Alle innlegg Sukkerforum

Går verden til helvete?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym hallois ma. 18 sep. 2017 13:46

Vil samfunnet vi kjenner i dag overleve 25 år til? Eller blir det verdenskrig eller andre ting som ødelegger alt og utsletter oss?

I USA styrer en gal mann. I Russland rasles det med sabler. I Norge sitter FrP i regjeringen og misliker akademikere og byråkrater. Verden trues av antibiotikaresistens. Klimaet forverres.

Jeg ser ingen god utvei for kloden. Vil vi overleve de neste 25 årene, eller går alt til helvete?

(mann 40 år fra Rogaland) ma. 18 sep. 2017 14:33 Privat melding

😂 😂 😂

Trump gal? Tvilsomt. Idiot helt klart. Han kommer neppe til å finne på de store sprellene av konsekvenser. Mannen er alt for høy på seg selv til å gå ut med det han ville kalle et dårlig ettermæle.

At FRP har blitt Norges 3 største parti er vel motsvare på de utopiske blåøyde sosialistene på rød side. At du finner det skremmende nok til å markere det som del av menneskes undergang røper vel mye hvilken blokk du tilhører. Om det er noen trøst ville nok alle Norske partier blitt klassifisert som Kommunistiske i USA, og vi som bor i dette landet vil nok ikke merke så mye til om det er AP eller Høyre som styrer. Det er vel kun Rødt og MDG som er radikale her til lands.

Antibiotikaresistens er vel den største trusselen mot menneskene og den beste nyheten for miljøet.

Kloden vil bestå helt til solen sluker den. At det kommer til å gå til skogen med menneskene er helt klart, nye nedturer og oppturer helt til vi faktisk blir smarte nok til å vise toleranse og slutte med hatet, kanskje da kommer vi til å klare oss.

Jeg tror vi klarer oss både med miljø og menneskeheten, men det blir en tøff vei dit. At det kommer en WW3 de neste 25 årene ser meget sannsynlig ut, men vi får bare krysse fingrene.

(mann 40 år fra Rogaland) ma. 18 sep. 2017 14:35 Privat melding

Dette er vel grunnen til at folk ikke liker akademikere og det var der de le fjesene mine skulle være, men glemte å lime det inn. ENJOY http://www.tvvest.no/christian-paaske-uredigert-jorden-er-flat

Skjult ID med pseudonym blingbling ma. 18 sep. 2017 17:16

Teknologioptmismen (les:-naiviteten, og annen naivitet, inkl. nettdating) lenge leve!👍🏼

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/klimatrusselen/dette-er-fantasi-teknologien-som-skal-redde-verden/a/24117504/

(denne er fersk fra rotasjonspressen)

"Ingen aner om eller hvordan det vil fungere. Ingen har lykkes hittil. Likevel baserer vi klodens fremtid på fremtidsdrømmen om å fjerne CO₂ fra atmosfæren." (unntatt politikere selvsagt👍🏼).

Les om illusjonismen innbakt i tiltakene for å unngå 2,0 grader og stoppe på 1,5 økning.

Løpet er kjørt som sagt. Barnebarn er alt avbestilt.

Kondolerer.

🔹🔸

(mann 40 år fra Rogaland) ma. 18 sep. 2017 17:32 Privat melding

@blingbling

Får trøste deg med at hockykølle klima scenarioet har slått heil feil ut, også AL Gore som tok til høyde for 6 meter høyere vann på de neste 15 åra eller hva han sa har kjøpt seg hus med stranden så hva fremtiden bringer er det ingen som vet... enda

Skjult ID med pseudonym blingbling ma. 18 sep. 2017 17:40

Nå har det jo seg slik at jeg av opplæring (men ikke utlæring), såkalte studier og yrke er teknolog/naturvitenskapsfyr 'light'. Da blir slikt ganske forståelig (les: logisk), og mindre tolkbart enn om jeg hadde hatt min lette tyngde i humaniora.

