Alle innlegg Sukkerforum

PLAYERS gonna PLAY

Vis siste innlegg
(mann 45 år fra Oslo) lø. 11 nov. 19:30 Privat melding

Er du gamer?
Hva spiller du for tiden?

Jeg bruker spillotorer (Unreal & Unity) til å lage kunst i arkitektur visualiseringer. Også spiller jeg som en del av *host research and development.

Jeg spiller Overwatch på PC

VR (VIVE)
Rick and Morty
Kingspray
DeadEffect2
RawData
BoxVR
VRBoxing
Onward
....

Fortell, fortell..

Skjult ID med pseudonym GuriMalla lø. 11 nov. 19:31

Spiller mest yatzy

Skjult ID med pseudonym Nanna lø. 11 nov. 19:32

Super Mario går på repeat i heimen om dagen... Lurer på om det har sammenheng med at det bor barn her 😊 Ellers er jeg ingen gamer. Når skulle jeg få tid til sånt...

(kvinne 49 år fra Oppland) lø. 11 nov. 19:35 Privat melding

War dragons 💥

Skjult ID med pseudonym dama lø. 11 nov. 19:35

Jada, gamer på sånn Candy Crush 😁

(mann 37 år fra Vestfold) lø. 11 nov. 20:01 Privat melding

Farmville her 🙊

Skjult ID med pseudonym Bless lø. 11 nov. 20:04

Lep's World 2

(mann 54 år fra Sogn og Fjordane) lø. 11 nov. 20:12 Privat melding

Uno.

Skjult ID med pseudonym Hønemor lø. 11 nov. 20:21

Rummikub

Skjult ID med pseudonym Zorro lø. 11 nov. 20:45

Harpoon. Pc-spill fra 1988 😁

Skjult ID med pseudonym Marilyn sø. 12 nov. 17:38

@ts: Synes 'overgangssteder' /-fenomener mellom spill og virkelighet er interessant. Håper du unnskylder dette, litt (!) på siden av tråden (passet under tittelen :))

Mennesker fødes med noen grunnleggende egenskaper eller trekk, som er nødvendige for å overleve ('vinne'). Blant de viktigste er evnen til å sette seg selv og egne behov foran alt annet, samt evnen til å appellere til andre menneskers følelser – for å få egne behov tilfredsstilt. Som babyer oppfører vi oss dermed som manipulerende, empatiløse narsissister, og sikrer slik at vi får den næringen vi trenger (melk/mat, varme/kjærlighet/stell).

Som voksne bør vi derimot helst ha plukket av oss disse trekkene: Nå kan vi (i teorien) ta vare på oss selv, og trenger ikke «bruke» andre for å sikre overlevelsen (hverken den fysiske, emosjonelle eller sosiale). Empati, og evnen til å sette andre foran en selv, samt uvilje mot å manipulere / bruke andre for å fremkalle de resultatene vi ønsker, er egenskaper som kjennetegner et mentalt sunt og sosialt velfungerende menneske.

Når vi spiller spill, legger vi imidlertid ofte disse typisk menneskelige egenskapene på hylla for en stund:

Hvis det som gjelder er å vinne, er empati feilslått, og manipulering er blant de viktigste ferdighetene: Det gjelder å ligge et hakk foran motstanderne hele tiden, for å kunne «spille på» de andres følelser, særtrekk og svakheter, og dermed fremkalle ønskede reaksjoner / ønsket respons.

En 'psykopat' kan defineres som en 'irl-gamer' (som ikke ser eller bryr seg om de konsekvensene spillet kan ha for andre mennesker).

Spørsmålet er: Hva gjør man når man må forholde seg til personer som spiller med mennesker (enten det er ens sjef, forelder, venn eller kanskje partner)?

1. Må man være ‘medpsykopat’ for å overleve på sikt i nærheten av en psykopat?*
eller
2. Er det mulig å gå ut av psykopati-spillet, og så å si overvinne, «drepe» psykopaten i mennesket, gjennom menneskelighet og kjærlighet? Mao.: Kan psykopaten «bli frisk»?
eller
3. Må man bare forlate/fjerne seg fra psykopaten?

