slår deg som en hammer når du først vet om det.

Så alternativ til denne? Tja, en eller annen god vetivier duft kanskje. Friskt og rent det også, men litt mer unikt. Veldig glad i Creed sin Original Vetivier, harmløs den også men litt mer unik enn gio'en.

Alternativ til 1 million ja, Hehe. Joda. Den er høyrøstet. Kraftig. Slår seg gjennom alle andre parfymer på utestedet, du kjenner den godt selv kl 1 om natta i en stor og tett mengde. Hovednoten her er grapefruit. Her kan man gå til en som heter Spicebomb som er litt mer spicy (overraskende nok) men også har grapefruit. Kan være like plagsom og høylytt som 1 million, men litt mindre vanlig. Og så ser flasken ut som en håndgranat så man kan opp-machoe seg litt før man skal ut :p.

@my
Den duften der kaller jeg "akkurat ryddet litt skog på hytta" haha.

(mann 37 år fra Oslo) to. 9 feb. 2017 20:45 Privat melding

@blondie
Man blir godt vant til egen duft ja. Det skjer fort. Ekstremt sjelden jeg har på meg det samme to dager på rad, litt av nettopp den grunn :). Det finnes veldig få parfymer noen på denne jord bør bruke mer enn 3 moderate sprayer av. Ofte vil tre fulle trykk på en spray være sinnsykt mye.

Less is more. Men styrken på ting varierer. Gått på noen smeller opp igjennom gitt.

(mann 37 år fra Oslo) to. 9 feb. 2017 20:51 Privat melding

Åh og ja. En annen alltid safe; Acqua Di Parma. Originalen. En klassisk "cologne", Dvs en sitrusduft. Rolig og ren, mye som minner om såpe. Lukter rent og trygt. Konservativ, men av en grunn.

Skjult ID med pseudonym Hønemor to. 9 feb. 2017 20:56

Har havnet på LANCÔME, TRÉSOR IN LOVE de siste gangene jeg har handlet parfyme jeg. Liker den veldig godt og får ofte kommentarer om at den lukter mildt og godt på meg. Derfor har den blitt litt sikkerstikk.

Jeg har en herreparfyme jeg ikke tåler. Jeg får rett og slett brekninger av den.. derfor så utrolig irriterende at jeg ikke veit hva den heter. Men jeg veit den har vært i salg lenge.. sikkert 20 år siden mitt første møte med den lukten .. og det er mange som bruker den fortsatt. Jeg måtte faktisk bytte t-bane vogn forrige uke for å komme meg unna den.

Skjult ID med pseudonym Tinka to. 9 feb. 2017 20:59

Jeg måtte ljuge og si jeg var allergisk, til en kollega som luktet kattepiss. Aner ikke hvilken parfyme, men den var uutholdelig å være i rom med, for min sarte nese.

Jeg bruker sjelden parfyme. Helst bare om natten, for meg selv - nydusjet og i rent sengetøy, et veldig svakt hint som jeg kan sovne inn til. Veksler litt. Kjøpte en ny i fjor, bomkjøp - altfor søt.

Etter at min elskede bodylotion fra Carolina Herrera gikk ut av produksjon for et par år siden, har jeg aldri funnet noe som lukter så godt. Den var så god at menn med jevne mellomrom stoppet meg ute, og spurte hva jeg brukte (de skulle sikkert kjøpe til kona:-)

Frisk og ren, er to stikkord jeg liker. Tung aftershave er turnoff, særlig for mye. Og særlig på ikke helt ren, men litt svett kropp. Ouch.

(mann 37 år fra Oslo) to. 9 feb. 2017 20:59 Privat melding

@Hov
Ikke spesielt god på dameparfymer dessverre / heldigvis. Det er ekstremt mange av dem og jeg har aldri fått interessen for dem direkte.

@hønemor
Lyst til å prøve å beskrive hva ondskapens duft luker som? Blir nysgjerrig.

Og når all denne snobbesutringen min over parfyme er sagt; det viktigste er jo at man er komfortabel med og liker det man har på seg. Klær, sko og parfyme :).

(mann 37 år fra Oslo) to. 9 feb. 2017 21:02 Privat melding

@tinka
Tid og sted for tunge dufter, blir fort katastrofe om det er varmt og mye av den. Da ender man ofte opp med en sky av ugjennomtrengelig duft - gjelder både kvinner og menn ;-).

