Alle innlegg Sukkerforum
(mann 51 år fra Oslo) to. 23 feb. 10:45 Privat melding

Som jeg har fortalt dere har jeg vært i psykiatrien. Prognosen var meget dårlig og legene antok at jeg ville være pleietrengende livet ut. Mot alle odds klarte jeg å bli frisk. Da jeg ble friskmeldt for omlag 10 år siden var det som en forløsning og en tung bør ble løftet av mine skuldre.

I India har de et ordtak som lyder følgende:

"Mennesket oppdager livet først etter en alvorlig ulykke."

Det var akkurat slik jeg opplevde det da jeg ble friskmeldt. Jeg fikk en veldig sterk følelse inni meg om at livet er grunnleggende godt. I tiden som fulgte surfet jeg på denne sterke følelsen. Ennå i dag har jeg den inni meg.

Men, ikke misforstå. Selvsagt opplever jeg tunge dager innimellom, slik alle andre også gjør det. Det er menneskelig og noe annet ville vært rart. Dagene er som non-stop sjokolade der noen er i lyse farger og andre er i mørke farger. Sånn er dagene. Det vet vi alle.

Likevel, jeg har altså en sterk følelse inni meg om at livet er grunnleggende godt. Følelsen har vart i mange år nå og jeg håper at den fortsatt vil vare. Fordi jeg har denne følelsen er jeg som regel glad. Noen ganger nærmest "bobler" jeg over av glede, nesten som en rus.

Å oppleve glede er avgjørende for oss alle. Vi trenger alle glede, ellers visner vi hen. Og vi trenger den hver dag. Opplever vi ikke glede blir livet trått og vi mister gnisten.

Jeg tror at hva man fokuserer på i det daglige betinger om man har det godt inni seg eller ikke. Fokuserer man på det negative vil man også ha dårlige følelser inni seg. Motsatt hvis man fokuserer på det positive. Da vil man ha gode følelser inni seg.

Akkurat slik som nå mens jeg skriver dette. Sola skinner ute. Fuglene kvitrer. Det er en vakker dag og snart vil det lysne av vår. Man kan ikke bli annet enn glad av sånt.

Og det fineste som er å spre glede. Når man sprer glede gir man noe helt essensielt til de man har rundt seg. Mennesker som opplever glede vil også føle at livet er godt.

(mann 45 år fra Oslo) to. 23 feb. 10:54 Privat melding

Klapp klapp klapp.
Suverent! 'Bobler over av glede' Det er jo fantastisk :D Jeg digger deg. Jeg har selv vært ute og filmet gull-morgenlyset idag.

(mann 51 år fra Oslo) to. 23 feb. 11:10 Privat melding

@tresnitt
Takk! Jeg tar det som et kompliment. Høres ut som en fin opplevelse da du var ute og filmet i morges. Det er viktig å gjøre ting man liker. Hver eneste dag. Er du filmfotograf?

(mann 45 år fra Oslo) to. 23 feb. 11:18 Privat melding

MortenC
Det skal du ta som et kompliment. Når du blir glad av å glede andre så er ting som det skal være ;)
Jepp, jeg filmer for å mikse videoer til min musikk.

(mann 51 år fra Oslo) to. 23 feb. 11:21 Privat melding

@tresnitt
Kult at du er filmfotograf! Og du opplever at det gir deg glede, slik jeg forstår deg?

(mann 45 år fra Oslo) to. 23 feb. 11:24 Privat melding

Ja, å se solen stige opp og ned er et av de største mysteriene jeg kjenner.
Livet er................ ufattelig rikt.

(mann 51 år fra Oslo) to. 23 feb. 11:33 Privat melding

Enig i det. Hvis man er åpen for at livet er godt vil man også ha det godt inni seg. Det er jeg overbevist om.

(mann 48 år fra Oslo) to. 23 feb. 11:46 Privat melding

@Mortenc
Det er jo sånn at det er veldig mange mennesker som møter store utfordringer i livet, og mange av oss har vel opplevd virkelig dårlige dager og kritiske livssituasjoner, du er ikke alene om akkurat det. Det er bare det at ikke alle vil skrive om det.

For de fleste går dagene sånn omtrent over det gjengse i den vanlige hverdagen for de fleste, med de utfordringer som vi alle personlig møter.

For min del er det de små tingene hverdagen som betyr noe. Et smil fra en fremmed, hestehovene som spriter i veikanten, en som blir glad når jeg hjalp henne med å skifte dekk, eller en kammerat som spør om råd, og legger på røret og har sett en ny mulig løsning, og mange tusen sånne små ting er livet for meg.

Det er sånn livet fotoner seg for meg i hverdagen.

Skjult ID med pseudonym 76 mann to. 23 feb. 11:48

En klok gammel dame sa en gang , " folk som ikke har opplevd virkelige tragedier, vet heller ikke hva virkelig lykke er ! " Jeg kunne ikke ha sagt
det bedre selv, har vært både "nederst i kjelleren" og i den 7 himmel,
så jeg vet hva jeg snakker om !

(mann 51 år fra Oslo) to. 23 feb. 12:31 Privat melding

Heisann @Pepsi... !

Takk for godt bidrag.

Ja, mange er i "skapet" dessverre. Lidelse er noe man helst ikke skal snakke for høyt om, iallfall ikke psykisk lidelse. Helst skal man gi inntrykk av at man har det godt, og har man det ikke godt bør man uttrykke noe sånt som "Det går over", "Jeg klarer meg egentlig fint" og "Sånn er jo livet for alle". Altså at vi setter opp en såkalt stiff upper lip.

Å gi uttrykk for at man sliter og opplever livet som vanskelig er noe ikke alle tolererer. Hvis man gjør det får man som regel høre "Å! Stakkars deg, da!" Å høre det bare forsterker byrden man bærer på.

Åpenhet om livets vanskelighet er noe mange ikke klarer å forholde seg til. Vi bærer masker, alle sammen mer eller mindre, og åpner oss som oftest kun for våre nærmeste. Antikkens grekere skjønte dette med masker godt, noe som la grunnlaget for teater dengang. "Livets teater" er det noe som heter der vi alle har våre roller og spiller de.

Og sånn kunne jeg ha fortsatt...

