Alle innlegg Sukkerforum

Ferdig med tidligere forhold

Vis siste innlegg
(mann 38 år fra Buskerud) sø. 23 juli 12:21 Privat melding

Jeg ser en del profiler som skriver "du må være ferdig med tidligere forhold" hva legger dere kvinner i det? Jeg som far har mye kontakt med mor til barnet (min eks kone) vi snakker ikke utelukkende om felles barn, men også oppturer og nedturer vi opplever. Jeg er glad i henne og det er viktig for meg at hun har det bra! Men jeg er ikke glad i henne på den måten jeg var tidligere, mer som jeg er glad i mine venner. Hun er gift med en fin fyr som jeg gjerne tar en øl med innimellom. Jeg har også sporadisk kontakt med min eks, bryr meg om henne og hjelper om jeg kan, men heller ikke henne er jeg glad i på den måten jeg var tidligere. Er jo en grunn til at de er eks (to for å danse tango) Men, er det slik at en ny dame i mitt liv krever at jeg ikke skal ha kontakt med noen fra mitt "tidligere" liv, ja da sliter jeg i forhold til å finne noen.
Tanker rundt dette? Både lure, smarte, dumme, morsomme og gjennomtenkte tenker er velkommen.

(kvinne 42 år fra Oppland) sø. 23 juli 12:35 Privat melding

Syntes du viser at du er en flott mann med gode verdierhar også godt forhold til min eks, på ett vennskapelig nivå. Det er også gode signaler vi sender til våre barn tenker jeg, aksept og respekt for hverandre

(mann 47 år fra Rogaland) sø. 23 juli 12:35 Privat melding

Når du er i konversasjon med en kvinne, det være seg skriftlig eller muntlig.
Hvor skjørteløfting er et hovedmål, anbefales det på det sterkeste ikke å legge ut om egne sterke følelser for andre kvinner.

Det er et "NEI NEI".
Isåfall, forvent mulig uopprettelig skade.

(mann 38 år fra Buskerud) sø. 23 juli 12:41 Privat melding

@mikkelsro for meg er det en selvfølge, jeg slutter ikke være et medmenneske kun fordi vi ikke lever sammen lengre (klart noen kameler svelges i startfasen, men da gjerne fra begge sider) @leifi enig i at i en startfase er det lite lurt, men i en fase der man har datet en stund vil det å ikke snakke om det ikke være ærlig fra meg, fordi det er jo nettopp tidligere opplevelser, det seg være ekser eller opplevelser som har gjort meg til den personen jeg faktisk er i dag.

(mann 53 år fra Sogn og Fjordane) sø. 23 juli 12:58 Privat melding

Jeg bruker dette uttrykket selv, og med det tenker jeg at det ikke er hindringer der som kan påvirke et nytt forhold, slik som følelser, uavklarte ting som gnager hele tiden, konstant prating om eks, osv. Man har tilgitt seg selv og den andre, trenger ikke å være gode venner, men er det barn inni bildet, er framsnakking og en positiv atmosfære er en stor fordel. Jeg tror de fleste mennesker vet når de har bladd over til en ny side i sitt liv, og ikke jobber fortsatt med sorgprosessen i et samlivsbrudd. Dette er veldig forskjellig fra person til person når de føler de er klar, noen velger å tre inn i et forhold alt for tidlig, og det er ikke rettferdig overfor den nye partneren. Vet ikke om det oppklarte noe om mine tanker rundt dette?

Skjult ID med pseudonym Writern_67 sø. 23 juli 12:59

Har fortsatt til gode å møte ei dame som synes det er problematisk at jeg er venner med mine barns mor.

Hadde jeg møtt ei slik så ville hun i utgangspunktet vært uaktuell.

(mann 53 år fra Sogn og Fjordane) sø. 23 juli 13:01 Privat melding

@Writern_67: Godt poeng.

Skjult ID med pseudonym Kattepusen sø. 23 juli 13:02

Man har jo felles barn med hverandre. Blir jo aldri ferdig med hverandre da. Men det er jo vanligvis en grunn til at man ikke er kjærester mer 😉.

