Alle innlegg Sukkerforum

Norske menn får ikke barn

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Greve lø. 8 april 2017 13:30

Meget interessant kommentar om fenomenet menn som ikke får barn, og skillet mellom de som får og de som ikke får.

http://www.dagbladet.no/kultur/hver-fjerde-norske-mann-far-ikke-barn-hva-gjor-det-med-samfunnet/67471763

Personlig befinner jeg meg i midten av disse to typene. Det vil si de jeg kunne tenke meg å ha hatt barn med vil ikke ha meg, og de som vil ha barn med meg vil jeg ikke ha. Alenemødre er helt uaktuelt for meg, jeg er ganske gammeldags og jeg mener at hvis to voksne mennesker ikke kan være voksne nok til å holde sammen for barnets skyld, så er det en såpass alvorlig karakterbrist at jeg ville aldri ha satset på et forhold med en slik person. (gjelder åpenbart ikke voldelige forhold o.l)

Andelen kvinner som ingen vil ha barn med øker også, men ikke så kraftig som menn. Dette kan tyde på at det er noe som ikke stemmer på kjønnsmarkedet. La oss skylde på reklame og paradise hotell :D

(mann 41 år fra Hordaland) lø. 8 april 2017 13:52 Privat melding

Kan tenke meg at du får høre mye fra de som e separert med barn no, ja.. hehe..lykke til

Skjult ID med pseudonym Blomsten lø. 8 april 2017 14:38

OMG karakterbrist ja, jeg har ikke ord for hvor sjokkert jeg blir! Hvor gammel er du Greve? De fleste får barn i tjueårene, så lykke til med å finne en som ikke jar barn 👍

(mann 41 år fra Hordaland) lø. 8 april 2017 14:39 Privat melding

Snittalderen e vel 30, Blomsten?

Skjult ID med pseudonym Ekornet lø. 8 april 2017 14:42

Ja, lykke til med å finne ny partner den dagen du sitter der med barn og kona di har gått fra deg. Du mener vel at den uskyldige her da har en alvorlig karakterbrist? Du må være veldig ung og vite lite om hva som kan skje i løpet av et liv. Du har et veldig svart/hvitt syn på ting syns jeg. Bli voksen før du begynner å se etter en partner å få barn med.

Skjult ID med pseudonym Greve lø. 8 april 2017 15:40

Ekornet...jeg skylder ikke på den uskyldige. Og jeg beklager hvis du ble støtt av innlegget. Jeg skriver basert på min erfaring med venninner som har skilt seg fra sine menn. Når jeg har spurt hvorfor så har svarene simpelthen vært at de har sluttet å være kjærester og gått over til å bli venner, eller at de kranglet over noe tåpelig og ikke klarte å bli venner.

Det er uforståelig at noen som får barn sammen, ikke skal kunne klare å forholde seg til hverandre med et minimalt nivå av høflighet som er vanlig i arbeidslivet. Det er mange som ikke kommer overens med noen på arbeidsplassen, men etikette dikterer at man hilser hver morgen og holder fred og ro. Men disse tingene er altså umulig med noen man har fått barn med. Det er det jeg reagerer på.

Skjult ID med pseudonym Greve lø. 8 april 2017 15:44

@nigma

Neida det er det jeg mener. Føleleser er underordnet når man har barn. Barnets trivsel, og barnets følelser er viktigere enn foreldrenes forhold til hverandre.

Skjult ID med pseudonym Blomsten lø. 8 april 2017 15:51

Hvis man skal holde sammen bare pga barna så mister man seg selv altså. Hos meg ble det så elendig at jeg ikke hadde det bra. Hvor bra er det for barna da? Det er vel heller skadelig for barn å være vitne til foreldrenes dårlige forhold. De lærer da at det er normalt å skal være ulykkelig.

Skjult ID med pseudonym Greve lø. 8 april 2017 16:01

@Nigma

"Greve: Ikke alle har så god kontroll over følelser, de forsøker så godt de kan, men ender opp med et konfliktnivå"

Jada, jeg er enig, og det er her karakterbristen kommer inn i bildet. Hvorfor skulle jeg ville ha barn med noen som ikke klarer å sette sine egne følelser til side og prioritere mine barn?

Skjult ID med pseudonym rose lø. 8 april 2017 16:21

Jeg synes du er unyansert Greve.
Det blir litt på samme måten som mennesker uten barn som har oppskrift på barneoppdragelse.
Du har ikke barn, om du har delt hus med noen vet jeg ikke.
Det er i alle fall en kjensgjerning at det finnes mennesker som deler hus og hjem bare pga at de har barn, følelsene som en gang var er borte, kanskje forvandlet seg til i en iskald sameksistens.
Jeg tror i så fall at å leve hver for seg men med god kommunikasjon er mye mye bedre.
I en perfekt verden slik som i eventyrene lever mor og far sammen til døden skiller dem ad.

