Alle innlegg Sukkerforum

Forumet KAN bli kanon bra

Vis siste innlegg
(mann 53 år fra Oslo) fr. 24 feb. 2017 14:59 Privat melding

Jeg er som dere veit ny her. Har vært her litt over en uke nå. Kan derfor ikke uttale meg skråsikkert om hvordan det er her. Likevel har jeg dannet meg et visst inntrykk.

Mye bra folk her, og det gjør at at jeg fremdeles blir værende.

Men!

Også mye fokus på negative ting, krangling, skittkasting og spydigheter ute og går. Litt for mye for min del.

Og jeg forstår det bare ikke?

Hva får mange av folka her til å boltre seg i dritt og møkk? Hvorfor er det kult?

Forumet har all mulighet til å bli kanon bra. Forutsatt at vi vil. Det er oss det går på til syvende og sist. Hvordan vi opptrer overfor hverandre og hva vi fokuserer på.

Det har vært fokus på flere sterkt negative ting iløpet av den korte tiden jeg har vært her, slikt som satan, krig, nazismen, etc. Og språket følger opp. Det er til tider meget upassende og grovt.

Bevares! Hvis det er sånn det skal være på forumet får det bare være slik, men da sier jeg takk for meg. Jeg er her for å ha det gøy samt delta i givende diskusjoner. Og forhåpentligvis finne en jeg liker, eller at hun finner meg. Jeg er ikke her for å oppleve at dritt og møkk slenges i alle retninger. Jeg har til nå ikke sett en eneste tråd som har hatt ting som hengivenhet, ømhet, nærhet eller kjærlighet som tema? Har noen av dere gjort det?

Vi KAN få forumet kanon bra. Til syvende og sist opp til oss. Det er vi som bestemmer hvordan det skal være her. Ingen andre. Ikke sant?

(mann 53 år fra Oslo) fr. 24 feb. 2017 15:36 Privat melding

@Mjau
Jeg ser helt klart den. Det gjør meg oppgitt og litt trist.

Anyway! Jeg er innstilt på å ha det fint her. Gir forumet en sjanse og ser an åssen det funker. Får jeg dårlige vibber er det bare et spørsmål om tid for jeg hopper av. Dårlige vibber gidder jeg selvsagt ikke å ha.

Håper du har det fint nå i ettermiddag og at du får en bra kveld. Selv er jeg så smått igang med å fyre opp til moroa i kveld. Blir først et realt biffmåltid (jeg har som regel det på fredager). Litt senere kommer nabo´n innom for prat, whisky og skitten blues. Det skulle bli en bra kveld. 😊

Skjult ID med pseudonym Tinka fr. 24 feb. 2017 15:52

Signerer Mjau👍
Ingen grunn til å la Forum bli viktig og ta for mye tid. Bedre å holde seg unna når det blåser opp til styggvær.

MEN, du bidrar jo i høyeste grad til å gjøre det hyggeligere her, MortenC. Jeg synes dine hverdagsskildringer er poesi for sjela. Forum trenger nok deg, mer enn du trenger forum, så jeg håper du blir her, og overser de som håner, er nedlatende og først og fremst spyr ut dritt. Dårlige vibber er dessverre ikke til å komme utenom her, uten å rett og slett nettopp gå omveien utenom, dvs. hoppe over og gå videre.

(mann 53 år fra Oslo) fr. 24 feb. 2017 15:52 Privat melding

Det er veldig sant. Godt poeng.

Da jeg begynte her i forrige uke trodde jeg at det var et greit forum med greie folk. Det er noen greie folk her, heldigvis. Hadde det ikke vært det ville jeg ha hoppet av umiddelbart. Jeg er her ennå, men er overrasket over all negativiteten. Og jeg skjønner bare ikke at flere åpenbart synes at det er fett nok.

(mann 29 år fra Hordaland) fr. 24 feb. 2017 16:19 Privat melding

MortenC Jeg har holdt meg helt unna dine tråder med unntak av din siste der jeg la inn ett innlegg for å si meg enig med Pepsi angående noen ting. Men når du først spør, så skal du få svar.

Positivitet er bra. Påtvunget positivitet der man aldri har lov til å prate om noe annet enn det mest sukkersøte og superhyggelige? Ikke bra. Du refererer til nazisme, snakk om Satan osv, men ingen av disse temaene ble tatt opp for å støtte hverken nazister eller satanister. Det var spørsmål som ble stilt for å få bedre forståelse av virkeligheten.