Min overbevisning er den at hvis man velger å være åpen gir det mye tilbake. Først og fremst at man unngår såkalt livsløgn, noe mange dessverre er fanget i. Videre at de man får/har som venner er glad i deg som den du virkelig er. Og at den man får som kjæreste elsker deg på tross av dine mangler og feil, eller kanskje på grunn av dine mangler og feil.

Å leve et liv som er helt og sant er det ikke mange som får til. Jeg tror at skal man få til det må man være hel og sann som menneske, og det er kanskje den aller største utfordringen vi facer i livet. Mange filosofer og diktere har skrevet om denne utfordringen. Jeg kunne ha ramset opp i fleng. En av de mest kjente er Fjodor Dostojevskij. En annen er Henrik Ibsen.

Skal man kunne være hel og sann som menneske må det bunne i noe essensielt. Det må bunne i at man opplever livet som godt, slik jeg tenker. Det beror på at man er glad i andre mennesker og at det er gjensidig. Jeg ser ingen annen mulighet hvis man vil ha ekte og varig glede inni seg.

(mann 48 år fra Oslo) to. 23 feb. 12:46 Privat melding

@MortenC
Det er en litt sånn stasjoner tanke egentlig.

Liker du Anders B. Breivik? Han er også et menneske, tros alt.

Jeg liker ikke alle mennesker, men jeg prøver å forstå den modellen de har av verden. For meg er det sånn, at det er alltid en god grunn for at noen er som de er. Det er jeg nysgjerrig på.

Jeg trenger ikke å være enig, eller like dem.. men dog har jeg det spørsmål løpende rundt i hode mitt: ”Hvorfor er de sånn?”

Jeg utvider noe i det du skriver om.. Jeg vil sette ting i det perspektiv, for selv det livssyn som du snakker om nå, deler både nazister og islamister og mange andre. Er ikke det rart?

(mann 54 år fra Sogn og Fjordane) to. 23 feb. 12:47 Privat melding

Jeg pleier å si: "dritt inn - dritt ut". Hvis jeg velger å konsentrere meg om det negative, vil det bygges opp i meg, og spres til folk rundt meg. Velger jeg å ta inn det positive, vil det gi positivitet og glede rundt meg. Blir som den gamle historien om Cherokee-indianeren som snakker med barnebarnet sitt om den svarte og hvite ulven. Den du mater, vinner.

(mann 48 år fra Oslo) to. 23 feb. 12:53 Privat melding

Bjørn Ringom @qubit?

(mann 51 år fra Oslo) to. 23 feb. 13:02 Privat melding

@Pepsi...
Jeg synes kanskje at å trekke en parallell til det jeg skriver om glede og nazismen og (radikal) islam er noe på siden, men ok. Vi har alle våre perspektiver. Det gode med en fruktbar diskusjon er jo å kunne både gi og få nye perspektiver.

Nei, jeg liker ikke Anders B. Breivik. Jeg oppfatter han som ond, og ondskap liker jeg ikke. I mine øyne kan det han gjorde og fortsatt gjør hverken bagatelliseres, bortforklares eller unnskyldes.

Det er ikke et mål for meg å forstå Breivik. Han har et sykt sinn, og sinnsykdom er noe irrasjonelt. Jeg vet hva jeg snakker om her.

Ja, det er mye som er rart med oss mennesker. Men mennesket er paradoksalt.

Ekte glede er det motsatte av ondskap, slik jeg tenker. Ekte glede bunner i at man er glad i mennesker og at det er gjensidig. Nazismen og (radikal) islam er bare ikke der.

(mann 54 år fra Sogn og Fjordane) to. 23 feb. 13:07 Privat melding

@pepsi: Har det ikke fra ham. :)

(mann 48 år fra Oslo) to. 23 feb. 13:14 Privat melding

@MortenC
Men da antar du for eksempel at Heinrich Himmler var et dårlig menneske og ikke var en god famille far og ikke bebudet sin kone, sinn datter, sine venner og mange andre. Men det gjorde han altså. Bak alle de ideer han hadde om verden, var han et godt menneske. (dette er empatisk sett i fra min side)

Hvis jeg forstår deg riktig @MortenC, så er det sånn i din modell av verden at mennesker du ikke liker, er dårlige mennesker?

(kvinne 52 år fra Østfold) to. 23 feb. 13:22 Privat melding

Helt riktig Morten, man må kjenne på bånn, for å glede seg over alt man ser på veien opp 😊 jeg har en depresjon , men er ikke deprimert hele tiden.- depresjonen er ikke det som definerer meg, men kanskje bidrar til at jeg kan glede meg over ganske mye, som andre kanskje tar som selvfølgeligheter .😊

Skjult ID med pseudonym Solstjerna to. 23 feb. 13:28

Så hvis man ikke har vært deprimert så kan man ikke føle på glede...? Synes det er litt rart å hevde at man er nødt til å ha opplevd å være helt i grøfta for å kunne oppleve det.

Jeg har aldri vært deprimert, men jeg har da ingen problemer med å glede meg over små og store ting i livet og hverdagen.

(mann 51 år fra Oslo) to. 23 feb. 13:29 Privat melding

@Pepsi...
Igjen, jeg synes at å trekke parallell mellom det jeg skriver om glede og nazismen er på siden.

Heinrich Himler var en kynisk massemorder. At han elsket sin familie og sine venner endrer ikke det faktum. Han stod bak og organiserte massedrap av millioner uskyldige mennesker. At du nå forsøker å kamuflere det han gjorde ved å hevde at han var god som familiefar og venn og dermed et godt menneske synes jeg er temmelig grovt. Et godt menneske dreper bare ikke millioner av uskyldige. Punktum.

Nei, det er ikke sånn at mennesker jeg ikke liker er dårlige mennesker i mine øyne. Det er en klar overforenkling. Og igjen synes jeg du er på siden og bommer på trådens bærende tema.

Hva vi har i våres sinn og hvordan vi tenker om verden og andre mennesker kommer alltid til uttrykk i hva vi sier og gjør, før eller siden. Jeg registrerer at du så langt ikke har hatt fokus på glede i denne tråden, men istedet på avskyelige ting som Breivik, Nazismen og Heinrich Himmler.