(mann 38 år fra Buskerud) sø. 23 juli 13:10 Privat melding

Ja jeg er ikke uenig i definisjon, men det at veldig mange skriver akkurat dette finner jeg litt interessant. 😀

(mann 53 år fra Sogn og Fjordane) sø. 23 juli 13:14 Privat melding

Spørsmålet er vel hvor mye av tiden man bruker på sin eks, ift. en ny kjæreste. Her er det nok en del gråsoner og har selv vært skyteskive oppi noe slikt. Ikke gøy. Jeg tenker at det hodet et fylt av, renner munnen over med. Det er iallefall noe jeg er obs på med en ny date, f.eks.

Skjult ID med pseudonym GuriMalla sø. 23 juli 13:18

Tidsbruk er essensielt her. Og hvor en har lojaliteten sin. Hvem er ens nærmeste. Hvem bruker man når man trenger å dele tanker og utfordringer, kjæresten eller exen som en kjenner godt og har et nært forhold til?

Skjult ID med pseudonym Lone sø. 23 juli 13:21

De har kanskje vært i forhold med menn der de har følt at eks har blitt prioritert høyere enn dem? :/
Det er i hvert fall det jeg har tenkt når jeg har lest den setningen.
Mange menn som skriver det også.

Skjult ID med pseudonym GuriMalla sø. 23 juli 13:26

Og så kan det handle om bruddet faktisk også er ferdig bearbeidet. Man er ute av forholdet, og føler ikke lengre kjærlighet, men det tar jo litt tid etter et brudd før en har funnet nullpunktet igjen.

(mann 38 år fra Buskerud) sø. 23 juli 13:33 Privat melding

Tidsbruk er kanskje hva dere skriver en vesentlig greie oppi dette ja. Der sliter nok ikke jeg så veldig vil jeg si 😀 prioritert vil være barn-ny kjæreste i de fleste tilfeller. Men!! Det ene må nødvendigvis ikke utelukke det andre.

Skjult ID med pseudonym blingbling sø. 23 juli 14:12

Kloke Guri😊

🔹🔸

Skjult ID med pseudonym Iris sø. 23 juli 14:23

Det du tar opp her er helt innafor. Men som ny kjæreste ville jeg bli snurt/trist/lei meg/sur hvis han brukte mye mer tid sammen med eksen enn med meg, at han innviet henne i gleder og sorger før meg. Det er viktig at den nye må aldri føle seg satt til side/ikke inkludert.

(mann 38 år fra Buskerud) sø. 23 juli 14:42 Privat melding

@Iris det er jeg fullstendig enig i. Man pleier ny kjæreste først. Bruker tid på mine ekser gjør jeg ikke i nevneverdig grad heller, hvertfall ikke når jeg har ny kjæreste. Men de vil alltid være et kapittel i livet mitt. Og særlig mor til barnet vil alltid være et "ikke" avsluttet kapittel. (I og med at hun faktisk er mora)

Skjult ID med pseudonym blingbling sø. 23 juli 15:11

Satt ute på verandaen nå før jeg måtte trekke inn pga. varmen (sommeren er her,... for hvor lenge?). Brått hører jeg naboen og kona synger til hverandre, i avveksling fra pratet😊. Det er et tegn..

🔹🔸

(mann 38 år fra Buskerud) sø. 23 juli 15:31 Privat melding

Ikke si slikt da bling. Vil også synge av samme grunner. 😀

Skjult ID med pseudonym blingbling sø. 23 juli 16:27

Og det er heller ingen konspirasjonsteori. Og ja, min førsterespons i tillegg til smil var også sunn misunnelig.

Takk for lånet av tråden kaffepausen forresten. Så enkel å referere til.

🔹🔸

Skjult ID med pseudonym Prikkete sø. 23 juli 16:31

Santonse....du høres ut som en moden mann.....hvem er jeg som kan si det, ja si det. Det passer vel inn med mine verdier da, vanskeligere er det vel ikke. Hmm...er man veldig ferdig med den man har barn med så eksistere knapt halve barnet. De lever jo gjennom oss i mangt et år. Lider mor eller far, ja så lider barnet også og det vil som oftest tyte ut via barnet i en eller annen form. Dette er jo klassisk utvikling hos barn. Klart vi kan ignorere det, men for barnets skyld har vi vel et ansvar som forelder. En ny partner er intet hinder for kjærlighet, tiltross for og ikke pga.

