Alle innlegg Sukkerforum

Noe sånt...

Vis siste innlegg
(mann 53 år fra Oslo) ti. 14 feb. 2017 13:18 Privat melding

Dagene går sin gang. Høsten og vinteren har vært bra, men nå ser jeg frem til at våren skal begynne. Jeg liker at vi har ulike årstider, men setter mest pris på sol og varme. Å høre fuglene kvitre, latteren til barna som spiller ballspill på gårdsplassen her jeg bor, kjenne lukten av nyslått gress, vandre barfot i en blomstereng, sitte på et svaberg og se utover sjøen med et glass vin i hånden og tenke på alt og ingenting...

Likevel er det ennå vinter og jeg tenker at det gjelder å få mest mulig ut av årstiden. I dag skinner sola fra lett disig himmel og temperaturen er fin. Jeg vil gå en tur i nærområdet etterpå for å kjenne den friske luften og solas varme.

En ny nabo har flyttet inn i oppgangen. Jeg har allerede fått god kontakt med ham. Vi skal snart ha en whiskykveld sammen. Da skal vi drikke skotsk maltwhisky mens skitten bluesrock er på anlegget. Og vi skal prate om den gang vi var unge og vakre. Nå er vi bare vakre...

På lørdag blir det skikkelig fest på en av barene i byen. Jeg fyller 51 år og har trommet sammen venner og bekjentskaper. Det gleder jeg meg til.

I kveld skal jeg treffe venner i Oslo Pipe Club. Vi treffes en gang i måneden på en hyggelig bar rett ved Solli Plass. Da sitter vi med en øl eller kaffe, patter rolig på pipa, og prater sammen. Like hyggelig hver gang.

I morgen skal jeg i teatret. Et alternativt og spennende teater i Oslo. Jeg kjenner folka som driver teatret og er blitt invitert av de til å se stykket.

To store kjeler med hver sin svineknoke putrer langsomt på komfyren nå. Svineknokene skal være til betasuppe. Det dufter svinekjøtt og laurbærblad på kjøkkenet og i resten av leiligheten. Jeg skal bake flatbrød til suppen. Bruker ettermiddagen til det.

Slik er livet. Det er fylt av dager der noen er lyse og andre litt mørkere. En god venn av meg sa engang: "Man kan fokusere på det positive eller det negative. Ens liv vil bli deretter."

Ha en fortsatt god dag, alle sammen!

(mann 53 år fra Oslo) ti. 14 feb. 2017 15:15 Privat melding

Hei Isrose!

Takk for hyggelig svar. Ja, dagene er som non-stop sjokolade i ulike farger. Vinterens mørke og kulde gjør meg alltid litt tung i det, men når sola titter frem og våren ikke er langt unna løsner det inni meg.

Nå har jeg lest dikt av Tarjei Vesaas. Jeg liker å lese dikt. Etterpå skal jeg rusle til nærsenteret her jeg bor og handle rotgrønnsaker til betasuppen som jeg skal lage.

Ønsker deg en fin dag videre.

(mann 53 år fra Oslo) ti. 14 feb. 2017 15:19 Privat melding

Heisann PEP!

Takk for artig svar. Ja, våren er veldig fin. Det er som om noe inni meg løsner og folder seg ut. Det kjennes både befriende og godt. Jeg har en stor balkong og liker å sitte der om ettermiddagene og kveldene med en kanne te og god bok. Gleder meg til når det er blitt vår og jeg ta balkongen i bruk.

Ønsker deg en fin dag videre.

(kvinne 35 år fra Telemark) ti. 14 feb. 2017 15:24 Privat melding

Utrolig fint innlegg @MortenC ! Og hyggelige svar på innlegget :) Varmet godt på en iskald, men allikevel solfylt og vakker dag :)

(mann 53 år fra Oslo) ti. 14 feb. 2017 15:36 Privat melding

Hei Kirsten84!

Takk for hyggelig svar. Sola skinner her i Oslo også og det lette hvite skylaget har letnet. Jeg skal nå rusle bort til nærsenteret og handle rotgrønnsaker til betasuppen jeg skal lage. Rotgrønnsakene er gulrøtter, persillerot, sellerirot, kålrot, samt purre og poteter.

Deigen til flatbrødene er laget. Den er med sammalt grov rugmel, byggmel, vann og litt salt. Dette er andre gangen jeg skal lage flatbrød. Har ikke fått skikkelig dreisen på det ennå, men øvelse gjør jo mester. Drikke til betasuppen blir alkoholfritt øl.

Ønsker deg en fin dag videre.

(mann 53 år fra Oslo) ti. 14 feb. 2017 17:04 Privat melding

Kjelen med betasuppen putrer rolig på komfyren. En nydelig duft av svinekjøtt, kålrot, sellerirot, persillerot, purre, løk og grønnsaksbuljong brer seg i leiligheten. I tillegg er poteter og gulrøtter hatt i kjelen. Suppen kokes med noe av kraften etter avsaltingen av svineknokene, men ikke mye kraft for da blir suppen for salt.

Flatbrødene skal stekes nå. Deigen er laget av sammalt grov rugmel, byggmel, vann og litt salt. Jeg har formet deigen til fem mindre emner som skal kjevles helt flate på bakepapir. Så steker jeg de i den store jernpanna. Jeg har ikke takke, så må derfor bruke panne.

Lou Reed albumet "Transformer" er satt på anlegget. Akkurat nå spiller låta "Walk On The Wild Side". Gode vibber her i min leilighet nå og jeg nynner med på låta. Har laget en kanne kirsebær-te som jeg drikker av.

Kjelen med betasuppen skal putre til grønnsakene er møre, så blir det et ordentlig herremåltid. Drikke til suppen vil bli alkoholfritt øl.

Dette er jo årstiden for supper, og det norske kjøkken har lang tradisjon for gode og smaksrike supper.

(kvinne 35 år fra Telemark) ti. 14 feb. 2017 17:59 Privat melding

En fin dag videre til deg også @MortenC :)

(mann 53 år fra Oslo) ti. 14 feb. 2017 18:21 Privat melding

Jeg skal snart sette meg ved spisebordet. Suppen har putret en stund og grønnsakene er blitt nesten helt møre.

Selvsagt skulle jeg ha likt å ha en til bords sammen med meg. Å dele et godt måltid, nyte maten og drikke, den gode samtalen og latteren, er noe av det fineste synes jeg. Men jeg er singel, så må da nyte måltidet alene. Uansett skal det bli fint. Betasuppe med hjemmelaget flatbrød er en smaksopplevelse.

Jeg dekker bordet med nystrøket duk og levende lys. Det pleier jeg å gjøre, selv om jeg er alene. Et måltid skal være en god opplevelse og gi noe utover kun det å bli mett, og middagen er ett av dagens høydepunkter.

Når måltidet er inntatt tar jeg banen ned til byen. Jeg skal treffe venner i Oslo Pipe Club på en bar rett ved Solli Plass og være sammen med de i kveld.

Ønsker dere alle en god kveld videre.

(mann 46 år fra Oslo) ti. 14 feb. 2017 20:52 Privat melding

@MortenC
Takk for fine ord :-)

Det er rart å tenke på alt som har med sykluser å gjøre.
Det fremdeles vinter i naturens kretsløp. Akkurat nå i kveld, her i stua mi,
synes jeg det er rart å tenke på at vi mennesker lever også når det er vinter.

Vi er jo små vakre planter - hver av oss, men det er ikke bare...
Hvert enkelt menneskes livs syklus har én vår, én sommer, én høst,
før vinteren tar oss...

Klem til alle.

(mann 53 år fra Oslo) ti. 14 feb. 2017 21:02 Privat melding

Er på Palace Grill nå sammen med venner i Oslo Pipe Club. Vi røker god tobakk og forteller hverandre skrøner. Fire av oss har six-pence, to har cap, tre har skjegg og tre har bart. Vi er i alt åtte piperøkende menn. Har det fint sammen.

(mann 53 år fra Oslo) ti. 14 feb. 2017 22:56 Privat melding

Hei tresnitt!

Takk for fint svar. Og takk for klem. Ja, vi er planter, og som planter flest trenger vi godt stell, ellers vil vi ikke trives. Ordene vi bruker når vi snakker sammen betyr så mye. Det skal ofte ikke mye til. Et smil og en vennlig bemerkning kan løfte dagen.

(mann 53 år fra Oslo) on. 15 feb. 2017 06:24 Privat melding

Det er grytidlig morgen. Ute er det ennå helt mørkt og stille, men snart vil nabolaget våkne til liv.

Jeg har sovet godt. Føler meg uthvilt og opplagt. Tar på meg slåbroken og tusler ut på kjøkkenet. Har vann i vannkokeren og maler kaffebønner med den lille elektriske kvernen. Bønnene kommer fra Etiopia. De gir meget god kaffe.

Mens kaffen brygges i presskanna renser jeg pipa med skotsk whisky. Whiskyen fjerner smuss og tjære, desinfiserer og tilfører en svak aroma av whisky. Jeg stapper så pipa med ren Virginia tobakk. Tobakken dufter av modne epler, balsam, lær, moskus, kvister, eiketrefat, lyng og litt sitrus. Jeg stryker en fyrstikk og fyrer opp pipa, tar ett par dype drag og får liv i gloen.

Kaffen har brygget ferdig. Det dufter markant av nylaget kaffe på kjøkkenet. Jeg skjenker i den hvite koppen, går inn i stua og bort til bokhylla. Finner diktsamlingen med Rudolf Nilsen og blar i den. Tar en slurk av kaffen, den river godt, og leser diktet gategutt...

Jeg kom til verden i en murstensgård
og blev en gategutt.
Og ingen gategutt er født i går.
Han finner tidlig både skyteskår
og krutt.

Jeg har en sang, en liten enkel sang:
Jeg er en gategutt.
Og den har verget mig så mangen gang,
og ofte har den reist sig i sin klang
og skutt.

Den er min tross, den er min tro og drøm:
Jeg er en gategutt.
Og den er hatets sang, en elv i strøm,
og kjærlighetens vise, ung og øm,
til lutt.

I krematoriet skal min hvite ild
tilslutt,
når hjertet flammer i det siste spill,
forkynne stolt for den som lytter til:
Jeg var en gategutt.

Skjult ID med pseudonym Solo on. 15 feb. 2017 08:06

Det hendte noen ganger på skolen at jeg og kompisa mine, satte seg sammen og røyka pipe, å fortalte skrøner.

https://m.youtube.com/watch?v=eMK4cfXj5c0

(mann 53 år fra Oslo) on. 15 feb. 2017 11:05 Privat melding

Heisann Solo!

Jasså? Du sier det? Hehehehehe...! Det var vel blåst da, går jeg ut i fra? :)

(mann 53 år fra Oslo) on. 15 feb. 2017 11:10 Privat melding

Hei Mjau!

Jeg ser den om bloggeraktig. Tenkte at det kunne være trivelig med fortellinger knyttet til hverdagen her. Sånne lune små fortellinger skrevet med et glimt i øyet. Kan være at det kommer annet også. Så lenge tonen er jovial og god er det åpent for det meste her. :)

Skjult ID med pseudonym Tinka on. 15 feb. 2017 11:13

Velkommen til forum, MortenC
Og for hyggelig stemme. Forum trenger akkurat dét...

(mann 53 år fra Oslo) on. 15 feb. 2017 11:20 Privat melding

Hei Tinka!

Takker! Jeg setter pris på at jeg får være med. Dere ser ut til å være en fin gjeng. Håper jeg kan bidra med å skape trivsel blant dere. Når mennesker trives og tonen er god går alt så mye greiere. Også dating. Hehehehehe...! (skrevet med et lunt glimt i øyet) :)

Skjult ID med pseudonym Cllou on. 15 feb. 2017 11:25

Forum er stedet for knupper og knopper :D :P

(mann 53 år fra Oslo) on. 15 feb. 2017 11:52 Privat melding

Heisann Cllou!

Sier du det, altså? Høres jo unektelig hyggelig ut. Hehehehe...! :)

(mann 53 år fra Oslo) on. 15 feb. 2017 12:16 Privat melding

Da stikker jeg til byen. Skal ordne ting og tang. Tar på meg den tunge slitte lærjakka, bomullskjerfet, lærskoene og six-pencen. Finner nøklene og lommeboka og åpner døra. Går ned trappa og ut i dagen. Rusler til T-banestasjonen med KISS låta "I Love It Loud" på iPoden. Nynner med på låta...

Stand up, you don't have to be afraid
Get down, love is like a hurricane
Street boy, no I never could be tamed, better believe it
Guilty till I'm proven innocent
Whiplash, heavy metal accident
Rock on, I wanna be the president, 'cos

I love it loud, I wanna hear it loud, right between the eyes
Loud, I wanna hear it loud, I don't want to compromise

Turn it up, hungry for the medicine
Two fisted to the very end
No more treated like aliens, we're not gonna take it, 'cos

I love it loud, I wanna hear it loud, right between the eyes
Loud, I wanna hear it loud, I don't want to compromise

Headlines jungle is the only rule
Front page roar of the nation cool
Turn it up, this is my attitude, take it or leave it yeah

Loud, I wanna hear it loud, right between the eyes
Loud, I wanna hear it loud, don't want to compromise

(mann 53 år fra Oslo) on. 15 feb. 2017 15:16 Privat melding

Heisann PEP!

Takk for fyldig og god tilbakemelding. Ja, noen har dessverre tendens til å fokusere på det negative, men de får vi bare overse. Iallfall prøve å overse de så godt vi kan. At sånne folk er opphengt i å spre dårlige vibber og/eller kjører ego løp som går ut over andre får være disses tap, mener jeg. Ingen som gjør sånt har det godt med seg selv. Derfor er det egentlig leit for dem.

Jeg har opplevd det samme som deg når det gjelder useriøsitet og fjas her på Sukker. Men folk er jo ulike. Ikke sant? Noen er seriøse, andre er useriøse, noen fjaser, og andre bruker og kaster. Sånn er det for eksempel på byen. Sånn er det også her på Sukker. Slik sett helt normalt, hvis vi skal se nøkternt på det.

Her på Sukker er vi på mange måter fremmede for hverandre. Det åpner for mye der ikke alt er like bra. Nettet er jo nettet, og det er mye merkelig og betenkelig flere steder på nettet. Nettdating steder som Sukker er intet unntak således.

Vi får da prøve å unngå de useriøse i den grad vi kan, og heller konsentrere oss om de seriøse. Når man chatter med bra folk, slik jeg chatter med deg nå, er jo alt så mye bedre. Og bra folk finnes. Det vet vi. Det gjelder bare å finne de.

Jeg tror på det at hvis du oppfører deg skikkelig overfor andre og fører et dannet språk vil de som gjør det samme ønske å chatte, eventuelt møtes på en date også.

(mann 53 år fra Oslo) on. 15 feb. 2017 16:32 Privat melding

Kjelen med betasuppen varmes på komfyren nå og duften brer seg på kjøkkenet og i stua her i min leilighet. Kjelen er såpass stor at det er suppe nok til i morgen også. Tilbehøret blir hjemmebakt flatbrød. Drikke blir alkoholfritt øl. Jeg har ennå ikke fått helt dreisen på å lage flatbrød, så de er litt tykke, men smaker av ristet korn slik flatbrød skal gjøre, og det er det viktigste.

Jimi Hendrix er satt på anlegget og akkurat nå spiller låta "Voodoo Child". Jeg liker Hendrix veldig godt. Har 15 album med ham. Alle er gode, synes jeg. Volumet på anlegget er guffet på såpass at vibbene her er meget gode.

