Alle innlegg Sukkerforum
Skjult ID ma. 6 mars 2017 19:53

Hvorfor er dere jenter så veldig opptatt av hvordan mannen ser ut?
Og statusen til menn og hva de jobber med?
Får slike spørsmål av damer her inne.
Hvorfor ikke gi oss en Sjangs før dere dropper oss.
kan være dere går glipp av en kul Type.
Så ikke avise oss mannfolk etter to setninger her inne på Sukker.
Dere jenter må våkne litt opp fra drømmeland.

Skjult ID med pseudonym Søta ma. 6 mars 2017 20:31

Jeg får ofte spørsmål om hva jeg jobber med nesten i første eller andre melding. Siden jeg ikke har lyst til å svare på det til en fremmed som jeg ikke kjenner godt nok, er jeg litt sparsommelig med sånne opplysninger, og pleier å svare: Det er vel ikke så viktig hva jeg jobber med vel? Eller: Jeg kan fortelle deg om jobben min hvis vi møtes ansikt til ansikt:) Det virker som om det er noe av det viktigste for en mann å finne ut så fort som mulig, så det er nok ikke bare damer som oppfører seg sånn.
Selv er jeg heldig som har en god jobb, men det er ikke alle som er i den situasjonen, og et spørsmål om hva man jobber med kan sikkert bli ubehagelig også, hvis man feks ikke har en jobb.
Selv er jeg uansett ikke interessert i hva mannen jobber med sånn med det første, for det er mye annet jeg legger merke til hos ham før jobben blir interessant:)

(kvinne 31 år fra Hordaland) ma. 6 mars 2017 20:41 Privat melding

Jeg har spurt de samme spørsmålene for å bli kjent med personen,ikke av noen annen grunn enn det.
Er da ett helt naturlig spørsmål hva du jobber med.
Er godt mulig jeg har spurt en mann om det i første melding men da har det bare vært for å få i gang samtalen.
Syns du fremstår som litt paranoid som tror alle er ute etter pengene dine.

Skjult ID med pseudonym Hoppetussa ma. 6 mars 2017 20:45

Synes da det er greit å høre hva de jobber med og hva de driver med til daglig. Er det ikke en del av det som kalles for smalltalk da, for å bli kjent med folk? :)

(kvinne 31 år fra Hordaland) ma. 6 mars 2017 20:47 Privat melding

Jeg er helt enig med Hoppetussa!
Det er smalltalk for å bli bedre kjent å da er det naturlig å spørre om hva personen jobber med ettersom det er noe personen gjør store deler av dagens hans.
Har da aldri avvist en person pga han har "feil" jobb.

(kvinne 31 år fra Hordaland) ma. 6 mars 2017 20:48 Privat melding

For meg er det likegyldig hva han jobber med så lenge han trives :)

Skjult ID med pseudonym Vårsol ma. 6 mars 2017 21:16

Det er fint å være "raus", men hva folk velger å vektlegge når de leter etter kjæreste, må de nesten få bestemme selv. 😇

(mann 49 år fra Rogaland) ma. 6 mars 2017 21:33 Privat melding

Helt vanlig å spør om hva folk driver med ja. Men det er forskjellige måter.
-Hva er jobben din?
-Hva driver så Søta med når hun ikke drikker øl i solveggen eller tar selfies inne på treningsstudio?

Første alternativ, muligens klørne ut.
Andre, hihi.

Skjult ID med pseudonym Vårsol ma. 6 mars 2017 21:37

@Leifi:
For meg er det omvendt, faktisk. 😇

Men det kommer helt an på hvordan tonen allerede er, hvor godt man har rukket å bli kjent, og om man har truffet hverandre i humoren. 😎

(mann 36 år fra Hordaland) ma. 6 mars 2017 21:39 Privat melding

Noen må jo spørre om et eller annet. En sjenert kar som meg spør også om slike ting. Er ikke flink med å sette igang en samtale så da popper det gjerne opp spørsmål som egentlig ikke henger på greip, men for meg så er det bare for å bryte isen å sette igang en samtale.

(mann 49 år fra Rogaland) ma. 6 mars 2017 21:56 Privat melding

@Vårsol.
Hvis humoren ikke matcher er det jo bare å gi opp med en gang.
-Eventuelt bare gå rett på traktorpullingen.

Skjult ID med pseudonym Vårsol ma. 6 mars 2017 22:07

Humor-mach er kjempeviktig. -Noe av det viktigste, faktisk.

