Alle innlegg Sukkerforum

Åpen for diskusjon: Naving

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Solo on. 12 april 2017 13:45

Inspirert av det kjente ordtaket: Det er verre med 10 unge navere på taket enn å få tak på en gammel, vil jeg skrape litt på overflaten av "naving"

Hvorfor vil folk så enkelt vurdere "navere" som giddalause bidragsytere? Bør man ikke skille mellom dem med "gyldig grunn" og uten. Og hva kan man begrunne som gyldig for å dytte sugerøret i statskassen?
Synes du denne velferdsordningen er bra nok?

Shoot!

(mann 47 år fra Oslo) on. 12 april 2017 14:05 Privat melding

Jeg trodde naving utelukkende handlet om de som mottok ytelser uten gyldig grunn. Om noe er gyldig er vel likevel høyst diskutabelt. Begrepet Navere er litt løsere og kan nok omfatte de med gyldig grunn også. Gyldig grunn eller ei, det er alltid noe mer man kan yte, men det er ikke sikkert det er rasjonelt - selv om NAV hadde vært skrudd sammen mer effektivt.

Skjult ID med pseudonym Solo on. 12 april 2017 14:16

Prøv å holde deg til Tema, Pepper. Du hadde sikkert klart å overfilosofere en fyrstikk til å bli meningen med livet. Gjør deg opp en konkret tanke, og ikke vass i 100 forskjellige tanker og teorier.

Skjult ID med pseudonym Solo on. 12 april 2017 14:32

Jeg har kjent folk som ikke har giddet å jobbe fordi dem heller kan cashe penger fra NAV uten å bli møtt med spesielle krav annet enn jobbkurs . Er ikke vært så vanskelig heller. Bare å møte opp og si man ikke får jobb, og man søker. Også har du de som bare vil ha jobb som passer for dem. Kan de være en av "giddalause bidragsytere"?

Det er ikke så vanskelig i et velferdssystem som tidligere krevde lite, og hadde liten oversikt over hvem som fikk Hva, og snylte av statskassa.

(kvinne 48 år fra Vestfold) on. 12 april 2017 14:39 Privat melding

"Naver" blir brukt og misbrukt i alle settinger. Egentlig blitt litt usikker på hva som er innafor PR d.d.
Om uhellet er ute og du tryner og brekket noe som gjør at du er borte fra jobben 4-6 uker, blir du kalt NAVER. Er det innafor??
Kjennes ut som et skjellsord

(mann 38 år fra Vestfold) on. 12 april 2017 15:33 Privat melding

Uvitenhet er nok det største problemet når det kommer til det hva andre tenker om "Navere".. men desverre som i mange andre tilfeller er det enkelte ting som gjør at alle blir tatt over en kam..

Skjult ID med pseudonym Ertaberta on. 12 april 2017 21:29

Bra skrevet, @Lone.

(mann 41 år fra Hordaland) on. 12 april 2017 21:29 Privat melding

Eg står alltid på 100 i jobben min. Men ka med oss som ikkje yter maks i jobben med tanke på utfordringer.. De av oss som har gått lei, men allikevel blir i jobben.. e det turn off det og?

Skjult ID med pseudonym på date on. 12 april 2017 21:37

Om man har jobbet i nesten 30 år, og blir overflødig? Er over 50 år, ikke lett å få jobb i dag uten formell utdannelse. Hva da? Skal man bli sett ned på?

(mann 54 år fra Sogn og Fjordane) on. 12 april 2017 21:42 Privat melding

@Lone sa det.

Skjult ID med pseudonym Ertaberta on. 12 april 2017 21:45

Hva mener du, @på date? Sett ned på om man feks fyller opp hyllene på KIWI, har ansvar for panteautonaten eller meieriproduktene? Absolutt ikke!

Skjult ID med pseudonym på date on. 12 april 2017 21:50

@Ertaberta, nei jeg mener om man søker på jobber i over ett og et halvt år, og ikke fått noe (har mistet jobben p.g.a. nedbemanning)......og derfor må motta støtte fra NAV. Vil man måtte tåle å bli sett ned på? At man mottar penger fra fellesskapet? Skal det komme i kategori med å snylte? Det er det spørsmålet mitt var om. Jeg for min del er ikke på NAV, men det kan komme i fremtiden om jeg ikke finner meg en jobb innen ett år.

Skjult ID med pseudonym på date on. 12 april 2017 21:52

De fleste jobber jeg søker på, hvor jeg er kvalifisert, er det mellom 200 og 300 søkere.

Skjult ID med pseudonym Solo on. 12 april 2017 21:54

NAV stiller krav til at hvis du skal motta stønad mens du søker jobb skal du søke hva som helst, hvor som helst. Dvs du må flytte hvis du får jobbtilbud i et annet fylke. Hvorvidt det blir praktisert vet jeg ikke, men tenker det kan stikke kjepper i hjulet for mange barnefamilier. Tanker rundt det?