* En ‘medpsykopat’ definerer jeg som en person som «spiller med», benytter seg av de samme metodene som psykopaten, for ikke å kveles i psykopatens grep ( = oppfører seg som om man er i spill / krig / kamp med omgivelsene, legger bort empati – tar til seg en narsissistisk væremåte, manipulerer andre osv.).

Skjult ID med pseudonym Marilyn sø. 12 nov. 18:13

PS. Jeg lurer altså på om andre her har tanker om og/eller erfaringer med fenomenet ‘spill i virkeligheten’, og eventuelt hva dere mener om det (trenger selvfølgelig ikke skrives som selvopplevd).

(Wikipedia-artikler o.a. er ikke så interessant i denne sammenhengen – vi vet hva faglitteraturen sier og ikke kan si så mye om vedr. dette.)

(mann 45 år fra Oslo) sø. 12 nov. 19:14 Privat melding

Marilyn.
Tittelen var først Gamerstråd eller noe i den duren. men endte opp å endre den til det som den ble. Players gonna PLAY. Du leser waaaay mye inn i det tror jeg.

Første avsnittet av det du skrev kan jeg relatere til.

Overganger mellom verdener, språk og musikk . er interesant emne å hiver seg innpå. Kanskje her og nå.
Kanskje med en flaske Kalashnikov på operataket en sommerkveld.

Jeg tolker profesjonelt mellom fire språk og jeg befinner meg ofte områdene mellom.
Overganger er fasinerende. Eller "space between".
I filmen The Matrix er den framstilt som Tbanestasjonen.
https://www.youtube.com/watch?v=QGbrsj_odwU

Psykopatologiske delen vet jeg ikke om jeg er kompetent til å kunne svare. Litt farout fishing :)
Jeg vil heller snakke om dette med en flaske kalashnikov på Operataket enn å skrive her.

Når det gjelder konkuranse i spill. Jeg er heller ikke interresert i konkuransen. Vinne, tape poengsamling.
Jeg er mere interesert i estetiske og narrative. VR bruker jeg også til trening.
Og som jeg skrev i første innleget visualisering av kunst i arkitektur.

Kanskje noen andre har større innsikt i psykopathologi som kan hjelpe med spørsmålet.

(mann 54 år fra Sogn og Fjordane) sø. 12 nov. 20:26 Privat melding

Når jeg spiller (blir sjeldnere og sjeldnere) så er det for å tå ut damp (FPS), det er hjernedødt for meg, og det er hva jeg trenger akkurat da. Men de spillene jeg liker best er mysterier, så klarer ikke helt å relatere, men bra betraktninger fra @Marilyn. Jeg har iallefall klart skille mellom spill (fantasi) og virkelighet, så har vel vokst fra det sløret som ofte omtales med unger (fantasi/virkelighet). Spiller ikke med mennesker irl, er wysiwyg, mesteparten av tiden. :)

Skjult ID med pseudonym Marilyn sø. 12 nov. 20:35

@fsociety
Takk for svar!

Til det siste først: Er/var egentlig ikke ute etter faglig (/"ekspert"-)respons på innlegget. Grunnen til at jeg valgte å poste det på forum, er at jeg (i tillegg til å synes fenomenet er interessant) har registrert at det er noen her inne som synes det er ok å synse og mene, ofte på bakgrunn av erfaring – som det (ikke minst) kan være enklere å basere synsing/meninger på når man skriver under psevdonym.

Når det gjelder å poste i din tråd – veldig klar over at det var litt ‘far out’! Tolket ikke mer inn i din tråd enn du hadde ment skulle inn der, tror jeg, men hadde altså lyst til å poste innlegget, og syntes det var litt morsomt å poste det under trådens overskrift … (men litt frekt var det jo). Hvis noen har lyst til å bringe temaet videre, kan de jo lage en egen tråd, eventuelt (jeg reiser bort i morgen tidlig og får lite tid til å være her i nærmeste fremtid).