Når middagen er fortært skal jeg til byen. Jeg skal se stykket "I Is Another - Rimbaud i Afrika" på Grusomhetens Teater. Det blir andre gangen jeg ser stykket. Grusomhetens Teater har et helt annet konsept enn vanlig teater. Konseptet er mest sammenlignbart med surrealistisk teater og det absurde teater.

Arthur Rimbaud er en av de største innen moderne europeisk poesi, noe dere sikkert vet. Hans banebrytende diktning la grunnlaget for moderne fransk og europeisk poesi. Jeg leser stadig i diktboka "Arthur Rimbaud - Complete Works" og har glede av det.

Arthur var litt av en type. Skrev alle sine dikt allerede før han fylte 20, levde som utsvevende bohem i Paris og fikk innpass i byens esoteriske kunstnermiljøer. Så brøt han tvert med det hele og ble i stedet en vanlig borgerlig handelsmann i Afrika.

Gleder meg til å se stykket om igjen i kveld. Jeg kjenner folka på teatret litt, så det blir sikkert mulighet til en hyggelig prat etter stykket. Noen av skuespillerne har sagt at de gjerne kommer på min bursdagsfest på lørdag. Det ville vært knall. Kunstnere og teaterfolk kan feste, for å si det sånn.

Well, I stand up next to a mountain
And I chop it down with the edge of my hand
Well, I stand up next to a mountain
Chop it down with the edge of my hand

Well, I pick up all the pieces and make an island
Might even raise just a little sand
'Cause I'm a voodoo child
Lord knows I'm a voodoo child

I didn't mean to take you up all your sweet time
I'll give it right back to you one of these days
I said, I didn't mean to take you up all your sweet time
I'll give it right back to you one of these days

And if I don't meet you no more in this world
Then I'll, I'll meet you in the next one
And don't be late, don't be late
'Cause I'm a voodoo child

Lord knows I'm a voodoo child
I'm a voodoo child

Skjult ID med pseudonym Hønemor on. 15 feb. 2017 17:25

Du er en riktig snedig kar @mortenC. En ordentlig sånn fin arti fyr. Sprer rundt deg med gode vibber. Allerede glad i deg jeg. Håper på en måte du blir her en stund...( er det egoistisk av meg å ønske det?)

(mann 53 år fra Oslo) on. 15 feb. 2017 17:54 Privat melding

Heisann Hønemor og Isrose!

Mange takk! Det var hyggelig sagt av dere. Nå ble jeg litt rørt, faktisk.

Jeg prøver iallfall å spre gode vibber da jeg tror det gjør noe bra for de som leser det jeg skriver her. Også for meg gjør det noe bra. Jeg merker at det gir en positiv effekt på mitt sinn og jeg blir glad inni meg. Men ikke misforstå. Har hatt mine nedturer jeg også. Skulle jeg fortelle dere storyen om alle mine nedturer ville det ha blitt en meget lang kveld.

En tidligere venn av meg sa engang; "Man kan fokusere på det positive eller det negative. Ens liv vil bli deretter." Han sa noe annet også: "Man formes i motgang og lever i medgang." Kloke ord, synes jeg.

Det viktigste vi kan være som mennesker er å være noe for hverandre. Det er avgjørende fordi vi trenger hverandre. Så enkelt, men også så vanskelig av og til. Ikke lett bestandig å være menneske. Men! På den andre siden. Å være menneske er det fineste som er. Og som mennesker har vi hverandre, om vi er åpne for det. Ikke sant? :)

Skjult ID med pseudonym Solo on. 15 feb. 2017 19:01

Vel, MortenC

Vi ventet alltid til kl. 420 ;)

(mann 53 år fra Oslo) on. 15 feb. 2017 20:36 Privat melding

Æsj! Ble bomtur på meg, gitt. Sjekket ikke programmet før jeg dro. Det burde jeg ha gjort. Teatrets siste forestilling av "I Is Another - Rimbaud i Afrika" var sist lørdag. Selvsagt kjedelig med bomtur, men ok, sånn er det av og til når man er blitt middelaldrende og kalk begynner å danne seg og sånn. Jeg fikk iallfall en grei kveldstur til byen, om ikke annet.

Jeg var først en tur på teatret og pratet litt med de som ennå var der. Etterpå ruslet jeg gatelangs tilbake til Jernbanetorget for å ta banen hjem derfra. Var en rask tur innom Café Sara og rockebaren Kniven og så etter kjentfolk.

Har kommet hjem nå og satt over vann til en kanne appelsin-te. Jeg drikker alltid te om ettermiddagene og kveldene. Led Zeppelin er på anlegget og sterke "I´m Gonna Crawl" mens jeg skriver dette. Jeg er glad i den låta. Ei av de vakreste og såreste låtene til Led Zeppelin, synes jeg. Det sier sitt om bandet, hele låtmaterialet tatt i betraktning. Led Zeppelin er ikke småtterier akkurat, for å si det sånn. Låta er for øvrig på YouTube, for de av dere som ikke har hørt den.

Jeg stapper pipa med god tobakk.....stryker en fyrstikk og fyrer opp.....tar ett par dype drag.....blåser den kremete røken rolig ut igjen og lytter stille til låta mens den spiller...

Oh she's my baby, Let me tell you why
Hey, she drives me crazy, She's the apple of my eye
'Cause she is my girl, And she can never do wrong
If I dream too much at night, Somebody please bring me down

Hey, I love that little lady, I got to be her fool
Ain't no other like my baby, I can break the golden rule
'Cause I get down on my knees, Oh, I pray that love won't die
And if I always try to please, I don't know the reason why, yeah

If she would come back, Only stay with me
Every little bit of my love, etc., I give to you girl

I don't have to go by plane
I ain't gotta go by car
I don't care just where my darling is
People I just don't care how far
I'm gonna crawl

I don't care if I got to go back home
I don't care what I got to stand to her back
I'm gonna crawl

I'm gonna move the car, baby
She give me good lovin
Yes I love her, I guess I love her
I'm gonna crawl.

(mann 53 år fra Oslo) on. 15 feb. 2017 21:18 Privat melding

Og ellers, folkens? Står til med dere i kveld? Håper dere har det bra. Jeg har registrert at noen her har gitt uttrykk for at de ikke har det så bra for tiden. Modig gjort av dem, synes jeg. Det kan skyldes mørketiden, og det kan skyldes andre ting. Uansett må vi ta vare på hverandre, både her som ellers i dagliglivet.

Jeg sitter i stua og patter rolig på pipa. En kopp dampende appelsin-te står på bordet foran meg. Ved siden av koppen ligger diktsamlingen "Mitt hjerte" av Jens Bjørneboe. Jeg liker å lese dikt. Har gjort det regelmessig i flere år nå. I sin tid var det The Beatles som åpnet diktningens verden for meg, men mer om det siden.

Jeg blar i diktboka og finner diktet "Mitt hjerte", tar en slurk av den velsmakende teen og leser...

Mitt hjerte det er et foreldreløst barn,
det har hverken hjem eller sted å bo,
det har ikke klær, ikke mat og sko,
det har hverken seng eller barnetro.
Det har ingen ro. .

Mitt hjerte det er en fattiggutt.
Han vandrer bestandig fra gård til gård,
han tigger om brød og en melketår,
han tigger om klut å ha på et sår.
Og han tar hva han får. .

Han tigger om filler og ting å ha på,
å få sitte på krakken og hvile en stund,
å få ligge på låven å ta seg en blund.
Men så stanger en stut, og så bjeffer en hund.
En mann bruker munn. .

Mitt hjerte det er et foreldreløst barn,
Det har glemt sin mor. Det har glemt sin far.
Men det spør etter dem overalt hvor det drar.
Og det spørsmål er alt hva det eier og har.
Og det får ikke svar.

Så tok jeg i hånden den fattiggutt
og talte til ham: Du vet at du er
den eneste ting ved meg selv jeg har kjær,
Din far har du søkt både fjernt og nær.
Han er ikke her.

Din far han bor bak blåner syv.
Der har han det vakreste slott som fins,
og finner du dit, blir du glad til sinns.
Mitt hjerte, mitt hjerte, da blir du prins.
Da blir du prins.

(mann 53 år fra Oslo) to. 16 feb. 2017 11:32 Privat melding

God formiddag, folkens!

Dere har vel alle kommet godt i gang med dagen nå, går jeg ut i fra. Selv stod jeg opp for en times tid siden. Alarmen på klokkeradioen vekket meg kl. 07 som vanlig, men da var jeg overhodet ikke interessert i å stå opp. Huff! Noen av oss er slabbedasker og syvsovere. Iallfall jeg innimellom.

Jeg er i gang med morgenkaffen og pipa. Kaffen i dag er espresso brygget i god gammal espressokanne. Sterk og velsmakende kaffe som river bra.

Har lest i diktsamlingen "Mexico City Blues" av Jack Kerouac. Jeg pleier å starte dagen med dikt. Det gir en feelgood som jeg tar med meg videre utover dagen. Skitten blues er satt på anlegget nå.

Her er "Chorus 10" fra diktsamlingen:

The great hanging weak teat of India
on the map
The Fingernail of Malaya
The Wall of China
The Korea Ti-Pousse Thumb
The Salamander Japan
the Okinawa Moon Spot
The Pacific
The Back of Hawaiian Mountains
coconuts
Kines, balconies, Ah Tarzan-
And D W Griffith
the great American Director
Strolling down disgruntled
Hollywood Lane
- to toot Nebraska,
Indian Village New York,
Atlantis, Rome,
Peleus and Melisander,
And

swans of Balls

Spots of foam on the ocean

(mann 53 år fra Oslo) to. 16 feb. 2017 12:43 Privat melding

Heisann PEP!

Ja, lenke til min blogg kommer. Jeg må først ned på Lefdal og hente maskinen som har vært til service, så gir jeg dere lenken i ettermiddag.

Bloggen blir lest av blant annet folk innen media og forlagshus. For en stund tilbake ble jeg kontaktet av en professor på BI. Hun sa at hun leste bloggen min jevnlig og vurderte den som såpass original og bra at den burde danne grunnlag for et bokprosjekt. Andre har sagt det samme. Litt rart i grunnen da jeg ikke har særlig skriveerfaring. Jeg skriver som jeg gjør, og det ser ut til å ha slått an.

Bloggen er meget ærlig, til dels selvutleverende. Den dreier seg om meg og mitt liv innen ulike temaer som musikk, film, litteratur, kunst, teater, reiser, mat, drikke, tobakk, erfaringer, opplevelser og annet.

En rådgiver på karrieresenteret Nordic Academy sa under en samtale jeg hadde med ham sist sommer at bloggen er uvanlig i norsk blogg sammenheng. Han mente at jeg burde kommersialisere den for å få enda flere besøk. Det er uaktuelt. Kommersialisering krasjer med hva jeg vil med bloggen.

Skjult ID med pseudonym Solo to. 16 feb. 2017 12:45

Når skal du invitere meg på kaffe med døtrene dine, Råsa?

(mann 53 år fra Oslo) to. 16 feb. 2017 13:08 Privat melding

Takk for rådet, PEP! :) Ja, jeg har lenge tenkt å skaffe meg en Mac. Dessverre er jeg ikke stinn av gryn for tiden, så det må vente inntil jeg enten robber en bank eller blir kalt til Hollywood for å følge opp arven etter Marlon Brando.

Bloggen er som den er. Mulig du blir skuffet om du har høye forventinger. Jeg skriver som jeg gjør der, bra eller dårlig, det er uansett meg. Den er fortsatt under konstruksjon, men mye har dog kommet på plass.

(mann 53 år fra Oslo) to. 16 feb. 2017 13:14 Privat melding

Hygg deg med kaffe og prat, Isrose! Å være sammen med de man er glad i, både familie og venner, er det fineste som er. :)

(mann 53 år fra Oslo) to. 16 feb. 2017 13:20 Privat melding

Nei, jeg har ikke jobbet i Norsk Flyfrakt. Men! Jeg er forhenværende bryggeriarbeider! Slå den, PEP! Vi har vel noe å prate sammen om da? Ja, for du liker vel øl? Jeg har mange gode historier fra bryggeriet på lager. :)

(mann 53 år fra Oslo) to. 16 feb. 2017 13:39 Privat melding

Har spist frokost med hjemmebakt krydret brød, hjemmelaget leverpostei og hjemmelaget appelsinmarmelade. Jeg er god og mett. Må snart ned på Lefdal for å hente maskinen som har vært til service. Skal bare drikke ut kaffen og røke ferdig pipa, så stikker jeg.

Raga Rockers er satt på anlegget...

Klokkene ringer i alle kirker
Gatene svulmer av esende lik
Heten i byen stiger og stiger
opp i mot himmelen blandet med skrik

Det går mot lysere tider
Lysere tider, lysere tider
Det går mot lysere tider

Horn og basuner blåser fanfarer
Husene skjelver og faller i grus
Skikkelser flakker omkring i ruinene
På jakt etter spenning, på jakt etter rus

Det går mot lysere tider
Lysere tider, lysere tider
Det går mot lysere tider
Det står i alle avisenes sider

Skjult ID med pseudonym Cllou to. 16 feb. 2017 13:54

Hov 13:47
Det er nok de aller fleste enige om; som har vært borti både MAC og PC. Ikke bare at de forstår best hva den jevne sluttbruker vil ha men de har også best (mest praktiske) produkt for dem som ikke er særegent interessert i datateknologi som sådan. Egne erfaringer med Logic Pro X & Final Cut Pro kontra det jeg tidligere brukte på PC.

Skjult ID med pseudonym Cllou to. 16 feb. 2017 14:03

Jepp. Jeg prater bare på grunnlag av hva som på enklest mulig måte av rette programvarer faller i fanget mitt som kunstner som sådan uten at det skal måtte være en ulempe at jeg ikke er en datanerd ;P)

Skjult ID med pseudonym Cllou to. 16 feb. 2017 14:06

Jepp, PEP. Sitter og komponerer nå mens jeg glimtvis svipper innom forum. Logic Pro er absolutt fantastisk. Favorittmiksebordet mitt er Sculpture :D

Skjult ID med pseudonym Cllou to. 16 feb. 2017 14:17

PEP
Vi befinner oss i 'lignende' situasjon :D Jeg har nylig fått tak i en særdeles dyktig sangerinne (Friis) som skal synge til et musikkstykke jeg har laget. Håper å få gitt ut plate snart.
Jeg har forresten sett et moro-opptak du viste med en pistol og noe sånt :)

Skjult ID med pseudonym Cllou to. 16 feb. 2017 14:22

Har ikke lagt ut noe ennå. Skal nok gjøre det snart.

(mann 53 år fra Oslo) to. 16 feb. 2017 15:26 Privat melding

Da stikker jeg. Skal først innom biblioteket og levere to bøker. Den ene ei bok om surrealismen. Den andre en biografi om Samuel Beckett. Etter det tar jeg bussen ned til Lefdal og henter maskinen.

Senere i ettermiddag gir jeg dere lenken til min blogg. Jeg skal også skrive på bloggen i kveld. Er i gang med en story om en rangel jeg hadde i London for tre år siden. Det var i Shoreditch. Der bor forfattere, kunstnere, journalister, studenter og bohemer. Mye street-art og graffiti på husveggene. Mange lokale puber og barer med touch av underground. Et spennende byområde, om man har sansen for sånt.

