Alle innlegg Sukkerforum

Hvor mye skriving her før første date?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Elvis on. 21 jan. 2009 10:04

Noen av damene jeg skriver med her vil ha en date samme uka man får første melding, mens andre aldri klarer å få ut fingern. Så da lurer jeg på om det er noen her som ikke VIL ha date, men bare ønsker noen å skrive med?

Skjult ID on. 21 jan. 2009 11:46

Jeg har vært på 2 dates, første gang med en jeg ikke viste noe om, andre gang med en jeg fikk mange og lange meldinger fra.
Første gang var jeg skuffet, andre gang viste jeg godt hvem jeg skal møte, vi klarte å bli litt kjent over mailene vi sendte til hverandre. Min konklusjon er : sats på kvalitet, vet hvem du skal møte før du går ut av nettet til det virkelige livet...
@Elvis
Det er mange mennesker som "lever" her inne og er litt redde å forlate det trygge nett-samfunnet.

Skjult ID med pseudonym Elvis on. 21 jan. 2009 11:54

Takk for innspill. Noe av greia er at jeg har skrevet et par dager med en jente her nå, og det føles så riktig alt sammen. Bare skvatt når jeg så henne her, og hun satte hjerte på meg med en gang. Virker som vi har kjent hverandre hele livet, og hvert spørsmål vi sender til hverandre får akkurat de svarene som vi håpet og ventet på. Så nå er jeg jo litt redd for å gå for fort frem med date så hun ikke blir skremt.

Skjult ID on. 21 jan. 2009 11:56

Spør bare om hun vil møte deg en dag, la henne bestemme og lykke til :-)

(kvinne 28 år fra Oslo) on. 21 jan. 2009 13:08 Privat melding

Det la luna skriver om telefon er faktisk utrolig viktig! Man kan ha kjempegod kjemi over mail og MSN Messenger, men når samtalen skal gå flytende og muntlig stopper det opp for noen. Jeg tror det er bedre å ikke være så kostbar på å gi ut telefonnummeret sitt -enn å pine seg gjennom en kjemiløs og pinlig date!

Skjult ID med pseudonym Bruker on. 21 jan. 2009 13:13

Å snakkes på telefon før man møtes? Så kjedelig, da!
Er jo så mye mer spennende å møtes uten å ha vekslet noen ord først! (unntatt de skrevne sådanne).
En grei telefonsamtale er heller ingen garanti for god "kjemi"...man begynner først å snakke "kjemi" når man har øyekontakt mener nå jeg.

Skjult ID med pseudonym Clueless on. 21 jan. 2009 13:33

@bruker:

En tlf. samtale kan si ganske mye. Selv har jeg vært på date med en fyr som jeg snakket med på tlf først.
Fant ut at han var ganske dust, men gikk med på å møte han alikevel.
Det kunne jeg godt ha spart meg gitt......

Når jeg tenker meg om har jeg gjort det TWICE!!
Så, aldri mer date uten tlf, og følg magefølelesen....

Skjult ID med pseudonym juni on. 21 jan. 2009 14:42

Jeg tror det er noen som kan finne på å backe ut dersom det blir snakk om å prates på telefon. Jeg gjør det i hvertfall, backer ut altså, dersom mannen vil ha en telefonsamtale. Men jeg er redd for at noe av grunnen til at jeg ikke ønsker en telefonsamtale, er litt samme grunnen som at Clueless _ønsker_ en telefonsamtale. For de jeg har snakket sammen med i telefon før et treff har alltid gitt meg grunn til å tro at her er det virkelig ingen match, og jeg har latt være å treffe dem. Da har jeg tenkt at det er like greit å treffe dem ansikt til ansikt med en gang, for å ikke miste han som kunne passe for meg bare fordi vi er like dårlige på å prate i telefon begge to ;-)

En god pekepinn kan i hvertfall være at dersom kommunikasjonen begynner å bittelitt treigt, så avtal møte fortere enn fortest... Det er grenser for hvor lenge man klarer å være kreativ og genuin med meldinger før man går litt tom og ikke helt vet hvordan man skal føre samtalen videre. Akkurat det i seg selv kan jo være et tegn på at kjemien ikke var så veldig god når det kom til et stykke, men det vet man ikke før man treffes.

Jeg har vært innom alle stadier, tror jeg. Fra å treffes allerede dagen etter første kontakt, og til å aldri få ut fingeren men bare melde og melde til interessen kjølnet og til slutt forsvant.
Jeg vet at jeg liker best å selv være den som først foreslår å treffes, mens jeg har lest her inne at mange kvinner liker at mannen tar føringen og er den som både foreslår et møte og som foreslår hva man kan gjøre når man treffes.
:-)

Skjult ID on. 21 jan. 2009 14:45

Lurt å snakke først på tlf. og se om denne gode kontakten dere fått på nettet utvikler seg videre i riktig rettning.