(mann 45 år fra Oslo) to. 23 feb. 13:31 Privat melding

@PEP
Jeg mener Heinrich Himmler levde på illusjoner og ikke er rett bruk som eksempel på 'lykke i ondskap'. Men det er kanskje fordi jeg beskuer verden fra et åndelig kjærlighetens perspektiv at jeg kan mene dette. Når jeg trekker inn det åndelige... så mener jeg med det at en gang (!) går det opp for ham hvilket ondskapsfullt bedrag han levde på - og må stå til ansvar for det som skjedde. (Hvis noen mener motsatt av meg er det helt lov altså.)

(kvinne 52 år fra Østfold) to. 23 feb. 13:32 Privat melding

Selvfølgelig , Solstjerna, kjenner man glede , uten å ha vært i grøfta eller vært deprimert. Det er selvfølgelig helt feil å generalisere sånn,- beklager.

(mann 48 år fra Oslo) to. 23 feb. 13:46 Privat melding

@MortenC og @Tresnitt

Jeg er da veldig bevisst om hva jeg skriver om. Jeg prøvde bare å sette noe kjent i et perspektiv. Hva er et menneske.

Jeg prøvde å snakke om at lykke eller glede ikke handler om livssyn.

Jeg vet godt at nevner jeg ordet nazist eller rasist, som er en del av vår verden, på en sterk eller svak måte. Det ordet som problemet. Manglen på refleksjon er ikke mitt problem.

Men ellers så er jeg bare en glad mann som bare er nysgjerrig og vil se verden i fra flere sider, og jeg har aldri drømt om å skade noen.

(mann 51 år fra Oslo) to. 23 feb. 13:53 Privat melding

@Pepsi..
Forsåvidt greit, men det støter meg at Breivik, nazismen og Himmler trekkes inn i denne tråden og at man sidestiller disse med godhet og glede. Jeg regner med at du forstår det.

(mann 48 år fra Oslo) to. 23 feb. 14:06 Privat melding

@MortenC
Jo jeg vet at det er provoserende @MortenC

Jeg har jobbet mange år i psykiatrien, både i Danmark og i Norge. Jeg har sett de største svina som finnes… Men det er bare det at bak der, så er det et menneske som har vært et barn, og som etter en lang historie har blitt som de har blitt.

Mange av de som har gjort noe galt, hatt en vanskelig oppvekst har blitt til vanlig folk etter mange år i psykiatrien. De er også mennesker.

Du @MortenC forteller om dine psykiske lidelser åpent her ute, og hvordan du har kommet tilbake til livet.

Og da er mitt spørsmål til deg:

Har du toleranse for at mennesker som er utenfor der du er nå, også er mennesker og som har en kamp å kjempe?

Eller er du hevet over dem nå?

(mann 51 år fra Oslo) to. 23 feb. 14:10 Privat melding

@Pepsi...
Føler meg ikke hevet over noen. Jeg synes igrunnen det er et merkelig spørsmål å stille. Og igjen registrerer jeg at du ikke har fokus på glede i denne tråden, men på helt andre ting.

(mann 48 år fra Oslo) to. 23 feb. 14:20 Privat melding

Ok.. MortenC
Jeg vet at det provoserte deg. Det bryter med dine sukkersøte fortellinger.

Men greit, la oss snakke om bare glede da..

Jeg vil da be om unnskyld for at jeg ødela stemmingen. Det skal jeg ikke gjøre noe mer. Jeg lover.

(mann 51 år fra Oslo) to. 23 feb. 14:28 Privat melding

@Pepsi...
Dette er et åpent forum for fri diskusjon, men enten holder man seg til diskusjonens hovedtema eller så gjør man det ikke. I mine øyne er det å gjøre Breivik, nazismen, Himmler etc. til diskusjonens hovedanliggende en klar avsporing. I den grad sidetemaer trekkes inn er det naturlig at de diskuteres i lys av hovedtemaet. Det er vanlig i diskusjoner ellers. Sånn bør det også være her, mener jeg.

(mann 48 år fra Oslo) to. 23 feb. 14:40 Privat melding

@MortenC
Det er bare eksemplifisert at bak ideer er det et menneske..

Jeg forstår at du ikke liker ordene, men i min jobb er å se hele menneske ikke ideologier.

Hvis man skulle ha dømt mennesker for politisk idelogi etter en bestemt nal, ville man kunne ha nok plass i hele Norge en gang.

Men for å gå til det mer micro plan da MortenC.. Så vil jeg spørre deg om noe seriøst:

”Kan du fortelle om damer du ikke liker, og hvorfor du ikke liker dem?”

(mann 45 år fra Oslo) to. 23 feb. 14:43 Privat melding

@PEP @Pepsi @Stg.Pepper / Alt mulig du har kalt deg

Du har mange ganger på forum fortalt om din profesjon innenfor psykiatrien.
Jeg ser for meg 4 vanlige grunner for at folk jobber som feks
-lærere
-innen psykiatrien
-sykehuspersonale
-politi
-masse annet
(Yrker som har med berøring av mennesker å gjøre.)

1: Å oppriktig ønske andre vel eller positiv utvikling/stabilisering i samfunnet.
2: De synes det er interessant.
3: 'Det ble bare sånn'. De visste ikke egentlig hva de ville.
4: De har behov for å befinne seg 'over andre'.
(5: Eller annet selvfølgelig.)

Unnskyld at jeg spør, men hva er årsaken din? Tross din dysleksi er du veldig flink til å ordlegge deg, og det vet du selv. Du opptrer på forumet som veldig opposisjonell. Ofte (ikke alltid men ofte) uten tegn til å forsøke å forstå. (Dette dreier seg ikke om å skulle være enige om alt mulig dilldall, så det har ikke noe med saken å gjøre.)

Empati og hjertevarme er to veldig forskjellige ting. Visste du det?

(mann 45 år fra Oslo) to. 23 feb. 14:47 Privat melding

Innlegget over var selvsagt skrevet pga dine ord om Himmler her i tråden.

(mann 48 år fra Oslo) to. 23 feb. 14:56 Privat melding

@Tresnitt
Ja, jeg visste det.

Hvis hjerte varme er å være enig i noe jeg ikke er enig i, så svikter jeg sikkert det på dette forum.

Men nå er det altså sånn at forum ikke er mitt privatliv, og er det sånn at noen snakker mye om noe som gjør at pendlen vipper for mye på den ene siden, så er det ikke personlig at jeg da kommenterer det. ( man kan ikke bare klappe i hendene i kor – da er det noe galt)

At andre tar det personlig, er greit det. Men jeg vet at møter jeg personen på en fest, eller noe sånt, eller noe andet.. så blir det ikke sånn. Det vet jeg.

