Alle innlegg Sukkerforum

Jenter som vil nordover

Vis siste innlegg
Skjult ID to. 8 jan. 2009 23:50

Hvor er dere jenter som kan tenke dere å flytte nordover - gjerne til Finnmark? Her er masse flotte jenter med "mine interesser" (friluftsliv), men flestparten bor i Oslogryta og vil ikke flytte over lange avstander. Dere aner ikke hva dere går glipp av mht. friluftsliv.

Selv bor jeg i Alta - 1 time og 50 minutter fra Gardermoen. Det er lett å reise mellom Alta og Oslo - gjør det masse ganger i året i jobbsammenheng.

Finnmark er en friluftsperle enten det gjelder skigåing, jakt, fiske, bærplukking, scooterkjøring eller hva det nå måtte være. Tror vi konkurrerer med det meste her i landet. Og det er ikke storm og uvær i hele Finnmark om vinteren. Dessuten er vi sjelden 1.65 og samisktalende (ikke noe galt om samene, har respekt for dem). Har dere vært på skitur i fjellet i slutten av mai i midnattsol? Det er en god del "søringer" i Alta. Mange av dem er større Finnmarkspatrioter enn de innfødte. Det er en grunn til det....

Så nå er jeg klar for en forklaring kjære jenter :-)

Skjult ID med pseudonym thenurse to. 8 jan. 2009 23:55

Desverre kan jeg ikke tenke meg det, da jeg er mer urbant anlagt enn jeg er friluftsmenneske.
Dessuten er det viktig for meg å ha en jobb som er spennede og utfordrende, det har jeg nå, men jeg tviler på at det er like store muligheter for det i f.eks Alta.

I tillegg er vennene mine og familien min så viktige at jeg ikke kunne tenke meg å nesten aldri få se dem.

Sorry!

Skjult ID fr. 9 jan. 2009 00:00

Jeg skjønner venneargumentet. Men spennende jobber finnes i massevis. Jobber selv som mellomleder i et stort, landsdekkende rådgiverfirma. Mht. jobb er det selvsagt avhengig av hva slags utdannelse man faktisk har...

Skjult ID med pseudonym Ace fr. 9 jan. 2009 00:12

Finnmark er jo fantastisk om sommeren (hvis det er fint vær) , men vinteren blir kanskje litt vel lang for mange?

Skjult ID med pseudonym Lewis fr. 9 jan. 2009 00:15

Finnmark er et fint sted. Men jeg foretrekker litt større steder. Men så er jeg kar også da.. Men jeg antar at mange tenker likt. Jeg kunne tenkt å reise til Finnmark om høsten og jakte på ryper og fiske..

Skjult ID med pseudonym R fr. 9 jan. 2009 18:51

Det er jo mørkt der halve året...! Det er sikkert mange flotte menn i Finnmark :-) men det blir for kaldt og mørkt om vinteren, desverre.

Skjult ID med pseudonym tekopp fr. 9 jan. 2009 22:26

Hm, æ e jo sjøl nordnorsk, og det æ undre mæ mest over e alle rare forestillinga folk (nei, ikke alle) sørpå har om nordnorge. E veldig mange som TRUR at det e mørkt hele året, at det ikke e jobba der, at det ikke e urbant etc etc. Nei, mot Oslo, Bergen og Trondheim kan ingen bya i Finnmark konkurrere, men ærlig talt- det e jo bare å reise dit sjøl og se! Og ja, skjønne veldig godt familie/venneargumentet. Det e derfor æ ikke e flyttbar ut av nordnorge. Men når det gjeld muligheta og klima så syns æ det blir for dumt å sitte født og oppvokst langt fra polarsirkelen og TRU at sånn og sånn e det i Finnmark. Håpe du finn dæ ei berte som vil se kor du kommer fra, trådstarter! =)

Skjult ID fr. 9 jan. 2009 22:55

Det håpe æ og. Er endel sørpå i jobbsammenheng, men det er alltid godt å komme hjem. Er nordlending, bor i Finnmark. Trives meget godt her, men håper jeg slipper å flytte for å finne den rette. Er lei av å være alene, og ønsker ikke å bli en selvopptatt "gammelungkar".

Skjult ID med pseudonym HotMum lø. 10 jan. 2009 00:00

Har vært i Alta og kunne tenke meg å bo der også. Er født og oppvokst i Oslo. MEN.... familien min bor her i Oslo, og jeg er avhengig av å ha dem i nærhet siden jeg er alenemor.

Skjult ID lø. 10 jan. 2009 00:06

Svar til HotMum:
Det var nå godt å høre om noen som faktisk kan tenke seg å flytte hit , selv det ikke alltid er praktisk mulig. Hva synes du om Alta da?

Skjult ID med pseudonym Kent1980 lø. 10 jan. 2009 00:08

Tromsø er den beste partybyen i hele Norge. I know, I`ve been there :)

Stappfullt alle dager på alle utesteder.

Skjult ID med pseudonym tekopp lø. 10 jan. 2009 00:13

@Kent:
Så enig, så enig =)

Skjult ID med pseudonym HotMum lø. 10 jan. 2009 00:31

Likte Alta veldig godt. Et fantastisk studentmiljø

Skjult ID med pseudonym Kent1980 lø. 10 jan. 2009 00:33

Og sinnsyke mennesker med sinnsyk humor. "Kill Buljo"

"Æ e kongen av Kautokeino!!"