Det jeg mente å si var at jeg heller vil ha et rett-fram-spørsmål om jobb enn en sånn smiskeformulering, i hvert fall hvis det er i starten av kommunikasjonen. 😇

(kvinne 46 år fra Akershus) ma. 6 mars 2017 22:18 Privat melding

Er jo helt vanlig å spørre om hva man jobber med..ikke fordi det er viktig for meg men nysgjerrig og må jo bli kjent. Sjelden jeg spør først om det.

Utseende vil alltid ha noe å si når man er på nettet. Man må jo like det man ser men for min del er utseenee ikke det viktigste. Sjarm og ett pent smil smelter meg mer enn en kjekk kar.

Men det er anderledes i real life. Møtte en i sommer som jeg garantert hadde sveipa forbi her ..mest av grunnen veldig ulike interesser. Men jaggu fikk vibgod kjemi....hadde det ikke vært for at han jobber døgnet rundt ...helt seriøst han gjør det. Så hadde vi vært par i dag. Men er gode venner. Så viktig å prøve å åpne seg for andre enn det man tror man vil ha.

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt ma. 6 mars 2017 22:59

Pleier ikke å spørre hva damer jobber med. Kanskje etter at vi har truffet hverandre et par ganger.
Men ikke sånn i begynnelsen. Er ikke så viktig til å begynne med.

Skjult ID med pseudonym Bless ma. 6 mars 2017 23:02

Powpowgutt - Nå lurer jeg fælt på hva i alle dager du prater med damene om hvis spørsmålet om jobb ikke er dukket opp ila de to første møtene.

Skjult ID med pseudonym Nikita70 ma. 6 mars 2017 23:08

Synes tidvis yrke kan si litt om personligheten.... om en har litt ambisjoner, har litt utfordringer, eller gjør noe mer "passivt" så ja, for meg er det litt viktig...
Men klart, til syvende og sist blir det et " helhetsinntrykk" som avgjør...:)

Skjult ID med pseudonym Hoppetussa ma. 6 mars 2017 23:25

Hvis noen ikke hadde spurt hva jeg jobber med så hadde jeg begynt å stusse litt på om han i det hele tatt var noe interessert i hva jeg bruker tiden min på. Men igjen, er jo mange innpå her som synes det er mer normalt å spørre om hva slags stillinger man liker, om man er leken, og om man er barbert her og der m.m. Er jo mer interessant enn hva man jobber med det :P

(mann 47 år fra Hordaland) ma. 6 mars 2017 23:35 Privat melding

Jeg jobber som massøse/ "sushi-benk" på Dreams i Bergen. Bare å komme å prøve. Jeg liker egentlig ikke å snakke om det, så derfor poster jeg det her og nå. Så da slipper alle de 100'vis av damene som sender meg mellinger å lure på det vaffal. PS: man må være barbert "her og der" for å få lov til å jobbe som "sushi-benk".

Skjult ID med pseudonym AlltidBlid ma. 6 mars 2017 23:39

Med tanke på hvor mye tid man bruker på jobb, så synes jeg det er veldig rart om det ikke skulle være noe tema. For meg er jobben en stor del av livet mitt og hvem jeg er som person. Type jobb trenger ikke nødvendigvis å bety så mye, men engasjement og interesse for det man har valgt synes jeg er viktig.

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt ti. 7 mars 2017 00:00

@Bless

Når en treffes første gangen er det ganske irrelevant hva en jobber med. Hvis en finner det for godt å fortsette og treffes, så er informasjon om jobb og kartlegging av jobbtid ganske relevant.

Det er selvsagt mulig at dama tar opp temaet, men før første møtet så er det ingen selvfølge at jeg stiller spørsmålet.

@Hoppetussa

Tja, du bruker vel tiden din på andre ting enn jobb?
Det er forøvrig mer interessant om hvordan du trives i jobben, om du finner den utfordrende, hva du liker med den, osv. enn akkurat HVA du jobber med.
Så HVA er ganske uinteressant, det er det rundt som er spennende.

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt ti. 7 mars 2017 00:03

Men hva vet vel egentlig jeg? Har jo aldri truffet noen og kommunikasjonen stopper før jeg i det hele tatt rekker å spørre.

Forøvrig så har mange skrevet HVA de jobber med. Da er det vel LITT unødvendig å spørre om det kanskje? :P

Eller er det greit at en bare ignorerer alt en leser i profilen og spør om de tingene allikevel? :P

(mann 53 år fra Oslo) ti. 7 mars 2017 02:45 Privat melding

Jeg synes det er greit å spørre om hva hun driver med, om både jobb og fritidsaktiviteter. Også om utdannelse, interesser og livssyn. Det gir meg et bilde av henne som person og livet hun lever, hva som er viktig for henne og hva som er mindre viktig. At hun spør meg er derfor helt greit.

