Alle innlegg Sukkerforum

Ditt forhold til eksen i dag?

Vis siste innlegg
(mann 56 år fra Hordaland) on. 22 mars 2017 17:06 Privat melding

Et potensiell utfordring når man skal/vil inn i et nytt forhold. Første bud er jo å være helt "ferdig" med den tidligere partneren. At man er kommet videre i livet, og innser at det er slutt. For alltid.
Noen har visse vansker med evt felles barn som bor hos en av foreldrene, men som besøker den andre med jevne mellomrom. Hvis her ikke er klare avtaler, kan det by på problemer. Det er ikke bare å hoppe inn i et nytt forhold - hvis du ikke har ordnet opp i slike ting. Noen som har synspunkter om dette temaet?

(mann 41 år fra Hordaland) on. 22 mars 2017 17:12 Privat melding

Har styr med på med et par stk som har hatt barn med eksen. Har funnet ut at hvis de har et godt forhold til eksen, så fungere både damen og ungene bedre i hverdagen..og i et forhold. De som sliter med ekser blant annet i forbindelse med fordeling av samvær, har mer enn nok baller i luften til at de klarer å fungere med andre typer (i mitt tilfelle). Men det e jo ikkje nødvendigvis slik det e for andre!?

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt on. 22 mars 2017 17:37

Siden jeg ikke har noen barn, så har jeg rett og slett ikke noe forhold til eks.
Ikke noe ondt blod eller slik ting, bare helt forskjellige omgangskretser, bosted, osv. :P

Skjult ID med pseudonym Olivia on. 22 mars 2017 17:56

Jeg har et godt forhold til min eksmann nå. Da turbulens og bitterhet etter bruddet hadde lagt seg, bestemte vi oss for å samarbeide for at barna skal ha det så bra som mulig. Det krever jo at begge strekker seg litt, men har gitt godt resultat.
Jeg er glad i ham som en gammel venn, og vi har noen ganger gode samtaler på tlf om stort og smått. En periode var jeg nok litt i villrede om vi burde prøve igjen. Men har innsett at for min del er all tiltrekning borte, så jeg anser "oss" som et avsluttet kapittel. Vi har begge gått videre i livet og hatt andre partnere etterpå. Jeg har møtt hans nye dame, og kjenner ingen såre følelser ved å se ham med en annen nå. Hun på sin side uttrykte takknemlighet over å bli inkludert i settingen vi var i. Jeg tenker vi kan få et greit forhold.

Skjult ID med pseudonym Writern_67 on. 22 mars 2017 18:04

Har hatt kontakt (date) med noen damer som har ment at de var 'ferdige med eksen / tidligere forhold. Hvorfor sitter de da og prater dritt og klager over eksen? Er det noe misforståtte greier med at de skal ha min sympati, at jeg skal vise forståelse? For det gjør jeg ikke.

Jeg trekker derimot frem min imaginære notisblokk og sier «Ja, dette må du bare snakke ut om, jeg sender faktura på sms etterpå, så du trenger ikke tenke på penger nå. Ettersom det koster deg 1100 kroner timen pluss mva, så står selvsagt jeg for kaffen.» Disse bekjentskapene blir heldigvis kortvarige.

Skjult ID med pseudonym Olivia on. 22 mars 2017 18:10

Ai @Writern, det er turnoff numero uno, når første (og eneste!) date går med til å høre syting og drittpreik om gale og frigide ekskoner, og psykopatiske svigerfamilier osv. Rettssaker, barnefordelingssaker, besøksforbud, innbrudd, you name it... Jeg hiver i meg kaffen og løper. (Verre den gangen jeg avtalte fjelltur med en slik en... selv om jeg lett kunne løpt fra ham og...når han ikke sutret om eksen sutret han over ømme tær (bokstavelig talt) 🙄

Skjult ID med pseudonym Writern_67 on. 22 mars 2017 18:11

Ja, såre følelser og syting over samlivsbrudd og den ekle eksen kan man godt ta med psykologen sin.

Skjult ID med pseudonym Olivia on. 22 mars 2017 18:14

Neste gang jeg går på date skal jeg forberede meg bedre, og ta med tlf nr til en vilkårlig psykolog.