Skjult ID med pseudonym Rage lø. 8 april 2017 16:24

Herregud her kjente jeg meg godt igjen, jeg merker jo lett det at samfunnet har blitt sånn hvert fall får meg.

Skjult ID med pseudonym Greve lø. 8 april 2017 16:26

Jeg kan godt være unyansert. Men jeg er uenig at det er bedre for barna at foreldrene lever hver for seg, hvis foreldrene er oppegående. Barna får en mer stabil tilværelse med sterkere tilknyttning til hjemmet med to foreldre som bor sammen, og barna slipper den emosjonelle berg og dalbanen som følger med skilsmissen.

Skjult ID med pseudonym rose lø. 8 april 2017 16:54

Det er klart at skilsmisse er hardt for alle.
En dalbane er det nok å bearbeide et brudd,, men for de fleste så kommer livet på rett kjøl igjen innen ikke alt for lang tid.
Jeg tror likevel ut i fra erfaring at det er langt mere skadelig å ha et følelsesløst forhold mellom foreldrene, de kan være så oppegående som bare det. Hvilke rollemodeller er de voksne for sine barn da?
Barn har en sterk radar, de merker når det knaker i sammenføyningene hjemme.
Selvsagt er det sikkert noen som kan klare å dele hus som venner etter at parforholdet er over men det tror jeg er noen ytterst få.
Jeg har opplevd barn som har bedt foreldrene om å skille seg, enten som støtte til en som har blitt plaget eller som en konsekvens av mye bråk og krangling over tid.

Skjult ID med pseudonym rose lø. 8 april 2017 16:58

Den der må du være så snill å utdype Hovmester for jeg forsto ikke rett og slett.

Skjult ID med pseudonym Greve lø. 8 april 2017 17:02

Hovmester er bare bitter fordi han kom dårlig ut i tråden om Sverige, han er ikke her for å ha noen diskusjon.

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt lø. 8 april 2017 22:14

Løsningen er enkel da. Gå fra hverandre før ungen er født eller rett etter den er født, slik at ungen ikke er gammel nok til å merke at det er noe som har blitt borte. :P

Skjult ID med pseudonym jaja.. lø. 8 april 2017 22:24

Bedre å få et barn enn ikke. Uansett. Man kan ikke sette seg inn i det før man har fått barn selv. Så gjør deg selv, og Norge. en tjeneste, og få deg et barn.

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt lø. 8 april 2017 23:05

Hvorfor er det vondt og trist å lese?
Når jeg ser meg rundt så er det mange par som lager nok barn til å dekke opp for både to og tre andre par uten barn. :P

Samtidig som trenger ikke damene mannfolka for å få barn. De bare tar en tur til Danmark om lysten på barn blir for stor.
Så slipper de å forholde seg til håpløse mannfolk også. Vinn - vinn.

Skjult ID med pseudonym Coma lø. 8 april 2017 23:15

Nåja Hovmester...nå er det vel ikke slik at alle som har reprodusert seg burde ha gjort det. Det er jo ikke akkurat rakettforskning å bidra med en skvett, og det bærer samfunnet preg av.

Kjenner derimot flotte og ressurssterke folk som dessverre ikke kan få barn. Ganske ironisk.

(mann 41 år fra Hordaland) sø. 9 april 2017 13:56 Privat melding

Honey. Det e motsatt . Foreldre e egoister som får barn. Du e motsatt.

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt sø. 9 april 2017 14:17

@Honey

Neste gang så syns jeg du bør si til dem at det faktisk er de som er egoistiske som får barn. :P

Skjult ID med pseudonym Rattata on. 12 april 2017 09:46

Som Greve, så er jeg er også en av de som er åpen for å få barn, men som ikke har vært så heldig/dyktig å møte noen som passer.

Har hatt fram til jeg var ca 36 år (38 nå) et svært avslappet forhold til det å lete etter noen. For det er et kjent ordtak "Ikke stress med det, kjærligheten kommer når den kommer" og den har jeg levd etter.

Anbefaler på det sterkeste alle sammen til å arrestere de som presterer å si det. Fordi ingenting kommer, hvis du selv ikke er svært aktivt. Det skjønte jeg dessverre for sent.

Og ikke skjønner jeg hvorfor jeg ikke møter noen på mine premisser.
På "papiret" så kommer jeg høyt opp.
Er oppegående, har en god jobb, har det økonomisk svært godt, liker å finne på mye tull og sprell, er aktiv, er omtenksom, har masse humor og er pålitelig.

Likevel, av de 63 førstemeldingene jeg har sendt ut her inne på Sukker det siste halve året, så er det bare 4 som har svart "Nei takk". Resten har jeg ikke hørt noe fra.

Må jeg virkelig ta av meg på overkroppen, og ta selfie på badet?
Kanskje det er det som gjelder, når det ikke nytter å være hyggelig... 😂