Mange av brukerne her på Sukker ser imidlertid ut til å ha hastverk. De tar ikke tiden som er nødvendig for å bli kjent med et menneske. Nettdating er mye preget av lettvinthet. Det er jo et marked der vi velger og vraker potensielle partnere i fleng.

Derfor synes jeg at å spørre om jobb og sånn er greit. Det kan innlede til en god dialog der hverdagen og livet man lever står i fokus.

(mann 53 år fra Oslo) ti. 7 mars 2017 09:56 Privat melding

@my
Utseendet betyr noe, men ikke alt synes jeg. Joda, jeg liker selvsagt at en kvinne er attraktiv, men hennes hjerne og personlighet veier tyngre.

Skal jeg bli tiltrukket av av en kvinne er det flere faktorer som spiller inn. Utseendet betyr mye i starten for affeksjon, men det er ikke nok alene.

Hennes språk (ordvalg og veltalenhet) forteller meg hvorvidt hun er klok eller ikke. Videre forteller hennes fremferd meg en hel del. Jeg liker kvinner som er rå og utfordrende, men som også kan være elegante.

Hva hun driver med forteller meg om hvordan hun tenker og hva som er viktig for henne. Hvorvidt hun er opptatt av karriere og suksess, eller vektlegger andre ting, slik som verdier.

Tenning er avgjørende for sex. Det er spennende og morsomt. Jeg liker selvsagt sånt. Likevel er andre ting ved henne viktigere for meg. Først og fremst hvordan hun lever sitt liv og hva hun ser i andre mennesker.

For meg er det ikke nok at hun er "god i sengen". Det som til syvende og sist avgjør er hennes indre vesen og karakter.

(mann 30 år fra Akershus) ti. 7 mars 2017 10:06 Privat melding

Som di fleste andre sier, så er det jo greit å vite litt mer om personen man prater med, bli kjent og ikke minst ha noe å prate om.
Kanskje finner man noe man har til felles , noe som igjen får praten til og sprudle videre og interessen til å øke.

Det er jo viktig å holde liv i samtalen om man skal bli kjent.. om man ikke er nysgjerrig å spørrende, vil man jo aldri vite om det er noe kjemi der .

(kvinne 31 år fra Hordaland) ti. 7 mars 2017 10:08 Privat melding

Honey:
Nå ble jeg nygjerrig her,hva ser galt med standup komiker som kjæreste?

(kvinne 31 år fra Hordaland) ti. 7 mars 2017 10:09 Privat melding

hva er galt med*

(mann 53 år fra Oslo) ti. 7 mars 2017 11:18 Privat melding

@LisaLa
Jeg er delvis enig med deg. Utseendet betyr mye for tiltrekning, men for meg må det være noe mer hvis jeg skal ønske å være sammen med henne.

Attraktive kvinner er spennende, men har de ikke karakter er de kun spennende og heller ikke mer. Slike kvinner kan man date for en natt.

Jeg ønsker ikke å bruke min tid på slike kvinner når jeg søker kjæreste her. Og jeg tror nok at måten min profil er utformet på samt hvordan jeg skriver her i forumet effektivt sjalter ut slike kvinner. Det er iallfall hensikten.

Hun jeg ser etter må ha karakter og være en stayer. Hun må ha et godt hode og evnen til å tenke i dybden. Det er slike egenskaper jeg ser etter.

Hadde jeg sett etter en attraktiv kvinne kunne jeg ha gjort min profil interessant og gitt et utelukkende godt bilde av meg selv. Det har jeg altså valgt å ikke gjøre.

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt ti. 7 mars 2017 13:14

@Honey

Så alle som liker standup er med andre ord uaktuelle for deg da det tydeligvis er en helt annen humor enn du har?

(mann 53 år fra Oslo) ti. 7 mars 2017 13:35 Privat melding

@LisaLa
Jeg ser den og er enig med deg.

Da Sukker engang er et marked der mange er på fesjå er jeg bevisst på hva jeg gjør her.

Enkelt sagt har jeg ikke tenkt å havne sammen med en kvinne som har forlest seg på lykkeromaner, uansett hvor attraktiv hun måtte være.

