Alle innlegg Sukkerforum

Mat-tråden.

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Solo sø. 12 feb. 2017 18:31

En av mine to lidenskaper her i livet er mat. Når jeg kokelerer på kjøkkenet glemmer jeg alt annet her i livet, og lever absolutt i nuet.

Nå skal jeg lage meg ostesmørbrød, som jeg steker i panna med masse smør. Slafs!

Hva med dere? Hvilket forhold har dere til mat og kjøkken?

(kvinne 50 år fra Oslo) sø. 12 feb. 2017 18:34 Privat melding

Gleder meg til hver gang jeg er sulten, og det er hver tredje time ))

(kvinne 40 år fra Vestfold) sø. 12 feb. 2017 18:38 Privat melding

Duger helt greit på kjøkkenet. 😊

Skjult ID med pseudonym Gåmann sø. 12 feb. 2017 18:43

Vil kalle det ett flott profilbilde😊

(mann 37 år fra Rogaland) sø. 12 feb. 2017 18:47 Privat melding

Trives ikke spesielt på kjøkkenet. Det bli veldig enkle løsninger på å få noe mat utav minst mulig tid og arbeid.

Skjult ID med pseudonym Solo sø. 12 feb. 2017 18:48

Biff og Burger hver dag, takk.
Reker, formloff, majones og sitron
Sjøkreps over hummer, anyday.
Panert grillet makrell. (Apr grille, gleder meg til sommer :D)

Så mye godt <3

(kvinne 40 år fra Vestfold) sø. 12 feb. 2017 18:53 Privat melding

Nå ble jeg jo minnet på at jeg ikke har spist noe annet enn frokost idag..

(kvinne 50 år fra Oslo) sø. 12 feb. 2017 18:54 Privat melding

Litt, man akkurat innenfor Hov ;;
Takk Gåmann ))
Myyye og ofte er tingen Sprettloff. Er jeg skikkelig på hugget skynder jeg meg så jeg rekker en porsjon til før jeg må gi meg... ))

(kvinne 47 år fra Vestfold) sø. 12 feb. 2017 18:58 Privat melding

Jeg er nok litt sløv på kjøkkenet sånn når jeg er alene... Er ikke spesielt glad i å lage mat bare til meg selv; men elsker å lage mat til noen da; eller aller helst sammen med noen... :)

Skjult ID med pseudonym Solo sø. 12 feb. 2017 19:00

Merket jeg ikke dette en seriøs tråd?
Dere sporer jo av med sex etter 3 kommentarer.....sprettloff, du

Helt enig, Mayaz.
Lage mat med noen er kjempekos, men ender som regel at jeg gjør alt alene. :)

Skjult ID med pseudonym Solo sø. 12 feb. 2017 19:03

Nei, Håv da.
Ikkje slike skitne tanker på herrens hviledag. Kan noen dra han litt i øra?

(kvinne 50 år fra Oslo) sø. 12 feb. 2017 19:09 Privat melding

hahaha....lopp skal det være ikke loff ! Uffameg..hehe

Skjult ID med pseudonym blingbling sø. 12 feb. 2017 19:09

Prøvd, men det er litt forgjeves. Matgidd alene er litt etter i nøden spiser fanden fluer-prinsippet. Flinkere når ungene er her - ig det er de jo mesteparten av tiden.

Skjult ID med pseudonym blingbling sø. 12 feb. 2017 19:09

*og

(mann 46 år fra Hordaland) sø. 12 feb. 2017 19:13 Privat melding

På tide å komme seg på gymen for å trene bunnsa!!!

(mann 46 år fra Hordaland) sø. 12 feb. 2017 19:15 Privat melding

Er skikkelig god på å kna boller.......altså bolledeig da. ALTSÅ ikke å bolle med deig da.....det esje bra!!!

Skjult ID med pseudonym Solo sø. 12 feb. 2017 19:17

Oh. Minner meg om når jeg var i mathallen, og spiste steam-buns med andekjøtt. Så godt!. God trening, Ince, Husk nøkla.

