Alle innlegg Sukkerforum

Er jeg for snill?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Melody fr. 16 jan. 2009 19:03

Er det noen her inne som er gamle nok til at dere har barn som har flyttet ut? Min datter flyttet ut i fjor sommer, fikk seg en jobb, men måtte flytte da hun ikke klarte utgiftene der hun bodde. Flyttet inn i kollektiv, har siden i oktober i fjor ikke vært i jobb, så jeg har vært nødt til å betale husleie og mat for henne siden da. Alternativet er at hun flytter hjem igjen, og det vil hverken hun eller jeg.
Hun søker jobber hele tiden, men de fleste bryr seg ikke en gang med å svare. Hun gikk rett fra videregående og ut i jobb, så hun har ingen utdannelse sånn sett. Som arbeidsmarkedet er nå, er det ikke stort håp om å finne noen jobb med det første heller.

Jeg har aldri vært arbeidsledig, så jeg vet ikke hvilke rettigheter man har, trygder, sosiale stønader etc.

Dette begynner å tære på min økonomi også...sukk...får kjeft av venninner for at jeg er for snill, men vil ikke at hun skal måtte flytte hjem igjen eller sulte heller! Hva ville dere gjort?

Skjult ID fr. 16 jan. 2009 19:16

Hun må melde seg som arbeids-søker.....det har hun sikkert gjort. Da får hun ca. 60% av den lønnen hun hadde ved siste arbeidsforhold.

Skjult ID med pseudonym Melody fr. 16 jan. 2009 19:20

Takk for svar :-) Det har hun gjort...omsider...

Skjult ID med pseudonym juni fr. 16 jan. 2009 19:41

Melody:

Hun gikk rett ut fra vanlig allmenfaglig videregående uten noen spesifik fagutdannelse?
Det er vanskelig å svare, for så vidt, men jeg mener absolutt at du er ganske generøs ovenfor henne. Spørsmålet er om hun kanskje har behov for det akkurat nå? Jeg mener er hun i en risikosone i forhold til å komme skjevt ut? Har hun det vanskelig for tiden? Og er det slik at dere to går så dårlig sammen at det ikke er noen god ide at hun flytter hjem igjen?

Hun bør vel gjøre mer enn å melde seg som arbeidssøker. Jeg vet at NAV prøver så godt de kan å spesielt hjelpe unge arbeidssøkere. Du kan sikkert hjelpe henne med å ta kontakt med NAV for å avtale en samtale.

Dersom dette er ei trygg og fornuftig jente, så tror jeg godt du kan begynne å kreve litt mer av henne... kanskje sette en tidsfrist for når hun må klare seg selv på egenhånd økonomisk?

Hilsen ei på 44 som ikke har barn :-)

Skjult ID med pseudonym juni fr. 16 jan. 2009 19:49

... og vel, faktisk, dersom hun er blitt 18 år, så er det jo slik at man skal få penger til livsopphold via det som før var sosialkontorer. Jeg måtte en periode for veldig mange år siden gå både på arbeidsledighetstrygd og samtidig få ekstra penger fra sosialen, moren min hadde ikke sjangs i havet til å hjelpe meg økonomisk :-)

Skjult ID med pseudonym nysgjerrig fr. 16 jan. 2009 19:50

@ melody
Arbeidmarkede er ikke så presset som du tror.. har barn på denne alderen selv over 18år..Min erfaring er at våre store barn trenger litt fysisk hjelp når de skal søke jobb..Ta kontakt med Manpower... Du er "for snill " hvis du ikke gjør moe, og bare snill hvis du tar poden i handa og følger fysisk rundt og søker jobb:-)

Skjult ID med pseudonym Melody fr. 16 jan. 2009 19:50

Ja rett fra videregående.Tror ikke hun er i noen risikosone, men mammaer får jo ikke vite alt heller da. Hun virker fornøyd og vi har ingen uoverenstemmelser oss imellom, men jeg har mine vaner og hun har sine..og så bor jeg utenfor byen, mens hun har sitt liv i Oslo, venner etc. Skal ta kontakt med NAV på mandag, for nå må noe gjøres, helt klart! Tusen takk for svar!! :-))
Jeg burde kanskje være bittelitt bekymret, for hun bor i kollektiv med 13-14 andre, hvor bare et fåtall er i jobb....har inntrykk av at det går i trygder der ja....lett å bli påvirket av de andre...

