Alle innlegg Sukkerforum

Gyldne øyeblikk

Vis siste innlegg
(kvinne 56 år fra Østfold) lø. 22 sep. 2007 22:01 Privat melding

Jeg sitter / ligger hjemme en lørdagskveld med basilusker på størrelse med halspastiller. Krigen herjer i kroppen og det hender jeg til tider lurer på hvem som kommer til å vinne slaget. Slik oppleves det i hvertfall. Har fulgt med på diverse diskusjoner, men hittil skrevet lite. Lurte på om det er noen som kunne tenke seg å dele noen gyldne øyeblikk med oss som er her? Med gyldne øyeblikk mener jeg noe som har festet seg som spesiellt positivt, som du husker fremdeles, selv om det er noen år siden, eller lignende.
Selv kom jeg på en søt historie da jeg leste Nemo sin tråd om menn som kikker. Beklager om den virker banal. Hodet har til tider store mengder bomull og er forøvrig på ferie.
Det er noen år siden nå, jeg gikk opp Karl Johan. Mot meg kom det en utrolig kjekk mann. Jeg tittet, og det gjorde han også. Jeg gikk videre. Hva det var som gjorde at jeg snudde meg vet jeg ikke, men da hadde han tatt den klassiske og godt på en stålpe. Utrolig deilig å gå videre og vite at jeg har da draget fremdeles :)

Skjult ID med pseudonym Kvinn1 lø. 22 sep. 2007 22:13

Ingen historie i dag, også jeg lider av samme greia som du.
Ønsker deg kort og godt god bedring, ille mens det står på, men ikke farlig ,for heldigvis forsvinner slik sykdom fort som dugg for sola.
Ellers er livet nettopp små gyldne øyeblikk, som en caffe latte på cafe med ei god venninne, mens en ler og sola skinner.
En blomst, uventet sådan, på døra en regntung dag.

Blomster og vann
Gyldent øyblikk?
Jeg ble fridd til en gang, hadde bare vært sammen 1/2 år, en dag kom han med røde roser til meg, noe jeg selvsagt ble glad for. Da han dro ut ei rose av den store buketten, og plutselig lå på kne mellom sofaen vi hadde sittet på og salongbordet, fikk jeg latterkikk. Han ble så forfjamset av bordet veltet, den store blomsterbuketten og vannet fløt ut over hele stuegulvet.
Mitt svar var forøvrig, at det var for tidlig. Han fridde gjentatte ganger gjennom fem år, til han hadde fått nok av mitt svar...det er for tidlig.

I disse dager, når jeg tenker tilbake,det er mange år siden nå, var han den kjekkeste, snilleste, redligste mannen jeg både før og siden har møtt...

Skjult ID med pseudonym girlie lø. 22 sep. 2007 22:18


God bedring, da er vi tre i karantene :-)

fine historier, og fin tråd :-)

(mann 56 år fra Akershus) lø. 22 sep. 2007 23:09 Privat melding

Jeg har aldri hatt influensa fermina, men som Kvinne1 skriver og som du vet - det går nok over :-).
Det jeg umiddelbart tenkte på når du skrev gyldne øyeblikk, var følgende:
Tror jeg har opplevd det bare 3 - 4 ganger, men du verden for noen opplevelser. Jeg hadde akkurat startet på veien langs Hallingdalselva - oppover Hallingdal. Strålende solskinn en deilig sommerdag for noen år siden, og jeg skulle møte et eldre ektepar fra Bergen på Gol. De skulle overta en ung rottweiler-hund som jeg ikke fant egnet. Jeg husker akkurat hvor jeg kjørte - alene - da jeg kjente en voldsom indre glede. Jeg husker jeg satt i bilen og smilte og så meg rundt. Vet ikke hva som utløste denne sterke følelsen, men den var helt ekstraordinær. Jeg har opplevd det kanskje 2 -3 ganger senere, og alle gangene når jeg har kjørt bil alene - merkelig nok. Forstår ikke helt hva som har utløst det, men har til tider tenkt noe på hvorfor jeg har hatt en slik sterk indre gledelsfølelse som plutselig kommer uten at jeg har tenkt på noe spesielt. "Nøkkelen" til hva i ens indre som utløser slike veldig sterke gledesfølelser helt uten videre skulle jeg gjerne forstått mer av... :-).
God bedring ønskes alle og enhver... :-)