Jeg blir venn med de fleste i virkeligheten jeg.

(mann 48 år fra Oslo) to. 23 feb. 14:57 Privat melding

Forresten , vet du hva empati er @Tresnitt?

(mann 45 år fra Oslo) to. 23 feb. 15:00 Privat melding

Vi har snakket om å holde seg (med respekt) innenfor temaer på tråder. Lag en tråd om Himmler. Mortens Gledestråd om fuglekvitter og menneskekjærlighet er ikke stedet for det. Forstår ikke du som psykiater dette?

(mann 48 år fra Oslo) to. 23 feb. 15:03 Privat melding

@Tresnitt
Da har du i virkeligheten ikke lest eller forstått det jeg skriver..

Men du kan fortelle det nå.. Og jeg kan spørre deg om noe nå:

Tror du at jeg er nazist?

(mann 51 år fra Oslo) to. 23 feb. 15:04 Privat melding

For å bringe diskusjonen videre.

Hva er glede egentlig? For ikke å snakke om ekte glede? Jeg har ingen fasit på det. Tror det finnes like mange svar som det finnes mennesker. Jeg tror også at erfaringene man har gjort seg i livet, både gode og dårlige, betinger hva man oppfatter glede som.

For å konkretisere litt. Årene jeg var i psykiatrien resulterte i to ting som var meget bra.

Det ene var at jeg "oppdaget" livet, for å si det på den måten. Jeg verdsetter livet på en helt annen måte i dag enn hva jeg gjorde som ung. Noe av det skyldes sikkert at jeg er blitt voksen. En voksen tenker jo annerledes enn en som er ung. Det sies at moden tenkning er noe som bare kommer med alder og livserfaring. Jeg tror på det.

Det andre var at diktingens verden ble åpnet for meg. I utgangspunktet åpnet The Beatles diktningens verden for meg da jeg var tenåring. Likevel, årene jeg var i psykiatrien gjorde at fikk jeg en helt annen forståelse av diktning enn hva jeg hadde før.

Disse to tingene, at jeg "oppdaget" livet og at diktningens verden ble åpent for meg , har betydd enormt for meg siden. Hva dette "noe" er er vanskelig for meg å beskrive. Det er noe indre, i mine følelser, i måten jeg opplever livet på som gjør at jeg ikke tar det for gitt lenger, men verdsetter det meget høyt.

At jeg ikke ta livet for gitt lenger gjør at jeg setter pris på hver eneste dag og forsøker å få mest mulig ut av de, også helt vanlige hverdager. Hverdagene er altså ikke trivielle for meg lenger, noe de var før.

En tidligere venn av meg pleide å si: "Hver dag er en fest!" Med en slik innstilling blir alt mye lysere og bedre, mener jeg.

(mann 48 år fra Oslo) to. 23 feb. 15:08 Privat melding

@MortenC
Ja, hver dag er en fest.. Helt enig med deg..

Kult innlegg.. Det er noe å ta meg seg i livet.

(mann 45 år fra Oslo) to. 23 feb. 15:10 Privat melding

@Morten
Glede er å se morgenbarna på tur utenfor vinduet. De har på seg sterkt fargede klær så bilene skal se dem :D

(mann 51 år fra Oslo) to. 23 feb. 15:20 Privat melding

@tresnitt
Ser absolutt den. Glede finner man i mange ting. Dog tror jeg at det som ligger i bunn er at man har det godt inni seg. Har man det ikke godt inni seg og sliter med vanskelige tanker er glede bare ikke der. Sier seg selv.

For å gi et eksempel på hva jeg legger i ekte glede:

Ei dame fortalte meg engang at hun hadde fått kostbare gaver av sine elskere, sånn som smykker, pelskåper, kunstgjenstander, etc. Det ligger lysår unna min verden, så jeg sa til henne: "Hadde det vært meg ville jeg heller ha gitt deg en hestehov om våren." Hun svarte meg ikke på det.

(mann 45 år fra Oslo) to. 23 feb. 15:25 Privat melding

Det skjønner jeg så godt :-) Jeg kaller dette med materiell rikdom i form av diamanter/smykker osv for keiserens nye klær.

(mann 48 år fra Oslo) to. 23 feb. 15:25 Privat melding

@MortenC
Det er noe jeg vil spørre deg om:
Kan du åpent fortelle om de damer du ikke liker, og hvorfor du ikke liker dem?

Jeg vet at det bryter med din intensjon om å vise dine positive sider, men kan du svare på det?

(mann 54 år fra Sogn og Fjordane) to. 23 feb. 15:27 Privat melding

Dagens store glede var å ta med vesla ut på tur, strålende solskinn, og snev av vår. Litt snø på bakken etter lett snøfall, men områder der den hadde smeltet. Å holde hånden, for så å springe bort, grafse til seg snø og kaste på hverandre, hyle og skrike er bare helt herlig. Komme hjem og se roser i kinnene er ubetalelig, lenge siden jeg så det sist på meg selv. Herlig. :)

(mann 45 år fra Oslo) to. 23 feb. 15:27 Privat melding

Noen fine glassdiamanter jeg hadde som liten var like fine som såkalt ekte vare.

(mann 45 år fra Oslo) to. 23 feb. 15:31 Privat melding

qubit
Jepp. Sist helg var jeg dommer da nevøene hoppet ski. Det ble målt både lengste vanlige hopp, lengste tryn, høyeste hopp, kjedeligste hopp, komplett korteste hopp (tryn før hoppet) og mere. Herlig :)

(mann 48 år fra Oslo) to. 23 feb. 15:31 Privat melding

Feiginger..

Det noen av dere viser, er falskt. Det er min påstand.

(mann 54 år fra Sogn og Fjordane) to. 23 feb. 15:34 Privat melding

@tresnitt: Herlig! Det er fantastisk å kjenne på barnet i seg, og man lever lenge på det. :)

(mann 51 år fra Oslo) to. 23 feb. 15:41 Privat melding

@Pepsi...
Jeg skiller mellom hva et menneske er og hva det gjør. Om et menneske oppfører seg aldri så dumt er det likevel verdifullt. Det betyr at jeg ikke gjør meg en oppfatning om hva et menneske er på bakgrunn av hva det gjør.