(kvinne 47 år fra Vestfold) sø. 12 feb. 2017 19:19 Privat melding

@Ince
He he, jeg er jo barnslig glad i kakedeig; spesielt sånne sandkaker man lager til jul; blir ikke så mange kakene som blir stekt, he he. ;)

(kvinne 40 år fra Vestfold) sø. 12 feb. 2017 19:22 Privat melding

Ååå Mayazin vi må til New York!! Der har de egen kakedeig plass. De selger kun kakedeig av forskjellige slag. I iskrem kjeks 😂

(mann 46 år fra Hordaland) sø. 12 feb. 2017 19:26 Privat melding

Sveler er bra. Men eg er nok på en highway to fkin slim. Har kjørt meg fast i kilkalorier.....og mangel på dame-elting.

Rosa bunn tights: check. Azurblått pannebånd: check. Riktig duft: check. Nøkler: check. Alt der @Solo!

(kvinne 47 år fra Vestfold) sø. 12 feb. 2017 19:26 Privat melding

@3lin
Jeg blir med med en gang! :) Hørtes ut som et paradis for kakedeigmonstre, he he. ;)

(kvinne 47 år fra Vestfold) sø. 12 feb. 2017 19:31 Privat melding

Nå var du grei, @Hovis; "Få deg ei dame, Ince..." Han prøver jo så godt han kan daaaaah!

(kvinne 47 år fra Vestfold) sø. 12 feb. 2017 19:37 Privat melding

Okai da.....

(kvinne 40 år fra Vestfold) sø. 12 feb. 2017 19:53 Privat melding

Ja jeg så det på facebook. Nye store u New York 😁 fristet ihvertfall meg til å dra 😋

(kvinne 40 år fra Vestfold) sø. 12 feb. 2017 19:54 Privat melding

U=i.

(kvinne 47 år fra Vestfold) sø. 12 feb. 2017 19:57 Privat melding

@3lin
He he; ja, som sagt; er ikke så glad i ferdig bakte, stekte kaker; men deigen går ned på høykant - er jo verre enn barna der, he he. ;)

(kvinne 53 år fra Østfold) sø. 12 feb. 2017 19:57 Privat melding

Mat skal være enkelt, godt og ujålete. Mye kylling og egg her,- lager deeeee beste ostesmørbrødene, også.. og snart er det tid for lam 😉😜👍🏼

(kvinne 53 år fra Østfold) sø. 12 feb. 2017 19:58 Privat melding

Liker meg på kjøkkenet, hvis jeg kan være der sammen m noen 😉😍

Skjult ID med pseudonym Ertaberta sø. 12 feb. 2017 19:59

Jeg liker å lage mat, bake, steke, koke, anrette og servere. Jeg har aldri hatt kjærester som har likt det, men de har vært veldige fornøyde med det jeg har laget:) Idag har jeg hoppet elegant over middagen, og heller invitert to av barna med ut, så vi har spist på Egon:) Anledning? Jeg har blitt mormor igjen idag!!!<3

(kvinne 40 år fra Vestfold) sø. 12 feb. 2017 19:59 Privat melding

Chocolate chip cookie dough er sykt digg 😋😋

Skjult ID med pseudonym Solo sø. 12 feb. 2017 20:01

Gratulerer, Erta.
Så koselig :)

(kvinne 47 år fra Vestfold) sø. 12 feb. 2017 20:02 Privat melding

Åååå, gratulerer så masse, @Berta! :) Så morro! :)

Skjult ID med pseudonym Solo sø. 12 feb. 2017 20:02

Chocolate fudge brownie. Enough said

Skjult ID med pseudonym blingbling sø. 12 feb. 2017 20:02

Gratulerer! Mormorsdag.

Skjult ID med pseudonym Ertaberta sø. 12 feb. 2017 20:05

Tusen takk:)

Skjult ID med pseudonym Tinka sø. 12 feb. 2017 20:05

Jeg synes selv at jeg er en knallgod kokk. Selvskryt er velskryt.

Jeg er i hvert fall en skikkelig "foodie", det er få ting som løfter stemning og samtaler like høyt som et deilig måltid rundt et bord med bra folk.

Skjult ID med pseudonym Solo sø. 12 feb. 2017 20:10

Eh-he.
Så ikke den før nå, Gille.
La meg forsikre deg. Du lager ikke bedre ostesmørbrød enn meg....

Apropos ost. Raclette med godt selskap er absolutt å anbefale :)

Skjult ID med pseudonym blingbling sø. 12 feb. 2017 20:10

Er du god på geit?

(mann 32 år fra Akershus) sø. 12 feb. 2017 20:14 Privat melding

Har tilberedt killing. Spesiell smak, men godt. Anbefaler å lage en gryterett av geit.

