Alle innlegg Sukkerforum

Harde ord avler harde ord

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Kinderegg sø. 4 juni 00:48

Lest litt på FB i dag, mange skriver så fryktelig frekt/slemt. Kjenner jeg blir lei meg, hvorfor går det så hardt inn på meg selv om det ikke er om meg, men andre medmennesker..??? I 2017 skulle man tro at man har fått med seg at man ikke oppfører seg slik. Opplysningskampanjer over alt, skolen, jobben, på nett osv....hvorfor tar ikke folk det til seg...???

Skjult ID med pseudonym rumpabar sø. 4 juni 00:52

Reagerer mye mer på urettferdighet mot andre enn meg selv. Utrolig hva voksne folk kan lire av seg😔

Skjult ID med pseudonym Hovmester sø. 4 juni 00:54

Du får ta til motmæle der det gjelder.

Skjult ID med pseudonym Kinderegg sø. 4 juni 01:14

Der satte du ord på hva jeg føler, jeg og reagerer mer på urettferdighet begått mot andre en meg selv....
Motmæle, ikke lett..... man blir jo lammet...er typen som må bruke lang tid for å tenke meg om hva som egentlig skjedd....

Skjult ID med pseudonym Nulltilni sø. 4 juni 01:21

Opplysningskampanjer? ...og det er godt for hva?

Skjult ID med pseudonym Apache sø. 4 juni 01:38

Du er kanskje hypersensitiv. De fleste reagerer på urettferdighet, men for å ikke la bilder, artikler og tv-nyheter ta overhånd så har de fleste en balanse mellom å bry seg og ikke selv bli dratt inn i det følelsesmessig.

Skjult ID med pseudonym Kinderegg sø. 4 juni 01:54

handler om hva andre sier om sine medmennesker.....det er så grovt at jeg ikke finner ord....og ting som blir sagt er ting jeg ikke hadde på å si i det hele tatt....

Skjult ID med pseudonym Apache sø. 4 juni 02:19

Dette er menneskelig adferd, har alltid vært sånt i forskjellig grad og tilpasset tiden og har ikke noe med at i 2017 skal folk være opplyste. Det som er forskjell før og nå er at det skjer på nett der alle kan se. Og hatske grupper samles der andre hatske folk skriver noe negativt om andre. Opplysning hjelper ikke på sånne, de tror ikke på det som blir opplyst og har sin egen sannhet. De som kan bli opplyste og bedre mennesker er de som følger disse gruppene fordi de ikke har andre venner.

Skjult ID med pseudonym Kinderegg sø. 4 juni 02:43

Så utrolig klokt og riktig sagt av deg, Apache :-) Det er sant, i dag er dette så synlig på grunn av sosiale medier. Ble glad over å lese hva du skriver.......når disse samles så blir det så voldsomt, være seg grupper eller innlegg som legges ut....Ønsker deg en fin fin pinsehelg :)

(mann 31 år fra Akershus) sø. 4 juni 08:38 Privat melding

...
Begynn å grin.

Skjult ID med pseudonym blingbling sø. 4 juni 09:23

Lar du være å ha det FB-greiene så slipper du å oppsøke driten du ikke vil ha. Aldri hatt, aldri savnet å hive meg med på moter slik.

Jeg er ma. IKT brukerstøtte i jobb, og er teknolog, men har et selektivt forhold til den. Det har i mindre og mindre grad folk flest. Vokste opp analog som de fleste av oss, og lever ennå. Noe helt annet igjen er at industry 4.0 kan sette oss alle på porten. Den tid den sorg.

🔹🔸

(mann 31 år fra Akershus) sø. 4 juni 10:05 Privat melding

Hver dag ønsker jeg å slette fb. Men det er blitt en så viktig del av folk sitt liv og samfunn at man nesten blir tvilt på som en real samfunnsborger om man ikke deltar. Helt vanvittig. Fb er ikke godt for noe annet enn å skryte eller å utlevere for Nordmenn flest. Også er det sikkert noe negative tendenser som TS tar opp.

Skjult ID med pseudonym blingbling sø. 4 juni 10:17

Det du nevner @Choux har jeg aldri merket. Årsaken vet jeg ikke. Det kan være at fenomenet i mindre grad er snakkis. I mindre grad er i bruk, eller det kan være at jeg ikke er sensitiv for. Jeg er faktisk åpen for det siste. Men mener meg ganske objektiv når jeg sier at dette opptar folk lite sammenlignet med hva du beskriver.