Likevel, bevisst ondskap er noe jeg ikke er villig til å tolerere. Noen er bevisst onde, men de er heldigvis få. De som oppfører seg dumt er ikke onde, men sliter som regel med ett eller annet, direkte eller indirekte. Også jeg oppfører meg dumt innimellom.

Noe jeg ikke liker ved damer er falskhet. Noen opptrer dessverre med falskhet. De som gjør det vil jeg ikke bruke min tid på. Det synes jeg er bortkastet, uansett hvor attraktive de enn måtte være. Ærlighet er alfa og omega når jeg omgås damer.

(mann 48 år fra Oslo) to. 23 feb. 15:43 Privat melding

@Hope
Hør her, det er ingen som er enig med meg, bare så du vet det. (heter du Lene?)

Det er ingen som svarer meg på spørsmålene.. Det er bare..

Det gjør ingenting om noen er uenig med meg.

Skjult ID med pseudonym blingbling to. 23 feb. 16:02

😂

🔸🔹

(mann 48 år fra Oslo) to. 23 feb. 16:05 Privat melding

@MortenC
Ja det er heldigvis få mennesker som ønsker å skade noen. Dog så er vel de fleste kriminalserier basert på akkurat det. Altså det å skade noen.

Det er jo også i tråd med våres virkelighet. Men mange kjenner seg igjen i tankene. Derfor blir sånne serier spennende.

Dette er et interessant tema. Altså, hvorfor gjør mennesker som de gjør? Hvorfor er vi som vi er?

Bare for å komme men en fordomsfull kommentar:
Hvis en dame som sitter i slåbroken, tenner en sigarett, har åpnet vinflaska, løfter på rompeballa og fiser ut med et drønn den med potetgull posen hun spiste i går, og som ser livet mindre enn A4 kanta, og sier:

”Han @Pep der er faen meg irriterende”

Da er jeg helt enig..

(mann 51 år fra Oslo) to. 23 feb. 16:07 Privat melding

@tresnitt og @qubit
Jeg er enig i det. Å kunne ha noe av "barnet" i seg er veldig fint. Den barnlig gleden må ikke undervurderes.

(mann 48 år fra Oslo) to. 23 feb. 16:12 Privat melding

Man skal ikke undervurdere misforståelsen heller. Den er undervurdert.

Skjult ID med pseudonym Wille to. 23 feb. 16:14

Pepsi, men tok du bort den artige snutten med hun som feis ut gårdagens potetgull? (eller no sånt). Den var jo dagens morsomste for meg! Blir å savne deg din røver når du sjekker ut herfra 8 mars. Du rører jo i gryta her inne på en kronisk merkelig og morsom måte.

Skjult ID med pseudonym Råtass to. 23 feb. 16:17

@ts

Det at du har guts til å dele dette, sier noe om din personlighet, som jeg ser som meget positivt.

De fleste av oss trenger en form for anerkjennelse og tilhørighetsfølelse, det må være i bunn. Hva som ellers bringer tilfredshet er veldig personavhengig, det kommer mye an på identitet.

Noen ingredienser må være på plass, om ikke annet må utsiktene for de være der, man klarer ikke tenke seg glad over alle kneiker. Men med tid er det mulig å endre perspektivet noe, men en total identitetsforvandling har jeg ingen tro på.

Skjult ID med pseudonym Wille to. 23 feb. 16:17

Ok. den snutten er fortsatt her. Bare jeg som leser litt fort mellom gjøremålene.

(mann 48 år fra Oslo) to. 23 feb. 16:24 Privat melding

Tusen takk @Wille
Jeg vil aldri se verden linjert, sånn ble ikke jeg skapt. Jeg har alltid stilt spørsmål til sannheter.

For å ta enkle dagligdagse eksempler:

Menn er.....
Kvinner er......
Sånn er det.....
Jeg er.......
Du er.....

Det er mulig jeg er Coky, men det er ikke spesielt reflekterende mennesker som kommer med sånne ting, etter min mening.

Men uansett @Wille tusen takk.

(mann 51 år fra Oslo) to. 23 feb. 16:40 Privat melding

Mange takk for det @Råtass ! Det var hyggelig sagt.

(mann 51 år fra Oslo) to. 23 feb. 16:53 Privat melding

Jeg kan gi et eksempel på glede.

Nabo´n ringte på døra for en times tid siden. Spurte om jeg kunne hjelpe ham med noe han skulle gjøre. Jeg sa selvsagt ja. Han er en alle tiders fin fyr og jeg ville ikke si nei. Da jobben var gjort prata vi om hva vi skulle gjøre i morgen kveld. Vi ble enige om at han kommer til meg. Han tar med seg egne drikkevarer, så den biffen er grei.

Poenget med eksemplet er at naboskapet her i borettslaget er meget bra, slik jeg opplever det. At det er meget bra bidrar til at jeg har det godt inni meg. Ikke noe problem å spørre naboene om å låne gryn når jeg er blakk. Har jeg lyst på en kaffe og prat veit jeg at jeg kan få det hos flere av naboene.

Det er et inkluderende miljø her. Det liker jeg veldig godt. og det gjør meg faktisk glad når jeg tenker på det nå.

(mann 51 år fra Oslo) to. 23 feb. 17:08 Privat melding

Her er ei feelgood låt. Blir dere ikke glade av de så veit ikke jeg...

https://www.youtube.com/watch?v=NGFToiLtXro

(mann 48 år fra Oslo) to. 23 feb. 17:21 Privat melding

@MortenC
Jeg snakket med en liten gutt en gang på sykehuset som hadde vondt i magen. Han sa:

”Det er akkurat som om jeg har spist 1000 jordbær.. ” (man må huske på at barn har ikke så mye språk på følelser)

Men etter en lenger samtale og med flere enn meg, så ble det klart at gutten ble dårlig behandlet av sine foreldre.

Selv om det høres rart ut, så kan det glede meg at en liten gutt kan komme seg vekk i fra en famille som skader ham gjør ham glad.

Men alt det andre som du snakker om MortenC, som god mat, god whisky, mennesker som du liker. At du kan leve livet ditt akkurat som du vil, og dele av dine smerter og utfordringer som tidligere har hatt, imponerer ikke meg.