Første del av storyen er lagt ut på bloggen. Den handler om at jeg startet kvelden på en strippeklubb i området, hang i baren og drakk whisky. Andre del, som jeg skal skrive i kveld, vil handle om da jeg etter strippeklubben møtte studenter på en bar. De tok meg med på tur i gatene på en diger plattform tandemsykkel. Det var sabla gøy! Vi var alle gode og fulle.

Vi satt der på tandemsykkelen og tråkket, drakk brennevin (som studentene hadde med seg), sang, lo og skrålte. Jeg visste til slutt ikke hvor jeg var hen i byen og hadde glemt navnet på gata der jeg bodde...

London calling to the faraway towns
Now war is declared, and battle come down
London calling to the underworld
Come out of the cupboard, you boys and girls
London calling, now don't look to us
Phoney Beatlemania has bitten the dust
London calling, see we ain't got no swing
'Cept for the ring of that truncheon thing

The ice age is coming, the sun's zooming in
Meltdown expected, the wheat is growing thin
Engines stop running, but I have no fear
'Cause London is drowning, and I live by the river

London calling to the imitation zone
Forget it, brother, you can go it alone
London calling to the zombies of death
Quit holding out, and draw another breath
London calling, and I don't wanna shout
But while we were talking, I saw you nodding out
London calling, see we ain't got no high
Except for that one with the yellowy eyes

The ice age is coming, the sun's zooming in
Engines stop running, the wheat is growing thin
A nuclear error, but I have no fear
'Cause London is drowning, and I live by the river

Now get this

London calling, yes, I was there, too
An' you know what they said? Well, some of it was true!
London calling at the top of the dial
After all this, won't you give me a smile?
London calling

I never felt so much alike [fading] alike alike alike

(mann 53 år fra Oslo) to. 16 feb. 2017 19:08 Privat melding

Okey, folkens!

Er dere klare for å få lenken til min blogg nå? :)

(mann 53 år fra Oslo) to. 16 feb. 2017 19:32 Privat melding

Før jeg gir dere lenken må jeg si noen ord om bloggen.

Det er en svart blogg. Altså det motsatte av rose-blogg. Jeg er meget ærlig om meg selv og mitt liv, tildels selvutleverende. Det innebærer at jeg også skildrer mørke sider og ikke bare lyse.

Jeg er blant annet inspirert av Beat-poetene, som skildret livet slik de opplevde det uten noen form for tilsløring. Videre er jeg også inspirert av Charles Bukowski, som diktet innen sjangeren skitten realisme (et annet uttrykk kan være rennestein-poesi).

Det betyr at flere av storyene/artiklene kan oppleves som temmelig barske saker. Jeg legger ikke fingrene imellom i hvordan jeg skildrer, men gjør det så presist og ærlig som jeg kan. Ville nevne dette allerede nå slik at dere er obs.

Når dere går inn på bloggen anbefaler jeg at dere begynner med tre artikler som forklarer hva svart-blogg er, hvordan bloggen er konstruert og organisert samt en presentasjon av meg. Dere finner alle artiklene i menyen øverst på skjermen under "Headlines". Leser dere de tre artiklene først vil dere trolig få langt større utbytte av resten av bloggen.

De tre artiklene er:

1) Svart-blogg
2) Headlines
3) Dette er meg

Hvis dere leser artiklene (i den oppsatte rekkefølgen her) vil lesingen og forståelsen av resten av bloggen trolig være best, men det avgjør dere selvsagt selv.

Håper den er grei?

Lenken til bloggen kommer i neste melding.

(mann 53 år fra Oslo) to. 16 feb. 2017 19:39 Privat melding

Det er strengt tatt ikke en blogg, men en nettside.

Nettsidens adresse er:

http://www.whiskytobakk.com

Velkommen!

Jeg håper dere får utbytte av lesingen.

(mann 53 år fra Oslo) to. 16 feb. 2017 20:06 Privat melding

Til orientering.

På bloggen har jeg skrevet utførlig om min erfaring med dating. Nevner dette da jeg antar at dere ville synes det er et interessant tema. Dere finner siden under "Ekte mannfolk" på selve hovedmenyen. Før pilen opp til den svarte ruten "Mer" øverst i høyre hjørne på skjermen, scroll så nedover.

Enjoy!

(mann 53 år fra Oslo) to. 16 feb. 2017 20:40 Privat melding

Måtte korrigere siden "Dating" da jeg hadde endret profilteksten noe fra sist gang jeg la den ut på bloggen. Fikk problemer underveis (det er normalt) og måtte bruke noe tid på å få teksten i korrekt skrifttype og -størrelse. Nå er det gjort og siden er som den skal være.

(mann 53 år fra Oslo) to. 16 feb. 2017 20:47 Privat melding

Mjau

Kult! :)

(mann 53 år fra Oslo) to. 16 feb. 2017 20:56 Privat melding

Jeg fortalte i går at en av storyene er blitt brukt i undervisningen på forfatterstudiet på Bø. Storyen er "Ville blomster". Dere finner storyen under menyvalget "Bohemia" på linjen øverst på skjermen.

Enjoy!

(mann 53 år fra Oslo) to. 16 feb. 2017 21:06 Privat melding

Hovmester
Nei, ikke noe lydspor, annet enn på de to fotoalbumene.

(mann 53 år fra Oslo) to. 16 feb. 2017 21:22 Privat melding

Ok. Da køyer jeg, folkens. Jeg er faktisk såpass trett nå at øya glipper igjen. Merkelig nok i og med at jeg sov lenge i morges, men er man blitt middelaldrende så er man blitt middelaldrende. Vi prates i morgen. Ønsker dere alle en fortsatt fin kveld. 😴

(mann 53 år fra Oslo) fr. 17 feb. 2017 03:08 Privat melding

Takk for velfundert og konstruktiv tilbakemelding, Hovmester! Veldig alright at du tok deg tid til å gi meg den..

Ja, mange av tekstene på bloggen bør justeres, redigeres og vaskes. Som tidligere sagt har jeg ikke mye skriveerfaring. Jeg håper at det blir mulig for meg å komme på et skrivekurs. Det er et spørsmål om penger, så faller den brikken på plass vil jeg gjøre det.

Jeg synes uansett at det er både moro og givende å skrive. Jeg har en stemme som er meg, slik en forlagskonsulent sa det forleden, men den kan utvikles videre.

Når det gjelder kommersialisering er jeg skeptisk. Iallfall i den tidlige fasen som bloggen er i nå. Det jeg ikke vil er at jeg "tilpasser" min skriving et publikum for å skulle gi dem det de vil ha. Noe slikt ville være fake, etter min mening. Jeg ønsker å være meg og bare meg i min skriving. Jeg ønsker ikke kopiere skrivemetoden og -stilen til andre mer kapable og erfarne skribenter/forfattere. At jeg kan lære av andre er opplagt, men jeg vil bevare min stemme.

Beatles åpnet diktningens verden for meg i sin tid. Jeg har vært fan av bandet siden guttedagene. Beatles fikk til noe som har blitt en viktig ledetråd for meg i forhold til bloggen og skrivingen. Bandet utviklet sitt sound fra album til album. Det var hele tiden noe nytt, noe man ikke hadde hørt før, noe innovativt som var spennende. Men selv om soundet utviklet seg var det likevel genuint Beatles. De kopierte ingen. Beatles fikk som vi vet enorm kommersiell suksess, men likevel bevarte bandet sitt genuine sound. De forflatet ikke soundet på noen måte. Istedet utviklet de det i alle retninger helt til det siste albumet "Abbey Road".

Jeg ønsker det samme for min skriving og blogg. At skrivingen utvikler seg, men at jeg bevarer det å være meg. Hvorvidt jeg har en genuin stemme eller ikke blir en vurdering. Det er uansett det jeg bestreber meg på. Klarer jeg å foredle min skriving og slik bli bedre og mer leseverdig oppnår jeg det jeg ønsker. Men! jeg vil for all del unngå å tilpasse meg et publikum for å skulle gi dem det de vil ha.

(mann 53 år fra Oslo) fr. 17 feb. 2017 04:15 Privat melding

Det er natt. Våknet av meg selv etter å ha sovet noen timer. Stod opp, tok på meg slåbroken og tuslet ut på kjøkkenet for å sette over til en kanne kirsebær-te.

Jeg liker natten. Når jeg våkner av meg selv, slik som nå, står jeg alltid opp. Da er jeg i stua, drikker te, leser dikt og lytter til musikk. Og selvsagt har jeg pipa. Natten åpner for ettertanke og kontemplasjon som jeg liker. "Nattens blues" som jeg ofte kaller det. Når man er for seg selv, opplever roen rundt en og kan tenke på alt og ingenting.

Kirsebær-teen har traktet ferdig nå. Jeg skjenker av den dampende teen i den store hvite tekoppen, snuser inn duften av sort te og kirsebær. Finner pipa og tobakken på salongbordet i stua. Stapper og fyrer opp, tar ett par dype drag og blåser den kremete røken langsomt ut.

En dåm av pipetobakk brer seg i stua. Jeg går bor til stereoanlegget og setter på Tom Waits. Tar en slurk av den velsmakende teen og lytter stille til "Alice"...

It's dreamy weather we're on
You waved your crooked wand
Along an icy pond with a frozen moon
A murder of silhouette crows I saw
And the tears on my face
And the skates on the pond
They spell Alice

I disappear in your name
But you must wait for me
Somewhere across the sea
There's a wreck of a ship
Your hair is like meadow grass on the tide
And the raindrops on my window
And the ice in my drink
Baby all I can think of is Alice

Arithmetic arithmetock
Turn the hands back on the clock
How does the ocean rock the boat?
How did the razor find my throat?
The only strings that hold me here
Are tangled up around the pier

And so a secret kiss
Brings madness with the bliss
And I will think of this
When I'm dead in my grave
Set me adrift and I'm lost over there
And I must be insane
To go skating on your name
And by tracing it twice
I fell through the ice
Of Alice

And so a secret kiss
Brings madness with the bliss
And I will think of this
When I'm dead in my grave
Set me adrift and I'm lost over there
And I must be insane
To go skating on your name
And by tracing it twice
I fell through the ice
Of Alice
There's only Alice

(mann 53 år fra Oslo) fr. 17 feb. 2017 08:33 Privat melding

Gjeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeesp...!

God morgen, folkens!

Tar på meg slåbroken og tusler ut på kjøkkenet. Setter over til espresso kaffe. Kaffen brygges i god gammal espressokanne selvsagt. Finner pipa, tobakken og fyrtøyet.

I morgen har jeg bursdag. Da blir det heidundrende fest på en av de brune barene i byen. Åpen invitasjon er gitt på Twitter og jeg har mer enn 5000 følgere der. Det kan komme få eller det kan komme mange. Blir spennende å se.

Jeg trenger biff, vin og whisky til i kveld. Må en tur til byen og handle også. Og jeg må en tur innom Deichmanske hovedbibliotek. Der har de ei bok med et opera av Ibsen som ikke er i de vanlige samlede verkene med ham. Jeg skal skrive om operaen på min blogg da Grusomhetens Teater har fremført den.

Jeg stapper og fyrer opp pipa. Går bort til bokhylla og finner diktsamlingen med Sylvia Plath. Åpner boka og leser "Morning Song"...

Love set you going like a fat gold watch.
The midwife slapped your footsoles, and your bald cry
Took its place among the elements.

Our voices echo, magnifying your arrival. New statue.
In a drafty museum, your nakedness
Shadows our safety. We stand round blankly as walls.

I’m no more your mother
Than the cloud that distills a mirror to reflect its own slow
Effacement at the wind’s hand.

All night your moth-breath
Flickers among the flat pink roses. I wake to listen:
A far sea moves in my ear.

One cry, and I stumble from bed, cow-heavy and floral
In my Victorian nightgown.
Your mouth opens clean as a cat’s. The window square

Whitens and swallows its dull stars. And now you try
Your handful of notes;
The clear vowels rise like balloons.

(mann 53 år fra Oslo) fr. 17 feb. 2017 11:50 Privat melding

Det blir blodig biff (entrecote) med stekte poteter og hjemmelaget bearnaise i kveld. Drikke blir argentinsk rødvin med masse trøkk og muskler. Mens jeg lager maten kjører AC/DC på anlegget. Jeg innleder alltid helga med "For Those About To Rock". Et suverent album.

Når maten er spist henter jeg frem novellesamlingen med Hemingway fra bokhylla, skjenker whisky i det tunge whiskyglasset med tykk bunn, stapper pipa med ren Virginia tobakk og setter meg i stua.

Det er en opplevelse. Kombinasjonen av brennevinet, tobakken og Hemingways diktning er uovertruffen.

Sist fredag begynte jeg på novellen "Kilimanjaros sne". En intenst vakker og sår novelle om en fordrukket mann som har gitt opp og venter på døden, men hans kone prøver å få ham til å se det gode i livet. Jeg har lest novellen flere ganger og blitt beveget av den hver gang. Skal fullføre den i kveld.

We roll tonight to the guitar bite

Stand up and be counted for what you are about to receive
We are the dealers
We'll give you everything you need
Hail hail to the good times
Cos rock has got the right of way
We ain't no legends ain't no cause
We're just livin' for today
For those about to rock, we salute you
For those about to rock, we salute you

We rock at dawn on the front line
Like a bolt right outta the blue
The skies alight with a guitar bite
Heads will roll and rock tonight
For those about to rock, we salute you
For those about to rock, we salute you
For those about to rock, we salute you, yes we do
For those about to rock, we salute you
Salute

We're just a battery for hire with the guitar fire
Ready and aimed at you
Pick up your balls and load up your cannon
For a twenty one gun salute
For those about to rock
Fire
We salute you
For those about to rock

(mann 53 år fra Oslo) fr. 17 feb. 2017 12:10 Privat melding

Heisann Mjau!

Takk for fin tilbakemelding. Ja, skrivingen er en terapi for meg. På den måten får jeg bearbeidet erfaringene jeg gjorde da jeg var syk. Jeg ble friskmeldt for drøye 10 år siden nå, mot alle odds etter den meget dårlige prognosen jeg fikk.

Responsen på min åpenhet har vært overveldende. Mange har gitt uttrykk for at det er modig gjort av meg å være så åpen. Psykisk lidelse er ennå et tabubelagt område, noe som går ut over de som sliter.

Noen år tilbake ble jeg kontaktet av ei jente som hadde lest min fortelling om psykiatrien. Hun fortalte at hun var blitt utsatt for voldtekter og slet hardt med traumer. Hun fortalte videre at min åpenhet hadde hjulpet henne mye, mer enn jeg kanskje var klar over.

I dag er hun og jeg gode venner. Hun er helt trygg på meg: Når vi er sammen smiler og ler hun uanstrengt. Hun tar på meg, gir meg klemmer, og det hender at hun kysser meg på kinnet også.

Vennskapet med henne betyr mye for meg. Dessverre ser jeg henne ikke så ofte da hun ikke bor i Oslo, men hver gang hun er i byen treffes vi.

(mann 53 år fra Oslo) fr. 17 feb. 2017 12:55 Privat melding

Yeah! Helga er i anmarsj og jeg er i godt humør!

Klesvasken er unnagjort. Jeg skal legge klærne i klesskapet, stryke skjortene og sy ett par knapper. Skal også bake nytt brød snart. Ikke så mye igjen av brødet jeg bakte sist lørdag. Gjør det iløpet av helga. Kåken skal også shines opp for helga. Ser litt ut som om Kristiania-bohemen har festet her og sånt går jo ikke an selv om man er singel.

