Alle innlegg Sukkerforum

Ofre seg for den andre..

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Tyren ti. 4 april 23:44

I disse tider da vi løper fra hverandre fortere enn svint, hva er du villig til å ofre for en partner?

Kunne du f eks tenke deg å å la partneren din utdanne seg i mens du halvveis forsørget denne?

Det er ikke jeg så sikker på om jeg ville gjort. Surt å ha "ofret" seg hvis den andre part stikker av etterpå..
Dette gjelder jo også de som jenker på sine jobb ambisjoner, for at den andre skal oppnå sine..

(mann 39 år fra Hordaland) ti. 4 april 23:51 Privat melding

Stolt aldri på en kvinne! 😊 Nei, styr unna. Men det kommer nok an på kor lenge man har vært sammen og om det e unger med i bildet...

Skjult ID med pseudonym Mums ti. 4 april 23:55

Kunne i hvertfall strekt meg ganske langt, dersom jeg var sikker på at han var verdt det.
Må vel være villig til å ofre både tid og krefter, og forsake noe av og til, dersom en går fullt inn for at det skal funke. Men innen rimelighetens grenser da. Blir jo gjerne til at den ene strekker seg lenger enn den andre er villig til.

Skjult ID med pseudonym Hovmester ti. 4 april 23:58

Som roken sier, hadde det kommet an på stadium. Selvfølgelig hadde jeg investert i riktig dame.

Skjult ID med pseudonym Tyren on. 5 april 00:05

Ja, i utgangspunktet veldig interessert i det jeg også. Men blitt skeptisk med tiden, når jeg ser hvor løst det sitter, og hvor fort vi vokser fra hverandre.

Burde nesten vært skriftlige avtaler på sånt. Stikker du, sålskylder du meg for at jeg betalte utdannelsen din, eller fordi du fikk bruke mer tid på dine jobb ambisjoner enn meg og etc 😃

Skjult ID med pseudonym Hovmester on. 5 april 00:10

Hvorfor ikke heller være glad for at eksen din går styrket fra forholdet?

Skjult ID med pseudonym Mums on. 5 april 00:11

Kan være smart å faktisk gifte seg også, dersom det frister. Jeg hadde vel neppe sittet her i dag med 46 000 i baksmell, dersom jeg hadde vært gift og ikke samboer før jeg ble alene.

Skjult ID med pseudonym Mums on. 5 april 00:14

Var den til meg @hov?

Skjult ID med pseudonym Hønemor on. 5 april 00:14

Vil bare si .... vært villig til mye for den rette. Ikke kjøre meg helt i grus, ikke gå på akkord med meg selv, ikke ofte fokus bort fra mine barn. Men resten får du om følelsen av trygghet er etablert. Må satse og ha trua.

Skjult ID med pseudonym Hovmester on. 5 april 00:15

https://youtu.be/6vwNcNOTVzY

We want prenup!

Skjult ID med pseudonym Hovmester on. 5 april 00:16

Nei, Mums. Enig, høna.

Skjult ID med pseudonym Haugtussa on. 5 april 00:18

Lurt å tenke seg godt om !
Min x sambo var blakk med masse gjeld i tillegg til ufør når vi traff hverandre .
Da vi ble sambo etterhvert betalte jeg for det meste, også endel av hans gjeld ,noe jeg syntes var rett og rimelig siden jeg har jobb og satt rimelig greit i det .
Så fikk jeg en surrealistisk telefon fra Hamar en lørdagskveld , jeg vant OG delte potten med han ,,,,etter noen mnd takka han for seg gitt !!
Utakk kan fort bli "lønna"

Skjult ID med pseudonym Hovmester on. 5 april 00:19

Feilen var at du var sammen med en stakkar, Haugtussa. Ikke at du satsa og var raus.

Skjult ID med pseudonym Haugtussa on. 5 april 00:23

Sant nok Hovmester
Karma hits back har jeg hørt 😈

Skjult ID med pseudonym Athene on. 5 april 00:42

Riktig det, Hov. Likevel ville det påvirket rausheten min neste gang. Det er dette erfaringer gjør med oss på godt og vondt. Synes du har vært fantastisk god og raus, Haugtussa, og leit det ble misbrukt sånn. Enten det gjelder penger, følelser or what not.