'Å ta ut og bruke klodens karbonlager i form av hydrokarboner er å kjøre lagringsprosessen fra jungel på tundraen i revers.' Da blir det mer bananer i flere republikken igjen på sikt.

Det er ikke snakk om det du løst refererer. Stranden min har hatt samme høyde lengre enn tilbake enn som så, og vil ha det om 15 år også.

🔹🔸

Skjult ID med pseudonym blingbling ma. 18 sep. 2017 17:44

Men jeg sa jo at det er fritt å være godtroende. Trosfriheten gjelder, men hjelper lite. Men vær så god.

Jeg skal ikke trøstes. Jeg er medskyldig og skal i retning 'Helvete på første klasse' sammen med alle andre. 😁

🔹🔸

Skjult ID med pseudonym blingbling ma. 18 sep. 2017 18:31

Om du nå visste hva vi her sør i Sogn i konspiratirative stunder har tenkt mens vi har ventet i 254 år, og fortsatt må vente til 01.01.2020. på. Men høfligheten forbyr meg.

Fremdeles litt i spenning på hva KrF finner på.. "Ingen vet hvor Hareide hopper". Innrømmer det.

🔹🔸

Skjult ID med pseudonym blingbling ma. 18 sep. 2017 18:32

*konspirative

(det får da være måte på)

🔹🔸

Skjult ID med pseudonym blingbling ma. 18 sep. 2017 22:38

«Espen Beranek Holm - Dra til hælvete»

https://youtu.be/1cayKYUUTVY

🔹🔸

(mann 47 år fra Aust-Agder) ma. 18 sep. 2017 23:16 Privat melding

Det er mye i verden som kan bli bedre, men det er jo ingen grunn til å være så pessimistisk. Mye går bra også. Jeg kan anbefale denne forelesningen fra Hans Rosling: https://www.ted.com/talks/hans_rosling_shows_the_best_stats_you_ve_ever_seen

Dessverre ikke helt ny forelesning, men denne åpnet i hvert fall mine øyne for det faktum at verden er i bevegelse, i mange tilfeller i riktig retning

Skjult ID med pseudonym blingbling ma. 18 sep. 2017 23:22

Kjenner godt til Rosling, og har sett mye av han. Og han har selvfølgelig rett. Men klima hevdet han ingenting om. Hans(!) spesiale(ffekter) var økonomisk global utviklingsstatistikk. (RIP)

🔹🔸

Skjult ID med pseudonym Apache ti. 19 sep. 2017 00:29

Det er ikke sunt å være lettskremt. Trump biter og er ikke farlig. Putin er i følge Oliver Stone dokumentaren intelligent og analytisk, og mye diplomati foregår der som media i Vesten ikke skriver om i følge dokumentaren.
Frp er ikke trussel. De som knebler samfunnsaktører med ikke-sosialistisk syn og som lager fiendebilder mellom høyre og venstresiden i norsk politikk i stedet for å jobbe til nasjonens beste kan være en skade for demokratiet.

(mann 46 år fra Vest-Agder) ti. 19 sep. 2017 00:47 Privat melding

Jeg er nå ikke så bekymret. Diktator i Russland er en løs kanon, men jeg tror ikke han er så dum at han angriper NATO-land. Trumpeten i USA sitter neppe mer enn 4 år om han sitter så lenge. FrP i Regjering er en velsignelse for fedrelandet.

Skjult ID med pseudonym blingbling ti. 19 sep. 2017 06:29

Mest rett her etter min forrige, og litt kunnskapsløyse. Frp er jo ikke sammenheng, men nyttig som oppsamling for å unngå oppblomstring av ekstrembevegelder. @StigRemi har jo klart å påstå her at mennesket "trenger Co2". I brus ja, men er avfallstoff fra celleånding. Tro i kirken.

