Alle innlegg Sukkerforum

Maskulinitet vs femininitet

Vis siste innlegg
(mann 45 år fra Hordaland) sø. 25 juni 2017 17:29 Privat melding

Er nysgjerrig på kva eigenskapar våre moderne norske kvinner ser etter i ein mann. Er eigenskapar som styrke; mentalt og fysisk, mot og maskulinitet viktige og avgjerande faktorar, eller er det meir feminine eigenskapar som har teke plassen? Har personlig litt inntrykk av det sistnevnte. Eigenskapar som intelligens, empati og sympati etc treng ikkje takast med, då eg anser det som likevektig på både maskuline og feminine plan.

Skjult ID med pseudonym Zorro sø. 25 juni 2017 17:52

Nå har testosteronnivået blant euopeiske menn falt drastisk siden syttitallet, så damene har egentlig ikke så mye valg lenger.

(mann 45 år fra Hordaland) sø. 25 juni 2017 17:59 Privat melding

Finns fortsatt unntak, men du har ellers heilt rett. Skremmande utvikling

Skjult ID med pseudonym Lykketreff sø. 25 juni 2017 18:08

Når vi svarer på et sånt spm. svarer vi med fornuften. Når vi responderer på profiler i praksis, responderer vi med instinkter. Resultatet kan ofte bli ulikt for min del. Men de fleste kvinner vil vel fremdeles ha en trygg og sterk mann. Trygg nok til også å være myk og sårbar iblant.
Anser du forresten mental styrke for å være en maskulin egenskap? Jeg tror ikke menn og kvinner er så ulike egentlig, men noe litt udefinerbart skiller oss definitivt. Heldigvis!
En viktig egenskap er forresten humor. Er vel også fremdeles kjønnsnøytral:)

Skjult ID med pseudonym Zorro sø. 25 juni 2017 18:13

Ikke er så ulike? Generelt dras kvinner mot trygghet med alt det kan innebære, mens menn er langt mer fysiske i sine instinktive utvelgelseskriterier. Regner med at du kan google noen tusen forskningsartikler.

(mann 45 år fra Hordaland) sø. 25 juni 2017 18:14 Privat melding

@ lykketreff
Nei, mental styrke er nødvendigvis kjønnsnøytral. Trakk det fram der for nyansen sin del.

Skjult ID med pseudonym Lykketreff sø. 25 juni 2017 18:27

@zorro Helt enig i at vi ofte tiltrekkes av ulike egenskaper. Mente mer at det kanskje er litt gammeldags å kategorisere ulike egenskaper som maskuline og feminine. Tror menn og kvinner lenge har tilpasset egen atferd til forventede stereotyper, mens nyervervet frihet og selvstendighet bidrar til å minske de åpenbare ulikhetene. Tenker da selvfølgelig ikke på fysisk styrke.

Skjult ID med pseudonym subjekt sø. 25 juni 2017 18:32

Moderniteten har ført til stor forvirring!. Damene flytter til Oslo hvor de fomler rundt på kaffebarene etter en blek, universitetsutdannet hipsterdude. Så kommer de hjem og legger seg (alene) mens de drømmer om barske brannmenn og solbrune handverkere fra arbeiderklassen.

(mann 45 år fra Hordaland) sø. 25 juni 2017 18:38 Privat melding

@subjekt
Fekk satt ord på det du. Kjønnsforvirringen er stor der ute, i eit land der "menn" går med ankelkorte dongeritights og vesker, mens kvinner trekk fram slipset.

Skjult ID med pseudonym Lykketreff sø. 25 juni 2017 19:03

@subjekt Du har et poeng😂

Skjult ID med pseudonym Eiriana sø. 25 juni 2017 19:50

Haha @subjekt en kombinasjon av de hadde vært😜

Skjult ID med pseudonym Kvinnelist sø. 25 juni 2017 20:36

Likestilling er et viktig stikkord her. Mange kvinner (og menn) ønsker en likeverdig partner.

(mann 45 år fra Hordaland) sø. 25 juni 2017 20:49 Privat melding

@kvinnelist
Likeverd er kjempegreier; lik lønn for likt strev, samme verdi for kvinne og mann. Likestilling derimot er bullshit frå ende til annan. Me er skapt ulike, og har ikkje samme ibuande evner.