Skjult ID med pseudonym Hovmester on. 5 april 00:48

Det kalles bagasje det er vanskelig å leve med, Athene. Det er derfor vi ikke vil ha dere, dere som har mistet naiviteten.

Skjult ID med pseudonym Haugtussa on. 5 april 01:00

Det kjentes rett å gjøre det slik , i et forhold i allefall jeg hadde trua på
Tror kanskje faktisk jeg hadde gjort det samme igjen om jeg traff noen jeg følte var rett å satse ei framtid på !
Alternativet er å ikke tørre stole på noe eller noen , og da vil aldri et forhold holde uansett

Skjult ID med pseudonym Athene on. 5 april 01:03

Det kalles erfaring og klokskap, Hov. Men du må gjerne fortsette å klynge deg til naiviteten.

Skjult ID med pseudonym Hovmester on. 5 april 01:08

Den dagen jeg mister naiviteten min vet jeg at jeg må være singel. Det er den delen av meg selv jeg liker best. Jeg vet det er noen der ute som føler meg her.

Skjult ID med pseudonym Tinka on. 5 april 01:57

Hovmester,
Her overgår du nesten deg selv med kloke kommentarer 👍
Ingenting å tilføye.

Skjult ID med pseudonym Athene on. 5 april 08:13

Det er vel et ørlite sjumilssteg mellom å la seg påvirke, som jeg skriver, og å miste naiviteten som du skriver, Hov. Jeg har tatt min store, gode porsjon og håper i det minste å ha spist og fordøyd en del nå. At jeg er her inne ennå og nok en gang viser vel at jeg ikke er helt forsynt:)

Skjult ID med pseudonym Ertaberta on. 5 april 09:00

Jeg forstår ikke at det som @ts beskriver, kan sees som et offer. HVIS den ene parten tar utdanning, jobber mye, reiser mye el, er jo det en ordning paret har snakket om i forkant, og sett på fordelene og ulempene ved... HVIS det er noe som ofres, så er det tid, men det vil føles som en investering ved åpen dialog, commitment og 100% prioritering av hverandre når man først har bestemt seg for det. HVIS forholdet havarerer underveis eller etter, har det ikke nødvendigvis noe med jobb/utdanning å gjøre. Det skal to til for å for å få til et fint forhold, og to for å ødelegge det...

(mann 49 år fra Buskerud) on. 5 april 09:11 Privat melding

Jeg stusser litt over hvorfor alt skal dreie seg om penger i dag.... sett i flere tråder at hvis den ene parten ikke har jobb f.eks så er vedkommende ikke interesant.
Og er vedkommende i jobb men i ett lavt lønns yrke så det også negativt.
Er det derfor det er så mange single i Norge 1/5 av Norges befolkning er single.
Penger er viktigere enn lykke og kjærlighet.

Skjult ID med pseudonym Pote on. 5 april 09:18

Jeg har vært hovedforsørger hele livet og vært den som har tatt meg av familien, så jeg ser ikke helt problemet. Det er da vel flott å vite at du kan greie å være hovedforsørger. Hvorfor må alle kvinner bli forsørget og passet på på alle bauger og kanter? Vi er da like flinke til å arbeide og ta ansvar som alle menn. Hvis han stikker av etterpå så la ham gå, da var han ikke noe å samle på.

Skjult ID med pseudonym Micke on. 5 april 09:22

Opp igjennom livet mitt, så har det vært sånn at enten jeg eller han jeg har vært sammen med har utdannet seg, hver sin gang... Sånn har det igrunnen vært i alle mine samboerskap.... Min x-mann og jeg traff hverandre veldig unge, så i vårt forhold var jo utdannelse en helt naturlig ting.... Han fikk ikke studielån i sitt første studieår, fordi skolen han gikk på den gangen ikke var godkjent av staten, så jeg tok opp studielån i mitt navn så han likevel kunne gå på skolen; samtidig som vi begge jobbet ved siden av.... I dag er han journalist, filmskaper og en ganske kjent forfatter, og jeg må jo si at jeg er stolt over alt som han har fått til....

I senere forhold har jeg fortsatt å bygge videre på min utdannelse, ettersom hva slags jobb har hatt, og ettersom hva slags faglig kompetanse jeg har trengt til det.... Det har jo også mine samboere... You give some, and take some... Synes aldri det har vært noe problem; sitter ikke med vond smak i munnen eller sitroner i hodet av den grunn - sånn i ettertid....