(mann 35 år fra Oslo) on. 22 mars 2017 18:22 Privat melding

Fort gjort å havne tilbake hos x-en.
http://www.absurdgalleriet.no/mattelaerer-olsen-havnet-ofte-i-seng-med-xen/

Skjult ID med pseudonym Writern_67 on. 22 mars 2017 18:26

Ta med deg et forståelsesfullt blikk, en pakke Kleenex å sette på bordet mellom dere, ei notatblokk og ei regningsblokk du kan trekke opp av veska, @Olivia! 😉

Skjult ID med pseudonym Olivia on. 22 mars 2017 18:37

Hehe da må jeg kanskje først opplyse om at jeg medbringer takstameter ⏱️💰

Skjult ID med pseudonym Writern_67 on. 22 mars 2017 18:41

— Klokka går, sier du med medlidende mine mens du plukker opp notatblokk og penn fra veske, og forsiktig lurer en kleenexpakke opp på bordet.
— Så den fæle eksen din drikker altfor mye og roter rundt i fylla, altså?

Skjult ID med pseudonym Olivia on. 22 mars 2017 18:45

Hmm... aner konturene av en innbringende bigeskjeft her... 😅
På sikt kan man si opp jobben og bli profesjonell dater/klagemur. Med kaffe inkludert. Yay!

Skjult ID med pseudonym Writern_67 on. 22 mars 2017 18:52

@Olivia, vi kan ha kontorfellesskap og faglig samarbeid, slik at du tar mennene og jeg kvinnene, segmentering er jo viktig. Sentralt, slik at det er enkelt å date. Hvor mange timer tror du vi klarer å fakturere pr date i gjennomsnitt?

Skjult ID med pseudonym Olivia on. 22 mars 2017 20:50

Helmaks, @Writern! 😀 Jeg går sporenstreks til byen og ser meg om etter egnede lokaler. Tja, en konsultasjon varer ofte ca to timer. Noen ganger mer (vi evner nok å løsne tungebåndet på de bitre og vonbrotne).
Har regnskapsfører i nær familie, så vi kan outsource den delen og bare konsentrere oss om det faglige. Og så markedsføring da.
Hva trenger vi, annet enn kaffe, blyant og notatblokk?

Skjult ID med pseudonym Olivia on. 22 mars 2017 20:56

Og så et par kubikkmeter med kleenex da, såklart! (Sa jeg at jeg er litt distré?)

Skjult ID med pseudonym Writern_67 on. 22 mars 2017 20:58

Vi kan jo innføre en fast takst på en halvtime reisetid til og fra, jeg tror ingen vil henge seg opp i akkurat dét, @Olivia! 😉
Så to timer pluss en halvtme reisetid, vi burde klare to hver om dagen? Prismessig tror jeg vi bør ligge på rundt 1500 eks mva, jeg har jo Mastergrad i relatert fag, det regner jeg med du også har? Om ikke vet jeg om en sånn coachutdanning du kan ta på et par uker, der du får et fett sertifikat å henge på veggen i resepsjonen vår.
Vi trenger selvsagt daglig debriefing med hverandre.

Skjult ID med pseudonym Olivia on. 22 mars 2017 21:06

Jeg har bachelor pluss en cand.mag. i høyst relevante fagfelt. Så her blir det et tungt fagmiljø. Kompetanse koster. Jeg skraper sammen alle mottatte diplomer oppigjennom livet og rammer dem inn på veggen.
Daglig debriefing, ja. Viktig med veiledning og kollegastøtte. Til debriefingen trenger vi kanskje en sånn fin divan i art nouveau-stil.

Skjult ID med pseudonym Olivia on. 22 mars 2017 21:09

Pytt, hvorfor kaste bort uker på å bli coach, når man kan bli kraniosakralterapeut på en helg? 😅 (hvorfor vet jeg dette? Det dukket opp en annonse i fb-feeden min forleden dag).