Den som er så veldig ferdig, er vel nettopp ikke ferdig. Ansvaret for den bestemte følelse ligger jo hos den enkelte, vi må da alle romme oss sjøl i disse forunderlige følelsene. Synd om den nye partneren ikke rommer seg sjøl og eier den utvidede innsikten da, ja synd for den nye partneren. Modning er vel en prosess.

Hurra for pappan som stiller opp for unga sine!

(mann 38 år fra Buskerud) sø. 23 juli 16:49 Privat melding

@bling bare koselig! Morsom tråd å følge med på 😀 og jeg fikk jo sagt mitt i innlegget. @prikkete og ikke minst hurra for mammaene!

Skjult ID med pseudonym rose sø. 23 juli 17:32

Du blir vela aldri ferdig med en du har delt liv og fått barn med.
Det handler vel mer om måten du har kontakt på samt hyppighet.
En mann som fremstiller sin ex som et troll vil skremme meg kraftig, han har jo i så fall valgt dette trollet.

Skjult ID med pseudonym Hovmester sø. 23 juli 17:46

Hadde ei dame som kunne bli bedre på blåsearbeidet sitt. Jeg ringte eksen og spurte om hun kunne komme innom og vise hvordan det skulle gjøres. Men det var den nye dama negativ til. Enkelte klarer bare ikke å være konstruktive.

(kvinne 42 år fra Nord-Trøndelag) sø. 23 juli 17:50 Privat melding

Det jeg tror kvinner mener når se skriver dette med at folk må være ferdige med tidligere forhold, er at hvis det er en eks som kjemper med nebb og klør etter å få seg tilbake, så er det ikke aktuelt å komme inn i et slikt forhold. Eller en eks som ikke er ferdig med mannen, De har barn sammen, Og krever han til enhver tid, så som å skifte lyspære, opptrer ufint mot den nye dama, osv osv. Det ligger vel i denne gata. Ikke noe galt å være venn med en eks, Bare det ikke går på bekostning av dyrebar tid med den nye dama.

(kvinne 63 år fra Oslo) sø. 23 juli 18:24 Privat melding

Vi er summen av våre erfaringer og derunder valg. Velger du en kvinne som er usikker på deg, så ta konsekvensene med å gi henne de forsikringene hun trenger.

(kvinne 63 år fra Oslo) sø. 23 juli 18:27 Privat melding

Kan ikke snakke for andre, men selv ville jeg holdt meg unna en mann som ikke kan stå for sin fortid. Kjærligheten har mange ansikt, "x-er" er en av dem. Og ferdig med tidliger forhold tror jeg neppe betyr annet enn at du er villig til å satse 100% på et nytt ett. Ikke at du glemmer det gamle.

Skjult ID med pseudonym blingbling sø. 23 juli 18:57

👩👨🤗👨🎤👩🎤

🔹🔸

Skjult ID med pseudonym Lone sø. 23 juli 18:57

Forresten så synes jeg at det er helt bortkastet å skrive. Er kun en floskel.
Må gå utfra at de som har meldt seg inne her er klar for noe nytt og ferdig med det gamle. Dersom de ikke er det er de sannsynligvis ikke klar over det selv; de tror det, men finner ut at de ikke er det når de prøver å involvere seg med en ny.

Skjult ID med pseudonym blingbling sø. 23 juli 18:58

*Kokofon på emojies... 😈

🔹🔸

Skjult ID med pseudonym blingbling sø. 23 juli 19:01

Flere raringer her med et spekter av manglende (selv-)innsikt. Hvor ofte må jeg gjenta det for deg/dere?

🔹🔸

Skjult ID med pseudonym Lone sø. 23 juli 19:11

Der kom den, ja.
Ta medisnene dine 'a.

Skjult ID med pseudonym blingbling sø. 23 juli 19:20

Som jeg har beroliget @Doctoren vår tar jeg min ferdigutviklede tablett.

Derfor jeg kan bidra når jeg merker andre sliter mer.

Bygg om, istedet for å mekre her i dobbel.

Du har et godt utgangspunkt sammenlignet med flere. Men dette har vi jo vært gjennom.

🔹🔸

Skjult ID med pseudonym Hovmester sø. 23 juli 19:24

Men Loné. Sjekk heller togtidene enn å la deg irritere.