Skjult ID med pseudonym Mums on. 5 april 09:25

@ertaberta Er vel ikke sånn at alt nødvendigvis er avklart og avtalt på forhånd. Ting kan endre seg underveis, ikke bare følelser. Ikke alle forhold har åpen dialog, full forståelse og prioritering hverandre heller. Dersom det var så enkelt hadde vel ikke så mange forhold gått til pises.
Enig med at det trengs to for å skape et fint forhold, men en trenger faktisk bare en for å ødelegge det.

(mann 48 år fra Oslo) on. 5 april 09:26 Privat melding

@Tyren
Det du snakker om i innlegget ditt, er det jeg kaller overbevisninger. Overbevisninger kan oversettes med det vi tror på.

En overbevisning er for eksempel: ”Damer kan man ikke stole” eller ”Damer stikker uansett”

Meget kort:
Overbevisninger er et tema som man kan skrive mye om. Men når vi er overbevist om noe, så handler vi/tenker vi som om det er sant, og det gjør det vanskelig å motbevise. Overbevisninger fungerer som sterke oppfatningsfiltre og er arbeidstegninger til fremtidige handlinger. Også selvoppfyllende profetier.

Så hvis man for eksempel dropper overbevisninger som er begrensende, for eksempel: ”damer kan man ikke stole på” og heller bygger opp overbevisninger som gjør det mer morsomt og mindre stressende å leve livet.. for eksempel: ”Damer kan jeg stole på” Da blir det så mye mer gøy å leve.

Så det som du skriver om, er for meg én av mange måter å se verden på. Din måte å se den på, er energi drenerende. Verden er ikke sånn du tror den er, den er mye mer morsom og mangfoldig.

(mann 49 år fra Buskerud) on. 5 april 09:27 Privat melding

Det er vel egentlig like greit å nulle ut den likestillingsloven kvinner har sloss om i 50 år, for dem vil jo tydeligvis gå hjemme å bli forsørga, da er jo hele poenget med likestillinga borte.

(mann 48 år fra Oslo) on. 5 april 09:50 Privat melding

På tilsvarende måte vil enhver enkeltpersons synsvinkel på verden ha blind punkter, som skyldes deres vanemessige måte å se verden på.

Skjult ID med pseudonym morell on. 5 april 10:01

Kanskje du bør finne deg en mann, @sunset?
Det er jo noe galt med alle kvinner. Aldri sett noen som skriver så mye negativt som deg.
Jeg tror det er du som er problemet i dine forhold jeg. Dine holdninger til kvinner stinker,

Skjult ID med pseudonym Haugtussa on. 5 april 10:04

Athene
Enig med deg i at man tar sine erfaringer til etterettning og forhåpentligvis lærer av dem . Om ikke annet så at man blir litt bedre på å ta vurderinger og ikke minst sette sunne og riktige grenser for seg sjøl .
Ikke fordi man mistet troen til å stole på andre , men for å beskytte seg sjøl mot de "rotne eplene" som tross alt finns blant oss .
Forhåpentligvis med fortsatt evne og vilje til å stole på og satse alt i et forhold ,,,der tillit ikke lenger er noe man ubevisst gir , men noe,som i større grad må fortjenes før man gir noen sin forbeholdne tillit .

Jeg er vel fortsatt der at jeg ville ønsket å bidra til at min partner fikk realisert feks en utdanning dersom jeg hadde mulighet til det . Og jeg ville forventet det samme tilbake !

(mann 49 år fra Buskerud) on. 5 april 10:06 Privat melding

@morell

Selvfølgelig er det meg det er noe gæernt med, tok det så lang tid å finne ut det....
Jeg er jo en mann og vi menn har jo alltid skylda når ett forhold går i stykker.
Kvinner har jo alltid vært den uskyldige parten i ett brudd.

Skjult ID med pseudonym Olivia on. 5 april 10:10

Ja, om jeg hadde hatt god tro på forholdet, og hadde hatt økonomi til å delvis forsørge en partner under (videre-)utdannelse, så kunne jeg gjerne gjort det. I alle fall om det var en noenlunde overskuelig tidshorisont på studiet.
I studietiden var min daværende samboer i siviltjeneste. Så da var det jeg som satt best i det. Det var aldri noe spørsmål om vi skulle dele. Selvsagt skulle vi det! Senere kom han i full jobb mens jeg fortsatt studerte, så da var rollene byttet om. Jeg synes det er en god ting å kunne hjelpe hverandre å nå sine mål og drømmer.