https://no.m.wikipedia.org/wiki/Karbondioksid

🔹🔸

Skjult ID med pseudonym blingbling ti. 19 sep. 2017 06:29

*bevegelser

🔹🔸

(mann 46 år fra Vest-Agder) ti. 19 sep. 2017 06:44 Privat melding

@blingbling for å oppklare dette med CO2: Alt som vokser på jorden trenger co2 for å leve. Dersom vi fjerner for mye co2 vil alt dø, også vi mennesker. Det er flott med tiltak for bedre klima og miljø, men jeg tror ikke reduksjon/ fjerning av CO2 er løsningen. http://forskning.no/meninger/kommentar/2015/12/vi-kommer-til-do-av-co2-mangel

Skjult ID med pseudonym blingbling ti. 19 sep. 2017 08:59

Ta opp igjen O-fag dere desorienterte. Suppler gjerne men en realfagsgrad. Slik at dere mer informert kan følge utviklingen live fra orkesterplass.

Banalt til @StigRemi. Det som trengs å fjernes er ikke det du ramser (og som i og for seg er O-fag). Det er overbalansen. Les bare de 2 jeg har linket (VG og Wikipedia). Ellers innfrir du alles Frp-fordommer. Det er fint.

🔹🔸

Skjult ID med pseudonym blingbling ti. 19 sep. 2017 11:57

Tar oppdraget, og har forsåvidt stått i det lenge.👍🏼

🔹🔸

Skjult ID med pseudonym blingbling ti. 19 sep. 2017 12:04

https://youtu.be/oqlLQ8TOSKc

🔹🔸

(mann 33 år fra Oslo) ti. 19 sep. 2017 12:19 Privat melding

Ja. Jeg blir med Elon til Mars.

Skjult ID med pseudonym blingbling ti. 19 sep. 2017 15:06

En ikke-vakker dag med mer enn litt sol og regn kommer en slik østfra, og blåser Østlandet vestover.

Vi har sett av plassar. Velkomne. Det vert arrangert omskulering. 👍🏼

https://www.nrk.no/urix/for-forste-gang-pa-300-ar-bor-det-ingen-pa-barbuda-1.13695781

🔹🔸

(mann 46 år fra Vest-Agder) ti. 19 sep. 2017 18:40 Privat melding

@blingbling jeg jobber i bilbransjen og ser positivt på elbil, hybridbil og hydrogenbil. Det forskes også på saltvann som drivstoff, så fremtidens bil, lastebil, buss, skip, tog og fly vil i fremtiden slippe ut null CO2, men det viktigste er at de også vil slutte å spy ut andre giftige kjemikalier.

Du må gjerne ha fordommer mot FrP, men jeg bekrefter dem ikke. Jeg sier bare at jeg ikke tror at CO2 egentlig er problemet. Jeg tror mye av problemet er alle de andre kjemikaliene. Forskere sier også at solen også er en regulator her.

Troen på at en eller femti miljø- og klimaavgifter redder verden er også passe naivt.

Det vi må gjøre nå er å bruke norske oljeinntekter til å finansiere det "grønne" skifte. 😊.

PS! Flere og flere FrPere kjører elbil 😉

Skjult ID med pseudonym blingbling ti. 19 sep. 2017 20:28

Det er helt greit og bra alt det der @StigRemi. Kjempe. Og jeg mener det uten ironi.

Problemet er at det er CO2 som er volumet som er problemet, og det handler ikke om å "tro". Det handler om å vite. Og det er ikke det CO2 som ikke slippes ut i for fjerne fremtiden som kan fixe det.

Greia er alt er ute og virker nå og videre frem. Det er det som er sluppet ut fra industrielle revolusjon, men særlig etter krigen er det ødeleggende. Det er det den første artikkelen handler om. Et allrede utslippet volum omtrent umulig å samle, og pumpe tilbake i reservoarer. Selv om teknologien fantes i omfang.

Etterhvert som permafrosten gir opp vil metan gradvis ta over i virkning tross forholdsmessig små volum sammenlignet.

Beklager, men sånn er det. Dette er mye mer virkelig enn annet 'mellom himmel og jord'

🔹🔸

Skjult ID med pseudonym blingbling ti. 19 sep. 2017 20:30

Fyf for en elendig hastverksnorsk...🙄

🔹🔸

Skjult ID med pseudonym blingbling ti. 19 sep. 2017 20:49

Elementært Dr. Watson.