Skjult ID med pseudonym juni lø. 10 jan. 2009 17:29

Jeg kan flytte så langt nordpå som mannen bare vil... men mulig jeg får lyst til å beholde knøtteleiligheten min i Oslo i såfall, for å få den dosen jeg trenger av sol og varme om sommeren :-)

Men det å bli kjent med en "norpåmann" for meg blir jo litt knotete? Skal litt til for å gå på flyet for å ta en kaffedate ;-)

Skjult ID lø. 10 jan. 2009 18:15

Svar til "Juni"
Husk at "norpåmann" kanskje kan komme en tur til deg. Flyene går sørover og. Og funker det kan du komme neste gang :-)

Skjult ID med pseudonym juni lø. 10 jan. 2009 18:27

Skjult id:

Kanskje ikke så dumt... jeg kan flytte nordpå og ha en "hytte" i sentrum av Oslo :-D

Jeg selv er ganske enkel å flytte på, men for mange med en utdannelse som skal passe for rett type jobb, med barn som også skal ha et nært forhold til faren og andre sterke følelsesmessige tilknytinger til stedet der man bor... så skjønner jeg at for mange blir det å bare tenke på å måtte flytte langt av gårde, en litt for stor utfording som de ikke en gang ønsker å se for seg som en mulighet.

:-)

Skjult ID lø. 10 jan. 2009 19:56

Svar til "juni"
Joda - skjønner at det er utfordringer, spesielt tilknyttet. Tror derimot det er fullt mulig å gjøre karriere i Alta og for de fleste, med mindre man har en "smal" utdannelse. Er selv opptatt av karriere, og har hatt bra med muligheter. Har en flott jobb i et stort rådgiverfirma.

Håper nå det dukker opp noen, ellers må man vel flytte sørover. Men da må du ha en "nydelig" profil, for i utgangspunktet vet jeg ikke om jeg overlever på Karl Johan særlig lenge.

Skjult ID med pseudonym juni lø. 10 jan. 2009 20:16

Skjult ID:

Jeg ville heller ikke ha overlevd på Karl Johan særlig lenge :-D

Jeg vet jo ikke innenfor hvilken alder du er i, eller innenfor hvilket alderssegment du leter etter den som kan passe for deg, eller om du selv har barn...
Men dersom du er innenfor den alderen som gjør at mange av de som kunne passet for deg, har barn , så tenker jeg:

Det som er _fint_ er at mange kvinner med barn nå i dag er avhengig av å bo nær barnefaren, fordi det både forventes og skal være naturlig at et barn har like mye kontakt med pappaen sin som med mammaen sin. Og det _er_ fint, men gjør også at veldig mange pappaer og mammaer blir ganske så stedfaste i motsetninger til tidligere... de kan ganske enkelt ikke flytte på seg dersom pappaen eller mammaen til barna ikke også flytter med... og det blir jo ofte urealistisk?

:-)

Skjult ID lø. 10 jan. 2009 20:45

Svar til "Juni"

Joda - skjønner det du sier. Er 38 år - uten barn (håper nå å bli pappa en dag). Det er nok de momentene du er inne på som gjør ting problematisk for mange, og det skjønner jeg. Men det er nok endel fordommer ute å går hos enkelte også.
Det ble litt problematisk det her - argumenterer nesten for at jeg selv må flytte :-(

Skjult ID med pseudonym juni lø. 10 jan. 2009 21:08

skjult id:

...var egentlig ikke meningen å lage argumenter som tilsier at du selv må flytte ;-)
Det er leit å måtte se for seg å måtte flytte fra et sted/en landsdel man liker og føler seg hjemme på for å finne seg en kjæreste... og for å finne en som man kunne tenke seg å lage en familie sammen med.

Men du kan jo håpe på å enten finne en snerten barnløs frøken fra en annen landsdel som ønsker å lage en famile og som synes det er spennende å flytte, eller at du får full klaff med en barnemor (eller en barnløs dame da) som både ønsker flere barn og som ikke bor så alt for mange mil fra deg og dermed ikke synes det er så problematisk å flytte.

De eneste fordommene jeg kan se for meg, er vel at det "alltid" er kaldt og dårlig vær og mørkt der nordpå bortsett fra når midtnattssola skinner, og at det ikke er særlig urbant og at det er vanskelig å finne en god kaffebar der oppe ;-)
(det siste var ikke ment særlig seriøst)

God klem til deg :-)

Skjult ID lø. 10 jan. 2009 22:02

Takk for fine ord:-).
Æ leite nu videre - på Nettby, Facebook, Sukker og hva det nå heter alt sammen. Lykke til med din leteaksjon også!

God klem til deg:-)

(kvinne 56 år fra Akershus) sø. 11 jan. 2009 13:41 Privat melding

hei på deg skulle gjerne flytte nordover om jeg fant den rette karen. og at æ hadde fått mæ jobb. hilsen ei som er utflytta finnmarking

(mann 44 år fra Akershus) fr. 16 jan. 2009 22:26 Privat melding

jeg lurer på om jeg skal flytte til vestlandet...så utrolig mye pene damer der:)) mange gode gener...hehehehe