Skjult ID med pseudonym Haugtussa on. 5 april 10:11

Tror ikke forhold først og fremst havarerer pga manglende tro på partner .
Heller pga manglende tro på seg sjøl ,, pga den ulike bagasjen vi har fått i sekken gjennom livet , uten å sørge for å "kvitte" seg med den ,å tømme sekken med faste mellomrom

Skjult ID med pseudonym morell on. 5 april 10:14

Der gjør du det igjen, @sunset.
Generaliserer. Du har i noen mnd nå skrevet hvor håpløse kvinner er.

(mann 49 år fra Buskerud) on. 5 april 10:15 Privat melding

Mange forhold havarerer også fordi man vokser i fra hverandre og i hver sin retning, så da har man valget...forsette som venner eller avslutte som fiender.
Jeg og mine har valgt og forsette hver for oss som venner, men jeg har mange venner som valgte fiendeskap.

Skjult ID med pseudonym Micke on. 5 april 10:17

@Haugtussa
Ja, jeg er litt enig med deg i akkurat det med den bagasjen; og jeg tror at de fleste får vel sin del av den i ryggsekken sin, men mye kommer nok også an på hvordan man bærer den sekken; foran eller bak på ryggen - eller om man klarer å sette den fra seg etterhvert.... Om man lar den bagasjen definere seg, og gjøre seg bitter - eller om man lærer av de erfaringene man har gjort; og vokser og utvikler seg på de som menneske.... Igrunnen veldig opp til den enkelte....

(mann 49 år fra Buskerud) on. 5 april 10:18 Privat melding

@morell

Blir du noen gang enig med deg selv... jeg sa jo at de bruddene jeg har hatt er min skyld og dere kvinner er uskyldige.
Og da blir du sint å sier at jeg generaliserer.
Samme hva jeg svarer så blir det gæernt....

Er glad for at ex,ne mine og jeg er gode venner og ringer til hverandre

Skjult ID med pseudonym morell on. 5 april 10:29

Det er vel småspydig skrevet det da, og jeg sikter til summen av utsagn om kvinner.
"Snart ingen kvinner som jobber"
"Kvinner vil bli forsørget"
"Kvinner sitter her i årevis, og ingen er bra nok.
"Kvinner ditt og kvinner datt"

Skjult ID med pseudonym Haugtussa on. 5 april 10:33

Enig med du Micke
Tenker også at det er viktig å huske på for egen del ,og forvente av andre , at den som bærer sekken er den som er ansvarlig for å "rydde" i den !
Funker dårlig å innlede forhold med forventning om at partner skal ta den jobben !
Handler mye om å bli bevisst hvordan egne livserfaringer påvirker en, og beholde den påvirkning som er sunn og konstruktiv , og legge bak seg den påvirkning som er ødeleggende og destruktiv for videre liv og utvikling .
Tørre beholde nyskjerrigheten og ønske om å utforske livet , seg selv og andre !

(mann 49 år fra Buskerud) on. 5 april 10:35 Privat melding

@morell

Dine komplekser og din dårlige selvtillitt får jeg faktisk ikke gjort noe med,
det er kun du sjøl som kan få gjort noe med dette.

At du hater verdenen og at du har vært uheldig får jeg heller ikke gjort noe med.

Kanskje på tide at du tar deg selv i nakkeskinnet og får forandret innstillinga di i stede for å legge skylda på alle andre.

Skjult ID med pseudonym morell on. 5 april 10:39

Haha snakker om å snu på det. Jeg lurer på hvorfor du alltid nevner kvinner på en negativ måte.
Jeg har det utmerket med både skavanker og selvtilliten er helt ok.
Jeg har heller aldri lagt skylda på noen, og ikke heller fortalt om mine forhold, :)))

(mann 49 år fra Buskerud) on. 5 april 10:41 Privat melding

@morell

Det er vel fordi du aldri har hatt noen forhold antar jeg....mange av dem her.
Og det er vel ikke så rart når man ser hvordan du angriper hele tiden.