(kvinne 44 år fra Hedmark) sø. 23 juli 19:25 Privat melding

I spot a master back on track🙌

Skjult ID med pseudonym blingbling sø. 23 juli 19:26

Det muligens livnar i lundar, og visner i li (der og der) forresten. Dynamiske greier.

🔹🔸

(mann 38 år fra Buskerud) sø. 23 juli 19:26 Privat melding

Jeg og datteren min skal ta tog i natt. Gadd ikke kjøre sørover når jeg skulle hente henne, så lot bilen stå og tok tog istedenfor. 😀

(kvinne 44 år fra Hedmark) sø. 23 juli 19:27 Privat melding

Lone; enig. Overflødig i tekst.

Skjult ID med pseudonym blingbling sø. 23 juli 19:29

Ja, på NSB.no får man alltid (unntatt ved oppgradering og teknisk feil) svar.

Er det lov å nevne NSB her?

🔹🔸

Skjult ID med pseudonym Lone sø. 23 juli 20:03

Med det samme jeg er igang...
Det som er åpenbart for alle andre synes umulig for deg å se, blingbling:
(Synes egentlig at det er litt merkelig at ingen har påpekt det enda.)
Hovmesteren og jeg har kanskje LITT lik skrivestil: Skriver ofte kort, relativt presist, normert bokmål, bruker ikke så ofte engelske ord og uttrykk.
Men der stopper likheten.

Hovmesteren er en mye bedre skribent enn meg - en til tider briljant skribent; har en skarpere penn, er "frekkere" i stilen, har et mye større repertoar enn meg, og skriver alltid med korrekt syntaks. (Og akkurat syntaks er kanskje det jeg vil si at du sliter mest med selv, så kanskje ikke så rart om ikke du ser akkurat det.)

(Du skal få den, Hovmester. Du er bedre enn meg på skriving. Og det er helt greit.
Jeg har andre sterkere "sider", som du sa... lekre bein;)

Skjult ID med pseudonym blingbling sø. 23 juli 20:07

Jeg skal Google syntaks. Lover.

Men du er nå Loné (altså fransk) ser du.

🔹🔸

Skjult ID med pseudonym blingbling sø. 23 juli 20:12

Du har rett på skribentingen min. Jeg prioriterer semantikk og pragmatikk. Tror jeg er for gammel til 2 ting. Bli far og får styr på syntaksen. Funker dyrkbar mark.

🔹🔸

Skjult ID med pseudonym dama sø. 23 juli 20:17

Kanskje begynne å skrive litt som du prater og ikke bare uforståelig svada?

Skjult ID med pseudonym blingbling sø. 23 juli 20:19

Prater ikke jeg uforståelig? Jeg er jo Sogning?

🔹🔸

Skjult ID med pseudonym blingbling sø. 23 juli 20:21

Eller det siste spørsmålet der er jeg faktisk ikke usikker på. Stryk det.

🔹🔸

Skjult ID med pseudonym Lone sø. 23 juli 20:26

Jeg vil påstå at du suger på det området også.
Resonnementene gir som oftest ingen mening for meg, så jeg vil ikke si at du behersker semantikk heller.

Skjult ID med pseudonym Hovmester sø. 23 juli 20:28

Innholdet er et betydelig større problem enn formen.

Jeg tenker at du bør skifte virke, bling. Du kan umulig være ved din lest i kommunen.

Din ekspertise ligger i matter og vegg-til-vegg-tepper.

Framtiden din ligger som selger og fagansvarlig på Fargerike.

Du skal ikke se bort fra at du møter din utkårede i tjenesten.

Skjult ID med pseudonym blingbling sø. 23 juli 20:30

Jojo men du og jeg skal da ikke date? Og det med brukeruvennlig plattform har du taket på alt.

Vi har altså ingen (eller blingen) problem - egentlig.

🔹🔸

(kvinne 44 år fra Hedmark) sø. 23 juli 20:32 Privat melding

Noen får liksom sagt det litt bedre enn alle andre😍

Skjult ID med pseudonym blingbling sø. 23 juli 20:33

Staten. Et statlig mattetilsyn er for sovjetisk.

Matterådet kanskje🤔. Etter modell av tobakkskaderådet. Holdningskampanjer har jo virket i trafikken.