Skjult ID med pseudonym girlie lø. 22 sep. 2007 23:22

Givi, det er visstnok slik at når man kjører bil ( altså langkjøring, uten tanker for umiddelbar fare i veistrekningen o.l)
så har man en tendens til å havne i en form for mild meditativ tilstand, underbevissthetsmessig.
( derav også lett å bli "fartsblind" da den rolige duren osv fra bilen virker dyssende og beroligende )
og i den tilstanden har man lettere enn ellers for å oppnå rene følelser uten "støy" så som lykkefølelse o.l.

so there you go, det er nok ikke så merkelig at det oftest har skjedd alene i bilen :-)

Det indre nåes jo når det er ro, og ikke annet som tar vekk fokus :-)

(mann 56 år fra Akershus) lø. 22 sep. 2007 23:29 Privat melding

Du har sikkert et poeng der girlie. Jeg studerer en del slikt for tiden - underbevisstheten, osv.. Om du kunne gitt meg "nøkkelen" før jeg finner den selv, så hadde du vært jenta si... :-). Det er ikke alt man trenger å forstå til enhver tid, noe som føles helt i orden, men om det er en såkalt "nøkkel" som gjør at man selv i større grad kan velge tidspunkt og hvor ofte man kan kjenne på slike sterke følelser - ja, den skulle jeg likt å finne. Skulle tro det hjelper at man i utgangspunktet er glad og fornøyd med tilværelsen, og at man da også lettere åpner andre "dører" til tider... :-).

Skjult ID med pseudonym girlie lø. 22 sep. 2007 23:38


Du er nok på riktig vei ;-)

Og nå er det nok slik med denne "nøkkelen" at du finner den når - hele - veien frem til den er tilbakelagt, uten snarveier :-)
At du et glad og fornøyd med tilværelsen på veien frem dit, sikrer at du kommer dit, når tida er inne :-)
(En hver fjelltopp som bestiges, må gås steg for steg men har du først tatt det første steget, er du allerede på vei mot målet )(kvinne 56 år fra Østfold) lø. 22 sep. 2007 23:51 Privat melding

Hei Givi og Girlie
Siden dette er et forum på Sukker hadde jeg egentlig tenkt at det skulle handle om sånne sjekke / kjæreste ting. Men skrev jeg noe om det? Nei.
Tuusen takk for bidragene :) Og kom gjerne med fler av alle slag :)

Skjult ID med pseudonym girlie sø. 23 sep. 2007 00:00

he he, fermina ;-)

beklager at det ble en minitråd i tråden, men når det er sagt;
når vi sitter på gamlishjemmet, tygger grøt og er blå i håret, og ser tilbake - hvem vet
om slike situasjoner ikke var et slagt gyldent øyeblikk det også, på en måte ....snufs.... he he

;-)

(kvinne 56 år fra Østfold) sø. 23 sep. 2007 01:15 Privat melding

Natta til dere andre også :) Jeg har forresten ikke influensa, men bronkitt. Det er ekkelt vanskelig å puste for øyeblikket, men de gode ridderne som finnes i penicillinen er i ferd med å vinne slaget om kroppen. Det har bare tatt litt tid, og jeg er utålmodig.

(kvinne 56 år fra Østfold) sø. 23 sep. 2007 07:24 Privat melding

God morgen :) I dag skal jeg forsøke å lage et gyldent øyeblikk for en god venninne av meg. Hun er sliten etter å ha videreutdannet seg ved siden av full jobb i to år. Det står ikke så bra til i ekteskapet hennes heller for tiden. Uten at hun vet det har jeg avtalt med mann, barn og alle våre felles venninner. Hun blir hentet og kjørt hit til meg og ankommer kl 18. Da har hun hatt en time på seg til å pynte og stelle seg. Hun tror at hun skal på dugnad i en eller annen forening.
Her venter alle hennes venninner og jeg med en 7 retters middag. Vi skal feire hennes fødselsdag og at hun har tatt sin avsluttende eksamen :)
Siden jeg ikke er i form har jeg fordelt de fleste oppgavene. Jeg holder spisebord, bestikk, stekeovn og kaffekanne.
Ha en fin dag alle sammen! Det skal jeg ha :)

Skjult ID med pseudonym Kvinn1 sø. 23 sep. 2007 11:15

Fermina, det skal du ha. Du virker som ei snill kvinne, heldig er din venninne som har ei venninne som deg.:)
Ønsker deg fortsatt god bedring.
Jeg er fremdeles syk, men skal iallfall be de utflyttede hjem på kjøttkaker;)