Skjult ID med pseudonym Hoppetussa ti. 7 mars 2017 14:04

Jeg kan virkelig ikke fatte og begripe hva som er galt med å spørre om hva folk jobber med. Det er jo noe de driver med halvparten av tida si. Man kan jo tenke sånn som at det er viktigst hva jobben gir en, og hva man får ut av det personlig. Så hvis noen da forteller at de egentlig ikke trives på jobb og at de ønsker seg noe annet, først da er det lov å spørre om hva de driver med?
En som feks jobber som slakter... Hva kan man si? Jeg trives med å jobbe med dyr? Føler velvære og at det gir meg masse Da jeg avliver dem? Da vil jeg helst bare vite at de jobber som slakter, og ferdig med det, så tar vi daten :D
Feks jeg banner som en bryggesjauer, så er jo interessant å vite om jeg skal date en teolog eller ikke :P :D

(mann 53 år fra Oslo) ti. 7 mars 2017 14:19 Privat melding

@Hoppetussa
Enig med deg. Hvilket yrke hun hat (også utdanning) og livsvei forteller en hel del. For meg er sånt viktig å vite, fordi jeg vil se hvilke områder i livet vi har felles. Derfor synes jeg at det er greit at jeg spør henne om det og at hun spør meg.

Jeg ønsker selvsagt ikke å bruke mye tid på en kvinne som lever et veldig ulikt enn hva jeg gjør. Det er fånyttes. Ulikhet er ok, men noen felles ting bare må være der. Det som må være felles er tenkemåte, livserfaring og modenhet. Da har vi et grunnlag for å kunne snakke godt sammen fordi vi lever i "samme verden".

Jeg ønsker også å vite hva som er viktig for henne, hva hun vektlegger og hvordan hun tenker forhold. Hennes yrke og livsvei kan fortelle mye om det.

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt ti. 7 mars 2017 14:27

Jeg er som disse damene med "dårlig erfaring" når det gjelder å sende første melding. :P

Spurte ei jente en gang hva hun jobbet med. Men hun jobbet ikke. Så det ble bare superkleint.
Så aldri igjen. Ei dame må gjerne få spørre, men jeg kommer ikke til å spørre med det første. :P

Skjult ID med pseudonym Hoppetussa ti. 7 mars 2017 14:33

Ikke sant, @MortenC :)
Jeg hadde ikke følt deg som kleint om en person fortalte meg at han ikke jobber. Jeg har da venner som ikke jobber pga forskjellige helseplager, og det er jo en ærlig sak. Kan jo hende man evt. fyller tida med andre ting som betyr noe, eller som er verdt å fortelle om. Om en person ikke jobber, er på arb. avklaringspenger eller lignende så trenger man ikke føle seg som annenrangs av den grunn, jeg tenker at de allikevel har mye å berette om/eller å gi :)

(mann 53 år fra Oslo) ti. 7 mars 2017 16:27 Privat melding

@LisaLa
Enig i det du skriver.

Du tenker forøvrig godt. Bra for deg. Jeg er sikker på at du vil lykkes en dag. Kloke kvinner som vet hva de vil (noe jeg har inntrykk av at du gjør) og som i tillegg tar seg godt ut pleier det.

(mann 53 år fra Oslo) ti. 7 mars 2017 16:42 Privat melding

@Hoppetussa
Jeg er enig med deg. Synes du formidler godt hva du tenker og vektlegger.

Å være uten jobb er ikke det avgjørende for meg heller, med mindre vedkommende ikke gidder å jobbe. De fleste som er uten jobb har en grunn til det som er uforskyldt.

Det viktigste for meg ved en kvinne for at jeg skal ville bli sammen med henne er at hun trigger min sjel. Det er ikke nok at hun trigger mine sanser. En kvinne som kun trigger mine sanser mister jeg interessen for etter en kort stund.

Trigger hun min sjel derimot er jeg med. Det går på hennes indre vesen samt hvordan hun lever sitt liv.

Jeg ønsker å leve et rikt og aktivt liv der jeg får til ting. Da vil jeg jo at hun jeg blir sammen med ønsker det samme, ellers går det ikke.

Men! En ting er å ha ønsker. Noe helt annet er å realisere ønskene man har. Å realisere ønsker beror på godt hode samt handlkraft.

(kvinne 58 år fra Akershus) ti. 7 mars 2017 17:11 Privat melding

Valg av yrke er jo en preferanse, men ikke et absolutt svar på hvem man har foran seg.. For meg spiller det ingen rolle hva man jobber med så lenge man gleder seg til å gå på jobben Jeg vet det ikke er alle forunt å ha det slik, men vet litt av erfaring at mistrives man på jobb så går det ofte utover ens bedre halvdel. For meg er trivsel i hverdagen viktig og er trivsel at man trives med å gå hjemme og har økonomi til det så er også det innafor. Tiden må bare fylles med positivt påfyll.

(mann 53 år fra Oslo) ti. 7 mars 2017 17:19 Privat melding

@LisaLa
At vi mennesker noen ganger ikke vet hva vi egentlig vil er naturlig. Livet har mange usikkerhetsfaktorer, så det er ikke noe rart. Alle vil leve et godt liv. Hva det gode liv da består i varierer fra individ til individ.