Å bare sitte å prate om hvor fint været er og hvor gode kjøttkakene du spiste var blir ikke nok. Man må kunne diskutere dypere temaer, og blant disse temaene finnes det mørke og uhyggelige ting. Ting som likevel for all del bør diskuteres. Hva slags kjedelig monotont forum blir det om alle til enhver tid ikke skal snakke om annet enn hva de spiste til frokost og poste tilfeldige sangtekster?

Jeg har som sagt holdt meg unna trådene dine. Du kan lage de trådene du vil. De faller ikke i min smak. Jeg vil ha dypere temaer. Jeg vil ha diskusjon. Det tilbyr ikke dine tråder. Der er det om å gjøre å stikke hodet ned i sanden og drømme seg vekk på fjell og strender. Men jeg ser også hva som kan appellere med trådene dine, og det er til og med visse ting i trådene dine som vekket noe interesse i meg til å lese videre. Ikke nok til å delta selv, men nok til å akseptere at andre vil det. Så jeg lot trådene dine være. Men nå når skal fortelle andre hva slags tråder de skal lage for at forumet "skal bli bra" så må jeg fortelle deg at jeg ikke er enig i din definisjon av hva som er bra og hva som er dårlig.

Et forum der alle tråder kun er påtvunget positivitet og alt annet blir kneblet er ikke et forum jeg vil være medlem av. Det blir bare tomprat.

Skjult ID med pseudonym Eline fr. 24 feb. 2017 16:28

Jeg er også ny her, men oppfatter ikke at det er så mye dritt og negativitet her egentlig. Det er en skjult humor i mye, og folk skriver det de vil, noe som selvsagt kan tolkes på mange måter:)
Jeg finner mange av trådene underholdene, og kommer nok til å bli litt mer aktiv etterhvert, og kanskje tll og med presentere meg skikkelig her:)

Jeg tror vi får velge det vi ønsker å lese og heller overse alt det andre. Det er ingen fasit på hvordan et forum skal være, og det bør være rom for alt.

(kvinne 54 år fra Østfold) fr. 24 feb. 2017 16:31 Privat melding

Hello Eline,- godt å høre at nykommere ikke er vettskremte, for det tror jeg egentlig barre er tull,- er ihvertfall ingen grunn til å være det,- server jo bare ord her 😉😁

(mann 29 år fra Hordaland) fr. 24 feb. 2017 16:43 Privat melding

@Hovmester
Takk!

@MortenC
La meg legge til at jeg ikke på noen måte oppfordrer deg til å forlate forum eller til å slutte å skrive. Det er bra med variasjon, og at det kommer innskudd av tråder med fokus på positive ting er det ingenting galt med. Kanskje til og med nødvendig. Men du må også akseptere andre slag tråder og temaer. De har absolutt sin plass de også. Lag de trådene du vil, og la andre gjøre det samme.

Skjult ID med pseudonym Apache fr. 24 feb. 2017 16:45

I min tid her så har kjærlighet, godhet og det å være snill med hverandre blitt tatt ukentlig opp og oftere.

Livet er ikke kun positive ting. Vi må lære å takle det negative også og det må starte tidlig. Forum her er ikke verre en forum andre steder. Kommentarfeltene under avisartikler der folk logger inn med fb konto gjør Sukker til smågutt. De fleste forum jeg har sett har positive og negative tråder. Det som er problemer her er at det ikke er delt opp i tema. Hadde det vært det så kunne alle som kun diskuterer gode ting hatt sin egen temaside. Men jeg vedder på at de hadde kommet til sider der negative ting ble diskutert og lekt politi.

Det å sette folk kun i et spor - det positive - gjør at frustasjoner og andre utblåsninger kan komme til uttrykk andre steder som f. eks. jobb og hjemme. Dessuten så må et samfunn kunne diskutere negative ting også. Hvis ingen diskuterer nazisme så blir det glømt, og historien som blir glømt kan fort bli virkelighet igjen da folk ikke kjenner igjen symptomene tidlig. Folk som diskuterer negative faktorer med/i samfunnet kan være de mest positive, de er trygge og tør å kjenne på følelsen det grusomme kan gi. Det er ikke slik at positive folk diskuterer kun positive ting og negative folk det negative. Jeg vil si at de som kun vil diskuterer det positive må lukke øynene for negative innslag i samfunnet, el. ikke tør å vedkjenne seg det. Samfunnet blir bedre nettopp av å få det negative fram i dagen.