(kvinne 53 år fra Østfold) sø. 12 feb. 2017 20:31 Privat melding

Killing er kjempegodt på grillen😍 digger lam i forskjellig form, helst grillet, dog 😍

Solo.. jeg kan trylle frem høye sykt digge ostesmørbrød ut av hva som måtte være i kjøleskapet .. blitt sånn etter seine kvelder på jobb, og "vi tar alt vi har i kjøleskapet og lager no godt, for jeg rakk ikke butikken"-tanken 😉😁

Skjult ID med pseudonym Solo sø. 12 feb. 2017 20:39

Lam er så godt. Sprøtt skinn..Masse timian. Av vilt tror jeg jommen hjort er det beste. Rødvinsaus. Pommes, litt grønt. Kanskje spinat eller grønnkål, og stekt sopp. Nam!!!

Det perfekte ostesmøtbrødet har bare ost. Og brødet er like viktig, samt balanse med nok ost. Helst 2 typer ost

Skjult ID med pseudonym blingbling sø. 12 feb. 2017 20:46

Noen som vet om det fremdeles er bææqerel å få tak i? Oppskrifter om så?

(mann 48 år fra Rogaland) sø. 12 feb. 2017 20:51 Privat melding

Nå som jeg ikke lengre har en kvinne i huset går det stort sett i øl, røyk og en grandis til dagen. Grønnsakene i kjøleskapet har forlengst krøpet ut av seg selv.
Hender og jeg tar meg en boks bønner, tenkte jeg skulle varme de opp sånn for å få litt variasjon i kosten her om dagen.
-Så nå har jeg ikke mikrobølgeovn heller lengre.
Pytt pytt. Varm mat er oppskrytt.

Heldigvis for egen helse er jeg ofte på reisejobb. Da får vi selvfølgelig maten servert.
Gruer meg dog til påsken. Blir en tøff tid.
Må snart se å få stilt inn siktet på den forb. lassoen. Slik at jeg kan få i meg noe skikkelig mat snart.

Skjult ID med pseudonym Solo sø. 12 feb. 2017 20:55

Du lever livet, Leifi. Ingen tvil,
Men viktig å få i seg 5 om dagen, så du lever noen år til med øl, røyk og grandis.
Kjøp deg ferdigretter som fjordland feks, Krever bare en kjele og kokende vann.

Skjult ID med pseudonym blingbling sø. 12 feb. 2017 20:55

I påsken kan du hospitere på Finnmarsvidda. 2 fluer i smekken - lassotrening og foring. Blir du best i klassen kan du muligens lasso en squaw også. 3 i smekken. Den siste også i buksesmekken.

Skjult ID med pseudonym blingbling sø. 12 feb. 2017 20:56

*Finnmarksvidda

(mann 48 år fra Rogaland) sø. 12 feb. 2017 21:06 Privat melding

@Solo. Ferdigretter holder jeg meg mest mulig unna.
Var nok bare fleip.
Jeg er ganske ekstrem i kosten,
-Minimalt med sukker og fine karbohydrater
- kun 100% grovbrød
-rent kjøtt og fisk
-1 rå løk til dagen
-osv osv

(mann 48 år fra Rogaland) sø. 12 feb. 2017 21:10 Privat melding

@bling Trening med lassoen trenger jeg så definitivt.

Skjult ID med pseudonym Solo sø. 12 feb. 2017 21:14

Jeg kan ikke være så streng, men absolutt noe kroppen er takknemlig for. Jeg trenger smeltet ost og fløtesaus.
Og aldri lettvarer. Kun kremfløte. Kun Meierismør. Eller det smøret fra Telemark har jeg i kjøleskapet nå. Kun H-Melk.. And so on.

Savner du aldri en grisete burger fra grillen?

(mann 48 år fra Rogaland) sø. 12 feb. 2017 21:24 Privat melding

@Solo Jeg spiser og masse fett. Så det du sier der er innafor.
Det er i hovedsak sukker og hvetemel jeg holder meg unna.
Ekte smør og helmelk her og, I store mengder.

Skjult ID med pseudonym Solo sø. 12 feb. 2017 21:29

Hvetemel er ikke noe kroppen skriker etter, nei.
Salt, sukker og fett brukes i det meste fabrikata, ettersom det er smak, og billig. Bedre å lage egen mat når man kan kontrollere den mengden man selv ønsker, og da får sunnere og bedre mat.