Men jeg blir nok opptatt i tlf. en stund nå... 😚

🔹🔸

(mann 46 år fra Vest-Agder) ti. 19 sep. 2017 23:53 Privat melding

@blingbling: Det er enkelt å si at det ikke handler om å tro, men å vite. Forskerne kan ikke vite. De tror basert på sin forskning. Det finnes ingen 100% bevis for at deres forskning er riktig. Derfor handler dette om hva man tror er rett.

Klimaendringer er det ingen som motsier, heller ikke FrPere. Noen er tvilende til at de er menneskeskapte, andre mener det motsatte. Noen mener der er en kombinasjon av flere ting.

Det viktigste er egentlig ikke hvem som har rett, men at tiltakene for å skape bedre miljø- og klima er troverdige. Det er de ikke alltid.

Ta en elbil for eksempel. Den forurenser, men ikke lokalt. Utslippene lokalt vil reduseres når flere og flere kjøper elbil, men globalt forurenser produksjonen av elbilen.

På tross av det heier jeg på fremtidens biler👍. Samtidig er jeg enig med Samferdselsminister Solvik-Olsen: Vi må fortsette å rehabilitere og bygge nye veier slik at disse bilene har trygge og gode veier å kjøre på. I tillegg til det må vi bygge ut jernbanen, bussen, trikken og t-banen m.m.

(mann 38 år fra Rogaland) on. 20 sep. 2017 00:07 Privat melding

Klimaendringer ? Dere mener de svingingene jorda har hatt i tusenvis av år ?

Verden og utviklingen går fremover, så tror det der fikser / tilpasser seg ganske så greit.

Nå har jeg selv bidratt med besparelse av vel 4,5 tonn Co2 lokalt, sådetsåh !

Skjult ID med pseudonym Mækstuff on. 20 sep. 2017 09:20

God morgen, Live - og dere andre shønninger.

Skjult ID med pseudonym blingbling on. 20 sep. 2017 09:24

Hadde du hatt naturfaglig bakgrunn @StigRemi så hadde du forstått forskjellen på å tro og å vite, og gjerne grensegangene mellom å tolke og å forstå.

(noen ser jo ut til å forstå (tolke?) meg dithen at jeg mener å ikke tolke, kun forstår, selv om jeg sier minimér tolkning og maksimér forståelse)

Naturfaglig forskning tror ikke, den forstår. Akkurat dette fenomenet er sammensatt av flere slik at samvirket må analyseres hver seg, settes sammen og etterprøves/verifiseres ved kontrollregning (forskning) på egenhånd og v/sidemannskontroll. Dette er gjort til overkill.

Men ok de behøver ikke være menneskeskapte, men de er utvilsomt hydrokarbonskskapte. Og mennesker utvinner og bruker dem.

For en ingeniør (anvendt naturvitenskap) som vet å beregne konstruksjoner som bygninger og broer er metoder, og har kjennskap til hydraulikk og termodynamikk, er logikk og derav resultat helt standard som forventet. Og er utvilsom.

Et fiffig tankeekdperiment er om hadde f. eks Leonardo da Vinci levd under den industrielle revolusjon kunne han trolig forutsagt dette allerede da. Men hadde nok blitt fengslet for oppvingleri.

Rapportmengden er laget av politiske hensyn, fordi det er beslutningstakere (politikere) som må overbevises. De er overbevist, og beslutninger er tatt. Hva vi drøfter her betyr ikke et kvidder for verken beslutninger eller utviklingen videre. De kan vi bare vasse i - bokstavelig talt.

Beslutninger tatt dessverre for seint. Viser igjen til den første artikkelen fra VG.

🔹🔸

Skjult ID med pseudonym blingbling on. 20 sep. 2017 09:26

Ok norsk rettskriving blir verre og verre... 🙄

🔹🔸

Skjult ID med pseudonym blingbling on. 20 sep. 2017 09:34

Fortell om filosofen og filosofien @Live.

