Alle innlegg Sukkerforum

Vi som IKKE er "fruktbare"

Vis siste innlegg
(mann 56 år fra Hordaland) sø. 9 april 2017 12:28 Privat melding

- Det er nå engang slik at enkelte tar dette valget: Å avgjøre at en ikke vil ha barn, eller flere barn. Midt opp i all prevansjons-problematikk finnes en sikker løsning. Å gjøre seg ufruktbar. Men da kan man også falle mellom to stoler, hvis en fremtidig partner ønsker seg flere barn. Her er ærlighet viktig. Å fortelle at man ikke kan lage barn lenger. Er det noen som har erfaringer, historier å fortelle på dette området?

Skjult ID med pseudonym Blomsten sø. 9 april 2017 12:50

Vil tro at damer i din alder uansett føler seg ferdig med barneproduksjonen da, såfremt du ikke treffer ei mye yngre da. Jeg er bare 40 men vil ikke ha flere. Hadde jeg blitt sammen med en som har kuttet strengen hadde det altså vært veldig praktisk.

Man må være åpen og ærlig om man vil ha flere barn, og det så tidlig i prosessen at damen kan trekke seg ut dersom hun ønsker seg flere barn.

Skjult ID med pseudonym Coma sø. 9 april 2017 13:13

Eks'n min fortalte meg ikke at han var sterilisert da vi møttes. Da det kom for en dag, så forsikret han meg om at operasjonen kunne reverseres eller at prøverør kunne være en løsning. Han bedyret at han ønsket flere barn (det var hans ekskone som hadde pushet på om sterilisering).
Etter 3 år sammen så backet han ut ang. det med å få flere barn, og det ble slutten på forholdet vårt. Dyrkjøpt erfaring for min del.

Kjenner også en mann som var samboer med ei som hadde en gutt fra før. Han ønsket barn, men hun ble ikke gravid. Han sjekket sædkvaliteten og alt var normalt. Det viste seg at parallelt med dette så fikk hun satt p-sprøyter... Hun ønsket ikke flere barn, men var altså for feig til å si dette.

Så ja @Oxygene; enig med deg, det er svært viktig å være ærlig og åpen om dette. Noe annet er moralsk forkastelig.

(mann 56 år fra Hordaland) sø. 9 april 2017 13:16 Privat melding

Ja nettopp det jeg mener: Ærlighet.

Skjult ID med pseudonym mann40år sø. 9 april 2017 16:52

Beste jeg har hørt var dama som hadde snakket med noen her. Hun ville gifte seg, og mannen var geim han, men stilte ett vilkår. Hun måtte først bli gravid med ham. Først da ville han gå med på å gifte seg. Det ble ikke noe av, men han prøver nok videre med andre damer. Spørs om ikke dette var en som hadde sterilisert seg ... og skal tro om han lokker noen i fella si til slutt. Damer dere er advart ...

Skjult ID med pseudonym Olivia sø. 9 april 2017 17:34

Jeg har fått de barna jeg skal ha, og ønsker ikke flere, selv om jeg fortsatt kan. Dette er jeg åpen om så snart temaet kommer opp. Aldri opplevd noe problemer med det. Selv har jeg ikke lyst til å oppta tiden til en mann som innerst inne ønsker seg barn. Så for min del er dette et tidlig silingskriterium.
Jeg er veldig positiv til at menn steriliserer seg når de vet at de ikke vil ha flere barn. Ærlighet omkring dette tar jeg som en selvfølge.

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt sø. 9 april 2017 17:48

@Olivia

Er det bare menn som skal sterilisere seg da eller?
Hvis du er ferdig med barn så burde du jo bare sterilisere deg for å være sikker på at det ikke kommer en atpåklatt?

Skjult ID med pseudonym mann40år sø. 9 april 2017 17:48

Men Olivia og Nigma ... dere har en match ❤️

Skjult ID med pseudonym trønder sø. 9 april 2017 17:51

Jeg har to barn, men fem soverom :-)
Plass til flere her ;-)

(mann 56 år fra Hordaland) sø. 9 april 2017 17:53 Privat melding

Det er veldig mye lettere for menn å sterilisere seg. Et enkelt inngrep som tar under en halvtime med lokal bedøvelse. For jenter(kvinner er det et større inngrep. Just sayin.

Skjult ID med pseudonym mann40år sø. 9 april 2017 17:54

Frister ikke meg @ oxy. Ekkelt og unaturlig. Men folk er forskjellige.

Skjult ID med pseudonym Olivia sø. 9 april 2017 17:56

@Powpow: Jeg vurderte seriøst å sterilisere meg etter at mitt yngste barn ble født. Fordi barnas far nølte, og en slik avgjørelse kan man ikke tvinge noen til.
Men han innså etter hvert at det var et mye enklere inngrep for en mann.
Nå har jeg hormonspiral, så vil jo si at jeg tar ansvar for meg selv.

Skjult ID med pseudonym Olivia sø. 9 april 2017 18:01

Hvorfor er det så tabubelagt for deg, @Hovmester?
Om man uansett ikke vil ha (flere) barn så er det jo ikke noe stort tap for en sterilisert mann om verpesjuke damer blar videre?
Eller lider du av den nokså utbredte vrangforestilling at sterilisering påvirker mannens sexlyst og funksjonsnivå?

Skjult ID med pseudonym Olivia sø. 9 april 2017 18:03

@Mann40:
Ekkelt og unaturlig å sterilisere seg? Men p-piller/spiral/andre prevensjonsmidler som damer putter inn i kroppen er helt greit, liksom?