Skjult ID med pseudonym Eiriana sø. 25 juni 2017 21:00

@Rasputin7. Så hva mener du det ikke skal være likestilling iht?

(mann 45 år fra Hordaland) sø. 25 juni 2017 21:21 Privat melding

Me har forskjellige evner; dvs me passar best i ulike jobbar. Menn egnar seg langt bedre enn kvinner i dei fleste håndverksfag, er meir innovative iht å utvikle ny teknikk, og generelt ting som krevar fysisk styrke. Kvinner er av natur meir omsorgsfulle, har eit bedre auge for interiørdetaljar osv. Er fullt klar over at det finns unntak.

Skjult ID med pseudonym Eiriana sø. 25 juni 2017 21:35

Så hvordan mener du Raspultin7 at "det" skal være i ett forhold? Og hvordan skal fordelingen av "oppgaver" være i en husholdning. Siden vi er inne på en nettdatingside liksom...

Skjult ID med pseudonym Kvinnelist sø. 25 juni 2017 21:41

@rasputin7 Menn som hevder at matlaging og husvask er "kvinnfolkarbeid" er lite sjarmerende i mine øyne. Jeg har egen hammer, sag og drill, nummeret til bilverkstedet (og interiørkonsulenten) og kan kunsten å bestille håndverkere og vaskehjelp når det trengs.

(mann 45 år fra Hordaland) sø. 25 juni 2017 22:07 Privat melding

@Kvinnelist
Flott for deg då, då er du jo ei moderne norsk kvinne. Treng ikkje menn de veit du, fiksar det meste du. I eit idealsamfunn var mannen ute å jobba, kvinna heldt styr på husholdningen.

Skjult ID med pseudonym Eiriana sø. 25 juni 2017 22:22

@Raspultin7
Det er ikke det vi trenger menn til. Så det er det du virkelig trenger en kvinne til? Stulle og stelle for deg?

Idealsamfunn du. Ja, muligens for enkelte menn. Heldigvis ikke alle!

(mann 45 år fra Hordaland) sø. 25 juni 2017 22:25 Privat melding

Lær deg rettskriving først og fremst du.
Du er for lite glup til at gidd svare deg, det visar vinklingen på spørsmålet ditt. Heretter blir du ikkje besvart av meg, så spar energien din.

Skjult ID med pseudonym Eiriana sø. 25 juni 2017 22:30

Haha takk, det samme!

Skjult ID med pseudonym Lykketreff sø. 25 juni 2017 22:30

Selvfølgelig trenger vi fortsatt mannen. Men vi trenger han ikke for penger eller muskelkraft. Vi trenger han som sparringspartner, vi trenger de gode rådene, meningsutvekslingen, leken, den gjensidige flørten, omsorgen og nærheten. Og da er det ikke likegyldig hvem han er. Mann er ikke mann. Det burde være en lettelse for dere å vite at vi velger dere fordi vi vil, ikke fordi vi må.

(mann 45 år fra Hordaland) sø. 25 juni 2017 22:38 Privat melding

@lykketreff
Mange gode poeng du får fram her. Ein lettelse å sjå i eit relativt sneversynt kommentarfelt.

Skjult ID med pseudonym Kvinnelist sø. 25 juni 2017 22:59

Enig med @lykketreff.

@rasputin7 Lurer på om du reflekterer over hvordan du fremstår for sterke, oppegående kvinner?

(kvinne 52 år fra Hordaland) sø. 25 juni 2017 22:59 Privat melding

eg er enig -likestilling har tatt helt av. Eg tror på like verd,men eg vil aldri være lik menn eller få dem til å føle seg mindre verd enn meg, eller meg mindre verde enn dem. Vi er unike, vi burde feire forskjellene istedeor for å stå på krava og hele tiden være så lik.

Kvinner vil ha Mr Grey på soverommet, en venninne i stuen som tar ansvar med barna og bytter bleier og vi deler alle tanker og følelser...neitakk, eg har venninner til sånt. Og bleiebytting kan gjøres uten at menn mister maskulinetiten sin.

barn trenger MANNLIGE rollemodeller også ikkje en mamma og en pappamamma.