Skjult ID med pseudonym Solo sø. 12 feb. 2017 21:33

Alt med måte, tenker jeg, Råsa.
Det som er godt gjør deg lykkelig. Vitkig å være lykkelig :)
Sier ikke nei takk til kakao, fordi det er litt sukker i sjokoladen og kremen :P
Eller sjokoladefoundant. Sjokolademousse, Alt med sjokolade egentlig <3

Skjult ID med pseudonym Tinka sø. 12 feb. 2017 21:40

Jeg spiser som Leifi, men ikke brød eller korn av noe slag, heller ikke grovt. Og ikke melk, men smør og ost.

Jeg spiser rett og slett mat som ikke har innholdsfortegnelse; dvs. ren mat, ferske råvarer, nok fett. Bare grønnsaker som vokser over bakken, bær men ikke frukt. Nøtter.

Etter nesten et halvt år med dette kostholdet kjenner jeg at det passer meg helt perfekt. Det er ingen diett, det er mitt kosthold. Også så sunt da gitt. Nam!

Har aldri vært særlig glad i kaker og dessert. Får jeg lyst på kake eller søtt i ny og ne, ja så spiser jeg det. Har skjedd tre ganger siden september. Jeg vil garantert aldri få diabetes2😊

Skjult ID med pseudonym blingbling sø. 12 feb. 2017 21:46

Der var du ja. Du svarte ikke på om du er god på geit?

Skjult ID med pseudonym blingbling sø. 12 feb. 2017 21:52

Nei. Du var samtidig.

Skjult ID med pseudonym my ma. 13 feb. 2017 16:19

Spiser alt, jeg. Ettersom hva jeg fyser på. Så får jeg også blodrødt blad i matchtreet på kosthol, selv om matchen i sum er nærmere 100. Blodårene mine ser vel ut som oversiden av en juleribbe, for BMI'en er bare litt over tyve.

Skjult ID med pseudonym Hønemor ma. 13 feb. 2017 16:32

Mat ja... bra at folk er opptatt av mat. Spiser alt jeg. Ikke kresen. Forøvrig synes jeg det å være kresen på mat.. sånn type "æsj, det like jeg ikke" er usjarmerende. Allergier og type dietter er noe annet, fordi man trenger det eller prøver ut hva som funker best... men voksne som oppfører seg litt som bortskjemte unger på matfronten ..
det blir en greie for meg...

Mulig jeg er vanskelig igjen nå....

Skjult ID med pseudonym blingbling ma. 13 feb. 2017 16:57

Fiks sjøl, storforlangende slukhals.

Skjult ID med pseudonym Gåmann ma. 13 feb. 2017 19:04

Har nett satt lapskausen på kok fra bunn av. Men det blir vel for gamaldags og traust til å trekke noe damer😊

Skjult ID med pseudonym my ma. 13 feb. 2017 19:32

*setter meg i snøen utenfor, og tar frem svovelstikkene mine. stryker av en... og foran meg lyser det opp et varmt kjøkken der lappskausen putrer på komfyren, og de lifligste dufter når meg.. så slukker stikken

du finner meg der utenfor i morgen. Da er det for sent. Snufs.*

(kvinne 53 år fra Østfold) ma. 13 feb. 2017 19:38 Privat melding

Restemat idag😉 pasta m egg og skinke.. rester er nesten bedre innimellom.. spesielt lapskaus og sånt .. mye bedre dagen etter 😊

Skjult ID med pseudonym my ma. 13 feb. 2017 19:40

"Lappskausen" faktisk. For kannibaler fra Finnmark. Vel bekomme, nam nam.

(kvinne 40 år fra Vestfold) ma. 13 feb. 2017 20:22 Privat melding

Mmm ovnsbakt laks med rømme og agurksalat nom nom

Skjult ID med pseudonym Solo ma. 13 feb. 2017 20:39

Nå seriøst sulter jeg i hjel. Langeste dagen, og så sliten.. .... -_-

Skjult ID med pseudonym blingbling ma. 13 feb. 2017 20:50

Og nå kom jeg på at jeg har glemt å spise etter lunsj....