Men! Det viktige er å ikke la usikkerheten lamme oss, noe den kan gjøre. Da taper vi jo bare og går glipp av muligheter. Ikke dumt derfor å ta tiden til hjelp, se ting an og vurdere underveis. Stresser man for å få raske resultater blir det gjerne krøll, især når man søker en partner.

Når man så har funnet en god partner man satser på er det bare å si som Mae West:

"Too much of a good ting is wonderful!"

(mann 52 år fra Sør-Trøndelag) ti. 7 mars 2017 17:40 Privat melding

For min del foretrekker jeg at det snakkes litt om jobb fra begynnelsen av, det er jo en viktig del av alles liv. Eller annet en bedriver tiden med, alle jobber jo ikke. Skal man bli kjent med et helt menneske så kommer man ikke utenom hva dette mennesket liker (og misliker) å bruke tiden sin på.

Synes det er helt greit å snakke om jobben min, men ikke i evigheter. SÅ interessant er det ikke. Og jobbprat er ikke det jeg har tenkt å fylle et forhold med, selv om det selvsagt må gå an å uttrykke seg om hvordan dagen har vært – i en hverdag.

Noen som på en begynnelse av noe IKKE spør om jobb, hva en driver med, virker jo bare uinteressert, i så fall skal vedkommende fylle det ut med veldig mye annen form for interesse! 😉

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt ti. 7 mars 2017 19:34

Jeg skjønner jeg er litt merkelig. Får begynne å mase om hva de jobber med da. Helst i først meldingen kanskje? Bare sånn for å vise at jeg er interessert liksom?

Hva de som har skrevet det i profilen? Skal jeg fortsatt spørre, bare for å vise interesse? Eller tror de da bare at jeg ikke har lest profilen?

Nei, vanskelig dette. Tror det er best vi alle bare har en blank profiler og noen bilder. Lettere å kunne spørre om ting uten å føle seg som en idiot. :P

Skjult ID med pseudonym Hoppetussa ti. 7 mars 2017 19:52

Så, så, så... Ikke sett alt sånn på spissen nå,@Powpow ;)

(mann 52 år fra Sør-Trøndelag) ti. 7 mars 2017 20:11 Privat melding

El fliso de spikko i kveld, @my? 😉

(mann 52 år fra Sør-Trøndelag) ti. 7 mars 2017 20:24 Privat melding

Slapp av, senk skuldrene. Jeg har en helt vanlig jobb der jeg har knebeskyttere i buksene, vernesko og masser av teknisk utstyr i sekken, men det er ikke identiteten min, selv om det utgjør 'halve livet' mitt tidsmessig.

Musikk, litteratur, sinns- og bevissthetsfilosofi og politikk engasjerer meg i like stor / større grad, men jobb er også identitet, det merker man straks ei dame ikke ser forbi akkurat dét.

(mann 53 år fra Oslo) ti. 7 mars 2017 20:38 Privat melding

"You are imperfect, permanently and inevitably flawed. And you are beautiful."

- Amy Bloom

(mann 52 år fra Sør-Trøndelag) ti. 7 mars 2017 21:03 Privat melding

Mest 5-56 her, @my, men det er ikke langt unna. 😉

(mann 52 år fra Sør-Trøndelag) ti. 7 mars 2017 21:18 Privat melding

Det renser og smører der det er skittent, rustet og irret, @my. 😉

(mann 28 år fra Sør-Trøndelag) ti. 7 mars 2017 22:06 Privat melding

Ford vet første: Jenter og dame rbryr seg minimalt om hva mannen jobber med, det voktisgte er at han hara mbisjone rog er trygg på seg selv,

For det andre: Utseeende spiller heller ikke så stor rolle så lenge damen føler hun har bra kejmi med gutten. Sikker på dere har amnge eksempler på ikke klasiske pene gutter som er samme med heite jenter.

For å da megs elv som eksemple. Jeg har en halvprosent stilling på en butikk og tjener under gjennomsnittet så har ikke mye på kontoen å skryte av. Jeg er også helt vanlig utseendemessig og tynn. Har ikke lappen, eget hus eller pikk på over 2 meter, men slike ting spiller ingem rolle så lenge man e rtrygg på seg selv. Å ha lite lønn eller vanlig jibb e rikke usexy for damer, dets om er usexy er å klage på mangel på at damer liker en:)

(mann 35 år fra Buskerud) ti. 7 mars 2017 22:34 Privat melding

Henger meg bare opp i "hvorfor er dere jenter" sånn og sånn!
Hakk i plata generalisering på forumet.. Jobb innen samme yrke kan være et bindeledd for enkelte, men for andre kan det være interessant at man har ulike utdannelser/yrker.
Det viktigste er hvordan man utfyller hverandre på det indre og ytre plan.