Du legger merke til nyansen at vi naturfagfolka "tror" ikke vi vet, men vet vi vet?

🔹🔸

Skjult ID med pseudonym blingbling on. 20 sep. 2017 09:38

Og poenget med i og med at hva @Arestoteles eller andre tror er irrelevant for reisen videre glapp for meg.

🔹🔸

Skjult ID med pseudonym blingbling on. 20 sep. 2017 09:42

Avbestilling av barnebarn står såleis fast. Men betyr jo ikke et kvidder - for det bestemmer jo ikke jeg.

🔹🔸

(mann 33 år fra Oslo) on. 20 sep. 2017 09:55 Privat melding

Det er i realiteten helt ukontroversielt blant folk som faktisk har peiling at klimaendringene vi ser i dag i stor grad er menneskeskapte.

Fakta er ikke demokratisk, og en del folk bør vekk fra "min uvitenhet er like mye verdt som din kunnskap og erfaring" når de "tolker" ting de faktisk ikke har greie på og som forskerne er enige i. Det er stor forskjell på en politikers synsing og vitenskapelig konsensus.

Det er synd er at det har blitt en "høyre vs. venstre"-greie, som om politisk ideologi og tilhørighet veier tyngre enn virkeligheten. Det er ikke så mange år siden det var "kontroversielt" at røyking tar livet av folk.

Skjult ID med pseudonym blingbling on. 20 sep. 2017 10:01

Og?

🔹🔸

Skjult ID med pseudonym blingbling on. 20 sep. 2017 10:03

Knall@alex.

🔹🔸

Skjult ID med pseudonym blingbling on. 20 sep. 2017 10:04

Ok - de var urimelig korte..

Beklager.

🔹🔸

(mann 33 år fra Oslo) on. 20 sep. 2017 12:11 Privat melding

Det er ingen tvil om at et fåtall forskere kan "kjøpes", ref. de som sår tvil om menneskeskapte klimaendringer til gevinst for energinæringens "status quo", eller de som ble finansiert av tobakksindustrien i sin tid.

Det store flertallet forskere derimot bruker den vitenskapelige metode med publikasjoner og peer reviews som til tross for sine mangler slett ikke er politisk motivert, men kun har til hensikt å komme nærmere sannheten. Dette kan vi si med ganske stor sikkerhet når vi ser konsensus på tvers av kultur, geografi og andre demografiske skiller.

Et godt, gjenproduserbart eksperiment gir samme resultat uavhengig av hva den som utfører det tror eller ikke tror. Hvis man videre kan bruke det man har lært til å regne seg fram til hva som skal skje og dette stemmer med det man observerer, da vet man at man er på vei til sannheten.

En av vår tids største utfordringer slik jeg ser det er at på grunn av bl.a. sosiale mediers struktur får lenestolsforskere (som gjør sin "research" på YouTube) like mye tillit og oppmerksomhet som faktiske forskere gjør, hvis ikke mer. Galskap!

Skjult ID med pseudonym blingbling on. 20 sep. 2017 12:36

Stiller du i presidentvalg stemmer jeg på deg @alex. Også til en 3. periode.

Sukkertårnets svar på JFK.

🔹🔸

Skjult ID med pseudonym blingbling on. 20 sep. 2017 12:38

"lenestolsforskere (som gjør sin 'research' på YouTube)"....

🔹🔸

Skjult ID med pseudonym blingbling on. 20 sep. 2017 12:38

👍🏼

🔹🔸

Skjult ID med pseudonym blingbling on. 20 sep. 2017 12:38

😂

🔹🔸

Skjult ID med pseudonym 76 mann on. 20 sep. 2017 15:50

Ting går kanskje til helvete til slutt, men for for meg har det gått den veien
i 15 år allerede, så jeg kommer neppe til å merke noen forskjell. Blir nok verre for
dere andre, i så fall, men får håpe på bedre tider . . . .