Men! Før det tar jeg en tur til byen. Sola skinner ute og temperaturen er fin. Etter at jeg har gjort mine ærender tar jeg kanskje en kaffe på Grünerløkka, hvis jeg har tid. Jeg liker å rusle på Løkka og drikke kaffe på cafeene der. Før jeg stikker ordner jeg med de nyvaska klærne og tar oppvasken av det som ikke går i maskinen.

The Lords Of The New Church er på anlegget nå og fyrer opp til helgas moro. Jeg nynner med...

Let's dance little stranger
Show me secret sins
Love can be like bondage
Seduce me once again

Burning like an angel
Who has heaven in reprieve Burning like the voodoo man
With devils on his sleeve

Won't you dance with me
In my world of fantasy?
Won't you dance with me?
Ritual fertility.

Like an aparition
You don't seem real at all
Like a premonition
Of curses on my soul

The way I want to love you
Well it could be against the law
I've seen you in a thousand minds
You've made the angels fall

Won't you dance with me
In my world of fantasy?
Won't you dance with me?
Ritual fertility.

Oh come on little stranger
There's only one last dance
Soon the music's over
Let's give it one last chance.

Won't you dance with me
In my world of fantasy?
Won't you dance with me?
Ritual fertility.

Take a chance with me
In my world of fantasy.
Won't you dance with me?
Ritual fertility.

(mann 53 år fra Oslo) fr. 17 feb. 2017 13:55 Privat melding

Jeg har ikke så mye gryn igjen. Setter av 1000 spenn til bursdagsfeiringen i morgen. Det burde holde. Låner gryn av en kompis til biff, vin og whisky i kveld. Har lånt av ham noen ganger og alltid betalt tilbake raskt, så han vil neppe si nei.

En av mine beste venner. Han har stilt opp for meg flere ganger. Jeg har også stilt opp for ham. Heldigvis bor han rett i nærheten av meg, så det er en enkel sak å stikke bortom ham for en kaffe og prat. Han har også kommet til meg når han vil prate. I tillegg har vi hatt middager sammen, også whiskykvelder. Like fint hver gang.

The Lords Of The New Church kjører fortsatt her. Fullt trøkk på anlegget og vibbene er meget gode. It´s only rock and roll!

I'm on a helicopter ride through Vietnam
I'm the Leicester Square kid, I'm Superman
I'm putting weight for the Oscar
Man, gonna get through, anyway I can

Hey, hey, hey, we're in the movie
I feel up and I feel groovy
Let's go out and get some of that
Gimme, gimme, gimme, some Russian Roulette

Everywhere, everyone is red and green
I gotta lust for glory and a tape machine
I'm living out Frank Coppola's dreams
Outta my mind, I'm feelin' mean

Hey, hey, hey, we're in the movie
I feel up and I feel groovy
Let's go out and get some of that
Gimme, gimme, gimme, some Russian Roulette

I'm Nuremberg stepper blowin' wets away
I gotta headful of Hendrix, I'm feelin' okay
I'm a late night thriller, I'm Miss La Ray
Outta my mind, can I come to play?

Hey, hey, hey, we're in the movie
I feel up and I feel groovy
Let's go out and get some of that
Gimme, gimme, gimme, some Russian Roulette

I said, hey
I said, hey
I said, hey
I said, hey

We're in the movie
I'm feelin' groovy
Get some of that
Gimme, gimme, gimme, some Russian Roulette

Hey, hey, hey, we're in the movie
I feel up and I feel groovy
Let's go out and get some of that
Gimme, gimme, gimme, some Russian Roulette

(mann 53 år fra Oslo) fr. 17 feb. 2017 15:26 Privat melding

Hallå PEP!

Den er grei. Ikke noe problem at du kaller meg "tjukken". Jeg er faktisk overvektig, men sånn er det jo for noen av oss. Forbrenningen er litt for lav og appetitten litt for høy. Livet har mye fint å by på, og bordets gleder er noe av det fineste, synes jeg. Især når flere er samlet rundt bordet og latteren sitter løst.

I tillegg til appetitten og sånn har jeg vært bryggeriarbeider, som jeg fortalte deg. Det finnes ingen bryggeriarbeider med troverdighet som er slank. Bare sånn at det er sagt. Hehehehe...! Så jeg har min ølvom med en aldri så liten stolthet. Den gir meg god anledning til å fortelle folk jeg møter om tida jeg var på bryggeriet.

Ja, ville vært kult å treffes for en øl eller seksten av godt merke. Hva slags ølstuer/puber liker du? Selv foretrekker jeg steder med godt øl, der sjel henger i veggene, der folk er folk, og med den lune praten summende i lokalet. Steder jeg liker er Mikrobryggeriet, Grünerløkka Brygghus, Lompa og Schouskjelleren, for å nevne noen. Hvis du foretrekker andre steder er jeg med på det.

Asylet er også et godt sted, bare for å ha nevnt det. Dog er utvalget av øl begrenset der, men lunt som bare det. I sin tid hadde Oslo klanen av Drammens Ølets Venner sine treff der. Jeg gikk på disse kveldene innimellom. Alltid veldig trivelig. Som medlem av klubben fikk vi rabatt på Aass øl i baren. Dét benyttet jeg meg selvsagt av.

Bare si ifra når det passer deg at vi treffes. Jeg er ganske fleksibel, så det vil ordne seg. 🍺🍺

(mann 53 år fra Oslo) fr. 17 feb. 2017 15:38 Privat melding

Heisann Hovmester!

Niks! Har ikke vurdert å starte podcast. Iallfall ikke ennå. Når det kommer til sånne fancy saker er jeg fullstendig lost. Har du gode råd og/eller anbefalinger? Jeg vet nærmest ikke hva det er engang, så jeg lytter.

Men, kompis! Spør meg om whisky. Eller øl også for den saks skyld. Da kan jeg lire av meg en god del. Jeg er dreven innen faget, uten å ta for hardt i. Min siste jobb var som ekspeditør på Polet. Der var jeg i 20 år og whisky ble en av mine pasjoner. I tillegg er jeg forhenværende bryggeriarbeider. 🥃🍺

(mann 53 år fra Oslo) fr. 17 feb. 2017 15:44 Privat melding

Okey, folkens! Da stikker jeg til byen. Tar på meg den tunge slitte lærjakka og six-pencen, åpner døra og går ut i dagen. Rusler til T-banestasjonen med KISS på iPoden...

Vi prates!

Sometimes when the days get rough
Don't want to quit 'cause it's much too tough
I'll be around when the others are counting you out

Yeah...
You've heard my name, I'll see it through
There's nothing you can ask that I won't do

You know it, and I know it
There's no doubt anywhere, anyhow, any way...

Stand by my side, I'll be next to you (when you need me)
Stand by my side, and we'll make it through

Oh yeah!
I'll be there until the end
Count on me, you've always got a friend
I'll be the last, when the others are passing you by

Oooh...
I'll help you win, I'll see it through
There's nothing you can ask that I won't do, no!

You know it, and I know it
There's no doubt what I'm talking about when I say

Stand by my side, I'll be next to you (we're gonna be there)
Stand by my side, and we'll make it through (we're gonna make it, yeah-yeah)
Stand by my side, I'll be there for you (we're gonna be there, be there)
Stand by my side, and we'll make it through
I'm there for you, let's go!

Hey!

Can you hear me?

When all the others try to take you down
I'll catch your fall before you hit the ground

Oh yeah!

No one can stop me if you need me there
I'll be the one to drop them if they dare

Stand by my side, we'll get by, you and I
Stand by my side, I'll be there for you (you and I)
Stand by my side, (we'll get by) and we'll make it through

(mann 53 år fra Oslo) fr. 17 feb. 2017 17:04 Privat melding

@PEP
"Alt med måte" er sånn lutheranske greier. Jeg har ikke troen på det, akkurat.

Nei! Livet skal jammen leves! Så kjør på med hvitløk og annet digg som gir glede og nytelse.

Jepp! 👍

(mann 53 år fra Oslo) fr. 17 feb. 2017 17:13 Privat melding

@PEP
Med hvitløk? Næææh! Hvitløk kan man kjøre på med. Ingen fare overhodet.

Faktisk så er det sånn at hvitløk funker når man henger på en brun bar med sin whisky. Den stramme ånden holder de ustyrlige møene på trygg avstand slik man får være i fred.

Mang en gang har jeg sagt til dem at en klem er greit, men går de lengre enn det legger jeg meg på magan og blånekter. Tror du de tar notis av det, liksom? Niks! Det gjør de ikke, ustyrlige som de ér.

Huff! Et svare slit for oss rufsete gutta noen ganger. Ikke sant?

Skål, kompis! 🥃

(mann 53 år fra Oslo) fr. 17 feb. 2017 17:21 Privat melding

Well, anyway folks!

Har skjenket meg en whisky. AC/DC er på anlegget med det fete albumet "Highway To Hell".

Skål, alle sammen! Kult å bli kjent med dere.

Party´s on! 🥃👍

It was one of those nights when you turn off the lights
And everythin' comes into view
She was takin' her time I was loosin my mind
There was nothin' that she wouldn't do
It wasn't the first, it wasn't the last
She knew we was makin' love
I was so satisfied, deep down inside
Like a hand in a velvet glove
Seems like a touch, a touch too much
Seems like a touch, a touch too much
Too much for my body
Too much for my brain
This damn woman's gonna drive me insane
She got a touch
A touch too much

She had the face of an angel smilin' with sin
The body of Venus with arms
Dealin' with danger strokin' my skin
Like a thunder and lightnin' storm
It wasn't the first, it wasn't the last
It wasn't that she didn't care
She wanted it hard, wanted it fast
She liked it done medium rare
Seems like a touch, a touch too much
Seems like a touch, a touch too much
Too much for my body
Too much for my brain
This damn woman's gonna drive me insane
She had a touch
A touch too much
Touch me
Seems like a touch (touch too much)
You know it's much too much (much too much)
I really wanna feel ya (touch too much)
Girl you know you're giving me (much too much)
Seems like a touch
Just a dirty little touch
I really need your touch
Cause you're much too much too much too much
Seems like a touch (a touch too much)
Seems like a touch (a touch too much)
Givin' me a touch (a touch too much)
Lay me down and touch (a touch too much)
Seems like a touch (a touch too much)
Seems like a touch (a touch too much)
A touch too much, a touch too much, a touch too much
Touch
Come on and touch me
Yeah

(mann 53 år fra Oslo) fr. 17 feb. 2017 17:29 Privat melding

Og dere da, folkens? Har dere bra ting på gang i kveld? 😎

(mann 53 år fra Oslo) fr. 17 feb. 2017 17:39 Privat melding

@PEP
Bra! Man skal være noe for andre mennesker, især for de som står en nær. 👍

Jeg skal snart begynne å lage bearnaise. Er ennå ikke så sulten, men det kommer. Blir alene hjemme i kveld. I morgen fyrer jeg av alle kanonene på en av barene i byen. Skal feire min 51 års bursdag. Sparer både gryn og krefter inntil da.

(mann 53 år fra Oslo) fr. 17 feb. 2017 17:53 Privat melding

@Nyperosa
Du har et godt forhold til eksen, skjønner jeg? Det har jeg også. Det er veldig fint. Hun er alle tiders og jeg er glad i henne, men nå som venn.

Her hos meg blir det fredag som vanlig med rock n´ roll, biff, whisky og Hemingway.

Ser også en episode av Kojak (har to bokser med dvd´er). Han synes jeg er helt knall. Jeg har alltid en slikkepinne i munnen når jeg ser Kojak. En sånn guttegreie. Du veit.

"Who loves ya, baby?" 🍭

(mann 53 år fra Oslo) fr. 17 feb. 2017 18:08 Privat melding

Noen av mine kjærester var eldre enn meg. Da jeg var i militæret var jeg sammen med ei på 27. Selv var jeg 20. Hun jobbet som sjef på en av barene på SAS-hotellet i byen der jeg var stasjonert. Faktisk var det hun som sjekket opp meg. Det var fett til de grader og jeg følte meg som konge da hun gjorde det.

Vi traff hverandre en søndag i hennes leilighet. Det var meg og noen av mine sivile venner som jeg ble kjent med i byen. Etter den søndagen traff vi hverandre på ett av byens diskoteker en lørdagskveld. Hun tok meg med seg hjem da diskoteket stengte. Ei suveren dame på alle måter.

Skjult ID med pseudonym Hønemor fr. 17 feb. 2017 18:18

Her sitter jeg på kontoret.. jobber seint når ungene har reist på vinterferie med sin far. Akkurat laget meg en Rett i koppen- pasta bolognese.... blir noen timer til før jeg drar hjem til et kaldt hus.....

(mann 53 år fra Oslo) fr. 17 feb. 2017 18:25 Privat melding

@Hønemor
Hm? Kaldt hus? Og du blir altså alene i kveld? Høres kjipt ut. Vet ikke om jeg kan gi deg noe bra her, men jeg prøver. En god klem skal du uansett få. Ja, hvis du vil ha den, da? 🤗

Skjult ID med pseudonym Hønemor fr. 17 feb. 2017 18:30

@MortenC
Tusen takk. En klem varmer veldig. Tar veldig gjerne imot en klem fra deg.

(kvinne 48 år fra Vestfold) fr. 17 feb. 2017 18:31 Privat melding

Synes det er litt deilig jeg; å komme hjem fra jobb på fredag, ta på pyjamasbuksa mi, krype opp i sofaen med pusepleddet mitt; med radioen litt i bakgrunnen og en stor kopp med kakao og pc`n min... Alene... Koser meg jeg da... :)

(mann 53 år fra Oslo) fr. 17 feb. 2017 18:35 Privat melding

@PEP
Følger ikke den ironiske humoren din nå? Du er litt for snedig for meg. Åssen øl er det du drikker i kveld? Selv har jeg en forkjærlighet for Aass Bayer. Ja, mye annet øl også. Øl er faktisk mer komplekst enn vin. Visste du det? 🍺

(kvinne 48 år fra Vestfold) fr. 17 feb. 2017 18:37 Privat melding

Jeg drikker kakao da, @Pep....

(kvinne 48 år fra Vestfold) fr. 17 feb. 2017 18:41 Privat melding

Du tror mye rart du, @Hovis....

(mann 53 år fra Oslo) fr. 17 feb. 2017 18:43 Privat melding

Ting ser kanskje ut til å være på gang her i kveld? Kult! Siden jeg har AC/DC på anlegget gir jeg dere den kule låta "Get It Hot" her nå. Så har dere noe å fyre opp med. 🎸

Enjoy!

Goin' out on the town
Just a me and you
Gonna have ourselves a party
Just like we used to do
Nobody's, playin' Manilow
Nobody's, playin' soul
And no one's playin' hard to get
Just a good old rock 'n' roll
Get it hot, get it hot
Come on baby
Get it hot
Get it hot, get it hot
Alright

Movin' down the motorway
Got a whole lotta booze
Got myself a sweet little number
Who's got nothin' to lose
I'm gonna bend you like a g string
Conduct you like a choir
So get your body in the right place
We'll set the world on fire
Get it hot, get it hot
Come on baby
Get it hot
Get it hot, get it hot
Alright

(kvinne 48 år fra Vestfold) fr. 17 feb. 2017 18:45 Privat melding

Jeg er litt vrang, @Hovis.... ;)

Skjult ID med pseudonym Hønemor fr. 17 feb. 2017 18:45

Jeg skriver årsberetningen @hovmester.
Bolognesen var særdeles smakløs. Lyst på et glass vin og sushi..