Har datinglandskapet blitt mer komplisert? Har vi evnen til perspektivtaking, eller har vi blitt en gjeng med egoister?

Skjult ID med pseudonym Nanna ti. 7 mars 2017 22:51

Verktøy på boks? @M2C :)

(mann 35 år fra Buskerud) ti. 7 mars 2017 22:52 Privat melding

Javisst! Det er jo litt skummelt @my

Skjult ID med pseudonym Nanna ti. 7 mars 2017 23:01

@ts Selvfølgelig er vi damer opptatt av mannens utseende!
Og har du ikke riktig utseende bør du i hvertfall ha penger, være kjent eller noe annet vi kan skryte av til venninnene våre om. Vi damer tar ikke til takke med hva som helst 😉

(mann 52 år fra Sør-Trøndelag) ti. 7 mars 2017 23:07 Privat melding

Jepp, @Nanna! :)

(mann 35 år fra Buskerud) ti. 7 mars 2017 23:14 Privat melding

Mennesker er fascinerende!

Skjult ID med pseudonym Nanna ti. 7 mars 2017 23:19

Absolutt @Fisk_84! Heldigvis er vi alle ulike :)

(mann 35 år fra Buskerud) ti. 7 mars 2017 23:21 Privat melding

Enig @Nanna :)

Skjult ID med pseudonym Tinka ti. 7 mars 2017 23:28

Jeg er (også) veldig opptatt av utseendet😊. Det er det første, umiddelbare. Men, det har ingenting med klassisk skjønnhet og penhet å gjøre. Det har med noen trekk, et blikk, visse fysiske egenskaper som jeg vet tiltrekker meg. Stemme og lukt må møtes, men allerede førsteinntrykket her inne avgjør dessverre kontakt eller ikke.

Deretter er det en viss confidence og humor som gjelder for meg. I den rekkefølgen, men de henger bra sammen. (Vet ikke et bedre norsk ord som både sier trygghet og selvtillit i en smekk).

Så kommer alle mulige andre greier som er viktig (verdier, livssyn, perspektiv osv.), og som avgjør om det kan bli noe mer enn en fling eller ei.

Jeg har aldri begynt i andre enden, uten det fysiske og den magiske cocktailen for attraksjon fra start, det som kan fyre av en gnist, er ingenting mulig. Da blir vi "bare venner" 😇

PS: Enig med my. Jobbsnakk kan fort bli turnoff og intervjufølelser, om det ikke skjer som organisk søk i hvem vi er, ikke hva vi er. Mange menn bommer faktisk der, med mindre de går for lykkejegerne.

Skjult ID med pseudonym Nanna ti. 7 mars 2017 23:35

Helt enig med deg @Tinka :)

(mann 52 år fra Sør-Trøndelag) ti. 7 mars 2017 23:41 Privat melding

Tinka! 👍🏻

https://youtu.be/E86gWQs-ios

Primal Scream – Kill All Hippies

Skjult ID med pseudonym Tinka ti. 7 mars 2017 23:51

LisaLa og Nanna
Vi er mange😊

Ha ha, takk M2C, bra låt!
"You got the money, I got the soul". Litt av et sjekketips der😂

Skjult ID med pseudonym Tinka ti. 7 mars 2017 23:51

Hvor mye tjener du, Hov?

(mann 52 år fra Sør-Trøndelag) ti. 7 mars 2017 23:57 Privat melding

Syntes den falt bra inn i konteksten her, @Tinka! 😂

(mann 53 år fra Oslo) on. 8 mars 2017 02:08 Privat melding

Jeg er helt enig med deg @More2Come Og jeg synes at damene som er uenige med deg her burde tenke litt over hva de egentlig vil med et forhold. Om forholdet kun skal gi de (sanselig) tilfredsstillelse og behag. Eller om det skal kunne gi de noe mer, som for eksempel intellektuell stimulans og tilfredsstillelse.

Vi mennesker har tendens til å overfokusere på det visuelle og umiddelbare inntrykk. Bare sånn vi er. Vi er for lite flinke til å se det som ligger på et dypere plan, som ligger bakenfor umiddelbare sanseinntrykk.

Jeg skjønner logikken til @Tinka og @My, men så tenker jeg at tiltrekning også har noe med personlighet å gjøre og ikke kun umiddelbar affeksjon/fascinasjon. Det spørs selvfølgelig da hva man ser i et menneske. Om man kun ser det ytre, som tiltaler sansene. Eller om man også ser det indre, som tiltaler sjelen (jeg kommer ikke på et bedre ord enn "sjelen" her).