🔹🔸

Skjult ID med pseudonym Kinderegg sø. 4 juni 10:21

Du sier noe der, Choux, "viktig del"....Hadde slettet Fb engang i flere mnd, gikk såååå bra, deilig, men så er det påan igjen...hehe.... :)

Skjult ID med pseudonym Hovmester sø. 4 juni 10:23

Bruker fjøsboka minimalt.

(mann 31 år fra Akershus) sø. 4 juni 10:27 Privat melding

Er ikke så sensetiv, men for å ta et eksempel på hvordan det kan påvirke sensitive: I juletider er det ganske typisk å legge ut, hva jeg vil kalle skrytestatuser, av hjem og familie. For de mindre heldige og ensome som ser dette kan det være en påminner om hvor heldige og mindre heldige man er. Noen er sensitive på det, andre ikke.

Hva jeg mener med "tvilt på som en real samfunnsborger" - er satt på spissen, men i eks jobbsøk og sånne prosseser vil ofte arbeidsgiver undersøke fb profiler. Da vil jeg også tøre å påstå en 'clean' profil vil være lønnsomt i forbindelse.

(mann 31 år fra Akershus) sø. 4 juni 10:30 Privat melding

@Kinderegg
Jeg har vært der selv :)

Skjult ID med pseudonym blingbling sø. 4 juni 10:30

Nettopp. Og da er uten best.

🔹🔸

(mann 31 år fra Akershus) sø. 4 juni 10:32 Privat melding

Enig.

Skjult ID med pseudonym Kinderegg sø. 4 juni 10:35

Du har et viktig poeng, Choux, skjemmes nesten over å ikke tenk i de baner. Det må jo være sårt for de som ikke kan stille opp med det de "vellykkede" kan i jula....

(kvinne 44 år fra Hedmark) sø. 4 juni 10:46 Privat melding

Slettet fjasboka fra 2012-2014, men ble tvunget inn igjen av fb, pga at jeg må bruke det som verktøy i jobb. Gikk fint med passiv bruker en stund, før fb synes at det var en uting og gjorde det slik at du ikke lenger kunne være silent admin. Det medførte at forespørsler rant inn fra bransjefolk som alle bruker det til networking ya know, og så begynte ballen å rulle himla fort igjen.

Brukte det kun med jobb og hadde friendsfreezone. Nå er det sklidd ut til venner, kidsa, mer jobb, og bekjente. Men det gjelder å sile infoen. Jeg følger mye bransjestuff, og mediehus. Men det kommer til å bli mer og mer fb, og snart er vi lite på Google. Det blir hovedplattformen til alt på www, for bransjer og folk, (allerede junkies på biz siden). So if you can't beat them join them. Personlig er jeg lite der, tagger mest kidsa and vice versa, noe som gir en god latter i ny og ne. Nettrollene har alltid eksistert, enten på lunsjrommet eller på kjøkkenbordet eller over analoge linjer. Nå ser vi de bare bedre - i kommentarfeltene.

Skjult ID med pseudonym my sø. 4 juni 10:47

Er dette tråden hvor vi kan sleike hverandre oppetter gullhåra i empatikonkurransen?

Står ikke noe stygt på min FB, men så har jeg vel ikke dritt i Venner-boksen heller. FB er kun bra for beskjed om arrangementer.

Forresten heter det "B'yn å grin"

(kvinne 44 år fra Hedmark) sø. 4 juni 10:50 Privat melding

Me too, my. Har gode folk i feeden min

Skjult ID med pseudonym blingbling sø. 4 juni 10:53

Men du ser at det ene drar med seg det andre? Lavere empati og språklig utglidning/blanding?

🔹🔸

(mann 31 år fra Akershus) sø. 4 juni 10:53 Privat melding

Det er vanskelig. Folk flest mener det nok ikke som en 'skrytestatus' Jeg har en tendens til å sette på spissen, men jeg tror mange vil oppleve det sårt, som du skriver.

På en tidligere arbeidsplass gikk det stort sett i fb når det var lunsj blant de ansatte. Det føltes litt som en gjeng med levende døde. Opplevde og at 'likes' var viktig å sanke inn fles mulig når man la ut status. Usunt å ha det som et verktøy for et tilfredstillende selvbilde.

FB styrer livet vi har så mye mer enn hva folk er klar over. Sånn satt på spissen ;)

Skjult ID med pseudonym blingbling sø. 4 juni 10:55

Jeg er glad da at jeg har sunt arbeidsmiljø. Trolig blant folk som vektlegger realitet og ikke komprimerer luft.