(mann 48 år fra Rogaland) ma. 13 feb. 2017 21:27 Privat melding

Endelig på jobb igjen. Spiser på restaurant.
-Dobbel porsjon ostegratinerte natchos med kylling og friske grønnsaker.
Dynket i rømme.
-Og en øl selvfølgelig.
-Mett!

Skjult ID med pseudonym Solo ma. 13 feb. 2017 21:29

Bah! Vær stille a. Er så sulten at jeg snart spiser en random person på toget. Har ikke fått spist etter treningen. *lavt blodsukker*

(kvinne 40 år fra Vestfold) ma. 13 feb. 2017 21:32 Privat melding

Hmmm biff med fløtegratinerte poteter, asparges mais og med bernais

(kvinne 40 år fra Vestfold) ma. 13 feb. 2017 21:34 Privat melding

Kylling surret i bacon med grov sennep og ost med ris 😇

Skjult ID med pseudonym Solo ma. 13 feb. 2017 21:34

Inn på kontoret, 3lin.
*Henter pisken*

(kvinne 40 år fra Vestfold) ma. 13 feb. 2017 21:38 Privat melding

K9z...
Andebryst med ovnsbakte poteter og appelsinsaus mmmm

(kvinne 34 år fra Telemark) ma. 13 feb. 2017 21:46 Privat melding

Kom akkurat på at jeg har ei HØNE....

Skjult ID med pseudonym Ertaberta ma. 13 feb. 2017 21:52

Meloner her...

(kvinne 34 år fra Telemark) ma. 13 feb. 2017 22:09 Privat melding

Noen som har noen tips til hvordan jeg kan behandle den (høna) så den blir så fuktig som mulig. Kjedelig med tørr høne...

Skjult ID med pseudonym Svele ma. 13 feb. 2017 22:16

Meg, og smørkrem.....

Skjult ID med pseudonym Solo ma. 13 feb. 2017 22:18

En høne egner seg mer i frikase eller annen form for gryte, da det ikke er så lett å få høna saftig.

Hvis du skal helsteke den, ville jeg såfall da laget urtesmør, og smørt under skinnet, samt stuffing.

Men som nevnt: frikase hadde jeg kjørt på :)

(kvinne 47 år fra Vestfold) ma. 13 feb. 2017 22:19 Privat melding

He he he; prøver du å sjekke Hovis, @Svele? :)

Skjult ID med pseudonym Ertaberta ma. 13 feb. 2017 22:19

Bruk steketermometer, @Kirsten84. En sånn greie som du stikker inn i den mest kjøttfulle delen. Det er den som har jobben med å passe på at høna blir passe mør, ikke tørr.

Skjult ID med pseudonym Solo ma. 13 feb. 2017 22:20

Og ikke tenk så jævla til koffert a.
Jeg og mat er serious bussines!

Skjult ID med pseudonym Solo ma. 13 feb. 2017 22:21

business..................................

(kvinne 34 år fra Telemark) ma. 13 feb. 2017 22:24 Privat melding

Takk for tipsene. Var litt rask på labben her. Det var selvfølgelig en sånn mat-høne jeg skreiv om 😊 Haha 😃 Blir nok frikase i morra. Var ikke i dag jeg var sulten @Hov.

Skjult ID med pseudonym Svele ma. 13 feb. 2017 22:27

Håper det er andre enn Hovmesteren som har lyst på svele da.
Jeg er lett på tråden men....

(kvinne 47 år fra Vestfold) ma. 13 feb. 2017 22:27 Privat melding

Ja, hadde jo en viss mistanke om det, @Hovis; men nå har jo du litt av en tiltrekningskraft på enkelte hankjønn her inne da - som Lampa feks.... ;)

Skjult ID med pseudonym Solo ma. 13 feb. 2017 22:31

Så koselig du spør Håv,

Jeg var nok litt rask på avtrekkern der. Kan jeg få smette inn fisking også? Ellers er den andre lidenskapen min i all hovedsak trening.

(mann 48 år fra Rogaland) ma. 13 feb. 2017 22:32 Privat melding

@Hov.
Langtifra. Spiser alt jeg. Sukker og hvetemel ser jeg på som gift. unngår det mest mulig. Men jeg både røyker og drikker.
Natchos er slikt jeg spiser lite av. Men godt er det, de 9 gangene i året jeg spiser det.

Skjult ID med pseudonym provo ma. 13 feb. 2017 22:40

Hvem er det nach hos?