Eg oppdro søskene mine da mine foreldre døde og min lillebror sa han visste alt om hva han ikkje sku gjøre,men ante ikkje hva han sku gjrøre som mann, eg visste jo ikkje hva eg sku lære ham....barn trenger begge deler som rollemodeller, selvom det ikkej er sin egen pappa...men slutt å prøve å utslette menn, bare fordi en haug med idiotisk mannfolk har styrt verden og kanskje såret dine følelser en gang eller 5.

Eg kan bygge mitt eget kjøkken og bad og har gjort det flere ganger,men eg ØNSKER meg en handyman som vil ta vare på meg når eg har lyst å være jente og bruke skjørt.
Veldig kjekt å slippe å være mann og ha de største ballene i forholdet ( har vært der også ) Så nå er eg lar for en ferdigterapeutisert en ;)

(mann 45 år fra Hordaland) sø. 25 juni 2017 23:09 Privat melding

Haha, @Fendi14

Takk, you made my day. For seint til lange utgreiingar, men la det vera sagt at verden hadde fungert bedre med fleire kvinner som deg.

@kvinnelist

Korleis eg framstår for deg er meg knekkande likegyldig. Det er kvinner som Fendi over eg anser som sterke kvinner, ikkje dei som prøver(forgjeves) å utkonkurrere meg på ballestorleik.

Skjult ID med pseudonym Kvinnelist sø. 25 juni 2017 23:17

@rasputin7 nydelig bruk av hersketeknikk der, vennen. Lykke til!

(kvinne 52 år fra Hordaland) sø. 25 juni 2017 23:21 Privat melding

ugh tastaturleif er noe dritt......

@klar for ikkje lar :)

@rasputin7 takk for komplementet

@paper_cut fint å se at noen ting er som de pleier ;)

Skjult ID med pseudonym Eiriana sø. 25 juni 2017 23:32

Ja, her er alt som før @Fendi :) El kanskje ikke helt... for akkurat her var jeg faktisk noe uenig med deg... ikke iht alt... men iht noe av det du skrev i ditt innlegg... 😬😘

(kvinne 52 år fra Hordaland) sø. 25 juni 2017 23:34 Privat melding

@paper_cut noen folk som deg :)

jaja Eiriana eg får tåle det kjære deg <3

(mann 45 år fra Hordaland) sø. 25 juni 2017 23:36 Privat melding

@paper_cut

Vel og bra at du trivs der du er, og la det vere sagt; du passar nok langt bedre inn blant dagens vestlige kvinner enn meg.
Sidan du nevner ting kvinner har sagt til deg, skal eg gjere det samme; dette vart sagt av ein kvinnelig kollega over fleire år: "Du er den desidert mest maskuline mann eg noensinne har møtt". Liknande ting er sagt av eit x- antall kvinner. Ta vare på testosteronet folkens, det har uante eigenskapar.

@Fendi14

Lar trudde eg absolutt ikkje du var klar for, me har alle ein skivlereif i ny og ne.

(mann 45 år fra Hordaland) sø. 25 juni 2017 23:44 Privat melding

Hehe, sett deg inn i ting som har med hormon å gjere før du uttalar deg paper_cut, det aller meste har med hormon å gjere.
Vel mitt første inntrykk er at eg er meir mann enn deg, sidan du spør.

(mann 45 år fra Hordaland) sø. 25 juni 2017 23:49 Privat melding

Vel, svara me begge har gitt er ein indikator, likeeins våre tilbakemeldingar frå kvinner. Var på ingen måte ute etter å fornærme eller måle ballar med deg, trur du tok det litt feil til deg.

(mann 45 år fra Hordaland) sø. 25 juni 2017 23:59 Privat melding

Pr. definisjon er innholdet av omsettelig testo i blodet det som avgjer kor mykje mann du er, og dernest korleis du sømmer din karakter. Kva tendensar høgt testo medfører kan du like gjerne google deg fram til.

