Alle innlegg Sukkerforum

Solskinnshistorie!

Vis siste innlegg
(mann 46 år fra Hordaland) sø. 26 feb. 2017 11:53 Privat melding

Eller sjølvskryt. Dåkke får dømme sjølv. Men eg tykkjer denne er verdt å dele. Ja den handlar og vekt og livsstilsendring. Men fleire kan kanskje bli inspirert.

Eg har etter årevis med overvekt vore plaga med søvnforstyrrelser. Dei siste to åra har eg sove med pustemaske. Jepp c-pap. Ganske enkelt fordi eg fekk søvnapne. Hadde pustestopp som varte i 1 til 2 minutter, godt og vel 25 - 30 gonger pr natt (viste testane). Då eg fekk denne maska hadde eg skyhøgt blodtrykk. Søvnkvaliteten var so låg at eg nesten ikkje var i stand til å køyre bil dei verste dagane (sovna/ fell vekk når eg evt køyrde).

Vel eg har jo posta fleire "eg har gått ned i vekt" historier her den siste tida. Til forargelse for noken, til eeehhhh kanskje nytte for andre. Det har tatt ca 2 år å komme der eg er no (men skal ned 5 - 10 kg til...men drit i det 😃).

Det eg ville sei med dette er at eg dei siste nettene har sove utan c-pap, satt telefonen på opptak. Og overraskande nok so hverken snorker eg eller får pustestopp lenger. Og er nok heilt overtydd om at dette har med vektnedgong og betre helseaspekter å gjere.

Som sagt tidlegare, eg mangler litt filter på kva eg legg ut, men tykkjer dette er viktig nok til å formidle det offentleg. Med håp om å inspirere andre! Om nokon treng nokre råd mtp metode og "pedagogikken" med opplegget mitt, så er det berre å spørje.

Skjult ID med pseudonym Mjau sø. 26 feb. 2017 12:11

Godt jobba! Du skal være stolt av det du har fått til. Fortsett med å prøve å nå målet ditt.
Et sunt forhold til trening gir gode gevinster, både fysisk og psykisk.

(mann 46 år fra Hordaland) sø. 26 feb. 2017 12:38 Privat melding

@my Jeg har et fornuftig godt opplegg om en ønsker å få vite mer. Ikkenoe hokuspokus. Bare å spørre 😃

(mann 38 år fra Rogaland) sø. 26 feb. 2017 12:52 Privat melding

Trening / Bevegelse er det beste du kan gi både kroppen og hodet ditt. Det er trossalt det kroppen er skapt for.

Det er vel bevist gang på gang både med fysiske og psykiske plager at trening hjelper på begge deler.

Har trent hele livet, og skal fortsette resten av livet også.

Bra det er fremgang inceptive, stå på videre !

Skjult ID med pseudonym Haakon sø. 26 feb. 2017 15:07

All honnør til deg inceptive, man skal og bør ha lov til å være stolt over resultatene av livsstilendring. Det er noe som man liksom må ha vært gjennom selv for å skikkelig forstå hva det egentlig innebærer.

Jobber med det samme selv, har gått ned 25kg på litt over halvannet år nå. Fitbit-loggen viser at jeg har gått over 3000km på den tiden, og gått over 6000 etasjer i oppoverstigning. Men har nok et par år igjen med samme jobbing for å fremstå UTAD som noenlunde fit.

Men den virkelige jobben er faktisk å holde seg nede i stabil vekt over lang tid, om man har vært overvektig i store deler av livet før dette. Men det er ikke en bekymring man trenger å ta inn over seg før man faktisk er der :) Bare å stå på videre :-D

(mann 46 år fra Hordaland) sø. 26 feb. 2017 17:33 Privat melding

Dette er kult å høre Haakon. Dessverre så det for egen del ut til å funke når jeg ikke hadde "andre å forholde meg til" i oppstartprosessen. Les det som dere vil 😃. Det er nok helt essensielt å ha struktur nok til å kunne gjennomføre et sånt "opplegg". Jeg tipper at det å ha vært alene om denne omleggingen har gjort det enklere for hvert fall meg. Jeg fant det som funket for egen del.

All honnør tll deg Haakon, for det er ikke lett de første månedene. Og jeg tror at når du når målet ditt så vil det være enklere å korrigere om du skulle sense at livssituasjonen gjorde at du "la deg ut igjen". For si som Yngvar Andersen: "stao nao pao".