Skjult ID med pseudonym morell on. 5 april 10:48

Hahaha, angriper? Jeg spør deg hvorfor du har så mange oppfatninger om kvinner, det er da ikke angrep.
Når du kommer med for eks utsagn om at nesten alle kvinner naver...så må det være lov å spørre hva du mener?

(mann 49 år fra Buskerud) on. 5 april 10:52 Privat melding

@morell

Ser du har pseudonym....er du ei jeg har feid over som er bitter og sur....jeg bare spør???

Skjult ID med pseudonym morell on. 5 april 11:09

Feid over?? Haha nei, du har ikke det, og jeg har ikke noe mot deg. Bare spør hva som gjør at du mener at det snart ikke er et kvinnfolk som jobber. Hvor har du sånt fra?

(mann 49 år fra Buskerud) on. 5 april 11:18 Privat melding

@morell

ironi og fleip er ikke din store side....eller hva...???

utenom det så anbefaler jeg deg til å lese noe annet enn bare KK og Se og Hør...

Skjult ID med pseudonym Tyren on. 5 april 11:37

Man vil jo gjerne ha et gi og få forhold. Men i etablering eller andre viktige valg som krever prioritering. Så er det framtids vyer som er motivasjonen for å trå til ekstra. Hvis man da har lagt seg i selen for å tilrettelegge for den andre, så er det veldig surt hvis den andre forsvinner når disse tingene er stablet opp slik de vil ha det. Finnes eksempler på det ja..

(kvinne 41 år fra Akershus) on. 5 april 11:46 Privat melding

Selvsagt hadde jeg ofret meg for en person jeg elsket.

Det er bedre å ha elsket og tapt enn ikke å ha elsket i det hele tatt, sies det jo. Så da går jeg heller på trynet en gang til enn at jeg er skeptisk til kjærligheten.

I dag kunne jeg sikkert forsørget en mann, om han hadde ønsket å studere. Det hadde jeg ikke sett på som noe galt. Det hadde vært verre å forsørge en som ikke orket å jobbe.

Er man sammen og har mål om for alltid så må man stole på hverandre. Så ja, rent økonomisk hadde jeg ikke tenkt veldig mye på å "ofre" meg. Verre med flytting. Hadde ikke ofret hverdagen til barna for en mann.

Haha er nok derfor jeg enda er singel. Jeg søker etter en i nabolaget :P

Skjult ID med pseudonym Ertaberta on. 5 april 11:59

Skal man igang med studier som gjør at man ikke kan jobbe samtidig eller må redusere jobbingen, er det vel ikke unormalt å ta opp studielån? Da går vel deler av det inn i husholdning, så det er jo ikke slik at den andre fullfinansierer OG har hele det økonomiske ansvaret? Skulle ting skjære seg, blir man vel enige om lånet skal følge lånetager eller om det skal deles på en eller annen måte? Som Hovmester så vakkert skriver det, man vil vel at partneren skal gå styrket ut av forholdet? Man er da vel raus? Det er jo ikke snakk om millioner....

(mann 49 år fra Buskerud) on. 5 april 12:02 Privat melding

Jeg er lotto-millionær men det har neimen ikke hjulpet mye...

Skjult ID med pseudonym Haugtussa on. 5 april 12:25

Tror ingenting hjelper om en går baklengs inn i framtida , der øyne og fokus er retta mot negative erfarinfer i fortid,,,,

Skjult ID med pseudonym Blomsten on. 5 april 12:28

Tja, hva skal jeg si.. Flere her har vel fått med seg at jeg er en svak part og jeg skulle ønske at jeg fant en raus mann som hadde bært meg over kneika jeg er i. Men det er jo ikke det jeg er ute etter, det er jo kjærligheten jeg lengter etter. Enn mann å dele både godt og vondt. Og det er jo selvsagt mest gode ting i livet mitt, og jeg er selv en raus person på omsorg og opplevelser man tilstreber sammen.

Om jeg hadde funnet denne mannen, hadde jeg aldri i verden sagt takk for meg etterpå. Lar jo ikke noen få tilgang til livet mitt uten kjærlighet i bunnen. Finner jeg han som kan elske meg til tross for min økonomiske svakhet (for øyeblikket, problemet er midlertidig), så vil jeg selvsagt tviholde på ham 😋

Skjult ID med pseudonym Hovmester on. 5 april 12:35

Hvis det skjer, så skjer det. Det finnes ingen garantier.