(kvinne 54 år fra Østfold) to. 9 feb. 2017 21:04 Privat melding

Bruker guerlains Champs elysses, til fest- får alltid kred for å lukte godt.. 😉 ..ellers har jeg en bodylotion som jeg bruker til hverdags fra Elisabeth Arden , begge er rene, lette og friske... beste manneduft er armani mania,-den oser feromoner 😍 og mengde er sef et tema.. litt ,- ikke halve flaska.. 😜

Skjult ID med pseudonym Hønemor to. 9 feb. 2017 21:06

@chris^. Mmm.. vanskelig å beskrive.. søt men tung.... og fremhever på et vis noe som ligner svette... blir tørr i munnen av den.. kjenner det nesten i drøvelen...
kler overhode ikke en mann slik jeg tenker en mann skal lukte. Helt feilskjær

(kvinne 48 år fra Vestfold) to. 9 feb. 2017 21:07 Privat melding

En herreduft jeg bare ikke klarer, er Jean Paul Gaultier for menn; den er IKKE god; direkte turn-off, og så innmari mange menn som bruker den...

Skjult ID med pseudonym Tinka to. 9 feb. 2017 21:09

God kroppslukt er uansett vinneren...by far!

Jeg ble forelsket i min aller første kjæreste da jeg var 13, fordi han luktet godt og var så peeeen (i den rekkefølgen). Vi klinte, men hadde aldri sex. Jeg har bare et deilig minne av veldig mange kvelder hvor jeg bare snuste inn kroppsduften i en ekte islender av ull. Sukk!

(kvinne 41 år fra Vestfold) to. 9 feb. 2017 21:11 Privat melding

@ertaberta den heter Tribu. Fra Benneton. 😜

(kvinne 50 år fra Oslo) to. 9 feb. 2017 21:14 Privat melding

Har ikke brukt parfyme siden 1991. Da ble jeg plutselig allergisk, dvs får utslett. Får ofte høre at håret mitt lukter godt. Bruker Marrocan oil i det for å gjøre det mykere og mer glansfullt. Har SVÆRT god luktesans, og er nokså vâr for parfyme. Kan bli kvalm av noen parfymer - særlig på damer. Man trenger det jo ikke!

(mann 37 år fra Oslo) to. 9 feb. 2017 21:18 Privat melding

@gille
Påstand: det finnes ingen "beste manneduft" :p. Det må passe til personen. Jeg synes også duft og klær og setting og humør og alt må henge sammen men vet jeg er litt spaced out på akkurat dette. Hehe.

@hønemor
Sliter veldig med parfymer som inneholder kummin. For meg er det bare svettelukt. Godt i taco men ikke på kroppen. Hiv inn litt patchiouli (sikkert skrevet feil) som er ganske tungt og søtt.. ikke min kopp te. Her kan du lese litt om duftnoten jeg elsker å hate:

http://www.fragrantica.com/news/Cumin-in-Fragrances-A-Note-That-is-Polarizing-3303.html

@Mayazin:
100% enig. Likte den når jeg var 15 eller så :p. Er et godt eksempel på hvorfor jeg mener man har godt av å fornye seg litt og styre unna top 10 mest solgte parfymer når man skal handle seg noe nytt.

Skjult ID med pseudonym Coma to. 9 feb. 2017 21:20

@Unni69 Jeg bruker også Moroccanoil i håret, og fikk kompliment sist jeg var ute på by'n: "Herregud, så godt håret ditt lukter!" 🤗

@Mayazin Enig ang Jean P. parfymen. Den er too much på mannfolk og hører fortiden tid.
Akkurat som Lou Lou parfymen til kvinner (brukte den selv på slutten av 80-tallet *spy*)

Skjult ID med pseudonym Bless to. 9 feb. 2017 21:24

Liker ikke parfyme eller noe som har parfyme i seg. Blir kvalm av det. Jeg bruker ikke noe selv utenom shampo.

En mann som har dusjet rett etter trening, slår all verdens parfymer.

(kvinne 50 år fra Oslo) to. 9 feb. 2017 21:25 Privat melding

Ja, Lou Lou burde vært forbudt!

(kvinne 48 år fra Vestfold) to. 9 feb. 2017 21:26 Privat melding

@Coma
He he, helt enig med deg med Lou Lou parfymen også.... :) Litt det samme med Giorgio Beverly Hills parfymen også....