---

Min spillerfaring er ikke så spennende. Spilte mye bridge med en gjeng på Blindern i noen år, det var en bra pause- og kveldsaktivitet. Savner det litt innimellom, har lyst til å ta det opp igjen. En form for rollespill har jeg arrangert / drevet noe med. Ellers har det bare gått i det vanlige, familiære; mye kortspill, sjakk. Skjermspill er det gutta mine som har stått for :)

Overgangssteder, overganger, liminalfaser – det er morsomme saker, helt klart blant de emnene som passer veldig bra på Opera-taket, ja :)

Skjult ID med pseudonym Marilyn sø. 12 nov. 23:05

@Nigma
Tror det er veldig greit å skille mellom fantasi og virkelighet, ja.

Har selv bare opplevd en litt glidende følelse av overgang mellom irl og spill/fantasi på vei inn i og ut av en rolle i rollespill.

Men det er ganske interessant/morsomt å observere hos seg selv hvordan man ganske lett kan "bli" en annen. Én gang fikk jeg annerledes stemme, lysere enn den jeg har til vanlig, uten å legge merke til det før noen begynte å le. Det gikk av seg selv å få tilbake den vanlige stemmen igjen etterpå også, heldigvis :)

Skjult ID med pseudonym Athene ma. 13 nov. 20:19

Marilyn, du velger nr. 3

Om vi ikke har noen å flørte med på forumtreffet, kan vi gå mer i dybden på dette.

Skjult ID med pseudonym Marilyn ma. 13 nov. 20:33

Nå skjønte jeg først ingenting; trodde "nr. 3" var en kode for et eller annet! :)
Men så skjønte jeg hva du mente.
Dette er ikke noe som angår meg personlig nå. Men jeg synes det er interessant, ja. Har tidligere valgt nr. 3 (byttet jobb). Men jeg er litt usikker på om ikke nr. 2 også i visse tilfeller kan velges.
Faglitteraturen er noe mer skråsikker enn forskningsresultater gir grunnlag for når det gjelder dette, opplever jeg. Derfor interessant diskusjonstema.

Skjult ID med pseudonym Athene ma. 13 nov. 20:43

Jeg har verken lest faglitteratur eller forskning. For meg er det en personlig opplevelse. Siden barneår. Etter over 10 år nå, er jeg fortsatt ikke i tvil. En sånn personlighetsforstyrrelse endres og leges ikke. Man må velge bort, redde seg selv, familie og eget liv. Er nr 2 et alternativ, er det ikke en så syk person det gjelder. Dette sier jeg uten noe medisinsk kunnskap om emnet. Kun personlig opplevd. Av og til kan det være like riktig, tror jeg.

(mann 41 år fra Telemark) ma. 13 nov. 22:14 Privat melding

TS: Har du prøvd "blender"? Jeg styrer en facebookgruppe med navn "Blender 3D Norge", stikk inom om du vil. Blender har foresten en integrert spillmotor.

(mann 45 år fra Oslo) ti. 14 nov. 08:44 Privat melding

Ja. Blender ruler.
Jeg har brukt Blender i en "open sourse" periode i min kariere. Kudos for FB gruppa! Grensesnittet til Blender 2.5 var ikke intuitivt for meg. Jeg har lest at det er blitt bedre og nærmere Maya. Men Maya var og fortsatt er min favoritt for moddelering og animasjon. Spillmotoren i Blender har jeg ikke prøvd. Sikkert fordi Unreal Engine leverer langt bedre grafisk framstilling og funksjonalitet. Unreal er også fri for bruk.
En vakker dag, kanskje vil jeg ha Linux og Blender :)

Skjult ID med pseudonym Greve ti. 14 nov. 09:50

Da jeg var yngre kunne jeg spille mange timer i strekk, men nå som jeg er eldre spiller jeg kanskje tja..10 timer i måneden eller noe slikt. Har også blitt ekstremt kresen på spill, og er mindre tilgivende når det kommer til kvalitet og den slags. Med et få unntak spiller jeg bare spill som forteller en historie, og som aktiviserer føleleser. Eksempler på dette er The Last of US eller Metro 2033, og gleder meg veldig til Exodus.