Joda, jeg merker på meg selv at jeg tiltrekkes av en kvinnes utseende, men det er likevel ikke nok for at jeg skal ville være sammen med henne. En vakker kvinne kan jeg ligge med. Men! For at jeg skal ville være sammen med henne må mer til enn kun hennes utseende. For meg er det opplagt. Og slik jeg forstår deg tenker du på samme måten.

Hva utseende er kan gå på flere ting, slik @LisaLa har poengtert. Det blir da opp til hver enkelt hva man legger i det. Jeg iallfall går ikke for utseendet alene når jeg vurderer en mulig partner. For meg blir det for banalt. Det er faktisk slik som det står i Ordspråkene:

"Som en gullring i et grisetryne er en vakker kvinne uten vett."

Hvem gidder å være sammen med en slik kvinne, egentlig? Kun et fjols, mener jeg. Et forhold ér en investering. Det får stor betydning for deg selv og ditt liv. Da bør man bruke hodet når det gjelder valg av partner. Og hvordan en potensiell partner lever sitt liv sier jo en hel del om vedkommende.

(mann 53 år fra Oslo) on. 8 mars 2017 03:21 Privat melding

@More2Come
Jeg vil utdype hva jeg mener med tiltrekning.

Utseendet avgjør tenning. Det bare må til for blant annet seksuell spenning og nytelse. Jeg merker på meg selv at når jeg ligger med en kvinne som jeg synes er vakker er nytelsen også mer intens.

Men! For at jeg skal ville være sammen med henne kommer andre faktorer inn i bildet enn kun tenning. Det som da betyr noe er hvordan hun tenker og hva hun er opptatt av. Fordi jeg er sterkt opptatt av litteratur er det utenkelig for meg å være sammen med en kvinne som ikke er det. For å si det i et nøtteskall: Kan jeg ikke diskutere Dostojevskij og Whitman med henne er jeg ikke interessert.

For at jeg skal ville være sammen med henne må jeg bli intellektuelt stimulert. Hvis ikke mister jeg interessen fort. Jeg vet det fordi jeg har vært sammen med ett par kvinner som ikke ga meg noe på det intellektuelle plan. Å være sammen med de var lite givende, så forholdene ble etter hvert så der. Likevel var det ikke bortkastet at jeg var sammen med de. Jeg vet nå at blir jeg ikke stimulert ut over det rent sanselige og umiddelbare dør min affeksjon overfor henne.

For å gi et eksempel.

Jeg har vært engasjert i Grusomhetens Teater (Oslos mest alternative og eksperimentelle teater) siden i fjor høst. De som jobber der er ikke bare hyggelige, men også fascinerende. De snakker om ting som jeg synes er spennende. Jeg blir derfor fascinert av dem.

Især blir jeg fascinert av de kvinnelige skuespillerne. Enkelte av de har en sensuell utstråling som jeg sjelden finner hos andre kvinner. Det går ikke bare på deres utseende, men også på deres intellektuelle egenskaper samt mimikk og kroppsbevegelser.

(mann 53 år fra Oslo) on. 8 mars 2017 09:10 Privat melding

Jeg ser den.

(kvinne 51 år fra Oppland) on. 8 mars 2017 09:26 Privat melding

Honey 👍

(mann 53 år fra Oslo) on. 8 mars 2017 10:35 Privat melding

Kan illustrere hva jeg mener med å gå til vinens verden. Har jobbet 20 år på Polet, så jeg mener at jeg kan vin.

Grovt sett finnes det to typer vin. Masseproduserte konsumviner og kvalitetsviner.

Masseproduserte konsumviner produseres som oftest av store konsern. Vinstokkene i markene får gjerne mye gjødsel og sprøytes med kjemikalier slik at drueavkastningen blir stor. Vinifikasjonen (hvordan vinene lages) skjer på industrianlegg. Prosessen skjer fort og det er ingen lagring på fat. Når vinene er ferdig produsert sendes de ut på markedet for å omsettes hurtig. Slike viner er billige å lage og produsentenes målsetting er kun profitt.

Slike viner har liten eller ingen substans (stofflighet). De er ofte søtlige i stilen og har lite garvestoffer for de skal selge (mennesket foretrekker det som smaker søtt). De er enkle, smaker ofte i retning syltetøy, ofte vandige, har lite fasthet og er endimensjonale. Når man drikker de forsvinner smaken umiddelbart når man har svelget.