Du snakker folk etter munnen.

Jeg ser gleden i at en liten gutt ikke lenger føler at han har spist 1000 jordbær, og ser de muligheter som livet byr ham, og at han vi leve det. Det gir meg glede.

Det å høre om hva andre går igjennom når de står opp om morgenen, og presse ut 1 kilo biff med saus og en liten broccoli på kanten av tallerkenen som ikke en gang blir spist, imponerer ikke meg.

For meg er gleden å se at andre lykkes, ikke hvor mye velstand andre putter i kroppen sin og samtidig synes litt synd på seg selv.

(mann 51 år fra Oslo) to. 23 feb. 17:31 Privat melding

Og hva gjør så dere glade, folkens? Fyr løs!

(mann 45 år fra Oslo) to. 23 feb. 17:34 Privat melding

Seigdamer gjør meg glad :) Synd de ikke produseres lenger :(

(mann 48 år fra Oslo) to. 23 feb. 17:35 Privat melding

Det jeg er glad i MortenC, er såpe, for såpe er slibrig og glatte.

(mann 54 år fra Sogn og Fjordane) to. 23 feb. 17:35 Privat melding

@pepsi: Flott at du har andre referanser, men det imponerer meg ikke stort. Små gleder er like store som store gleder, på rett sted i livet. Alt er i flux.

(mann 54 år fra Sogn og Fjordane) to. 23 feb. 17:37 Privat melding

Kakao med marsmallows og krem, da er jeg rimelig høyt oppe,. :)

(mann 48 år fra Oslo) to. 23 feb. 17:42 Privat melding

@qubit
Alt det har jeg sagt før deg, lenger opp i tråden her. @qubit...

kan jeg få spørre deg om noe. Det er lett å se at du er sjarmerende og det er påfallande at du ikke fått deg en dame.. Det jeg vil spørre deg om.. Hvilken krav setter du til damer egentlig?

(mann 51 år fra Oslo) to. 23 feb. 17:45 Privat melding

For min del er glede knyttet til menneskene jeg har i min nærhet. Blant mine venner er min eks. At vi nå er gode venner betyr mye for meg slik det også betyr mye for henne. Senest i går pratet vi sammen i telefonen. Hun er på reise i Europa, men kommer snart hjem. Om ikke så altfor lenge skal jeg besøke henne. Det blir fint. Hun har mange venner. Jeg liker de alle sammen.

(mann 54 år fra Sogn og Fjordane) to. 23 feb. 17:56 Privat melding

@Pepsi: Det kryr ikke akkurat av ledige damer i min region. Større sjanse å få fisk enn dame. Er ikke flyttbar, så da blir det fisk. :P

(mann 48 år fra Oslo) to. 23 feb. 18:01 Privat melding

@qubit
Vi skulle slått oss i sammen å skape et produkt i sammen og selge det til Asia område.

Hvis du vil snakke med meg om det, så kjenner jeg noen pålitelige damer her ute som gir deg mitt mobilnummer.

Det vil gi oss mange aftener med mange bra damer... Blir du med på den ferden?

(mann 54 år fra Sogn og Fjordane) to. 23 feb. 18:02 Privat melding

@MortenC: Min eks er også min beste kvinnelige venn, godt samarbeid om ungen og inviterer hverandre på middag, etc. Blir veldig lei meg når jeg ser mennesker som ikke håndterer dette så bra, de har ikke lært seg å tilgi seg selv tror jeg. :/

(mann 54 år fra Sogn og Fjordane) to. 23 feb. 18:05 Privat melding

@Pepsi: Hehe.. syns jeg ser det. :) Kjenner du kvinnfolk i mitt område? :P

(mann 48 år fra Oslo) to. 23 feb. 18:09 Privat melding

Ja da.. Rune Rudberg, eller hva han heter, er en amatør..

Jeg kjenner Trine bland andet.

En annen ting @qubit... Vil du at damer flytter til deg?

Skjult ID med pseudonym rose to. 23 feb. 18:13

MortenC
Takk for mot og åpenhet, det er godt at du kom deg ut av institusjonslivet.
Jeg har levd lenge nok til å vite at det ofte er tilfeldigheter som avgjør på hvilken side av bordet vi sitter, som behandler eller pasient.

Pepsi, hva vil du egentlig oppnå?
Hvorfor er det så om å gjøre å provosere både på passende og upassende steder?
Jeg lurer på hva slags fag bakgrunn du egentlig har bortsett fra fartstid i psykiatrien.

(mann 54 år fra Sogn og Fjordane) to. 23 feb. 18:22 Privat melding

@Pepsi: Kjenner ingen trine (som jeg kommer på). :P
Har ikke noe behov for at de flytter til meg, er helt i orden med særbo.

(mann 48 år fra Oslo) to. 23 feb. 18:33 Privat melding

@rose
Det vil ikke jeg fortell deg.

Men det at jeg stiller kritiske spørsmål, er helt uavhengig av det. Det er sånn jeg er.

Men at alle skal uten spørsmål like det Morten skriver, stiller jeg kritiske spørsmål til.

Men bare kos dere for min del.

Om ikke lenge får dere en homogen gruppe her ute, og da blir dere glade. Bare spør Tinka, hun liker ikke motsigelser, bare enigheter. Og etter vært har dere fått noen som bare er enig i deres modell av verden..

Akkurat det gjør dere fattige. Dere liker ikke folk som er uenig.

(mann 51 år fra Oslo) to. 23 feb. 18:41 Privat melding

Uenighet er innafor. Provosering og kverulering ikke det. Ferdig snakka.

(mann 54 år fra Sogn og Fjordane) to. 23 feb. 18:42 Privat melding

@MortenC: 👍

(mann 48 år fra Oslo) to. 23 feb. 18:45 Privat melding

Ja ja.. Fin måte å dytte meg ned på..

Dere er store karer..

(mann 54 år fra Sogn og Fjordane) to. 23 feb. 18:52 Privat melding

@Pepsi: Syns du er tøff nok på egne ben, trenger ikke å bli dyttet da vel?

Dessuten er det @MortenC sin tråd, han får sette reglene for hva som er godtatt eller ikke. :)

(mann 51 år fra Oslo) to. 23 feb. 18:52 Privat melding

Ingen dytter deg ned, men vi sier hva vi mener, åpent og ryddig.