(mann 53 år fra Oslo) fr. 24 feb. 2017 16:49 Privat melding

Hei @Bjørn89

Jeg synes du reflekterer godt og er langt på vei enig med deg.

Nå har jeg tatt noen fag på universitetet (blant annet historie og idéhistorie) slik at jeg kan følge diskusjoner der de fagene er relevante. Videre leser jeg mye seriøs litteratur. Så jeg har ingen problemer med å delta i eller lage en tråd med intellektuelle emner.

Grunnen til at jeg har fokus på det positive og såkalte "gode vibber" bunner i to forhold.

For det første er jeg sånn. Jeg tror årsaken er at jeg klarte å bli frisk av en alvorlig psykisk sykdom som regnes som uhelbredelig. Etter at jeg ble friskmeldt har jeg surfet på en sterk følelse av at livet er godt. Det preger meg selvsagt.

For det andre ønsker jeg å "løfte" stemningen her litt. Jeg synes, for å være helt ærlig, at det er unødvendig mye negativitet ute og går. At vi alle opplever livet som strevsomt og trått innimellom er normalt. Men! Vi trenger ikke la det preget alt vi sier og alt vi gjør hver bidige dag. Mitt inntrykk er at flere her har tendens til å gjøre nettopp det. Det for være dems greie. De får bare holde på om de virkelig føler at det gir dem noe. Jeg påpeker bare at jeg, og tydeligvis andre her også, synes det blir mye negativitet og at det er slitsomt å måtte forholde seg til.

Hvordan forumet fungerer er betinget av hvordan vi opptrer og språket vi fører. Jeg er ikke imponert over flere her. Enkelte oppfører seg som drittunger, for å si det rett ut. De slenger om seg med giftige bemerkninger, spydigheter, og ufine kommentarer. De angriper også andre og legger opp til krangel. Sånn oppfører man seg bare ikke som voksen. Det skjønner enhver oppegående voksen. De fleste av de som oppfører seg slik dekker seg bak pseudonymer. Sier igrunnen sitt.

Jeg har altså valgt å gjøre det på min måte. Har bevisst kjørt på positive ting samt skildret hva jeg driver med i min hverdag. At flere mener det er ikke greia her tar jeg til etterretning.

Skjult ID med pseudonym Apache fr. 24 feb. 2017 16:55

Dette med bruk at anonymitet el. åpen fb profil i debatter har blitt grundig gransket av forskere. Det de fant ut var at drittsekker er drittsekker med og uten anonymitet. Tvert om kunne åpenhet gi dem en følelse av å ha lov å si hva som helst nettopp fordi de mente at de står for det de sier og med navn og bilde var ærlige.

(mann 53 år fra Oslo) fr. 24 feb. 2017 17:47 Privat melding

Jeg er mye på Twitter og noe på Facebook. Twitter er min SoMe hovedarena. Jeg har vært der noen år og har noen tusen følgere.

På Twitter er nettdating steder beryktet og omtales tildels svært negativt. Hvordan det er på Facebook vet jeg ikke. Jeg er der kun innimellom og da for å prate med venner.

At nettdating steder er beryktet på Twitter må bunne i noe. Akkurat hva det bunner i kan jeg ikke uttale meg sikkert om, men mitt inntrykk er at mange tvitrere oppfatter nettdating steder for å være dårlige arenaer. Dårlige i den forstand at måten kommunikasjonen fungerer på er gjennomgående uheldig.

Jeg nevner dette slik at de av dere som måtte ønske det tar det til etterretning. Jeg har iallfall gjort det.

(kvinne 50 år fra Oslo) fr. 24 feb. 2017 18:16 Privat melding

Signerer, Bjørn89 👍🏻

Skjult ID fr. 24 feb. 2017 18:18

Med referanse til det første innlegget i tråden, tror jeg noe av grunnen kan være at "forum" på et nettdatingsted, blir en letteste utvei for mange når ingen ting skjer, ingen interesserer seg for profilen din, alle dine forsøk på å få noe til å skje, har gått i vasken osv. Dermed kan det fort bli til en opphoping av negative følelser her.

(mann 53 år fra Oslo) fr. 24 feb. 2017 18:26 Privat melding

@qubit

Takker, kompis! Det er som danskene sier:

"Det går til helvete. Men! Det går til helvete på første klasse."

Ikke ueffent sagt, synes jeg. Uttrykket kan brukes om svært mye. Det er mye elendighet i verden. Videre er livet noen ganger vanskelig. Sånn er det bare, og det må vi forholde oss til. Men skal vi la det få ødelegge for oss? Skal vi la hverdagen bli trist? La livet bli et ork? Nei, mener jeg.