Skjult ID med pseudonym Kit fr. 16 jan. 2009 20:12

Det hun har krav på fra NAV er 2 promille av bruttoinntekten per dag i stønad. Er ikke det nok, så har hun som før nevnt krav på hjelp til livsopphold.

For meg høres det ut som du er i overkant snill. Hvis jenta ikke klarer seg uten hjelp, så si at du ikke har mulighet utover å tilby henne pikerommet. Det kan være det hjelper litt på motivasjonen hennes for å få andre måter å overleve på.

Skjult ID med pseudonym Melody fr. 16 jan. 2009 20:23

JA Kit,spørs om ikke det er det som skal til..... var vel egentlig klar over at jeg er dumsnill...nå har jeg ihvertfall fått litt spark bak for å gjøre noe mer for å hjelpe henne...uten å bare gi penger.. takker dere alle! :-)

(mann 49 år fra Østfold) fr. 16 jan. 2009 20:25 Privat melding

Jeg kan skaffe henne jobb på dagen om hun er nogenlunde oppegående og arbeidsvillig.

Skjult ID med pseudonym Melody fr. 16 jan. 2009 20:32

Åhh? Det høres jo helt utrolig ut! Hva går det ut på da? Hun er arbeidssom når hun driver med noe hun liker...egentlig er drømmen hennes å starte eget tatoveringsstudio, hun er nemlig ganske flink til å tegne...men det er langt fram i tid, må øve mer og få innpass som lærlling på si hos noen som har studio. Oppegående er hun ja! Har hatt jobb i barnehage, har barnetekke og dyretekke...og jobbet på 7-eleven...søt jente er det også... :-))

(mann 49 år fra Østfold) fr. 16 jan. 2009 20:33 Privat melding

Kontakt meg på profilen så kan vi det derfra.

Skjult ID med pseudonym Melody fr. 16 jan. 2009 20:36

Det har jeg gjort. :-))

Skjult ID med pseudonym tles fr. 16 jan. 2009 20:44

Bare ikke sy putene for godt under armene på henne! Det blir det samme som å gjøre henne en bjørnetjeneste!

Husker jeg leste en artikkel i Aftenposten for en tid siden om noen jenter på 26-28 år som uten skam stod frem i avisen og påstod at de ved flere annledninger bare "dro kortet" på utenlandsreise pga. at de viste at foreldrene deres kom til å "hjelpe dem" med å betale tilbake kreditten! Det sier ikke rent lite om holdningene til dagens unge-voksne!

Skjult ID med pseudonym juni fr. 16 jan. 2009 20:44

spennende!! :-D

Lykke til med jobbsøking for deg og datteren din, Melody :-)

Skjult ID med pseudonym nyherifjor fr. 16 jan. 2009 20:48

For en tråd....dette var hyggelig å lese;-)))

Skjult ID med pseudonym Melody fr. 16 jan. 2009 20:48

Takk juni! og til tles: hun er gudskjelov ikke av den sorten som du beskriver her...er veldig takknemlig for alt hun får...og litt bekymret selv over at det er så vanskelig å få seg jobb. Litt bortskjemt er hun nok..som eneste barn... rart med det...lett for å bli sånn tror jeg. :-/

Skjult ID med pseudonym Melody fr. 16 jan. 2009 20:51

JA er det ikke ok å snakke om noe annet enn størrelsen på peniser og sånt tull da! he he ....nok av rare innlegg her...synes nå jeg...