Språket man fører og ordene man velger å bruke betinger som regel svarene man får. Vifter man med en rød klut reagerer jo folk. Med årene har jeg skjønt at det ofte er lurt å være diplomatisk og vennlig innstilt, iallfall prøve å være det, selv om man er uenig i sak med de man diskuterer med.

Skjult ID med pseudonym rose to. 23 feb. 18:57

Pepsi, du fremstår på en måte som er lite forenelig med å ivareta folk, det var grunnen til at jeg spurte.
Enighet for enigheten sin skyld har jeg ikke sans for, protester for protestenes skyld likeså.
Du spør i hytt og pine men vil ikke svar på et enkelt spørsmål, det er vel også et slags svar.
For snart "100 år" siden startet jeg mitt yrkesliv på en av de store sentralinstitusjonene for psykiatri, der var det mange verdensmestere.
Jeg syntes den gangen at jeg kunne veldig mye, etter som erfaring og kunnskap kom oppdaget jeg at det var uendelig mye jeg ikke kunne.
Jeg lærer fortsatt nytt 40 år etterpå.

(mann 48 år fra Oslo) to. 23 feb. 18:58 Privat melding

@MortenC
Jo da, men det at du ikke liker ordene mine eller mine eksempler, viser på en måte at du ikke liker meg.. Men jeg for min del har alltid likt deg.

Nå er det altså sånn at jeg vil se flere sider av verden til en hver tid.

Men det passer vel ikke dere. Men det jøkke noe for meg.

(mann 48 år fra Oslo) to. 23 feb. 19:00 Privat melding

@rose
Det er fint.

Vil du bli med meg på kurs i Danmark i sommer som handler om dette tema... Jeg betaler..

(mann 51 år fra Oslo) to. 23 feb. 19:02 Privat melding

Hvorvidt jeg liker deg eller ikke vet du ingenting om. Det jeg responderer på er hva jeg oppfatter som avsporing fra temaet her. Om du har lagt merke til det så har jeg unnlatt å svare på flere av dine meldinger fordi jeg ikke ønsker krangel.

(mann 48 år fra Oslo) to. 23 feb. 19:07 Privat melding

MortenC
Bli ved din lest.

Det at du ikke svarer meg er for at jeg ikke holder meg til tema.. Det er det du sier... Ikke sant?

Skjult ID med pseudonym Solo to. 23 feb. 19:08

På julaften jobbet jeg frivillig for MercyHouse. Vi var rundt 120 pers. Alt fra ressurssvake grupper, innvandrere til de som ikke har noen andre å feire med. Jeg påtok meg rolle på kjøkkenet, og vi serverte julemat pluss laks til dem som ikke spiser svin. Kvelden vsr fylt med samhold, (på tross av forskjellige trosretninger eller ingen tro) god mat og god underholdning. Vi avsluttet kvelden med å åpne pakker med nissen. Sånn kort oppsummert, men det er glede for meg.

(mann 51 år fra Oslo) to. 23 feb. 19:10 Privat melding

Ja, jeg oppfatter at du sporer av temaet, og det ønsker jeg ikke skal skje. Jeg ønsker at vi skal diskutere glede. Derfor opprettet jeg denne tråden.

(mann 51 år fra Oslo) to. 23 feb. 19:12 Privat melding

Det høres ut som en veldig fin kveld @Solo ! Kult!

(mann 48 år fra Oslo) to. 23 feb. 19:18 Privat melding

MortenC
Slapp av MortenC, du kan få dine ensidige beskrivelser om verden som evnukker støtter seg i mot..

Du kan bare beskrive meg akkurat som du vil, men tenker du etter, så er dette ganske fordømmende.

Denne kjærligheten til våren, blomster som spirer, en nabo som er sint, hunder som bjeffer, glass som klirrer, en fitte som tilfeldigvis promper, alt dette er vist tilhørt, en sånn som meg.

Du må gjerne få meg til å bli rar @MortenC.. Jeg er likeglad.

(mann 48 år fra Oslo) to. 23 feb. 19:27 Privat melding

ja ja VilRosa..

Folk er meg.. Dette liker ikke du.. og resten av gjengen kommer vel etter..

Ha det Rosa.. Tusen takk for alle krangler..

(mann 45 år fra Oslo) to. 23 feb. 19:29 Privat melding

@Nyperosa 19:24
Ja, det kan man lure på. Hvorfor?
Kanskje grunnet overbelastning innen psykiatrisk profesjon?

(mann 48 år fra Oslo) to. 23 feb. 19:33 Privat melding

ja, du er der du også @tresnitt..

Det er vel ikke rart.. i henhold til de tråder som Hovmester er har plukket frem, så har du vært her i 10 år..

Jammen meg fleksibel..

Ha det til deg også..

(mann 45 år fra Oslo) to. 23 feb. 19:34 Privat melding

Og du har vært her 20 år din prompstomp :)

(mann 48 år fra Oslo) to. 23 feb. 19:39 Privat melding

Nyperose..
Før du slutter, så vil jeg høre i fra deg, hvor er det jeg kverulerer egentlig?

Det å mene at jeg kverulerer er ganske nedsettende...

(mann 48 år fra Oslo) to. 23 feb. 19:40 Privat melding

@Tresnitt
Jeg har dame jeg, det hakke du..

Skjult ID med pseudonym Solstjerna to. 23 feb. 19:52

@pepsi: Du har ikke gjort annet enn å kverulere i denne tråden. Det du selv sier er kritiske spørsmål er ikke noe annet enn kverulering fra ende til annen.

(mann 51 år fra Oslo) to. 23 feb. 19:59 Privat melding

Ska me sjå her...

Prøver å pense tråden inn på dens tema igjen slik at vi fokuserer på glede.

Håper det lykkes denne gangen.

Så her er...

You're just too good to be true.
Can't take my eyes off of you.
You'd be like heaven to touch.
I wanna hold you so much.
At long last love has arrived.
And I thank God I'm alive.
You're just too good to be true.
Can't take my eyes off of you.

Pardon the way that I stare.
There's nothing else to compare.
The sight of you leaves me weak.
There are no words left to speak.
But if you feel like I feel.
Please let me know that it's real.
You're just too good to be true.
Can't take my eyes off of you.