(mann 53 år fra Oslo) fr. 17 feb. 2017 18:52 Privat melding

Denne låta går til @Nyperosa , @Hønemor , @Mayazin og dere andre fine jentene som jeg er blitt litt kjent med her nå.

Min tribute til dere. Håper den faller i smak. 😏

Come on
She looked good
She looked hotter than hell
All dressed in satins and lace
I looked at her and it was just too clear
I had to get on the case

I said "Lady, oh lady, can I take you home
There's just so much we could do
I'll take you all around the whole wide world
Before the evening is through"

Hot, hot, hotter than hell
You know she's gonna leave you well done
Hot, hot, hotter than hell
Burn you like the midday sun

I asked her why she couldn't make up her mind
She said "You don't understand
I'd love to go, but there's something you should know"
She showed me her wedding band

Hot, hot, hotter than hell
You know she's gonna leave you well done
Hot, hot, hotter than hell
She'll burn you like the midday sun

(mann 53 år fra Oslo) fr. 17 feb. 2017 19:04 Privat melding

@Mjau
Heisann, du! Velkommen med på laget her nå! Hyggelig å høre fra deg. Åssen sjokoladekake lager du? Men obs! Jeg sliter med høyt blodtrykk, så ikke gi meg griller, men vær rimelig nøktern i hvordan du beskriver kaka. Promise?

Sikle...! 😋

(mann 53 år fra Oslo) fr. 17 feb. 2017 19:14 Privat melding

@PEP
Sånn er det bare, kompis. Ikke noe å gjøre med det. Men! Du har øl og jeg har whisky. Og vi liker begge rock n´ roll begge to. Kvelden vil bli bra. Det er sikkert. 🎸🍺🥃

(mann 33 år fra Akershus) fr. 17 feb. 2017 19:25 Privat melding

Så Pep og Hov
Et par ting:

1. Pep - Slutt å sleik rompa til Hov er du snill.
2. Dere begge har tydelig et veldig stort behov for å formidle foran,alle flere ganger på forum, at jeg har vært med en eldre dame. Ja, hva er problemet?

Er det en egen agenda mot meg? Jeg har ikke behov for å verken skrive med dere, eller om dere.
Er meningen bak å formidle dette, og stille seg selv i bedre lys?
Jeg bare lurer?

Vær så snill og svar på en voksen måte, og ikke sånn: "dette var sårt for deg, eller slapp av"
Jeg forventer et seriøst svar.

(mann 53 år fra Oslo) fr. 17 feb. 2017 19:27 Privat melding

Biffen er i jernpanna nå. En lekker sak på 327 gram. Entrecote selvfølgelig, med masse marmorert fett.

Potetene steker under lokk i sautepanna slik at de blir møre inni. De siste minuttene steker jeg de uten lokk slik at skorpen karamelliseres.

Bearnaise sausen putrer på svak varme nå. Har heldigvis ikke skilt seg, ikke nå iallfall. Cluet med bearnaise er varmebehandlingen. Ikke alltid jeg får det til, men i kveld ser det ut til å gå bra. 😋

AC/DC "Thunderstruck" guffer på her. Jeg rocker med...

I was caught
In the middle of a railroad track (thunder)
I looked round
And I knew there was no turning back (thunder)

My mind raced
And I thought what could I do (thunder)
And I knew
There was no help,
no help from you (thunder)

Sound of the drums
Beating in my heart
The thunder of guns
Tore me apart
You've been
Thunderstruck

Rode down the highway
Broke the limit, we hit the town
Went through to Texas, yeah Texas,
and we had some fun
We met some girls
Some dancers who gave a good time

Broke all the rules
Played all the fools
Yeah yeah they, they, they blew our minds
And I was shaking at the knees
Could I come again please
Yeah them ladies were too kind
You've been
Thunderstruck

I was shaking at the knees
Could I come again please

Thunderstruck, Thunderstruck,
It's alright, we're doin' fine

(kvinne 48 år fra Vestfold) fr. 17 feb. 2017 19:29 Privat melding

Å, det hørtes vanvittig godt ut, @MortenC! :)

(mann 53 år fra Oslo) fr. 17 feb. 2017 19:33 Privat melding

@Taklampa @PEP
Ta gjerne den praten ett annet sted, gutter. I kveld skal det være gode vibber i denne tråden, og kun det. Håper den er grei?

Ikke for å være vrien, men liker bare ikke dårlige vibber og brems når jeg vil ha det gøy. Det tror jeg neppe andre gjør heller.

(mann 53 år fra Oslo) fr. 17 feb. 2017 19:37 Privat melding

Åååååååååå...! Mitt blodtrykk!

Faen ta deg, Mjau! Dette skal du jammen få igjen! 😡

(går inn i stua og henter frem boka med torturmetoder fra middelalderen........ska me sjå her)

(mann 53 år fra Oslo) fr. 17 feb. 2017 19:44 Privat melding

@Mayazin
Mmmmmmmmmmmmm...! Solid pleasure!

Just sayin´! 😜

(kvinne 54 år fra Østfold) fr. 17 feb. 2017 19:48 Privat melding

Har en pose nøtter, jeg, på jobb...🙄

(mann 53 år fra Oslo) fr. 17 feb. 2017 19:57 Privat melding

Det var hyggelig av deg, Mjau, men jeg må være hjemme i kveld. Skal øyeblikkelig sette en lekker entrecote med stekte poteter og hjemmelaget bearnaise til livs.

Tar det gjerne en annen gang om du er åpen for det. En klem skal du få for tilbudet. 🤗

(kvinne 54 år fra Østfold) fr. 17 feb. 2017 19:57 Privat melding

De smaker nok ikke like godt som de jeg har i påsan min, Hov 😂😂😂 pecan, vettø

(kvinne 54 år fra Østfold) fr. 17 feb. 2017 20:04 Privat melding

Flørter du med meg, Hov?? Ante meg at du liker meg litt..😽

(mann 53 år fra Oslo) fr. 17 feb. 2017 20:15 Privat melding

Dere er en trivelig gjeng. Kult å ha dere i tråden. Håper dere har det fint nå i kveld, alle sammen.

Jeg er igang med biff-måltidet nå. Kjøttet er mørt og lekkert, rødt inni og saften renner av det. De stekte potetene er myke inni og sprø uttapå. Bearnaise sausen smaker av smør, eggeplomme, hvit pepper, persille og estragon. Fin fedme og syrlighet.

Vinen er en bra match til maten. Kraftig og velkomponert. Sødmefull fruktighet med aroma av sort steinfrukt, mørke bær, sjokolade, lakris, krydder, lær, balsam, litt tobakk og fat. Bra struktur og konsentrasjon.

Bon appetit! 😋

(mann 53 år fra Oslo) fr. 17 feb. 2017 20:30 Privat melding

Jeg nyter måltidet, slafser og stønner høyt, skyller ned med vin, fortsetter nytelsen...

Bra utvikling på kvelden så langt.

Def Leppard er på anlegget og guffer på med fet rock n´ roll. 🎸

Hold onto your hat, hold onto your heart
Ready, get set to tear this place apart
Don't need a ticket, only place in town
That'll take you up to heaven and never bring you down
Anything goes! Anything goes!

Women to the left, Women to the right
There to entertain and take you thru the night
So grab a little heat and come along with me
'Cause your mama don't mind what your mama don't see
Anything goes! Anything goes!

Rock! Rock! till you drop
Rock! Rock! never stop
Rock! Rock! till you drop
I say Rock! Rock! to the top

Ridin' into danger, laughin' all the way
Fast, free and easy, livin' for today
Gotta lip service, get it while you can
Hot, sweat 'n' nervous love on demand
Anything goes! Anything goes!

Rock! Rock! Give it to me
It's what I got goin' thru' me
Don't ever stop do it to me
Yeah, Rock! Rock! You really move me

Hold on, hold on, hold tight
We're gonna rock tonight
Too loud man, too loud

Skjult ID med pseudonym blingbling fr. 17 feb. 2017 20:32

'Kult'. Lammekjøtt en annen gang da?

(mann 53 år fra Oslo) fr. 17 feb. 2017 20:37 Privat melding

"Lammekjøtt" er noe jeg ikke styrer etter.

En flott kvinne derimot som har utstråling, intelligens, varme og humor, i tillegg til at hun er forførende og attraktiv er the real thing. Jepp! 👍

Skjult ID med pseudonym blingbling fr. 17 feb. 2017 20:45

Tror du jeg er født i går?

(mann 53 år fra Oslo) fr. 17 feb. 2017 20:54 Privat melding

@blingbling
Veit ikke hva du legger i "lammekjøtt", kompis? Jeg er vant med at uttrykket betegner ungjenter. Voksne kvinner er jo av et helt annet kaliber.

Jeg er snart ferdig med biff-måltidet. Etterpå blir det whisky og Hemingway.

Skål! 🍷

Skjult ID med pseudonym blingbling fr. 17 feb. 2017 20:59

Nettopp også kaliber👍🏼

(mann 53 år fra Oslo) fr. 17 feb. 2017 21:21 Privat melding

Ååååååååååååå...! Stønn! Biff-måltidet er fortært.

Jeg er god og mett nå. Føler intenst velbehag. Drikker ut det siste av vinen i glasset og reiser meg fra bordet: Går bort til bokhylla og finner novellesamlingen med Hemingway.

Skjenker whisky i det tunge whiskyglasset. Tar en slurk av brennevinet.......aroma av malt. karamell, tørket frukt, jod, gasbind, hamp, tobakk, lakk, honning, oliven, sjokolade, sjø, røyk, toner av vanilje og sherry. En flott maltwhisky. Rik, rustikk og nyansert.

As I was goin' over the Cork and Kerry mountains
I saw Captain Farrell and his money he was countin'
I first produced my pistol and then produced my rapier
I said stand and deliver or the devil he may take ya

As I was goin' over the Cork and Kerry mountains
I saw Captain Farrell and his money he was countin'
I first produced my pistol and then produced my rapier
I said stand and deliver or the devil he may take ya

I took all of his money and it was a pretty penny
I took all of his money yeah and I brought it home to Molly
She swore that she'd love me, no never would she leave me
But the devil take that woman yeah for you know she tricked me easy

Musha ring dum a doo dum a da
Whack for my daddy-o
Whack for my daddy-o
There's whiskey in the jar-o

Being drunk and weary I went to Molly's chamber
Takin' my money with me, but I never knew the danger
For about six or maybe seven in walked Captain Farrell
I jumped up, fired off my pistols and I shot him with both barrels

Musha ring dum a doo dum a da
Whack for my daddy-o
Whack for my daddy-o
There's whiskey in the jar-o

Now some men like the fishin' and some men like the fowlin'
And some men like ta hear, ta hear the cannon ball a roarin'
Me I like sleepin', specially in my Molly's chamber
But here I am in prison, here I am with a ball and chain yeah

Musha ring dum a doo dum a da
Whack for my daddy-o
Whack for my daddy-o
There's whiskey in the jar-o

Whiskey in the jar-o
Musha ring dum a doo dum a da
Musha ring dum a doo dum a da
Hey, musha ring dum a doo dum a da
Musha ring dum a doo dum a da

(mann 53 år fra Oslo) fr. 17 feb. 2017 22:42 Privat melding

Da setter jeg meg ned i godstolen i stua. Tar en slurk av whiskyen og fyrer opp pipa, åpner boka og beveger meg inn i Hemingways verden...

Skjult ID med pseudonym Hønemor fr. 17 feb. 2017 22:49

Nå fikk jeg lengselsfullt lyst til å dra tilbake til vestkysten av Irland som jeg var en ukes tid senest nå september i fjor. Vandre rundt blandt sau, stein og drikke mye godt øl. Jeg drikker ikke whiskey ... men når jeg er i Irland blir det alltid litt nipping..
Jeg har bodd i Irland og har sterke røtter derfra .. tror jeg.. kjenner det langt inni meg når jeg sitter på en pub og han værbitte karen i hjørnet synger på disse vakre arbeiderklasse sangene sine.
Jeg bodde i Irland i mitt tidligere liv.. mulig ble jeg brent på bålet.. som heks..
Det gjenspeiler seg i hva jeg jobber meg i dette livet

(mann 53 år fra Oslo) fr. 17 feb. 2017 23:56 Privat melding

"Molo, ropte hun. "Molo! Molo!"
Så sa hun: "Harry, Harry!" Og så høyere og høyere: "Harry! Å, kjære! Å Harry!"
Det kom ikke noe svar og hun kunne ikke høre at han pustet
Utenfor teltet laget hyenen den samme underlige lyden som hadde vekket henne. men hun hørte den ikke for hjertet hennes banket så høyt.

---

Jeg lukker boka. Tung tobakksrøk og en søtlig eim av whisky henger i stua. "Kilimanjaros sne" er en fantastisk novelle. En av Hemingways beste, synes jeg. Følsom og intens skildring av livets kraft og verdi, men også dets forgjengelighet og skjørhet. En øm, sår og meget vakker novelle. Jeg er beveget inni meg, slik jeg alltid opplever når jeg leser stor diktning.

Reiser meg fra stolen og stryker meg gjennom håret. Whiskyen har gjort meg varm. Kvelden har vært veldig fin så langt.

(mann 53 år fra Oslo) lø. 18 feb. 2017 00:08 Privat melding

Det har nettopp passert midnatt nå. Jeg setter The Stones "Midnight Rambler" fra det sterke albumet "Let It Bleed" på anlegget.

Tar en slurk av whiskyen, fyrer opp pipa på ny, og lytter til låta...

Did you hear about the midnight rambler
Everybody got to go
Did you hear about the midnight rambler
The one that shut the kitchen door
He don't give a hoot of warning
Wrapped up in a black cat cloak
He don't go in the light of the morning
He split the time the cock'rel crows
Talkin' about the midnight gambler
The one you never seen before
Talkin' about the midnight gambler
Did you see him jump the garden wall
Sighin' down the wind so sad
Listen and you'll hear him moan
Talkin' about the midnight gambler
Everybody got to go
Did you hear about the midnight rambler
Well, honey, it's no rock 'n' roll show
Well, I'm talkin' about the midnight gambler
Yeah, the one you never seen before
[ad lib]
Well you heard about the Boston...
It's not one of those
Well, talkin' 'bout the midnight...sh...
The one that closed the bedroom door
I'm called the hit-and-run raper in anger
The knife-sharpened tippie-toe...
Or just the shoot 'em dead, brainbell jangler
You know, the one you never seen before
So if you ever meet the midnight rambler
Coming down your marble hall
Well he's pouncing like proud black panther
Well, you can say I, I told you so
Well, don't you listen for the midnight rambler
Play it easy, as you go
I'm gonna smash down all your plate glass windows
Put a fist, put a fist through your steel-plated door
Did you hear about the midnight rambler
He'll leave his footprints up and down your hall
And did you hear about the midnight gambler
And did you see me make my midnight call
And if you ever catch the midnight rambler
I'll steal your mistress from under your nose
I'll go easy with your cold fanged anger
I'll stick my knife right down your throat, baby
And it hurts!

Skjult ID med pseudonym The the lø. 18 feb. 2017 00:09

Jeg vil anbefale dere å lese Tom Clancy, gjerne i en eim av whiskey, ingen roper "molo, molo", men jeg kan love dere alle at det er mer dagsaktuelt enn noensinne!

