Alle innlegg Sukkerforum

Solskinnshistorie!

Vis siste innlegg
(mann 47 år fra Hordaland) sø. 26 feb. 2017 11:53 Privat melding

Eller sjølvskryt. Dåkke får dømme sjølv. Men eg tykkjer denne er verdt å dele. Ja den handlar og vekt og livsstilsendring. Men fleire kan kanskje bli inspirert.

Eg har etter årevis med overvekt vore plaga med søvnforstyrrelser. Dei siste to åra har eg sove med pustemaske. Jepp c-pap. Ganske enkelt fordi eg fekk søvnapne. Hadde pustestopp som varte i 1 til 2 minutter, godt og vel 25 - 30 gonger pr natt (viste testane). Då eg fekk denne maska hadde eg skyhøgt blodtrykk. Søvnkvaliteten var so låg at eg nesten ikkje var i stand til å køyre bil dei verste dagane (sovna/ fell vekk når eg evt køyrde).

Vel eg har jo posta fleire "eg har gått ned i vekt" historier her den siste tida. Til forargelse for noken, til eeehhhh kanskje nytte for andre. Det har tatt ca 2 år å komme der eg er no (men skal ned 5 - 10 kg til...men drit i det 😃).

Det eg ville sei med dette er at eg dei siste nettene har sove utan c-pap, satt telefonen på opptak. Og overraskande nok so hverken snorker eg eller får pustestopp lenger. Og er nok heilt overtydd om at dette har med vektnedgong og betre helseaspekter å gjere.

Som sagt tidlegare, eg mangler litt filter på kva eg legg ut, men tykkjer dette er viktig nok til å formidle det offentleg. Med håp om å inspirere andre! Om nokon treng nokre råd mtp metode og "pedagogikken" med opplegget mitt, så er det berre å spørje.

(mann 47 år fra Hordaland) sø. 26 feb. 2017 12:38 Privat melding

@my Jeg har et fornuftig godt opplegg om en ønsker å få vite mer. Ikkenoe hokuspokus. Bare å spørre 😃

(mann 39 år fra Rogaland) sø. 26 feb. 2017 12:52 Privat melding

Trening / Bevegelse er det beste du kan gi både kroppen og hodet ditt. Det er trossalt det kroppen er skapt for.

Det er vel bevist gang på gang både med fysiske og psykiske plager at trening hjelper på begge deler.

Har trent hele livet, og skal fortsette resten av livet også.

Bra det er fremgang inceptive, stå på videre !

(mann 47 år fra Hordaland) sø. 26 feb. 2017 17:33 Privat melding

Dette er kult å høre Haakon. Dessverre så det for egen del ut til å funke når jeg ikke hadde "andre å forholde meg til" i oppstartprosessen. Les det som dere vil 😃. Det er nok helt essensielt å ha struktur nok til å kunne gjennomføre et sånt "opplegg". Jeg tipper at det å ha vært alene om denne omleggingen har gjort det enklere for hvert fall meg. Jeg fant det som funket for egen del.

All honnør tll deg Haakon, for det er ikke lett de første månedene. Og jeg tror at når du når målet ditt så vil det være enklere å korrigere om du skulle sense at livssituasjonen gjorde at du "la deg ut igjen". For si som Yngvar Andersen: "stao nao pao".