Skjult ID med pseudonym Writern_67 on. 22 mars 2017 21:10

Vi kan jo friske oss opp litt med et sånt coach-kurs.
Alle diplomer, vitnemål og kursbevis skal selvsagt opp på veggen!
Jeg er helt med på divan. Er det plass til to i den? Og et vinskap kamuflert som arkivskap ved siden av. Ukentlig påfylling, men det har vi jo folk til, det slipper vi å tenke på.
Og aldri, aldri ta med klienter på kontoret, deal?

Skjult ID med pseudonym coca cola on. 22 mars 2017 21:10

Writern_67:
Om du er i ett forhold med en dame som har unge med en annen så hun må forholdet seg til eksen,så turde du tåle at hun av og til nevner at hun er forbanna på noe han har gjort galt.
Når jeg har vært i ett forhold så har det vært helt naturlig at jeg også nevner for kjæresten hvor frustert jeg er over barnefar når vi har kranglet om noe.Blir for dumt om jeg aldri kan nevne barnefaren uten at kjæresten min skal tro at det er noe mer.
Hadde kjæresten min ikke tålt at jeg nevner barnefaren så hadde jeg avsluttet forholdet der å da.
I ett forhold så jeg kunne snakke om det som er posetivt i livet og snakke om det som går dårlig i livet.

Skjult ID med pseudonym Writern_67 on. 22 mars 2017 21:11

Kraniosakralterapeut? Inkluderer det olfaktorisk døyvende natriumklorid-blanding?

Skjult ID med pseudonym Olivia on. 22 mars 2017 21:18

Deal! 👍 Drømmekontoret mitt dette her. Divan for to, vinskap i arkivskapet, blyant bak øret. Fleksitid og 12 ukers ferie. Når starter vi?

Skjult ID med pseudonym Writern_67 on. 22 mars 2017 21:19

@coca cola Jepp, da vet vi at du ikke er my cup of tea. Min kjæreste krangler nemlig aldri, never ever, med barnefaren, istedet inviteres han (og evt ny kjæreste) til jevnlige søndagsmiddager, feks en gang annenhver måned i forbindelse med henting og bringing av barn. Der snakker man om ting og organisering, og man kommer til enighet i vennlige former, og er rett og slett eksempler til etterfølgelse for barna sine. Når hun snakker om eksen sin så er det i positive former, og selv om det gikk galt med forholdet, så mener hun i bunn og grunn at han har gode kvaliteter, det var jo tross alt grunner til at han var kjæresten hennes en gang i tiden.

Skjult ID med pseudonym Writern_67 on. 22 mars 2017 21:20

@Olivia Hva med 1. mai? Så rekker vi å organisere alt. Og det der med fleksitid er dødsviktig, ikke sant? De fleste dater av denne art skjer tross alt på kveldstid. 😎

Skjult ID med pseudonym Olivia on. 22 mars 2017 21:25

@Cola: Jeg tenker at det er forskjell på 1) å lufte frustrasjoner som kan oppstå underveis
og 2) å starte dateprosessen med å lire av seg en masse ensidig dritt om sin eks og hvorfor det ble slutt osv.

Jeg legger stor vekt på hvordan man omtaler sin eks; tenker at det forteller meg mye om personen jeg snakker med. De fleste omtaler eksen noenlunde respektfullt, heldigvis, men så har man noen som er helt uten filter, og kaller eksen for mye stygt, og serverer en svært ensidig historie uten noen som helst refleksjon over hva en selv kunne gjort annerledes. Det er disse siste typene jeg reagerer på.

Skjult ID med pseudonym Olivia on. 22 mars 2017 21:30

@Writern: Det der er idealet for meg. Helt seriøst. Og jeg nærmer meg faktisk (har allerede inkludert eksens nye dame i familie-aktivitet, og gjentar det gjerne, hun er alle tiders). Nå mangler jeg bare en mann som tåler at jeg har det på denne måten.

Skjult ID med pseudonym Writern_67 on. 22 mars 2017 21:36

Veldig bra, @Olivia! Jeg beskrev selvsagt et ideal, men slik har jeg altså hatt det med mine barns mor helt siden vi skilte lag, og MÅ ha ei dame som tåler sånt.