Skjult ID med pseudonym mart1s on. 21 jan. 2009 14:58

Litt på sidelinjen kanskje, men her er noen kloke ord fra noe jeg leste en gang:
Find a partner you like to talk to. When you get old, talking is one of the few things you have left.

Skjult ID med pseudonym -.- on. 21 jan. 2009 15:16

Jeg tror kanskje alle er så forskjellige på det punktet der.. Er jo alltid en mulighet for at noen venter på at den andre skal foreslå daten, og heller venter i det lange og breie på det...
Jeg kan jo bare snakke for meg selv, så jeg selv foreslår ikke date hvis jeg ikke føler det helt store om du skjønner. Men jeg går gjerne på date om jeg føler det er lurt:)
Liker bare ikke tanken på å møte en fremmed når baktanken er så innmari tydelig fra begge sider, og så klaffer det kanskje ikke i hele tatt. Men jeg har fortsatt til gode å møte noen fra mitt område da, så det har ikke egentlig vært noen problemstilling enda:)
Ikke ville jeg snakket på tlf først heller, for det har jeg aldri likt å gjøre:)

Men det høres jo ut som at du burde foreslå en date hvis du vet at hun har det på samme måte som deg da;)

Skjult ID med pseudonym R on. 21 jan. 2009 15:36

Jeg er helt enig med mart1s - jeg dater ikke uten minst 1 telefonsamtale. Dersom samtalen ikke går av seg selv på telefonen, tror jeg ikke den vil gjøre det irl heller. Verbal kommunikasjon er såpass viktig for meg at jeg antagelig ikke ville kunnet være kjæreste med noen som ikke matcher meg der, alle er jo ikke sånn.

Men Elvis - hvis du vil treffe henne, så si det. Dersom praten går og kjemien virker bra, prøv å få til en date før ting bare forsvinner ut i intet - det har lett for det her. Foreslå en rolig date så man får tid til å føle på kommunikasjon/kjemi - ikke kjør på med kino, middag og bar første kvelden - ta ting som de kommer og ha evinnelig masse lykke til :-)

Skjult ID med pseudonym Binders on. 21 jan. 2009 16:53

Det er litt rart... Jeg er aldri nervøs før et møte face to face.... Men jeg er skikkelig nervøs de gangene vi skal ringes. Jeg har opplevd å ha dårlig telefonkjemi, men likevel vellykkete dater. Og omvendt. Så jeg heller til å IKKE ringes i forkant. Mest spennende sånn, Og så så vanskelig å vite om man skal avvise noen eller treffe noen bare på grunnlag av oppfinnsomhet i en liten telefonsamtale...

Ang. vente/ikke vente.. Noen ganger foreslår jeg et møte samme dag som kontaken er opprettet (er jente). Andre ganger skriver vi i flere uker. Det kommer helt an på tonen, sjansen til å få ja, og hvorvidt jeg er usikker på om det er en person jeg vil møte eller ikke. Noen er så totalt harmløse at jeg sjanser på å treffe dem raskt. Egentlig en fordel.

Har opplevd store forventninger til en person etter langvarig mailing... Som ikke har slått til.... Skjønt: En gang gjorde det det :-)

Skjult ID med pseudonym friendly on. 21 jan. 2009 16:57

Tror ikke på fasit når det gjelder dette spørsmålet, verken IRL eller på nett. Gjør det som følels naturlig og du vet selv best om det føles greit å møte noen uten å ha snakket på telefon eller msn.

Skjult ID med pseudonym juni on. 21 jan. 2009 17:04

Binders:

hehe... de er så totalt harmløse at du tar sjansen på å treffe dem raskt??
Nå tror jeg kanskje en del menn føler de burde kastrere seg før de tar kontakt ut i fra det du skriver? Tror ikke menn liker å bli vurdert som totalt harmløse?
:-D

Men tror jeg skjønner hva du mener, da :-)

Skjult ID med pseudonym BabyGirl on. 21 jan. 2009 17:16

@ bruker
veldig enig med deg. Greit å ikke ha brukt opp alt man kan snakke om på daten i en telefonsamtale
@ binders
jeg også er sånn hvis jeg skal snakke på telefon blir jeg veldig nervøs.. syns det er mye lettere å finne kjemien når man møter hverandre face 2 face. Men folk er forskjellige...Syns det er greit å snakke en del over nett og vite noe om hva man kan forvente seg. Men jeg er ikke helt fan av telefonsamtalen, da vil jeg heller møtes etter å ha blitt litt kjent på nettet. Selv har jeg aldri data noen fra nettet, men mulig at det skjer i nærmeste fremtid:)

Skjult ID med pseudonym Melody on. 21 jan. 2009 17:47

...... og til alle: IKKE gjør som daten min gjorde, drakk seg passe subben før vi skulle møtes...DET var nedtur det, etter masse koselig prat på msn og i tlf..... ble med den ene daten gitt...ikke for at jeg ikke vil mer, men han sier som veldig mange: ikke klar for å binde seg, hva nå enn gutta legger i det, det er jo bare en unnskyldning istedet for å være ærlig og si at han ikke tror vi passer samme el. noe sånt. Opplever gutter som feige der....Ja ja man lærer....

