Alle innlegg Sukkerforum

Slutte å røyke

Vis siste innlegg
(mann 45 år fra Hordaland) fr. 27 okt. 2017 19:54 Privat melding

For halvannen måned siden fikk jeg det for meg at jeg ikke ville røyke mer. Jeg vet for første gang siden jeg begynte å røyke på ungdomsskolen at jeg aldri kommer til å ta et trekk igjen. Var vekke halvannen måned i fjor også, men da var det etter press fra en dame jeg var i lag med på den tiden, så da var det ikke mitt eget valg.

Har dere noen lignende erfaringer?

Skjult ID med pseudonym klomp fr. 27 okt. 2017 20:00

Jeg også fant ut helt ut av det blå for fem år siden. Det var ikke helse eller økonomi eller andre som var motivasjonen, men jeg ble rett og slett lei av å være den eneste i gjengen som røkte. Jeg var også lei en avhengighet som styrte meg, og jeg la opp livet etter når jeg skulle ta en røyk. Før jobb, spise fort for å rekke en røyk i pausen, før sikkerhetskontrollen på flyplassen. Jeg ble bare lei. Og det var motivasjonen jeg trengte. Hadde det vært fornuften som ville det, hadde jeg sikkert sprukket etter kort tid, men denne gangen var det helt andre motivatorer som slo inn.

Skjult ID med pseudonym Orakelet fr. 27 okt. 2017 20:02

Jeg slutta å røyke fordi jeg jobbet med en overordnet kollega som var alergisk til røyk. En form for sympati kan man si.

Skjult ID med pseudonym Supermann fr. 27 okt. 2017 20:17

@Sharia. Jeg begynte å røyke da jeg var 14. Virkelig storrøyker de siste 20 årene.
Bestemte meg for noen måneder siden å slutte. Tvert.

Etter et par uker med episk kamp var den sultne bjørnen i magen borte.
Tok knapt en sigarett på 2-3 måneder, så traff jeg ei som røykte....
Treffer ikke henne lengre, men har tillat meg selv å røyke når jeg drikker øl.
Røyker ikke ellers.
Og den sultne bjørnen i magen har ikke kommet tilbake.
Håper det varer.

(mann 54 år fra Sogn og Fjordane) fr. 27 okt. 2017 20:22 Privat melding

For meg var det rett og slett så enkelt at jeg bestemte meg. Sluttet i 2004. Hadde tre dager med fysisk sug og tre uker med mentalt sug, så var det over. Ingen problemer med å erstatte/kompensere røyking med noe annet. Det artige med det hele var at jeg fortalte det til fastlegen, han sa:"Jeg tror jeg ikke vil anbefale den metoden til andre". Jeg sluttet på dagen og det var visst ikke bra sånn "legemessig". Kanskje han skulle få meg over på noe antidepressiva eller noe.. haha. Jeg har alltid vært en person som har bestemt meg for noe, og så gjort det, og fullført. Det vil jeg fortsette med. Nå er greia godteri. Har holdt ut et par måneder nå, går så greit så. Alt ligger i hodet. Kjør på, sier nå jeg. :) Lykke til forresten, @ts. :)

(mann 45 år fra Hordaland) fr. 27 okt. 2017 20:39 Privat melding

Takker for det, nigma 😌
Godt å lese deres historier også.
It's all in the mind 😉

(mann 54 år fra Sogn og Fjordane) fr. 27 okt. 2017 20:45 Privat melding

@Sharitos: Når du ligger der i kramper og skjelver i avvenning, husk at noen har det mye verre. :P Hodet er viktig å ha med seg uansett. :)

(mann 45 år fra Hordaland) fr. 27 okt. 2017 20:55 Privat melding

De sier at det blir enklere for hver gang man prøver å slutte. Det stemmer utrolig godt for meg. Jeg visste hva jeg gikk til denne gangen, så nå ville jeg slutte for godt. Har ikke hatt røykesug siden den dagen for halvannen måned siden. Tenker ikke på røyk i hverdagen. Slipper å bruke tid på de faste røykene før jobb, i pausen, etter jobb +++
Livet er herlig 😍

