Alle innlegg Sukkerforum
(kvinne 20 år fra Troms) ma. 20 feb. 16:28 Privat melding

Noen overleve for møtes døve/hørende? Så hva syns dere om døve personer eller noe ?

(mann 51 år fra Oslo) ma. 20 feb. 17:01 Privat melding

Heisann @Bsofie

Et viktig spørsmål du tar opp. Bra at du gjør det.

Heller ikke jeg ser noe problem med døvhet. Jeg har vært i psykiatrien og vet derfor godt hva det vil si å være litt annerledes i manges øyne. Har fått føle det tydelig. Det behøver ikke være direkte avvisning bestandig. Det er likegyldigheten og det å føle seg "veid og målt" og så puttet i bås som er verst.

Vi er alle mennesker, og som mennesker har vi en ukrenkelig verdi. Hver og en av oss.

(mann 28 år fra Hordaland) ma. 20 feb. 17:10 Privat melding

Hva jeg synes om døve? Jeg synes vel egentlig ikke noe positivt eller negativt om dem egentlig. Men når det kommer til dating så må jeg si at det ville blitt problematisk rett og slett pga. kommunikasjonen. Man kan ikke kommunisere kun via tekst, og jeg har ingen planer om å lære meg tegnspråk for å kunne snakke med noen jeg ikke har peiling på om vil fungere med meg eller ikke. Det skal virkelig være enormt god klaff på tekst for at jeg skal vurdere noe slikt.

Skjult ID med pseudonym my ma. 20 feb. 17:13

Synd vi ikke lærte tegnspråk på skolen. Som barn hadde vi plukket opp det uten problemer.

(mann 28 år fra Hordaland) ma. 20 feb. 17:14 Privat melding

Noen døve har vel mistet hørselen senere i livet, og kan snakke og lese lepper. En slik kunne jeg datet. Men ellers blir det vanskelig.

(kvinne 52 år fra Østfold) ma. 20 feb. 17:17 Privat melding

Enig m deg My,- ville vært en kjempefordel på mange måter .
Ser ingen store problemer med Evt å date en døv person . Alt koker ned til kjemi også . 😊

Skjult ID med pseudonym Ertaberta ma. 20 feb. 17:18

Hva mener du med at du skiller deg ut ved å ha vært i psykiatrien, Morten? På hvilken måte, og sammenlignet med hvem? Det er ikke uvanlig i det hele tatt, og det er i stor grad hvordan den enkelte velger å dele, som avgjør hvordan man blir møtt. Mange ER diagnosen sin, og lever nærmest AV den, ikke MED den. Utrolig mange elsker offerrollen de kan innta når de har en psykisk lidelse, og skyver den foran seg for alt hva det er verdt.

Til @Bsofie: døve og stumme har jo ofte fantastiske kommunikasjonshjelpemidler, så det BØR ikke være en begrensning, men er det nok allikevel for mange, når det kommer til å møtes/date. Dessverre.... For mange er tanken på å bli sett sammen med noen som har et handicap, nok til at de velger å avstå/trekke seg unna.

(mann 54 år fra Sogn og Fjordane) ma. 20 feb. 17:19 Privat melding

Var sammen med en jente i ungdomsårene som var døv, hun var flink til å lese på munnen, men lærte litt tegnspråk av henne, litt usikker på hvor mye jeg husker da. :P Jeg har ingen problemer med døve, syns det kan være en utfordring å strekke seg etter, lære tegnspråk, etc.

Skjult ID med pseudonym blingbling ma. 20 feb. 17:24

Du har et poeng @Ertaberta. Her er vi jo klin kokos hele bunten😆

(kvinne 52 år fra Østfold) ma. 20 feb. 19:04 Privat melding

Godt du sa Vi, Bling ,- enig m deg for en gangs skyld..

(mann 47 år fra Rogaland) ma. 20 feb. 23:37 Privat melding

Ville sett på det som en mangel, men vi mangler da noe hele gjengen.
Godt mulig hun kunne kompansert for det ved jkvfvd og sdcvhnncjv ojoj dchs nnhv bhdysd!!
-Godt jeg har sensurprogram, hvis ikke ville jeg blitt kastet ut av Sukker.
Som du sikkert forstår, mangler jeg noe jeg og!