Skjult ID med pseudonym The the lø. 18 feb. 2017 00:12

Hovmester, musikk tråden din - det er din greie! ...du er litt kjedelig..

Skjult ID med pseudonym The the lø. 18 feb. 2017 00:20

Skal du først lese en bok, er det ikke noe poeng i å ikke lese Tom Clancy!

(mann 53 år fra Oslo) lø. 18 feb. 2017 00:26 Privat melding

@Hovmester
Ja, jeg er glad i whisky. Har vært en pasjon i mange år nå.

I kveld nipper jeg rolig til whiskyen for å oppleve dens komplekse og finstemte aroma. Fjerde glasset nå, og det er ikke så gærnt.

Det er sagt at whisky er poesi på flaske. Jeg har sansen for den måten å beskrive whisky på.

Min eks gjorde narr av meg engang. Hun mente at jeg var opphengt i pipe og whisky, noe hun forsåvidt hadde rett i. Noen måneder etter at forholdet mellom oss var slutt sa hun: "Du kan få omtrent den du vil ha, men det ser ut til at pipe og whisky er langt viktigere."

Vi lo godt av den bemerkningen, både hun og jeg.

Skjult ID med pseudonym blingbling lø. 18 feb. 2017 00:40

Jeg og humrer litt av den bemerkningen.

Skjult ID med pseudonym The the lø. 18 feb. 2017 00:46

Jeg tok en blue label på et dårlig nachspiel i Sarajevo for noen år siden. Før det helte jeg en 21. Årig royal salute (keramikk) over en naken kvinnekropp på en eller annen strand..jeg tror det var i Europa, men ikke sikker! Aroma og finstemt kompleksitet var vell verdt en lucky strike! I kveld nipper jeg heftig til en rødvin!

Skjult ID med pseudonym Cllou lø. 18 feb. 2017 00:49

Hysj. Tabu! Bohemer drikker ikke cola 😦😵🙃

Skjult ID med pseudonym The the lø. 18 feb. 2017 00:49

En helt ordinær rødvin..

Skjult ID med pseudonym The the lø. 18 feb. 2017 00:58

Nå har jeg vært å tatt en deilig lucky s. Og jeg kom på at jeg hadde hele serien med royal salute (til og med hvit og svart), men jeg husker ikke når jeg drakk det....

(mann 53 år fra Oslo) lø. 18 feb. 2017 00:59 Privat melding

@Hovmester
Ja, hender selvsagt jeg drikker cola, og da Coca~Cola. Det finnes bare en Coke. Alt annet er brus.

Jeg har et opplegg når jeg lager burgere hjemme. Før jeg går igang tar jeg på meg slitte blå jeans, hvit t-skjorte og har brylcreem i håret. Akkurat slik rock n´ roll gutta gjorde det på 50-tallet. Musikken på anlegget er Elvis. Jeg mekker og spiser burgerne. Etterpå har jeg vanilje milkshake som dessert. Også den lager jeg fra bunnen av. Drikke til maten er iskald Coca~Cola.

Når jeg har spist er det tid for film. Jeg veksler mellom to filmer hver gang. Den ene er "Rebel Without A Cause" med James Dean. Den andre er "The Wilde One" med Marlon Brando.

Det er et konsept for en helaften som jeg synes er knall. Jeg kjører det hver gang jeg har burgere hjemme. Opplegget gir meg en skikkelig feelgood. En totalopplevelse, om du vil.

Første gangen jeg kjørte dette opplegget da min eks og jeg var sammen utbrøt hun: "Herregud! Hvem andre gjør noe sånt?" Hun likte det godt og var med på moroa. Vi danset til ett par tre Elvis låter den kvelden.

Elvis var ikke irrelevant mellom henne og meg. Da vi ble sammen sa jeg at når vi skulle flytte sammen (som ikke ble noe av) ville jeg synge "Love Me Tender" for henne, akkurat slik Nicolas Cage gjør i David Lynch filmen ""Wild At Heart". Og da ville jeg ha på meg min rock n´ roll lærjakke, som er tung som bly. Hun likte ideen.

Du kan lese om opplegget på min blogg. Storyen finner du under "Mat og drikke" i hovedmenyen. Den heter "Burger & Elvis".

For tre år siden ble jeg intervjuet i Aftenposten A-magasinet delvis på grunn av dette opplegget. Du kan lese om intervjuet på bloggen. Storyen finner du under "Headlines" i menylinja øverst på skjermen. Den heter "I medias søkelys".

(mann 53 år fra Oslo) lø. 18 feb. 2017 01:21 Privat melding

@Hovmester
Jeg kjører Burger & Elvis kun når jeg vil ha det gøy. Ikke ellers. Nei, jeg blir ikke lei noen av de to filmene. De er klassikere og uslitelige sånn sett.

Jeg har heller ikke så god greie på sånn teknikk. Anlegget mitt, med kabler og alt, er kjøpt på Hi-Fi Kubben på Grensen. Det har vært min faste sjappe for sånne ting i mange år. Jeg stoler på de som jobber der. Har aldri vært misfornøyd med noen av kjøpene.

(mann 53 år fra Oslo) lø. 18 feb. 2017 01:22 Privat melding

@Nyperosa
Natta, sunshine! 😴

(mann 53 år fra Oslo) lø. 18 feb. 2017 01:33 Privat melding

NAD forsterkeren er C356BEE

Dali høytalerne er LEKTOR 6

Ikke det mest avanserte, men dekker mitt behov bra. Jeg er godt fornøyd med lydgjengivelsen anlegget gir.

Skjult ID med pseudonym The the lø. 18 feb. 2017 01:33

J eg har mye NAD, kjøpte det av disco George!

Skjult ID med pseudonym The the lø. 18 feb. 2017 01:35

...han solgte også mye whiskey innimellom alle kablene - helt sant!

(mann 53 år fra Oslo) lø. 18 feb. 2017 01:46 Privat melding

De fleste har vel lagt seg nå, antar jeg. Her hos meg er det ennå gode vibber og fet rock n´ roll. Jeg setter "Let It Bleed" på anlegget enda en gang. Blir bare ikke lei av dette flotte albumet.

"Gimme Shelter" flyter ut i stua...

Oh, a storm is threat'ning
My very life today
If I don't get some shelter
Oh yeah, I'm gonna fade away

War, children, it's just a shot away
It's just a shot away
War, children, it's just a shot away
It's just a shot away

Ooh, see the fire is sweepin'
Our very street today
Burns like a red coal carpet
Mad bull lost your way

War, children, it's just a shot away
It's just a shot away
War, children, it's just a shot away
It's just a shot away
Rape, murder!
It's just a shot away
It's just a shot away
Rape, murder!
It's just a shot away
It's just a shot away
Rape, murder!
It's just a shot away
It's just a shot away

The floods is threat'ning
My very life today
Gimme, gimme shelter
Or I'm gonna fade away

War, children, it's just a shot away
It's just a shot away
It's just a shot away
It's just a shot away
It's just a shot away

I tell you love, sister, it's just a kiss away
It's just a kiss away
It's just a kiss away
It's just a kiss away
It's just a kiss away
Kiss away, kiss away

Skjult ID med pseudonym The the lø. 18 feb. 2017 01:49

Ja se her...samme gamle..

(mann 53 år fra Oslo) lø. 18 feb. 2017 01:56 Privat melding

@Thethe
Jepp! De gamle er eldst. Og riffene til Keith Richards blant av de feteste innen rocken. Få spiller som ham. Han har samme status som Jimi Hendrix, og det sier igrunnen sitt.

Skjult ID med pseudonym The the lø. 18 feb. 2017 01:59

Ja, jeg er stor fan av både Stones og Jimi Hendrik, og hva så...vil du jeg skal klippe og lime inn noe...?

(mann 53 år fra Oslo) lø. 18 feb. 2017 02:02 Privat melding

@Thethe
Gjør hva du vil så lenge du sprer gode vibber. Her står du fritt. Iallfall for min del.

Skjult ID med pseudonym The the lø. 18 feb. 2017 02:04

Jeg skulle til å spørre deg om hva du mener med gode vibber...men jeg må sikkert lese meg gjennom nok en sang, så jeg skal la det være.

(mann 53 år fra Oslo) lø. 18 feb. 2017 02:08 Privat melding

@Hovmester
Det vet jeg for lite om. Folk prioriterer jo ulikt og har ulik interesse for musikkanlegg. Det som undrer meg dog er at mange kjøper sånt på supermarkeder og lignende. Ingenting slår en god faghandel. Hverken når det gjelder Hi-Fi utstyr eller andre ting.

(mann 53 år fra Oslo) lø. 18 feb. 2017 02:10 Privat melding

@Thethe
Gode vibber er et uttrykk jeg har fra romanen "På kjøret" av Jack Kerouac (originaltittel "On The Road"). Betyr det samme som feelgood.

Skjult ID med pseudonym The the lø. 18 feb. 2017 02:13

OK, jeg vet nok hva "gode vibber" betyr, jeg har det ikke fra en roman...mer fra et levd liv!

Skjult ID med pseudonym The the lø. 18 feb. 2017 02:16

Det er bra hovmester! Da vet jeg hvem jeg skal spørre neste gang...vet du noe om dette DAB-helvete? Og da særlig ift bil?

(mann 53 år fra Oslo) lø. 18 feb. 2017 02:21 Privat melding

@Hovmester
Jeg er enig i at det er forskjell på Keith Richards og Jimi Hendrix. Keith er langt unna teknikken, innlevelsen, følsomheten og finessen til Jimi. Poenget var at Keith har samme status som rockegitarist som det Jimi har som bluesgitarist. Keith er legendarisk for riffene sine. Det kan ikke bestrides.

Skjult ID med pseudonym The the lø. 18 feb. 2017 02:25

Hvor har du lest dette, Morten?

(mann 53 år fra Oslo) lø. 18 feb. 2017 02:30 Privat melding

@Thethe
Tja? Si det? Jeg leser litt her og der om musikk. Har gjort det helt siden ungdomsåra da jeg leste musikkblekka Puls regelmessig. Hvor jeg har det om Keith og Jimi fra husker jeg ikke nå. Hvis du vil finne ut av kilder kan du jo søke på Google.

(mann 53 år fra Oslo) lø. 18 feb. 2017 02:47 Privat melding

Da køyer jeg, folkens!

Trettheten kommer sigende nå og øya glipper. Jeg har flere ting som må gjøres i morgen. Vil ha god tid og unngå stress, så jeg må ikke stå for sent opp.

Den kule nye nabo´n kommer ved 18-tiden til vorspiel. Mulig han tar med seg ett par kompiser. Etter det bærer det til en av de beste brune barene i byen. Og der blir det full fres med whisky og tvilsomme damer til langt ut på natt. You bet!

Vi prates i morgen.

Sov godt!

(mann 53 år fra Oslo) lø. 18 feb. 2017 09:02 Privat melding

Gjeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeesp...!

God morgen, folkens!

(mann 53 år fra Oslo) lø. 18 feb. 2017 09:10 Privat melding

Tar på meg slåbroken og tusler ut i stua. Det henger ennå en svak eim av pipetobakk og whisky i stua. Henter inn avisa (Klassekampen). Går inn på kjøkkenet og setter over til morgenkaffe. Koker vann i vannkokeren og maler bønner. Tusler ut på badet og tar min morgendusj mens kaffen brygges i presskanna.

(mann 53 år fra Oslo) lø. 18 feb. 2017 09:23 Privat melding

@Hovmester
Morn, kompis! Står til med deg? Igang med morgenkaffen?

Morten heter jeg.

(kvinne 54 år fra Østfold) lø. 18 feb. 2017 09:26 Privat melding

Også bursdag'a gitt! Grattis m dagen,- høres ut som den skal bli bra! 🎉🎈🎉😉

(kvinne 48 år fra Vestfold) lø. 18 feb. 2017 09:36 Privat melding

God morgen, og gratulerer med dagen, @Morten! :)
Navnesang fra barnehagen, @Hovis?;)
Hei @gille! :)

(mann 53 år fra Oslo) lø. 18 feb. 2017 09:39 Privat melding

Heisann @gille ! Mange takk! Ja, jeg håper dagen skal bli bra.

Må ordne ting og tang på dagen. Skal på byen i kveld. Før byen blir det vorspiel hos meg. Den nye nabo´n i oppgangen her jeg bor blir med. Mulig han tar med seg ett par kompiser.

Jeg har åpen invitasjon på min blogg til bursdagsfesten som skal være på en av byens brune barer. Invitasjonen er blitt publisert på Twitter noen ganger nå. Kan være det kommer mange, kan være det kommer få. Uansett vil jeg ha det gøy i kveld. 🍾🍹🥂

(mann 53 år fra Oslo) lø. 18 feb. 2017 09:41 Privat melding

@Hovmester
Jepp! Det gjør jeg. Jeg blir 51 år ung i dag. 🍾

(mann 53 år fra Oslo) lø. 18 feb. 2017 09:44 Privat melding

God morgen @Mayazin ! Mange takk! I kveld blir det full fres på en av byens brune barer. 🍾

(mann 53 år fra Oslo) lø. 18 feb. 2017 09:48 Privat melding

God morgen @Mjau ! Jeg har lite teknisk greie på musikkanlegg. Bor du i Oslo eller i nærheten av byen? Isåfall kan jeg anbefale Hi-Fi Klubben: Meget bra faghandel innen lyd og bilde. Folka der kan det de driver med. Hvis du tar deg en tur og spør dem vil de gi deg gode råd. Alternativt en annen faghandel i nærheten av der du bor. Det er mitt tips. Bedre en det kan jeg ikke hjelpe deg. 🎼

(mann 53 år fra Oslo) lø. 18 feb. 2017 09:58 Privat melding

Fint innlegg du hadde i går @Hønemor Det om Irland. Jeg har aldri vært i Irland, men hørt at det er vakkert der og at folk er mer sosiale enn her i Norge.

Så du liker ikke whisky? Nei, noen gjør jo ikke det. Til å begynne med likte heller ikke jeg whisky, men det kom seg. Det engelskmennene kaller for aquired taste. Men du liker øl? Det gjør jeg også. Jeg har det man kaller for "pubmuskel". Den muskelen man får når man er på pub og drikker øl (vom).

Hvis du vil ha en morgenklem gir jeg den gjerne. 🤗

(mann 53 år fra Oslo) lø. 18 feb. 2017 10:10 Privat melding

God morgen @Ertaberta !

Jeg har jo søndagen til å hente meg inn igjen. Regner med at mandagen skal gå helt fint. Blir ikke mye alkohol på byen i kveld for min del. Drikker meg aldri full når jeg er ute på byen. Blir så mye styr med penger, kredittkort og nøkler og sånn. Blir også mye styr med å komme seg hjem. I tillegg kan man jo ramle borti folk som ikke er helt stødige eller vennlige. Men moro skal det bli! Jeg er ikke den som sitter i et hjørne og sturer, akkurat.

Ikke snilt liv mot kroppen? Tja? Jeg lever som jeg gjør. Har hatt denne livsstilen i mange år nå. Tidligere trente jeg på SATS og svømte på Tøyenbadet. Det droppet jeg etter noen år da jeg stadig fikk fotsopp, tross at jeg brukte sandaler i garderoben og dusjen samt smurte føttene med kremer. Nå går jeg ofte turer i marka, som ligger rett ved her jeg bor.