Kvalitetsviner er vinverdenes beste viner. Vinstokkene i markene får lite gjødsel og minimalt med kjemikalier for at druestokkene skal gi sunne og friske druer med mye smak. Seleksjonen av druene er streng. Kun de beste druene benyttes. Vinifikasjonen foregår ofte i vinkjellere, som med f.eks. Bordeaux slottsviner. Prosessen er omstendig og tar tid. Når vinene er laget lagres de på fat (fat er kostbart) i flere år. Etter det modnes gjerne vinene ytterligere på flaske i kjellere for at de skal få mer kompleks og nyansert aroma.

Kvalitetsviner liker man som regel ikke umiddelbart. De kan virke stramme (f.eks. Barolo og Chianti) på grunn av garvestoffer og syren. Videre er de ikke søte, men har ofte en behagelig tørrhet. De har høy substans, er robuste men samtidig elegante, og har flere dimensjoner. Aromaene er komplekse og nyanserte. Ettersmaken sitter i mange sekunder (ettersmak er den viktigste kvalitetsindikatoren på vin). Ikke mange liker kvalitetsviner de første gangene de smaker dem. Å like slike viner krever tilvenning, det som engelskmennene kaller for "aquired taste".

I mine øyne er masseproduserte viner sammenlignbart med det å overfokusere på det visuelle og umiddelbare sanseinntrykk når man er sammen med et menneske.

Kvalitetsviner er sammenlignbart med at man evner å se det indre i et menneske, lære det å kjenne og føle seg tiltrukket av vedkommende på det grunnlaget.

Selvsagt opp til hver enkelt hva man foretrekker.

(mann 52 år fra Sør-Trøndelag) on. 8 mars 2017 11:04 Privat melding

@MortenC og andre dette måtte vedkomme:
Egentlig vet jeg ikke om folk var så uenige med meg, egentlig. @my løsrev en setning som hun hang seg opp i, og overså resten av innlegget, det var derfor jeg kom med 'el fliso de spikko' - uttalelsen min etterpå, og deretter ba om senkning av skuldre, sa noe om jobb og hvorfor det ikke er bare det som utgjør identitet, og fastslo at enkelte damer likevel ikke klarer å se forbi det umiddelbare inntrykket av en helt vanlig jobb (for ja, de har jeg møtt)

For jeg har 'bare' en Bachelorgrad i psykologi, pluss en haug relativt ferske studiepoeng innen nevrovitenkap, filosofi og antropologi. Jeg kan snakke om personlighets-, utviklings eller sosialpsykologi. Engasjert fortelle om sammenhengen mellom øving og automatikk, altså dannelse av autonom hukommelse. En lang diskusjon om reduksjonisme versus 'sjel'; hvorvidt man ikke kan – eller helst kan – tilskrive mentale prosesser til nevronale reaksjoner i cortex. Sett meg igang. 😉

Jepp, jeg kan snakke om jobb også, no problem. Og det er ikke det per se som er ille, men når det bare blir en opplisting av CV som er resultatet. Jeg forventer noe annet enn dét også når jeg spør om hva ei dame driver med, hva er hennes greie? Da vil jeg ikke ha jobbintervjusvar.

Og så håper jeg nå at folk som leser dette skjønner at den første attraktiviteten er vi forbi når det er kommet dit. Ja, vi har sett bilder av hverandre, og funnet dem OK nok til å innlede en samtale. Hvis jeg skal si noe som helst om dette: ja, smaken er selvfølgelig forskjellig, ja, vi liker ikke det samme, og selvfølgelig ville jeg aldri kontaktet ei dame jeg ikke finner attraktiv for øynene mine. Slik hun heller ikke ville svart meg, eller kontaktet meg om hun ikke syntes jeg falt i smak, og god knows det finnes mange av dem altså, det har noen år her på nett lært meg. Så da fokuserer jeg på de jeg passerer dét nåløyet til og går videre:

Jobbspørsmålet kommer ikke på første date, det kommer senest i melding nummer fem her på sukker. På date er dette avklart, da snakkes det mer i dybden. Hva betyr det, hvordan er det bestemmende for hvem en er eller ikke er, hvordan påvirker det de forskjellige aspektene av en som person, osv.

Så det er klart at jobb-spørsmål er noe man godt kan ta litt forsiktig, men samtidig vet jeg med meg selv at ei dame som steiler av spørsmål om hva hun bedriver tiden sin med, jobbmessig og ellers, muligens ikke er helt 'my cup of tea'.

Sånn, håper dette var litt oppklarende. 😊

Skjult ID med pseudonym blingbling to. 9 mars 2017 19:30

Spekkhogger liker kobbe ser jeg i fjorden her. Har hittil ikke sett motsatt.

Hind liker oftest bukk og motsatt.

🔹🔸

Skjult ID med pseudonym AHE to. 9 mars 2017 22:11

Hvem vil vel ha en stygg mann?