Skjult ID med pseudonym juni on. 21 jan. 2009 18:08

Melody:

Det var en eller annen som en gang sa til meg at jeg skal ta det som et komplemang dersom mannen føler behov for å drikke seg til mot for å treffe meg :-D

Dumt det ikke klaffet, da.
Jeg er egentlig ikke så opptatt av at menn skal være ærlig på hvorfor de ikke ønsker videre kontakt. Når jeg selv sier at jeg ikke tror han og meg passer sammen, så sier jeg det jo strengt tatt uten å først ha blitt nok kjent med han til å vite det helt sikkert. Det er jo bare førsteintrykket mitt som sier det.
Jeg har ingenting i mot at en mann skulle komme til å si til meg at han ikke er helt klar til å binde seg. Jeg skjønner jo hva han mener: han føler seg ikke klar til å binde seg til _meg_. Og det er ganske enkelt og ærlig sak.

Skjult ID med pseudonym Melody on. 21 jan. 2009 18:15

ok, litt enig med deg der Juni...jeg skjønner jo hintet, det er ikke det...det bunner kanskje i at jeg gjerne skulle ha visst hva det var med meg akkurat den kvelden som gjorde at han bakket ut? Så kanskje jeg lærer til en annen date...Var så sikker på at det skulle bli noe mer...og det med førsteinntrykket er viktig, man skal jo tross alt like det man ser...hvis ikke er det ingen vits. Har ikke datet noe særlig på mange mange år, så jeg er ikke særlig trenet i dette her ! Ha ha...

Skjult ID med pseudonym Teacher on. 21 jan. 2009 18:24

Kompliment. Det heter kompliment. Please... I just had to get it off my chest.

Skjult ID med pseudonym Melody on. 21 jan. 2009 18:29

skjønner du er lærer ja....skal du kikke på alle skrivefeil her inne, har du heldagsjobb! Lykke til! :-)

Skjult ID med pseudonym juni on. 21 jan. 2009 18:36

Teacher:

I følge word sin rettskrivning så funker det med komplemang, og tror jeg har leitet etter riktig stavemåte på det ordet ganske mange ganger. Men om jeg har skrevet det feil så ber jeg selvfølgelig tusen ganger om unnskyldning ;-)

Melody:
Jeg ønsker ganske enkelt ikke at vi skal drive og lager dumme fordommer om hverandre :-) Dersom menn har en måte å avslutte en kontakt på som funker for dem, mens vi har en annen måte å avslutte en kontakt på som funker for oss, så betyr det ikke at den ene måten er bedre enn den andre.
Det å bli avvist dersom man selv er veldig interessert er ikke morsomt uansett hvordan det blir gjort. på.. men man får trening i å takle det sånn etterhvert :-)

Skjult ID med pseudonym Melody on. 21 jan. 2009 18:44

Takk Juni, men så sjelden som jeg dater, så tar det vel noen år før jeg lærer meg å takle sånt. *leeeer*...blir nok lenge til neste date her ja. Har det for bra alene tror jeg...det tror jeg gjelder veldig mange, derfor ting går så tregt her inne... moro å prate litt og spennende å se om det har kommet svar eller nye brev...

Skjult ID med pseudonym juni on. 21 jan. 2009 18:48

Melody:

Ønsker deg uansett større hell med nestemann du eventuelt kommer til å treffe via nettet :-)

Skjult ID med pseudonym Melody on. 21 jan. 2009 19:03

Takk det samme ! :-)) Nå er det håndballgutta som står for tur her, tøff kamp, grugleder meg....

Skjult ID med pseudonym juni on. 21 jan. 2009 19:09

... og forøvrig ser jeg at jeg har større feil enn bare rettskrivning i innlegget mitt, så Teacher får en rimelig dårlig karakter fra meg dersom det er slik han retter stiler ;p

Skjult ID med pseudonym Knutby on. 21 jan. 2009 20:01

Dropp de som bare vil skrive. Dersom interessen er der, bør et treff avtales andre dagen etter at dere har fått kontakt. Ellers blir aldri noe mer.

Vær åpen på at du vil har et raskt treff. Begrunnelse: Du får mer informasjon om den aktuelle personen gjennom et treff enn gjennom 2000 mails.

Vil hun ikke møte deg, er hun feil person.

Skjult ID med pseudonym tles on. 21 jan. 2009 22:12

Treffes dagen etter at man har fått kontakt?! Jaja og du er mest interessert i å kjøre buss?

Skjult ID med pseudonym Teacher on. 21 jan. 2009 22:18

Juni

Du vil aldri finne ordet komplimang i en norsk ordbok

Skjult ID med pseudonym Elvis on. 21 jan. 2009 23:39

Da var daten i boks. Bloody hell! ;)))