Skjult ID med pseudonym Olivia on. 22 mars 2017 21:45

1.mai it is @Writern. Akkurat når sevjen stiger og vårkåte datere intensiverer jakten. Må bare levere oppsigelse på dagjobben først! Og finne egnet lokale med plass til alle diplomene våre 😉

Skjult ID med pseudonym Olivia on. 22 mars 2017 21:49

@Hov og @Writern: Det gleder meg å se at dere finnes; trygge menn med godt forhold til sin eks, og avslappet i forhold til sin kjærestes eks. 👍

Skjult ID med pseudonym Writern_67 on. 22 mars 2017 21:50

Ja, men det trenger ikke være noe prangende altså, @Olivia!
Oppsigelse, der sa du noe. Håper jeg slipper unna med en måned, hvis ikke må jeg nesten fleksibilisere dette voldsomt et par måneder. Men pytt, det er jo stort sett kaffedrikking og kleenex-overrekkelse.

Forresten, er du flink til å få menn til å gråte? Det er viktig for å opprettholde fakturabetaling. Menn som er bitre over eksen synes at det er godt å endelig få det ut. Og så slutter de å være bitre, blir konstruktive borgere av landet, så alt i alt er dette en vinn-vinn-vinn-vinn-situasjon! 😊

Skjult ID med pseudonym Olivia on. 22 mars 2017 21:54

Jeg kan få selv den tøffeste mann til å gråte. (Først nå dette kommer frem som en positiv egenskap... 🙄)

Skjult ID med pseudonym Writern_67 on. 22 mars 2017 21:57

@Olivia: Det er jo perfekt! Nå skal vi ikke snakke om svundne tider her, der dette kanskje ikke har vært så bra (det spørs hvordan og hvorfro du har fått dem til å gråte, selvsagt), men om den lyse fremtiden! Ah, jeg gleder meg nesten allerede til første debrief i divanen! 🙃

Skjult ID med pseudonym Olivia on. 22 mars 2017 22:02

Bare legg vinen på kjøling i arkivskapet du 😊
Vi må vel ha en plan for markedsføring? Eller går vi for jungeltelegrafen?

Skjult ID med pseudonym Writern_67 on. 22 mars 2017 22:16

Vin lar seg ordne! 🙃
Greia her er vel bare at vi må være svært aktive på date-fronten. Hurtige møter, der de får tømt seg. Mest mulig nyseparerte som mener de er ferdige med eksen, selvsagt. De som er lenger enn fem år fra skilsmissen og fortsatt ikke har kommet over eksen har jo selvsagt potensiale til å bli gode flerkonsultasjonskunder, men samtidig svært vanskelige å oppnå suksess med. It could be a drag. 😉
Sååe, jeg vet ikke helt om jungeltelegrafen vil jobbe for oss? Med 100 % fornøyde kleenex-tørkere og kaffedrikkere tenker jeg imidlertid det blir bra!

Skjult ID med pseudonym Olivia on. 22 mars 2017 22:18

"Hurtige møter, der de får tømt seg" 😂 Priceless.

Skjult ID med pseudonym Writern_67 on. 22 mars 2017 22:21

Ja, skulle jo bare mangle med den fakturaen i ettertid!

Skjult ID med pseudonym blingbling to. 23 mars 2017 08:08

Konstruktivt og vennlig. Og bevisst at barna ikke skal ha noen preferanse. Seinest nå til morgenen oppfordret jeg min datter til å være over til i morgen hos mor, fordi hun utenom tur pga. ærendet hos spesialist på Voss i går var hos meg i natt. Sånn gjør man det man evner for å ha barn som blir harmoniske vestlendinger.

🔹🔸

Skjult ID med pseudonym Olivia to. 23 mars 2017 11:54

Harmoniske vestlendinger❤️
Jeg praktiserer som deg @Bling. Fleksibilitet med deling av tid. Og får det samme i retur. Omtaler også barnas far i positive vendinger overfor dem. Det profitterer vi alle på. Utfordringen kan bli dersom ny partner føler det truende.