(mann 54 år fra Sogn og Fjordane) fr. 27 okt. 2017 21:00 Privat melding

Heyhey! Ser man det! Sånn skal det være. :)

(mann 45 år fra Hordaland) fr. 27 okt. 2017 21:05 Privat melding

Jeg håper virkelig at de som røyker og leser denne tråden kan bli inspirert til å klare å slutte også 😊 👍

Skjult ID med pseudonym Hullirumpa fr. 27 okt. 2017 21:59

Jeg går på en ny runde nå, har smugrøyket ovenfor kidsa i ett par års tid, men eldste jenta er ikke så lett å lure lengre - så nå har jeg ikke noe valg!
Livskvalitet til fordel for livskvantitet er åpenbart bare tull!

Skjult ID med pseudonym Hullirumpa lø. 28 okt. 2017 00:18

Det er et fullstendig intetsigende svar, sharitos! Kun av nyskjerrighet, hva mener du med det? At redsel ikke ikke er personlig og individuelt, eller er det noe du kan velge?

Skjult ID med pseudonym nybruker lø. 28 okt. 2017 11:36

Sharitos:) er i fasen der tanken er mer enn en tanke.. Ble absolutt inspirert 👍🏻

(mann 45 år fra Hordaland) on. 6 des. 2017 20:06 Privat melding

Jeg runder tre måneder straks uten røyk. Tenker ikke på røyk i hverdagen. Krysser fingrene for dere som tenker på det samme 😉 😍

(mann 45 år fra Oslo) on. 6 des. 2017 20:41 Privat melding

Inspirerende. Jeg tar en sigg med en kald en og tenker på det å slutte :)

(mann 45 år fra Oslo) on. 6 des. 2017 21:07 Privat melding

Srsly, Inspirerende!

Skjult ID med pseudonym kitedude to. 14 des. 2017 04:36

Jeg hadde på slutten av 25 år sammenhengende røyking bare røkt ute for å slippe stanken inne.. men den dagen jeg ble pappa var det slutt på dagen... men snuser i steden 🤣

Skjult ID med pseudonym my to. 14 des. 2017 07:32

Det var smart. Da lever du sikkert evig. Husk å trene også da. Og å spise sunt. Og fortelle alle hvor sunn du er. Ellers gjelds det ikke, hahaha!

Skjult ID med pseudonym bobb to. 14 des. 2017 09:35

Hatten av for de som klarer å gå cold turkey. Jeg er snusvrak og er så avhengig det er ikke morsomt engang. Jeg får bokstavelig talt stemmer i hodet når jeg prøver å slutte. En djevel på hver skulder. Det var en kvinne som fikk meg til å begynne så det må kanskje en kvinne til for å få meg til å slutte? 🙄 Full circle osv.

Skjult ID med pseudonym Kiara to. 14 des. 2017 10:23

Man får ikke lungekreft av å snuse... Men, det var vanskeligere å kutte snusen enn røyken syntes jeg. Men bortsett fra at kroppen er økt femten kilo, er det bare fordeler med å slutte når de første månedene med apokalypsefølelse gav seg.

(mann 44 år fra Akershus) to. 14 des. 2017 10:56 Privat melding

Jeg har røyka siden jeg var 12-13 år, men for 7 år siden var det slutt. Jeg syntes ikke det smakte godt lenger. Snus derimot fortsatte jeg med i noen år. Sluttet også med det og holdt meg borte fra snus i 4 år, men så gikk jeg på en smell og begynte igjen.

Skjult ID med pseudonym bobb to. 14 des. 2017 10:59

Det er vel kanskje det som er problemet. Bortsett fra økonomiske aspektet og det faktum at snus er usexy, har ikke snus noe stor innvirkning i livet mitt. Det er veldig lite som tyder på snus har helsemessige konsekvenser. Mens avhengigheten kan sammenlignes med heroin.

Så, insentivene er for få samtidig som avhengigheten er som trolldom å regne. I hvertfall for meg. Men en vakker dag skal jeg nok stålsette meg.

Skjult ID med pseudonym kitedude to. 14 des. 2017 11:02

hadde vel ingenting med hvor sund jeg var.. mer hva jeg ville utsette ungen for.