Skjult ID med pseudonym Haugtussa on. 5 april 12:43

Personlig forsøker jeg å minne meg sjøl på å se på livet og erfaringer i "fugleperspektiv" ,,, ok , så har man gått på trynet noen ganger , følt seg misforstått ,urettferdig behandla osv osv ,,, men hva så egentlig??
Om hundre år er alt glømt , og man har selv et valg hvor mye man lar slike opplevelser prege en ,her og nå ,eller videre i livet !

(kvinne 60 år fra Østfold) on. 5 april 12:56 Privat melding

Mange analyserer og tenker way to mutch. Go with the flow, og lev i nuet. Morgendagen kan faktisk være den siste....

(kvinne 60 år fra Østfold) on. 5 april 12:59 Privat melding

Nå ble jeg også veldig engelsk 😂

(mann 49 år fra Buskerud) on. 5 april 13:25 Privat melding

Men du verden så mange besøk jeg fikk på den siste kommentaren min.

Skjult ID med pseudonym Ertaberta on. 5 april 13:32

Veldig ungdommelig, Rosa;D

(kvinne 60 år fra Østfold) on. 5 april 13:47 Privat melding

Jeg en en ung og sprek (snart) 60 åring som sparer hår, og har ungdommelige klær også 😂

Skjult ID med pseudonym Ertaberta on. 5 april 13:53

You crazy girl!;D

Skjult ID med pseudonym Tyren on. 5 april 14:14

Fint å høre at de fleste her er ordentlig på godfot med eks og ønsker denne vel. Ikke noe er bedre enn det, men jeg tror ikke det er representativt for snittet.
Det er mange som rett og slett har blitt forrådt.

I et forhold "ofrer" man hele tiden. Men mitt eksempel var tiltenkt de litt større ofrene, som man har et langsiktig perspektiv på. Man lever bare en gang, og man er bare i tredve, førti og femti årene en gang. Så hvis man ofrer seg for at den andre skal lykkes med sin jobb, utdanning, karierre. Så er det jo jævlig surt hvis denne finner ut at du ikke er bra nok etter du har gitt mye av deg selv og ditt.

Merkelig at så mange synes det var så baklengs å ha tanker rundt det.

I det virkelige liv krangler folk så busta fyker ofte, når de går ifra hverandre.

Men i andre tråder når vi snakker om hvem som skal spandere den jævla middagen, så mener de fleste her at det på død og liv skal være likt😂

(kvinne 60 år fra Østfold) on. 5 april 14:16 Privat melding

👩?🎤

(kvinne 60 år fra Østfold) on. 5 april 14:16 Privat melding

Næææ den ble ikke som jeg trodde 😝

Skjult ID med pseudonym Mums on. 5 april 14:20

En smule enig med deg her, Tyren😊

Skjult ID med pseudonym Ertaberta on. 5 april 14:25

Og HVA føler du at man har igjen for å sitte med negative tanker om sin x, uansett årsak til bruddet? Sånn umiddelbart og noen små måneder, ikke vanskelig å forstå, men så..... Så må man begynne å tenke på seg selv, på barna sine, på jobben sin, på venner, kollegaer, helse, trivsel.... Kanskje ikke skilsmisseoppgjør bør tas rett etter brudd, kanskje bør vonde følelser få rase ferdig først, og SÅ kan man begynne å ønske det beste for den man en gang elsket så høyt.... Som jeg leste i en studie om depresjoner forrige uke, folk kan med fordel bli mye flinkere til å gi mer faen, ikke la ting gå helt til grunne og la seg selv havne så himla i grøfta. INGEN tjener på det.

(kvinne 60 år fra Østfold) on. 5 april 14:35 Privat melding

Jeg hadde hatt svært mange grunner til å være bitter, men det er jo bare håpløst å være det. Det hadde gått utover meg selv og barn/barnebarn. Jeg ofret min egen økonomi også, for å ikke sette eksen i en vanskelig situasjon. Dumsnill mener mange, men jeg vil at mine skal ha det bra.
Vi er gode venner i dag, og vi kan le litt av akkurat det. Jeg har hatt han i livet mitt i 40 år. Det blir et bånd ut av det :)

(kvinne 60 år fra Østfold) on. 5 april 14:39 Privat melding

Glemte å si at jeg visste jo at jeg skulle få penger da mamma solgte sin leilighet, så nå er jeg i mål også. :)

Skjult ID med pseudonym Ertaberta on. 5 april 14:43

Nemlig, Rosa, kjent for meg også, det der...