Skjult ID med pseudonym Ertaberta on. 12 april 2017 21:56

Ok, så det du sier er at du er overkvalifisert for den type oppgaver jeg nevnte, @på date? Altså, jeg hadde plukket søppel langs E6 fremfor å motta penger fra NAV. KAN man jobbe, har moralen på plass og ØNSKER å bidra, dukker det opp løsninger på de merkeligste plasser. Et kjapt søk på finn no viser jo litt av hvor mange jobber som finnes, så har man de forskjellige kommunene i tillegg. Vilje til å flytte kan også hjelpe, og da tenker jeg at jobb for den voksne er langt mer viktig enn avstand mellom evt barn og den andre foreldren.

(mann 54 år fra Sogn og Fjordane) on. 12 april 2017 21:58 Privat melding

Jeg vil heller jobbe som bananbøyer for kjevhendte, enn å være arbeidsledig. Det gjør noe med psyken. Var arbeidsledig i ett år etter skolen, var vel rundt 18. Aldri mer. :/

Skjult ID med pseudonym på date on. 12 april 2017 22:02

Håper jeg finner jobb før jeg blir nødt til å motta noe fra NAV. Jobber gjerne på KIWI. Vet at de jobbene er veldig attraktive og utrolig mange søkere, så heldig om man få en jobb der. Jeg søker foreløpig bare på jobber som jeg har bakgrunn for, regnskap/kontor. Så får jeg se om jeg utvider søket når det nærmer seg at jeg må henvende meg til NAV. Har enda tid heldigvis. Men får ofte svar at jeg ikke var innenfor den alderen de ser etter. Yngre er mer attraktive på arbeidsmarkedet, en kjent sak.
Håper jeg slipper å flytte på meg.

Skjult ID med pseudonym Ertaberta on. 12 april 2017 22:06

Akkurat idag klarte jeg å irritere meg litt over at ikke kommunene har invitert til rusken -dugnad i påsken, for de som er hjemme. Da kunne de spart noen dagsverk, som heller kunne kommet sykehjemmene, barnehagene og skolene til gode.

Skjult ID med pseudonym på date on. 12 april 2017 22:06

Stor forskjell på å være 18 uten jobb og 50 år uten jobb og har 30 års arbeidsinsats bak seg. Fortjener en pust i bakken for å si det sånn.....på egne oppsparte penger. Nok å gjøre likevel. Særlig når man har en gammel gård å pusse opp....

Skjult ID med pseudonym Ertaberta on. 12 april 2017 22:11

Ah, heldig, det må være drømmen, med sånn gård!:) Du har ikke mulighet til å starte gårsbutikk el da? Jeg kjenner en dame som er gift med en bonde. Han reiser mye ifm jobb, borte hele uken, så hun har startet butikk med lokale produkter, pluss klær, interiør og hud/hår på gården, det går utrolig bra!:)

Skjult ID med pseudonym på date on. 12 april 2017 22:13

Jo, har mange drømmer om å få til noe på den gården. Åpen for gode ideer :-)

Skjult ID med pseudonym Ertaberta on. 12 april 2017 22:26

Honning, mais, solsikker rabarbragrøt, julebakst, juleøl, flatbrød, knekkebrød, julemarked hvor du leier ut plass til lokale. Leie ut til lokale bunadsyersker. Har du vurdert å bli fosterforeldre? Da ønsker de jo ofte at en forelder er hjemmeværende, og betalingen varierer jo, noen får mer enn om de skulle stått i en helt ok jobb.

Skjult ID med pseudonym på date on. 12 april 2017 22:30

Flotte forslag @Ertaberta. Det var mye jeg kunne gå i gang med der faktisk.

Er jo alenemor for en på 14 og bor i Oslo, så litt bundet på hender og føtter...gården ligger 1,5 time fra Oslo. Men på sikt så kanskje jeg kan få til noe på gården.

Skjult ID med pseudonym Ertaberta on. 12 april 2017 22:33

Det håper jeg, for din skyld, og gutten din også:) Jeg tror de fleste barn hadde hatt godt av å oppleve den friheten og det ansvaret som følger med en gård:) Undersøk litt med kommunen gården ligger i, kanskje er det ting du kunne søkt om støtte til også:)

(mann 54 år fra Sogn og Fjordane) on. 12 april 2017 22:38 Privat melding

@Lone: Nettopp! :D

Skjult ID med pseudonym på date on. 12 april 2017 22:42

Har fått støtte til å puss opp. Både fra Norsk Kulturminnefond, Hedmark Fylkeskommune og UNI stiftelsen. I fjor var det støtte til takreparason og i år er det full gang med grunnmursutbedring.
Enig at gutten hadde hatt godt av det. Dessverre er han utpreget Urban av seg....så han trives ikke så godt der. Men når det har blitt litt mer i stand der, så kanskje han synes det er mer Ok å komme dit. Jeg jobber med saken.

Skjult ID med pseudonym på date on. 12 april 2017 22:44

Håper også å finne en passende kjæreste som vil trives med å være der, litt stusselig der alene...har ofte med min gamle far, men han er ingen evighetsartikkel....Vi har stått på i hagen og felt trær og busker og kappet ved. Klipper gresset og holder det pent. Stor jobb bare det.

Skjult ID med pseudonym Ertaberta on. 12 april 2017 22:48

Hehe, burde jo sendt min kjekke bror dit, han elsker gårder, jobber med landbruksmaskiner og går visst aldri tom for energi!:D

Skjult ID med pseudonym på date on. 12 april 2017 22:53

Speider etter askeladden jeg vet du....skapbonde ja takk.