Skjult ID med pseudonym Tinka to. 9 feb. 2017 21:29

Jeg skal være med å lukte/smake frem en akevitt i år. Det er virkelig en morsom skjerping av luktesansen, vi snuser inn både karve, paradiskorn, anis, fennikel. koriander, kvann, appelsin, sitron og rosenrot. Sikkert litt som å lage parfyme😊

En parfyme jeg har og liker, er Ralph Lauren, Blue. Bruker jeg den? Niks.

Og favoritt nattaparfyme er Abercrombie & Fitch parfyme. Bare litt på håndleddet til innsoving, spicy frisk. De har jo butikkene du ikke ser, men må lukte deg frem til. Nesten ikke skilt. Duft er morsomt.

Skjult ID med pseudonym Hønemor to. 9 feb. 2017 21:30

Paris 😷

(mann 37 år fra Oslo) to. 9 feb. 2017 21:33 Privat melding

Hehe my, du er ikke låst i huset til det fordamper ned. Men det er normalt sett tre "faser" ja:

Toppnotene kommer først. De er ofte det du kjenner når du tester i et parfymeri. Alkoholen er der bare i noen sekunder, men toppnotene er vesentlig lenger. 10-60 min kanskje. Avhengig av hva de er og kommer fra.

Så kommer hjertenotene, dette er majoriteten av duften slik den er.

Under ligger basenotene som er det du kjenner dagen etter men som er i bunnen hele tiden.

Komposisjonen og håndtverket ligger i å få alt dette til å henge på greip.

Din egen duft vil alltid ligge der som en del av det og det er forskjellig hvordan en gitt duft passer med deg. Det har en del å si men normalt sett er det ikke ekstremt, bare noe som passer bedre enn andre ting som regel.

Men du kan selvfølgelig få en totalt ukompatibel parfyme som vil lukte shit på en men godt på de fleste andre. Sjeldnere enn man tror dog. Handler mer om en subjektiv opplevelse av om duften er kongruent med personen som bruker den tror jeg.

(kvinne 54 år fra Østfold) to. 9 feb. 2017 21:36 Privat melding

Av Tinka, Blue har jeg også .. en av mine absolutte favoritter.. holdt lenge m bodylotion da😍

Jo vettu, Chris.. akkurat denne har jeg kjent på flere menn, og den har luktet likt på alle, men var bare en som kledde den skikkelig .. den lukter feromoner 😁

Ellers enig m loulou.. og tresor, elle poeme.. tror jeg kunbe drept hvis jeg ble stående i en heis m den duften 😜😱

(kvinne 48 år fra Vestfold) to. 9 feb. 2017 21:37 Privat melding

Ja, @Hovis; Justin Bieber parfymen; da er du ganske sikker på de under 30 også... ;)

Skjult ID med pseudonym Tinka to. 9 feb. 2017 21:39

Hov,
Den duften finnes selvsagt, og det er kun din egen duft. Den virker bare ikke på nett.

Men, det er jo helt frivillig da, å plaske rundt i dammen med vårs voksne over 40 og 50😉

(mann 37 år fra Oslo) to. 9 feb. 2017 21:40 Privat melding

@gille
Hehe ja sa det var en påstand bare :p.

@tinka
Med Halvor Heuch? Fantastisk fyr i så fall.

Skjult ID med pseudonym Hønemor to. 9 feb. 2017 21:47

Om du vil appellere til bestefarsgodfølelsen hos oss damer under 40 , @hovmester så er nok Old Spice en slags idee

(mann 37 år fra Oslo) to. 9 feb. 2017 21:49 Privat melding

Old Spice ja. Der har du en artig rakker for den lekne herre.

Skjult ID med pseudonym Tinka to. 9 feb. 2017 21:49

He he Chris,
Nei. Med en skjeggete, herlig bergenser. Som vant VM i Gin i San Fransisco i mai i fjor😊

(mann 37 år fra Oslo) to. 9 feb. 2017 21:50 Privat melding

Blir sikkert veldig gøy Tinka. Og ja, det er nok ganske likt parfymer. Snakk om å sette sammen noter for å skape noe nytt og unikt begge deler.

Skjult ID med pseudonym Bless to. 9 feb. 2017 21:50

Ble det noe napp da, Hovmester?

Skjult ID med pseudonym Hønemor to. 9 feb. 2017 21:52

Jeg tror du er en lur rev @hovmester. Spiser høner til frokost

Skjult ID med pseudonym Tinka to. 9 feb. 2017 22:09

Fast hønediett😂
Kylling, Hov. Kylling er din livrett.