Skjult ID med pseudonym Batman on. 5 april 15:42

Det her bunner vel i den største missforståelsen i dagens samfunn? Hele tiden tenkes det og diskuteres det hva partneren skal gjøre for MEG! Ikke hva jeg kan gjøre for partneren, eller hva vi kan gjøre for OSS! Med slik tankegang er det selvfølgelig "skummelt" å invistere tid og penger i både forhold og partner. Og vi sitter her på gjerdet og skryter av hvor herlig singellivet er og hvor drittsekker "alle andre" er. "Elsk meg for den jeg er"? Nei takk.. Elsk meg heller for den DU er! Det sier meg mye mer ;)

(kvinne 60 år fra Østfold) on. 5 april 15:54 Privat melding

Vel talt, @Batman. 👍😊

Skjult ID med pseudonym Ertaberta on. 5 april 15:58

Og HVEM vil date noen som evt sitter og jamrer seg over at man føler at man sitter igjen med regningen etter x'ens skolegang? Rekk opp hånda, de som kjenner noen som KLER offerrollen, sier jeg bare ...

(mann 49 år fra Buskerud) on. 5 april 16:13 Privat melding

Må da være bortkasta tid å sitte i åresvis å være sint og bitter på at et langt ekteskap eller samboerskap gikk dukken pga at man har vært sta og dum.
De fleste kranglene er som regel om baggateller.
Kjenner ei som har vært sint og bitter i 20 år pga at hun ikke fikk mer penger i skillsmisse oppgjøret, når han var rik før dem gifta seg og hun har levd på glansen uten å jobbe selv.

Penger er noe dritt.

(mann 39 år fra Hordaland) on. 5 april 16:14 Privat melding

Enkelte gir for mye faen.. fåkk de

Skjult ID med pseudonym Hovmester on. 5 april 16:31

Du sammenligner epler og pærer, Tyren.

Skjult ID med pseudonym Lone on. 5 april 16:50

Det jeg lurer på, Tyren, er hva du mener at _mottakeren_ burde gjort annerledes?
Ikke tatt imot i første omgang? Blitt i forholdet selv om vedkommende ikke hadde det bra fordi der fordi vedkommende skyldte det?
Jeg synes det er fint dersom jeg blir "gitt" noe, som i virkeligheten ikke blir gitt, men som er en "vare" som ønsket omsatt i en annen "vare", at det presiseres når jeg mottar det.
Jeg misliker å motta noe fra folk som ikke klarer å _gi_ fordi det jeg egentlig blir er gjeldsatt, og jeg liker ikke å stå i gjeld.

(kvinne 40 år fra Nord-Trøndelag) on. 5 april 17:13 Privat melding

Likte det @Batman sa jeg, i et samboerskap skal man jo tenke oss og ikke meg meg meg 😏😀

Skjult ID med pseudonym my on. 5 april 19:34

Jeg er ikke fjern for tanken om å være hovedforsørger, men det er ikke mange menn som føler seg bekvemme med det, så da trenger jeg ikke tenke mer på det.

Skjult ID med pseudonym Tyren on. 5 april 20:48

Gud bedre meg så ensporet flisespikker gjengen var i dag da...

Nei, man skal ikke være bitter og sur i all framtid på ekser det går bare utover en selv. Jeg har et ukomplisert og bra forhold til min eks, men hadde det ikke vært for barna, hadde hun vært en sagablott i min verden. Ingen som har reist herfra med noe som er mitt.

Men jeg har sett noen eksempler hvor folk er så opptatt av seg selv, så de benytter gjerne sjansen til å suge til seg fordeler mens de kan, enda de vet det er dødfødt.

Bærta, du framstiller deg selv som den rause og super omgjengelige her, det er kanskje en sannhet med modifikasjoner. Du har vært meget stram og bestemt i et hopetall av tråder, så tror ikke du gir ved dørene helt uten videre.

Skjult ID med pseudonym Ertaberta on. 5 april 20:51

Ikke noe problem å være raus, stram OG bestemt, egenskaper som de som kjenner meg best setter veldig pris på;) Hvorfor følte du så behov for å gripe tak i akkurat meg her? Fikk det deg til å føle deg bra/bedre?