(mann 34 år fra Oslo) ma. 20 feb. 23:39 Privat melding

Hæ?

(mann 34 år fra Oslo) ma. 20 feb. 23:50 Privat melding

Har knapt vært innom de siste månedene.

En ting jeg har lurt på ang døve forresten: Hvorfor bruker de tegnspråk så mye i stedet for å snakke? Er de mer komfortabel med det siden de ikke kan høre hva de selv sier?

(mann 34 år fra Oslo) ma. 20 feb. 23:50 Privat melding

Hvorfor det, Hov?

Skjult ID med pseudonym blingbling ma. 20 feb. 23:59

Aouch

Skjult ID med pseudonym blingbling ti. 21 feb. 00:06

Var til han andre..

Skjult ID med pseudonym Bless ti. 21 feb. 00:07

Klippekort : Hvorfor skulle de bruke talespråk når det ikke er deres språk? Tegnspråket er som regel førstespråket deres. Og er lite poeng i for en døv person å bruke stemmen når de allikavel må få tegn tilbake. En som aldri har hørt, hadde uansett ikke snakket norsk på samme måte som en hørende, da setningsoppbyggingen på tegnspråk er helt forskjellig fra talespråket. Tegnspråk er et eget språk. Og en like stor del av en døv person som norsk er for deg.

(mann 34 år fra Oslo) ti. 21 feb. 00:09 Privat melding

Bless: Har ikke sagt noe om at de skulle bruke talespråk. Det var bare en undring.

Men takk for svar.

(mann 34 år fra Oslo) ti. 21 feb. 00:14 Privat melding

Blingbling (y)

Tommel opp om det ikke funker

(mann 41 år fra Rogaland) ti. 7 mars 19:44 Privat melding

OP: dette blir mye det samme som å møtes på tvers av kulturer. Vanskelig kanskje, men intet hinder egentlig hvis begge har lyst til å bli kjent. Hvis du er hørende og ikke kan tegnspråk, så gjelder det å finne passende kanaler for kommunikasjonen. Døve er mennesker som har en annen kultur enn deg. Derfor blir du nødt til å tilpasse deg. Jeg har hatt døve venner. Vi kommuniserte skriftlig, og det funket bra. Det er ikke altså ikke noe problem i det hele tatt så lenge begge ønsker å bli kjent med hverandre, og aksepterer at de må endre kommunikasjonsmodus. Dette er mye det samme som kommunikasjon på tvers av kulturer, men kanskje litt lettere. Du switcher gjerne til et felles språk som ikke er ditt morsmål (engelsk?), for å få kontakt med damer som ikke snakker norsk, eller ikke snakker så godt norsk. Men døve "snakker" allerede norsk, dvs. de skriver det. Så om du gjør den nødvendige tilpasninga av kommunikasjonsmodus, så forstår du straks at døve "snakker" (dvs. skriver) minst like bra norsk som deg. Sjølsagt er det en ulempe hvis du ikke matcher hennes språkkompetanse. Alt hun kan av tegnspråk, failer i møtet med oss pga. at vi mangler språk- og kulturkompetansen som dama har. Derfor er det ikke lite sannsynlig at hun dumper deg til fordel for en mer kompetent mann, som kan språket og knekker kodene. Likevel er det bare å jobba, jobba, jobba. I møtet mellom deg og henne er det faktisk ikke bare hun som har et handikap - du sjøl har faktisk et kjempe-handikap siden du verken kan språket eller vet hva det går i, Sjekk ut profilbildet og bare tenk på hva du går glipp av, for svarte.

(mann 41 år fra Hedmark) ti. 7 mars 22:44 Privat melding

@TS

Det hadde jeg absolutt ikke tenkt på som noe hinder.

(mann 35 år fra Hordaland) on. 8 mars 20:31 Privat melding

Ingen hinder.....Ville alltids klart å kommunisere på en eller annen måte. :)