Selv har jeg nettopp gitt en cocky hane et kokett tupp i ræva. Han bruste for mye med fjæra.

(mann 37 år fra Oslo) to. 9 feb. 2017 22:13 Privat melding

Skeptisk til kylling om dagen. Men ser ut til at skyllingen har spredt seg så kyllingen er kanskje frikjent igjen.

(mann 49 år fra Rogaland) to. 9 feb. 2017 22:16 Privat melding

Jeg vasker meg med Lano, og bruker deo med 0% parfyme.
Lar meg ikke lure.
Og ønsker ikke å lure.
Men!!--- egen deo og til føttene. Veldig viktig. Og for damene. Pliis!!

Skjult ID med pseudonym Hønemor to. 9 feb. 2017 22:20

Var det en her inne på sukker som bruste for mye med fjæra @tinka? Måtte du bli streng?

Skjult ID med pseudonym Creeper to. 9 feb. 2017 22:26

Jeg er helt ANTI-parfyme. Bruker kun Neutral vaskemidler eller Blenda sensitive. Synes parfymerte ting stinker! Flytter meg langt unna noen som har sprayet seg med et eller annet. Hvorfor parfyme? I gamle dager var det for å kamuflere drittlukten ettersom folk ikke hadde tilgang på rent vann. I dag har vi da både vann og dusj. Så eneste parfymen jeg får befatning med er den i dusjsåpen/shampoen. Evig nok!

(kvinne 48 år fra Vestfold) to. 9 feb. 2017 22:29 Privat melding

På Cubus tror jeg, @Hovis; eller i en butikk du får tak i hatt og stokk også....

Skjult ID med pseudonym Creeper to. 9 feb. 2017 22:31

Beste "parfymen" er den duften av sommer som jeg kjenner om jeg snuser i håret til min sønn etter en dag i solen. Ubeskrivelig!

(mann 37 år fra Oslo) to. 9 feb. 2017 22:32 Privat melding

Creeper:
For min del en fascinasjon over kunsten bak og håndtverket :-). Det er utrolig stilig hva gode parfymemakere får til.

Skjult ID med pseudonym Coma to. 9 feb. 2017 22:36

@Chris
Vært i Grasse? (17 kilometer nord for Cannes ved Côte d‘Azur).
Den står på lista neste gang jeg reiser til den franske rivieraen 🙂

(mann 37 år fra Oslo) to. 9 feb. 2017 22:39 Privat melding

@Coma
Nope men definitivt lyst til å dra dit en gang :D

(kvinne 48 år fra Vestfold) to. 9 feb. 2017 22:40 Privat melding

Spørs vel om du har så draget på de snertne unge damene med Old Spice, hatt og stokk da, @Hovis.... Kan fort bli tiltalt for trakassering hvis du løper etter dem.... Bare sånn en liten ting å tenke litt på kanskje, i disse overfalls dager....

Skjult ID med pseudonym Creeper to. 9 feb. 2017 22:44

4711 hadde passet bra

(kvinne 48 år fra Vestfold) to. 9 feb. 2017 22:44 Privat melding

Ja, det var akkurat det jeg tenkte på; du kan fort bli tatt for å være n litt sånn kinky, eldre herremann vet du....

(kvinne 48 år fra Vestfold) to. 9 feb. 2017 22:45 Privat melding

Så koselig da @Pep! :) Var det bra?

(kvinne 48 år fra Vestfold) to. 9 feb. 2017 22:52 Privat melding

Så bra da! 😀

Skjult ID med pseudonym Vrinsk fr. 10 feb. 2017 17:34

Jeg har fått helt dilla på parfymene fra Byredo. Favoritten er Blanche, som bare lukter rent!

Jeg er ikke så glad i "vanlige" parfymer, synes de har en altfor markert spritlukt. Skyllemiddel er det værste jeg vet! Enig i at hårolje etc gir en deilig og diskret duft til hverdags!

(mann 37 år fra Oslo) fr. 10 feb. 2017 17:37 Privat melding

Byredo har utrolig mye godt. Stilige flaske og gode ting for både herrer og kvinner. Fåes vel på både Heaven Scent og Gimle i Oslo mener jeg å huske.

Spritlukten er noe som ikke varer så lenge normalt sett!

(mann 37 år fra Oslo) fr. 10 feb. 2017 17:38 Privat melding

Forresten er vel også 1974 eller hva den heter fra byredo også ganske clean mener jeg å huske ?