Tror det fortsatt er mye myter og fordommer blant folk angående spilling, kanskje ikke så mye blant menn siden de fleste har en kompis som spiller et eller annet, samt det kan være en aktivitet på gutte-kvelder når man vokser opp. Tror de fleste som ikke spiller ser for seg Super Mario eller COD når de tenker på spill, eller World Of Warcraft siden det var det ABB spilte, og er ikke klar over at spill som medium er like sterkt om ikke sterkere enn film. Vedder 1000.- på at selv de som ser på spilling som en 100% deal breaker hadde gått i tenkeboksen og reflekter over livet hadde de feks spilt The Last Of Us :)

(mann 31 år fra Oslo) ti. 14 nov. 10:08 Privat melding

Har brukt Unity siden det kom, men vært lite det siste året. Blender, PS, AI, og GarageBand (haha) for å lage assets. Ludum Dare rocks! Blir lite spilling da. Fikser ikke Unreal pga. C++ (og wtf blueprints), jeg er bare hobbykoder. C#/js holder i massevis.

(mann 45 år fra Oslo) ti. 14 nov. 11:45 Privat melding

@Alex
@Greiere
Jeg er mere Blueprint kinda guy. Liker å se flyten av atributter, variabler og parametre i en graf :) Har begynt å lære Houdini. Det er en beast. Mange dyktige forfattere begynner å få dreisen på narrative strategier i en interaktiv verden. Det er ingen vei tilbake til dinosaur mediene for min del.
The Medium is the Massage

@Greve. Helt enig. Eneste jeg skulle ønske at The Last of Us ikke var låst til PlayStation.

Skjult ID med pseudonym Greve ti. 14 nov. 14:02

Koster ikke mye for en PS3 i disse dager på Finn. Jeg kjøpte selv en utelukkende for The Last Of Us. Solgte den igjen når jeg var ferdig :)

(mann 45 år fra Oslo) ti. 14 nov. 14:15 Privat melding

Jeg fant noen som påstår at det kan gjøres på PC.
https://www.playstation.com/en-gb/explore/playstation-now/ps-now-on-pc/
Det ser ut som the real deal. Den er litt avhengig av rask nett men det har jeg :) Skal høre med datteren min og eventuelt prøve.
Med mndre noen her har prøvd det og ikke anbefaler... Eller at det er fraud?

Hmmm

Skjult ID med pseudonym Greve ti. 14 nov. 14:32

Oi! Leste om det for lenge siden før det kom, men hadde helt glemt det .Kommer muligens til å teste det i kveld :)

(mann 41 år fra Telemark) ti. 14 nov. 19:00 Privat melding

fsociety: Grensesnittet til 2.50 er ikke helt ulikt det idag. *Jeg brukte ikke blender før 2.73 så jeg kan ikke utale meg. Men du bør uansett sjekke ut blender 2.80 når det kommer. Da får blender rendering i sanntid mens du modellerer, pluss mye annet nytt. 2.80 kommer trolig nærmere jul neste år, det går foresten an å laste ned programmet nå, men da får du bare med det som er ferdig i øyeblikket. Ikke alt fungerer 100*% men det er mange som bruker det allerede.

Alle som har et forhold til blender er hjertelige velkommen til facebook gruppa vår.
https://www.facebook.com/groups/1031691546919613/

(mann 34 år fra Oslo) on. 15 nov. 04:54 Privat melding

Hattrick, stort sett.

Skjult ID med pseudonym sufflør sø. 19 nov. 19:15

Kort og Kabal.

Skjult ID med pseudonym sufflør sø. 19 nov. 19:28

Det der 'Last of us', hørtes jo litt spennende ut, da..
Men,men.. mine venner driver ikke med gaming og spill og sånt. Tror jeg.. :o Orker uansett ikke sette meg inn i det selv, iallefall..

(Ja,altså... brettspill og sånne "vanlige" spill, driver vel alle med.)

Sjakk spiller jeg forresten, noen ganger på nett. Det glemte jeg. Men vet ikke om dét gjør meg til en player...

(mann 45 år fra Oslo) on. 22 nov. 22:11 Privat melding

KAn noen teste om lenken åpner fint på deres operativsystem/nettleser?
http://lubitel.no/ARTGAL/ArtGal.html

(mann 45 år fra Oslo) on. 22 nov. 22:19 Privat melding

Den må først laste ned en virtuel verden på 160 megabyte. Gi den et halvt minutt.