Skjult ID med pseudonym blingbling to. 23 mars 2017 12:02

Ja @Olivia. Frustrer meg litt at hun svarte "ja men det er jo din del av uken". "_Min_ sa jeg - tiden er jo fremst _din_" og at hun burde jo, og at dette styrer de etter hvert selv (14 år i forgårs). Men nei..

Den utfordringen er vel et tidlig silingskriteriummmm..

🔹🔸

Skjult ID med pseudonym Olivia to. 23 mars 2017 12:12

Neida @my. De trenger ikke legge hodet på blokken her i forum. Writern og jeg starter jo opp lindrende virksomhet 1.mai, har du ikke fått det med deg? Legger ut link til timebestilling som snarest!

Skjult ID med pseudonym Writern_67 to. 23 mars 2017 12:26

Bra reklame, @Olivia! 😊👍🏻

(mann 38 år fra Vestfold) to. 23 mars 2017 20:07 Privat melding

Hmmm.... om forholdet til min ex hadde vært tipp topp så er vel sjansen stor for at vi fortsatt hadde vært sammen 😂😂😂 haha

(mann 33 år fra Østfold) to. 23 mars 2017 20:53 Privat melding

Med min siste, er det meget bra. Vi er gode venner, samarbeider veldig bra mtp. barna, og prater ofte sammen. Vi er begge enige om at vennskap var veien å gå, så det er ingen romantiske følelser fra noen av oss lenger.
Bor forresten i leiligheten hennes, sammen med barna, denne uka, mens hun er på ferie.
Så ja, bare fryd og gammen :)

De andre husker jeg nesten ikke.

Skjult ID med pseudonym Writern_67 to. 23 mars 2017 21:31

Hva tenker du, @Olivia?

Jeg stiller meg litt negativ. Vi snakker ikke småkroner mellom venner eller en sixpack i en butikk her, akkurat. 🙃 Både regnskapsmessig og kundevennlig sett synes jeg de bør få en faktura dagen etter, med 14 dagers forfall.

Skjult ID med pseudonym Writern_67 to. 23 mars 2017 21:34

Jobber du i DnB, @Solstjerna?

Skjult ID med pseudonym Olivia to. 23 mars 2017 21:37

Vipps går greit for meg. Det er tross alt 2017. Men det er vel noe maksbeløp der tror jeg -så om forretningene går så det suser må vi nok fakturere på gamlemåten.
Om noen har betalingsproblemer kan vi unntaksvis vurdere å ta betalt i naturalia.

Skjult ID med pseudonym Writern_67 to. 23 mars 2017 21:37

Jeg er helt enig i at flere burde oppsøke behandling for problemene sine, @Dama.

Skjult ID med pseudonym Writern_67 to. 23 mars 2017 21:38

Vi kan jo åpne for avbetalingsløsninger sånn sett, @Olivia.

Skjult ID med pseudonym Olivia to. 23 mars 2017 21:40

Avbetalingsutløsninger?

Skjult ID med pseudonym Writern_67 to. 23 mars 2017 21:42

Ja, helt i samsvar med hurtige møter der de får tømt seg!

Skjult ID med pseudonym Olivia to. 23 mars 2017 21:42

Perfectomento.

Skjult ID med pseudonym Writern_67 fr. 24 mars 2017 00:47

Som du ser over her så løste vi det ganske elegant, @Solstjerna! ;)

Skjult ID med pseudonym Writern_67 fr. 24 mars 2017 08:11

Vet litt om dette jeg også (har opplevd at økonomiskefen kom fra kurs og snakket som dette) og du har nok rett, @Solstjerna, selv om jeg mistenker at slike folk som Cresco overdriver bittelitt, jo høyere slike beløp de nevner, jo høyere pris kan de ta for tjenestene sine. 😉

Skjult ID med pseudonym Writern_67 fr. 24 mars 2017 09:02

Det er bare fordi du mangler fantasi, @Hovmester.

@Solstjerna og jeg bedriver Cresco, som er en forkortelse for Cupid res Compagnere, altså virtuell beføling av hverandres kjønnsorgan.

Skjult ID med pseudonym Svele lø. 25 mars 2017 21:58

It's been a whole lot easier since the bitc left town...