(mann 53 år fra Oslo) lø. 18 feb. 2017 10:16 Privat melding

@Mjau
Ok. Vedkommende kan sikkert gi deg råd og anbefalinger. Beklager at jeg ikke kunne gjøre det. Håper du får et bra anlegg som du blir fornøyd med.

Skjult ID med pseudonym Solo lø. 18 feb. 2017 10:22

Jeg var så heldig for noen år siden, og fikk være med en kompis til familien hans i Gravesend.
Så 100 % Engelsk som jeg så for meg, Familien bodde i et smalt 3 etg hus. Søndagsstek ble servert med gravy og yourkshire pudding ++. Maten levde opp til forventninge, og var fantastisk for en matelsker som meg. Ut på kveldinga ble det tur til den lokale puben, som sikkert har vært der siden steinalderen. Varme og immøtekommende mennesker, og godt øl, Live folkemussik. Alt utenom min Petter Solberg engelsk var perfekt.
Sånn kort om den turen!
Unner alle andre en sånn opplevelse.

Har heldigvis en stampub i "byn" jeg bor ved.
De har egenbrygget øl fra 2 leverandører, Den ene er Gulating.
Hyggelige dørvakter som hilser pent hver gang du kommer, og serverer kaffe hvis det er litt for mye innabords.
Kjempehyggelige bartendere.Livemusikk og quiz hver Onsdag. Helt innafor hos meg.

Skjult ID med pseudonym Cllou lø. 18 feb. 2017 10:25

@MortenC
Jeg drikker Grans Cola Light. Men så er ikke jeg bohem da ;D

(mann 53 år fra Oslo) lø. 18 feb. 2017 10:39 Privat melding

Heisann @Solo Det høres veldig alright ut. Jeg har vært lite i England. Kun vært i Nottingham da jeg var i tenårene og i London sammen med min eks.

Turen til London var veldig fin. Min eks kjenner folk innen finans- og oljebransjen i flere land da hun har jobbet som headhunter. Hun kjenner blant annet ei dame som jobber som journalist i Englands fremste oljetidsskrift.

Vi var på restaurant samme med henne og typen hennes og spiste lunsj en lørdag formiddag. De var medlemmer av en alternativ klubb i Soho der forfattere, kunstnere, journalister, studenter og freaka folk vanker. Det er en lukket klubb og kun medlemmer har adgang. Vi fikk låne medlemskortet hennes. Dro så på klubben om kvelden sammen med en venn av meg som studerte på Kings College.

Fy flate for en kveld det ble! Klubben ligger i en gammel men rehabilitert bygård og er på flere etasjer. Den har flere barer, scener for cabaret og teaterfremvisning, bokcafé og mye annet spennende.

Selvsagt ble det nachspiel. Det hadde vi i leiligheten i Shoreditch der vi bodde. Den kvelden og natten var en veldig fin opplevelse.

(mann 53 år fra Oslo) lø. 18 feb. 2017 10:42 Privat melding

Heisann @Cllou ! Det du liker, det liker du. Sånn er det jo bare. 🍶

Skjult ID med pseudonym Cllou lø. 18 feb. 2017 10:44

Så sant så sant. Morgenskål ;)

(mann 53 år fra Oslo) lø. 18 feb. 2017 10:49 Privat melding

Heisann @Nyperosa ! Mange takk! Hyggelig. 😊

Skjult ID med pseudonym Solo lø. 18 feb. 2017 10:56

Gratulerer med dagen, Morten.
Håper du får en fin feiring.
Jeg har vært i London, og opplevde det som en innertier.
Hvis du skulle finne deg der senere- besøk Camden Market.
Eneste minuset med London er som alle andre storbyer. Jeg trives best å bo på landet, da jeg liker rolige naturlige omgivelser.

(mann 53 år fra Oslo) lø. 18 feb. 2017 11:00 Privat melding

@Hovmester
Jeg har vært for lite i England til å kunne uttale meg om det.

Engelskmennene er jo kjent for mye. At de er korrekte og stive i det daglige, men når de er på fest eller fotballtribunen slipper de hemningen løs. Jeg har møtt noen engelskmenn og syntes de var fine mennesker. Noe av det jeg liker ved dem er den særegne humoren som de har. Den har jeg virkelig sansen for.

Det hender at jeg ser debatter i Underhuset på YouTube, Veldig morsomme debatter, skal jeg si deg. Skarp og ironisk humor brukes flittig av representantene når de holder sine innlegg, salen jubler og buer høyt, latteren runger, og Speaker må gang på gang klubbe ned og rope: "Order! Order!" 😂

(mann 53 år fra Oslo) lø. 18 feb. 2017 11:07 Privat melding

Mange takk for det @Solo ! Hyggelig. Og takk for tipset. Det er notert. 😊

Jeg kommer fra bygda. Flyttet inn til Oslo da jeg skulle begynne på Blindern. Har bodd her i byen siden. Jeg liker store byer og tilbudet de har, især kulturtilbudet. Marka ligger rett ved her jeg bor og E6´en er langt unna slik at luften er frisk og god. Et rolig boligområde der både barnefamilier og enslige bor, etniske norske og folk med innvandrerbakgrunn. Jeg trives godt her.

(mann 53 år fra Oslo) lø. 18 feb. 2017 11:18 Privat melding

@Hovmester
Har du sett "En fisk ved navn Wanda"? Den poengterer det du hevder om engelskmenn nå.

Første gangen jeg så filmen, på en kino i København for mange år siden, hylte jeg av latter. Siden har jeg sett filmen flere ganger. Har den på dvd i min filmsamling. En av de morsomste filmene jeg vet om. Full av scener og replikker som tar på både engelskmenn og amerikanere på kornet.

Især liker jeg scenen der Jamie Lee Curtis sier til Kevin Klein: "You think you´re so intellectual! Don´t you ape?" Kevin Klein svarer med et overlegent glis: "Apes don´t read philosophy!" Så repliserer Jamie Lee Curtis sarkastisk: "Yes, they do! They just don´t understand it."

Jeg simpelthen elsker den filmen. 😂

Skjult ID med pseudonym Cllou lø. 18 feb. 2017 11:20

@Hovmester 11:04

England er symbollandet for personlighetstype '5' i Enneagrammet.
Det er årsaken.

Skjult ID med pseudonym Solo lø. 18 feb. 2017 11:23

Kulturlivet er klart med utbredt, men nå er jeg ikke så kultivert av meg.
Jeg lever og ånder for enkle gleder her i livet. De koster så lite samtidig som de kan gi så stor glede.

Jeg har bodd noen år i byn og renger meg som godt kjent.
Oslo har self sjarmert meg med de skjulte perler.
Hvis jeg skulle bodd i byn ville jeg valgt ekeberg, men husene der går nok aldri ut på den åpne markedet. Ellers liker jeg sjøen, og kunne godt tenke meg Bygdøy eller Snarøya/Fornebu.
Har du vært på utkikkspunktet over tøyenparken, MortenC?

(mann 53 år fra Oslo) lø. 18 feb. 2017 11:45 Privat melding

@Solo
Ja, jeg har vært i Tøyenparken, men lenge siden nå.

Byer har både bra og dårlige sider. Alle byer har det, uansett størrelse. De bra sidene ved Oslo er det menneskelige og kulturelle mangfoldet og fargerikheten. De dårlige sidene er støyen og forurensningen.

Jeg kjenner folk som bor på Ekeberg og har vært der endel. En fin hageby. Rolig og etablert der. Kunne godt tenkt meg å bo der selv.

En ulempe ved Oslo er at byen er så konesentrert. Omtrent alt innen kultur- og musikkliv er lokalisert i sentrum og nærområdene omkring. Jeg liker blant annet å gå på rocke- og bluesklubber for å høre band. Det blir det lite av da jeg bor et stykke unna sentrum og siste T-bane går rett over midnatt. Dermed mister jeg flere konserter jeg kunne tenkt meg å gå på. Men ok. Man kan ikke få alt og jeg liker å bo her tross den ulempen.

Skjult ID med pseudonym Solo lø. 18 feb. 2017 11:55

Logitstikk problemer er ingen case.
Du må finne deg en kjerring innafor ring 2, MortenC.

Mange fordeler og ulemper. Lurer på hva som skjer med arkitekturen i Oslo. Har de noe som helst samkjøring der?

Anyways: Skur 33, Passasjen ved grensen, utkikkspunktet på tøyen Matahllen, Akerselva opp til Thorsov, hovedøya, tinkern ved skillebekk, is på brygga, botanisk hage, teknisk museum kjelsås, bygdøy andys og den sportspubn ved freia fabrikken som jeg aldri husker hva heter - er mine små perler i Oslo :)

(mann 53 år fra Oslo) lø. 18 feb. 2017 11:59 Privat melding

Ok. Da går jeg igang med å shine opp kåken. Den må ryddes og vaskes. Jeg får gjester i kveld til vorspiel. Da må kåken være presentabel. Senere i dag mekker jeg saftige cheeseburgers. Det blir digg.

Deep Purple er satt på anlegget nå. Den fete låta "You Keep On Moving" flyter ut i stua...

Vi prates!

You keep on moving
Far away far away
You keep on moving
Far away far away
Everyday wheels are turning
And the cry still returning

Dawn will soon be breaking
The day has just begun
You put your arms around me
Like a circle 'round the sun
Dance across the seasons
To a place that no one knows
Where angels fear to tread

(mann 53 år fra Oslo) lø. 18 feb. 2017 14:09 Privat melding

Well, anyway folks!

Soon partytime here!

And anything goes tonight...

You know! 🍾🍾🍾

They say it's your birthday
It's my birthday too, yeah
They say it's your birthday
We're gonna have a good time
I'm glad it's your birthday
Happy birthday to you

Ah
Come on

Yes we're going to a party party
Yes we're going to a party party
Yes we're going to a party party

I would like you to dance (Birthday)
Take a cha-cha-cha-chance (Birthday)
I would like you to dance (Birthday)
Dance yeah

Oh
Come on

I would like you to dance (Birthday)
Take a cha-cha-cha-chance (Birthday)
I would like you to dance (Birthday)
Oh dance! Dance

They say it's your birthday
Well it's my birthday too, yeah
They say it's your birthday
We're gonna have a good time
I'm glad it's your birthday
Happy birthday to you

Skjult ID med pseudonym Hønemor lø. 18 feb. 2017 14:17

Bursdagsklem til deg Morten 😊

Skjult ID med pseudonym Cllou lø. 18 feb. 2017 14:19

Ja, jeg får forandre min morgenskål til bursdagsskål ;-)

(mann 53 år fra Oslo) lø. 18 feb. 2017 14:19 Privat melding

Mange takk @Mjau ! Hyggelig! Du får en klem, hvis du vil ha den. 🤗

Du kan ta en titt på den åpne invitasjonen jeg har på min blogg om bursdagsfesten i kveld, hvis du vil. Du finner den på menyvalget "Gleden over livet" på menylinja øverst på skjermen. Klikk på "Partytime" der. Scroll nedover så finner du invitasjonen.

Invitasjonen er blitt lagt ut flere ganger på Twitter. Jeg har drøye 5000 følgere der. Det kan komme mange i kveld, eller det kan komme få. Blir spennende å se. Uansett skal det bli gøy. Dét kan du banne på! 🍾🍾🍾

Skjult ID med pseudonym Solo lø. 18 feb. 2017 14:19

Go, go, go, go go, go, go, shawty
It's your birthday
We gon' party like it's yo birthday
We gon' sip Bacardi like it's your birthday
And you know we don't give a feck
It's not your birthday!1

Neh. Kanskje ikke helt innafor. Var bare det eneste jeg kom på av bursdagsang.

Ta deg en sip av Balvenie. Sjæmpego

(mann 53 år fra Oslo) lø. 18 feb. 2017 14:22 Privat melding

Mange takk @Hønemor ! Hyggelig! 😊

Jeg svarte forresten på din kommentar om Irland i dag morges. Vet ikke om du har lest den? Ikke så viktig igrunnen. Jeg er bare nysgjerrig.

(mann 53 år fra Oslo) lø. 18 feb. 2017 14:24 Privat melding

Mange takk @Cllou ! Hyggelig! Jeg skåler selvsagt med deg. Du er ikke så verst. Kult å bli litt kjent med deg. 😊

(mann 46 år fra Oslo) lø. 18 feb. 2017 14:26 Privat melding

MortenC
Nei jeg ække så verst vettø. Heter for så vidt tresnitt. Sees kanskje på festen :-)

(mann 53 år fra Oslo) lø. 18 feb. 2017 14:30 Privat melding

Takker @Solo ! Hyggelig med sang, kompis!

Ja, Balvenie er en meget bra maltwhisky. En av mine favoritter fra Speyside.

Blir nok noe maltwhisky på meg i kveld. Baren vi skal på har et meget godt utvalg av slik whisky. Blant annet har den maltwhisky fra Texas. Selvsagt annerledes enn singel skotsk malt, men kanon bra. Trøkk og power så det holder, for å si det sånn. 🥃

(mann 53 år fra Oslo) lø. 18 feb. 2017 14:32 Privat melding

@tresnitt
Ville vært hyggelig å treffe deg i kveld, kompis. Du vet hvor festen skal være hen? Hvilken bar? Kommer du kan vi ta en whisky sammen. 🥃

(mann 46 år fra Oslo) lø. 18 feb. 2017 14:32 Privat melding

Haha. Jeg synes svarte mæ julebrus er bedre enn whisky :D

(mann 53 år fra Oslo) lø. 18 feb. 2017 14:35 Privat melding

@tresnitt

Ha! Ha! Ha! Og dét skal du ha meg til å tro? 🤣

(mann 46 år fra Oslo) lø. 18 feb. 2017 14:35 Privat melding

Det som er møkkagodt av sånne spritdrikker er forskjellige kombinasjoner av frukter med litt Campari. Kanskje iblandet is av forskjellig slag. Yessss....

(mann 46 år fra Oslo) lø. 18 feb. 2017 14:36 Privat melding

Jeg mente det jeg sa om julebrus :D tross at nei (!) det er IKKE min favoritt :P

Skjult ID med pseudonym Solo lø. 18 feb. 2017 14:43

Tresnitt..
Is av forskjellige slag!

(mann 53 år fra Oslo) lø. 18 feb. 2017 14:53 Privat melding

@Hovmester
Mange takk, kompis! Festen i kveld er byens beste whiskybar. Du vet kanskje hvilken bar det er. Ta deg en tur hvis du har lyst.

Jeg har åpen invitasjon på min blogg. Den er blitt lagt ut på Twitter flere ganger der jeg har noen følgere. Jeg vet ikke hvor mange som kommer i kveld. Det kan komme mange, eller det kan komme få.

Du finner invitasjonen på menyvalget "Gleden over livet". Klikk så på "Partytime" og scroll nedover. 🥃

Skjult ID med pseudonym Cllou lø. 18 feb. 2017 14:56

@Solo
Ja, vannis, som sikkert du tenker på, eller forskjellige iskremsorter + likører.

(mann 53 år fra Oslo) lø. 18 feb. 2017 15:06 Privat melding

Heisann @PEP !

Takker! Hyggelig hilsen å få.

Festen i kveld er på byens beste whiskybar. Sjekk mitt siste svar til @Hovmester i denne tråden. Du er velkommen du også om du har lyst til å bli med på festen. 🥃

(mann 53 år fra Oslo) lø. 18 feb. 2017 15:21 Privat melding

Heisann igjen @PEP !

Den er god. Hygg deg i kveld!