🔹🔸

(kvinne 44 år fra Hedmark) sø. 4 juni 10:57 Privat melding

*Ved kjøkkenbordet for eksempel.

Ellers; ren og representativ profil er smart, eller ihvertfall en du kan stå inne for.

Barn og unge bruker lite fb, de er på snap og insta. Så jobben ligger i å 'hooke' de inn for fremtidig fb.

(mann 31 år fra Akershus) sø. 4 juni 11:00 Privat melding

Det med språk er interessant på tv.
Jeg som har små barn, har ofte på disney junior på tv. Handy Mandy og Dora utforskeren er to serier der karakterene snakker en blanding av Norsk og Engelsk som en slags pedagogisk språkopplæring. Hvorfor vet jeg ikke, men kanskje ikke så rart det blir blandings. Og hvordan blir det fremover? Jeg er nok litt hyklersk der. Skriver ofte blandet, men er for rent språk. Utgliding har sms språket en liten rolle i vil jeg tro.
Jeg er fra bygda så jeg er unnskyldt ;)

(kvinne 44 år fra Hedmark) sø. 4 juni 11:03 Privat melding

Vi lar oss styre hvis vi vil. Vi kan også ta grep over egen tilgang på (u)nødvendig info og påvirkning. Idagkan du huke vekk det eller de som ikke er interessant. Men folk er så nysgjerrig at de klarer ikke la være å følge med, selv på de som irriterer dem.

Anyways; jeg vet veldig godt hvor lett det er å bygge en glanset profil via fb og andre kanaler. De som kjøper det er i beste tilfelle svært naiv. Ingenting er slik det ser ut, stort sett. Jo større behov for show off, jo større avstand til den harde virkelighet i mange tilfeller.

Skjult ID med pseudonym blingbling sø. 4 juni 11:12

For ordens skyld. Jeg regner alle sos.media (unntatt nettdating) inn når jeg sier fb. Om det heter snipp og snapp og instamatik eller kvitter gruglede eller guurgle skiller jeg ikke på. Bruker kun nettdating og www med fri eksos. Hva skal jeg på LinkedIn f.eks.? Tyngre å få dame der. Da må jeg først finne ut om hun er singel.

🔹🔸

Skjult ID med pseudonym blingbling sø. 4 juni 11:13

Nå er jeg lite styrbar, men ganske samarbeidsvillig. 😊

🔹🔸

(mann 53 år fra Sogn og Fjordane) sø. 4 juni 11:34 Privat melding

Fb er bare en telefonkatalog, og en sjelden melding eller to for meg. Er det noe jeg følger med på, er det twitter, google+, insta, samt pinterest for å samle ideer.

Jeg tenker at mennesker som ytrer seg negativt, indirekte/direkte slemt IRL og på sosiale medier ikke tenker så mye på konsekvenser. Det blir der for evig, og har de unger, vil de se det, og også i noen tilfeller bli påvirket av det. I dag kan en kommentar gå helt bananas på sosiale medier, og man mister enhver form for kontroll. Det går an å begrense hvem og hva man ytrer seg til, men jeg tror svært få bruker denne muligheten. Min far sa: Har du ikke noe godt å si - hold kjeft. Oversatt til mitt språk: Be kind - always.

(kvinne 44 år fra Hedmark) sø. 4 juni 11:52 Privat melding

Jeg har ingen privat insta, kun jobb, men mer Google+ og ihuga Pinterest fan, fordi jeg samler inspirasjon, og der er ikke rom for 'negativ kommentering'. Bruker både privat og biz, deler boards osv.

Forskjell på å ytre og ytre; uansett kanal. Pluss at vi må ikke glemme at enkelte thrives by (i mangel av dekkende norskt ord) oppmerksomhet rundt (sin) negativ(e) omtale.

(mann 53 år fra Sogn og Fjordane) sø. 4 juni 12:12 Privat melding

Har insta for en del venner/familie og litt interesser. Er veldig glad Pinterest har et annet fokus enn andre sosiale medier.

Konstruktiv kritikk er aldri galt, men svært mange mangler denne egenskapen, og bruker følelser, misunnelse og ren ondskap/hat å ytre seg med. Haters will hate. De hater seg selv og sin egen utilstrekkelighet, og retter denne der de kan.

(kvinne 44 år fra Hedmark) sø. 4 juni 12:21 Privat melding

True true, nigma

Skjult ID med pseudonym my sø. 4 juni 12:26

Det som er trist med hatere, er at de tror du smiler av dem, når du smiler til dem.