Skjult ID med pseudonym subjekt ma. 26 juni 2017 08:38

Jeg synes store mannfolk er ganske kult. Blir litt imponert på en måte. Selv er jeg bare 73 kilo Og 176 høy. Dessuten har jeg en litt "nett" figur. På den annen side føler jeg meg sterk nok. Kan bære både senger og kommoder og jeg kan slå med gjærststaur og løfte bygningsmaterialer som en god gammeldags kar. Det er jo noe med å kunne bruke kroppen, ikke bare ha den til pynt. At kvinner helst vil ha større menn enn meg gjør ikke noe. Jeg klarer uansett å sjarmere flere kvinner enn jeg greier å handtere 🙃 Har forresten begynt å bruke hårgelé og blitt litt hipster i voksen alder. Jeg er egentlig ganske forfengelig.

Skjult ID med pseudonym subjekt ma. 26 juni 2017 08:46

Jeg har vel erfart (som mann med snart 48 år levd liv) at kvinner liker menn som er kjekke og sjarmerende, som er litt morsomme kanskje, og ikke minst menn som er høflige, hyggelige og omsorgsfulle for eksempel overfor barn, gamle foreldre og egentlig tilfeldige mennesker. Jeg har ikke erfart at penger og status er spesielt viktig. Det virker som kvinner er mest opptatt av personlige egenskaper hos mannen. At han et ansvarlig og til å stole på osv. Ja og så litt kjekk da sånn for den seksuelle tiltrekningens skyld. Testosteron har jeg aldri hørt snakk om.

Skjult ID med pseudonym Synne ma. 26 juni 2017 09:08

Jeg ønsker jo meg en som er hyggelig, omsorgsfull osv. De grunnleggende verdiene.
Samtidig vil jeg jo ha en som kan "redde" meg om katastrofen var der. Nå mener jeg ikke økonomisk, for jeg er godt utdannet og står trygt på egne bein. Jeg liker jo forskjellene mellom kjønnene, venninner har jeg nok av. En som er sterk, både fysisk og mentalt :-)

Skjult ID med pseudonym subjekt ma. 26 juni 2017 09:18

en mann som er sterk fysisk og mentalt. Hm. De fleste menn er fortsatt sterkere fysisk enn kvinner og den mentale styrken kommer vel først ordentlig frem når katastrofen er der. Og hva er nå egentlig "mentalt sterk"? Jeg vil kanskje si at en mann som greier å være hyggelig og omsorgsfull overfor sine omgivelser nettopp uttrykker mental styrke. Men det er klart, hvis drømmen er en brannmann i full uniform med øksa på skulderen så finnes jo de også. På brannstasjonen.

Skjult ID med pseudonym Synne ma. 26 juni 2017 09:23

Ja, kanskje på tide å dra dit :-)
Jeg ønsker selvfølgelig de andre verdiene også.
Jeg liker forskjellen mellom kjønnene og sånn er det bare :-)

Skjult ID med pseudonym subjekt ma. 26 juni 2017 09:33

Altså, jeg liker også forskjellen mellom kjønnene. Jeg vil ha en søt dame med blonder på undertøyet og tynn bluse og sko med hæl. Hun må gjærne være ganske jålete, men også smart og sterk psykisk. Men angående menn som i MENN. Det må da finnes mange av de? Jeg synes jeg ser store maskuline menn mange steder der ute i verden. Den ene mer skjeggete og muskuløs enn den andre. Er det så vanskelig å få has på en sånn da?

(mann 33 år fra Oslo) ma. 26 juni 2017 10:23 Privat melding

Meh, tror ikke det er mange gode avgjørelser som tas av folk med for mye testosteron. Hvis utviklingen fortsetter slik det spekuleres i her er vi kanskje ikke ville dyr lenger om et par tre hundre år. Satt på spissen, altså.

Menn trenger åpenbart testosteron, men det å sammenligne med menn fra kulturer som har det mange av oss anser som lite utviklede kvinnesyn og late som det er noe å hige etter synes jeg er rart. Det at jeg mener kvinner egner seg til mer enn sykepleie og interiørdesign gjør meg slett ikke til evnukk. Vi er ikke like, men vi skal ha samme rettigheter og muligheter.

Og slik jeg ser det er empati og sympati ganske opplagt feminine egenskaper som menn generelt kunne trengt litt mer av.

Når alt det er sagt, er jo kjønnsroller noe vi bør verne om og feire!