Vi finner ut av når vi skal treffes. Det vil bli kult. Introduserer deg gjerne for whisky, jeg. 🥃

(mann 53 år fra Oslo) lø. 18 feb. 2017 15:56 Privat melding

Da vil jeg bare si...

"Scotch! It´s what a man drinks. If he drinks anything else it´s fair to question his character." - skotsk fyndord

Skål, folkens!

Moroa begynner...

🥃

(mann 53 år fra Oslo) lø. 18 feb. 2017 17:08 Privat melding

Yeah!

Snart er den nye kule nabo´n her. Da braker vorspielet løs.

Full fres utover kvelden og natten!

Jeg sier bare...

The world is my oyster........
Ha ha ha ha ha........

The animals are winding me up
The jungle call
The jungle call

Who-ha who-ha who-ha who-ha

In Xanadu did Kublai Khan

A pleasuredome erect
Moving on keep moving on-yeah
Moving at one million miles an hour
Using my power
I sent it by the hour
I have it so I'm mocking it
You really can afford it-yeah
Really can afford it

Shooting stars never stop
Even when they reach the top
Shooting stars never stop
Even when they reach the top

There goes a supernova
What a pushover-yeah
There goes a supernova
What a pushover

We're a long way from home
Welcome to the Pleasuredome
On our way home
Going home where lovers roam
Long way from home
Welcome to the Pleasuredome

Moving on
Keep moving on

I will give you diamonds by the shower
Love your body even when it's old
Do it just as only I can do it
And never ever doing what I'm told

Keep moving on
Got to reach the top

Don't stop
Pay love and life-oh my
Keep moving on
On again-yeah

Shooting stars never stop
Shooting stars never stop

Shooting stars never stop
Even when they reach the top
There goes a supernova
What a pushover

Who-ha who-ha

Welcome to the Pleasuredome

WELCOME........ha ha ha ha ha........

Long way from home
WELCOME TO THE PLEASUREDOME

(mann 53 år fra Oslo) lø. 18 feb. 2017 18:12 Privat melding

Okey!

Da har jeg dusjet, kommet i nyvaska klær (slitte blå jeans, tykt lærbelte og nystrøket skjørte), smurt velduftende skjeggolje inn i skjegget (dufter balsam, moskus, sitrus, lær, tobakk, krydder) og hatt sølv-ørering i det venstre øret.

Nabo´n kan komme når som helst nå.

It´s gonna be fun tonight!

You bet, folks!

(mann 53 år fra Oslo) lø. 18 feb. 2017 18:26 Privat melding

Spretter en Aass Bayer og fyrer opp pipa.

The Doors er på anlegget og kjører opp trøkket til kveldens moro...

Yeah, keep your eyes on the road, your hands upon the wheel
Keep your eyes on the road, your hands upon the wheel
We're goin' to the roadhouse, we're gonna have a real
Good time
Back at the roadhouse they got some bungalows
Said, at the back of the roadhouse they got some bungalows
And that's for the people
Who like to go down slow

Let it roll, baby, roll
Let it roll, all night long

Back at the roadhouse they got some bungalows
Said, at the back of the roadhouse they got some bungalows
And that's for the people who like to go down slow
They like to get it down slow
Like to get it way down

Ashen lady, Ashen lady
Give up your vows, give up your vows
Save our city, save our city
Right now

Take it up, way up
Take it up

Well, I woke up this morning, I got myself a beer
Well, I woke up this morning and I got myself a beer
The future's uncertain and the end is always near

Let it roll, baby, roll
Let it roll, all night long

(mann 53 år fra Oslo) lø. 18 feb. 2017 19:26 Privat melding

Ønsker dere alle en riktig god kveld!

Ha det gøy, folkens! Uansett hvordan dere bruker kvelden.

Hilsen oss på vorspielet her hos meg.

(mann 53 år fra Oslo) lø. 18 feb. 2017 19:49 Privat melding

Skååååååååååål...!

It´s only rock and roll!

(kvinne 54 år fra Østfold) lø. 18 feb. 2017 19:53 Privat melding

Hey,- Enjoy! Ha en strålende bursdagsfeiring! 🎈🎈🎈🎈

(mann 53 år fra Oslo) lø. 18 feb. 2017 19:54 Privat melding

Thanks, my lady! 🤗

(mann 53 år fra Oslo) lø. 18 feb. 2017 19:54 Privat melding

I will enjoy, my lady! Thanks! 🤗

(mann 53 år fra Oslo) lø. 18 feb. 2017 20:00 Privat melding

Vi stikker til byen snart. Før vi gjør det vil jeg bare si at jeg håper dere alle får en fin kveld. Kult å bli kjent med dere. Dere er en trivelig gjeng.

Vi prates i morra, folkens. I kveld er det rock n´ roll, whisky og tvilsomme damer som gjelder. All herlig synd som jeg liker.

Husk ordene til Mae West:

"Too much of a good thing is wondeful!"

Hei så lenge!

(mann 53 år fra Oslo) lø. 18 feb. 2017 22:28 Privat melding

"A stranger is only a friend you haven't met yet."

Hilsen fra The Whisky Bar

(mann 53 år fra Oslo) lø. 18 feb. 2017 22:36 Privat melding

"Whisky is poetry on bottle."

Hilsen fra The Whisky Bar

Skjult ID med pseudonym Tinka lø. 18 feb. 2017 22:39

Grattis med whiskybursdag, MortenC 😊
Feir skamløst!

(mann 53 år fra Oslo) lø. 18 feb. 2017 22:46 Privat melding

"And she said love me for my mind, in my time"

Hilsen fra The Whisky Bar

(mann 53 år fra Oslo) sø. 19 feb. 2017 03:30 Privat melding

Nachspiel!

I love it...!

(mann 53 år fra Oslo) sø. 19 feb. 2017 03:34 Privat melding

Yeah!

I love you folks!

(mann 53 år fra Oslo) sø. 19 feb. 2017 03:37 Privat melding

Åååååååååååååååå...!

Kjæææærlighet!

(mann 53 år fra Oslo) sø. 19 feb. 2017 03:45 Privat melding

Åååååååååååååå...!

Jeg bare elskeeeeeeeer kjærlighet!

Skjult ID med pseudonym Solo sø. 19 feb. 2017 08:37

Venter på rapport, Morten!
Hvor mange tvilsomme damer fikk "patte på pipa di"?
Spilte du zeppelin - whole lotta love, under akten?
Hvor hardt tok det av? Våknet du med en dverg, geit og en rumensk klovn?

(mann 53 år fra Oslo) sø. 19 feb. 2017 09:17 Privat melding

Ååååååååååååååååå...!

IBUX! Fort!

Stønn...!

(mann 53 år fra Oslo) sø. 19 feb. 2017 09:21 Privat melding

Ååååååååååååååååå...!

Mitt stakkars hode!

Hjelpes...!

(mann 53 år fra Oslo) sø. 19 feb. 2017 09:29 Privat melding

Ååååååååååååååå...!

Mitt dekadente liv!

What do you do with a drunken sailor,
What do you do with a drunken sailor,
What do you do with a drunken sailor,
Earl-eye in the morning!

Way hay and up she rises
Way hay and up she rises
Way hay and up she rises

Shave his belly with a rusty razor,
Shave his belly with a rusty razor,
Shave his belly with a rusty razor,
Earl-eye in the morning!

Put him in the hold with the Captain's daughter,
Put him in the hold with the Captain's daughter,
Put him in the hold with the Captain's daughter,
Earl-eye in the morning!

What do you do with a drunken sailor,
What do you do with a drunken sailor,
What do you do with a drunken sailor,
Earl-eye in the morning!

Put him the back of the paddy wagon,
Put him the back of the paddy wagon,
Put him the back of the paddy wagon,
Earl-eye in the morning!

Throw him in the lock-up 'til he's sober,
Throw him in the lock-up 'til he's sober,
Throw him in the lock-up 'til he's sober,
Earl-eye in the morning!

What do you do with a drunken sailor,
What do you do with a drunken sailor,
What do you do with a drunken sailor,
Earl-eye in the morning!

(kvinne 54 år fra Østfold) sø. 19 feb. 2017 09:31 Privat melding

Hey,- våken! Håper det var verdt det, og at du hadde en satans kjekk kveld !🤘🏼😉 😁 ( du vet, selvpåført dette her, så nyttern'te klage nå ...)

(mann 53 år fra Oslo) sø. 19 feb. 2017 09:38 Privat melding

Folkens! For en natt! Hvordan beskrive den i én setning? Måtte være slik Hemingway engang sa det...

"All things truly wicked start from innocence."

(mann 53 år fra Oslo) sø. 19 feb. 2017 09:44 Privat melding

IBUX´en gjør jobben. Sterk espresso kaffe er underveis og jeg har fyrt opp pipa.

For å si det sånn, folkens. Når dere er på byen, så sørg for at dere menger dere med folk som ønsker å lære om whisky og som villig spanderer på deg for å lære om brennevinet.

(mann 53 år fra Oslo) sø. 19 feb. 2017 09:48 Privat melding

Folk på Twitter kom til og med hele veien fra Hamar kun for å være med på bursdagsfesten. Og de spanderte på meg.

Slå den!

(mann 53 år fra Oslo) sø. 19 feb. 2017 09:51 Privat melding

Jeg slapp gratis inn på The Whisky Bar fordi jeg hadde bursdag og vaktene kjenner meg. Og jeg fikk bartenderen i den indre baren til å spille "Hey Joe" av Jimi Hendrix. Vanligvis tar ikke bartenderne der imot låtønsker.

(mann 53 år fra Oslo) sø. 19 feb. 2017 10:05 Privat melding

I tillegg til folka på Twitter som dukket opp traff jeg andre folk. Blant annet en gjeng med unge menn. De var i 30-årene alle sammen.

Vi kom i prat og jeg spurte de: "Nå, gutter! Er dere på utkikk etter damer i kveld?" De flirte og svarte: "Selvsagt er vi det." Jeg spurte videre: " Men dere vet hvor dere er nå?" "Så klart!" svarte de. "Dette er Dubliner." "Det er riktig," sa jeg, "men dere vet da kanskje hvilken bar som ligger vegg i vegg?" De ristet på hodet. "Hvilken bar er det?" spurte den ene så. "Byens beste whiskybar," svarte jeg. "Jøss! Det visste vi ikke," utbrøt de.

Så sa jeg: "Vel, gutter. Hvis dere måtte velge. Ville dere ha gått for damer, eller ville dere ha gått for noe av det alle beste innen whisky?" De flirte og humret. "Whisky," svarte de etter tur. "Jeg kan vise dere helligdommen," sa jeg. "Interessert?" la jeg til. "Så klart!" svarte de.

(mann 53 år fra Oslo) sø. 19 feb. 2017 10:24 Privat melding

Noe annet som hendte var dette.

Jeg stod i den indre bakgården med min whisky og pattet på pipa. Ei dame kom bort og sa: "Åååå! Det lukter så godt av pipa di!" Jeg smilte og vi kom i prat.

Hun nærmest glante på pipa og sa: "Bestefaren min røyka også pipe. Det er så fint med pipe egentlig! Hva slags tobakk røyker du?" "Det er en blanding av Virvinia, Cavendish og Burley aromatisert med vanilje," svarte jeg, tok frem tobakkspakken fra jakkelomma og viste henne.

"Kan jeg få ett trekk av pipa di? For å smake på tobakken?" spurte hun så. "Det kan du," svarte jeg, "men på en betingelse." "Hvilken betingelse er det?" spurte hun og kikket nysgjerrig på meg. "Du kjenner Charles Bukowski?" spurte jeg. "Ja, det gjør jeg faktisk," svarte hun. "Da jeg var student leste jeg ett par av hans romaner."
"Vel, jeg patter altså på pipa og drikker whisky nå. Hvis du vil ha et trekk av pipa og smake på tobakken vil jeg ha ett kyss. Tror Charles hadde satt den samme betingelsen." "Hahahahaha...! Du er jammen en luring!" lo hun. "Ok! Du skal få ett kyss på kinnet."

(mann 53 år fra Oslo) sø. 19 feb. 2017 10:32 Privat melding

@Hovmester
Hehehehe...! Jasså? Så du mener det, kompis?

Skjult ID med pseudonym Nanna sø. 19 feb. 2017 11:49

Ingen tvil om at du er god til og skrive @MortenC. Forfatter kan du helt sikkert bli. Enhver forfatter må ha god fantasi. Og det tror jeg du også har ;) En fantastisk fantasi ispedd litt selvopplevd.

(mann 53 år fra Oslo) sø. 19 feb. 2017 12:22 Privat melding

@Nanna

It´s only rock and roll, you know! ✒️

(mann 53 år fra Oslo) sø. 19 feb. 2017 12:56 Privat melding

Ok. Har kommet meg såpass nå at det er på tide å begynne med dagen. Vil se en god film og ta det piano. Mulig at en av mine kompiser kommer på kaffe i ettermiddag.

Filmen jeg vil se er "Barfly" (1987). En selvbiografi om Charles Bukowski. Han skrev selv manuset til filmen. I hovedrollene er Mickey Rourke og nydelige Faye Dunaway. Begge gjør store rolleprestasjoner. En sår, vond, morsom, øm og vakker film. Se den hvis dere får muligheten.

Jeg så filmen første gangen da jeg var student og likte den godt dengang. Har sett den ett par ganger siden. Som dere veit levde jo Charles et rufsete liv og diktet om det. Time Magazine har utropt ham til "the laureate of American low life" bare for å nevne det.

Her er diktet "Bluebird" av ham. Ett av hans beste, synes jeg.

there's a bluebird in my heart that
wants to get out
but I'm too tough for him,
I say, stay in there, I'm not going
to let anybody see
you.
there's a bluebird in my heart that
wants to get out
but I pour whiskey on him and inhale
cigarette smoke
and the whores and the bartenders
and the grocery clerks
never know that
he's
in there.

there's a bluebird in my heart that
wants to get out
but I'm too tough for him,
I say,
stay down, do you want to mess
me up?
you want to screw up the
works?
you want to blow my book sales in
Europe?
there's a bluebird in my heart that
wants to get out
but I'm too clever, I only let him out
at night sometimes
when everybody's asleep.
I say, I know that you're there,
so don't be
sad.
then I put him back,
but he's singing a little
in there, I haven't quite let him
die
and we sleep together like
that
with our
secret pact
and it's nice enough to
make a man
weep, but I don't
weep, do
you?

(mann 53 år fra Oslo) sø. 19 feb. 2017 13:25 Privat melding

Her en en scene fra "Barfly" som jeg liker godt. Spretter en øl, setter meg i sofaen og fyrer opp pipa. Snurr film...!

Vi prates!

https://www.youtube.com/watch?v=mLMXuoyQ67Y

(mann 53 år fra Oslo) sø. 19 feb. 2017 13:57 Privat melding

Jeg stopper filmen ett øyeblikk.

Siden dette er et dating nettsted og erotikk ligger i lufta, direkte og indirekte, tenkte jeg å gi dere linken til storyen "Sexhibition" på min blogg.

Dere veit sikker hva Sexhibition er. For de av dere som ikke veit det er det forklart i innledningen til storyen. Storyen er ikke obskøn eller spekulativ, sånn at dere veit det. Den er på fire deler, som omhandler hver sin kveld på Rockefeller.

Jeg har fått god respons på storyen, både kommentarer på min blogg og folk jeg har prata med.

Her er storyen:

http://www.whiskytobakk.com/419233587

Enjoy!