🔹🔸

Skjult ID med pseudonym blingbling sø. 23 juli 20:34

Enig👌

🔹🔸

Skjult ID med pseudonym Hoppetussa sø. 23 juli 23:21

At man er ferdig med tidligere forhold betyr for meg at bruddet er ferdig bearbeidet, ingen veg tilbake, og at man ikke leter etter en å trøste seg med eller rebound. Og at eksen ikke påvirker valg og handlinger i ditt neste forhold. Jeg tenker da på valg og handlinger som ikke har med felles barn å gjøre.

Skjult ID med pseudonym blingbling sø. 23 juli 23:30

Vel tenkt @Hoppetussa.

🔹🔸

Skjult ID med pseudonym dama ma. 24 juli 09:34

God forklaring @tussa

Skjult ID med pseudonym 76 mann ti. 25 juli 10:21

Jeg har ingen tidligere forhold, ingen slitsomme eks-er, så på på en bakvendt
måte burde jeg vært drømmemannen !?

Skjult ID med pseudonym blingbling ti. 25 juli 12:23

Neppe. Men på skrivemåten ser jeg at du er neppe særlig mottakelig for hvorfor ikke heller. Særinger er vi alle, noen mer noen mindre. Og mulig enhver blir mer av all denne singlinga og selvbetjeninga. Se kaffepausen som delforklarer. Men selv den er skrevet med skamvett på andres vegne hva gjelder detaljer.

🔹🔸

(mann 38 år fra Buskerud) ti. 25 juli 14:02 Privat melding

Fan. Denne kaffepausen tråden er virkelig svaret på alt 😂😂

Skjult ID med pseudonym blingbling ti. 25 juli 14:18

Det er den vel neppe. Men den var laget med 2 hensikt. -Få rådgitt/drøftet løype. -Illustrere hvor krevende det er når man nærmer seg, og hvor lite som kanskje skal til av 'mis'.

Fjelltur😊 - - - >

🔹🔸

(mann 47 år fra Oslo) ti. 25 juli 18:38 Privat melding

@Santonse
Jeg er ikke dame da, men det går vel greit å svare deg for det.

Jeg synes ikke at det du forklarer i innlegget er den samme problem stilling, når man tenker på det med å være ferdig med tidligere forhold.

Egentlig så beskriver du fint at du er ferdig med tidligere forhold, men du er venner med de du har vært sammen med før. Jeg også er venner med mine tidligere kjærester.

Jeg synes det er en fin egenskap jeg. Jeg synes det er et dårlig alternativ å være uvenner. Da blir man jo ikke ferdig med tidligere forhold. Det ligger en gedigen energilekkasje i akkurat det.

(mann 38 år fra Buskerud) ti. 25 juli 19:54 Privat melding

Jeg spurte hva folk legger i det som skrives. Ikke hva jeg legger i det. 😉 For meg er det en unødvendig setning egentlig. Spørsmålet kom opp da jeg så såpass mange profiler med akkurat den teksten og ble rett og slett nysgjerrig

Skjult ID med pseudonym Synne ti. 25 juli 19:54

Jeg har det, og da mener jeg selvfølgelig ikke samarbeid mellom foreldre.
Jeg tenker ferdig som kjærester og er fornøyd med det. Er mange følelser rundt et brudd. Har vært der selv også, var slutt aldri mer tilbake, men hjertet var ikke der. Da gikk det nye jeg prøvde på veldig dårlig. Hvor lang tid dette tar er jo individuelt.

(mann 47 år fra Oslo) ti. 25 juli 20:24 Privat melding

Ok santonse
Jeg kan jo ikke forholde meg til hva du leser på profiler. Jeg har ikke sett dem.

Jeg kan kun forholde meg til det du skriver. Det du skriver er sånn jeg ser det, at du er ferdig med tidligere forhold, for å si dette kort, sånn at det ikke blir misforståelser.

Hva andre eventuelt opplever, det kan jeg ikke svare på, for jeg er ikke i hodene til andre mennesker. Det eneste jeg kan råde deg til, er å spørre dem som det angår. Da kan du kanskje få et svar.