I need you baby, if it's quite all right,
I need you baby to warm a lonely night.
I love you baby.
Trust in me when I say, "OK." (it's OK)
Oh pretty baby, "Don't let me down," I pray.
Oh pretty baby, now that I found you, stay.
And let me love you, oh baby let me love you, oh baby...

You're just too good to be true.
Can't take my eyes off of you.
You'd be like heaven to touch.
I wanna hold you so much.
At long last love has arrived.
And I thank God I'm alive.
You're just too good to be true.
Can't take my eyes off of you (I want you, I want you).

I need you baby, and if it's quite all right,
I need you baby to warm a lonely night.
I love you baby.
Trust in me when I say, "It's OK."
Oh pretty baby, "Don't let me down," I pray.
Oh pretty baby, now that I found you, stay.
And let me love you, oh baby let me love you, oh baby....

Enjoy videre diskusjon, folkens! 😊

(mann 48 år fra Oslo) to. 23 feb. 19:59 Privat melding

Nyperosa
Jeg kommer ikke den 11 mars.. Jeg har i de18 dager snakket sammen med en dame i fra Bergen.

Vi har har snakket i sammen en periode og møtte hverandre og det har jeg holdt skjult. Hun er helt spesiell.

Men alt dette vil jeg holde for meg selv. Alt det jeg skriver nå, er bare på tampen.

Snart er dere bare som før.. men som sagt, det jøkke no..

(mann 54 år fra Sogn og Fjordane) to. 23 feb. 20:03 Privat melding

@MortenC: Flott pensing! :) Vet ikke om andre tok den, men. :P

(mann 51 år fra Oslo) to. 23 feb. 20:06 Privat melding

@qubit
Det tror jeg nok at de gjorde. Ingen her er så trege i oppfatningen at de ikke tok den. Og bra er det. 😊

(mann 51 år fra Oslo) to. 23 feb. 20:08 Privat melding

@Pepsi...
Kjipt at du ikke kommer den 11. Men! Selvsagt kult med dama i Bergen. Håper det klaffer for deg. 👌

(mann 54 år fra Sogn og Fjordane) to. 23 feb. 20:13 Privat melding

Hell og lykke @pepsi. :)

(kvinne 52 år fra Oslo) to. 23 feb. 21:22 Privat melding

Glede er et godt utgangspunkt for en tråd, så jeg prøver å følge opp den😊.

Jeg har aldri vært i kjelleren, men har jo opplevd sorg og kommet meg helskinnet gjennom det.

Jo eldre jeg blir, dess mere setter jeg pris på de små gledene i livet😊

For meg er lykke/glede så mye!

Barna, være sammen med dem, og at de nå lever selvstendige og gode voksenliv er den største gleden

For meg kan hverdagslykke være frokost på kjøkkenet lørdag morgen, mens jeg titter ut på den koselige utsikten, og har allverdens tid.
Det samme er en kveldstur på ski i lysløypa, hvor snøen glitrer i skinnet fra lyktene og kulda biter i kinnene.
Lykkefølelsen er der fortsatt når jeg kommer hjem, tar meg en dusj og kryper ned i sofaen foran TV.

Den gode følelsen er også der når jeg legger meg i en god seng med nyvasket sengetøy, og tenker på hvor heldig jeg er som har et eget hjem.

Snøen som falt i går og sola med fuglesang i dag ga meg også en god lykkefølelse.

Det er mange sånne små ting som gleder meg hver dag, men som jeg aldri tenkte på da jeg var yngre.

Jeg er enig med deg @Ts, det er viktig å fokusere på det positive for å klare å finne godfølelsen😊

(mann 51 år fra Oslo) to. 23 feb. 21:56 Privat melding

Hei @Orkide65
Takk for veldig fint bidrag! Hyggelig at du tok deg tid til å dele dine tanker med oss. Jeg kjenner meg igjen i dine betraktninger. Nå har jeg nettopp skrevet en lengre melding i tråden "Hverdagsprat". Kan godt svare deg mer utfyllende, men vil da gjøre det senere. 😊

(mann 54 år fra Sogn og Fjordane) to. 23 feb. 22:37 Privat melding

Åhh.. rent sengetøy. Superdeilig. :)

Skjult ID med pseudonym Solo to. 23 feb. 22:41

Qubit.
2 ord:
Nye sokker.....

(mann 54 år fra Sogn og Fjordane) to. 23 feb. 22:43 Privat melding

@solo: Utfordre deg selv, ta en hvit og en svart. Si du er fargeblind. :P

Skjult ID med pseudonym Cllou fr. 24 feb. 01:22

Det gjør jeg :-)

Skjult ID med pseudonym Cllou fr. 24 feb. 01:23

(Altså jeg tror på evig glede :)

Skjult ID med pseudonym Cllou fr. 24 feb. 01:25

Kanskje dumt å sette et slikt overfladisk smiletegn etter at du har skrevet at du verken tror på evig glede eller lykke. Ikke tenk mer over det.

(mann 51 år fra Oslo) fr. 24 feb. 14:20 Privat melding

C´mon, folkens! Snart braker det løs. Vi skal ha det gøy sammen. 😎🎸🍺🥃

(mann 28 år fra Hordaland) fr. 24 feb. 15:07 Privat melding

@Pepsi Jeg vil bare si at jeg er enig med deg i mye/kanskje alt av det du har skrevet i denne tråden. Jeg hadde kanskje formulert meg annerledes, men jeg har tenkt det samme som deg når jeg har lest Mortens tråder.

Og slik at det er sagt - jeg tror ikke Hitler eller Breivik eller hvem det måtte være av skrekkeksempler man drar frem er "onde". De er forvirrede. De var fullstendig overbeviste av sine ideoligier og filosofier, og det gjorde at de kunne rettferdiggjøre alt det de gjorde i sitt eget hode. Men det gjør dem ikke onde, mest sannsynlig bare lite kloke.

Beklager avsporing Morten, men jeg følte etter alt hetset Pepsi fikk, så var det greit at noen sto fram som enig med ham.

(mann 51 år fra Oslo) fr. 24 feb. 15:45 Privat melding

Greit for meg at du mener det, Bjørn89

Uansett, enten fokuserer man på det positive, eller så fokuserer man på det negative. Og sånn er det bare. Du får selv avgjøre hva du ønsker å fokusere på.

Ønsker deg en god helg.