Alle innlegg Sukkerforum
Skjult ID med pseudonym Marte ti. 6 jan. 2009 22:33

Jeg har et spørsmål her til de som kan en del om trening, og utifra profilene er det mange:)
Har akkurat begynt å trene igjen og er superstøl. Blir vel enda værre i morgen. Er det da noe poeng å trene i morgen, eller bør jeg vente til torsdag?

Skjult ID med pseudonym Clueless ti. 6 jan. 2009 22:35

Vent til tordag. Musklene dine har lite utbytte av en ny omgang juling hvis du har virkelig muskelværk. Eller tren andre muskelgrupper! ;-)

(mann 51 år fra Oslo) ti. 6 jan. 2009 22:35 Privat melding

like greit å hoppe i det og ta en lett trening. Fordelen når du har trent en del, så blir du ikke støl men kun sliten i muskulaturen dagen derpå

Skjult ID med pseudonym stjerne62 ti. 6 jan. 2009 22:43

Jeg var støl etter en dags trening. Så jeg trente neste dag også ..må trene igjen i morgen for å myke opp..he..he

Skjult ID med pseudonym s.a.me ti. 6 jan. 2009 22:45

Min erfaring er også at det er best å trene dagen etterpå, hvis jeg er skikkelig støl. Venter jeg en dag el to, blir jeg mye mer støl..

Skjult ID med pseudonym Perle62 ti. 6 jan. 2009 22:46

Det som gjør at du blir støl er at muskelfibrene rives over. Disse må få tid til å bygge seg opp igjen for at du skal få effekt av treningen i form av muskelbygging. Tren gjerne, men som Clueless sier, tren andre muskelgrupper. Blir du veldig støl nå i starten kan du kompensere dette ved å ta Ibux. Disse virker fordi de er inflamasjonshemmende. Og inflamasjon er den samme prosessen som pågår i musklene når man trener. Kroppen reagerer med mer inflamasjon i starten. (Inflamasjon = en form for betennelse uten infeksjon/ bakterier). Men pass på å ikke overtrene. Lykke til :)

Skjult ID med pseudonym Ludo64 ti. 6 jan. 2009 22:48

stjerne; pass deg!!
Det derre høres ut som vanedannende i en annen form enn sukkeravhengihet. Det kan bli for mange avhengiheter..... ;)

Skjult ID med pseudonym kit ti. 6 jan. 2009 22:55

Perle, inflamasjonsdempende medikamenter reduserer treningseffekten, det er vel ikke helt meningen?

For styrketrening kan en trene andre muskelgrupper, men det er vanskelig å komme utenom de store muskelgruppene hvis det er kondisjonstrening en holder på med. En lett trening dagen derpå vil øke blodgjennomstrømningen i muskulaturen og få fart på restitueringen.

Skjult ID med pseudonym stjerne62 ti. 6 jan. 2009 22:58

@Lodu
He..he...Er avhengig der også jeg...Ser den..

Jeg trener opptil 5 ganger i uka...nå er det nye programmer og nye begvegelser i alle partier og grupper..Det er jo nytt år..Så det er nok alle muskelgrupper som får gjennomgå etter juletiden....det går over...
Men klart er du helt ny..pass på å strekke skikkelig ut og la det gå en dag eller to imellom....

Skjult ID med pseudonym Perle62 ti. 6 jan. 2009 23:00

Det er gjort endel forskning på det. Og de som velger å ta toppen av sin treningsverk, kan bli skikkelig tøff for enkelte, har det vist seg at kroppen restituerer seg raskere, og at man derfor kan trene igjen før og dermed bygge opp musker tidligere.

Skjult ID med pseudonym kit ti. 6 jan. 2009 23:02

stjerne62, etter en hard økt med mange ødelagte muskelfiber, trenger du ikke å slite av enda flere med å tøye. Ikke hjelper det mot stølhet heller

Skjult ID med pseudonym Marte ti. 6 jan. 2009 23:07

Takk for tips, tenker det blir litt lett kondistrening i morgen. Må bare se an om jeg klarer å bevege meg sånn nogenlunde utover dagen i morgen først:)

Skjult ID med pseudonym kit ti. 6 jan. 2009 23:12

Gå en lang tur, Marte :)

Skjult ID med pseudonym tekopp ti. 6 jan. 2009 23:18

Her va det mange gode råd, godt å endelig se en treningstråd i et diskusjonsforum med kunnskapsrike folk! helt riktig som stjerne sir kl 22.46. Men det e ikkje nåkka vits å strekke ut når du først e blitt støl! Uttøying har ikkje vist å forebygge muskelstølhet (pågår en interessant norsk studie på det akkurat nu), men bevegelighetstrening (altså uttøying) har vist sæ å være effektivt som forebygging mot slitasjegikt. Bare pass på å ikkje tøye ut før styrketrening eller idrett med mye bevegelsesutslag (fotball, håndball, aerobic med step og mye arma og bein), fordi tøying "lamme" nerva som sense leddans posisjon (midlertidig!). Altså mye større sjans for overtråkk og vridningsskada hvis man tøye ut FØRST. Og Kit, heilt riktig at NSAIDs (ikke-steroide inflammasjonshemmanes medisina) redusere treningseffekten, men ikkje nevneverdig for mosjonista. Kun av betydning førr seriøse idrettsutøvera og resultatjegera. Å ikkje ta til sæ næring like etter trening (15-30 minutta) redusere treningseffekten mye, mye mer.
Lett trening dagen etter ei hard økt e bra for å redusere stølhet, men man kan fint trene andre muskelgruppa om så dagen etter hvis man har trent helt spesifikke øvelsa. Å ja, så bra at du har bynnt å trene =)

Skjult ID med pseudonym tekopp ti. 6 jan. 2009 23:19

Hehe, lykke til med å komme dæ opp av senga i morra tidlig! ;o) (og det va baaare vennskapelig ment, hvis nån lurte =)

Skjult ID med pseudonym Marte ti. 6 jan. 2009 23:23

@ tekopp: gruer meg litt til å stå opp ja:)

(mann 36 år fra Oslo) ti. 6 jan. 2009 23:28 Privat melding

Nyere studier viser vel at man bør vente minst 48 timer mellom hver styrkeøkt, men noe mer enn det er egentlig ikke nødvendig. Kommer selvfølgelig an på hvor hardt du trener. Google på f.eks. Hypertrophy training for mer informasjon.

Se f.eks. http://www.hypertrophy-specific.com/hst_index.html

Skjult ID med pseudonym mart1s ti. 6 jan. 2009 23:29

Så da var tiden inne for en oppsummering.
Du kan trene igjen i morg....nei, forresten. Var det styrke idag ? Da må du hvile....eller kanskje tøye ut, eller ikke. Har du derimot løpt fra noen muskelfibre, må du hente de igjen før du trener styrke. I morgen....eller om to dager. Litt usikker der. Husk drikke og piller, veldig viktig...tror vi. Eller kanskje ikke...
Lykke til, og god bedring til alle input'erne !

Skjult ID med pseudonym Marte ti. 6 jan. 2009 23:34

Takk mart1s, er alltid fint med oppsummering;)

Skjult ID med pseudonym mart1s ti. 6 jan. 2009 23:36

Bare hyggelig !
Og for all del; bare spør igjen om det er noe mer du ikke vil vite !