Skjult ID med pseudonym blingbling ti. 25 juli 20:32

@Doctor_Who: Jeg ber deg pent om å aldri bytte nick igjen. Det du har nå er innertier. 🍎

🔹🔸

(mann 47 år fra Oslo) ti. 25 juli 20:34 Privat melding

Skal jeg ta det som et kompliment eller ironi?

Skal jeg snakke med sjefen din?

Skjult ID med pseudonym blingbling ti. 25 juli 20:39

Det velger du selv. 😊

Vedkommende har ferie og er helt frisk👌

🔹🔸

(mann 47 år fra Oslo) ti. 25 juli 20:43 Privat melding

Ok... Da tar jeg det som et kompliment da...

Skjult ID med pseudonym Lone ti. 25 juli 21:44

En annen ting jeg vet, er at hvor lenge vedkommende har vært singel har ingen betydning for om vedkommende er ferdig eller ikke ferdig med tidligere forhold.

Dersom det er dama som har tatt inititativ til bruddet er sannsynligheten stor for at hun har vært ferdig i minst to år.

Har venninner som allerede nå legger til rette for exiten sin som skal skje om 5-7 år, når bare barna er store nok.

(mann 47 år fra Oslo) ti. 25 juli 21:53 Privat melding

Akkurat det der du snakker om der @Lone, er ekstremt dysfunksjonelt.

Hvorfor kan man ikke bare være ærlig da..

Dere er jo "drapskvinner".

Nå forstår jeg hvorfor menn blir ødelagt.. det er pga sånn kvinner som deg. Dere er jo så falske...

Forbereder et brudd 5 til 7 år i forveien. Jezz.. det er en av grunnene til at jeg er ekstremt selektiv.

Skjult ID med pseudonym Lone ti. 25 juli 22:19

Ja, enig med deg, Dr.,det er ekstremt dysfunksjonelt, og uærlig overfor mannen.
Sier ikke at det er riktig. Sier at sånn er det i mange tilfeller. De gjør det fordi de tenker at det er det beste for barna, de "ofrer" seg.
Mange av disse mennene er "informert" om hvor det bærer når barna flytter også, men de tar ikke det innover seg.

(mann 47 år fra Oslo) ti. 25 juli 22:24 Privat melding

@Lone
Jeg kan ikke svare for de menn du snakker om.. Men jeg kan kanskje tenke at det muligvis ikke er så merkelig da at gifte menn søker en dame.

De prøver vel og redde seg selv de også på sitt vis.

Problemet er ikke bare mannen, men også kvinnen.

Skjult ID med pseudonym Lone ti. 25 juli 22:28

Selvfølgelig. Begge har jo ansvar for å få forholdet til å fungere. Sier som sagt ikke at det er rett det disse damene gjør.
Men det er vel heller ikke å ta ansvar for forholdet å ha ei på si' fordi det ikke fungerer så bra med fruen?

(mann 47 år fra Oslo) ti. 25 juli 22:36 Privat melding

Jo jeg er enig i det @Lone

Jeg snakker jo ut i fra meg selv. Jeg har aldri opplevd et sånt senario som du beskriver, og jeg merker hurtig at noe ikke er som det skal. Og jeg er veldig ærlig for min del.

Jeg prøver bare å forstå den andre siden uten at jeg vet så mye. Jeg prøver å sette meg inn i en sånn situasjon.

Jeg vet selv hvordan jeg ville ha løst det, for jeg ville ha godt med på en avtale med min dame, og jeg ville satt henne fri med enighet om at barna kommer først.

Min erfaring er sånn at barn forstår langt mer en det vi voksne tror. Og da finnes det mange flotte og fine løsninger. Men det er sett i fra mine øyne.

Skjult ID med pseudonym Lone ti. 25 juli 22:41

Barn skjønner det det meste, de.

(mann 47 år fra Oslo) ti. 25 juli 22:46 Privat melding

Ja nettopp @Lone..

Og da burde ikke en kvinne leve i 5 til 7 år med skuespill med den idé om at hun tror at hun kan lure barn. Det kan hun ikke.

Det er en av grunnende at barn ofte for vondt i magen, for barn tar inn hele dritten. Og det er en jævlig dårlig start.

Så bare si det som det er, og drit i alt det andre om at man kan holde en harmonisk familie i lureri i 5 - 7 år... Da har man en ødelagt familie så langt jeg ser det.