(kvinne 44 år fra Hedmark) sø. 4 juni 12:27 Privat melding

Men det holder at vi som 'smiler' vet.

(mann 53 år fra Sogn og Fjordane) sø. 4 juni 12:38 Privat melding

Jeg smiler ikke til sånne, jeg ser bare uttrykksløst på dem, nesten i stil med sauestirr. :P Det hender jeg holder blikket der ganske lenge, for noen pinlig lenge, uten å si noe.

Skjult ID med pseudonym blingbling sø. 4 juni 12:41

Samme @nigma. Men ulveblikket. Sauer ser for mye til siden.

🔹🔸

(mann 53 år fra Sogn og Fjordane) sø. 4 juni 12:44 Privat melding

@blingbling: Kanskje ulveblikket er bedre. Korrigerer nå. :)

Skjult ID med pseudonym my sø. 4 juni 12:59

Og hvis du ser intenst bittelitt over iris, ser du akkurat så gal ut at de blir litt urolige, uten at de forstår hvorfor. Det er jo litt slemt, da.

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt sø. 4 juni 15:09

Har jeg annerledes Facebook enn deg jeg da eller @Kinderegg?
Eller har du rett og slett dårlige venner/bekjente på Facebook?

For hos meg så står det ALDRI noe stygt på Facebook. Bare et eneste stort hav folk som kommenterer hverandres bilder med hvor fine dem er, osv.
Nå har ikke jeg mange vennene på Facebook, så det kan hende det er derfor, men jeg ser da allikevel hva andre kommenterer på bilder til de jeg kjenner.

Selv er jeg relativt passiv på Facebook. Oppdaterer status 3 ganger i året og skriver aldri kommenterer og slikt.
Må gjerne kalle meg en kjedelig fyr, men er stort sett på Facebook kun for å kunne ha kontakt med folk jeg kjenner fra skoletiden som nå bor langt unna.

Skjult ID med pseudonym blingbling sø. 4 juni 15:12

Og det du sier nå @Powpow gjør det hele bedre hvordan da?

🔹🔸

Skjult ID med pseudonym my sø. 4 juni 15:16

Kan for f eks unfriende trash-people, bare for å si det på norsk

Skjult ID med pseudonym rose sø. 4 juni 16:13

Synes fb stort sett er bra jeg, det vil si jeg har noen som er mer enn hissige på å markedsføre ting de selger, det liker jeg ikke.
Et dilemma er å ha noen som til tider poster meninger, kopierer saker som jeg synes tenderer mot rasisme, jeg har så langt ikke slettet spes en person men synes som nevnt det er et dilemma, ytringsfrihet i forhold til holdninger jeg liker dårlig.

Skjult ID med pseudonym my sø. 4 juni 16:31

Slett, hvis du er i tvil. Ingen dævver av det.

Skjult ID med pseudonym Apache sø. 4 juni 16:58

@Kinderegg: Litt usikker på om det var ironi el. ærlig ment, men takk uansett.:-) Det var kun det jeg tenkte på i sene nattetimer før sengetid, kjedelig...og ikke fresht og hipp.;-)

Skjult ID med pseudonym Kinderegg sø. 4 juni 17:57

Tøyser ikke jeg, Apache. Seriøs her.
Powpowgutt. Nei har ikke det, men våget meg ut i det vide landskap, leste noen kommentarer under et avisinnlegg......ble sjokkert, aldri mer skal jeg lese slikt. Skal holde meg til mine venner på FB, der er det roooooooolig :)

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt sø. 4 juni 20:45

@Kinderegg

Ååååhh.. Ja men det forklarer alt egentlig. Mange som kommenterer under avisinnlegg er bare troll og skriver det stort sett kun for å provosere andre fordi de vet det trigger.

Skjult ID med pseudonym Kinderegg ma. 5 juni 01:31

Ja, sånn er det..........men hvorfor har dere krøllalfa foran navnet?

Skjult ID med pseudonym Hovmester ma. 5 juni 10:23

@ betyr her "til". Altså den man svarer eller henvender seg til.

(kvinne 57 år fra Buskerud) ma. 5 juni 10:36 Privat melding

Venner velger vi selv, å mange kjenner vel ikke de de er venn med på fb , er det da venner?. Selv er jeg aktiv på fb til tider, opplever ikke skittkasting der, men har heller ikke mange hundre såkalte venner der.

Skjult ID med pseudonym Kinderegg ma. 5 juni 11:42

@hovmester. Takk, da vet jeg det