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt on. 5 april 21:04

Jeg regner nå med at hun har egne penger og er økonomisk stabil nok til å klare dette uten annen hjelp enn eventuelt lånekassen. :P

Skal ikke stå i veien for at hun vil utdanne seg videre, men jeg kommer heller ikke til å pumpe penger inn i det.

(mann 53 år fra Sogn og Fjordane) on. 5 april 21:05 Privat melding

Jeg tenker at hvis man skal være sammen, får man dra lasset sammen, blir rettferdighetsbalansen skjev, får man ta grep. Men man unner vel partneren å komme seg opp og frem vel? I'm for it. :)

Skjult ID med pseudonym Tyren on. 5 april 21:37

Ikke noe spesielt bærta, men du er innom flere ganger, med litt ovenifra og ned holdning. Nesten så det virker som du missforstår med vilje, og drar det så langt i negativ retning.

Spørsmålet omhandlet ikke bitterhet på ekser. Det var rett og slett et spørsmål om hvilke tanker som lå rundt det å å gi sin partner store fordeler, i bytte mot sine egne, og da ting som er litt vesentlige for framtid.

Når det gjelder penger; Penger er ikke bare penger, det er sikkerhet og trygghet, det er også greit å være etablert etterhvert som alderen stiger.

Utrolig mange eksempler på det, hvor enkelte har skodd seg på det ene eller andre området, og hoppet av karusellen uten å snu seg tilbake fordi de fant en ny sti som var mer interessant.

Jeg for min del har aldri bråket med mine ekser, jeg har dog vært så framsynt, at jeg har hatt papirene i orden.

Men et eksempel har jeg faktisk tenkt på i ettertid... Vi kjøpte hyttetomt, hvor jeg begynte og ordne, men så ble det stopp fordi jeg ble dårlig. Hun dro ganske kort tid etterpå. Noe jeg er glad for nå, da jeg skjønner at hun hadde gjort det uansett. Da er jeg veldig glad for at det var før og ikke etter jeg jobbet ræva av meg for å bygge opp den hytta for ungene og familien.

I løpet av den tiden jeg har vært her på sukker, så har jeg funnet ut at jeg har et kjempegreit forhold til min eks, i forhold til veldig mange andre her. Så det var ikke bitterhet hos meg som utløste spørsmålene :D

Skjult ID med pseudonym Ertaberta on. 5 april 21:53

Hehe, uffameg.......:)

(mann 39 år fra Hordaland) on. 5 april 21:58 Privat melding

Skulle hatt ris på rumpen..

Skjult ID med pseudonym my on. 5 april 22:48

Tyren er vel ute etter å se hvem som kan forsørge ham, nå som han trenger omskolering. Foreløbig får han bare bitt av hodet, så snart har han ikke noe å omskolere.

Skjult ID med pseudonym Tyren on. 5 april 23:56

my da... jeg trenger nå hverken omskolering eller økonomisk bistand :D

Skjult ID med pseudonym my to. 6 april 00:15

Da har jeg misforstått dine utfordringer, tyren. Jeg trodde du var utslitt og i behov av et sceneskifte, men jeg husker feil. Unnskyld.

Skjult ID med pseudonym Eiriana to. 6 april 00:59

Hadde vel ikke akkurat tenkt på det som ett offer...

Skjult ID med pseudonym Writern_67 to. 6 april 11:54

Ofrer meg! No problem. Pengeboka mi er ikke hjertet mitt, aldri vært, vil aldri bli, og overskuddet får jeg uansett ikke med meg til de evige jaktmarker. Dettw sier jeg fordi det virker som at et slags 'pengetap' virker som en kniv i hjertet på enkelte, de klarer ikke å reise seg igjen.

If I could stick a knife in my heart, a suicide run on the stage, would it be enough for your teenage lust, would it help to ease the pain? Ease your brain?

Skjult ID med pseudonym Tyren fr. 7 april 00:07

@my

Jo, jeg trenger å komme i form, uten tvil, for formen er er meget diffus, men håper det skal gå seg til uten å trenge omskolering. Naturlig nok har man sin sykemelding når man er syk. Men sånn ellers har jeg det trygt og godt.