Skjult ID med pseudonym mann40år sø. 9 april 2017 18:05

@Olivia:
Nei, ikke det heller, unaturlig det også, skjønt litt mindre ekkelt enn kirurgiske inngrep. Foretrekker sjøl naturlige prevensjonsmetoder.

(mann 56 år fra Hordaland) sø. 9 april 2017 18:05 Privat melding

Det å sterilisere seg er selvsagt et valg som den enkelte må ta selv. Sosialt press eller tvang er uakseptabelt. Vi er frie mennesker.
Nei Mann40år: Det er ikke mer naturlig/unaturlig enn å farge håret. Og det påvirker heller ikke verken funksjon eller sexlyst. Faktisk tvert imot, fordi man slapper mer av - man har en bekymring mindre mht uønsket graviditet.

Skjult ID med pseudonym Olivia sø. 9 april 2017 18:09

Vel, jeg tenker at det er helt greit å normalisere dette med mannlig sterilisering. For mange er uopplyste og har fordommer om at man blir mindre "mann" av det. Det er bare tull. Så at noen står frem i full åpenhet klarer jeg virkelig ikke å se problemet med.

Skjult ID med pseudonym mann40år sø. 9 april 2017 18:09

Jeg respekterer ditt syn @ Oxygene. Den følelsesmessige reaksjonen er det ikke noe å gjøre med, men intellektuelt sett eller tenkt, så hører det også med at folk er forskjellige. Med gjeldende lovgivning er dette et inngrep som er tillatt, og dermed blir folk nødt til å forholde seg at dette valget er noe som de kan gjøre. Vi er "frie" mennesker, innenfor de rammene for "frihet" som loven definerer. Sosialt press eller tvang er "uakseptabelt", bortsett fra når loven sier at det er akseptabelt likevel. For øvrig er det ikke mye naturlig å farge håret heller.

Skjult ID med pseudonym Olivia sø. 9 april 2017 18:11

@Mann40: Opplys meg om de "naturlige metodene" da: Hoppe av i svingen? Temperaturmåling? Sølibat skal være effektivt har jeg hørt.

Skjult ID med pseudonym mann40år sø. 9 april 2017 18:17

@ Olivia: dessverre, men denne informasjonen er gradert. "Restricted". Du har ikke tilstrekkelig sikkerhetsklarering til å aksessere denne informasjonen, som bare kan deles på en "need to know" basis.
Men du har rett i at sølibat er effektivt. De andre metodene som du nevner, har jeg ikke prøvd med hell.

(mann 56 år fra Hordaland) sø. 9 april 2017 18:24 Privat melding

Ertaberta: 3000, så mange? Det visste jeg ikke. Men det viser kanskje at det er langt mer sosialt akseptert enn for tjue år siden. Når kunnskapen om dette brer seg, avlives også mytene og fordommene. Og det er jo et framskritt.

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt sø. 9 april 2017 18:27

Det er uansett ikke et problem lenger. Menns sædkvalitet blir stadig dårligere så snart kan en ikke få barn om en ville. :P

Sølibat er den beste løsningen. 100% sikker.
Så når en har fått de ungene en vil ha, bare dropp å ha sex.
Ingen medisiner som tuller med hormonene eller kirurgiske inngrep som roter med ting.
Helt gratis er det også. :P

Skjult ID med pseudonym Olivia sø. 9 april 2017 18:30

Vel, vel. Nå skal jeg ikke ta helt av her altså.... 😅
Jeg har bare hørt nok av mannfolk som ikke gidder å ta ansvar for noe som har med prevensjon å gjøre, men i stedet satser på at damen skal stappe i seg hormoner i årevis. Ikke alle det passer for (i ettertid klager de kanskje på at damen har lagt på seg, har mindre sexlyst osv osv.)
Tror manges sexliv kunne hatt godt av at mannen klippet strengen, så damen kunne kaste pillene. (Så herved en generell oppfordring til modne herrer).

Ang "naturmetodene" så får jeg eksem av å høre om disse, antakelig senskade etter å ha gått på katolsk skole, der det ble innkalt til ekstraordinært foreldremøte for å debattere om det var greit at vi ungdommer skulle få lære om alle slags prevensjonsmidler (den katolske kirken er jo som kjent "noget skeptisk" til moderne prevensjon).

(mann 56 år fra Hordaland) sø. 9 april 2017 18:34 Privat melding

Olivia: Som jeg skulle skrevet det selv :)

(mann 56 år fra Hordaland) sø. 9 april 2017 18:37 Privat melding

Ertaberta: Mytene og fordommene om at dette skader sexfunksjonen, at man kan bli impotent, at man ikke lenger er "mann" . og sist men ikke minst: At man kan bli gal eller psykotisk (noe man trodde i religiøse kretser før i tiden)

(mann 56 år fra Hordaland) sø. 9 april 2017 18:46 Privat melding

Ertaberta: Det har du nok rett i. Mener bare å si at kunnskap aldri er feil, og at flere menn burde ta ansvar.

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt sø. 9 april 2017 18:58

@Olivia

Ja. Kanskje i stedet for omskjæring av barn så burde de praktisere å kutte strengen? Så får heller de som vil ha barn skøyte de sammen igjen. :P

Så klipp strengen og få et godt sexliv, er det det du sier?

Jeg klipper ikke strengen, men krever heller ikke at dama skal proppe i seg ting.
Har aldri skjønt problemet, bare bruk kondom! Er du skeptisk, bruke 2 eller 3. Da er du ganske så sikker.

Er du redd for å bli gravid og kondom og prevensjoner ikke er nok, dropp å ha sex. Er ikke så himla vanskelig.

Har alltid brukt kondom og kommer alltid til å bruke det. Ferdig snakka!