Skjult ID med pseudonym blingbling on. 20 sep. 2017 17:34

Den har jeg ikke sett, men verre er her alt. I dag måtte vi stoppe med ujevne mellomrom, gå ut av bilene og vri opp vinduspusserne for hånd. Men i Bergen der sykler de på tørre asfalten opp til Fløyen. De må ha slått av, eller på noe. Slik som under OL i Beijing, da det brått ble mulig å se sine egne👐

🔹🔸

Skjult ID med pseudonym blingbling on. 20 sep. 2017 17:37

🔹🔸

Skjult ID med pseudonym blingbling on. 20 sep. 2017 17:48

Er det det det er? Jeg har ikke slik tekno, så spør ikke en dårlig mer enn 10 vise kan svare.

🔹🔸

Skjult ID med pseudonym blingbling on. 20 sep. 2017 17:49

*dåre

🔹🔸

Skjult ID med pseudonym blingbling to. 21 sep. 2017 08:19

Kom på: apropos bilbransjen, og å være i den - illustrasjon:🚘

Et kjøretøy er et teknologisk konsept. Et komplisert samvirke av fremforskede komponenter. Forsket frem av forskere/teknologer/ingeniører - enere, toere laudable innen sin tekno nisje, sitt ingeniørfag. Basert utelukkende på viten(-skap).

"Tro" (eller "tolkning") er ikke en del av pakka - kun harde fakta, fordi alt annet ryker/svikter.

Å være "i bransjen", og skulle rettlede andre uten å ane dette, men "tro" eller "tolke" det dithen at man forhandler 'mirakler' er fiffig.

I rest in my casa.

🔹🔸

Skjult ID med pseudonym blingbling to. 21 sep. 2017 09:43

Reduserer i så fall rasimegrummlaget om alle får. "Alle skal få" og "Alle skal med". Det skal det nå ha. Aldri så galt at det ikke er 'godt for oss'.

"Nei nå koser vi vårs dere"

🔹🔸

Skjult ID med pseudonym Antonyma to. 21 sep. 2017 11:10

Ikke rart man blir litt dorsk av torsk, om den inneholder nanosløv.. ^.^
Ellers.. nanopart-i-kler er mer enn sølv.
Men taushet er gull, så eg sier ikke mer..

(kvinne 43 år fra Oslo) to. 21 sep. 2017 14:10 Privat melding

Ha Ha Ja den var jammen litt rar, @ADAM😄

Mistenker at "noen" med misforstått (eller iallefall alternativ) pip-missunnelse, står bak.. ^.^ du vet, litt misfornøyd med pip'en sin.

Vel, vel.. Spørs om ikke pipen fikk en "litt" annen lyd og, kanskje .. ;p

Ser uansett ut som en liten Fan. (Fugl og han, altså)😬

Det andre der må vel være en slags ny pund det da, kanskje?🤔

En blanding av svart puma, og en hun(d)...? 😉

(kvinne 43 år fra Oslo) to. 21 sep. 2017 14:15 Privat melding

...Oooog hurra...😒 og whateva, ja...
:p

(kvinne 43 år fra Oslo) to. 21 sep. 2017 14:51 Privat melding

Hei på deg ADAM! Og takk for det. :)

Nei..vet ikke helt?
-er bare en litt skygge av meg selv, kanskje? ;)
-og beskjeden, du vil nok ikke merke så mye til meg...

(kvinne 43 år fra Oslo) to. 21 sep. 2017 16:09 Privat melding

Ja, det vil jeg tro, velkommen innom @Live2 ☺️

Skjult ID med pseudonym blingbling sø. 24 sep. 2017 15:29

God nyhet fra klimaforskerne gir medietrøbbel - Yr

http://www.yr.no/artikkel/god-nyhet-fra-klimaforskerne-gir-medietrobbel-1.13699923

🔹🔸

Skjult ID med pseudonym blingbling sø. 24 sep. 2017 16:33

Og ja retningen, destinasjon og konsekvenser og urealismen relativt uendret.

🔹🔸