Som du sier har har vi alle valg her i livet. Også det å unngå å velge er et valg. Vi kan velge hvordan vi forholder oss til hverandre og hva vi fokuserer på. Hva vi velger vil så avgjøre våres liv. Og det vil avgjøre hvordan et forum som dette fungerer.

Skjult ID med pseudonym blingbling fr. 24 feb. 2017 19:09

Forumet er ganske bra det. Liittbitte høy sosialpornografifaktor i det siste da.🤔😉

🔸🔹

PS - nå vil Trump forby media å ha anonyme kilder. "Media er folkets fiender".

(mann 52 år fra Sør-Trøndelag) fr. 24 feb. 2017 19:14 Privat melding

@MortenC
Slik jeg oppfatter det å er du et friskt pust i dette forumet. Gjør som du vil, og det du vil er det mange av oss som har sansen for. Så jeg er enig med @Mjau og @Tinka i det de sier.

Men jeg har også veldig sans for det @Bjørn89 uttrykker i sitt startinnlegg i denne tråden, det må være plass for alle nyanser her, ikke bare de veldig positive.

Jeg så i en annen tråd her at noen la ut noe dritt som noen hadde skrevet til (om) deg, Uten at jeg har klart å finne det igjen. Jeg mener bestemt at slikt skal du bare drite en lang en i, gå videre og holde frem som du stevner.

Hilsen fra sykesenga i SØR-trøndelag, det var alt jeg klarte å skrive i dag. 🤐🤕
Dog et lite PS: For et par timer siden hosta jeg opp ei brungrønn klyse på størrelse med en bordtennisball, plutselig ble det meget lettere å puste. Sånn, så fikk dere litt detaljert info i dag også. 😉

(kvinne 51 år fra Oslo) fr. 24 feb. 2017 19:18 Privat melding

Er det derfor du kaller deg More2Come, More2Come?

(mann 52 år fra Sør-Trøndelag) fr. 24 feb. 2017 19:21 Privat melding

CRP var bare 11, @Mjau, så jeg ble sendt hjem med bare to dagers sykmelding til solbærtoddyen og paraceten. Ikke engang en liten flaske Cosylan fikk jeg. 😬

(mann 52 år fra Sør-Trøndelag) fr. 24 feb. 2017 19:25 Privat melding

Hah! Denne hodepinen sliter jeg egentlig mest med, bortsett fra at hosteanfallene er _vonde_, dog sjeldne. Ingenting som ikke Paracet og PF fikser helt greit. Men nå er det nok skriving, hode og kropp trenger hvile. 😴

(mann 53 år fra Oslo) fr. 24 feb. 2017 19:27 Privat melding

@More2Come

Synd at du ikke er her i kveld, kompis! For da hadde du fått smake...

https://img.thewhiskyexchange.com/540/abfob.12yov1.jpg

Ønsker deg rask og god bedring.

(mann 52 år fra Sør-Trøndelag) fr. 24 feb. 2017 19:31 Privat melding

Takk, MortenC! Spill denne i kveld da!

https://youtu.be/wyQ-tScuzwM

Thin Lizzy - Whiskey in the Jar

(mann 52 år fra Sør-Trøndelag) fr. 24 feb. 2017 20:47 Privat melding

Jeg har stort sett sovet i 30 timer, @Mjau. Ingen diagnose, men noe virusgreier, mange her i området som har det for tiden.

Skjult ID med pseudonym Hønemor fr. 24 feb. 2017 20:56

Masse masse god bedring
@More2Come. Trist å høre de er gnien på Cosylan'en der oppe😳 ikke bra. Du får nippe et par medisinmål med cocnac istede.

Skjult ID med pseudonym blingbling fr. 24 feb. 2017 21:17

Kanone und kanone Frau Blum. Liefert. Auf wiedersehen.

Blingwerke.
🔸🔹

(mann 52 år fra Sør-Trøndelag) fr. 24 feb. 2017 22:53 Privat melding

Ah, det er egentlig ganske godt å gå inn og ut av drømmeland en fredagskveld.

@Hovmester du kan jo vise henne retningen min. Jeg trenger litt godt stell! 🤐🤕

@Hønemor Takk. Jeg klarer meg sikkert uten, men mangler også cognac i huset, så jeg sliter. Dette ville aldri skjedd om fastlegen min var tilstede i går, istedet måtte jeg ta til takke med et konservativt gudsord fra landet av en vikar. 😬😇😎